VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeLose strane trave
LEGACY

Lose strane trave

400 odgovora52,041 pregleda
StefanISTRAŽIVAČ

jul 2005.

Za pocetak jedan pozdrav!!! LjUDI, lepa je to stvar trava. Znam jer pusim 6 godina i ne nameravam da prestanem. Jedna stvar me muci: Svi pricaju koliko je dobro kad si "hay" ali budimo ozbiljni i pokazimo onima koji nisu toliko iskusni sa travom da nije sve ruzicasto. Trava ima i stetnih efekata. To sam provalio po sebi i uz pomoc daleko iskusnijih od mene. Zeleo bi da iskreno govorimo o ovoj temi jer uopste nije naivno to blazenstvo - tih nekoliko dima lepog mirisa

jul 2005.

Pa bilo je vec nekih poteza ka ovoj temi: http://vutra.org/forum/viewtopic.php?t=200 Mada mislim da si potpuno u pravu. Pretjerano koriscenje marihuane kao i svega ostalog u zivotu je svakako lose po nas organizam.
zekrtENTUZIJASTA

jul 2005.

..da..mislim da ima nesto u ovome, o losim stvarima.. ..ali..svaka stvar na ovome svijetu ima svoje dobre i lose strane..tako i Marihuana.. ali.. da li je netko jedinstven zbog svojih vrlina ili mana? ..ja gledam na svijet tako da ga promatram i na osnovu mana radim sliku u svojoj glavi.. ..ali..ako govorimo o Marihuani, ima jedna vrlo vazna stvar..a to je, nacin na koji koristimo Marihuanu.. ..mislim da je najlosija kombinacija po zdravlje ako se trava mijesa sa duhanom, nisam u to siguran, ali cini mi se na osnovu mojih zapazanja da je tako.. ..svako pusenje uzrokuje lose stvari jer se u dimu nalaze stetne kemikalije.. ..mislim da, ukoliko se Marihuana konzumira tako da se jede ili pije, uf, vrlo vrlo malo stetnih posljedica na koje je moguce naici.. to veli i literatura, a i to je moje misljenje.. konzumirajuci ju u takvom obliku, zdravija je nego sto mnogi ljudi misle.. ~)

jul 2005.

Hmh ... najveci problem sa marihuanom je pushenje. Ostali nisu vrijedni pomena. Ali naravno, tu je inhaliranje umjesto pushenja, pa ko voli .. ja licno vise volim da smotam.
StefanISTRAŽIVAČ

jul 2005.

Znate sta meni smeta kod trave? -To sto je laka navlakusa! Znam po sebi ( 2 puta sam se zesce navlacio ) pa pokusavam sto vecem broju ljudi da objasnim sledecu stvar a za koju je ovaj sajt pravo mesto: Ako si depresivan nemoj da pusis! Ako si tuzan, ljut, razocaran...NIKAKO! Pusi da bi se VISE zezao a ne da bi mogao da se ZEZAS!!! Hvala na paznji =o) Pozdrav!
StefanISTRAŽIVAČ

jul 2005.

Sledi citat iz knjige "DROGE-bic novog doba": "Jedenjem proizvoda na bazi kanabisa nece nastupiti gotovo trenutni efekti kao sto je to slucaj s pusenjem. Moze proci i sat i pola dok nastupe ucinci konzumiranog narkotika. A taj nacin unosenja u telo hasisa ili marihuane predstavlja povecanu opasnost zbog toga sto onaj koji ga uzima ne zna je li uzeo kolicinu koja ce postupno dovesti do iskustva iznad zeljenog, ali ne u pozitivnom, vec negativnom smislu. Naime, dok citava kroz usta unesena kolicina droge pocne delovati, korisnik moze videti da je uzeo previse, kada ce se neretko poceti gubiti u teskim i neugodnim emocijama koje nece moci kontrolisati. Pusac ce, kad oseti nesto sto mu se ne svidja, smesta prestati uvlaciti omamljujuci dim i time iskustvo kolikotoliko staviti pod kontrolu." *Previse kriticno ali poucno* Pozdrav !

jul 2005.

ne razumem te... ja varim dosta dugo vremenski a imam perioda kad povezem mesec dana svaki dan, a ima i kad pravim pauzu od 3 meseca... i onda nemam potrebu da varim....
StefanISTRAŽIVAČ

jul 2005.

Avrame, svaka tebi cast - ozbiljno. Valjda sad u pricu ulazi karakter, volja, zelja... Necu da smaram ovako ozbiljnim temama! Samo da kazem da smo svi mi razliciti, kako fizicki tako i psihicki. Neka moja iskustva: * Posle VIII razreda,(do tada sam pusio intenzivno 2 g. oko 5-6 puta nedeljno) resih da napravim malu pauzu. Izlasci, zurke... ma sve je bilo izgubilo smisao. Probao sam da zamenim alkoholom. Nikako nije islo. Nista! Nekako je proslo. Mesec, dva i vracam se. Strejt ne ali dosta pazljiviji.

jul 2005.

~) evo i sad sam jebeno navaren i mogu slobodno da kazem da izaziva manju zavisnost sto je vise uzimas to ti vise treba
Spirit DancerENTUZIJASTA

jul 2005.

Ne treba ti ona fizicki. Ti samo imas zelju da je uzmes ponovo zato sto ti se svidja osecaj koji ona pruza. FIZICKA ZAVISNOST NE POSTOJI !!!!!!!!!!! pozdrav za AVRAMA spirit is back ! ~)

jul 2005.

ja prekosutra palim... negde :) na par nedelja... malo da se o'ladim... a onda nastavljamo fight! spirit... rastafari power is with us! stand up 'n' fight!
blackbringerISTRAŽIVAČ

jul 2005.

Fizicka ovisnost ne postoji, no psihicka postoji sigurno. Losta strana trave je los utjecaj na kratkorocno pamcenje, no weekend useri ne bi trebali imati apsolutno nikakvih problema ako koriste vodene bongove. Jointi su iznimno stetni, jer: 1. zahtjevaju previse trave 2. neki ih debili motaju s duhanom i travom (kancerogeno do eggsa) 3. ostecuju sluznicu u zdrijelu Kad uhvatim malo vremena, postat cu mali prirucnik o izradi vlastitih bongova, samo da skice napravim i skeniram ;)

jul 2005.

to bi bilo lepo (to za bongove) ali daj lepo to odradi i nacrtaj pa da bacimo na sajt?
zekrtENTUZIJASTA

avg 2005.

..citah mnogo o temi navlacenja na Marihuanu i..kako vele znanstvenici, svjedoci: Marihuana uzrokuje manju fizicku ovisnost od duvana ::super A sto se tice psihe, covece, moja stara pusi duvan 25 godina, svaki put kad ju nagovaram da prestane, ne pusi dva dana, posle toga, trese se da mi je uzasno gledati... ..rece mi covek koji vari nekih 30 godina po desetak cigareta dnevno, i to iskljucivo iz medicinskih razloga, ostavio bi Marihuanu bez problema, pokusao-uspjelo.. samo sto kad prestane duvati, oslijepi zbog glaukoma.. sve je u psihi.. isto tako, cini mi se da okolina mnogo utjece..
StefanISTRAŽIVAČ

avg 2005.

"MTA_MAX" To je odlicna ideja, za bongove. Da animiramo suvoparnu svakidasnjicu. Jedva cekam te skice.
psihonaut19ISTRAŽIVAČ

avg 2005.

Štetne posljedice? NAravno da ih ima ali samo u ogromni9m kolièinama. Ja marihuanu smatram kao ljek pa kao i svaki ljek na svijetu ako se njime pretjeruje im a štetne posljedice.Zato se sa travom nesmije pretjerivat.MA šta ja to prièam hehehe ma pretjerujte i uživajte ~)

sep 2005.

