VUTRA
ForumZajednicaMuzikaReggae
LEGACY

Reggae

292 odgovora32,538 pregleda
zekrtENTUZIJASTA

avg 2005.

Poslednjih nekoliko godina cude me ljudi maksimalno. Recimo, jedne je godine na MTV music awards nagradu za najboljeg rege izvodjaca dobio Sean Paul, ne znam jel se tako pise. Mnogo mi je krivo zbog toga jer uopce ne znam kako i zasto je on zasluzio tu nagradu. Covece bozji, toliko mladih i odlicnih rege bendova ima u svetu, stvarno se ne slazem s tim. Isto tako, novi "rege smerovi" tipa ragga i dancehall, to je moje misljenje, zaista ubijaju sliku o regeu covece. U redu je ako je definicija regea siroka, ali rege je nastao u maloj drzavici i mislim da ima jedinstvenu poruku. Krivo mi je sto se neki tipovi nazivaju rege izvodjacima jer nemaju pravo na to i mislim da se neki pojedinci okrecu u grobovima u ovim momentima. Jebiga..
govancherosISTRAŽIVAČ

avg 2005.

reggae nikako ne treba da postane mEin strim ! kao ni trance :P

avg 2005.

po meni su ragga i dancehall kao podpravci reggae muzike ok, ali ih treba razdvojiti od roots reggae-a i njegove poruke jer je to nesto sto ... sto je drugacije :)

jan 2008.

E, ja nisam vidjela ili nisam dobro pogledala ali nema topic o reggae-u. Ko sta voli od reggae-a i slusa li ga tko uopce? (ako ima ova tema, molim mod-a ili admina da pobrise ovu temu. Hvala) :smoke18::watchplant:
delboyLEGENDA

jan 2008.

Pa evo meni je marley glavna faca, dakle za sve weed smokere must have diskografija na ovom linku. svi koji nemaju evo na linku 1.32 gb. Dakle eto ak ste za lupite download link ovdje pa cemo razmijenjivat ono sto volimo od reggae mjuze. Mislim nije da bas poznajem reggae i njegove najbolje artiste,pa evo preporuke sta bi bilo dobro poslusati... Evo link na marleya http://www.mininova.org/tor/807692

jan 2008.

A... eto da ja pocnem. Slusam Boba i Damiena Marleya, Black Uhurua, Zoster (khm khm), Del Arno bend, Tony Tribea (khm opet), Heptonese, Matisyahu, Wood In The Fire :) Otprilike :) Od tog svega najvise volim kralja (Marleya), Heptonese, BU i WITF :) peace
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Slusam reggae vec negdje 5 godina, zadnje 3 samo reggae. O Marleyu se nema sta puno pricat, jer je taj covjek legenda za sebe. Svi koji slusaju reggae, su najvjerovatnije poceli sa njegovim stvarima buduci da su bile najdostupnije. Uz autore koje je nabrojao marely, htio bi jos spomenuti gladiatorse, groundation, augustus pabla (dub), anthony B, sizzla, junior kelly, jah mason itd itd. Imam 60GB reggae na hardu, tako da ako koga sta zanima, neka pita, pa lako dignem na rapidshare
3kokosa2ISTRAŽIVAČ

jan 2008.

evo dvije teme ispod sam stavio linkove na 2 "albuma" tj. mix reggae i duba (izgleda). modovi ak mo~da i mogu spojit ova dva topica!
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

naravno da se reggae slusa :) meni je reggae ok,vise mi se roots svidja od danchalla ali eto...kako kome... marleya ne slusam,nit ga smatrim dobrim izvodjem...po meni ima 3 dobre stvari i to je to...no za razliku od njega...Buju Banton,Burru banton,elephant man,Macka B,Anthony B(moze proc xD),Capleton,MC Popeye(hrvat),M.I.S.T.(hrvat takodjer),Daddy Freddy,Delly Ranks, ma ima ih previse da bi nabrajao...evo jedan frend,sto je u jednoj Sound Selektor grupi zvanoj Lar-Plur-Lar,pustali su par puta po zagrebu,cak i u mocvari na trip To zionu...mislim znam ih sve al ovaj frend ima kojih 220gb regge mjuze...to je po meni previse... ali regge nije tak poseban,Dub je stvar :) Dubwise :)
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Sla~em se s tobom,Buju Banton je car,al ne bi se slo~io da ne valja Marley,ipak je on legenda....
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Bob Marley fuckin rulz!Mystic root takodje,najjace mi je Pass the marijuana... Nemam reggea,samo boba...Ali ima vremena za download...
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Jado moj... Stvarno, ako marleya smatras losim izvodjacem onda si zadnji jaro... Ne moras ga voljeti ni slusati, ali to je isto ko da si napisao da beethoven los skladatelj. Lupas gluposti u svakom threadu

jan 2008.

Heh, a Marley jest zaista pocetak. A ima i ugodne lirike, muziku koja odgovara kad si naduvan :D Smoke two joints :D Ugl. drago mi je da vidim da tu ima reggae ppl-sa :D

jan 2008.

Ja boba Marlyija bash gotiwim i xtra mi je to shto su stalno naduwani.Imaju extra look a mjuza im je na neki nachin dosadna :bored: a wolim zato shto imaju dredowe!To bash xtra i ja tju ih stawim!Nego naj proizwodjach owe mjuze je definitiwno Bob Marley
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

cek sam malo...ako svijet kaze da je bush dobar predsjednik jel je? meni se marley ne svidja i gotovo...nek je vama jebeni bog ak ocete al meni se nesvidja nista njegovo i to je tak sta ces...to sto ti se nesvidja moje misljenje tvoj problem... frajer je dobar sam zato sto je donio reggae u svijet...i zblizio ga ljudima...ja nazalost nisam krenuo od slusanja njega i zato mi se valjda ne svidja..jer sam cuo 20-30 boljih artista prije i kad sam napokon presluso sve od njega nije mi se svidjelo...ima on par dobrih stvari ali puno vise artista ima jos bolje stvari tak da...
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Ma jel se ti aalia......:icon_mrgreen:
gloss_zelenkyAMBASADOR

jan 2008.

