VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeTrihomi
LEGACY

Trihomi

133 odgovora33,770 pregleda
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

Evo mo~da nekoga bude zanimalo..... Trihomi Kanabis ima posebne trihome. Resin unutar ovih tirhoma potakao je naae pretke da rade s ovom biljkom cijelo tisuljee, airei sjeme diljem svijeta. Resin kanabisa sadr~i jake mirisne medicinkse komponente koji svijetle pod sun evom svjetloau kako bi pljenile pozornost. Trihomi, glave resine, atite biljku kanabisa od insekata i prirodnih predatora jer su ljepljivi i sadr~e toksine. Trihomi takoer atite sjeme koje raste od sun eve svjetlosti i vjetra reflektirajui solarnu radijaciju i stvarajui fizi ku barijeru. Medicinski i psihoaktivni elementi kanabisa koje volimo upravo su dio trihoma i nalaze se u resini. Kanabinoidi i terpenoidi u resini Resina kanabisa uklju uje: kanabinoide (THC, CBD, CBN, THC-V, preko 90 otkriveno do sada) i terpenoidi (komponente mirisa i podiza a) i biljni vosak/ulje. Jedna grupa kanaboinoida, THC grupa  je primarno odgovorna za psihoaktivna svojstva kanabisa. Iako, bez drugih kanabinoida i terpenoida, isti sastojak THC-a je dosadan podiza , prema rije ima Sama Skunkmana. Veina vrsta kanabisa danas mo~e se klasificirati prema kemotipu kao: visoki THC udio i niski CBD. Sada kada se medicinska marihuana testira u laboratoriju drugi kemotipovi se nanovo otkrivaju i promoviraju. Dobra referenca za viae informacija o CBD-u je stranica: www.projectCBD.org. Farmaceutska tvrtka GW radila je s THVC-om dodavajui THCV u znatnim koli inama vrstama kojima nedostaje THC i CBD. U fazi 1 te studije otkrili su da THCV poma~e u pretilosti i sli nim poremeajima metabolizma: www.gwpharm.com/Metabolic Disorders.aspx Na stranici cancer.gov govori se viae o kanabinoidima kao lijeku: "Kanabinoidi su grupa od 21 ugljiko terpenophenolic sastojaka koji se jedinstveno proizvode u kanabis sativi i indica vrsti. Ovi elementi iz biljke nazivaju se fitokanbinoidi. Iako THC je primarni pshioaktivni sastojak, drugi poznati sastojci sa bioloakim djelovanjem su kanbinoli (CBD), kanabikromeni, kanabigeroli i THCV i delta -8 THC. CBD posebno ima analgeti no i anti- podiza ko svojstvo u psihoaktivnom efektu delta 9  THC-a. www.cancer.gov/cancertopics/pdq/cam/cannabis/healthprofessional/page4 `to je trihom? Trihom se definira kao kosa ili stepeni ni produ~etak ko~e biljke. Resini kanabisa zovu se tihomi, kosoliki produ~eci ko~e nazivaju se cystolith hairs. Tehni ki, obje ove komponente su trihomi. Zbog jednostavnosti, trihom se odnosi na kosolike produ~etke zbog vee vrijednosti. Vrste trihoma: Trihomi se razvijaju od obla nih do jasnih kada sazrijevaju. U glavama se naaze kanbinoidi: THC, THCV, CBD, CBN, CBC, CGN i 90 drugih identificiranih kanabinoida. Tu se takoer nalaze i terpenoidi koji su odgovorni za miris i upravljaju razinom elementa podiza a i medicinskim svojstvima kanabisa. Ovi zreli trihomi mogu varirati u veli ini od 25 do 220 microna, ato ovisi o okoliau i genetici. Kako bi se odr~ala najmonija koncentracija resine, putem prirodnih metoda, jedino zrela glava se mo~e sakupiti. Ona je negdje u prosjeku veli ini 60-100 mikrona za hibride. No, ovaj podatak varira i ovisi o mnogim faktorima uklju ujui u ulju topljive terpenoide, vosak biljke ili ulje, veli inu biljke te okoliane uvjete u kojima biljka raste. Detaljni opis tirhoma mo~e se nai na:www.nationmaster.com/encyclopedia/Trichome
Z&NZMAJ

apr 2012.

Resin=Smola :) Rep+ ;)
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

jao na jeziku mi smolica...ima par stvari ato nisu prevedene doslovno al skontat ce koga zanima :)

apr 2012.

