VUTRA
ForumZajednicaMuzikaBranimir Johnny Štulić
LEGACY

Branimir Johnny Štulić

112 odgovora11,690 pregleda

sep 2015.

Preletjela sam sve teme i vidim da se pisalo o svemu i sva emu, skoro svakom " domacem" muzi aru ali sam primjetila kako izostaje institucija zvana Branimir Johhny `tuli, stoga evo ovako, pa ko voli neka izvoli :) Prije par godina sam mu napisala pismo. Igrom slu aja i raznoraznih druatvenih mre~a to pismo je stiglo i do Njega. :) Pa evo, ako neko ~eli, mo~e da procita, doda, oduzme, pomno~i, podijeli, izvu e korijen ili ignoriae :) Pismo `tuliu :)) <3 Dragi Branimire, ne znam ato da radim sa sobom, na ata misli da bacim eto stvaram polako pismo tebi ;))) ...vidia, ne znam ni da li da te persiram, tata bi me znacajno pogledao, vejerovatno ato ne persiram nepoznate ljude. Nekako mi ne ide da te persiram. Kako kada ~ivim s tobom, dio si moje svakodnevnic, pri am o tebi kao da si tu negdje u blizini, nisi stranac, nisi nepoznato, sve si ato usmjerava ovo malo zdravog razuma oko nas. Da ti ne laskam odmah u po etku, niti sam ja osoba koja to zna, a nisi ni ti osoba koja se tome dvori. Htjedoh za po etak rei samo za tvoje ime, samo tvoje ime Branimi, Brani  mir, je ogledalo svega onoga ato ti jesi, otpor ukraten sa ljubavlju i nekad e neko napisati pjesmu nad pjesmama, pri at e o tvom imenu i o tebi, o spasenju u ime ljubavi. Razmialjala sam da dam sinu ime Branimir zbog tebe, ali bojim se da bi dijete imalo do~ivotno probleme zbog tog imena, jer znaa nas sada dijele po imenima, izmeu ostalog i nije va~no ato je jedan Branimir `tulic ovjek nad ojstvom, to nikoga viae ne zanima, samo su va~na imena i svi se otimaju da nas svrstaju u odreen tor, koji pripada odreenom imenu. Eh kada bi svrstali mene kao i mog sina kao Branimira, onda mi ne bi bili u istom toru i to ti je ta tuga. Dovedu te do toga da moraa dobrovoljno da izaberea jedan tor, dobrovoljno pristajea na robiju i ne opirea se ... dragovoljno narod u boj stupa pa ti vidi di je crna rupa  &ali znaa ti to ve, sve sami manipulatorski kurvini sinovi moj Branimire . Uslijedio je sumrak ljubavi, niti ima svanua, niti ima smrknua, vladaju a nisu kraljevi, sude a nisu Bogovi, hodaju a nisu ~ivi, duhovi & Ali ja ~elim neato drugo da ti ka~em, ~elim da ti ka~em da je stvarno vrijeme da se vratia. Kao da sam sad izmislila toplu vodu, zar ne :)) cijeli Balkan te priziva kao kiau nakon 20 godina suae i ja sad kao pametna :)) Ali daj se vrati ili barem svrati, navrati &kao ato nekad  neko  re e &  ma hajde mrdni ve jednom , pokreni se, u ini neato...uradi neato, to je tvoja du~nost, mnogo toga znaa ...napravi nam fini party, mnogo ljudi, nigdje ~andara, u ini nam sretna lica kakva nisam dugo gledala &. Ka~i nam ; ~elite li dobro svojoj djeci zaslu~ni, ~elite li mo~da najbolje ?! Volimo