VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeKako smotati dobar joint
LEGACY

Kako smotati dobar joint

1118 odgovora211,345 pregleda

nov 2005.

Mnogi ljudi ne koriste pun potencijal Marihuane iz prakti nog razloga ato loae motaju svoje sprave i time umanjuju opojno dejstvo d~e. Ako je loae smotana, sprava gori nepravilno ili brzo, ili ne mo~e da se vu e iz raznih razloga (loa flop, vla~na trava, suviae tvrd ili suviae mek joint, prsla rizla, nije dobro zalizan itd). U ovom kratkom ilustrovanom vodi u emo vas provesti kroz klju ne korake motanja klasi nog jointa srednje veli ine. Niata revolucnionarno, ali nam je skrenuta pa~nja da neki baa dibidus pojma nemaju o materiji. A ovo je vrlo bitan zanat u ~ivotu, jel. Korak 1: Priprema potrebnih materijala Za po etak treba vam Marihuana, jer bez toga ide jako teako. Mnogi pokuaavaju da odrade efekat trave uz pomo ma ijih govana ili kojekakvih ajeva, ali od toga - mrka kapa. Em e vas posle boleti plua, o i e vam biti zakrvavljene od bolova u predelu sinusa, i imacete ocajan dah. Osim trave, treba vam papir, tj rizla u koji ce te to smotati. Mi vam preporu ujemo SMOKING, srednje za do 3 osobe. Ili 100s za stare kuke ~eljne prebivanja. (Na slici koriaen Smoking "kockica" srednje veli ine) Trebae vam i neato duvana (Iz neke kvalitetne cigarete, po mogustvu LIGHT, da vas ne bi bolela plua. Mi smo koristili Winston 100s :), jer drugo nismo imali, a i navikli smo) Takoe e vam trebati i karton e, poznatije kao "flop", ili sprave nazvali po aestonogom kunom ljubimcu, iliti "roach"... ako neko ikada skapira zaato neka nam objasni. Ukoliko kupite ENJOY 100s Rizle (jedini koristan uvozni artikal iz Hrvatske pored Kraaa i Severiniog akcionog filma) uz izvanredne smoking rizle dobijate i oko 60 flopica ise enih i spremnih za upotrebu. Korak 2: iaenje trave Da bi vaa joint bio kvalitetan, po~eljno je izvaditi sva sranja iz njega, po evai od sena, slame, gran ica, semenki i ostalog ubreta koje vam je diler uvalio. Ukoliko ubreta nema, obavezno pohvalite dilera, i podelite sa nama njegov broj telefona. Korak 3: Meaanje marihuane i duvana Ne treba preterivati ni u kom slu aju. Malo duvana, je podjednako loae kao i previae duvana. Duvan je neophodan da bi trava ravnomerno gorela. U svakom slu aju nemojte preterivati sa duvanom, u zavisnosti od toga koliko trave ste odlu ili da stavite u Joint, treba da odredite i koli inu duvana. Oko 1/4 sprave treba da bude duvan (u slu aju vla~ne trave mo~e i 1/3) Korak 4: Pravljenje flopa Za flop je najbolje koristiti "pre-made" flopove koji se uglavnom mogu nai na trafikama (Enjoy ili neato tako). Ukoliko toga nema kod vas u komailuku, poslu~ie par e sa vaae paklice duvana, deo vizit karte, flayera ili bilo ega od tankog kartona. Urbane legende pri aju o tome da je Milan Mladenovi rolao u hamer formata A1. Naravno, treba izbegavati plastificirane kartone iz o iglednih razloga. Karton treba smotati... kako cigani motaju tepih :) Ili Mesar salamu. U svakom slucaju teako je pronai pravi izraz za to, pogledajte sliku kako se to radi. Neko pametan je rekao, 1 slika vredi vise od 1000 re i. Korak 5: Rolanje Ako rizla nije presavijena na pola po du~ini, obavezno to uradite. Postavite flop na kraj rizle sa leve ili desne strane u zavisnosti od toga da li ste levoruki ili desnoruki, i ve mo~ete baciti gand~u na rizlu. 5.2 Travu valja pravilno rasporeivati. Najbolje je kad vam debljina jointa nije vea od debljine flopa, jer e u tom slu aju joint biti ravan i ravnomerno goreti, a samim tim e te i uatedeti dobar deo trave koji bi ina e otiaao u vetar spaljivanjem rizle, ili velikim nepotrebnim ~arom koji bi se napravio. 5.3 Travu treba "sabiti" ta nije "rolati" u rizli. Ustvari, ovo je viae nalik trljanju, kako bi se trava ravnomerno rasporedila po du~ini rizle. Ako ovo ne uradite kako treba imaete rahiti nu sprawu, d~oint ni za *****, od koje e te se jako teako naduvati kako treba i izblamirati u druatvu jer njihova 98ogodianja baba bolje mota... koja je ceo radni vek provela u pilani i nedostaje joj nekoliko prstiju. A uz to ima vid k'o Filip Vianji. Korak 6: Pakovanje Posto se uspeano priveli rolanje kraju, treba preklopiti rizlu, "smotati je" tako da trava unutra ostane sabijena i na mestu. Zatim treba lepo olizati lepak (opet ne previae da vam ne bi pukla rizla) i lagano prstima prei sa spoljne strane lepka kako bi se bolje zalepio za papir. Obratite posebnu pa~nju da ne izgu~vate ili pocepate rizlu u procesu. Korak 7: Fini radovi Cigaretu koju se koristili za meaanje sa travom treba iskoristiti joa jednom. Potrebno je optimalno sabiti travu kako bi se postigla zadovoljavajua tvrdoa sprawe. Ne treba preterivati iz viae razloga, jer e te~e e goreti, jer e vas boleti grlo od besomu nog sisanja flopa, jer moze da pukne rizla pa opet jovo nanovo. Kada dovoljno sabijete, nastavite da dodajete ono ato vam je ostalo, i tako popunite joint do kraja. Ovako izgleda smotan joint. Najbolje ga je puaiti natenane, u dobrom druatvu i uz kaficu. A kada sprava dogori malo vise od pola, lepo je i razmeniti sa drugarom par shotova. Nadamo se da je ovo bilo jedno pou no iskustvo i da ste obogatili svoje znanje o temi. izvor: www.sajberplejs.com
parameciumENTUZIJASTA

