VUTRA
ForumZajednicaMuzikaReggae!
LEGACY

Reggae!

180 odgovora14,412 pregleda
lisac_bgENTUZIJASTA

jun 2016.

nc6-7sf8Euo Jedna odli na za po etak :banana_rasta:

jun 2016.

Alborosie rasta iz italije, haha :D. Po pijesmama bih rekao da je roeni jamaj anin. Dobar mi je, sluaam ga ve 6-7 godina ;) . vbDSTC6yBnc
lisac_bgENTUZIJASTA

jun 2016.

YgSw69xukkM Vidim lepo smo po eli :D "Stand up today and not tomorrow 'cause is never too late"
lisac_bgENTUZIJASTA

jun 2016.

nA6njTHZKNk Ne znam da li si uo za ovu, meni je bruka uz vutru :rasta:
GrooverENTUZIJASTA

jun 2016.

Albo je odli an, iako mi se neke stvari sa novog albuma ne sviaju kao ova druga objavljena, u starijim stvarima objaanjava ovjek.. :) Evo malo stare akole... Nema lijeka kad te uhvati reggae mylitis.. :rasta: F6aB2xqVuZA mRp_aejYiMA
lisac_bgENTUZIJASTA

jun 2016.

keuA3xuB8IU Ova po mom mialjenju upada u top 10 najboljih svih vremena

jun 2016.

tAo9vMyUXwQ
GrooverENTUZIJASTA

jun 2016.

Neato malo od mladih izvoa a.. :) Jesse Royal mi je super.. JPcdknVxf84 Black am I je dobar, jedna od mladih nada koje je Damien uzeo u Ghetto youths international _j9EF6ecX3c I jedna za pjevuaiti da nas podsjeti na oprez... :D kpl3-odw7a8

jun 2016.

evo jedan reggae klasik iz 1978, njih dvije su mi baa simpa ;) joh37lrvf-s
lisac_bgENTUZIJASTA

jun 2016.

sL_BcaI0i0w Ova tema ne mo~e nikako proi bez Bobija :ajnstajn: #ozric :clap:::respect:
StepaTHCPOZNAVALAC

jun 2016.

Ja Boba obozavam, na njegovim pesmama sam prakti no odrastao. U po etku nisam baa razumevao o emu peva, i sve te metafore i poruke. Ali kako sam odrastao i sagledavao ovaj svet u kome danas ~ivimo, polako sam po eo da shvatam da je sve protiv ega se on borio na kraju i pobedilo. Na~alost. A opet na~alost i on je to video pred kraj ~ivota, otuda i jedna od za mene najtu~nijih njegovih pesama, kada je i on shvatio da je sve uzalud: 9Lz6HPz9FCk Voleo bih da ~ivim u tom vremenu, kada su se ljudi joa uvek borili protiv globalizacije, i ovog modernog ropstva u kome ~ivimo. I naravno da ne propustim ni jedan koncert njega i vejlersa :D Ako bih morao da biram omiljenu njegovu pesmu, definitivno bi to bila Concrete Jungle i to u ovoj live verziji: q2ogihf9HZs
GrooverENTUZIJASTA

jun 2016.

@ozric baa sam nedavno gledao Rockers, preporuka svima. Znimljiv filmi za opuatanje i uz to odli ne glazbe u njemu... Glavni glumac je bio bubnjar Burning speara, Isaacsa, Inner circlea... Ina e u filmu se pojavljuju B. spear, Isaacs, i Jacob Miller(Inner circle) i joa neki reggae glazbenici, a zanimljivo je i da je sniman na autenti nim mjestima, tj u pravoj Horsemouthovoj kui, u studiju u kojemu su snimali Bob i the wailersi izmeu ostalih... HFBwmNd9cyg big up :)

jun 2016.

`teta ato je Jacob do~iveo saobraajku ,kontam da bi pravio joa mnogo sjajne muzike . s389eQouv_s
GrooverENTUZIJASTA

jun 2016.