te kad pri aa u svom ovom ludilu i rije i poput bajke smiruju amotinju. Jer ato god da se mijenja isti su ljudi i jednooka pravda za slijepce u mraku. zatvori prolaz za trule moraliste, zatvori prolaz za rogonje, zatvori prolaz za feministe, zatvori prolaz za sve, Uradi nesto Johnny boy . ekaa li na neato sna~no, doista vrijedno, ekaa li na akciju koja pokre e stvari ? Svak se bori za ono ato mu fail dozvoli da ti objasnim, shvatam da si prokleto ljut, ali ovdje nisi slu ajno I ne razumijem zaato te smeta, ne mari za to ?! samo kap veselja tra~im, samo malo malo smjeha, doi kao fantom slobode i poka~i ato znaa, umjetnost te ini ja im nego ato pretpostavljaa i mo~da ne razumijea, ali volimo te .  Znaa, ovdje se ve dugo svi samo sjeaju a samo rijetki osjeaju, posadi rije i slobode u te ljude mlade, jer mi viae ne znamo kako da im pomognemo, kako da ih sa uvamo, to postaje skoro pa nemogue jer svuda mrtvi fazani lete. Znaa, ovdje se ne zna ko je ko i ata je ije. Svi su uspavani e~njom i vrijeme je da se probude, jer samo joa muzika dopire do njihovih duaa, ali sluaa se muzika ugaaenih nota, otima im i ono malo preostalog sluha i vodi ih iz tamnog u mra n, iz mra nog u crne vrtloge . Ne mislim da mo~ea da spasia ovaj svijet, bojim se da niko to viae ne mo~e, ali mo~ea da im udahnea ~ivot, da oslobodia u gr zarobljena lica, poka~i im boje tvoje muzike, jer oni su ve odavno postali daltonisti . Ti, kao umjetnik i kao muzi ar, mo~ea da shvataa ata to zna i, kada sve nakaze postanu iste . Ne ~elim da nas vodia, ne ~elim da nas spasavaa, ~elim da naemo uto iate u tebi , da kona no ujemo rije i va~ne i iskrene, srcem i zdravim umom napisane. Dodaj kap vode u naae baate pune cvijea, divljeg i nje~nog ve pomalo uvenulog od suhih dana koji su iza nas . Ne mislim da si Mag, ne mislim da ea uspjeti da uklonia ovaj sumrak, ali pomozi da naemo sebe u sumraku, poka~i savjesti kojim putem da ide. Mo~da i pretjerujem ato ti ovo piaem, vjerovatno da, ali kada ljubav postane prljava rije i kada su svi bolesni od mr~nje, onda se ne stidim napisati pismo aetau svjetlosti i istine. Naaa djeca e da se kreu onako kako im mi poka~emo, a tvoje pero i tvoja muzika su moniji od ma a i ako primatima ne isklju uju elektriku onda moramo biti glasniji . Eto, zavrait u ovdje Johnny, mada bih mogla ovako danima, ali obzirom da vodim monolog i obzirom da pretpostavljam kako ovo nikada nees pro itati i kako te nije briga, onda u zavraiti, jer ne volim da pri am kada me ljudi ne sluaaju :)) & sve u svemu, stanje je alarmantno, eto da znaa, pa ti vidi sad ata ea sa nama zarobljenicima u vremenu i prostoru. }eljni smo da idemo tragom zaboravljene sree, da pleaemo bosi, da nas muzika nosi i da pronaemo smisao &  ...i da borba , nikad ne , ne ugasi proljee  S'poatovanjem
MeskalitoLEGENDA

