VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanještetnost
LEGACY

štetnost

174 odgovora14,335 pregleda
Travar 17ISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Svagdje gdje pro itam neato o Biljci na ovoj stranici piae da ne ateti ni jednom organu. Zaato veliki akolovani stru njaci govore na temelju istraga kako trava npr. oateuje stanice na mozgu , plua itd. Zaato onda trava nije legalizirana ,a alkohol zabranjen. Viae ne znam kome da vjerujem. Recite svoja mialjenja. Hvala
Silent BobPOZNAVALAC

dec 2007.

Nemaju prave podatke, jer pravi eksperimenti nikada nisu uradjeni. Mnogi priznati strucnjaci pricaju da je sve ok i da nista ne ostecuje, a drugi mjenjaju pricu svakih mjesec dana. Skacu sa organa na organ, sa teme na temu, nalaze sve nacine da dokazu stetnosta, ali ne ide im. Ako pusis dugo, a ne pijes, mozes po sebi da zakljucis sta ti je stetno uradila. Makar one ocigledne stvari. Npr. u to vrijeme kada sam napusen, malo sam zaboravniji, mozda i u toku tog dana kada me pusti, ali sjutra sam opet onaj stari. :D
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Imas dosta teorija zasto nije legalizovana itd... Ona najzastupljenija ti je vezana za to da kada se jednom legalizuje i ljudima omoguci slobodan pristum biljci, niko ne bi mogao to da kontrolise, tj. da prodaje i da zaradjuje na tome. Ne bi mogla da se razvije industrija, a ono sto ne vrti pare ne vredi u kapitalistickom sistemu u kakvom mi zivimo, tako da ti hohstapleri nece to da dopuste. Nece da dopuste da im jedna biljka smanji profit, jer bi se ljudi malo vise okrenuli prirodnoj medicini umesto svakojakih lekova. Ne kazem ja da su lekovi sranje, pomazu oni, ali preterivanje je preterivanje.... To ti je zasto nije legalizovana. A i manje je stetna od alkohola i duvana, to je sigurno. Mislim na pusenje. E sad, ako vejporajzujes ili pravis puter, to jos manje smanjuje stetni ucinak, i svodi ga na minimum. Ovde pricamo o nekom umerenom konzumiranju... Meni je u principu vanjedu svaki dan nekako bezveze. To kontam da je preterivanje... No dissrespect svim dobrim ljudima na forumu koji to rade, ali to je moje misljenje. Ipak treba postovati prirodnu ravnotezu koju ima nas mozak i pokusati sto vise da je ocuvate... Respect in every aspect. Irie..
CrassENTUZIJASTA

dec 2007.

To ti je zato sto prvi put kad je trava ilegalizirana je bila zbog toga jer marry j. asslinger je pokusao pomaknuti svoju karijeru ilegalizacijom biljke (1936), poslije se otkrilo daj istrazivanje krivo, ali do tada kak je marihuana izasla iz industrije, rasla je industrija tekstila, papira (drvo), alkohola, duhana itd. a kako marihuana je manje stetna od alkohola, puno kvalitetnija je od tekstila i ne ostecuje zemlju na kojoj je posadena kao tekstil i 4x vise papira se moze proizvest nego drvo itd. su te sve velike korporacije (koje proizvode tekstil,alkohol itd.) shvatile da bi u slucaju legalizacije bila unistena svo njihovo trziste, pa su se potrudile da se sire lazi o ovoj biljci... Ipak danas ima nekih istrazivanja koja su podupreta od strane vlade (koja je za legalizaciju) koja govore pravu istinu, kako suta istrazivanja naj objektivnija (jel ta vlada nema sta izgubit) meni se cini da bi trebo vjerovat da marihuana nije stetna... edit: takoder sto je vrlo vazno, ljek protiv glukome dode 40 dolara dok joint bi doso 40 centi (Marihuana pomaze ljudima koji imaju glukomu)...sad si zamisli koja se to lova vrti, i kakav bi to bio pad za farmaceutsku tvrtku...
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Jbg, u takvom mi sistemu zivimo... =)
Yami_RazielAMBASADOR

dec 2007.

money makes the world go around go around go around... but more we bun it wit fyah more babylon is burning down
gloss_zelenkyAMBASADOR

dec 2007.

Svaki ait koji se puno puai Zdravlje taj as ti sruai Zato pazi sad ato u ti rei Vutra nije put ka srei, Ona je samo sredstvo Da ti bude lijepo dok traje njeno dejstvo. Ma da puaia i koprive ili bilo koju biljku naravno da tijelu nije svejedno... poato se ve trujemo svi i sva im, pa i ovim zrakom kojeg udiaemo mislim da je ovo zadnja stvar o kojoj trebate brinuti Opet se ponavljate ljudi moji Sve u da vas kaznim kad se pravite mentoli Ne bavite se aba glupostima Ve pamet u glavu i puaite tu zelenu travu :maryjane:
Misticni YaracISTRAŽIVAČ

dec 2007.

Haha, kako izuvas rime... Svaka cast =)
BeyondLEGENDA

dec 2007.