Ta smola je ljek :)))
raydenISTRAŽIVAČ

sep 2012.

A kako da prepoznam kad je po trihomima biljka spremna za berbu

sep 2012.

Kada ih bude 60% smedjih, 30% mlijecno bijelih i 10% transparentnih :-D
raydenISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Jel se moze vidjeti golim okom ili moram kupovat mikroskop ..
matiaAMBASADOR

sep 2012.

Teako ea vidjeti golim okom, barem sa nekim povealom a najbolje d~epni mikroskop.

sep 2012.

treba mikroskop od najmanje 60-100x, po~eljno je ak i 150x

jun 2013.

Nije mi skroz jasno pa molim za pomo. Da li se odnos 60/30/10 odnosi na vidno polje ili na cijeli vrh/cvijet Zna i kad gledam kroz microkineza 100x vidim odreen broj trihoma u fokusu i sad da li moram pomicati skop preko cijelog vrha pa po nekom ukupnom dojmu ili ......
loopAMBASADOR

jun 2013.

1.ne kupuj kod Kineza :) 2.Gledaa samo vrh trihoma,tu lopticu...i ne moraa striktno na 60/30/10,bitno je da nisu PROVIDNI,dakle,ako su mle ni-"high" rad je izra~en,a ako su smei (po inje oksidacija,tj. razgradnja THC na CBN) "stond" rad je izra~en.. 3. najbolje da pustia da ti barem 20-30% bude smee,barem ja bih...a dobijea malo i na koli ini,poato to potraje bar nedelju dana (i zavisi od uslova-mo~e biti i du~e/krae) 4.posmatraj ato airi spektar,pregledaj ato viae na biljci,ne samo na jednom mestu 5.stvarno,ne kupuj kod Kineza... :vb_wave:

jun 2013.

i ono sto je loop zaboravio da kaze, izbegavaj da kupujes kod kineza
THC_powerLEGENDA

jun 2013.

ja imam mini mikroskop 60x povecava, ali sam se isto naprezao gledajuci kroz njega, 100x bi trebao biti optimalan e i mora imati neko osvjetljenje ili sami osvjetlite sto je manje prakticno
CreativeLEGENDA

jun 2013.

60X vam je puno bolje jel vidite veci skup trihoma pa mi logika nazale da dobijam i bolju ukupnu sliku ;) I imam kineza i nis mu nefali :D

jun 2013.

ja svojeg ekam ve mjesec dana i joa nije stigao, ve u skinuti biljke dok doe...
loopAMBASADOR

jun 2013.

Svako mo~e pogreaiti,tako i oni mogu napraviti neato ato funkcioniae,za promenu ;)
Closet freakAMBASADOR

avg 2013.

Zanima me neato, jako, jaaaakooo: Kakav efekat se dobije kada uberemo i konzumiramo sljedee: 1.Sativa sa mlje nim trihomima 2.sativa sa smeim trihomima 3.indica sa mlje nim trihomima 4.indica sa smeim trihomima Ne mislim samo na jednu bojunego kada je odnos 70/30 ili sli no...ko ima iskustva neka napiae.hvala

avg 2013.

to sto pitas podrazumeva da je neko sadio cistu indicu ili sativu, u najvecem broju slucajeva su u igri hibridi, tako da odgovori mogu biti razliciti u zavisnosti od odnosa jednog i drugog u hibridu
Closet freakAMBASADOR

avg 2013.

Evo onda recimo da je 70%sativa, a 30% indica. kakav e efekat imati ako ju uberem rano dok su mlje ni trihomi, a kakav ako ju uberem kasnije, dok su ve i dio smei. Isti pitanje i za indicu. Zanima me jer imam OUT sativ ugu pa da znam kada da ju ubeerem. Ja sam recimo ubrao indicu kad su bili mlje ni trihomi i samo mi se spava od nje, niti smjeha niti ni ega korisnog, samo spavanje i udne misli koje se ponavljaju i kojih se ne sje am drugi dan.
imenjakENTUZIJASTA

sep 2013.