sep 2015.

Potpuno ga razumem sto nije vise ovde , i on je covek sa potrebama i licnim ciljevima . Za njegov opus koji ce ostati svaki respect . Jos uvek vredi da mrtvi fazani lete a nijedan ne pada ...

sep 2015.

Naravno, postujem ja njegove odluke zivotne i razumijem samo ne zelim i ne mogu da se prepustim ideji i cinjenici da nasa djeca rastu uz ovo zlo koje se danas slusa... kojekakve mice, cice i zorice su preuzele nase tlo i stvaraju bolesnu okolinu i drustvo. Samo velicina kao sto je Stulic bi mozda mogao da svojim textovima otjera demone.
Rope73ZMAJ

sep 2015.

Jos kad si cula njegov glas na telefonu :) @Mahnita moja i ... :) VzoqQJvEWgU Ne slazem se ja da on ima pravo na sopstveni zivot na ovakav nacin na koji je i otisao. Otvarao nam je oci,odrastali smo proucavajuci njegove textove. Metafora metaforine metafore u vrijeme kad metafora nije smjela da postoji. Da je samo o ljubavi pjevao kao Zera i jabuka..."Haj' ti na odmor..." Ovako,kao Che,kao Tito,kao svaki revolucionar ostani dosljedan i umri u tome! Prizivao je obaranje sistema,pa je ostao dosljedan...TOM SISTEMU. Kako se pojavio,trebao je biti svjestan da vise ne pripada sebi nego milionima drugih. kao praaaaavi balkanac ovan predvodnik,nalozi nas i...utekne.

sep 2015.

Sada ima 62 godine, ja nisam bas sigurna koliko bi njegov eventualni povratak bio kvalitetan a mislim da je i on toga svjestan, nazalost :(
weedseekerISTRAŽIVAČ

sep 2015.

stulic ziva legenda...steta sto ga je hr ispljuvala,potjerala i opljackala....svaka ti cast na pismu!

sep 2015.

Ja sam veliki fan Azre i Stulica na kraju i odrastao sam uz njih ali Stulic je bio frik lik.Ljudi koji su ga poznavali kazu da je bio poprilicno teska osoba.Nije ni danas drugacije.Svaka cast njegovom dijelu ali imao je Stulic par izjava koje nisu bile u redu. Ali o politici necemo ;) Rasprava o Stulicu je usko vezana za to pa kidam odavde :)
weedseekerISTRAŽIVAČ

sep 2015.

stulic je svjecki covjek koji da nije pobjegao bi bio ubijen.volim johnya,marleya i morisona tri vizionara

sep 2015.

Biti tezak ne znaci biti los. On i politika nisu usko vezani, vec On i otpor. Medjutim slazem se da je Stulic siroka i duboka tema. Treba imati zivce za to :)
Rope73ZMAJ

sep 2015.

Vrijedan spomena SVAKAKO. Ako tema nalaze da se samo analiziraju pjesme njegove...maybe baybe. Otisao,zasto ...nije ni vazno osim njemu valjda.

sep 2015.

Pa da..nisam mislio da je los covjek haha Boze sacuvaj. Znam ponesto o Stulicu i shvacam ga kao napadaca sa jako losom zavrsnicom.Ja sam mozda i najveci fan Stulica na forumu ali bi moje pismo upuceno njemu bilo znatno drugacije. Ok.sistem,politika,otpor ovo,ono ali sta je sa fanovima...kita ni rijec.Ostao pijesnik bez texta. Azru drzi u malom WC-u...a ja ju imam tetoviranu.Kuzis !? Prebahato od njega ali i za ocekivati.To je on.

sep 2015.

Sad ko je veci fan :D Ja je nemam tetoviranu ali mi se kcerka zove Azra :) Nakon ovog pisma sam telefonirala snjim. Bio je to zanimljiv razgovor i rekla sam mu dosta tih stvari koje pominjes @opa cupa ali Stula je Stula, nije se puno nasekirao sto sam ja drobila :)
TarzanZMAJ

sep 2015.

Bro2eeLabyo ;)

sep 2015.

`tuli je kao umjetnik, glazbenik odli an, kao osoba je niata drugo nego obi an aljam od ovjeka. Nema zrno pristojnosti, vulgaran je i omalova~ava sve oko sebe. Izuzetno teaka narav i neka ga tamo di je. Moja ~ena je trebala radit intervju s njim prije par godina pa je doaao pripit i vrijeao je cijelo vrijeme nakon ega ga je osiguranje izbacilo iz hotela. Nedugo nakon toga mi je frend se susreo s njim i zbog pitanja o titu ovaj ga je pljunuo. Selja ina, trebalo ga je davno na goli otok strpati pa nek tuca kamen.

sep 2015.

