VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeProblem oko placanja
LEGACY

Problem oko placanja

90 odgovora6,978 pregleda
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

Pozdrav ljudi, sad kad je konacno sve gotovo suoccavam se sa nasim glupim bankama.. Iz Srbije sam i treba da uplatim novac za Seedsman. Bio sam u 2 banke, u jednoj mi traze fakturu ili profakturu iako sam naznacio da zelim da uplatim novac za poklon. U drugoj mi takodje traze te papire i nadoknadu od minimum 25 eura. Da li postoji nesto sto ja nisam znao ili nesto lose radim? Uplatio bih preko banke jer mi je tako najjednostavnije :/
MeskalitoLEGENDA

jan 2016.

A sto ne bi izvadio onu karticu za placanje preko neta i resio stvar ? Ovako preko banke kao posrednika vidis i sam da nije jednostavnije , malo mnogo pitanja postavljaju ako nista drugo ...

jan 2016.

Tra~e ti fakturu jer uplaujea na pravno a ne na fizi ko lice. Mo~ea izvraiti uplatu preko Western Union, to je jedini na in ako nemaa devizni ra un otvoren nigdje. Edit; ovo ne piaem jer imam iskustva sa kupovinom i plaanjem sjemenki ve zato ato su mi uplate, isplate i finansije profesionalna deformacija ;)
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

A kada uzmem karticu jel ona mora da bude devizna ili kako ? Da li sa Western Unionom mogu da uplatim na racun pravnog lica ? Koliko se vec cimam sa tim bankama mogao sam im postom poslati..

jan 2016.

Kartica kojom zelis platiti u inostranstvo MORA biti devizna a kod Western Uniona mozes platiti kome i sta zelis, oni ne peglaju.
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

A da li kod WU opcije placanja imam neko polje gde mogu uneti order number jer ga seedsman zahteva ? Da jos jednom potvrdim, mogu uplatiti sa WU direktno na njihov pravni racun bez toga da oni dizu u posti itd itd? Evo cackm malo po njihovom sajtu vidim da traze ime i prezime onoga ko prima novac, sta napisati za Seedsman :/

jan 2016.

Mo~ea ti poslati pravnom licu na ime firme ali oni moraju od tebe broj dobiti koji ti daju u banci, broj transakcije i sa tim brojem di~u novac. Ja ti savjetujem da otvoria devizni ra un, to ti svakako mo~e trebati u ~ivotu, ne smeta te, traje 2 dana mo~da procedura u banci i onda plati k'o ovjek ;)
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

Idem sutra u banku svoju da ovorim dvizni racun, nadam se da ce kartica biti Visa a ne mastercard kao i ostale :) Javljam rezultate!
FeltLEGENDA

jan 2016.

Mozes im poslat pare u kuverti,samo moras pricekat tjedan dana dok pare ne stignu do njih,tako sam ja i kad su pare dobili salju paket koji je ureeno stigao za pet dana.Samo jedna od opcija!!!
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

Znam za tu metodu nego sad pokusavam ove brze varijante, mada sam vec mogao i dobiti paket da sam tako uradio.. Kako si spakovao svoj novac tj sakrio?
FeltLEGENDA

jan 2016.

Jednostavno u kuvertu stavis presavinut A4 papir sa svim podacima i stavis u njega pare,ali samo papirnate i saljes,bez beda!

jan 2016.

ja sam poslao bez a4 papira i sve se vidilo kroz kovertu XD ali pare stigle za tjedan sjemenke za 2 bez ikakvih problema.jos kako nisam mogao staviti 102E ja stavim 105 i napisem ubacite nesto za kusur hahaha(dobijem 2 sjemenke extra)
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

Lepo :) ja sam resio da svoju muku presecem Western Unionom, pisao sam im pa su odgovorili sa detaljnijim informacijama i to je to :)

jan 2016.

moj ti je savet u svakom slu aju otvori devizni ra un kako bi mogao da spojia peypal sa njim trebae ti uskoro :) da bi posle sebi na ra un potegao kea :D
mtranAMBASADOR

jan 2016.

Najskuplji je Western(+ ostaje pisani trag),u vecini banaka kartica i odrzavanje za online Banking je dzaba.
Fenix94POZNAVALAC

jan 2016.

Meni vestern naplati 800 kinti to je nekih 7 evrica. A Intesa u koju sam bio mi trazi i racun da otvorim i minimalna nadoknada od 20e i to mi je naglasila sluzbenica znaci MINIMUM 20e :D @cerak1000 ja za paypal imam resenje odavno :D

jan 2016.

ako nije tajna mo~ea objasniti u pp!
mtranAMBASADOR

jan 2016.