imam jednu sliku sa interneta koja me malo zbunila... svi ostali preporu uju da se bira ili imeu max mlije ni, ili max crvenkasti trihomi.. a ovdje na toj stranici preporu uju isto tako i pola prozirni-pola mlije ni..? dali je tko to probao? ata se dobije time? po mojoj nekoj logici se dobije isto ko kad bi se popuailo pola ointa umjesto cjelog jer ima manje thc-a ili se varam? ata je onda taj energetic i speedy high? to ja nikad nisam iskusio.. :icon_confused: ili me uspavalo, il me udarilo u mozak da sam toliko razmialjao il me derala paranoja da je to bilo nevjerojatno :icon_lol: meni je glupo kad me uspava i recimo vozim se ili sam po kafiima, prirodi ili gdje ve a jedva dr~im o i otvorene, doslovno moram se truditi imati o i otvorene :icon_mrgreen: onda odem doma pa se probudim nakon 3 dana :icon_mrgreen: ja bi ubrao na tvom mjestu dok su sve mlije ne, a uvjek mo~ea ostaviti pola i ekati da dozriju..

sep 2013.

Uspava te kada je viae smeih trihoma a oraspolo~i te kada su veina mle ni,toliko je jednostavno :)
imenjakENTUZIJASTA

sep 2013.

evo, poato nitko nije znao odgovoriti, ubrao sam sa svoje biljke jedan manji hed za probu... po ra unici bi mi biljka trebala zavraiti sa cvjetanjem tek za kojih 3-4 tjedna... dakle svi su prozirni trihomi, mo~da je koji mlije ni, nisu se hedovi niti napunili kako treba, rjetki su... nisam niata niti o ekivao od svega toga jer sam itao da ovakvi hedovi nisu dozrijeli i niata se ne osjeti... suaio sam par dana ubrzano, i reko ajde stavit u veu dozu nego inae, jer pretpostavljam da e biti slabo da neu ni osjetiti, i kad sam zapalio iznenadilo me, usta su mi se brutalno osuaila, cjeli sam se osuaio, o i su mi bile suhe, neki trnci su mi po licu prolazili, oderalo me poateno.. takav neki udan osje aj do sada nisam osjetio... izbilo me iz cipela.. tako da ne vjerujem u taj speedy high jer nisam mogao hodati, ali isto tako vidim da nisu niti bili oni u pravu koji su rekli da nema nikakvoga efekta dok je trihom proziran a ako e biti joa ja e nego ato je sad, ja neznam ata da ka~em onda, po et u puaiti po 0.1 gram :punch: neka tanka istaka, filter fi 1mm, du~ina 5 cm, viae osjetia rizlu neg vutru :punch:

sep 2013.

Ja puaim istaka uvjek. Ili na lulu ili u malu zrzlu. Eto sad zamisli ak te tak pegla kako e tek biti za 3 tjedna. Nemoj ~uriti sa berbom ako nemaa potrebe za tim. Nije samo rije o highu nego i u prinosu.
imenjakENTUZIJASTA

sep 2013.

ja isto puaim istaka, ne podnosim duhan, nau io sam se ultra tanke motati kad je kriza nisam mislio brati sada, nego viae za eksperiment, da odgovorim sam sebi na ono pitanje ato sam postavio par postova prije... i da ne dobije na potenciji dobit e na koli ini, tako da normalno da neu brati nego ekam joa 3-4 tjedna... isto tako mi govori kakva sranja ima na ulici, kad je ova sjemenka koju sam izvadio iz iste te vutre i sam je uzgojio dosta ja a, a nisam niti gnojio, nije non stop obasjana suncem jer je u aumi, uvjeti nisu idealni, jedino je zemlja bilavrlo dobra po mojem mialjenju, i sa kvalitetnom vodom iz bare je zaljevano i redovito..... ali dobro, gledano, im je imala sjemenke, nije ni udo, a ova moja nije cvjetala..

apr 2014.

dali je tko to probao? ata se dobije time? po mojoj nekoj logici se dobije isto ko kad bi se popuailo pola ointa umjesto cjelog jer ima manje thc-a ili se varam? ata je onda taj energetic i speedy high? to ja nikad nisam iskusio.. :icon_confused: ili me uspavalo, il me udarilo u mozak da sam toliko razmialjao il me derala paranoja da je to bilo nevjerojatno :icon_lol: o.O pola dzidza umjesto cijelog o.O ne kontam logiku... slika ti je sve pojasnika, bar sam je ja razumio energetic high ti je kad te digne, ono radio bi svasta, druzenje zezanje, smejanje,... nije kauc varijanta higha, sto ti daje indica pogotovo sa trihomima kada su smedji kada imaju vise CBN. A "energetic high".. Jbga prouci sliku malo.. a radi te kako ti znas kontrolisati svoj high, nije bit pusiti i napusiti se
KapislaENTUZIJASTA

jan 2015.