" Johnny dolazi sa godinama. Ili ti prija ili ne, ali moras imati kilometrazu da bi mogao bezuvjetno da uzivas u njemu. "
1310ZMAJ

sep 2015.

jednom kralj , uvjek kralj
PimplariusLEGENDA

sep 2015.

Potpuno se sla~em s tobom. :joint2:
Rope73ZMAJ

sep 2015.

Ko god ga sretne,bilo novinari bilo prijatelji iz djetinjstva,svi ga pitaju Tito,partija,omladina..ocekujemo odgovor od njega i tako citav zivot a,pogotovo zadnjih 20+ god. Tako je prijatno pricao sa Mahnitom i bas joj to rekao. Masa novinara je izmisljala intervjue sa njim (to nam je svima poznato). Meni se svidja sto,kao najbolja knjizevna djela sa odrastanjem pocinjes da shvacas i svaki put,pa cak i danas ,neki text,dio texta mi uleti u uho i "cuj ovo.." :) Ne zelim da ga gledam/slusam kao bijelo dugme da se provaljuje na bini. Nema potrebe da s "vraca" igdje ali, nacin na koji se izrazavao je za svaku debatu. Danas svi ama svi pljuju po vladi,drzavi...a sloboda govora je dosla i oni kao muzicari,textopisci... Divim mu se kako je znao umotati pjesmu a da mu ni DB nije mogao nista ni UDBA :) Na kraju krajeva on je NASH co'jk :) pravi :djede::smoke:,vjerujem i da growa 1000% :) P.S. '89,Sarajevo svirka. Sviraju Balkan 20 min. bez texta. Johnny tablu shita medju raju. Tada se extra dobar shit pusio a ganju smo dobivali u veeelikim sibicama (eto jos jedan zaboravljeni naziv street name `ibica :) ) i to kao poklon :)
PustinjakENTUZIJASTA

sep 2015.

Branimir `tuli: BO}ANSKA ILIJADA via HOMER PRVO PJEVANJE Bijes je tvoja pjesma zlokobni e Akilejev inat besmrtan i straaan Loae uspomene Ahejcima nanese Krasnim junacima podzemlja ogadi A smrt i pustoa darivajui svuda Ne da se goste ptice i psine Eh ve da bo~ja volja bude ispunjena Molim pjevaj pjesmu od za etka Od prvog sukoba ato zakrvavi Jakog Agamemnona i bo~anska Akileja Baa bogovi zametnuae svau Uz Divova i Letina sina Apola ato kugu Drsko na vojsku baci kosei u~asno Iznova val za valom nizaato Mislei pri tom na Atrejeva sina I to onog ato povrijedi ovjeka Svetog Hrisa kad ovaj do brodova sie Istobokih nudei otkup za svoju ker Lea u duai na zlatnom skeptru bo~ji stijeg Ahejce ljude usrdno molei Najviae upravo obojicu Atrida Imajte milosti Menelaje i Agamemnone i vi ostali Dobro naoru~ani Ahejci neka vam bogovi sa Olimpa Ostvare sje u Prijamovog grada a onda Barem pravog vjetra u povratku samo Rado bih nazad ker za blago Ostalo ne iatem bilo vam drago Moan aapat zatalasa vojsku ne preziri Istraj daj starcu ato ~eli al pokupi lovu Samo Agamemnon nee protiv svoje volje Tako daleko nitko ne izgura bolje Odlazi stari ne pote~i kavgu Jebem li ti popovsku majku Uhvatim li te kraj duga kih laa Huljo joa jedared sada ili ikada Ni skeptar ni stijeg pomoi ti nee A ato se ti e djevojke kunem ti se Ostarie kod mene u Argu daleko od domovine Predui vunu i grijui mi krevet A sad ostavi me bje~i dok si itav Kasno nije Oproateno ti je

sep 2015.