Ne govore oni to na temelju injenica nego na temelju svoje pokvarenosti, korupcije, manipulacije izlaznih rezultata studija, na temelju predrasuda koje ~ele u svakom slu aju potvrditi. itd... (Marihuana NE oateuje mo~dane stanice!) Pogledaj malo ato ima za re i dr. Lester Grinspoon koji je profesor medicine i psihijatrije na Harvardu: http://www.abc.net.au/quantum/poison/marijuan/lester.htm Zato ato je prohibicionirana i zato ato je ekonomski ubojica, i zato jer ne paae u ovaj kapitalisti ki svijet, itd.
wu-traENTUZIJASTA

dec 2007.

a bo...ja ne vjerujem nicemu sto govori da trava unistava covjeka na bilo koji nacin...sta je je istina je da ful pocnes zaboravit i sprzis lagano...al to je sve onako...nista strasno :D

dec 2007.

Ajmo se pravit da smo te sku~ili :)

dec 2007.

Pa pocnea zaboravljat i dok kuhaa pa umjesto socnog odreska dobijea lagano spr~en a da to nisi htio :chef2: al i to je fino.
wu-traENTUZIJASTA

dec 2007.

ma skuzili ste ajde :P :D pis
bahateeENTUZIJASTA

dec 2007.

ministar kirin dva a ato se ti e teme svaki dan se objavljuju nova istra~ivanja i ko zna ata je od toga stvarno to no ne razmialjam na duge staze pa mi je u neku ruku i svejedno
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

dec 2007.

ko ato si ti ostavio link protiv atetnosti,tako i ja mogu za atetnost....no to nije bitno... trava ateti....mora....ako kisik ateti i ubrzava starenje,kako trava nee...al je bit u koli ini... Sve hje atetno u veim koli inama,al u umjerenim ima neku korist
BeyondLEGENDA

dec 2007.

Pazite ljudi, atetno je ~ivjeti!, jer svakom godinom gubite sve viae receptora na vaaim stanicam za proteine i ostale hranjive tvari! Zato pripazite, ~ivot ateti! Mo~ea ti staviti linkove za tekstove o atetnosti, ali treba znati kome vjerovati, jer je pun k la~i tipa "marihuana is powerful narcotic in which lurks murder, insanity and death" kako je tvrdila ameri ka vlada u po etku prohibicije.
BloodspillerPOZNAVALAC

dec 2007.

svatko pri a ono ata mu paae i od ega ima najviae koristi

dec 2007.

tochno to... al ja se drzhim onog; poshtuj biljku pa che poshtovat i ona tebe :D
apsolutno se slazem s tobom,to sam gledao i u onom dokumentarcu what the bleep do we know...jbg,sta se moze
Travar 17ISTRAŽIVAČ

maj 2008.

Ako ne oateuje mo~dane stanice, zaato onda po nea stalno zaboravljat , ne mo~ea se odmah sjetit nekih stvari kao prije dok joa nisi puaio,stalno ti se spava,uzme ti volju za sve i spr~i te? Bar je tako kod mene slu aj.
Silent BobPOZNAVALAC

maj 2008.

Prestani pusit i sve ce se vratiti u normalu u roku od par nedjelja, tako znas da ne ostecuje nista.

maj 2008.

i ja se plasim polako svako jutro ustajem i zvoni mi glava zaboravljam stvari i ne cujem dobro mislim da ipak ima neku stetnost na mozak ? :S
choki123POZNAVALAC

maj 2008.

Uzmite u obzir da mnogo ovisi ata se puai...

maj 2008.

a eto da ka~em kako je mene prije dva tjedna osudilo amo preko u kroaciji na tri godine zatvora zbog etri lampe od 400 w i stotinjak bonsai vutrica...i eto ti atetnosti dje ak i na pretek, eka me lepoglava glina il gradiaka stara majku im netolerantnu... -a zaato nije legalizirana? -marijuana jeste mexi ki termin i kada se ameri ki kapital htio ufurat u mexiko prvo su trebali rjeait problem ato su mehikanosi duvali ko majke i jebalo im se za imperijalizam kapitalizam i aljaku uope... dakle amigosi su izlobirali kao prvo ilegalizaciju u mehiku..., a potom i kod sebe al to je bilo tek poslije etrdesetih kada je na scenu stupio du-pont sa umjetnim vlaknima pa je trebalo banirati konoplju s tr~iata -ata ea viae ako se zna da sa hektara zemlje zasijane konopljom dobijea za tri godine istu koli inu papira kao i sa hektara aume koja je rasla aezdeset godina...pobogu -ina e do Vas me doveo lanak o porodici bistrih potoka, svaka im ast -da, joa da ka~em, ne duvam od 18.3. poato sam pedeset dana proveo u istragi a sada moram svaki tjedan na piaanje u neki centar, nebih li dokazao sudu da sam okej i da do pravomonosti kazne ne petljam sa vutrom..., ata sam teo da ka~em...nije da mi ne fali, poduvao bih ja rado koji d~oint, ali uope nije neki bed i funcijoniram ko i ranije -vutra je rekreaciona droga i na njoj moa maltene sve..., osim ako ne preteraa -hajte mi budite okej, znam da mi pasu telefon, mo~da i internet, al nek se gone fino u pm, nebih samo da me smeste natrag u pritvor, ima joa neke stvari da sredim
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2008.