Gledam ove mle ne trihome ato je Cill oka io i kontam kako me podseaju na one duhove iz animea ''Princess Mononoke'' :D haha izvinite na spamu :) edit: Zna i kad su mle ni tad su najbolji za zavraetak cvetanja i vreme je za skidanje? :)
d@niZMAJ

jan 2015.

Kapisla ovisi opet sto ti zelis, po meni je najbolje negdje izmedu mljecnih i amber, pola pola
BizzzoZMAJ

jan 2015.

@Kapisla Nee ti se nikad desiti da imaa sve mlije ne na biljci. Isto tako niti da imaa sve prozirne. Za amber ne moram niti govoriti. A ato se ti e skidanja, ako pratis trihome onda je preporuka kada je 20 % amber cca da se skida. S tim da je to opet moja preporuka, s obzirom da se meni tako svidja. Ciljas sam, moras probati ovako i onako da bi znao kako ti je bolje. U svakom slucaju Mo~e biti i to no i neto no :)
d@niZMAJ

jan 2015.

Da jednostavno moras sam to isprobati i onda ce ti biti jasno, bolje ces shvatit sto ti zelimo reci ;)
StipeZMAJ

jan 2015.

Postoje kontradiktornosti na forumu. Bilo je rijeci da ako ostavi da bude sto vise amber trihoma da se povecava thc i da u slucaju da radimo ulje da je najbolje ostavit cim dulje(cim vise amber) da se cbx pretvori u delta 9 i delta 8 thc. E sad pak tu pise da se thc pretvara u cbn. Jos sad tu pise da nakon thc ode u cbd koji djeluje narkoticki. A na forumu pisemo da je thc taj koji djeluje narkoticki a cbn i cbg nema psihoaktivnog ucinka. GHS mjeri sve kanabinoide kroz cvjetanje pa se na njihovim videima moze vidjet razvoj istih tj kako rastu i padaju tokom cvjetanja.

jan 2015.

ata se i kako pretvara jedno u drugo? nekako mi nema logike da se THC pretvara u neki drugi kanabinoid, jer zaato bi onda breederi stvarali strainove koji imaju vei % CBD-a ? po toj logici bi mogli biljku samo ostaviti koji tjedan dulje i eto ga, a svi znamo da to ne ide baa tako... ina e, ako emo o genetici, Haze sorte i sli ne ( iste sative ili sa veinskim udjelom sative) je najbolje ubirati dok su trichomi joa dijelom prozirni, tj. kad se po nu mutiti ali dok joa nema smeih zato jer je onda high upravo onakav zbog kakvoga su sative cijenjene. ako se radi o nekom hibridu 50/50 ili pribli~nih omjera, nema nekog pravila ata je bolje ili nije, najbolje je isprobati tako da neke grane skinete prije, a ostale ostavite da sazriju viae, pa vidite ato vam bolje odgovara. indica dominant sorte u pravilu ostavljamo da ato viae posmee, jer onda daju duboki i jaki couchlock efekt, uz najja a analgeti ka svojstva.

jun 2015.

Laicko pitanje, trihomi i indice i sative se beru po logici 60-30-10? Oni izlaze samo jednom za ~ivota biljke ili se mogu obnoviti ako ih skinemo, recimo rukom?
truareZMAJ

jan 2016.