"Teako komuniciram sa okolinom ali se zato to kompenzira u nekim drugim stvarima.Jebea ljude koje svi vole.Takvi ne mogu niata da naprave,takvi ne pokre u svijet." Branimir Johnny `tuli.

sep 2015.

pa radi on i dajle? https://www.youtube.com/user/PETROVICPETAR/videos
jesamZMAJ

sep 2015.

ne da radi, atanca :), ali...

sep 2015.

2013-zadnji trag. _wLN6cwHo4w
SuperflyAMBASADOR

sep 2015.

Da, ja sam 1966 godiate, sluaao ga ko mlad i znao skoro sve pjesme napamet, i SVI ili skoro su znali i u isto se zaklinjali, ovjek znao svirati , ovjek je znao pjevai , i znao je prenjeti one neposredne primarne emocije duboke , smjestite o kontekst bivae Jugoslavije u kojoj si bio sretan kad si dobio kasetofon na 15 ti roendan...:)

sep 2015.

" ali " je sasvim suviano za sve `tulieve fanove koji su pratili njegov rad od samih po etaka. Naime ovo ato on sada trenutno radi se mnogima ne svidja ali to je ustvari neato ato je oduvijek volio i ~elio da radi. Uvijek je obo~avao sevdah. `ta viae, njegov prvi bend se zvao " Balkan Svedah Band " i to objaanjava mnogo toga. On sada svira iskljucivo za sebe i svoju dusu. I da, @grouchy , ovo jeste u suatini njegov " povratak " , to sam baa nedavno isto konstatovala. Ljudi od silne ~elje i potrebe da ga ponovo vide i uju uopate ne primjeuju da se on ustvari vratio na sebi svojstven nacin. Tu je, svira, pjeva, obradjuje ali tu je. Ovo je najbolji nacin na koji se on sada jos moze vratiti jer sumnjam da je on sposoban sada tu popeti se na binu i odsvirati koncert od 3 sata. Ovako je najbolje i za njega i za sve fanove. Jedino sto meni smeta jeste to sto je zabranio i ukinuo sve svoje pjesme sa youtube. Medjutim i za to ima razlog, pretpostavljam da ~eli da se primjete ove nove stvari koje radi, mada tvrdi da je to sve maknuo jer je loaeg kvaliteta... ko e ga znati ata je u toj ludoj, staroj i prije svega nadprosijecno inteligentnoj glavi.
jesamZMAJ

sep 2015.

a gle, Mahnita, i ja sam odrastala uz Azru, joa uvijek znam sve pjesme napamet i imam sve plo e... svejedno, nemoj se ljutiti :), ali nije mi privla no ni uhu ni umu, ja sam sve ove godine na njegovim starim pjesmama... i nije da ne volim ponekad posluaati pravi sevdah ili obradu, joa bolje drago je meni da on svira za duau i virtualnu publiku, a da napravi koncert ja bi se progurala u prve redove, pa makar dobila i laktom u glavu ono ato ja najviae volim kod njega je njegova poezija, iz koje kona no i proizlazi cijela njegova karizma, a to se izgubilo s Azrom mogla bih vrlo lako povu paralelu izmeu `tulia i Bareta, obojica su poput modernih anti kih antijunaka UCVymnWf0J4 wz93iOO-jSc

sep 2015.

Morat cu promijeniti fotku avatara, svi misle da se uvijek ljutim :) Ma ne, samo iznosimo nasa misljenja i sto razlicitija to zanimljivija :) No ne bih se slozila. AZRA je JOHNNY , ne moze se to izgubiti, dok je on tu u Azra je na ovaj ili onaj nacin samo ovisi o vremenu i mjestu. Recimo Graciju je napisao nakon nekog tuluma koji je trajao danima i gdje je fakat upoznao Graciju... krivo srastanje je napisao kada je pocelo kuhati i kada se pocelo shvatiti da Yuga onakva kakva je bila nece kao takva i opstati. Daleko od istine i nedeljni komentar je napusao i posvetio novinaru koji ga popljuvao kako nema talenta za muziku i td. i td. .... sta sada da nam kaze jos ??? Sam je rekao, svirao sam, pjevao, otvarao oci ljudima, ukazivao im ali nisu me slusali i sta ja sad tu jos da radim... a tako ti ga i dodje. Stoga radi ono sto iskljucivo njega zadovolhava... on se ustvari igra... ubija vrijeme...i zasluzio je to sa svoje 62 kuke :)

sep 2015.