MA BRE LJUDI KAKVA CRNA ZAVISNOST NEMA JE TO JE DOKAZANO O CEMU PRICAMO???? NA STETNOSTI JOS NISAM NAISO A KAD NAIDJEM RADO CU VAS OBAVESTITI PUSITE UZIVAJTE
P.P.POZNAVALAC

sep 2005.

he h ehe he he... losa strana...... jos je nisam vidila i sumljam da cu ikad... uzivam ko nikad do sad i sve mi je super...... vutra je zaaaakooonnnnn!!!!!!!!!!! ~) ~) ::dzok ::dzok
StefanISTRAŽIVAČ

sep 2005.

Ma trava je super. Ali kada pogledas iz treceg lica i vidis da si preterao onda nastaje problem. Evo sad dolazi PRODIGY. Do pre godinu dana, zivotni san mi je bio da odem na njihov koncert. Sada, ::placko racunam: 1000 din(karta)*ili* 2-3 keta jedno vece *ili* bar 5 dana STA JE BOLjE? TRAVA!!! Pa kazite mi kakvo je to razmisljanje!
speedballENTUZIJASTA

sep 2005.

prodigy je prodigy.ne bi mi palo na pamet da menjam za 3 keta

sep 2005.

Za svakoga po nesto... Ako sam tanak sa parama onda ketovi... Mada na prodigyu bice masu drogerasa tako da :pegla Kad ih vidim kako se setaju sa onim ocima izbecenim uuuhhh...
speedballENTUZIJASTA

sep 2005.

0015 mislis ovako,ma jok nije to od gudra mozda covek malo uzbudjen od atmosfere ::histerija
parameciumENTUZIJASTA

sep 2005.

Ja sam bio na proslom gostovanu Prodigy-a u BG-u i bilo je svega i svacega. Pocevsi od tona alkohola, vutre i koje kakvih pilula. A tek murija. Svako ko se malo teturao ili izbecio dobio je pendrek. Tad sam dobio prvi put dobio pendrek po ledjima. Sad kako ce da bude ne znam, ali ja ne idem. verovatno slicno
hemicarISTRAŽIVAČ

sep 2005.

ako dam ispit idem na prodigy shit i pivo i do jaja bez hemije

nov 2005.

Jedino loshe sto sam primetio na sebi, jeste da kad preterujem sa duvanjem(1-2 jokavca dnevno...nedelju,dve)desava mi se da mi ruke drhte-onda jednostavno napravim pauzu i vec sledeci dan to prestje.

nov 2005.

Zavisi...sve je to stvar da kad je èovjek napušen da ne želi il mu se ne da obraæat pažnju i pridodavat pozornost na neke stvari, bilo da su bitne il nebitne. Tako je npr. sa kratkoroènim sjeæanjem. Ja od kad sam smislio kako ga sprjeèit više nemam problema: ful kad osoba prièa treba ju pozorno slušat i o svakoj rjeèi razmišljat. Uz to, uvjek u glavi imat psihièki podsjetnik koji æe govorit da se ne zaboravlja. Ovo ful djeluje, jer npr. ja od tad u ekipi uvjek znam di je netko stao, reko il slièno (što izaziva euforije kod mnogih). Al da psihièki iscrpi, vjerujte... 1) Joint najduže gori i najmanje se trave na njega potroši. 2)Nije pametno šta si reko neki debili ih motaju sa cigarom jer nažalost to radi veæina ljudi. Ne možeš npr. sa paketom i par ljudi pušit vu èistu, ne bi pljuga ni došla do zadnjeg, a kamoli do druge serije. U zadnje vrijeme ful poèinjem prezirat duhan, pogotovo jer pušimo sa crvenim Malborom, jer nažalost pitanje stoji: "Ako pušim travu ne bih smio duhan!" Duhan, još bez filtera, užasno sjebe i da se puši èista vu bilo bi na organizam puno manje štetnih dogoroènih posljedica. Al eto, stvar je u parama. Iako bih svima toplog srca poželio da ako srede buksu (veæu kolièinu) neka puše èiste. Naèin na koji èista od mješane zabija je drugaèiji i posebniji, a o zdravlju da ne prièamo!!! Odjebite duhan!!! 3)Hehe...da bar samo sluznicu:)

dec 2005.

e ja sam sjetio jos jednog problema ... -i za mene je to full velik problem,ubiti nije za mene jer mene to ne jebe bas previse al full se kuzi i ljudi primjecuju.... JA sam jebeno blijed... skoro blijed kao i zid ....-a da ne govorim kada se napusim pa blijeði sam od bijelog misa , ne znam da li itko zNa rjesenje a da nije solarij hehehe u ove zimske dane koji su za mene i ovako prilicno losi,a ova bljedunjavost koja mi ne nabija komplekse da se razumijemo nego jednostavno sam si bio ljepsi dok sam imao boje , GDJE JE MOJA BOJA?????hehhe

dec 2005.

Popi jednu lozu i vratice ti se rumenilo. Poslacu ti ja moju domacicu ima da postanes Dzeronimo!
OresarISTRAŽIVAČ

dec 2005.

ja nevidim losu posljedicu,barem ne na sebi i na mom drustvu,osim onih pocetnik (povracanje,muka i to) dok se nenaviknes i neskuzis za netrebas pusit bez stanke da bi ti bilo dobro,jedino sto bi volio,da se sutra sjecam svega sto se dogodilo,al ono,.jebiga,nemoz imat i ovce i novce
TrTveTISTRAŽIVAČ

dec 2005.

al problemi poèetnika zbilja znaju bit smješni. pušio sam s frendom koji je tad bio zelen u pogledu trave. pušili smo na bong i pili sprite, liku se poèelo rigat i kulturno se digao i napravi krug bljuvotine oko sebe. pitanje sljedi: kako povraèati od trave? meni nije nikad pošlo za rukom.
speedballENTUZIJASTA

dec 2005.

mozda je istekao rok upotrebe za sprite.
BloodspillerPOZNAVALAC

dec 2005.

Kad ljudi neznaju granice...
P.P.POZNAVALAC

dec 2005.

eeeee tako je... ja uvijek imam granicu.... kad sve zdimim onda vise ne pusim!!! ~)

dec 2005.

Offtopic (+isprika): Mmmmhmm...kad se ubijea pa joa puaia. Hiper-pranje..hehe
VanzemaljacAMBASADOR

jul 2006.

Budimo realni Nakon višegodišnje svakodnevne konzumacije s uèestalim pauzama(2-3 mjeseca pušim svaki dan,onda 1 pauza..najduža je bila 6 mjeseci)kod mene je posljedica blagi gubitak pamæenja.Sad koliko je to loše ebemliga :? Mada u pauzama dolazi do problema,a to su : 1.nesanica-jer sam naviko :rasta: prije spavanja 2.gubitak apetita-jer se prežderavam kad :rasta: 3.razdražljivost-jer kad :rasta: sve je cool opušteno 4.Hiperaktivnost prouzrokovana stresom-ili ti obratno Itd......itd.... Kad ponovo zapalim preplave me talasi zadovoljstva, sve se vrati u normalu i život je ponovo lijep :banana_skakutje: Tako da je ustvari kod mene loše kada ne :rasta:
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Imamo iste simptome! :D Brine me samo gubitak pamcenja malo, to sto imam skoro 100 kg malo manje :D
VanzemaljacAMBASADOR

jul 2006.