Cim je sluzbenica to nije online,ja isto sam u Intesi,ti pricas o fakturi.
Jedno pitanje. Nov sam ne zamerite. Nisam razumeo ako ja izvadim internet karticu to zna i da je to br~i vid kupovine nego da im aaljem novac u koverti? I za koliko od prilike stigne seme do mene? Unapred zahvalan.
Space_LuluLEGENDA

jan 2016.

Odakle ti ovo? Ra un na koji je kartica vezana ne mora da bude devizni.
Kako si na kraju prosao?
Fenix94POZNAVALAC

mar 2016.

Trazio od seedsmana ostatak podataka.Otisao u postu uplatio preko Westerna i sve proslo glat :) Pre bilo kakve nauobicajne radnje uvek prvo kontaktirati banku :)
Jel to preko najobicnije uplatnice? I koje sve podatke traze u posti? Trebam da uradim to pa me zanima sve oko toga zbog eventualno nekih pitanja sluzbenika kome saljem, zasto, itd, da bi to sve proslo kako treba.
Fenix94POZNAVALAC

mar 2016.

Moras priloziti licnu kartu na uvid radi tvojih podataka. Od podataka primaoca ti treba drzava ime i prezime. Ne pitaju oni nista, samo da platis i to je to. Koliko sam cuo iz price sa sluzbenicom. Postoji ogranicenje za slanje novca u UK. Ja sam uplacivao nekih 40e pa nisam prelazio te granice. Najbolje je otici u postu i da ih pitas, na njihovom sajtu imaju cenu provizija koje naplacuju pa vidi :)
Zahvaljujem :g
KopasKiISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Evo ja danas pokusao 3 puta i odbijena mi kartica. Visa Virtuon. Danas sam je preuzeo i uplatio pare na nju i ne mogu nikako da platim. Sad vidim da je seme koje hocu da uzmem od malopre Out of Stoke. Ko zna kad ce ga biti opet...a samo to mi odgovara...

apr 2016.

ako ti bas to odgovara, trazi isto ali u drugoj seedbanki a na virtuon stavi jos para, pricao sam o tome, nekad treba duplo vise nego sto je porudzba da bi placanje proslo, naravno skidaju ti samo cenu porudzbine. takodje, ako si stavio neki depozit na karticu, tim iznosom ne raspolazes pa ga oduzmi od ukupne cifre koju imas na racunu
KopasKiISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Depozit je 20€ a iznos 60€. Na racunu imam 90€. Jedino ako samo Seedsbank trazi da imam 1000€ na racunu da bi platio tih 60€. Probacu Bank transfer mada nikad tako nisam placao i vec vidim da ce mi traziti u banci i krvnu sliku. Inace pojavilo se seme opet...kao jos 1 ima na lageru...

apr 2016.

ne trazi 1000, lepo sam napisao da je nekad potrebno imati raspolozivo duplo vise sredstava nego sto iznosi racun, ovo sam imao kada sam porucivao preko engleza. ako moze stavi jos 50 pa probaj, lako ces podici svoje pare sto preostanu ako transakcija prodje, a trebala bi :)
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Postoji li banka ili kartica sa kojom nema tih problema pa da neko spreci te muke nase ? :)
CreeperISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Jel stigla posiljka burazeru ? Bas me zanima posto sam i ja iz Srbije a carina kod nas je uzas.

apr 2016.

bilo koja kreditna ;) visa il master, al ne virtuon :)
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Ja sam video da seedsman prima samo Visu pa me to malo zbunilo :/ Znaci mora bas kreditna, ja debitnu imam pa me je verovatno zbog toga odbijalo :)

apr 2016.

sa debitnom nikad nisam uspeo platiti nista u inostranstvu
Space_LuluLEGENDA

apr 2016.

Ja imam debitnu virtuon karticu poslednjih ne znam ni ja koliko godina i nikada nisam imala problem da plaanjem bilo gde (aliexpress, dealextreme, bookdepository, herbies, g2a, greenmangaming, steam, google, na milion mesta). Poenta internet kartice je upravo u tome da bude samo debitna. Tako da kada hou neato da kupim ja prebacim samo toliki iznos (+10% nikad nisam morala duplo i sl) na tu karticu. Tako da ak i da doe do neke krae podataka ne mogu mnogo para da mi ukradu, a i ne mogu da uem u neki minus (kao ato bi mogao sa kreditnom). Jedino ako seedsman ima neki poseban problem (neato ne mogu da otvorim njihov sajt sada da pogledam ata piae).

apr 2016.

moguce da su nesto menjali, ja govorim o vremenu kada se pojavila :) al super ako je sad samo 10%, mada cela prica moguce zavisi i od banke do banke, il u krajnjem slucaju od drzave do drzave. ne mora da bude svugde isto, pogotovo u kontekstu drzava koje jesu ili nisu u eu. najbolje je otici u banku i objasniti problem pa cuti sta oni kazu. tako sam ja tada i saznao za tih "duplo" vise na racunu virtuona
Space_LuluLEGENDA

apr 2016.