CBD je komponenta koja daje onaj pravi couchlock. Poato je CBD bio u modernih strainova potpuno iskorijenjen oni koji su ~eljeli couch-lock efekt prilikom puaenja morali su posegnuti za metodom ekanja da thc oksidira (amber boja trihoma) i time se gubi i pretvara u manje psihoaktivnu supstancu CBN koji zapravo izaziva la~an couch-lock efekt. I to je injenica. Zna i, da se postigne full efekt straina koji se uzgaja potrebno je odraditi berbu sa najveom moguom koli inom mlije nih trihoma. Ako se ~eli pravi couch-lock onda se uzgaja strain sa odreenim postotkom CBD-a. Ovo je viae onako znanstveno, naravno da svatko preferira sebi raditi berbu kako njemu najviae odgovara. A sad malo o svakom poneato. CBD Ovaj kanabidiol nije psihoaktivan i u po etku se mislilo da nema nikakvih utjecaja na psihoaktivnosti THC-a. Nedavni dokazi ipak pokazuju da kod puaa a kanabisa je manje vjerojatno da e do~ivjeti simptome paranoje/shizofrenije, ako postoji vei omjer CBD-a naprema THC-u. Eksperimenti pokazuju da su sudionici imali manje intenzivne psihoti ne u inke kada bi intravensko dobivali THC zajedno s CBD-om. Postavljena je hipoteza da CBD djeluje kao antagonist na alosteri ko djelovanje prema CB1 receptoru i time mijenja psihoaktivne u inke THC-a, ime rezultira u lakaem podnoaenju njegovog high u inka. CBD se openito smatra da ima viae ljekovitih svojstava nego THC. ini se da poma~e u popuatanju konvulzija, upala (a time i migrena), kod tjeskoba i mu nina. Zato strainovi s visokom koncentracijom CBD-a su pogodni za upotrebu u medicini. Iako CBD ima svoju posebnu ljekovitu vrijednost nije va~niji od THC-a kada je rije o lije enju raznih nevolja. Naime interakcija izmeu njih dovodi do u inka koji ponekad ubla~ava simptome raznih bolesti. CBD ima vei afinitet prema CB2 receptoru nego prema CB1 receptoru, ato zna i da se njen u inak osjea veinom u tijelu, a ne toliko u glavi. CBD dijeli svojstvo prethodnika s THC-om i glavni je kanabinoid u sortama kanabisa sa niskim udjelom THC-a poput konoplje. Izvorne sorte (landrace), obi no indica baatine, sadr~e vee koncentracije CBD-a od danaanjih sorta koje se upotrebljavaju u rekreativne svrhe pa tako i uzgajaju prema viaoj koncentraciji THC-a. To je razlog zaato sorte koje sadr~e visoke omjere CBD-a mo~e biti teako pronai ili je bar tako bilo do nedavno. CBN Za razliku od ostalih kanabinoida ovaj kanabinol je primarni i isklju ivi proizvod razgradnje THC-a i koncentracija mu se poveava u starosti biljke. Koncentracija ovog proizvoda u cvijetu puno ovisi o vremenu berbe. }etva cvijetova u kasnoj fazi takoer zna i da je koncentracija CBN u odnosu na THC vea nego u trenutku najvee THC proizvodnje. CBN se poveava kako se THC smanjuje. CBN je samo blago psihoaktivan i mo~e izazvati "fuzzy head", dezorijentiranost i pospanost kod puaa a, svojstva koja se mogu smatrati neugodnim u usporedbi na isti THC high. Navodno isto ima analgetska medicinska svojstva. Njegov afinitet za CB2 receptore je vei nego za CB1 receptor, ato zna i da uglavnom djeluje na tijelo. Isto ako su cvijetovi izlo~eni ultraljubi astom svjetlu tijekom duljeg vremenskog razdoblja, THCA e se pretvoriti u CBNA. CBN se zatim dobije dekarboksilacijom CBNA. THC Tetrahidrokanabinol, takoer poznat kao delta-9-tetrahidrokanabinol je glavni psihoaktivni sastojak u biljci kanabisa. Prvi put je izoliran od Raphael Mcchoulama, Yechiel Gaonia i Habib Ederya iz Weizmann Institute of Science u Rehovot, Izrael, 1964. On je glavni sastojak koji izaziva "high" koji je toliko vrsto povezan s biljkom kanabisa. Utje e na nekoliko podru ja mozga istovremeno i zbog toga mo~e dovesti do cijelog asortimana iskustava, u rasponu od promijene percepcije vremena i sebe, osjeajima euforije do opuatajueg osjeaja u cijelom tijelu. Medicinski, ini se da je analgetik, sposoban za ubla~avanje ak i jakih bolova. Takoer je danas poznato da djeluje zaatitno na nervni sustav, ato isklju uje mogunost oateenja mozga poput mnogih nagaanja ranije vezana za poveanu upotrebu. THC ima pribli~no jednaku sklonost za CB1 i CB2 receptore. Vezanjem na CB1 receptore (one u mozgu) proizvodi high koji svi tako dobro poznajemo. To je razlog zaato su u inci THC-a viae cerebralni, od u inka CBD-a, koji kao da imaju vei afinitet za CB2 receptore. THC BIOSINTEZA
Dim92ENTUZIJASTA

apr 2016.

Jos koliko do berbe?
Džoni SnežniENTUZIJASTA

avg 2016.