ROFL:rofl::rofl::rofl::rofl:

jan 2008.

hahaha, ajd dobro, mislim - promjenit cu naslov u "Kako vam izgledaju oni ljudi koji slusaju reggae?" ili "Bas mocni dredovi" wtf... muzika muzikaaaa
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

ja si isto dreadove radim uskoro :))))
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

@Yami Kao sto sam ti napisao, ne moras ga voljet, ali ne mozes lupat gluposti da je on los izvodjac. Ti usporedjujes vladu sa reggae izvodjacem... Volim ekipu koja si radi dreadove, a nema pojma o tome nista. Ali to se nosi, to je drukcije, to je cool... A ovu ragee girl necu ni komentirat. Koliko imas godina, 12? Djeca... Uglavnom, ako kome sta treba od reggae-a neka samo javi sta ;)
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

A atajaznam meni nekako prelagana ta glazba i ne ostavlja baa neki dojam na mene ono nije meni to loae mogu posluaat ali nije mi niata posebno, he a Marleya sam ak i ja sluao jedno kratko vrijeme mal
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Il brijes na to il ne... Vecinom cijela ekipa oko mene koja dimi, takodjer i slusa reggae. Meni je to muzika koja jednostavno ide uz ganju. Ne mozes dozivjeti reggae kako treba bez ganje... Znam ekipu koja brije na trance, pa kad se zadimi uziva u toj muzici. Meni je to nepojmljivo, jer mi je ganja opustajuca droga, a ne nabrijavajuca. Ali opet ovisi kako je netko dozivljava... Dok se cuga, onda se metal slusa :)
stoned_cowISTRAŽIVAČ

jan 2008.

jammin we jammin... hope u like jammin too :b_cyclops: meni najdraza buffalo soldier, ali ima pun klinac njegovih stvari koje fakat legnu tek kad se nakuris. exodus npr. odlicna! ma ima ih brate... i to one najbolje su u biti one koje nisu bas hitovi, meni barem. btw, ja ne kuzim zasto ljudi koriste izraz artist, kao "ima boljih artista od njega". izvoa , umjetnik, pjeva ? ne? bo...
bahateeENTUZIJASTA

jan 2008.

jao obozavam pass the marijuana inace izmedju ostalog slusam i reggea :rasta1:
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Opuateno mi je da posluaam reggae po nekad kada sam sa ljudima koji to vole ili kada je neki koncert te vrste u gradu odem naravno i atmosfera je uvek super. Mada mi je esto sluaanje previae umirujue pa kada se sretne sa gandzicom onda ja doem kao neka bubica. Osim toga uz reggae ne mogu da izbacim viaak energije koja se akomulira u meni,zato mi nekako viae le~i rock svih vrsta,metal i neke razbijaje elektronske kombinacije... i ko ih viae sve mo~e razlu iti, ma volim i kada se sve to lepo iskombinuje u jedno,ne smeta meni samo da je skladno. Nemam pojma zaato ali se od malena nikada nisam vezivala i ograni avala samo na jednu pa na jednu vrstu muzike,to mi je totalno bespotrebno jer ne mogu zabraniti sebi da mi se svidi neato ato mi je lepo i prijatno. }IVELA LEPA MUZIKA!
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Tocno to... Potpis!

jan 2008.

I jos jedan potpis ;)
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Za reggea ide fina indica da se opustis...Ne moze da se napusis sativom i da odes na mirujes...Moze ali ne ide...:bis:
SmokeyThePotPOZNAVALAC

jan 2008.

Bob Marley > Legend !.. ja nemogu zapalit a da ne slusam boba ... jednostavno 80% pusim samo zbog boba..
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Ej kolega Laidback....vidim da si u ovom topicu napiso da imaa dosta reggae-a na kompu....pa bih te lijepo zamolio ako ti nije problem da uploadaa par stvari od Eyesburn-a ako imaa...imo sam neke pjesme pa mi je komp zarribo,pa sad ne mogu viae na po netu i lime wireu,ili kad bi mo~da znao link di ima za skinit link,ako zna bilo tko...hvala....:smoke18:
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

Nemam bas puno od njih jer mi se njihov stil bas ne svidja... Osim legendarne stvari Fool Control Ovdje ti je sve sta imam od njih (stavio sam ti unutra i torrent za njihovu diskografiju, pa ako ti se da skidat...)
kanabiodISTRAŽIVAČ

jan 2008.

evo da velim kaj ja slusam od reagea -eek-a-mouse,dillinger,dezaire,i naravno marley ,ali mislim da je dub ja i od reagea al o ukusima se ne raspravlja .eto pozdrav svim travoljupcima.:cool44:

jan 2008.

odlicna pjesma je "don't sniff coke"-Pato Banton,moja omiljena od reggae muzike...pa koga zanima neka je skine;)
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Ej,Laidback,tra~i mi nekakvu aifru da raspakiram,neki password mi piae da treba...hm...ata da napiaem...
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

U bemti, zaboravih napisat password: vutra.org
FrulaENTUZIJASTA

feb 2008.

@laidback jel mozes napravit popis glazbe koju imas :)
LaidbackPOZNAVALAC

feb 2008.

LOL. Ne da mi se. Previse je toga. Pitaj sta te zanima
FrulaENTUZIJASTA

feb 2008.

morgan heritage, anthony b, capleton, junior kelly, beres hammond, sizzla, queen ifrica trazio sam torrente al svi su slabi jako niko ne uploada vise :(
Voce_i_PovrceISTRAŽIVAČ

feb 2008.

cela postava Wailers-a, Marley,Tosh,Wailer, dalje Jacob Miller,Dennis Brown,The Abyssinians, Ijahman levi,Steel pulse, Rocker T,,The Culture, Israel Vibration.......
LaidbackPOZNAVALAC

feb 2008.