Evo da i ja stavim neato od velikog Boba :zvizd: G25Qo5KV8d4 ...i njegovi unuci na koje sam naiaao. Mene osobno nisu neato oduaevili, imaju dobrih stvari, ali znaju u nekim pjesmama odmaknuti se od rootsa malo previae za moj ukus. Pa koga zanima :) BHfajkZf2GM U7eg_LEMS3s iEr3BnEOn34 Ovaj zadnji mi nije sjeo nikako, viae radi neki hip hop ina e, ali ne onaj koji bi sluaao... Bez prezimena tko zna gdje bi bili.
DBROWNPOZNAVALAC

jun 2016.

h4zvHhF6-As Nema dalje :)

jun 2016.

qWD9K8e8SfY
DBROWNPOZNAVALAC

jun 2016.

@Groover Nisu mu unuci,to su mu sinovi :)
GrooverENTUZIJASTA

jun 2016.

Unuci su mu, sinovi su mu Julian, Ziggy, Damien, Stephen, Ky mani od onih koji se bave glazbom.. :)
hazeriZMAJ

jun 2016.

No Joke Nasao sam zen i potpuno opustanje slusajuci i gledajuci ovaj tvoj video...strava...:thumb:
DBROWNPOZNAVALAC

jun 2016.

WpIAc9by5iU Za dobro jutro :)
Kanabis_kidAMBASADOR

jun 2016.

Reggae reggae ouuuu yeaaaaaaaa :sun2: sluaam ve par godina, a prejaki su mi Alborosie, Sizzla i Naptali ( trebam li Marleya spominjat haha ) qoU8D8UsJfU mBGwujgzqcg evo jedna za naa forum prigodna kKHvKVpNopU @Superfly evo nam teme
ubica zmajevaPOZNAVALAC

jun 2016.

LfeIfiiBTfY hzqFmXZ8tOE O3cPx6TZFSo
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

kU959L4fLO0 Dobro jutrooo :) Ranac na ledja i u obilazenje dragih biljaka

jul 2016.

Fo04romxjGo
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

ncWmJcEie1k Ve ernje opuatanje
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

oeEZ8Inw3Mc Veselo vece nema sta :)
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

K6oYyG0KcvQ
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

Jutro,krecem lagano da obidjem svoje preostale biljke,tacnije garden svoj,posto mi gadovi odnese indicu bez osvrtanja i cujem ovo ,pojacalo ostalo upaljeno,zora tek svice,muzika polako hipnotise uz Himalay-u :) 63hq6RiSaFo
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

O hvala nebesima da sam kona no naala ljude koji vole istu muziku kao ja... sluaam reggae 24/7, a niko iz mog druatva nikad nije ni uo za izvoa e koje ja sluaam :eek: naravno osim Marley-a (Bobe i njegove familije). Ina e svi misle da sluaam to samo zbog vutre, a svima je teako da shvate kakvu poruku reggae nosi... i koju onda posluku porati? :D evo nekoliko mojih favorita (mada veinu ste ve i oka ili) :thumb: kGTpmVf3CHU 2aeac-fjwt0 dN8FTAx06rE
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

Novo od Chronixx-a... sabija de ko, joa uzimajui u obzir da je '92 godiate, ima ogroman potencijal da bude mega zvezda :clap:: AdQybP5ZDl8
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

Rega a definitivno najpozitivnija muzika, u tekstovima samo mir i ljubav. Moj stil ~ivota :cool23:
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

B01RmVUy4D8 jedna sa novog albuma :sun2:
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

A5HQNDW0idg Rege od jutra do mraka :) Nisam neki ljubitelj tog novog talasa,ali cenim Sizzlu i jos par njih su mi zapali za uvo :)
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

wchUvAtSmAM Jedna od mojih omiljenih. De ko je iz Italije zna o emu pri a i airi pozitivu. Mlad je napravie joa mnogo dobrih pesama siguran sam.
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

Nije loae uopate :) a Protoje mi je odavno jedan od najboljih reggae izvoa a. Dobri su mi i ovi momci iz `panije, stvarno imaju kvalitetnih pesama, ova mi je od najboljih: EGF1fFPYIzA
L0oDZMAJ

jul 2016.

