LEGACY
Neo-folk, Darkwave i slično
32 odgovora3,312 pregleda
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
maj 2007.
maj 2007.#1
uo sam neato sitno od ove glazbe i jako mi se svidjelo a dugo vremena se mu
im i nemogu nikako niat na za skinut s neta a nije neato popularno da bi mogo ovako nabavit.~Nisam joa nikog upozno ko tak ata voli.
Pa ajd ak neko ima nekih linkova odakle bi mogo skinut bilo ato tome sli
no
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
nov 2007.
nov 2007.#2
udim se da nikog nema ovdje tko je u tim krugovima
Ma nemogu skontat taj neo-folk jednostavno neznam kak bi se izrazio ne mogu to
no pohvatat tu glazbu pa ako je netko informiran molio bi da me malo uputi
Eo trenutno mi se skida diskografija od death in junea
`to se darkwave-a ti
e tu sam se snaao tako tako ali ne bi se ljutio ako bi neko imo nekih preporuka ili joa bolje linkova jer je teako na te glazbe a stvarno je zanimljiva.
E da i ako ima tu nekog tko industrial voli dobro bi mi doale upute i tako malo, dosad sam sluao najviae dj doisex-a o dobar mi je dosta ali nebi akodilo joa ata
uti
0 REP0%
→ Istraživač
nov 2007.
nov 2007.#3
Ovisi koju vrstu neo folka volia...
Ja sam do sad skinuo hrpu neofolk bendova ali isto tako ima joa hrpa koju bi volio skinut
ali nema linkova. Ali mislim da veinu mo~ea skinut preko nekog peer to peer programa.
Ina
e meni su za sad ovi bendovi favoriti tog ~anra:
Tenhi, Neun Welten, Current 93 i Graumahd .
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
nov 2007.
nov 2007.#4
Pa evo skinuo sam diskografiju od death in june-a ali nisam joa stigo posluaati a imam od der blutharsch-a sve ali mi se i ne svia baa jer veina ato sam ovako preletio li
i na totalno minimalan dark ambient
Recimo bend hedningarna je po
eo kao folk skroz a onda su lagano u neo folk po
eli koristiti loopove i tako oni su mi super.
A sad u posluaat ovih ato ka~ea a za ove current 93 sam ve milion puta
uo ali ih nisam skinuo
0 REP0%
→ Istraživač
dec 2007.
dec 2007.#5
evo ti par linkova od par navedenih gore:
http://www.axifile.com/?4543707
http://rapidshare.com/files/9248962/Hope_There_s_Someone___Live_Olave_s.rar.htm
12 REP24%
→ Istraživač
dec 2007.
dec 2007.#6
pre svega ako imas dobar net, skini prog zvani Ares. . . jako dobar downloader za muziku,video,slike. . . ima chak i browser i chat . . . a sto se tice darkwave poslusaj minimalni diary of dreams ,nema dan dva kako sam ga skidao s neta. . . dobar je skroz, a i kolje s lirikama . . .
26 REP52%
→ Istraživač
dec 2007.
dec 2007.#7
zdravo. usudio bi se rei da sam prili
no informiran o navedenim vrstama glazbe, pa eto nekoliko preporuka.
darkwave
od navedenog zapravo najmanje sluaam, prili
no "jeftina" elektroni
ka glazba, goti
kih korijena. dakle mra
ne depra teme na plesne podloge. ne bi baa preporu
io. relativno zanimljivi bendovi su the cruxshadows, blutengel, diary of dreams. al ima ih stvarno hrpa...
industrial
veoma raznoliki genre, najbolji je onaj stari, old school, tipa throbbing gristle ili coil. zapravo bi prvenstveno preporu
io coil kao jedan od najboljih bendova uope, i veoma pogodan za kombinirati sa... hm.. raznolikim supstancama :D imaju hrpu albuma, pola ih je viae ambijentalno-psihodeli
na, a druga polovica ima viae pjevanja i eksperimentiranja i noisea. od prve skupine preporu
ujem skinuti musick to play in the dark, volume 1 i 2, a od druge skupine npr. horse rotovator. idealno za po
etak.