@frula malo nabroji koje bi bas albume htio od sizzle, beres hammonda, capletona i anthonya... Diskografija im je poveca, pa bi to bilo nekih 5GB, a to mi se bas ne da dizat... @voce i povrce Isto kao i frula
G e r o n i m OENTUZIJASTA

feb 2008.

ata ka~ete na Gentlemana on isto ima dobre pjesme!
LaidbackPOZNAVALAC

feb 2008.

Ima Gentleman odlicnih stvari, ali prenaslusao sam ga se...
AnarhosterENTUZIJASTA

mar 2008.

Za ljubitelje reggaea nastavljamo u revijskom tonu: http://youandmeonajamboree.blogspot.com/
FrulaENTUZIJASTA

mar 2008.

@laidback ajd ako ti nije problem da uploadas Desmond Dekker-a i to albume : This is Desmond Dekker, Israelites, King of Ska.
Zabljak 1992POZNAVALAC

sep 2008.

Evo da dignem topic iz mrtvijeh...:icon_biggrin: Vidim nema mnogo Ljudi da su na reggaeu odje,ja vec evo par godina zaglavih s muzikom koja dolazi samo s Jamajke... Medjutim najnovija reggae senzacija(sad vec ne tako i nova) bend sa Djevicanskih Ostrva-Midnite me ponovo vrati na taj jednostavan ali uplifting ritam.Muzika vise zvuci na neku vrstu etiopskih napjeva na engleski nego na klasican roots ali ima poseban shmek.Ako niste culi nishta preporucujem album `Seek Knowledge Before Vengeance` necete se zajebat ako ga skinete. Evo jedan kratak intervju sa Fox TV s bracom Benjamin,poslushajte,zanimljiva filozofija... http://www.youtube.com/watch?v=Nkq82Ulz8h8 Ako imate neku informaciju dolaze li dje na Balkan ili blize javljajte. Njihov sajt otvara krilatica:`Time Is Not Counted From Daylight But Midnite.`
LucidDreamAMBASADOR

sep 2008.

Ko ti kaze da nema puno nas... Vec eto,nije se imalo o cemu pricati... A taj Sean paul se naziva reperom,kakav bre reggea...cuo sam njegove pesme,gledao njegove spotove... On nema veze s rege,totalno...
od novih baa ono roots bendova duaom & srcem prporu ujem 10ft Ganja Plant. prakti ki bilo koji album Hillside Airstrip (2001) Midnight Landing (2003) Bass Chalice (2005) 10 Ft. Ganja Plant Presents (2007) s tim da noviji imaju malo bolju produkciju ali momci rasturaju laganini jahi
Buckaroo BanzaiPOZNAVALAC

sep 2008.

pa uj sam si objasnio - MTV music avards - kad su oni bili kompentetni za reggae glazbu
evo dobrih starih (60-70e uglavnom) ska, rocksteady i rege stvari se mo~e skinut na ovom blogu http://youandmeonajamboree.blogspot.com ali ne i na mtv.com :) jahi
FrulaENTUZIJASTA

sep 2008.

el moze ko uploadat freddie mcgregora na rapidshare pls? mnogo mi se svidja :)
Zabljak 1992POZNAVALAC

sep 2008.

:rasta1::rasta1::rasta1:Uhvatio sam malo vremena i evo linka frulo,valjda je ispravan...a kasnije jedna kratka ROOTS DUB-a kompilacija za Lucida... http://rapidshare.com/files/149166127/freddie_mcgregor_-_come_on_over__1984_.rar.html a evo i kompilacije... 1.Revolutionaries-Fallout 2.The Chantells&Friends-Send another Moses 3.Dennis Bovell-Sure Shot 4.Impact all Stars-Dubwise Situation 5.Yabby You-Rally Dub,Upsetter Mix 6.Sylford Walker-Deutoronomy 7.King Tubby&Soul Syndicate-Great Stone 8.Morwell Unlimited Meets King Tubby-Ethiopians Special 9.Willi Williams-Dungeon Dub 10.Neville Brown-Babylon Dont Touch My Sensi 11.Scientist-Ride On http://rapidshare.com/files/149183256/DUB_Roots.rar.html

sep 2008.

Sean Paul je idiot koji koji pokuaava ubijediti ljude kako stvara dobru muziku. De ko sa napuhanom jaknom koja ima cica macu oko kapulja e, dizajnerske nao ale (navodno), i prstenje i kajle oko vrata, jeb'o te. Pokuaaj repera - propao. Neobi an i pomalo smarajui glas/naglasak i preloai tekstovi = zagarantovan uspijeh na MTV-u. `ta tu ima neobi no? Realno, kada je neki relativno dobar izvoa dobio bilo kakvu nagradu na MTV-u? - Nikada? :-) Reggae ionako nismo kompetentni suditi. Niko od nas nije roen u pravo vrijeme, na pravom mjestu, ato se toga ti e. Ali ja li no cijenim i poatujem. Francuzi imaju prejebenih reggae grupa, a od, tako rei, old school izvoa a tipa Bob Marley-a i Peter Tosh-a, svi su za samo takav respect.
Zabljak 1992POZNAVALAC

sep 2008.

Istina Francuzi imaju dobar rege,naravno zbog velikog broj africkih emigranata.Sto se tiche danasnjeg regea ima nesto drugachiju poruku nego rege 70-ih.Nema vishe samo peace&love poruke kao sedamdesetih sto je i razumljivo.Stvari su otishle malo dalje ali mislim da su ovi novi dancehall ludaci dovoljno dobri pogotvo na stare ritmove.Capleton,anthony B,Lutan Fyah...Ma odlichno.ne znam kako mislis nismo kompetentni?Proshle godine sam bio na gorepomenutoga Capletona,takvo neshto moze samo doc s Jamajke...Ludnica

sep 2008.

