VUTRA
ForumZajednicaMuzikaTurbo folk - (anti)muzika
LEGACY

Turbo folk - (anti)muzika

23 odgovora3,448 pregleda

nov 2009.

-tekstovi pjesama ako ih tako uope mo~emo nazvati,obiluju dje jim rimama,jednostavnim i esto nelogi nim re enicama,te ponekad rijetko upotrebljivanim rije ima -melodija koja prati ovakve tekstove je lako pamtljiva,a zvukom podsjea na dje ji sintisajzer -naj eai motivi turbo-folk pjesama su : novac,lake ~ene,skupi auti i pokloni,alkoholna pia i nesretne ljubavi -ciljana publika ovakih pjesama su airoke narodne mase : u prvom redu dijaspora ( neki ka~u da nema dijaspore nebi bilo ni turbo folka,zbog nje danas postoji ogroman broj turbo folk pjeva a koji svoj kruh upravo zarauju u dijaspori),u drugom redu to su seljaci (pritom ne mislei na ljude sa sela,nego primitivce koji se tako ponaaaju),potom slijedi mo~da i najvei broj ljudi koji sluaa tu muziku a to su tinejd~eri..po evai od onih u osnovim akolama pa sve do onih na faxu..tinejd~eri koji tek po inju izlazit u kafie i koji ve izlaze u kafie primorani su sluaati tu muziku,no veina njih se ne buni nego jednostavno obo~ava tu muziku.. -danas turbo-folk uvelike mo~emo uti i u svatovima,pa tako i na narodnim veseljima,iako mu stariji ljudi i nisu baa skolni -REZULTAT kojeg prouzro uje ova muzika : -daje nam sliku svijeta onakvog kakvog ne trebamo do~ivljavati -sve viae cura postaju sponzruae,sve viae muakaraca ~udi za novcem jer je on "mo" i njime mogu kupiti i skupe aute,i sponzoruae i skupe darove.. -cure pa tako i muakarci sve se viae obla e kao turbo-folk zvijezde mislei da je to neka moda danas ( a cure su doslovno gole, i ne izlaze bez kilo aminke na licu), -u kafiima raste trend uzimanja boca alkoholnih pia (koja su ina e jako skupa,no i to pokazuje odreenu "mo" i dobrostojeu financijsku situaciju), po kafiima(gdje se puata turbo-folk) je sve viae razbijenih boca, aaa pa tako i glava.. -Ukratko : ova vrsta muzike ruai neke moralne vrijednosti,i sve viae ljudi postaje primitivno ( zar te~imo k tome da budemo seljaci ???) BORIMO SE ZA DEKRIMINALIZACIJU,LEGALIZACIJU VUTRE I ANTI TURBO-FOLK KAFIE I DRU`TVO...
chupoAMBASADOR

nov 2009.

nisam ni ja obozavatelj.. al decko, nemres se borit protiv toga.. nemoguce je... zaobilazi tu muziku u velikom luku i to je to... na facebooku ima milijun grupa koje su protiv turbo folka, i sta postizu??? sam se svaaju neki metalci s nekim branima, i nikad kraja....

nov 2009.

Ni ja ga ne podnosim ali rezultati koje si ti naveja op enita je promjena ponaaanja druatva,pra enje trendova,mode,sluaanje folka i ostalog. Istina,ignoriraj kao ja :) Ali volim ovu nuspojavu ata su cure skoro gole :))
extranoizeENTUZIJASTA

nov 2009.

to su rekli i za rock i za rave kad su nastajali...no to su crkvene fore. turbofolk je doaao do svojih 5 minuta slave, kao i mnogi drugi stilovi prije. kad se istroai, doi e neato novo. za par godina e se tek vidjet ato je turbofolk (kad se vrati u seoske kr me)... ljudi su uvijek povodljivi, ~ele biti u trendu/modi, pa sluaaju sve ato sluaa "veina"... mentalitet stada. "Biti prilagoen u duboko bolesnom druatvu nije mjerilo zdravlja." Jiddu Krishnamurti.
Kurblaj KanAMBASADOR

nov 2009.

`und se prodaje. Turbo folk nije niata drugo nego balkanska verzija popularne pop(MTV) muzike samo ato ovaj popularni pop naj eae ima ja u produkciju ali je jednak ki i smee. Cajke imaju vrlo jednostavnu tematiku, nisu misaonoga karaktera i zato je hrpi ljudi lako se pribli~iti tome jer je sve jasno i glasno. Ukratko jeftina muzika, a mase gutaju jeftino ata god bilo. Mene osobno smeta ato je turbo folk jako naruaio imid~ folklora okolnih dr~ava te takoer ato je rije folk zauvjek okaljana od turbo folka kao i svastika od nacista. Ja sluaam folklor i moderne interpretacije istoga sa cijeloga balkana i onda kad spomenem nekom da sluaam folk svi se odma zgro~avaju jer je prva asocijacija cajka.
AFGHANISTRAŽIVAČ

nov 2009.

uvijek e biti ljudi koji sluaaju ono ato je popularno- na~alost cajke su popularne, a sad zaato su popularne, to je pitanje
Noname_ENTUZIJASTA

nov 2009.

ko voli nek izvoli...hvala
Kreso1988ENTUZIJASTA

nov 2009.