neofolk
dakle ovo se razvilo iz industriala, sve viae popularno ovdje u hrvatskoj. isto je dosta raznoliko. stilovi su npr martial (borbene teme), ritual (neki kvazisotonizam i te fore) i recimo neka mediteranska varijanta. bendovi su dosta kontroverzni jer veina koketira sa faaizmom i takvim stvarima. preporuke: od martial industrial neofolka tu su derniere volonte (prerade raznih faaisti
kih kora
nica, mo~da zvu
i odbojno ali super zvu
i) ili npr der blutarsch i ordo rosarius equilibrio. sotonisti
ke baa i ne sluaam al recimo teatro satanico je oke, mo~da malo zamorno. mediteranci su prili
no dobri, tu su glavni bendovi o paradis i novy svet, eventualna zamjerka je ato su pjesme veinom na apanjolskom pa je mogu problem jezi
ne barijere kod sluaanja.
eto to je ukratko, ako nekog zanima detaljnije, slobodno nek pita. :)
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
dec 2007.
dec 2007.#8
MA od darkwave ja sluaam sopor aeternus i ima mi black tape for a blue girl pokoju dobru pjesmu i ima tu joa tak bendova ali nikako ne taj elektro plesni darkwave i openito te goti
ke dance fore ne volim
26 REP52%
→ Istraživač
dec 2007.
dec 2007.#9
za ovaj black tape nisam ni
uo, al niata
udno poato ima hrpa takvih bendova, a svi su isti viae manje. :) nego, sjetih se sad bendova poput cocteau twins i this mortal coil. to je isto po nekima darkwave, makar nije plesno. uglavnom prili
no su dobri, ethereal female voices i te aeme.
Anarhoster
ENTUZIJASTA268 REP17%
→ Poznavalac
AnarhosterENTUZIJASTA
dec 2007.
dec 2007.#10
Moj frend dosta sluaa taj neo-folk pa malo i ja posluaam kod njega. Nema meni do panka, al mogu i ovo posluaat. Uostalom, dok njemu ne uvedu adsl, ja mu skidam mjuzu pa sam mu tako u zadnje vrijeme skinuo: Ataraxia, Elijah's Mantle, Nothvs Filivs Mortis, Von Thronstahl i Inkubus Sukkubus, al mislim da oni nisu toliko neo-folk.
Uglavnom, da, posluaa se i nema se niata protiv. Pa nisu cajke.
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
mar 2008.
mar 2008.#11
Evo naiao sam na neki prili
no mo~an neo folk bar mislim da je to, jako minimalno ali predobro
gfeCkK20w98
joj ne mogu na onu zagradu na tipkovnici da napravim embed video nek modeartor neki ak naleti to rijeai
edit
AltGr+F AltGr+G
ili jednostavno klikni na dok pises post
:drink:
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
okt 2008.
okt 2008.#12
Evo da malo o~ivim ovu temu
Sad naiao na netu i sluaam evo 4. pjesmu i zasad mi se svia pa eto jedan albuma darkwavea ako neko hoe. }enski vokal operni i glazba dosta onako nje~na, guda
i i klavir
He vidim gore da mi se Der Blutharsch nije sviao lego je on u meuvremenu na svoje mjesto sada ga znam po
esto sluaati
E da zaboravio sam totalno na pas, evo aifra je mp3db
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
RosieLee
ISTRAŽIVAČ146 REP64%
→ Entuzijasta
RosieLeeISTRAŽIVAČ
okt 2008.
okt 2008.#15
da i ja dam svoj doprinos... odli
an francuski dvojac Derniere Volonte. odli
ni, pastoralni, moni, gromki glas uz skoro-pa-tantri
ke bubnjeve... toplo preporu
am :) bili su u jabuci proale godine, i bilo je odli
no. i afterparty u kola~u je isto bio genijalan. i frontmen geoffroy ima pregenijalne
izme iz drugog svjeckog rata... Mnoge ljude smeta ata ti neofolkaai briju na faaizam i nacizam... mene baa briga ata oe re, sound je odli
an.
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
okt 2008.
okt 2008.#16
Mah ja iako ideoloaki totalno suprotan od nacizma i faaizma premoan mi je cijeli taj imid~ i svi osjeaji koje ve~e uz sebe
12 REP24%
→ Istraživač
jan 2011.
jan 2011.#17
u neofolk se ne razumem preterano, ali mi na pamet padaju Faun, Omnia i slicno... iako mislim da nisi na to mislio xD darkwave mi je nesto blizi jer je blizak mom omiljenom zanru, ali je nenormalno sirok i difuzan pojam... Sopor koji vec slusas je gotivan, Cocteau Twins su popularni iako ih ne podnosim, onda Neva - francuzi, tripozna stvar, Frozen Autumn... na prvom mestu slusaj Clan of Xymox i Xymox :D ne znam hoce li ti se svideti ali meni su na vrhu liste :D
maj 2007.
1 / 17
maj 2007.
jan 2011.