Smatram da nismo kompetentni suditi o "kvalitetnom" reggae-u. Mislim, svakome od nas mo~e sviati ovo ili ono, ali koliko je ato od toga u stvari kvalitetno, teako da mo~emo prosuditi. Jesi slu ajno sluaao Skunk Anansie? Navukla sam se na njih, ne mo~e ovjek da vjeruje. A ak i nije neato... :-D

sep 2008.

Groundation ljudi to jest Rockamovya(najnoviji projekt) je za mene bila revolucija u reggaeu...po sound_u najjebeniji...a da bude bolje nemaju veze sa majkom JAmajkom..
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Zbog cega mislis da nismo kompetentni suditi o kvaliteti reggae-a?

sep 2008.

Ne znam koliko si svi skupa mo~emo predo iti sliku o tim nekim sedamdesetim godinama. Danaanji reggae je mnogo druga iji od prvobitnog, i sve mi se ini da "bje~i" od osnovne misli, ili samo ja imam te neke preglupe teorije... Bilo kako bilo, svako ima svoj ukus i mo~da sam trebala rei kako ja imam "blokadu" u svom mozgu kada je u pitanju reggae kao vrsta muzike, jer ne mogu si realno predo iti sliku ata i kako i onda ujedno nisam kompetentna suditi o kvaliteti reggae-a.
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2008.

Naravno da je danasnji reggae drukciji od onoga u 70tima. Ali isto tako je i npr. rock drukciji od onoga prije. Zanrovi se mijenjaju, nastaju podvrste, komercijalizira se sve, pa tako i reggae. Ipak i danas imas roots bendove koji slijede osnovnu misao iz koje je nastao reggae. Isto tako imas i podvrste reggea koje nemaju veze sa onim sta je nekada bilo - tipa dancehall
Zabljak 1992POZNAVALAC

okt 2008.

Evo mnogo mocna kombinacija novog regea i dub-a.Jah Warrior mix ,Lutan Fyah na stari drifter ritam. http://www.youtube.com/watch?v=mpT0mBSdazw
IvoryENTUZIJASTA

okt 2008.

Bob Marley rules...... Meni se dobro napusit uz Bob marley - Red Wine Bob Marley - I can see Clearly now Bob Marley - Buffalo Solider a inace me pali punk i nesto malo hard rocka tipa Ozzy Osbourne ili Alice Cooper...
Zabljak 1992POZNAVALAC

okt 2008.

Bob marley - Red Wine Bob Marley - I can see Clearly now To ne pjeva marli ,toliko samo da ne zivis u zabludi:icon_mrgreen:
cricket.ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

jel mi moze netko preporucit neki reggea album starij, da je bas za slusat dok si napusen, neki brzi amo rec funky reggea.. :) ne znam tocno sta od reggea trazim preporucite jednostavno nesto starije classic neki.. :)
Zabljak 1992POZNAVALAC

okt 2008.

Ako oces nesto funky nadji stari dobri Toots&Maytals,album funky kingston.ili cimarons bilo koji album.mnogo dobro
cricket.ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

upravo ga skidam funky kingston, hvala. :)
IvoryENTUZIJASTA

okt 2008.

Ma znam,al ono to je stavljeno je pod marley na netu ......nisu li te pjesme od njegovog frenda iz banda the W. ,kad je solo krenuo frend da pjeva?:maryjane:
IvoryENTUZIJASTA

okt 2008.

neznam vise ni sam od koga je sta kad imbecili stavljaju pjesme pod druge izvoace itd...
cricket.ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

zato se potrudis i saznas.. ne zelim rec da je bob marley komercijala ali najpoznatij je od svih pravih reggae izvodaca, ne racunajuci sean paul i unistavace, zato dosta njih i ne znaju tko su the wailers, to su oni ljudi koju muziku samo slusaju a ne shvacaju pa njima nije ni vazno tko pjeva vec da ima dobar ritam i da mozes plesat uz to ili sta vec... ignoranti jedni. :) muzika i svaka grana muzike je po meni svijet koji treba istrazit, i ja ga pametujem previse. :)
IvoryENTUZIJASTA

okt 2008.

pa ok reggea slusam kojih 2 tjedna pa ne ocekuj da znam neke stvari koji bi trebo....cekaj da pohvatam koncr :ludaci_lol: ajd Peace
Zabljak 1992POZNAVALAC

nov 2008.

moram podijelit ovaj link sa svima koji vole rege na vutri Midnite http://www.youtube.com/watch?v=x9XLDBHMnds&feature=related

nov 2008.

Ajme kako si me PogodioO:)):rasta1: Ewo owdje mi je nekako najdra~i, kad se totalno unese i skoro rokne...uostalom pogle http://www.youtube.com/watch?v=ff4Sy0sf_dY irie
Zabljak 1992POZNAVALAC

nov 2008.

premocno!imam jedan koncert sa te turneje na dvd,kad ga aploadam stavicu ga.

nov 2008.

Vidim da ste malo zapostavili reggae...pa evo malo osvje~enja! The Abyssinians, Steel Pulse, Israel Vibrations, Dreadzone, Burning Spear, Black Uhuru, Alpha Blondy, Peter Tosh, Desmond Dekker, Augustus Pablo, Dennis Brown, Horace Andy, Lee Perry, Misty in Roots, Max Romeo i meni najdra~a grupa Eek A Mouse.....ima toga joa al i ovo je sasvim dovoljno za sve one koji vole reggae a neznaju tko su prave legende reggea uz Marleya - naravno Bob je kralj....!:banana_dred:
Zabljak 1992POZNAVALAC

nov 2008.

evo midnite uzivo flomaster...mocno! http://www.megaupload.com/?d=YCK0GUZT
rastaMAN^ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Preporucujem samo roots reggae... npr. Black Uhuru,Bob Marley,Max Romeo,Gregory Isaacs....itd... pozdrav... Slusam reggae 7 god. ako hocete mogu da napisem listu od nekih 40-50 najboljih pesama... :) pozz jos 1 xD

nov 2008.