Pa da.Vjerojatno svi dužegodišnji korisnici (ne govorimo o vikend pušaèima) imaju iste simptome.Ali taj blagi gubitak memorije za mene i nije baš tragièan problem,jer zašto bih se prisjeæao svih sranja(rat,bol,nepravda,pohlepa,ljudska glupost,patnja) iz prošlosti. Pa da su ti kreteni tj. politièari koji put poduvali nebi sve to sranje ni zakuvali.Da je narod duvo,,,ma ko bi ga natero da se ide klati.Ali nisu,jer oni su"elita" našeg društva,fini,ugledni, ljudi na alkoholu i koki,a mi poslijednji šljam "drogeraši".Da mi smo zli i opasni a oni tako dobri i pametni :roll: Al nije to samo kod nas,pa cijeli svjet je takav.Sve se vrti oko novca i moæi.Što si veæi govnar više te cjene.I ne trebaju njima oni koji misle drugaèije i odbijaju da slušaju.Jer kad èovjek konzumira marihuanu šire mu se pogledi na svijet,odbija poslušnost i ne želi biti njihov rob!!!A to nije dobro :roll: Zato ja i dalje palim i paliæu,kad hoæu i koliko hoæu.Freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedom :!: :!: :!: p.s. kad bih pokušao da ostavim cigarete(što bi bilo pametno),vjerovatno bi bilo puno veæih problema,nego ovih što sam naveo u pauzama sa marihuanom.
StefanISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Ljudi, ja varim vec 7 godina. I to ne "vikendaski" vec konstantno. Sa 2-3 pauze od po mesec dana. Shvatio sam da prvenstveno zavisi od karaktera. Svakog radi drugacije. Meni je ubila motivaciju. NACISTO!!! Provalio sam da sam pustio korenje. Najvece zadovoljstvo mi je bilo da ispalim dz. Drustvo, zurke, sex, ma Trava mi je bila mnogo bolja od svega. Sad se skidam, preoslo je 5 dana,5 duuuuuuugih dana. Poceo sam malo da radim bensedine jer moram nekako da iskuliram. Morao sam da olaksam sebi i da Vam ovo kazem. Toliko od mene.
ReggaesaurusENTUZIJASTA

jul 2006.

Bolje gledaj da iskuliras sa besandinima :!: Kao drugo nema potrebe da kazes skidanje sa ganje, tako nesto i ne postoji jer generalno gledano zaisnost od ganje ne postoji. Negi sredi stvari u svojoj glavi, batali te lekovi i kreni da zivis normalnim zivotom. Licno iskustvo: Napravio sam pauzu posle 5-6 godina aktivnog pusenja, kao da nista nije bilo. A da pauza je trajala 9 meseci

jul 2006.

Uvijek valja radit stanke... kad nešto preðe u rutinu (ne ovisnost!) to nikako nije dobro. Valja bit umjeren u svemu pa tako i u ganji. Jebote, god ipo dana sam kurio svaki dan i to ti nakon nekog Vremena preðe u takve vode da se budiš ujutro i zapališ pljugu... Ali je pitanje: zašto moraš zapalit tu pljugu? Zašto ju ne odjebeš za popodne ili za naveèe? Osim toga, kad je èovjek non stop napušen to stanje uma postaje jedinim i svaki put kad zapališ samo nastavljaš to stanje. Nema onoga: napuši-spusti. No to nema veze s kvalitetom izbrijavanja pošto svakim danaom sve bolje izbrijavam potencijal svete biljke veæ iskljuèivo da valja biti umjeren u svemu, da je pametno radit stanke (npr. 3mj pušiš 1mj pauziraš). U Životu ništa ne valja radit prekomjerno i mora se pazit da se ne navikne radit nešto na vutri non stop jer onda kad vutre nema nema ni želje za radom na toj stvari (Npr. ako svaki dan uèite napušeni kad ne bude bilo vutre neæete moæ uèit). Takoðer, valja radit stvari i napušen i ne-napušen i na taj naèin ju održavat u stanju obostranosti. Sad sam trenutno na pauzi od 2 i nešto mjeseca i nastavit æu još mjesec-dva-tri (tko zna?). Nek se tijelo oèisti... Zlatna sredina...upamtite. Nije tu u pitanju samo ganja :wink:
GreenManAMBASADOR

jul 2006.

Koji crni bensedin :?: :!: Ako time mislis da pomognes sebi grdno se varas.Na tablete stvarno mozes da se navuces pa ces videti sta je muka.Nego se ti angazuj nekim drugim stvarima,radi nesto,bavi se sportom,okupiraj mozak i telo aktivnostima i neces imati problem.Nije cudno da ti ubije motivaciju ako ne radis nista drugo sem sto pusis vutru i zajebavas se.I da je nisi pusio nego da si sedam godina tako blejao bezveze izgubio bi motivaciju.Kolotecina i dosada ubijaju motivaciju i bez vutre,a sa vutrom jos brze.Ali posto od vutre nisi fizicki zavisan treba samo da sredis svoje misli i prebrodices trenutne probleme.U svakom slucaju sve mnogo zavisi od samog pojedinca.Ja pusim vec vise od 10 godina,gotovo svakodnevno(bilo je nekoliko pauza),naravno ne preterujem jer imam mnogo drugih obaveza,i nisam primetio probleme koje ti imas.Znaci ne valja preterivati,ne treba vutru shvatiti kao cilj,kao jedinu stvar u zivotu.Za mene ona je tu da mi bude lepo,kao sto volim da radim mnoge druge stvari zbog kojih se osecam prijatno.Pamet u glavu i zajebi bensedin.
StefanISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Hvala ljudi na toplim i prijateljskim savetina! Medjutim, sve to mi je i psihijatar vac rekao. On mi je i prepisao terapiju. Antidepresive, a bensedine 3x5mg dnevno dok antidepresiv ne pocne da delije. Nego da promenimo temu, da ne srozamo raspolozenje na forumu. Zivot je lep i sija sunce. Letimo na vetru, lovimo zvezde, Oblak mami!!!
GreenManAMBASADOR

jul 2006.

Kako hoces,ali ako mozes pokusaj bez lekova.Doktoru je to jedino resenje,lepo ti prepise terapiju pa se ti kljukaj.Nije tebi potreban psihijatar nego psiholog,s njim ti treba da pricas.Psihijatar prepise lek i cao,a sa psihologom pricas i pricas,i ako je dobar psiholog on ce iz te price pokusati da prokljuvi u cemu je problem i pricom ce pokusati da ti pomogne.Brate lek popijes,on te sashije po mozgu i onda kljucas tako,ni sam ne znas o cemu se radi.U svakom slucaju zelim ti sve najbolje i samo opusteno.Jednom mi je jedan covek ispricao kako kad se smori,kad ga pritisne depresije,melanholija i slicna stanja,on se seti kad je isao u bolnicu u posetu zeni,ili kad je on bio bolestan,kako mu je bilo i sta je sve video i doziveo tamo.I kad se seti sta sve u zivotu moze coveku da se desi odmah mu bude lakse.I tebe ovo drzi trenutno,proci ce.Nadji neku zanimaciju,sport,posao ili nesto trece i bice ti mnogo lakse 100%.Visak slobodnog vremena u duzem nizu godina nije zdrav po psihu.Uglavnom coveku padaju sulude ideje na pamet kad vise ne zna sta ce sa sobom.
LowriderISTRAŽIVAČ

jul 2006.

U pravu si kad to kazes, samo sto malo ljudi to zeli da prizna, al' srecom takve situacije nemaju dug vijek i konstantnu repeticiju. Sjecam se da sam se jednom (poodavno je to bilo) toliko nakacio, da sam mor'o dilat' kako bi obezbjedio potrebnu kolicinu.
LowriderISTRAŽIVAČ

jul 2006.