Bravo za temu, odlicna je. Cini mi se da mikroskop od 60x uvecanja nije dovoljno dobar za gledanje trihoma. Ja imam ono cime se mikroskop se adaptira na telefon ali nisam uspeo uhvatiti fokus, verovatno zbog toga sto je kineskih 60x realnih 30 ili 40x uvecanja. Moja preporuka da ukoliko kupujete kupite mikroskop sa vecim uvecanjem. :)
StipeZMAJ

avg 2016.

Imam negdje i 40x i 60x sa ebaya. Oba rade odlican posao. Oba zajedno kostaju $3 :) Veci je problem sto se ljudi ne znaju sluziti s njima. Ovaj mi se pokazao najbolji za ulozeno/dobiveno. Bolje se vidi i od onog velikog 100x. 60x
L0oDZMAJ

avg 2016.

Meni 60x odlicno radi posao... sad boze moj...:razvaljen::
Džoni SnežniENTUZIJASTA

avg 2016.

Pa kako se koristi. Sumnjam da postoji neka caka koju nisam mogao skuziti. :) ja imam od 60x slicnu, ali gubi fokus. Kao da ne moze toliko da ublizi koliko bi trebalo. :) Evo kako izgleda
StipeZMAJ

avg 2016.

Zabijes vrh/bud/list na staklo doslovno da se dodiruju i namjestis fokus. Vidi se sve savrseno. Ekipa ocito pokusava koristit kao povecalo pa gleda sa 5-10cm udaljenosti.
L0oDZMAJ

avg 2016.

Moras naslonit mikroskop na list ili cvet da bi lepo video i cisto... cela prica je takva, osim ako nemas zajeb u mikroskop...
L0oDZMAJ

avg 2016.

Pfff stipe aj brisi ovo moje, ponavljamo se u tili sekunde sa istom spikom... hahaha
Džoni SnežniENTUZIJASTA

avg 2016.

na listu hoce, na badu ne moze da uhvati fokus, mozda je do mene i verovatno jeste, izvinjavam se na losem savetu u pre par poruka gde sam rekao da ovako nesto ne valja. Dobro bi bilo obrisati ga. Tenk ju tu(dvojici) for sering dis vid mi. :)
StipeZMAJ

avg 2016.

Imam i taj koji imas na slici. Fokus na njemu je skoro pa beskorisan. Spusti fokus na najmanje. Kontra od ovog kak je na slici i tak ce se najbolji vidjet. Normalna pojava na mikroskopu je da ti stakalce bude ljepljivo od trihoma, posto bas moras nabit na staklo da bi vidio....al se vidi i to jako dobro :) Igraj se pa ces vidjet....osim ako stvarno nije pokvaren ili nesto krivo slozeno.
roki123LEGENDA

avg 2016.

blue C.
Dim92ENTUZIJASTA

avg 2016.

Kod mene je ista situacija. Vecina providnih. Ali ne mogu fotografisati.
ribaimicaPOZNAVALAC

sep 2016.

Da li netko zna za sigurno? Ako uberes cvijet sa mlijecnim trihomima, da li oni tokom susena i/ili jos nakon odredjenog vremena stajanja u "spremniku" mjenjaju svoju strukturu i dozrijevaju dalje u CBD? Ako je tako, da li bi trebalo ubrati odmah po zamucenju trihoma ili..? Naravno, ako zelis jaci high..
ribaimicaPOZNAVALAC

sep 2016.

Dobro,znaci CBD se ili stvara uz THC na u samim trihomima.. u konacnici koji proces u tome bio. Pitanje: Da li se to desava i nakon branja tokom susenja i u kojoj mjeri?

sep 2016.

Cill sta mislis koliko jos i kako ti se cini?Ovo je najbolje sto sam mogao nemam jos mikroskop ali ce i to da se sredi.Pozz
donkyhotISTRAŽIVAČ

sep 2016.

Ovisi o tome sto trebas.Ako hoces energeticnu smijalicu,uberi kad trichomi postanu mutni(mlijecni) , ako hoces couchlock pricekas dok ne postanu smei-najbolje je da uberes kad budu izmeu

okt 2016.

Mislim da je vei problem kamera na mobitelu(focus je do kamere,ne lee)
truareZMAJ

dec 2016.