MA govna, nemam ata drugo da ka~em nego govna. Zakon nam je jedan ogromni zarasli anus iz kojeg svakodnevno ispada hrpetina govana u kojima se svi guaimo
GreenManAMBASADOR

maj 2008.

Da si imao jednu lampu i 5-6 biljki ne bi dobio tri godine.Jbg.Opet dolazimo do zxakljuucka da je sve stetno kad se preteruje.
BrenerPOZNAVALAC

maj 2008.

Outoforder Kako su ti provalili u buksu?

maj 2008.

ah, klasi no drukanje, polako se razotkriva zavjerica..., al ata sad vredi... ...a ata se ti e jedne lampe i pet-aest biljaka..., pa ovek je u osjeku dobijo dvije i po za d~oint, samnom je aeto u pritvoru mladi koji je za dvaes grama posjedovanja dobijo tri godine...(daklem vidi se da su mene gotivili, a imo sam i olakaavajuih okoliaanja te nije bilo svjedoka i prodaje) ...ajde da sam imo etrdest lampi i hiljadu -dve biljaka.....za to bi se isplatilo gulit tribananu ...ma sve okej, ne cvilim ja to, neko se igra stiroporom po pend~eru...
elephant0rAMBASADOR

maj 2008.

Krasni qrac od drzave.. krse fundamentalna ljudska prava na postojanje i zivot u skladu sa prirodom. ODAKLE IM HRABROST DA DRUGIMA ODUZIMAJU SLOBODU IZBORA??

maj 2008.

a jel to bilo za komercijalu ili za tebe ?

maj 2008.

Kad smo ve kod atetnosti:

maj 2008.

naravno da za mene, ataviae draga mi boluje od jedne od kroni nih boljki gdje smo je skinuli sa kemije (konkretno cerson) protiv insomnije , te je to radilo pretty well... bez kontraindikacija...

maj 2008.

pa jes objasnio stoki emu ti slu~i ? i da li su debili shvatili ?

maj 2008.

objasnio, daata da objasnio, zato mi kadija i odvalio ispod minimuma, trebalo je bit 5-6.... -a sad malo o atetnosti balcan, odosmo u off-topic.. -meni se, eto, kad sam bio napuaen, nije neato naro ito radilo....atono se veli, bilo mi je taman pa ko bi sad joa radio? Naro ito kad uzmemo u obzir da rad nije stvoren za nikog pa ni za oveka, ista izmialjotina onih bogatih da bi bili joa bogatyi... -daklem konzumiranje vutre odaje visoki stepen asocijalnosti te je stoga atetna za New World Order -nekad nas milicija nije zato zajebavala
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

jul 2008.

prema ovoj gore tablici vidim da su LSD i Estazi manje atetni od tobaka i alkohola? to istina il sta
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2008.

Da ali to se odnosi na fizi ku atetnost dok psihi ka ovisi isklju ivo o osobi A ato se eksera ti e to se najvjerojatnije odnosi na isti mdma ato je rijetkost na ulici

jul 2008.

Prestani Puaiti 17!Nije swe za swakog. eDit:moje isprike zabrijo sam da je samo prwa strana!
elephant0rAMBASADOR

jul 2008.

Eo jos jedna tablica na tu temu koju je RedSh stavila u gljve section..
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

jul 2008.

nevidim nikakvu tablicu!?

jul 2008.

e svaka ti cast na ovom postu...kad se vec trujemo ovim zrakom sto udisemo ja sam misljenja da trava prociscava pluca...zato ljudi sto vise to bolje al naravno ne pretjerujte...
Travar 17ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

pa samo mi nemoj reci da se to tebi ne desava, jer onda ne znam sta ti pusis
vandalxENTUZIJASTA

okt 2008.

ne ostecuje mozdane stanice i gotovo...to se vrati u normalu za tjedan dana...i nemoj mi sad pricat kako se one obnove jer se mozdane stanice nemogu obnavljat ako ti smeta,nemoj pusit i to je to
wannabeshaman1POZNAVALAC

okt 2008.

ma ja mislim da to zaboravljanje nema previae veze sa konzumacijom trave... ja se sjeam kako sam jedanput s devet godina iaao piaat u fri~der,i esto sam tra~io daljinski a bio mi je u ruci...
DžidžadžojacPOZNAVALAC

okt 2008.

I to ti je argument da trava ne uti e na zaborav, zapitaj se malo ata piaea po forumu koji sigurno itaju deca koja nemaju joa ni 18. PU`ENJE VUTRE ESTO VAS INI ZABORAVNIJIM, svako ko je povezao dve-tri nedelje svaki dan zna da je ovo ta no.Dakle, niata preterano ali osea se to i te kako.Tu su takoe i recimo blaga nezainteresovanost i mrzovolja.
vandalxENTUZIJASTA

okt 2008.

ma kaki brate imas pamcenje ko supermen...salu na stranu ovo jest istina da si malo zaboravan ali ja napominjem da vutra ne UNISTAVA stanice nego ih STIMULIRA,sve se vrati nazad za tjedan-dva
ReacherPOZNAVALAC

okt 2008.

da,istina...tia bi i ja da je kako neki ka~u al nije baa,hehe...jbg. a i kad pogledate zaboravljivost i nezainteresiranost nisu neke posljedice =/ sigurno ne tolike da se zabrani,al ataa.
pecko88ENTUZIJASTA

okt 2008.

