LEGACY
Pink floyd - dark side of the moon
36 odgovora2,681 pregleda
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#1
Po meni , najbolji album od najboljeg benda na svetu ! :hippy:
http://www.megaupload.com/?d=M9EHGFLF
R.I.P Richard Wright :(
Vutragenjo
ZMAJ39.529 REP
VutragenjoZMAJ
okt 2008.
okt 2008.#2
Ovi momci napravili super obradu:
Easy Star All Stars - Dub Side Of The Moon
Djerosim
ENTUZIJASTA230 REP8%
→ Poznavalac
DjerosimENTUZIJASTA
okt 2008.
okt 2008.#3
The Piper at the Gates of Dawn 1967
A Saucerful of Secrets 1968
More 1969
Ummagumma 1969
Zabriskie Point 1970
Atom Heart Mother 1970
Relics 1971
Meddle 1971
Obscured by Clouds 1972
I naravno Dark Side of the Moon 1973 album sa kojim pocinje komercijalizacija Pink Floyd-a,usvakom slucaju kvalitet neosporan
kao sto se vidi na slici sa njihovog lp-a nisu oskudevali u inspiraciji :sun2:
neo_81
ISTRAŽIVAČ175 REP83%
→ Entuzijasta
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
doors_of_perceptionAMBASADOR
okt 2008.
okt 2008.#5
ummagumma mi definitivno korak ispred svih...
Od engleske akole psihodelije jeben mi i soft machine:banana_dred:
Zabljak 1992
POZNAVALAC1.056 REP51%
→ Ambasador
Zabljak 1992POZNAVALAC
okt 2008.
okt 2008.#6
ja taj ummagumma nikad volio nisam,potpuno neslushljiv.Psihodelichna muizka?.shto se mene tiche obichno proseravanje.
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
okt 2008.
okt 2008.#7
interstelar overdrive s tog albuma je meu njihovim najpoznatijim pjesmama uope. Al ku~im da nekome totalno ne mora pasat jer te~ak je album, ata je je...ako viae volia melodiju, onda su tu drugi albumi. Ja ina
e volim psihodeli
an rock i krautrock, a bogami sam se nasluaao psihodeli
nog rocka za kojeg je ummagumma mala beba....hardcore mo~e to sve bit, a onda nula od melodije i zvuka. Kaos. Meni to kul, al ako nekome ne paae, nee mu niti bit probavljivo.
Djerosim
ENTUZIJASTA230 REP8%
→ Poznavalac
DjerosimENTUZIJASTA
okt 2008.
okt 2008.#8
Za ono vreme 69-e:icon_biggrin:,mogu da zamislim kakav je shok izazvala ummagamma...Psychodelija,obicno preseravanje,mozda je?alii za mene vrlo dobro odradjeno preseravanje:thankyou:
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
okt 2008.
okt 2008.#9
Ma besmisleno je uope govorit o ikakavom preseravanju kad je to takav tip glazbe i albuma. Engleska akola psihodelije je ina
e jaka, a pink je itekako meu vodeima u tome. Znaju napravit viae melodi
no, al u tom albumu valjda htjeli malo ~eai zvuk i poigrali se. Tko viae voli lakae, nee mu bit dobro, tko viae voli ~eae, bit e mu super.
Pogledajte malo Acid Mothers Temple...oni imaju totalno ~estoku psihodeliju. Komentari na tu stvar od ljudi ili su da to nije muzika i da je sranje ili suprotno da je dobro. Tako da ovisi
isto od osobe do osobe.
http://www.youtube.com/watch?v=jUZL6wbxKok
E sad, psihodelija... mo~e bit lagana i viae se igrat s melodijom, a mo~e biti hardcore i totalno kaoti
na. Obje su mi dobre. Prednosti pak te druge, za koju bi veina rekla da je neslualjivo kaoti
no nemuzikalno sranje je ogromno zapravo. Ta muzika ukida zvuk na principu melodije i pravila, ukida glazbenost i formu i normativnost, to je testament, manifest trenutka u
asu sebe, vrijeme Tada, pru~a uvid u glazbenikov osjeaj u tom momentu, neponovljiva je jer je stvorena sada i bez prethodnih komponiranja, posjeduje dar inspiracije i IMPROVIZACIJE. A to je zbilja posebna stvar za zvuk i
ovjeka koji ga stvara, a dar definitivno za sluaatelja. Sve u svemu, prednosti te glazbe nisu viae da doea na taj koncert i da to sluaaa 3 sata, jer je nemogue i umara mentalno, ali kao jedan
in koji ukida
in, koji postoji i stvara vrijeme te koji ukida pravilo formiranja melodije u svojoj neponovljivosti improvizacije je o-g-r-o-m-n-o!