Za rock su rekli da je "vrazija" glazba i kao sto si reko s tim crkvenim forama trejali ljude od nje a time pasivno privalici jos vise ljudi ka rocku. Po meni turbo folk je toliko popularan radi lake pamtljivosti teksta i "zabavne" melodije evo ja koji to prezirem znam doslovno napamet rijeci od desetak pjesama iako sam to cuo u prolazu samo. Tako nastaju best seleri ljudi kupuju ono s cim se mogu poistovjetit ono u cemu se nalaze, a neshvacaju da nije umjetnost ono sto ti potvrdi ono sto si ti mislio nego ono sto te tjera da proispitas svoje stavove i tako se promjenis na bolje/losije ovisno ko i kako gleda na tu situaciju. Turbo folk ce opstati dok god se ti isti ljudi koji idu tamo se ne obrazuju i neuvide da to nije adekvatan nacin zabave nego bas kao sto je netko reko pokazivanje "moci" i neki los trenutni trend( i nemislim na one koji idu J*bat te polugole cure i na one koji idu tamo jer nazalost cinjenica je da koji god klub je pustio turbo folk je povecao promet i kolicinu ljudi)
Zabljak 1992POZNAVALAC

sep 2010.

ima rambo amadues jednu pjesmu zove se turbo-folk.ne znam sto bih dodao http://www.youtube.com/watch?v=Hq35mAuTlvE

okt 2010.

Evo ovako....mislim da svako ima pravo na svoje misljenje,ali stvarno jedva cekam da prodje ta cajkaska uforija. Jebote svaki kafic u koji udjem samo cajke....Samo ne mogu vjerovat kak sve te ljude ne zaboli tuka od toliko cajki....mene svaki put zaboli.... greenpower1 slazem se s tobom :)) ipak nije zabacit od tolko cura...

nov 2010.

Zaobii... Hm... Neizvodljivo. ak i ako pokuaam da ignoriaem, okolina pritiska... Naravno, dru~im se sa ljudima koji sluaaju dobru muziku, ali jedva da mogu da se snaem sa ljudima koji mi ne zna e niata, a treba da saraujemo u ne emu. Gledaju me udno :S

nov 2010.

Jo meni je u~asno doslovno svako u mojoj jebenoj akoli sluaa cajke a ja sluaam ama baa sve osim cajki one lady babe justina pederka i onih pederkastih amerskih "repera"
SiDAMBASADOR

nov 2010.

treba da napravimo bend... :icon_lol: STOP CAJKAMA... ebote, primitivci, seljaci, bolest u mozak... svi bi da su mafijaai i voze crne bembure... pa nee te muzika dovest do toga... kaj se cura ti e, meni se to gadi, polugole curice, jedva napunile 18, a one starije izgledaju tolko jeftino da mi doe ~ao kad ju vidim,... majke mi ak joj nebih neato reko! obuci gucci i pradu i odjebi od mene... iovak sve kaj nosia izgleda plasti no, droljasto i prejeftino... ja sam mizantrop, a na ovakve stvari joa viae poludim... ljudi su mutavi i opet ka~em da puae sve kaj im se stavi pod nos... Baa gledam mlae generacije, danas je najnormalnije pjevuaiti neku cajku, ne pri am o narodnoj muzici jer to poatujem, ali cajke i ne.... Truju mlade, daju im povoda za prostitucijom, alkoholom i raznim drugim glupostima... djeca se pretvaraju u baje i u prostitutke.. a sve radi tog low budget teksta i joa niskokvalitetnije muzike... veliki sam negativac kad je u pitanju turbo folk i li nosti povezane sa time... Sluaaa cajke, ne smetaa mi, budi dobar i ne pravi se glup i bit emo si super... samo me ostavi sa komentarima i nadobudnim ponaaanjem... ne vozim bmw zato jer ne sluaam cajke, to je moj problem... vozim staru kantu i najbolja mi je, Sluaajte kvalitetnu muziku, ne promovirajte niskokvalitetne i malograanske stvari... pametniji smo od toga... nemoramo se ubit u alkoholu samo zato jer svira neka "UBER SUPER CAJKA"... Odvratno, gledam naa noni klub koji puata cajke, i to sve curice jedva da imaju po 16 godina, polugole, ne razumijem roditelje kao prvo, kako te puste van tako obu enu i namazanu ko klaun iz mekdonalca.... ja bi doveo reda da mogu, ali nemogu, zato duvam d~iks i puca mi kifla... zapalim si za radost... i ne dira me niko... dobri smo si, jea! poatujem ljude s ovog foruma s kojima sam si dobar i to je to... u ~ivotu imam 3 prijatelja i meni dosta... ja sam udan ali mislim da sam u pravu i nisam kao drugi, povodljiv i izopa en glupim stvarima... imam svoje mialjenje!

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se