nov 2005.

Dobar ti je tutorijal, ali ze ovome nije mesto u obrazovanu??

nov 2005.

Jeste. Premestio sam
dzontraISTRAŽIVAČ

nov 2005.

dobra ti dzidza kobasico... ::super kad bih imao takvu ma sama bi se motala ::dzok
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

a ako vam neide motanje uvijek vam ostaje solucija bong :D ljepo smotano...dobar tutorial ;)
DimISTRAŽIVAČ

sep 2006.

mene nervira kako staviti flop?jer meni frendovi smotaju
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

Rijetko tko zna za ovakvo potanje pa evo vam :) osobno preporuèam tulip i super tulip...prejebena stvar :D Rolling a Joint Making a Tulip joint Making a Super Tulip joint Making a Super joint
GreenManAMBASADOR

sep 2006.

Nema krize...na svu srecu.Ne ljutim se nego samo kazem.Neka ideja je da se to ne radi.Mislim na copy/paste tekstova sa interneta i to na stranom jeziku.Pozeljno je bar prevesti.Nista licno,samo napominjem.

sep 2006.

Dr~im te za re ;)
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

evo ovako mamuran ujutro..preveo sam...sada je bolje :)
GreenManAMBASADOR

sep 2006.

E sad je prava stvar. :ok:

sep 2006.

Ovaj "super" joint je nužno znat kada je više ljudi (ili samo 2 :lol: ) a rizle su king size. U nestašici dobrih rola prije pol godine sam dugo vremena i ja rolo na tu formaciju i nije uopæe teško a odlièno ispada! :D
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

Za poèetnike je ta metoda super...ali npr.lega moj je sam otkinuo rizlu od 23Cm i bez ièije pomoæi zamoto sam od 21 cm frulu koja nas je sve ubila :) sve je to praksa ;) ali obavezno preporuèujem tulipan.... :lol:
geckOISTRAŽIVAČ

sep 2006.

@ shikymikyBabo WHAT THE FUCK ARE YOU TALKIN' ABOUT, MAN :?: :!: :?: Brate, ja tebe nishta ne razumem kao ni vecina likova na forumu... kakvo bre gutanje flopa, jesi ti odlepio ili pishesh tako neshto samo da bi bisao neshto... :?:
dombaPOZNAVALAC

sep 2006.

100 posto piso napuaen :D ;)

sep 2006.

gecko dambo zashto ne gutnuti flop? to je naravno shala obi4no tako reaguju ljudi kad pusimo za prvi put i to im kazzem ne znaju dal da reaguju ,sta,kako inace kapiram da sam nerazumljiv...sometimes ajd nazdravlje
geckOISTRAŽIVAČ

sep 2006.

Ajd' u zdravlje i tebi... :D

sep 2006.

da bre srbine moj :)
P.P.POZNAVALAC

sep 2006.

tulipani su jebeni, to treba napravit!!! :D :D :D weeeeeeee
geckOISTRAŽIVAČ

sep 2006.