Nezainetersiranost.....buahaaaaaaa...... :icon_mrgreen: Takav si film mozes samo sam sebi nabiti, a tu se ne izostaje i obratna opcija...LOL...:ludaci_lol:
choki123POZNAVALAC

okt 2008.

Mnogo stvari ovisi do osobe,a normalno ako ea tr at cijeli dan,bolit ete noge,a i vjerojatno je nama mladima te~e skulirat se napuaeni,al ti ako si lenj ovako,s travom ea joa lenji bit,jednostavno se natjeraj i kontroliraj,kad to sve sagledaa bez truda i truda nema ni eg davno je to Tesla reko zato pamet u glavu i nemoj da se previae zabrinjavaa oko nekih stvari,a ako mislia da ti ateti nemoj forsirat:shit2:
DjerosimENTUZIJASTA

okt 2008.

Damn wright :hotpants: ali opet nisam nesto nesretan zbog toga...

jan 2009.

Pozdrav svima! Novi sam na forumu,iako vec dugo citam,ali ne nalazim odgovor. Da li je vise stetna marihuana ako si veoma mlad(npr,meni je tek 15). U kojim kolicinama je smijem pusiti(ako smijem uopste) i za koliko otprilike se zjenice vrate na normalu(kao i citav je).Hvala svima pozz
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2009.

A ato se zjenica ti e koliko ja znam marihuana ih niti airi niti su~ava i da je to urbani mit, o i budu crvene jer se proaire krvne ~ile(snizi o ni tlak) pa se vidi krv, za koliko vremena u normalu ti stvarno nebih znao rei poato nisam nikad osobitu pa~nju pridavao tome A sad ato se ti e puaenja u mladoj dobi to je ja bi rekoa siva zona ato se ti e konkretnih dokaza, ali uvijek se napominje da nije preporu ljivo. Mislim da se ak i u tim godinama mo~e odgovorno koristiti(makar nikako ne poti em) ali problem je mentalnog sklopa u toj dobi(ne svih, nevalja poopavati) i na ina razmialjanja koji je esto na razini "idem se razbit atagod bilo" ato nije nimalo zdravo Et pa itaj u i i to e ti najbolje pomo, a u svemu umjereno pa ak i u umjerenosti:icon_smile:
mr.skunkAMBASADOR

jan 2009.

mani se pusenja prije 21-e jer si jos nezreo i marihuana ce ti napraviti veliku zabludu u glavi pocet ces se zanositi i normalan zivotni tok ce ti biti dosta narusen. imati ces problema i sa okolinom ,roditeljima prije svega i vjeruj mi sjebat ces se samo tako.
Zabljak 1992POZNAVALAC

jan 2009.

potpuno se slazem sa skanjarom:rasta1::rasta1::rasta1:
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2009.

a uj o ito je da nee postupiti prema tome savjetu tako da je harm reduction nu~an pristup A ato se ti e toga da e ga "sjebat" to u potpunosti nije nu~no ja sam tu negdje sa 15-16 po eo puaiti i eto odli an u enik uz to i niata osobito loae ne vidim da je djelovala na mene(izuzev financijski ato je oalo novaca ali nije ni to previae)
YodaISTRAŽIVAČ

jan 2009.

Ok Ok...iz ovog topica smo mogli zakljucit da ima dosta ljudi koji imaju "nametnute" sumnje...tjst jos uvjek vjeruju u "nas" "vas" "njihov" sistem,ustav...gle moj savjet dokle god vjerujes da je vecina u pravu..tjst. dokle god imalo vjerujes u taj neki izmisljenji nametnuti "moral" kojeg stalno slusas u skoli fakultetu na tv-eu.dok ga citas u novinama i slusas kod kuce....Dok ne presanes slusat i shvatis da je to propaganda koja te tjera da trosis,koji te sljepo uvjerava da je u pravu i da nemoze bit u krivu jer bi bilo paradoxalno,glupo i besmisleno...Jebote izadji van osvrni se oko sebe pogledaj te ljude dubooko u njihove oci u njihove duse...sta vidis....ja cu ti rec sta vidis,fanatizam,tek kad shvatis da je svjet sljep i glup...tek tad kad prestanes sumnjat u ove moje rjeci...ces moc da odes i da zaplis djoju i da ona nesto znaci... ...sta je problem marijuane i njezine legalizacije to sto mi nevjerujemo dovoljno u nju to sto se bojimo i sto konstantno sumnjamo il nas boli briga..tek kad dovoljno jako zagrizemo i kazemo sto mislimo pravo jako sa srcem i dusom i sakom ce mo nes postic...Al gle vjerovatno nebi nis postigli osim sto bi bili u crnoj kronici,i sto bi nasa imena bila u nekim policiskim dokumentima il na nagrobnim plocama...Ljudi su taki,previse smo duboko u tim govnima da se vise nemozemo izac....dok se ne utusimo u tim istim govnima i nepocnemo sve ispocetka...(i da fakat sam ovo mislio na sve sto danas nepodnosimo a opet sljepo koristimo) ....moj pogled.... MORAS STVORIT SAM SVOJ POGLED STVARNOSTI(sam ti je taj u pravu):spliff:
BeyondLEGENDA

jan 2009.

heh, svi smo po eli s 15-16, ali nesmijemo nikome preporu ivati :) ...valjda jer vidimo ato nam je napravila zbog toga? :D
DirtyDENTUZIJASTA

jan 2009.