Ajde ako ti nije problem napisi tih 40 pjesama! Mo~da naiem na neku novu staru stvar!
rastaMAN^ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

1. Bob Marley - Is this love - Jamming - One love - Misty morning - Dont worry be happy - Put it on - Exodus - Shes gone - Three litlle birds - Rocksteady - Roots Rock Reggae - Iron Zion Lion 2.Black Uhuru - Darkness - Guess whos coming to dinner - Natural reggae beat - Shine eye gal - Leaving to zion - General penitentiary - Abortion - Plastic smile 3.Ostalo... *Gregory Isaacs: -Night nurse -Mr.Cop -My number one jaoo brate...stvarno me mrzi vise da pisem...eto ti to pa kad odslusas i poskidas(posto ce ti se mnogo svideti, ako volis reggae...)reci da pisem jos :) pozdraaaaaV! i slusas Max Romeo... npr. Time 4 Jah... pozz jos 1.. :banana_dred:

nov 2008.

Da,da...sve odli ne stvari i imam ih sve... Probaj posluaat Burning Spear, The Abyssinians, Eek A Mouse! Ako volia roots reggae posluaaj i ove stvari.. Max je zakon samo ata nemam puno stvari od njega....
rastaMAN^ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

hhahah...slusam i to.. XD Black uhuru dynasty,Max Romeo,Misty in roots,Dezarie,Gregory Isaacs,Burning spear,Israel vibration,Horace Andy,Barrington Levy,Eak a mouse,Bob Marley... rulez!
ReacherPOZNAVALAC

nov 2008.

dobra je tema,hvala za popis izvoaa,kad tad u to sve poskidat i posluaat =) u zadnje vrijeme sluaam Eek a mouse i bob marleya ... ;) ... obo~avam sluaat reggae dok puaim :cool44:
rastaMAN^ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Uzivaj... ;)
rastaMAN^ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

Nasao sam jedan odlican, ali odlican bend...(reggae).. :))))))) Francuski..ali pevaju i na engleskom...pesme su odlicne...odusevio sam se.. :)))) zove se "Metisse" album je "Jeunesse"...uzivajte... :)))) Stvarno , stvarno odlicne pesme...svaka im cast!!! :) imam link za dve odlicne pesme iz tog albuma...skinite, pa ako je neko zainteresovan a nemoze da nadje na netu..nek pise...upload-ovacu ceo album... :))))) evo linka.. http://rapidshare.com/files/168714030/Milane_care.rar.html ..........................rullez!
ReacherPOZNAVALAC

nov 2008.

evo baa me zainteresiralo pa idem skinit,evo naaao sam i torrent link pa ko ~eli skinit... =) http://www.mininova.org/tor/518782
Zabljak 1992POZNAVALAC

dec 2008.

evo da malo ozivimo ovaj irie topic,kratka kompilacija danas sastavljena. http://rapidshare.com/files/169629319/Reggae.zip.html 1.Mafia&Fluxy Meets Gussie P-Beard Man Dub 2.Johnny Clarke-Rockers Under Manners 3.Josey Wales-It A Fi Burn 4.Lutan Fyah&Josie Mel-Rasta Still Deh Bout 5.The Chantells&Friends-Send Another Moses 6.Tenor Saw-Roll Call 7.Mighty Diamonds-I Need A roof 8.Mighty Maytones-Throw Down Your Arms 9.Chezidek-Call Pon Dem 10.Dennis Brown&Trinity-Funny Feeling 11.Dennis Bovell-Rebel Chase 12.Scientist-Ride On
peri.leeISTRAŽIVAČ

dec 2008.

http://www.youtube.com/watch?v=URV8TyYlxeM 70 i koja godina producirao marleya...viae manje sve bitnije izvoa e s jamajke...snimao i clash 73. izdao prvi "dub" album ikad a ima izdanja viae nego dlaka u bradi ovo je snimka nedavnog koncerta iz S.Francisca nije loae za odl skul kulera...a noviji albumi za divno udo isto valjaju...naite si "techno party" koga zanima...mene je policajac pitao "jel to asian dub foundation ato svira?" dok mi je kopo po dokumentima...moderan deda, o~enio avicarsku groficu...tak u i ja kad narastem

dec 2008.

pa da i meni je cudno da je on dobio ngradu za reggae izdavaca!!milslim on ne radi losu muziku ali bre to nije reggae!!on ima onaj specifican vokal i jedino vokal i podseca na reggae ali jbg.sta znam!!nisam znao ja za to bas sam se iznenadio!!
Zabljak 1992POZNAVALAC

dec 2008.

peri je genije,coek je izmislio pojam remixa.i sve sto radi u osnovi ima bubanj i bas,ne mora da bude reggae.dobio je prije nekoliko godina gremi za jamaican et album mada to nije ni bitno.
peri.leeISTRAŽIVAČ

dec 2008.

nadam se da je bogdan odgovarao na prvi post u temi...ovaj star 3 godine o aon polu il tak neat...re da lee perry nije reggae... imaa sree ato ja samo nosim njegov asni nick...perry bi te zapalio nije mu prvi put

dec 2008.

da da mislio sam na son poula slabo ja slusam reggae tako da ne znam za tog lee perrya a i ko ga jebe pravo da ti kazem!!ali bob je to izmisli i bob je kralj tako da nista drugo osim boba ne slusam sto se tice reggae pravca!!
LaidbackPOZNAVALAC

dec 2008.

Bob nije izmislio reggae, nego ga je probio u bijeli svijet... Nemoj lupetat bez veze
Zabljak 1992POZNAVALAC

dec 2008.

i nemoj da vrijedjas perija.to na vutri nije dozvoljeno pravilnikom

dec 2008.

to nije dopuateno razumom:D p.s. deva mi zakon:hehe::b_cyclops: http://www.youtube.com/watch?v=gg7WG6tCbrw

feb 2009.