:) kU959L4fLO0
L0oDZMAJ

jul 2016.

Da nije rege preko dana mslm da bi poludeo :) :razvaljen::
ubica zmajevaPOZNAVALAC

jul 2016.

w0c_dv0TUmU uz malo dzeje letenka burazeri :makaze::makaze::makaze::makaze::makaze::makaze::makaze:
DegustatorLEGENDA

jul 2016.

Jos bolji bi bili bez spota! f9_vcIv4QNM
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

M-SUT4ddfuo Jos malo italijanskih umetnika :)
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

Naje~io sam se 0HV_hqFGTu4 #Degustator:thumb: #DBROWN :thumb::thumb::thumb:
ubica zmajevaPOZNAVALAC

jul 2016.

NTbpS5OWWaQ ljudovi,braco,sestre, uzivancije:rasta: malo dzeje i dosta zajebancije:puuuh:::D:D
ubica zmajevaPOZNAVALAC

jul 2016.

We9zGL7PXmg
ubica zmajevaPOZNAVALAC

jul 2016.

M-SUT4ddfuo
DBROWNPOZNAVALAC

jul 2016.

2fex9XYBcSI Oooooo nanananan bat ju ken ran from jourseeeelf :joint:
lisac_bgENTUZIJASTA

jul 2016.

dxJ1s6N09KQ Inhaleeeeee Exhaleeeeee
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

LsssZ_Oq2vM
revolutionAMBASADOR

jul 2016.

Odlican artist :spliff:7D6dE4uAoK4
GrooverENTUZIJASTA

jul 2016.

eFFer1kGsh4 :rasta:
FarmerLEGENDA

jul 2016.

Evo jedan nedavno otkriveni biser, nisam imao pojma da Eddie radi dobre stvari... jiiFzKfuPMk
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

ia6Tvpj6dPw So if you are the biiiig treeeee... we are the small axe...... :let:
GrooverENTUZIJASTA

jul 2016.

@Lilly Ta stvar mi je jedna od dra~ih Bobovih, ova isto tako... :D meKhfr_CjQ0 Prekrasne stvari za sluaati i podii si pozitivu i motivaciju kada ti babilonske ovce pokuaavaju nametnuti svoja pogana vienja ~ivota. :)
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

Predobro re eno :clap::reggae muzika apsolutno predstavlja beg od babilonskih ovaca :D upravo na to sam mislila kad sam u nekom od prethodnih postova spomenula kako neki ljudi misle da je reggae samo za naduvane... mislim naravno da jeste, ali ne razumeju svi o emu se tu joa radi kad zagrebea ispod povraine. -GkyZr9VzPY "Possession make you rich? I don't have that type of riches. My riches is life. Forever." A tek kad sam pro itala Bobinu biografiju, "Catch a Fire" od Timothy White-a, shvatila sam kakva je on legenda od oveka i kako je svojim ~ivotom bukvalno oblikovao svet reggae-a koji danas znamo :)
GrooverENTUZIJASTA

jul 2016.

Baa to, reggae je puno viae od samog skupa tonova i ako zastanea u trenutku i posluaaa o emu je zapravo rije i razmislia o tome, ja vjerujem da svi mogu shvatiti jer je to jednostavna ~ivotna filozofija koja se temelji na ljudskim vrijednostima i principima, a svatko tko ima mozak mo~e to shvatiti odnosno osjetiti. Samo ato dobar dio ljudi danas sve uzima zdravo za gotovo, povrano, glazba im je neato za usput, za zabavu, za sluaati dok se vozia autom ili hodaa u trgova kom centru... Treba sve te ovce oaiaati do ko~e, pa kad vide tko su, mo~da shvate da ima neato viae od konzumiranja bez ~vakanja, bilo glazbe ili ega drugog... A Bob je baa legenda, njegova sposobnost da jednostavnim rije ima i tako o itim zapravo poka~e ljudima put iskrenosti i ljubavi je nevjerojatna. Fascinantnije je joa kad vidia koliko je svojom glazbom uspio utjecati i na one koji ga nisu sluaali tj izvan okvira reggea, ovjek je uspio pomiriti zaraene ljude i to ne samo u njegovoj dr~avi, a da ne pri amo o glazbi za koju mislim da je malo rei da je savraena jer toliko lijepih i melodi nih pjesama nisam nikada uo od jednog izvoa a :) Isto mogu rei i za Tosha.. Evo jedna za sve jude i ovce. :vozdra: 2jKqegOY2fs Jah bless. :joint2:
LillyPOZNAVALAC

jul 2016.