Sumnjam da itko pocne pusit sa 21g.... Sa 15-16g ako se za vikend ne napusi-napit ce se... tako da savjeti tipa cekaj da se razvijes nemaju smisla...
YodaISTRAŽIVAČ

jan 2009.

Malo prije skrenio s teme....:hippy:....da upravo tako stim da ce si fizicki gledano ucinit i moze si ucint nevjerovatno vecu stetu....:hippy:.... "Smoke weed and fly Than drink and drive"
Zabljak 1992POZNAVALAC

jan 2009.

imaju smisla itekako.ali teshko da ce neko sa 16 godina poslushat ikoga.pubertetlije ne znaju dje se nalaze
DirtyDENTUZIJASTA

jan 2009.

....ma ne mislim tako...nego sta vrijedi savjet nemoj pusit ako jos vise nije naglaseno nemoj piti...
mr.skunkAMBASADOR

jan 2009.

nemam pojma al ti mi bas djelujes kao pravi primjer onoga o cemu sam pisao :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin: jos se sjecam jedne davne rasprave slicne ovoj kad si od nas pokusao saznati argumente kako da mladjeg brata uvjeris da je marihuana dobra za njega i onda su svi razumni osuli drvlje i kamenje po tebi , ali naravno bilo je i onih koji su te podrzavali ali jako malo koliko se sjecam........
3ananasa2ENTUZIJASTA

jan 2009.

a ekajte malo ak pubertetlija nee se napit vikendom , ili ak nee zapalit frulu , ata da radi , da gleda big brother kod kue ili da krene odma s dopom ili akart spidom. to su te godine kad e se razbit svakako... de ko odi van nemoj se pretjerano napit , probaj cugat umjereno da ti bude fino a ne da padnea u delirij :D , odi s nekom curicom ...ili ak o ea zapali pljugu al isto probaj bit umjeren , ne sad svaki dan bit urokan , i da ti se sve vrti oko toga nego polako i sve e bit u redu!
gloss_zelenkyAMBASADOR

jan 2009.

one of few :cool44: :maryjane:
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2009.

Moj pristup u toj raspravi je bio krivi o tome sam pisao nedvno u toj temi, ali nije bio cilj uvjeriti brata da je marihuana dobra za njega nego da marihuana nije neato ultra atetno kakoj u se predstavlja. Ali unato mom nerazumnom pristupu(ponudim mu joint da zapali) nije mi bilo jasno zaato su ljudi tako reagirali negativno na tu inicijativu ali sad nije ova tema mjesto za to. A ato se ti e puaenja u mladosti problem je ato nism joa naiaao na nekakve konkretne dokaze azato je loae, niata osim naklapanja da su ljudi nerazvijeni psihi ki fiti ki bla bla ali niata konkretno.(dakako ovim ne poti em da mladi puae isto ka~em)
RedShAMBASADOR

jan 2009.

hehe mali, neka je tako kasno :) mislim da postoji nesto sto se zove malo zdrave pameti. nije sve sto se naziva Droga a ti imas 16 i moras ju probat i naravno treba da ti odgovara...pa evo meni npr trava nije odgovarala do prije god dana a imam sada skoro 30 :)) do prije god dana mene trava uopc nije zanimala. sve sto bi probala, a probavala sam malo malo u periodu od 16-28, sto sa prijateljima sto sa bivsim jer SVI puse ...ali meni to sranje nije odgovarala i uvijek mi bilo lose pa sam se trovala onim sto mi tijelo voljelo, alkohol i neke lose kemije... ne postoji NITKO na ovom svijetu koji moze pubertetliji reci ovo je ovako ili ovo je onako, rijeci nemaju vaznost osim glasa u njegovoj glavi. ako misli da je nesto ok, ok je..ako ne nije i to nitko ne moze promjeniti. meni drago da se nisam unistavala sa sranjem sa ceste od kada sam bila djete...bas mi je drago...jer sada imam znanje i volje i ljubavi da imam svoje i da uzivam u svom kako spada :))) a sada...je to jedno vrlo slatko iskustvo i ne lose uopce. pa vec sam matora, mogu da se zabavljam... :icon_lol: a da su droge lose... kako za koga ;) i olovka moze biti oruzije u losim rukama...
TarkiPOZNAVALAC

jan 2009.