UPRAVO TAKO !!! Cestitam na obje ove recenice, jer ako vutra shvatis kao cilj dosadit' ce ti kad-tad i onda ces se nakacit na ostala sranja. Druga recenica :arrow: ista stvar k'o kod mene. :ok:
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

jul 2006.

U pravu si kad to kazes, samo sto malo ljudi to zeli da prizna, al' srecom takve situacije nemaju dug vijek i konstantnu repeticiju. Sjecam se da sam se jednom (poodavno je to bilo) toliko nakacio, da sam mor'o dilat' kako bi obezbjedio potrebnu kolicinu. Ne vidim smajlije ali siguran sam da se salis.
LowriderISTRAŽIVAČ

jul 2006.

Ne znam zasto mislis da si siguran, mozda se nisam opsirno izrazio pa da skontas da je poenta na sta su sve ljudi spremni, jer u to vrijeme sam is'o u srednju skolu pa nisam im'o mogucnost zaposlenja, a starci mi nisu burzuji pa stoga nije moglo dotec' :dolar: za redovno gudranje (iako sam vecinu na to trosio). Pa eto, srecom vutra me nije sprijecila da uznapredujem i poslovno i intelektualno tako da danas neam takvih problema. :wink:
unknowerAMBASADOR

avg 2006.

Verujte mi ljudi da sam procitao sve postove i nije da niste u pravu.Mislim na sve jer ima losih i dobrih dejstava... Pusio sam 10-12 godina po 10grama dnevno sto je recimo 15 srolanih na dan,a nije bila krs niti sam ikada pusio krs jer primer vam je da su pojedini bukvalno overavali i gubili svest na trenutke od onoga sto sam ja pusio.Zamislite kada vam chovek sa sve flasicom od koka kole padne na sred kafea ili kada vam drugar sedne na sred korzoa jer ne moze vise da stoji... Nisam ni primecivao koliko sam pomerio granicu tolerancije koja je za njih bila mnogo mnogo daleka. Onda su krenuli razni psihicki problemi jer je za organizam bilo mnogo toliki vremenski period sa tom kolicinom i kvalitetom.Prestao sam jednoga dana i nikada vise nisam zapalio..doduse probao sam 2 puta ali imao sam nekakvu grizu savesti,samokritiku i nojekakve gluposti,jednostavno fizicki i psihicki vise ne podnosim cannabis.. Mozda bi sve bilo drugacije da sam imao granicu u konzumiranju ali ko zna.. Zato kazem da ste u pravu i jedni i drugi koji tvrde da postoje i nepostoje stetne stvari..
unknowerAMBASADOR

avg 2006.

Mislim da se na ovaj nacin razgovora ne moze doci do resenja i zakljucka jer je okolnosti i situacija mnogo a mi smo na forumu.. Ovo je tema o kojoj ima mnogo da se kaze i tema o kojoj bi imao mnogo toga da kazem. Nadam se da cete biti umereni u svim stvarima koje unosite u sebe jer ne postoji nista sto nije stetno ne samo po sebi vec po nacinu konzumiranaj.. Toliko o ovome.. ali ono sto sam primetio je nevezano za kolicinu koja se unosi vec za vremenski razmak.. Naime ako covek koristi cannabis svaki dan sve je lenjiji i lenjiji..ovo se odnosi na ljude koji moraju da rade i zaradjuju za zivot a nije im posao gajenje cannabisa i ne mislim pri tome na ljude koji imaju roditelje da ih cimaju i da im organizuju posao i na one koji rade u drzavnim firmama,drugim recima na ljude koji nisu odgovorni za ishod posla kojim se bave..odnosno ne znam ni jednog coveka koji svakodnevno koristi cannabis a da se bavi ozbiljnim poslom ili da vodi svoju firmu,da je on taj koji odlucuje i da ima odgovornost za nekoliko ljudu koji rade za njega. Ovo je naravno moje zapazanje iza kojeg stojim .
StefanISTRAŽIVAČ

avg 2006.

"Neznalice", kazes da imas dosta toga sto bi rekao vezano za ovu temu. Pa slobodno raspali po tastaturi i podeli to sa nama. Ono sto mene konkretno zanima i sto mi je zagolicalo znatizelju je sledece: * Zasto si posle toliko vremena prestao da pusis? * Koji su to psihicki problemi? A resenje nikad ne postoji!!! Postoje samo kadrovi kroz koje opazamo svet oko nas
GreenManAMBASADOR

avg 2006.

Ne znam za druge,ali ja na primer varim skoro svaki dan.Uglavnom uvece i to nije velika kolicina.Prosek 0,5-1 grama.Kvalitet nije sporan.I istina je da mi je nekad tesko da ustanem ujutru i da se rasanim,ali u principu nemam problema da radim svoj posao.Radim vec 6 godina taj posao i zasad mi sasvim dobro ide.U pitanju je privatna firma,a radim svasta(to bi se kod nas zvalo komercijala) : nabavka i prodaja robe u veleprodaji,maloprodaji,obaveze u banci,posti,odrzavam kompjutere u funkciji itd.Stoga mislim da je to uglavnom sve stvar prirode samog coveka i naravno kolicine i kvaliteta vutre.Zavisi u krajnjem slucaju kako ko shvata pusenje.Meni je to relaksacija,opustanje,bolji san,malo zezanja i tako.A ako to coverk shvati kao motiv i kao cilj,da je vazno samo biti naduvan,bilo kad i bilo od cega,onda vec postoji problem.

avg 2006.

Najbitnije u uzimanju travuljina je pravilno koriscenje kao sto je vec neko spomenuo a u sklopu toga naravno kvalitet travuljine koju uzimate(da nije prskana itd itd) posle toga najbitnije je da covek oseca travu kada konzumira i da uzima onoliko koliko moze da kontrolise naravno tu sad ide ona prica Prvo covek kontrolise drogu Pa onda droga kontrolise drogu I na kraju: Droga kontrolise coveka. E sad ako uzimas u malim kolicinama znaci ne preterano naprimer 2-3 dima na dan pa do jednog Joint-a manjeg ,ne moze da stvori nikakve posledice nasuprot lekovima (hemijom) koja se koristi za lecenje od najobicnije depresije ;) ili same domace rakije. Ako neko uzima u ogromnim kolicinama to znaci da taj neko jos uvek nije spoznao kako deluje trava jer je vec par godina toliko naduvan da jednostavno ni nezna kako deluje trava "Bitno je da je njemu OK a sve ostalo je nebitno" kao kada covek pije PIVO pa popije jedno pivo i ostane kolko tolko razuman ili neko ko dnevno ispija po 20 PIVA i jednostavno nezna ni sta je PIVO jer se ubija po ceo dan. Znaci jako bitna stvar je pravilno konzumiranje travuljina onda dobro drustvo neiskompleksirano i naravno razumevanje svog organizma koliko smes da uzmes a koliko nesmes. I nije tacno da covek uzima Heroin zbog trave vec zbog dosade i skrivanja u rupama od bolesnih fanatika koji ih jure po ulici zato sto misle da su oni NARKOMANI ili sta im se vec mota po glavi i naravno ljudi se utripuju i onda tonu jos vise jer nemogu normalno da se krecu na ulici i uzivaju u svetu oko njega jer nemogu da uzivaju kad NON-STOP podsvest signalizira misao JAOOO AKO PADNEM. Znaci ima tu mnogo stvari iz same Psihologije pa onda sve ostalo. Toliko od mene za sad nadam se da nisam smorio.
BrkZorbaISTRAŽIVAČ

avg 2006.