Mene ovi trihomi samo zbunjuju. Prije tjedan dana sve mlije no, ak i pokoji amber, prozirne jedva da bi uhvatio, a sad kao da opet ima viaka prozirnih :mad: Do kad se oni misle tako vrtit u krug?

feb 2021.

gde mogu naci mikroskop i koliko kosta , nisam uspeo da pronadjem ???

feb 2021.

Upiai u google "usb mikroskop". Ako imaa dobru kameru na mobilnom telefonu, poslu~ie fotografija u macro modu a posao zavraava i juvelirski mikroskop, takoe spominjan u ovoj temi.
Whacky TobaccyPOZNAVALAC

feb 2021.

Ja sam sebi htio uzet pa sam onak baa googlao da vidim ata je najbolje i mislim da sam za jedno 25$ pronaaao jedan usb microscope 1080p koji ima i type C za mobitel, (zna i mogunost spajanja pc ili mob) uveanje do 1000x, mogunost slikanja i snimanja, rezolucija 640*480/1920*1080, 8 led lampica i tak te fore. Uglavnom ima i onih ato se spajaju samo na pc, ili wireless na mob ali ja sam znao imat sajtove u outdooru gdje nema signala i zamisli uzmem taj wireless dodem na sajt pogledat trihome i ne radi jer nemam signala haha Evo u ovom videu ovjek koristi jedan sli an i mogu se vidjet slike trihoma pred kraj videa. GDEO0k0qd4k

feb 2021.

pa ti onda naruci rucni... :D https://www.google.com/search?q=mini+mikroskop&rlz=1C1GCEA_enME916ME916&sxsrf=ALeKk02CA1m1Jc8CCtabPv9yOFytVC69DQ:1614065638035&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=osUE-VOpcSmFvM%252CXjOnv9_wFtoxpM%252C_&vet=1&usg=AI4_-kQaI21W8Jb5VYu0rM_8C-C7951PCQ&sa=X&ved=2ahUKEwjX0_6Hv__uAhWKxIsKHfAzATYQ9QF6BAgHEAE
Whacky TobaccyPOZNAVALAC

feb 2021.

Ma ne, imam sli an ne vidia k*rca, a i mo~ea oko iskopat haha Evo ovaj Microscope Lagano ga usmjeria prema hedu i gledaa na mobu slike trihoma u 1920x1080 formatu roki :D Edit: ima jeftinijih koji su sli ni kao ovaj ali slike su u formatu 640x480
dzidzoLEGENDA

feb 2021.

Meni ovaj od 2,5€ radi dobar posao, jeste da slike nisu pretjerano dibre rezolucije al je dovoljno da se moze procjenit https://m.aliexpress.com/item/1005001863601768.html?spm=a2g0n.productlist.0.0.5611419fuy3XOj&browser_id=b4aff02940bd4b7d8bd6ef89721ec21c&aff_trace_key=dfedc661d03646cdb24d0e82d2cda758-1607010294970-05668-UneMJZVf&aff_platform=msite&m_page_id=lcnwf2itogkcat5e177ce24aa819b5a0ea42499d3f&gclid=&_imgsrc_=ae01.alicdn.com%2Fkf%2FHdc713b6df61a4d809f45a700c0c774aaM.jpg_640x640Q90.jpg_.webp
TrulyoZMAJ

feb 2021.

https://www.ebay.com/itm/60X-Magnifying-Loupe-Jewelry-Jewelers-Pocket-Magnifier-Loop-Eye-Coins-Led-Light/224031968326?pageci=08d63014-7d34-4ef3-bae1-4a854576e9d4 Ja cekam ovoga, ali meni macro zoom na p30pro odlicno radi, samo treba puno svijetla i stvarno odlicno priblizi.
nerpZMAJ

feb 2021.

^^druze, jel si ti dos'o samo da gledas, il' da pusis? :joint:

feb 2021.

Mikroskop ti treba prvih par growova.. onda ga izgubis nedje po kuci i yebe ti se, jer znas kako izgleda zrela g a n dz a..

feb 2021.

nikad ga nisam ni imao,nego lupu u pocetku...a kasnije kao sto kazes samo na oko.. :D

dec 2024.

Tek sam jutros upalio prvi put novi mikroskop,kako ljepo snima. Lakae je snimit video,pa izvu kadar, ulovi tzv clustere trihoma,samo ve sam sljepio mikroskop, Mendocino skunk me ljepo iznenadio. Naru io joa.... Biti e ljpaih slika,kad ju skinem

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se