A sto se ima reci 15-16-17ogodisnjacima... koda ce nekog poslusati najbolje im je reci ajde braco rokaj dalje kako i jesi... nije da imaju para za svakodnevnu uzivanciju, ko sto su neki imali nekada, jebiga poskupilo drogiranje :D ionako neke stvari moraju sami shvatiti kada dozriju... i to shvacanje dodje iz njih samih iznutra.. jbg il si debil, ili nisi... niko te ne moze naucit da budes pametan, il da ne budes glup.. jer kad si mlad si glup po defaultu :D a moto mladezi je uvijek bio "bolje radit greske nego ne radit nista"... jer kao sto je neko spomenuo sta imas u zivotu radit sa 15-16... mos se urokavat i to je to (ako si urokavanje izabrao za nacin ubijanja slobodnog vremena).. sad oces to radit na debilan ili normalan nacin, e to je drugi par rukava.. skuze oni da su glupi kasnije, sad su mladi pa imaju vremena za ispravljat greske bolje radit sranja kad si mlad nego ta te uvati kad si stariji.. bar ja tako mislim
mr.skunkAMBASADOR

jan 2009.

bolje mlad i lud nego mator i glup :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jan 2009.

Sve zavisi kakav si karakter(govorim onom de aku ato se raspituje), a ti sam sebe ne mo~ea proceniti u tim godinama. Moja iskrena i prijateljska preporuka je da sa ekaa malo, da ti se li nost oformi, da malo proairia vidike, i da onda krenea sa time. Ovako kako sam napisao izgleda kao da je to neka vrlo loaa stvar, nije, ali kao i svaka druga kod neodgovornih i nezrelih osoba mo~e biti loae. Sada se fokusiraj na akolu, upiai dobru srednju akolu, po ni da u ia, da je*ea drugarice, bavi se sportom, napi se za vikend sa drugarima, i planiraj neki fakultet da upiaea. Negde pri kraju srednje, kada si dosta vremena posvetio drugim stvarima, mo~da mo~ea po eti da se bavia i sa ovim, bie ti kao alag na tortu ako si pametan de ak i umea da iskoristia THC u svrhe koje prevazilaze obi no preduvavanje sa druatvom. Pomoi e ti da shvatia mnoge stvari, baciea druga iji pogled na ~ivot i ljude oko sebe, videea dosta toga bez maske, bez predrasuda i ikakvih stereotipa ako nau ia kako dobro da vozia THC. Vutra je mnogo korisnija i zabavnija, ali dosta njih ne koristi uopate njen potencijal. I naravno, poato je ovo ilegalno kod nas, takoe kada budea malo stariji, biea svesniji i pa~ljiviji, jer ea se viae razviti mentalno tokom perioda srednje akole. Pamet u glavu i nadam se da ea me posluaati.

jan 2009.

mudro zboria:) a i kad realno pogledam, ja isto po eo mlai sa vutrom (iako nisam probavo ostale biljke do neke 19te), pa realno sam prve 2 godine krivo izbrijavo vutru...drugim rije ima, kad se neke stvari u ~ivotu poklope i kad neke stvari po nu i svojim tokom, onda neke (lakae) droge bolje sjednu nego dok je joa zbrka, nadobudnost, ~ivost, nerazumlje u glavi...a i sad, opet, ato si stariji, to i vidia da ono ato imamo u sebi je ja e i bolje od bilo koje gudrovine...sa svime treba polako i bez forsiranja...kad doe vrijeme, onda sve sjeda na svoje mjesto...ina e samo kaos i konfuzije, emocionalna drkanja po glavi...zato samo opuateno, niata se ne propuata, dapa e:)
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

rasprava vam je zanimljiva vrlo. Mislim da nije pitanje kada ces poceti pa bilo to 15 ili 30 ili 50 vec je pravo pitanje ZASTO ces poceti i na koji nacin mislis pusit. Jer ako kao mlad ili star pocnes da bi se "razbio"ili da bi bio cool i prava faca oko akole i na ulici ili iz inata, nemoci, problema ili nesto slicno mislim da ti onda ta frula nije ni potrebna niti da ju zasluzujes. Ako pusis zbog toga jer ti je dobar efekt ako volis prirodu ako neces probavat druge ilegalne supstance i ako si dovoljno jak da znas kada imas vremena za zapalit a kada ne onda brate puai... koliko god da ti je godina.:joint::banana_rasta::icon_cool:

jan 2009.

Vecjina mladih danas pushi (i radi svakakve druge droge) samo da bi bili kul, face, i to, a ni ne znaju shta je u stvari to shto rade. Ja od kad sam pochela da pushim sve vishe i vishe istrazhujem o svemu vezanom za marihuanu, kako raste, kako se uzgaja, drugar ima gomilu knjiga i polako ih ischitavam, a neki ne znaju ni razliku izmedju hazea, skanka, i lowridera...
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jan 2009.