Ista stvar kao i GreenMan gore! Potpisujem u potpunosti! :D Imam odgovoran posao u sklopu kojeg je i obezbjedivanje posla za druge ljude i za sad nemam vecih problema. Jedino sto sam primjetio da spona prenosa izmedju kratkorocnog i dugorocnog pamcenja slabije radi.
Bezze_SaAMBASADOR

avg 2006.

Ma jooook.. .:) Na ovom forumu ima ljudi koji su 100% , a jos uvijek uzimaju ili heroin, ili speed, manje bijelo (ipak skup sport...)... Takodje ljudi koji su na heroinu, sigurno ne uzgajaju travu, jer njima nije bitno nista osim "shuta", kako i gdje da ga naðe. Ne interesuje njega ni njegovi blizi u kuci.... Ima dosta raje koja recimo (a to se zna...)poslije uzimanja heroina (na bilo koji nacin...) onda zapale (dovoljno im je malo....) i onda vuva troduplo pojaca dejstvo samog heroina. Tako isto i na speed-u, bobama, apaurinima, tramalima itd itd.... uglavnom ti ljudi iako su presli na hemiju, opet je tu vuva (gledaju da nadju, ako ima super, aaa ako nema jebi ga, vazno je da imajju oni svoje...) jer pojacava dejstvo bilo koje gudre prije. Pocnite od alkohola... piti samo (za zestoko da ne govorim :)) neko moze i dosta popiti, ali ne sigurno ako dok cuga, zapali koji joint !!!...
unknowerAMBASADOR

avg 2006.

E greenman znam sta pricas i o cemu pricas ali me mozda nisi razumeo. Naime ja ne racunam posao koji ti drugi organizuje a ti ga samo odradis ,razumes,to je nametnuta obaveza za koju ce covek steci naviku i raditi po navici taj posao (primer: znas da moras ustati u 7 sati i ti ustajes jer ce ti slediti nekakva kazna,a niko ne zeli da bude kaznjen(da li bi covek isto tako ustao u 7 sati ujutru ako bi on bio vlasnik nekakve radnje i imao radnike? pa ne bi,a trebao bi da ustane ne u 7 nego u 6 sati jer se to mnogo vise tice njegove egzistencije nego kada radis kod nekog)) Ja sam pricao kako ti cannabis neda da nameces sam sebi obaveze odnosno da sam udjes u neku pricu i sam stvoris posao gde si u potpunosti odgovoran za sve,od organizacije,marketinga do nespavanja i oduzimanja sebi to slobodno vreme koje cannabis na silu pravi samo za sebe. Nadam se da ste me sada svi razumeli,evo ja sam posle ostavljanja cannabisa podosao i organizovao svoj posao i sada odgovaram za 2 coveka i njihov zivot i egzistenciju. Mada ja sam, kazem ,pusio mnogo i mnogo jake vutre,(GreenMan) ne tih 1 gram ja sam pusio 10 grama dnevno a rekao sam vam da su se ljudi na trenutke gubili i padali po lokalima od jacine ,a meni je bilo malo pa sam pusio 10gr na dan(i to je bio moj zivot pusenje vutre,ali taj deo mog zivota nisam stvorio ja svojom zeljom nego cannadis jer sam zapostavio sve drugo). Mozda da sam pusio umereno kao sto to praktikuje GrennMan (0,5-1,0 gr dnevno) mozda bi onda sve bilo ok ali ipak kazem samo mozda. Moram reci da se slazem sa ljudima koji kazu da fizicka zavisnost ne postoji,ali je psihicka zavisnost u klasi zavisnosti od cigareta
unknowerAMBASADOR

avg 2006.

Stefane, Kako sam vam svima ovde rekao, ostavio sam je jednog dana odnosno presekao konzumiranje i nikada vise nisam pusio. Razlog je bio da mi se 2 put u zivotu desilo da me totalno vutra pusti na nekoliko sekundi kada sam sa drustvom napusen,kada kazem napusen znaci napusen.Tih par sekundi mi uopste nije izgledalo lepo niti smo mi imali nekakav cilj u tom trenutku,vec je bilo vazno samo zezanje zezanje i zezanje,zaboga pa nije zivotni cilj zezanje ili bolje receno meni nije i naravno nije mi se svidelo kako izgledamo,kako se ponasamo,nacin na koji malte ne svi razmisljamo(odnosno isto)..... A psihicki problemi,oni si nastali pre nego sam poceo podsvesno da negodujem cannabis i da uvidjam smetnje koje mi pravi : -gubitak koncentracije koju sam imao(a pamtim kao konj) -povremeno paranoicno ponasanje koje je bivalo sve cesce,a ja pre cannabisa sam znao samo rec paranoja da napisem i nista drugo -iskrivljena slika o opste prihvacenim vrednostima,odnosno pod dejstvom cannabisa sam stvarao nekakve svoje iluzije o vrednostima u koje sam poceo sebe da ubedjujem i da mislim da su realne,sto je najgore po njima sam se i ponasao -nekada nisam smeo da trazim ni ono sto mi pripada,jer sam poceo da uvidjam da sam paranoican i da moje vrednosti nisu prihvatljive drugima,tako da sam poceo sve vise i vise da se povlacim u sebe...odnosno da imam strah u sta sam se to pretvorio Pa zar su ovo psihicka stanja ka kojima tezimo,ili da se ispravim zar je ovo psihicko stanje ka kojem tezim.Pa odgovor vam je NE,ne hvala ali ja po prirodi nisam paranoican,nemam iskrivljenu sliku o vrednostima,nisam covek koji se povlaci u sebe i ne sme da trazi svoja prava i da iznosi svoja misljenja. Jedino sto sam zadrzao od onog vremena i onog do cega sam dolazio pod dejstvom cannabisa jeste jedan deo psihologije coveka,koji se pokazao kao tacan,pristup problemu koji sam naknadno morao da razradim a osnova je bila saznanje u onih par sekundi kada sam odlucio da ostavim cannabis,i jos nekoliko stvari ..ali i ovako sam poceo da davim pa iz tog razloga prekidam... Nadam se da sam vam svima predocio moje razloge za ostavljanje cannabisa A da,umalo da zaboravim KezmaneBG jesi li bio zavisnik o heroinu kada delis takve savete ?????????????? nemoj molim te,ajde pokusaj malo iz iskustva mozda nekome to i pomogne

avg 2006.