:sun2:
RosieLee
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
RosieLeeISTRAŽIVAČ
okt 2008.
okt 2008.#10
eh, nakon ovog zadnjeg posta, teako je re neato pametno :)
ja se sla~em sa svime gore navedenim, i mislim da su pinkfloydi neki vanzemaljci koji su nas doali prosvjetlit, al to je samo moje mialjenje, i nekolicine ostalih...
glasam za syd barretta. ne zaboravimo da je on tripove svojoj ma
ki davao.
ne ka~em da i ja imam sli
ne tendencije, zaboga.
ali syd se zapo
eo pri
u. od njega je sve ostalo krenulo :)
r.i.p.
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#11
Syd ... on je bio pravi genijalac. Nema mu ravnog ... RosieLee , slazem se sa tobom ...
Mnoogo ste razvukli tu pricu o psihodeliji,slazem se da ima proseravanja u toj muzici , al se pink floydovci uopste nisu proseravali , vec improvizovali ... sad kao tu postujete neke "jace" psihodelije za koje je pink floyd mala bebica .. e to je BULLSHIT ...
wannabeshaman1
POZNAVALAC934 REP37%
→ Ambasador
wannabeshaman1POZNAVALAC
okt 2008.
okt 2008.#12
:clap: meni su sve pjesme sa pajpersi et de gejts of dawn i a saurser ful of sekretsi
genijalne,a kad sam napuaen :D neizostavne.osobito saurserfull of sekret(pjesma)let there be more light i bike.sve ostalo od njih nemogu podnest.
a kako vidim da i krautrock sluaaa(za ato veina ljudi koje znam nije ni
ula)
mogao bi mi preporu
it neato od te "te~e" nemelodi
ne psihodelije
(zasad mi samo acid mothers temple and the melting paraiso ufo odgovara tom opsiu)
edit:aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!:b_jump::b_jump::rofl::rofl:
nemogu vjerovat!!!aaghaahahhahahahahaah :D
im sam ti vidio post prije iaao sam odgovorit nisam ni gledao ato dolje piae...razmialjam o acid mothers temple(naviae volim electric psilocybin flaschback jer sam isti ritam imao na tripu kad sam bubnjeve lupo)i onda vidim tvoj idui post,predobro :D joa ako stavia link na vitamin c i spoon u dobit orgazam
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
okt 2008.
okt 2008.#13
krivo si sku~io. Pink mi je odli
an band i cijenim njegov doprinos kao bilo
iji. Pod ja
om psihodelijom sam mislio da ima takvih zvukova koji su joa progresivniji i hardocore od ummagumma da su teako kaoti
ni. Zato mi i dobar taj cd jer ima jaku psihodeliju ali tipi
no njihovu, a opet melodioznu. Ako emo ve gledat tko je mala beba onda je veina bandova mala beba za pink, a ne obratno. Ali ono ata ~elim re je da najbolje sluaat sve, a sad, kome paae, a kome ne....njegova stvar. Ljudi veinom krivo gledaju teaku psihodeliju kao nemelodioznost, ali ima svega brate: od avangarde do progresiva do psihodelije i experimentala pa noisa i death metala bla bla koji mogu isto ne imati melodiju ve se viae fokusirati na atonalitetnost ato mi je definitivno kul stvar. Samo o tome pri
am, ne o ukusima ili "ja
em" - "slabijem"
@wannabe: opa, krautrock ka~ea:))) jako jako lijepo:) dobit ea onda PM sa popisom bandova, meni najbolji njema
i old skul krautrock, ili rock ili atmosferskog tipa...al brate, svi deru po psihodeliji ;)
RosieLee
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
RosieLeeISTRAŽIVAČ
okt 2008.
okt 2008.#14
jel iko od vas psihodelichara slusho GONG?
ja josh uvijek nisam. spremam se mentalno :D
doors_of_perception
AMBASADOR2.457 REP27%
→ Legenda
okt 2008.
okt 2008.#15
Acid Motherhood mi od njih majka:) totalno tripozan psy rock...baš zamišljaš natripane švabe kako se krive nad onim zvukovima:banana_dred:
Poslušaj malo Guru Guru...oni su dosta slični a identično perfektni ako ne i bolji ;) albumi: Hinten i Känguru, odlična progresiva
27 REP54%
→ Istraživač
okt 2008.
okt 2008.#16
Doors_of_perception - Nesporazum brate , izvini . Drago mi je da cenis Pink Floyd! :) Peace!