Ghetto_riba udaj se za mene!
RosieLeeISTRAŽIVAČ

jan 2009.

ato se zaboravljivosti ti e, to uope nije problem. ljudi zaboravljaju iovako i onako. za svakodnevne obaveze: lijepo papir i olovkicu i zapisat ato treba sutra obavit. navit sat u pristojna doba i krenut s poslom. nakon obavljanja stvari koje nemoa ili ne bi smio radit napushen (ispiti, posao, obiteljska dru~enja, birokratski postupci, odlazak doktoru, etc, etc) dodjea doma zapalia i nastavia s poslom kao i ina e. opet zapiaea nove obaveze i tako iz dana u dan. ato se asocijalnosti ti e, to je individualni pristup. ljudi koji su ina e antisocijalni e i napuaeni bit antisocijalni, a i vrlo socijalni ljudi mogu postat antisocijalni kad ubodu neko smee sa ceste s 58 sjemenki i stajskim smradom. ista stvar vrijedi za nezainteresiranost. ako po nea puait travu jer ti je dosadno i jea se ~elia ubijat s ne im uz ostale ubijate, oukej, to je onda tvoj interes. ako ina e neznaa ata bi sa sobom, trava ti sigurno nee pomo da se odlu ia ili zainteresiraa za neato, osim eventualno za uzgoj, ato je opet plus! moj princip je kanaliziranje tog strga, koje te mo~e odvest gdje hoea. s obzirom na prirodu mog posla, to je apsolutno divna injenica, jer mogu radit napuaena do 5 ujutro, da me niko ne pita zaato su ti o i crvene. Fora je u tome da pronaea odgovarajue vrijeme i ne pretjerujea. ako ne gajia sam, ostat ea bez love, ako previae puaia navu ea se psihi ki (ato se meni dogaa na mjese noj bazi pa pizdim dan dva, al to je sve. Pizde ljudi i zbog glupljih stvari. ato se fizi ke atetnosti ti e, zbilja nisam potkovana. ali poato je za plua loae udisati vrui dim, bez obzira na kvalitet, bila kamilica, duhan ili trava, preporu am svima da lijepo rade kola ie. 5-10 grama je dosta za napravit jednu finu porciju koja ti mo~e trajat par dana. em je njam njam, em se nemoraa bojat za organe koji nisu mozak. mo~ea se nadat i vjerovat da ea bit zdraviji, ja recimo nemam ni astmu ni kroni ni bronhitis od prvog srednje. ko zna zaato. neam pojma jesam li iata pametno rekla. to je samo moje mialjenje. pizdim zadnja dva dana, sutra e sve bit oke ;D

jan 2009.

ja i kada nisam pushila sam bila zaboravna...jako chesto mi se deshavalo da npr. pricham pricham pricham i neko mi se umesha i ja reko ok, shta sam sad prichala? a i od kad pushim to mi se takodje deshava, tako da ne vidim nikakvu razliku kad pushim i kad ne pushim...xD ja znam za jednu shtetnost koju ja mislim da niko nije spomenuo, a neki ljudi koje znam imaju taj problem - poremecjaj sna. Ako ne popushe nishta ceo dan do 7-8 ujutru necje mocji da zaspe... Mislim, sigurno da shteti, ali ima i mnogo prednosti, npr. kada dobijem i kada me ubija (u bukvalnom smislu te rechi) stomak i kada ja ocju zbog svega toga da ubijem sve oko sebe, lepo popushim spravu i sav bol i sva nervoza odjednom nestane :D

jan 2009.

otvaramo pod forum posvecen damama definitivno pa dosta je bilo diskriminacije nadamo se da e ih biti viae onda p.s.evo da budemo joa bolji puatamo i crnce i egipane da postuju :vb_kez:
RosieLeeISTRAŽIVAČ

jan 2009.

ribo, uza svo du~no poatovanje, ne bih se slo~ila s tobom, jer bi rekla da je to individualno. naime, kod mene baa nasuprotno. kad se udimim ateta mi i spavat :D a kad nema, onda idem spavat da nemoram mislit kako nema. balkanski dimu, kako to mislia crnce i ~ene izjedna avat. kako te nije sram. to je skroz nepoliti ki diskorektno. :thumb:

jan 2009.

viae sexualno atraktivno nego nepoliti ki diskorektno:icon_biggrin: vutra je poznata ato ne gleda vjeru rasu i boju ko~e a bogami ni pol :love001:
DžidžadžojacPOZNAVALAC

jan 2009.

Vidi ga Balkanac ato baca udice! :D
ChehehePOZNAVALAC

jan 2009.

ove vise definitivno nije tema o atetnosti...
RosieLeeISTRAŽIVAČ

jan 2009.

ja sam se sjetila jedne atetnosti koja meni ateti. a to su munchiesi. prokleti man iz mi kontroliraju apetitom i probavom (ovisno o unijetim kombinacijama) i to me smeta u ove zimske mjesece kad je vani hladno. eto ti ga na. trava je loaa, nevalja nikako, blje. a vi frajeri, prestanite ofto***********rit. edit: ha ha ha, genijalno. svaka ast za cenzuru! (ispri avam se na prostotama)

feb 2010.

svaka cast na ovome sto si napisao! upravo je tako.
motamotaISTRAŽIVAČ

feb 2010.

evo prije par dana je objavljeno istrazivanje centra za istrazivanje medicinskog kanabisa uglavnom pokazalo se da je dobro za ms i razne druge bolesti, ne unistava imunitet i tako pa si procitajte... http://www.cmcr.ucsd.edu/CMCR_REPORT_FEB17.pdf i link od jedne grupe u americi koja se bori za legalizaciju, ima dobrih filmica i tekstova. tako bi nesto kod nas trebalo organizirati.... :) http://www.mpp.org/
mlstPOZNAVALAC

feb 2010.