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DBofV47sGPYs&h=b53a0645556e24b7bfee66e4dd4a2a6f http://digitaldreamdoor.nutsie.com/pages/best_artists-reggae.html Malo osvje~enja za reggae ljubitelje!
G e r o n i m OENTUZIJASTA

feb 2009.

@Pipler Jel imas jos pjesmi za skinut od tog Groove philosophies

feb 2009.

Nazalost nemam! na ovo sam slu ajno naiao. ali tra~im neki free download....pa javim ako naem!
extranoizeENTUZIJASTA

feb 2009.

ovo je zakon! jel imaa nea sli no tome.. :banana_rasta:

mar 2009.

Pozdrav svima.. Evo ako bi mi mogo netko stavit ovde neki link gde mogu da skinem regge muziku.. :) Respekt

mar 2009.

bob marli http://peb.pl/albumy-reggae-ska/221414-gs-rapidshare-bob-marley-albumy.html black uhuru http://peb.pl/albumy-reggae-ska/232065-rapidshare-black-uhuru-guess-whos-coming.html uzivaj...slusaj od black uhuru guess who's coming to dinner,to im je kao hit
FunkyZENTUZIJASTA

mar 2009.

Eek-a-Mouse-a ne propustaj ni za zivu glavu :)
_zEn_ISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Sweet and Dandy - The Best Of Toots and The Maytals (2008) Track List: 01. 54-46 Was My Number - Toots & The Maytals, Warwick Lynn, Neville Hinds, Carlton Lee, Byron Lee 02. Monkey Man - The Maytals 03. Funky Kingston 04. Pressure Drop - The Maytals 05. When I Laugh 06. Sweet And Dandy 07. Do The Reggay 08. Pomp & Pride 09. Just Tell Me - The Maytals 10. Johnny Coolman 11. Bam Bam 12. Louie Louie 13. Bim Today (Bam Tomorrow) 14. It's You 15. Alidina 16. Doctor Lester (AKA African Doctor) 17. One Eye Enos 18. It Was Written Down 19. Water Melon 20. Peeping Tom 21. Scare Him 22. Bla Bla Bla 23. (Take Me Home) Country Roads 24. 54-46 Was My Number - Toots & The Maytals, Warwick Lynn, Neville Hinds, Carlton Lee, Byron Lee Putumayo Presents: The Best Of World Music - Reggae Track List: 01. If They Could They Would - Foundation 02. Give My Love - Black Uhuru 03. One Way - Inner Circle 04. World Power - Donovan 05. Crazy List - Dennis Brown 06. Living In Society - Third Eye 07. I'm Not Tired - Majek Fashek 08. Miss Beverly - Ijahman 09. Massive - Inner Circle 10. Wailing Souls - Wailing Souls 11. Breaking Up - Arturo Tappin 12. Eclipse My Soul - Alexander Bernard 13. Can't Blame You - Lucky Dube 14. Tomorrow Nation - O'yaba Pass: musica Ragana - So Many Reverbs To Cross (2009) Track List: 01. A-a-a-a 02. Where This Love Goes? 03. Listen To Your Heart 04. Your Energy 05. Prayer 06. My Love Is All The Way Strong 07. Friend & I 08. Dignity, Nobility, Sublimity 09. Bakshish Steel Pulse - True Democracy (1982) Track List: 01. Chant A Psalm 02. Ravers 03. Find It...Quick! 04. A Who Responsible? 05. Rally Round 06. Leggo Beast 07. Blues Dance Raid 08. Your House 09. Man No Sober 10. Dub' Marcus Say Tiken Jah Fokoly - L'Africain (2007) Track List: 01. L'Africain 02. Ouvrez Les Frontieres 03. Ou Allez Ou 04. Africain A Paris 05. Ayebada 06. Soldier 07. Non A L'excision 08. Foly 09. Viens Voir 10. Promesses Bla Bla 11. Gauche Droite 12. Ma Cote D'Ivoire
_zEn_ISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Capital Gold Reggae Classics 2003 Track List: ------------- CD1 [01]. Bob Marley - Sun Is Shining [02]. Chaka Demus & Pliers - Tease Me [03]. Gregory Isaacs - Night Nurse [04]. Eddy Grant - Electric Avenue [05]. Desmond Dekker - Israelites [06]. Dennis Brown - Money In My Pocket [07]. Dave & Ansell Collins - Double Barrel [08]. Jimmy Cliff - Wonderful World, Wonderful People [09]. Boris Gardiner - Want To Wake Up With You [10]. Johnny Nash - I Can See Clearly Now [11]. John Holt - Hey Jude [12]. Ken Booth - Everything I Own [13]. Red Dragon - Compliments On Your Kiss [14]. Tony Tribe - Red Red Wine [15]. The Upsetters - Return Of D'Jango [16]. Pioneers - Long Shot Kick De Bucket [17]. Junior Murvin - Police And Thieves [18]. Desmond Dekker - 007 [19]. Toots & The