Dok sam gledala dokumentarac Marley je~ila sam se od glave do pete :D delimo isto mialjenje da je njegova muzika savraena, nigde nisam uspela da pronaem taj duh koji je on uspeo da ubaci u svaku pesmu. Toliko dobro, a opet jednostavno i razumljivo upravo za svakog, samo ato nije svako u stanju to da razume. Mislim da su se ljudi veinom prepustili uticaju babilona, ne samo ato se ti e muzike, nego su uopate svi mediji veliki izvor globalnog zaglupljivanja i manipulacije. Zbog toga sam i prestala da gledam TV i itam novine, zapitam se stvarno da li ljudi gledaju i itaju kojekakva sr*nja koja nam neke tamo prdonje serviraju. Pored fizi kog zagaivanja planete mislim da je ovo psihi ko joa gore, samo ato je nekima verovatno teako da se otrgnu tom uticaju. Dobar je i Bunny Wailer, koji je (bar tako mislim) od celog benda "The Wailers" jedini joa uvek ~iv. I-CN2XxsSEE Dobra je i ova pesma, iako peva na Jamajkanskom Engleskom, mo~e da se skonta ata ovek hoe da ka~e. Koliko sluaam reggae po ela sam i da ih razumevam :cool23:

jul 2016.

IIw3BtSPHtI
GrooverENTUZIJASTA

jul 2016.

:) QTP5I4x1Yr0
zxwLEGENDA

jul 2016.

mOpCL3ggpCQ
GrooverENTUZIJASTA

sep 2016.

rgjrcSQsuro smoke all daay :rasta: budite dobri i ostanite visoko :)

sep 2016.

AkWXXGe49cw
RebelENTUZIJASTA

sep 2016.

1kLR0JTMw6A
Kanabis_kidAMBASADOR

sep 2016.

dfypNABmbtY
Kanabis_kidAMBASADOR

okt 2016.

zxZ6OeZzneo
GrooverENTUZIJASTA

nov 2016.

Seggae, mjeaavina tradicionalne glazbe Mauricijusa i reggaea pa rekao bi da se uklapa u temu.. :rasta: Kaya je za etnik ~anra i bio je zatvoren zbog koriatenja herba na koncertu kojim se pozivalo na legalizaciju... U zatvoru je ubijen( peti dan odnosno dan prije nego je trebao izai budui da je uplatio jam evinu) , pod nerazjaanjenim okolnostima... nNW_KD7NoME VyXn9r2cYWY

nov 2016.

gIxfC7Erazo
Kanabis_kidAMBASADOR

dec 2016.

FgC3wd1WC44
GrooverENTUZIJASTA

jan 2017.

Dc8g6S9N_eU
GrooverENTUZIJASTA

mar 2017.

9c4ZazlEg0g

mar 2017.

kSjXOebB7eI

mar 2017.

zD0Zbv24psE KHeNihblqDI
CorleonevLEGENDA

apr 2017.

:spliff: LuvAIF98eko

apr 2017.

3p55wXWyc4o jf4eFdfqyhc
GrooverENTUZIJASTA

maj 2017.

Zpi6GqeYojE

maj 2017.

bdW_fAKeuu4

maj 2017.

1QZiIg9EFgk
GrooverENTUZIJASTA

sep 2017.

YidzbB_NcxA jah bless :spliff:

nov 2017.

The roooot is Afriiiccaa :)))) za jedno veliko dobro jutro! F-k60Kqujig

nov 2017.

wake up! v0itKlVftV0

mar 2018.

kUE0-REQHKE
sweatMJPOZNAVALAC

maj 2018.

Peace:rasta: cq_zQ3lPKDk

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se