Stulic je covjek koji je tijelom otisao, ali je dusom ostao na ovim prostorima. Otisao je iz jednostavnog razloga - zato sto se nije pronasao ovde. Nakon dugogodisnjeg lutanja po nasim prostorima pokusao je pronaci vlastitu svrhu na nekom drugom mjestu i shvatio da nigdje nije prispio. Hoce to sa filozofima da se desi. Previse ici naprijed i zivjeti u buducnosti je opasna zamka iz koje se neki nikada ne iskobeljaju. Vidio je da stvari mogu biti mnogo bolje od onoga sto trenutno jesu, generalno gledajuci, ali je takodje vidio i da se one tesko mogu maknuti sa mrtve tacke, kamo li da se poboljsaju. Jos jedan covjek od krvi i mesa koji sebi nije vidio mjesto u zivotu. Ne sumnjam da bi pokusao nesto drugacije uraditi, da se moze vratiti vrijeme, ali bi opet bio isti covjek - nepripadajuci Druga je stvar sta obozavatelji misle o njemu. Neki zale za njim, neki su nastavili dalje bez njega, neki ga smatraju kukavicom, iz ko zna kakvih razloga. Prirodno je da ga ljudi razlicito dozivljavaju. Revolucionar ce prepoznavati revoluciju u njegovim stihovima, zaljubljeni ce prepoznavati ljubav, ali za mene ce Stulic ostati vjecna zagonetka.

dec 2015.

azGKVCZYhGk
SuperflyAMBASADOR

dec 2015.

Ali vremena kada je Johnny bio glavni i kada su izlazile njegove prve stvari su bila zakon u odnosu na danas...onda ovjek nije (toliko) ovjeku vuk bio, danas , a znate i sami....:)

feb 2016.

MP4YDdpi41E
jesamZMAJ

mar 2016.

http://www.jutarnji.hr/-ja-sam-protiv-toga-da-me-uvrste-u-lektiru--javio-se-johnny-stulic-koji-ne-bi-da-njegove-pjesme-budu-dio-lektire/1533057/ ma ata samo u lektiru, na vjeronauk :djede: d90TH5RGtPY
JusufijovičPOZNAVALAC

mar 2016.

D~oniju ne zamjerim ato je otiaao, da je ostao njegova bi muzika danas i ovdje najvjerovatnije bila manje vrijedna od onoga ato rade Amadeus i ti takvi bendovi. Zamjerim mu ato sve one koji su ipak ostali ovdje smatra nekako manje vrijednima. Njegove stvari sluaam esto, ali ato se njega ti e, mislim da je ono o emu je pjevao trebao u praksi pokazati ovdje a ne u zemlji lala :)

mar 2016.

E pa Johnny nije ratnik, on je pjesnik i pripovjedac. I zar nije logicno da je zemlja lala, njegova zemlja. Jo i filozofiranje, to je nas Johnny a uostalom ko smo mi da mu sudumo.
Rope73ZMAJ

mar 2016.

Popio bi on ban ovdje na dvije prozborene :lol:smiley9934:djede:

mar 2016.

popijem ja za njega redovno ;)
H2O888LEGENDA

avg 2016.

xg1xOKe6UIA
Rope73ZMAJ

avg 2016.

7qzkrGawRY4 Edit: Sorry zbog spama :p

avg 2016.

Jedna od tri najdraze, i jednog i drugog izvodjaca :) :let:
SuperflyAMBASADOR

avg 2016.

ExAMkljPe5U
SuperflyAMBASADOR

avg 2016.