Maytals - 54-46 (Was My Number) [20]. Althia & Donna - Uptown Top Ranking [21]. Linton Kwesi Johnson - Sonny's Lettah [22]. Aswad - Stir It Up CD2 [01]. UB40 - King [02]. Aswad - Dont Turn Around [03]. Shaggy Ft. Rayvon - In The Summertime [04]. Jimmy Cliff - You Can Get It If You Really Want [05]. Arrow - Hot Hot Hot [06]. Prince Buster - Whine And Grine [07]. Shabba Ranks Ft. C Franklin - Mr Loverman [08]. Fugees - No Woman No Cry [09]. Bob Marley - Trenchtown Rock [10]. Chaka Demus & Pliers - Murder She Wrote [11]. Janet Kay - Silly Games [12]. Beats International - Dub Be Good To Me [13]. Lionrock - Rude Boy Rock [14]. Steel Pulse - Handsworth Revolution [15]. China Black - Searching [16]. CJ Lewis - Sweets For My Sweet [17]. Aswad & Easther Bennett - Shy Guy [18]. Apache Indian - Boom Shack-A-Lack [19]. Nicky Thomas - Love Of The Common People [20]. Sugar Minott - Good Thing Going [21]. Third World - Now That Weve Found Love [22]. Ladysmith Black Mambazo - Swing Low Sweet Chariot Reggae In High-Fi (2003) Tracklist: 01. Peter Broggs -- Jah Jah Voice Is Calling 02. Jacob Miller -- 80000 Careless Ethiopians 03. Freddie McGregor -- Push Comes To Shove 04. Natural Beauty -- Nice Up Dancee 05. Culture -- Youthman Move 06. Black Uhuru -- Great Train Robbery 07. Israel Vibration -- Cool And Calm 08. Israel Vibration -- Highway Robbery 09. Don Carlos -- Spring Heel Skanking 10. Gregory Isaacs -- Pride And Dignity 11. Blood Fire Posse -- Every Posse Get Flat 12. Sanchez & Flourgon -- Place Mash Up 13. Yellowman -- Reggae On The Move 14. Yellowman And Mad Professor -- Wild Wild West 15. Eek-A-Mouse -- Oh Me Oh My I-Wayne - Book Of Life (2007) - FLAC | CUE | 429 MB Track List: 01. Book Of Life 02. Words Of Liberation 03. Free The People 04. Annihilation 05. Smart Attack 06. Life Is Easy 07. Need Her In I Arms 08. No Vanity Love 09. Jealousy And Abuse 10. Good Enough 11. Politics And Religion 12. No Unnecessary War 13. Money Dem A Run Down 14. Could A Never 15. Dart To Them Heart 16. Natural Ites password: lisalisa The Best Reggae Album Ever - 2007 Track List: CD 1: 1. Mr. Loverman  Shabba Ranks 2. Sweat (A La La La La Long)  Inner Circle 3. Sweets for My Sweet  CJ Lewis 4. Dedicated to the One I Love  Bitty McLean 5. Informer  Snow 6. Close to You  Maxi Priest 7. Oh Carolina  Shaggy 8. Riddim  US3 featuring Yukka Toot 9. Love You Like Crazy  Chaka Demus Pliers 10. Dancehall Mood  Aswad 11. Dancing on the Floor (Hooked on Love)  Third World 12. Wonderful World Beautiful People  Jimmy Cliff 13. Love of the Common People  Nicky Thomas 14. Young Gifted and Black  Bob Marcia 15. Small Axe  Bob Marley The Wailers 16. Israelites  Desmond Dekker The Aces 17. Double Barrel  Dave Ansel Collins 18. Red Red Wine  Tony Tribe 19. Return of Django  The Upsetters 20. Im in the Mood for Ska  Lord Tanamo 21. Money in My Pocket  Dennis Brown 22. Everything I Own  Ken Boothe 23. Rivers of Babylon  The Melodians CD 2: 1. It Keeps Rainin (Tears from My Eyes)  Bitty McLean 2. All That She Wants  Ace of Base 3. Dub Be Good to Me  Beats International 4. On a Ragga Tip  SL2 5. Too Much Too Young  The Specials 6. One Step Beyond  Madness 7. Shout (It Out)  Louchie Lou Michie One 8. Lip Up Fatty  Bad Manners 9. On My Radio  The Selector 10. The Beds Too Big Without You  The Police 11. Silly Games  Lindy Layton featuring Janet Kay 12. Good Thing Going (Weve Got a Good Thing Going)  Sugar Minott 13. I Dont Wanna Dance  Eddy Grant 14. Just Dont Want to Be Lonely  Freddie McGregor 15. I Can See Clearly Now  Johnny Nash 16. Up Town Top Ranking  Althea Donna 17. Amigo  Black Slate 18. (You Gotta Walk) Dont Look Back  Peter Tosh 19. Tomorrow People  Ziggy Marley The Melody Makers 20. Jamaican in New York  Shinehead 21. I Want to Wake up with You  Boris Gardiner Password: www.wareztuga.org
_zEn_ISTRAŽIVAČ