A ko to tebe kaze da si ti paranoican ? mozda si se utripovao u tom trenutku druze da si samo ti u pravu i da svi oko tebe misle da si ti ispod njihovog nivoa ? ili si mozda mnogo pricao svima da pusis travu pa kakav je narod i tvoja okolina odnosno gde zivis, nije ni cudo da si doziveo takav trip to je sve normalno da si bio u Holandiji sigurno nebi imao takvih problema. Druze to je moj privatni zivot koji nema veze sa nikakvim heroinom niti to tebe treba da zanima,znas koga zanima tudji zivot samo one koje ces ti ubrzo poceti da upoznajes nakon prestanka uzimanja vutre i lecenjem sa Lorazepanima i Bromazepanima :) HEMIJA , pa ces sigurno za par godina da kazes da ni to nije bas dobrooo jer ce depra da te otkida svremena na vreme i poslusaj me BRATEEE iskuliraj malo, ti imas neko svoje razmisljanje i svaka tebi cast ono sto ti odlucis to je tvoje pravo i niko nebi trebao da utice na tvoje razmisljanje bar kako ja to gledam sa neke moje strane aliii druze moras malo da pustis i druge da zive i da kazu nesto sto misle nije isti tvoj zivot i moj nemora da znaci da cu ja proci kao ti ako se pridrzavam pravila prilikom konzumiranja a glavno pravilo 2-3 dima na DAN !!! a ne 5-6 Joint-a :) ili vise i nije tacno da ljudi koji uzimaju Kanabis uvek probaju Heroin --- Heroin je SMRT !!! sto se mene tice i nekih mojih saveta - toliko za one koji me pitaju za Heroin. Ja imam odlican savet za legalizaciju. Da nikako nebi trebalo dati Kanabis ljudima ispod 25 godina jer nece uspeti da kontrolisu svoje odluke i zato ga treba legalizovat ali da nikako nemoze da se kupi bez Licne Karte samim tim bi se stvorilo opet neko crno trziste za mafiju ili koga vec... i naravno bilo bi dostupno svima sto bi dovelo do pazljivijeg konzumiranja ovih biljaka. Jer zaista ja neznam dali se neko slaze samnom ali mislim da je sa nekih 23-25 covek tek sposoban i obrazovan da moze konzumirati Kanabis ali kad kazem konzumirati onda mislim na pravilno konzumiranje koje mora biti umereno. Isto tako druze ako uzimas umereno Kanabis mozes da postavis neka svoja pravila a da si potpuno svestan svojih odluka, naprimer : Kada se zezas onda se zezas, Kada radis onda radis , Kada je potrebna ozbiljnost onda si ozbiljan itd itd a kada si napusen kao zmaj onda odes na SAHRANU i pocnes da se smejes znaci to su neke osnovne stvari koje znaju iskusni ljudi koji koriste umereno Kanabis i prestaju kada zele bez ikakvih problema , teze im je ostaviti Duvan nego Kanabis :) OBAVEZNO PROCITAJ !!! Isto tako kod nas je droga mnogo prljava svaka budala moze da te otruje, JA SAM ZA TO DA SE UVEDE DODATNI ZAKON O LJUDIMA KOJI POMISLE DA PRSKAJU ILI OTRUJU NEKOG KROZ PRODAJU DROGE, a evo zasto kada nekog otruju, ispostavi se da je on "Narkoman" i nije toliko bitno a najsmesnije sto je ovaj koji je stavio otrov prosao nekaznjen i naravno nastrada onaj sto nebi trebalo DRUZE a ovaj ubica nastavi da truje i dalje druge ljude a da niko to NE VIDI odnosno on misli da NIKO NECE UKAPIRATI, za takav prekrsaj se dobija kazna u normalnim drzavama kao da si pokusao nekog da ubijes i to BEZ PREDUMISLJAJA a sa dobrim advokatom mozda izgura i SA PREDUMISLJAJEM.Zamislite samo budalu koja moze to da uradi ? naprimer da nekom u Heroin stavi Misomor ? PA TO TREBA ODMAH IZOLOVATI OD NORMALNIH LJUDI KAO STO CE USKORO I BITI JER CAK I OVAKO NASA DRZAVA GUBI SMISAO POSTOJANJA U SVETU I NARAVNO SVOJIH ODLUKA U NAPRIMER ZADNJIH 15 GODINA.KAD KAZEM NASA MISLIM NA SVE EX-YU DRZAVE !!! TAKO je to druze ne zameri nesto ali to je neko moje licno razmisljanje nadam se da ces razumeti.Verovatno ce imati neko ko se slaze samnom.

avg 2006.

Da dodam jos ovo !!! ja imam veliki problem nabaviti cistu travu pravilno uzgajanu u cvetovima za licno konzumiranje !!! znaci taj sto mi je prodao takvu travu po meni je OK covek jer mi nije uvalio SMRT sa otrovima i boli me uvo jel radi u policiju ili neznam ni ja gde !!! meni je bitno da sam ja kupio cistu travu i da ne napravim neki prekrsaj UBIJEM - UKRADEM - SILUJEM - PREVARIM itd itd a za sve ostalo me boli uvo.I mene zaista pomalo nervira samo ta stvar sto nemogu da kupim lepu i cistu travu vec imam osecaj da zivim u drzavi gde svi zele da te OTRUJU :) znaci jako tesko dolazim do dobre vutre a za ostalo me BOLI UVO protivnik sam HEMIJE i Halucinogenih Biljaka. Znaci ja uzimam samo Kanabis umereno i pravilno to sto ce mene neko jednog dana sigurno nahvatat i prijavit zbog obicne gluposti JER IMAS SVAKAKVIH BUDALAAA PO GRADU znaci to je moj problem i ja cu ga resiti SAM sa ljudima OCI u OCI, ako me tuze ili osude zbog toga sto sam ispusio 2 dima danas nije nikakav problem odsluzicu svoju kaznu 8) i naravno za to vreme traziti PAPIRE u neku normalnu drzavu gde mogu da gledam zalazak sunca i zapalim malo Kanabisa a da ne mislim u tom trenutku dali ce me neko napaljeno stvorenje sa ledja tresnuti u glavu bez ikakvog razloga !!! ili izuti iz cipela napaljena BUDALA koja nema ni gram mozga i koji je isprogramiran samo na 2 komande UBI i STANI.I koja ce mi stojati bukvalno kada pisam u kupatilu iznad glave 24h.
unknowerAMBASADOR

avg 2006.

KezmaneBG , Prvo bi te zamolio da nadjes gde sam ja rekao da je to sablon kod konzumiranja cannabisa,proveri jos jednom da li sam ja to pisao o svom iskustvu ili sam ubedjivao nekoga kako je cannabis los ili dobar! Drugo,niko mi ovde nije rekao da sam paranoican, niti je to radio neko iz mog komsiluka ili vec ne znam ko i na koga si mislio...paranoja je psihicko stanje choveka !Nisam se tripovao ...jer to nisu tripovi vec kako rece psihicko stanje,sto je druze moj malo ozbiljnije ! Mislim da ako procitas sve ove postove ustanovices da su ovo price iz iskustva koje ovde uporedjujemo a ti ako nisi bio ovisnik o heroinu nema potrebe da nama ili bar meni prezentiras tvoje misljenje kao istinu !Ono sto bi ti jos rekao da opet gresis oko nekakvih tvojih pretpostavki jer ja ne pusim od 1999 godine, nisam i ne planiram da budem ovisnik o tabletama ! Mislim da ce ti na ovo biti dovoljan odgovor sa pocetka ovog posta,odnosno mislim da ces naci odgovor ako ponovo procitas ove postove ! pozdrav druze
Ras TafariPOZNAVALAC

sep 2006.

Lol, ja sam od dilera kupovao mozda 2-3 puta,i to sam mrzio, pa sam od tada sam poceo da uzgajam, roditelji su mi to dopustili zato jer su i oni bili duvali, nisam neki stalni korisnik, vutru zapalim mozda dva puta u dva mjeseca, tako da je sve OK
E ljudi moji pre taco dva meseca kupio sam 100 grama ganje i to siptara i trajao mi je eto dva meseca,napusavao sam se svaki dan i to po 2-3 dzoka i poslednjih nekoliko nedelja sam shvatio da mi od jednog dzoka nebude nista uopste se nenaduvam(motao sam samo cisto bez duvana)pa sam probao water pipe i tada sam se preduvavao ali vremenom ganje je nestalo i sad nisam uzeo vec mesec dana nista jer jednostavno mi je dobro i ovako mada bih voleo da se naduvam ali nemam para za ganju dok neskupim para za 1 kg nista od ganje i kada duvam duvam sam jer nevolim ove dilere i narkomane sto uzimaju svasta a moram priznati da i okolina i drusto mnogo utice na svakog pojedinacno. :( :D
BloodspillerPOZNAVALAC

okt 2006.