Djerosim
ENTUZIJASTA230 REP8%
→ Poznavalac
DjerosimENTUZIJASTA
okt 2008.
okt 2008.#17
Gledao sam film od njih,spoj filma,muzike i animacije,kad bolje razmislim spoj svega i svacega,THE WALL,svaki ljubitelj bi trebao to pogledati,ako vec nije....:vb_wave:
35 REP70%
→ Istraživač
jan 2011.
jan 2011.#18
Vidim ima sljedbenika Floyda ovdje, ve se osjeam kao kod kue. Meni su najdra~i band i dugo sam prou
avao njihovu glazbu. Ne tipa da sam sjeo sa cvikerima (koje nemam XD) i sad razmialjao i vukao neke opasne filozofske zaklju
e (dobro bilo je i toga, al nebitno za ovu pri
u :P). Znam da vam veina je mrsko kad njubare na forumu odmah piau velike postove al ata u. Opsjednut sam flojdima i moram dat svoje stajaliate ovdje. Daaakle. Psihodelija kao psihodeli
ni rock po nekim psihodeli
nim povjesni
arima potje
e od The Charlatansa, koji su to joa mjeaali sa folkom i countryem, potjecali su iz svetog grada San Francisca (gdje je e 1967 nastati najbolja glazbena scena u povijesti glazbe, po meni) dok su u Engleskoj tamo neki studenti na arhtitektonskom studiju neato udarali u gara~i i kljukali tripove. E kad je izaaao Pajper, to je bio primjer jako
iste britanske psihodelije. Britanska psihodelija je bila eksentri
na, nepredvidljiva, eksperimentalna. Npr. ako tko zna pjesmu "My White Bycicle" od Tommorow, primjetit e da je vrlo atonalitetna i sva nekakva ludasta. E pa takva je bila veina britanske psihodelije. Dapa
e, ameri
ka psihodelija koju puno viae poatujem, koja je nikla u ve spomenutom San Franu sa epskim bendovima tipa Jefferson Airplane, Grateful Dead, Quicksilver Messenger Service, Moby Grape, It's A Beautiful Day, Oxford Circle i da ne nabrajam druge, bila je vrlo melodi
na i dr~ala se nekih bluz standarda dok je gradila svoj vlastiti zvuk sa istaknutijim basom koji je gradio vlastitu melodiju dok je solo gitara nesmetano improvizirala i slala vaae tree oko u neponovljivi aareni trip :D E sad, Floydi u meurazdoblju izmeu Barreta i Dark Side Of The Moona su po meni NAJBOLJI. Tu spadaju A Saurceful Of Secrets (dijelom, jer ima par stvari od Barretta), pa More, Ummagumma, Obscured By Clouds, Atom Heart Mother , Zabriskie Point i Meddle. Tu je veinom eksperimentalna psihodelija, psihodelija koja bi napo
etku krenila svojim tokom i onda tijekom nekog ludog jama svi bi pucali na neki svoj trip i zajedno bi to davalo prelijepu pjesmu (zavisi, za neke i totalno preseravanje i udaranje po instrumentima). Npr Ummagumma koju spominjete je bila raena po tipu da su Gilmour, Waters, Wright i Mason dobili svako svoj dio plo
e gdje su mogli neometano skladati svoje stvari gdje bi im se ostatak pridru~io. E sad, kao ato netko ne mo~e vidjeti neke boje ili oblike prije nego ato proba trip, tako neki ne mogu
uti ni kaoti
nu melodioznost u meusobnom "lupanju" insturmenata. Ja sam to skonto a joa uvijek nisam probao niata osim travulje. Eto. Po meni Floydi su izgubili svoju psihodeli
nu nit poslije Animalsa, a posve su izgubili svoju Floydovsku
ar na Final Cutu. Jedva
ekam vidjeti Watersa u 4. mj i znam da nikad viae nee biti takvog fenomena kao Floydi ali opet. Ljudi se pomalo bude, sve viae i viae ima neopsihodeli
nih i stoner rock bandova, gradi se opet neka psihodeli
na scena. Jest da to nee biti kao 60esete, ali zaato ne bi bilo bolje? Bilokako, trip on i sluaajte Flojde ato viae, peace :D
Plant_seed
POZNAVALAC1.008 REP45%
→ Ambasador
Plant_seedPOZNAVALAC
apr 2011.
apr 2011.#19
ma album "wish you were here" is the best fkn album of the pink floyd.
Shine on you crazy diamond...... remember when you were young, you shine like the sun....!!!! wish you were here - ~elio bi da si bila tu....
Svi albumi su mi fkn jebeni.... al u albumu wish you were here su jebeno spojili nostalgiju sa psihodeliom :bong7bp:
BA` ONO DOK SLU`AM "shine on you..." osjeam da se u toj pismi kriju neke tajne ~ivota, poput ideje da se rijeaimo uma, tog tereta proalosti, koji nas ocrnjuje, koji nam stalno nameu, stvara rupe u naaim o
ima,
ini nas nezadovoljnima i negativnima.... da se okrenemo svom biu, inteligenciji.... da jednostavno ~ivimo u sadaanjem trenutku kao kad smo bili djeca... :bong7bp:
okt 2008.
1 / 19
okt 2008.
apr 2011.