mar 2009.

Jimmy Cliff - Give Thankx (2005) Tracklist: 1. Bongo Man 2. Stand Up and Fight Back 3. She Is a Woman 4. You Left Me Standing by the Door 5. Footprints 6. Meeting in Afrika 7. Wanted Man 8. Lonely Streets 9. Love I Need 10. Universal Love (Beyond the Boundaries) Sly And Robbie - This Is Crucial Reggae - 2007 Tracklist: 01. soon forward dub 02. rock me in dub 03. marijuana 04. slave driver dub 05. thompson in dub 06. rasta man chant 07. dub revolution 08. roots dub 09. herb 10. going downtown dub 11. channel one dub 12. stepping out a space Burning Spear - The Burning Spear Experience (2007) Tracklist: CD 1 01. On The Inside 02. Music Business 03. Experience 04. Jah Rasta 05. Burning Reggae 06. Marcus Garvey (Live In Australia) 07. Institution 08. Business Dub 09. My Roots (Jamaica Version) 10. Loving Day-Part Two 11. Driver (Live In Australia) 12. Cry Blood (Jamaica Version) CD 2 01. I Am In 02. Man In The Hills (Live In Australia) 03. So Clean 04. Negril 05. Pieces Of Dub 06. Repartition 07. Happy Day-Part Two 08. Throw Down Your Arms (Jamaica Version) 09. Trust 10. Creation Rebel-Part Two 11. Come In Peace 12. Door Peep (Live In New Mexico) 13. We Been There Sweet Reggae Music 5 CD-s 5cd Set featuring Some of the True Greats of Reggae Music Including: Gregory Isaacs, Bob Marley, Culture, Peter Tosh, Sugar Minott, Dennis Brown and Frankie Paul. Sweet Reggae Music is packed with 'LoverRock' 'RockSteady' 'Roots' 'Ska' from well know artists. Track List: CD 1: 01. (03:33) Morgan Heritage - Reggae Bring Back Love 02. (04:44) Culture - Stop The Fussing And Fighting 03. (03:44) U Roy - Runaway Girl 04. (03:41) Leroy Sibbles - Murder 05. (03:31) Junior Reid - Not A One Man Thing 06. (03:56) Taffari - Neighbourly Love 07. (03:53) The Gladiators - Soul Rebel 08. (04:05) Gregory Isaacs - Tribute To Waddy 09. (02:11) Bob Marley - Sun Is Shining 10. (04:00) Peter Tosh - Bush Doctor 11. (03:47) Cocoa Tea - Rocking Dolly 12. (04:35) Buju Banton - Hills & Valleys 13. (03:59) Don Carlos - Time 14. (03:44) Jimmy Riley - Thank You Jah 15. (03:07) Beres Hammond & Marcia Griffiths - Live On 16. (03:56) Prince Malachi Feat. Roaring L - Universal Pain 17. (03:44) Dennis Brown - Bad Love Affair 18. (03:33) Capleton - Jah Jah City CD 2: 01. (04:41) Garnett Silk - A Man Is Just A Man 02. (03:02) Hopeton Lindo - Undertaker 03. (03:49) Mikey General - Queen With A Mind 04. (03:53) Gregory Isaacs - Love A New 05. (03:58) Morgan Heritage - Don't Tell Haffi Dread 06. (03:31) Tristan Palmer - Joker Smoker 07. (03:35) Culture - Holy Mount Zion 08. (03:29) U Roy - Natty Rebel 09. (05:25) Denroy Morgan - Link Up 10. (03:42) Sizzla - Pressure (Remix) 11. (03:51) Tony Rebel & Marcia Griffiths - Ready To Go 12. (04:41) Sugar Minott - Herbman Hustling 13. (04:01) Israel Vibration - Perfect Love And Unterstanding 14. (02:56) The Gladiators - Mix Up 15. (03:45) Poet & The Roots - Come Wi Go Dung Deh 16. (03:54) Dennis Brown - Rougher Yet 17. (03:50) Eek-A-Mouse - Assassinator 18. (03:23) Gregory Isaacs - My Only Lover CD 3: 01. (06:30) Geegory Isaacs - Soon Forward 02. (03:49) Peter Tosh - Pick My Self Up 03. (03:01) Bob Marley - Keep On Moving 04. (03:46) Leroy Sibbles - Play The Melody 05. (03:47) Mikey General And General Peco - Love Is What We Need 06. (03:55) Wayne Wonder - Rumors 07. (03:45) Culture - Iron Sharpening Iron 08. (02:20) The Gladiators - Stick A Bush 09. (05:20) U Roy - Small Axe 10. (03:53) The Meditations - Youth And Youth 11. (04:30) Israel Vibration - Greedy Dog 12. (03:33) Triston Palmer - Show Some Love 13. (04:02) Jahmali - El Shaddai 14. (04:25) Causion - Intimidation 15. (04:27) Culture - Behold 16. (04:51) Suger Minott - Devils Pickney 17. (03:37) Dennis Brown - Wake Up And Live 18. (03:41) Determine - Zion Hill CD 4: 01. (03:50) Gregory Isaacs - Seize Fire 02. (03:55) Dennis Brown - Make Me Your Slave 03. (04:08) Culture - Legalization 04. (03:44) Tony Rebel - Quaz I Fame 05. (03:55) Arp - Champion Lover 06. (03:57) Garnett Silk - Complaint 07. (03:44) Buju Banton - Your Love 08. (03:12) Beres Hammond - Warriors Dont Cry 09. (02:24) The Gladiators - Rudeboy Ska 10. (04:32) Sugar Minott - Rub A Dub Sound 11. (04:05) Barrington Levy - Moonlight Lover 12. (02:57) U Roy - Wear You To The Ball 13. (03:44) Frankie Paul - Rude Boy Business 14. (03:59) Buju Banton - Destiny 15. (03:47) Damian Jr. Gong Marley - Me Name Hr. Gong 16. (06:09) Mr. Easy & Louie Culture - Ne Peace 17. (03:48) Tony Rebel - Jah By Your Side 18. (04:22) Morgan Heritage - Crying Out CD 5: 01. (03:34) Don Carlos - Movin On The Top 02. (03:50) Frankie Paul - S In You 03. (02:54) The Gladiators - Dreadlocks The Time Is Now 04. (04:31) Poet & The Roots - Five Nights Of Bleeding 05. (02:55) U Roy - Badie Boo 06. (03:44) Gregory Isaacs - Universal Tribulation 07. (03:41) Horace Andy - Cassandra 08. (03:34) Wayne Wonder - Nutten Nah Gwan 09. (03:22) Lms - Never 10. (03:56) Buju Banton & T. Hibbert - 5446 11. (04:02) General Degree - Ragga Loving 12. (03:39) Leroy Sibbles & Sister Nancy - Its Not Over 13. (03:49) Arp - All My Life 14. (03:52) Culture - Cumbolo 15. (03:33) The Gladiators - Hello Carol 16. (03:38) Dennis Brown - Stey In My Corner 17. (03:42) Frankie Paul - Whap Dem 18. (03:47) Everton Blender - Ghetto People Song Putumayo Presents - African Reggae (2009) 01- Ismael Isaac - Magno Mako 02- Mo'Kalamity & The Wizards - Vision 03- Bingui Jaa Jammy - Congo Natty 04- Zoro - Jabulani 05- Nino Galissa - Krebo Cheo 06- One Love Family - Bo Ten Qu'Luta' 07- Kwame Bediako - Steppin' Into Zion 08- Ba Cissoko with Tiken Jah Fakoly - On Veut Se Marier 09- Serges Kassy - Jah Libile 10- Majek Fashek - Man of Sorrow

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se