Neko je spomenuo poremecaj sna ... evo javljam se :D kad palim budan sam do 7am pola 8am pa spavam do 2pm kad ne palim , mada se to retko deshava moze se reci da nisam bio "cist" duze od 3 dana poslednjih 5 godina , isto sam budan do ranih jutarnjih sati . E to sad nije zbog trave nego sto ja trenutno Ne studiram , Ne radim , ne zato sto sam lenj ili necu nego zato sto je drzava prsla , nemam posao , fax sam zamrzo pre 2 godine zato sto nemam vishe odakle da ga placam . Da ne ulazim te stvari , sve je stvar choveka i kako on okrene dan/noc , sto mnogi mladi rade . Samo sto ja praktikujem da spavam uvek 6 sati kad god legnem nebitno vreme . Imam jednu ekipu kod kojih je obichaj subota velika kolicina , zezanje muzika , vikend . A onda posle svako svojoj kuci , zivotu , skoli , sve do narednog vikenda . Takodje ste spomenuli rodbinu , eto moj mladji burazer se kako da kazem "ugledao" na mene , mada on ne pali koliko i ja , cak smo jednom ispalili zajedno . Samo sto je on pio rakiju pre toga i sve se ubio. E tome ja pricam ne treba preterivati , ajmo sad alkohol pa buxna , pa posle ko zna shta . Ako se pije pije se ako se pali onda se samo pali , barem ja tako praktikujem , ali vishe puta sam se i sam zaebo . p.s hehehe uglavnom ceo komshiluk zna za mene i komshiju sto palimo tako da i moja keva zna . i sta ona kaze " eto on tako dodje kuci sedne za kompijuter i nikog ne dira " Ne kradem , ne lazem , nemam dosije , nisam probao nista osim buxna . Zao mi je sto ovo kazem ali kad god vidim neko sranje na tv-u , neka deca se potukla , izbola ili ko zna sta vec ja kazme " da su sedeli kuci i pushili travu to se ne bi desilo " !!!!
ZelenaBananaISTRAŽIVAČ

mar 2010.

ja svaki put kad sam zapalil cul sam do 3,4,5h ujutro od 22h do 1h smo negdje duvali i onda si legnemo i zakrmimo do3,4,5h sve ovisi neki dan smo do 6h ostali da se nisam probudil tam bi prespavali :D inace imam garazu uredenu tak da :P uglavnom svaki put kad duvam budim se u 10:~40 ili 11:~20 a cujem do 3-4h i neam nikakvih problema prek dana :P

mar 2010.

Kesovina vrti svuda,a ako ce ekonomija zemlje da pati zbog toga (to barem oni misle),onda je to zakonom zabranjeno i sticeno plavcima (ili plavim andjelima LOOL)... E sad me zbunjuje...Sto Holandija nije pukla do sad... Eeh Srbijo,Srbijo... -.-

mar 2010.

Imo sam frenda,bolje re znanca prije par godina, i ata je taj radio to je bilo straano...pado je razrede,probo je sve mogue droge osim dopa do 17te godine, baa je radio sranja,tra~io je nevolje,svaata je lik proao....i danas kad ga vidim,odemo zapalit frulu i kako se fraer promjenio,bilo mi je nevjerojatno.Totalno druga iji sklop u glavi.Smirio se,zavraava prometnu ve ernju, sam mi je reko da ima potpuno drug iji pogled na svijet...ima ciljeve,puai vutru redovito i u~iva ;D Dok jedna druga osoba,frend koji je bio dobrica nikad za niata puko,posto alkoholiar, a svijeta ope nije vidio kamoli iskusio,nikad joint puaio,u io u srednjoj a za ata, za ***** se trudio bezveze spisko najbolje godine da bi nakraju popizdio od svega.. }elim pokazati na ovom primjeru kako i nije tako loae malo se "opustiti" u pubertetsko doba,nije da promoviram sad neke stvari tu,samo pokazujem primjere,...Moje osobno mialjenje jest da oni koji su viae buntovni u to doba,~ivot na ulici ih sam nau i neke stvari,dok budu stariji bit e pametniji,uvidjet e neke stvari,stei e odgovornost. Jer aba ti ~ivot, ako u doba adolescencije u ia,pa se zaposlia i sa 30 puknea...eto to je moje mialjenje
Jedino ato sam uo i od starih haaomana da je zaboravljivost najvei problem ... no i to se da rijeait, ima jedan sve zapisiva na papire( veinu stvari ato mu padne na pamet ) :) i to je snala~ljivost i borba sa sobom...
NoTrippinAMBASADOR

mar 2010.

Ja sam sku~ia ako vje~baa mozak da te ne pere toliko ta zaboravljivost,koliko god puaia. U it, vje~bat, aah, sudoku i tako te gluposti...al u biti samo netreba puait nonstop

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se