Davno se nisam time bavila, ali ko god ode u banku da nesto zaista konretno pita oko internet plaanja - sreno. `to se toga ti e, da ne navodim koja je sada ta no banka, ali je blagi u~as. Nemaju toliko informacija da ne znaju ni ata im piae u ugovorima. A kada se spomene elektronsko plaanje sve "mo~e" dok ne doka~ea suprotno. A koliko znam u svim bankama je sli na situacija, osim ako ne naletia na slu~benika koji je to li no koristio. Tako da ato se toga ti e, da postoje odstupanja od banke do banke. Generalno, ako ve nisi u nekoj banci, najbolje je da vidia po netu koju najviae preporu uju za internet plaanja. Konkretno u mom slu aju: Na Visu Virtuon (zove se i Virtual u nekim slu ajevima) mogu da uplatim RSD i EUR i da to ostane u toj valuti. Ako plaam u tim valutama i ako postoji potreba za konverzijom to se automatski konvertuje po nekom njhovom kursu. AKo plaam u drugim falutima USD, CHF i sl. onda pored konverzije naplauju i neku proviziju za tu konverziju. Ne postoji minimum koji je potreban da uvek imam na kartici. I preko elektronskog bankarstva mogu sa glavnih ra una da prebacujem na taj, ato mi je ogroman plus (ali verujem da sve banke sada nude to). Tako da ata god radio, imam samo preporuku da karticu koju koristis za internet plaanje ne bude vezana za tvoj glavni ra un u banci i da ne postoji mogunost da sa njom odea u minus.
Johnny666AMBASADOR

apr 2016.

Ako nekom mo~e pomoi ja koristim od OTP banke web karticu koju "punia" npr kao mobitel..iako mi ona nije banka na koju dobijam plau otvorio sam ra un baa zbog toga jer mi se ini najsigurniji oblik pla anja+ mo~e se spojiti na paypal... koliko uplatia na nju ,toliko mo~ea potroaiti... potrebno je otvoriti tekui ra un i uz njega se zatra~i ta web kartica... https://www.otpbanka.hr/hr/gradani/visa-web-prepaid-kartica To je za hrvatski OTP neznam za ostale zemlje
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Ja sam danas bio u banci i porucio deviznu karticu i devizni racun za nju.Nista takse odrzavanja i ostalo, kad stigne probam pa javim :)

apr 2016.

Visa Internet komercijalne banke, funkcionise kao kartice koje spominju johnny666 i space_lulu. Koristim je vec par godina, ali kupujem uglavnom u nirvani. Nisam imao nekakvih problema, jedino sto u konverziji valuta (tamo/vamo) znaju pojesti malo vise (recimo 300-400din na iznos od 200E). Funkcionise na gomili sajtova,kao sto je lulu vec spominjala, jedino sto se ne moze podici kes na bankomlatu (moze se placati po prodavnicama i sl.). Jednom kad uplatis na nju, mozes samo da potrosis kintu. I moze se proveriti stanje (na bankomatu).
Fenix94POZNAVALAC

apr 2016.

Eto jedan od nacina :) Ja sam porucio u OTP banci deviznu karticu. Visa je, nikakvih odrzavanja i taxi nema ako je samo devizni racun u pitanju pa cemo da vidimo kako ide dalje :)
peludISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Napiai ti sam fakturu onako kako tebi odgovara!
peludISTRAŽIVAČ

apr 2016.

Sve što birokrat u banci traži fino izmisli,treba zadovoljiti formalnosti kao npr.:€ 35- kupujem malu santu-ulica:golfska struja 46,zip i mjesto: 22304 north atlantik,Spain.,i sve je bilo perfektno uredu!Ne zaboravi broj pošiljke,to je važno.
Mr_GreenISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Kakva su vasa iskustva sa seedsman shopom za koliko sjeme stigne inace sam iz RH Koliko sam skuzio znaci ja uplatim prek WU novce i oni meni salju sijeme...zanima me dal ja njima moram javit uplatu ili vide po podatcima? Zanima me kak podatke i broj narudjbe onda da im dostavim ak ide prek WU..
Fenix94POZNAVALAC

maj 2016.

Pre svake uplate preko WU ih kontaktiras da ti daju ime i prezime osobe koja ce primiti novac. Onda odes u postu uplatis i dobijes kod. Kod posaljes njima na vec postojeci support ticket i posle provere odobravaju transakciju i salju paket. Svaka zemlja ima svoj domain za WU pa mozes videti taksu na sumu koju uplacujes kolika ce biti :)
peludISTRAŽIVAČ

maj 2016.

Mo~e stii za desetak dana ako ga carina ne zaustavi.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se