Ah te usne vrele vianje, Balkane moj.........ali ima jedna stvar koja je svojstena samo velikim muzi arima pa tako i Johnny-ju a to je da u prvih 5 sekundi sluaanja znaa tko (i ato) svira........kod njega je to definitivno sluaj......

apr 2017.

BRANIMIR D~ONI `TULI: Imam viae dobrih albuma nego neki pesama O muzici, tu~bama, detinjstvu, nagradama, pesnicima, Goranu Bregoviu, alkoholu i cigaretama: Pojedine pesme su mi kao male ikone. Ko uzima novac, taj plaa i sudije http://www.novosti.rs/vesti/scena.147.html:662944-BRANIMIR-DzONI-STULIC-Imam-vise-dobrih-albuma-nego-neki-pesama

maj 2017.

O cemu pricamo???...Johnny `tuli je zivuca LEGENDA!!!

jul 2017.

AZRA-akademski zagreba ki rock ansambl...jeste li znali????...

jul 2017.

Bend Azra se nazvao po istoimenoj pjesmi Heinricha Heinea :) ......... iz plemena starih Azra `to za ljubav glavu gube I umiru kada ljube."

jul 2017.

Znam...ovo je bila komunisti ka fora...sto i sam znas ako si zivio u to vrijeme....VIS itd...znas sve...a ovo sam napisao cekajuci da netko reagira...prvotno je ime dobila po plemenu Tj. pjesmi...i za Smak su imali neku foru...ma svi su se zajebavati tako...
hazeriZMAJ

jul 2017.

Zamisli koliko covijek vrijedi,kada skoro 30 godina nikog ne hebe 5 %.Ima svoj film oko Rotterdama i boli ga uvo.A dan danas bi napunio stadion.To je covijek,rekao je necu i nece:respect:Skuzio on na vrijeme gdje sve to ide;)

jul 2017.

:respect:...

nov 2018.

U31RiLVXWao
Rope73ZMAJ

nov 2018.

A(lternativni) Z(agrebacki) R(ock) A(nsambl)

nov 2018.

Odlicno zvuci ,ali jok;)....istina je ovo sto si citirao :djede: Ova pjesma je ustvari krivac...to je prepijev originala po kojoj je AZRA dobila ime. 1v9IhuizCTM

nov 2018.

Tako je!!!...

dec 2018.

ladno disertacija o dzoniju :) "`tuli je pionir hrabro izgovorene javne re i u lice sistemu" Pored toga ato je profesor, muzi ar i novinar, doktor nauka Zlatomir Gaji iz Novog Sada je i prvi, pravi i jedini doktor za rokenrol u Srbiji. videp na linku https://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy=2018&mm=12&dd=10&nav_id=1480233
prikaISTRAŽIVAČ

mar 2019.

bio

jan 2020.

D~oni `tuli: Pevam narodnjake k'o slavuj, da sam znao da e sve ovako ispasti, igrao bih badminton Nekadaanji frontmen grupe Azra, kompozitor i tekstopisac, ali i kultna li nost na prostoru bivae Jugoslavije Branimir D~oni `tuli, u ekskluzivnom intevjuu za novi broj NIN-a govorio je, izmeu ostalog, o novoj biografiji koju je pisao Ivan Iva kovi, raspadu Jugoslavije,Titu, aktuelnoj situaciji u svetu, ali i o mogunosti da ponovo zasvira. Mi vam prenosimo deo tog intervjua.
GreenScreamPOZNAVALAC

jan 2020.

za sve fanove Azre, toplo preporu am da pro itate, ako vas zanima, autobiografiju basiste Miae Hrnjaka - Pri e, ali ne baa za djecu. Odli na knjiga :clap::

feb 2020.

`tuli na jutjubu predstavlja zbirku od 50 hitova pod nazivom Azrino sun ano dno sa odabranim kompozicijama prvih singl plo a i albuma (Azra, Sun ane strane ulice i Ravno do dna), takoe uklju uje i bonus sa nikad objavljenim koncertnim snimcima RMZ_tdnzxQw

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se