Ne samo okolina i društvo nego i sama trava i koliko ju èesto pušiš utjeèe na tebe... Jebote ti si to pušio preèesto zato te i ne puca a i kad pušiš istu vrstu stalno izgubi onaj efekt koj je imala.. Treba kombinirat s travom. Kad stalno jedeš istu hranu više ti nema onakav dobar okus ko prije. Kužiš?
P.P.POZNAVALAC

okt 2006.

jedina losa strana je: pre brzo se trosi....heeehehhe nekidan smo nabavili ja i dva prijatelja 50g i sredili u 4 veceri... jebeno brzo se trosi....ehhehhehhe
BloodspillerPOZNAVALAC

okt 2006.

E P.P. nemoj tako ako ti je stalo do mozga!
LaidbackPOZNAVALAC

okt 2006.

Uff, sto mi je to poznato... Zadnja 2 tjedna, 25g po danu. Ekipa se skupi i kese samo idu. Hvala bogu da je sad poceo faks, pa se smanjuje s time

okt 2006.

E to je vec stavrno pretjerivanje...

okt 2006.

ne to je totalno unistenje :P
loobiENTUZIJASTA

okt 2006.

ja stvarno nekotam kako neko moze potrositi 25g a kamoli 50g za nekoliko veceri?! osim naravno ako nema dva fudbalska tima :) mislim, ... RESPECT za vas al ja vas stvarno nerazumjem
BeyondLEGENDA

okt 2006.

Pa može se, kako da ne. Ali ako imaš neku krivo uzgojenu domaèicu sa 1-2% THC-a, ako pola sata držiš u ruci joint da kori bez koristi, i onda kada se napokon napušite idete motati onak strgani još koji joint, pa vam se sve prosipa po podu, pa zbog toga poènete psovati i zbog bijesa udarite nogom u stol pa sva vuva izleti u PM... :D
BloodspillerPOZNAVALAC

okt 2006.

Može se i 50g u jednoj veèeri ako živite gdje ja živim i ako ljudi umiru za pljugom i još ako ti frend ima oproštajnu i na nekom ste privatnom partyu! Stari moj sjeæam se tu veèer svatko je imao svoju pljugu u ruci, ali ne volim taj film... To je pretjerivanje!

okt 2006.

moze se nas 3 sredimo 50g u 3-4 veceri (od 10 do 20 komada vecer velicina i debljina je upitna nekada radimo kornete nekada extra long) a kada je vrijeme za krenuti doma e onda je problem nitko se vise nemoze dignuti na noge :lol: iskreno da kazem neznam koliko ima thc-a ali do sada meðu najacima koje smo probali. miris joj je predobar, okus genijalan ljepo prolazi uopce ne dere grlo. a osjecaj nakon predobar jednostavno predivna :spliff:
GreenManAMBASADOR

okt 2006.

Dosadio sam vec i sam sebi sa ovom pricom ali sta da radim :lol: 50 grama prave kvalitetne vutre nema sanse da svare 3-4 coveka za 3-4 veceri.Ili vas neko valja za kolicinu ili kvalitet nije bas najbolji.Ne bi to mogli popusiti iz prostog razloga jer bi popadali u nesvest.Ali bukvalno.2-3 grama prave dobre vutre na vece je i sasvim dovoljno.E sad ako ima izuzetaka koji mogu da izvare sami 4-5 grama za jedno vece svaka cast.Ali ja u to sumnjam. I jedna stvar vezana za shiptarsku vutru.Dosao sam do zakljucka da kad duze stoji,a nije hermeticki zatvorena, kao da izlapi.Imam utisak da to ispari hemijetina kojom je prskaju.Ovo sam skontao u vise navrata.Dobijem da probam i bude dobra(koliko ta shiptarka moze biti dobra) i posle par dana je opet probam a ono nista. Sve u svemu,ne valja preterivati. :wink:
unknowerAMBASADOR

okt 2006.

Dzaba pricas dok ne probaju ... Ja sam digao ruke...

okt 2006.

ma siptarka je sranje koje mozes da pusis koliko hoces i, i dalje je sranje ;> iskreno nikad nisam pusio neki kvalitet .. znaci pusilo se ono sto dobijes od dilera, a boga pitaj cega tu sve ima. lazem .. pusio sam par puta neku bolesnu travu ne poznatog porekla i kvaliteta, ali opet to je bilo mozda 6-7 puta za 5 godina, ne toliko redovnog pusenja (paket nedeljno) nekad i manje. zato sada sadim kvalitetnu travu, sutra ih pustam na cvetanje i ocekujem cudo na kraju ;> dosta je bilo vise ovog sranja.
P.P.POZNAVALAC

okt 2006.

pa glupo je sad pricat, ispada da se hvalimo koliko smo popusili... nikad se ne hvalim s takvim stvarima... koliko mogu popit/popusit isl... samo sam rekla kako je bilo nekidan... islo je previse toga u malo vremena..... vutra je najbolja koju smo nabavili do sad... trebali se se jednom skupit i zapalit, pa bi vidili.... ili mi moramo nabavit tu vasu vutru, neznam.....

okt 2006.

hmm lose strane, iskustveno: pluca me zabole sa vremena na vrijeme ono pravo. dotaknem malo jace, pravo zabole. onda... pricam nesto sa drustvom, i zavrsim pricu, i nakon 1 2 min neznam sta sam pricao, nego moram nekoga pitati "ej bogati sta sam ja ono maloprije ispricao"... isto tako hocu nesto da kazem, a neko prica.. pa ono sacekam da zavrsi sa pricom, i onda nema boga da se sjetim sta sam htio pricat ako me neko ne podsjeti il asocira... nekad mi se zna desiti da naduvan uzmem mob u ruke, i neznam onda sto sam ga uzeo, onda ponovo ga ostavim na sto.. uzmem i onda skontam da sam htio napisat poruku. ima tako tih gluposti koje me nerviraju.

okt 2006.

Sve se to da rješiti dragi brate... Stanje na cannabisu jest vještinom...ništa više ništa manje. I ono se mora steæ, a da bi se steklo, mora se radit na sebi. Onda više neæeš imat problema sa pamæenjem veæ æeš ga moæ višestruko i poveæat :wink:

okt 2006.

tocno, ne hvalimo se. a meni je vutra sto mi nabavimo odlicna. jednom kada oni dodu do nas neka donesu malo te koje nemozes vise od 2-3-4 popusiti bez da se ne onesvjestis pa da i to probamo, a mi vas pocastimo s ovom sto mi imamo. samo najavite kada dolazite mi vas cekamo cim stupite u nase krajeve. ili ako tko od nas ide kod njih. svejedno to je jedini nacin jer ovako se mozemo prepirati 100 godina jeli istina ili ne jeli jaka ili slaba. deal? sry na offtopic hehehe to mi se 100 puta dogodilo
|{ 1 T @ENTUZIJASTA

okt 2006.

odma da se ispricam na offtopicu... al evo osjetih potrebu da ovo kazem... mnogi pricaju (ili svi) kako se niceg nesjecaju nakon pusenja... normalna stvar, al nakon puno razmisljanja i pokusaja da ista od tih zlatnih trenutaka prenesem u normalan svijet, podijelim sa drugim ljudima, shvatih da u stvari i netreba biti tako... to je bit i char trave ... da nam na tren omoguci to nebesko iskustvo, priblizi istini da ju gotovo mozes dotaknuti, osjetiti ... i onda ti to na jednak nacin oduzme. Jer mozda, takvom privilegijom moze biti pocascen jedino onaj tko je konzumira, unese u sebe i dopusti joj da okupira cijelo njegovo bice... pitanje je, treba li pokusati nauciti kontrolirati travu, ili joj se jednostavno prepustiti :?:

okt 2006.

ja mislim da je treba nauciti kontrolirati, sto upravo pokusavam :wink:

okt 2006.

ja sam prije imala problema s abnormalnim kucanjem srca....al sad više ne....al imam frendova koji stvarno ne znaju kad treba stati....blokiraju napušeni, gube se, a u dva navrata se desilo da se lik onesvjestio nakon miješanja vutre i pelina ili neèeg sliènog...meni se desilo 2 puta da me tak presjeklo nakon miješanja da sam ostala oduzeta....da nekima je bilo smiješno...ali ipak....smatram da vutra ima totalno drugaèiji uèinak od alkohola (bolji u svakom sluèaju) i da nije potrebno miješati ako imaš dovoljne kolièine vutre da uživaš cijelu noæ....
P.P.POZNAVALAC

okt 2006.

ja nikad ne mjesam alkohol i vutru...jer pijem samo kad nema za pusit... a kad ima vutre nista mi netreba, nego nekoliko metara rizla, malo duhana i sve super!!! :D a sad natrag na temu!!!

okt 2006.

[bez sadržaja]

okt 2006.

ma netreba pretjerivati ni sa vutrom ali cuo sam da je alkohol opasnije od vutre :afroman: :dj_zhurka: :dj_zhurka: :dj_zhurka:
BeyondLEGENDA

okt 2006.

Po riziku opasnosti vutra je daleeeeko od alkohola ili bilo koje druge droge, daleko sigurnija.

okt 2006.

pa, meni se stalno desava da se pogubim i ne znam sta sam hteo da kazem.. Ili da uradim.. sto se tice losih iskustava, ja ih nisam imao (jos), ali znam druga koji je izmesao alkohol i vutru (bilo to na ekskurziji), i nista zezali se, kako to sve vec ide i na kraju zaspali.. On se probudio pre svih nas, uhvatilo ga los trip (nije hteo da mi kaze sta je bilo u pitanju, nije hteo da se seti, kaze samo da je u pitanju stvar koje se najvise plasi), paranoja, malo je izasao na terasu da uhvati svezeg vazduha, pa se vratio kad je popustilo.. Rekao je da da je trajalo jos koji minut da bi skoci sa terase, i gadno me je isprepadao.. Mada, nisam bio s njim kad se naduvao, i kad je pio, ko zna sta je sve uradio.. Valjda je pre bio i na hemiji pa je ostavio to.. Sad ce da napravi veeeliku pauzu...
Travar 17ISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Ja puaim travu oko 2 god. i ima dosta posljedica. Ne pamtim viae kao nekada, nemam volje za ~ivotom, popustio sam u akoli, niata ne bih radio osim puaio travu. zaato je to zako?

mar 2008.

E mene bas nervira kako svi svudje forsiraju jointe...zadnjih deset dana sam zaredjao i duvao svaku noc i to onako dosta svi postali imuni bog te. Bilo dobre bilo lose dzidze...e sad jebiga ja jos imam krajnike pa se to upalilo i dobio sam neki cudni hronicni kasalj. Ono bong nosit sa sobom u grad bogami nije bas ekonomicno posto obicno dunem nedje vanka uvece. Mislio sam da napravim bong mustiklu za jointe. To mora da je ideja godine :hehe:
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

A doro kazes.. ja nikad ne motam.. mrzim papir od djoje i ono ljepilo po njemu.. odvratna kemija.. Meni je zadnjih tjedana fora napravit lulicu od krumpira duguljastog... izdubim ga sa serafcigerom tankim za "kanal", nozem udubim "vulkan" na vrhu, stavim foliju na vrh, izbodem je iglicama i imam mini watter pipe!!! Svo vece smece se ljepi iznutra za krumpir jer je vlazan i mogu pouzdano rec da mi je to najbolji mini pajp iz kojeg sam pusio u zivotu.. :thumb:
OkiyKikuENTUZIJASTA

mar 2008.

Vidim da su neki ovdje opsjednuti iscjeliteljskim mo ima marihuane. Pa.. Svi mi (iz iskustava) znamo da ako se, svakodnevno konzumira ima dosta stetne posljedice... motivacija, memorija, pad apetita... A s druge strane, ako se konzumira jednom ili dvaput tjedno, marihuana ima vrlo blagotvorni ucinak... um, memoriju, potenciju... Mislim da nije dobro usporeivat marihuanu i alkohol. Jer po tome alkohol ispada mnogo te~a droga (ato i jest!) a marihuna neka sveta krava. I tu lezi jedan od razloga pretjerivanja. Vidim da tu ima dosta ekipe koja je mlaa od mene a i ima ljudi mojih godina (viae ili manje ozbiljnih). Pa stoga mislim da bi mi stariji korisnici, morali snaznije promovirati pravilnu upotrebu marihuane.
SLO-EraLEGENDA

mar 2008.

koliko e cannabis stetit najvise se odnosi na KVALITET }IVOTE KOJI }IVITE!!! rad,ugodjaj,blizina,ritual,umik(biti sa sobom)...
grivaENTUZIJASTA

mar 2008.

cime onda gasite susic(suvo grlo) ? Sokovi su preslatki Voda je bezukusna Hladno pivo je taman
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

JA volim vodu pit Ma meni najviae kod trave ato ako se previae puai alajm mi se navata, ma da vaporizator imam to bi poso bio
UNDERCOVERPOZNAVALAC

mar 2008.

Ma voda iz bonga je prva liga!! al frula koju ste puaili mora biti bez duhana i naravno jedna frula, a ne sad 4-5 u istoj vodi! nekad znamo i rakiju stavit al nepijemo ju kasnije! al je ludnica!! poz:icon_lol:
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

KAk mo~ea piti vodu iz bonga svi se otrovi tamo nakupe i fuj, a i bez obzira na to zaato bi to uope pio?

mar 2008.

Ja sam znao (srecom past tense) ribu koja obozava piti bong vodu...i to vazda krisom kad niko ne gleda. Uvjek se pitamo jebote kako je isparila voda brzo i onda jednog dana smo je uhvatili kad je bila koma pijana. Niko nije nista rekao ali smo umirali u sebi :mrtva_banana: Ona je kasnije postala medicinska sestra :-)
3ananasa2ENTUZIJASTA

mar 2008.

daj nemojte zayebavat da neko pije to, pffffuuuuuujjjjj , mene je strah to pomirisat!
DžidžadžojacPOZNAVALAC

mar 2008.

Odli an topic, nisam znao da je loae meaati cigare sa wu.Ja sam stavljao samo da bi bolje gorelo, ni zbog ega drugog. Ina e koje su prednosti bonga ?

mar 2008.

Prednosti su hladniji i iai dim, jer prolazi kroz vodu koja sluzi kao "filter" za otrove ..

mar 2008.

Odakle da pocnem? :-) Hladi dim pa grlo ne strada Preciscava dim tako da samo dolazi najbolje a ne katran Pogledaj vodu poslije pusenja na bong bice tamna znaci to nije uslo u tebe Ne stavljas duvan tako da ne uvlacis nikotin Bolji ukus ganje to jest osjetis samo najbolje Bolji miris i ne smrdis kasnije na kilometar Bolje se naduvas sa manje trave Naravno sve to sa dobro smisljenim bongom tipa RooR fKvSWIK43E4
EXARPPOZNAVALAC

apr 2008.

emu alkohol? Alkohol otapa THC, tako da moa samo smanjit efekt. Osin ako se ne nadiaea alkoholnih para:signs053:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se