Uffffffff, ja sam probao da spravim ovaj tulipan ali mi nikako ne ide pravljenje tog fisheka sa rizlom...mnooooooogo je zajebano :? Znachi, potroshio sam jedno dva pakovanja 'Smoking 120s' na pokushaje pravljenja tog super tulipana :!: Ajd' ako neko zna postupak pravljenja tulipa, neka ga neko slika dok radi to pa nek okachi ovde da i mi laici vidimo kako se to uzhivo radi... :D

okt 2006.

za ovih godina koliko pusim gudru naucio sam rolati u djepu ... nije mi to fazon nego sad zelim nauciti kako uzgojiti dobru biljku ... !!!

okt 2006.

e sve to atima...al mene zanima kak zrolati duplonke....s 2,3 i viae filtera?? ku~ite me??

okt 2006.

Odlièno motaš Avame,svaka èast kao oni `damu punjeni mašinom(imaju mašine ,pune odjednom po 200-300 jointa) u veæ pripremljne fisheke s filterom bez duplog sloja papira. Samo mogu ti reæi da sam i ja nekad koristio ove iz enjoy-smoking pakovanja s `perforiranim` što god mu perforirani znaèilo ali znam nakon mog veæ jako dugog iskustva s hamerom da bilo ko da ga smota s ovim bilo kako obojenim filterima ,nekako mi vonja malo na boju na tintu u ustima,pogotovo oni iz tvrdog pakovanja cigareta smdi ko kuga jednom kad se navikneš na èistiji dim.I još jedna stvar kad se mješa s duhanom probajte oèistiti sve ono ostalo smeæe koje spakuju u cigaretu s listom duhana.Ako imate priliku nabavit `Indian Spirt` Whole leaf tobacco , bez ikakvih kartona korjena stabljika , i onih žila u listu duhana to je prava stvar ,kad veæ koristiš i duhan ,ali to jeonda manje zdravo. Što se tièe ovih tulipana lijepo ih je vidjeti,i ovo je više stvar origamija nego pušenja ,ne puca me oblik jointa nego ono što je u njemu.Mislim nepotreban trud uzalud . Ja inaèe najviše volim èistu kad sam u prilici na bong ili još bolje vaporizer(jednom sam na volcano i nema ništa bolje ) dim èist pun arome opali nenormalno ,naravno i vutra je bila ludilo White Russian. Pošto rijetko imam priliku samo kad odem u `dam ,zato onda oèistim duhan stavim ga što manje èisto da podržava tinjanje, i ako imam neku jaku ludaru smotam malog tankog .I dovoljno kvalitet , ne kvantitet! Inaèe i ne pušim nego domaæe pa taman iz hrane za ptice ali znaju ljudi i od takvog napravit finu ,solidnu sinsemillu jer kad se ne osjemeni nabije ona bar 1-2 % THC.

okt 2006.

Evo ukratko dobro sjeme izvana od nekog renomiranog proizvoðaèa. Dobro tlo . Dosta svjetla bar 25000 l na 1 m^2. I nešto truda. :wink:

nov 2006.

Evo ovako...prvo pozdrav svima ja sam novi na ovom forumu... Evo ovako ja i prijatelj smo kupili neki duvan koji se mota,znaèi nije onaj tvornièki i sada kupili mi rizle,filtere,sjeli krenuli motat(btw. ja i on smo totalni amateri u tome) i uvik krivo ispadne...gleda san ove iskusne kad bi iša s njima priko odmora zapalit travu kako oni motaju,znam teorijski dio ali u praksi ne uspijevan nikako...dio oko filtera bude cili mlitav,kao da pukne napola,pokušavali smo toga motat i motat i uspijemo zapalit ali cili taj smotuljak bude šugav nekako...znamo da to nije to pa ako bi neko moga sa par slika pokazat kako se radi bia bi zahvalan...
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Slike vec imas.A ostaje ti trening. 8)

nov 2006.

znan ali sve dobro ide osim dole kod filtera...oko filtera uvik mlitavo ispadne...pokušava san puno puno puta i neæe nikako da ispadne dobro :|
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Zato ti i kazem.Samo trening.To sa slike ne mozes da naucis. :wink:

nov 2006.

Procitaj PRAVILNIK i ne citiraj bez potrebe! ;) a jebemu :|
kanehbosemAMBASADOR

nov 2006.

...kako bi ti cijeli ðokavac bio onak nabijen, ukljuèujuæi i onaj dio dole kod filtera trebaš tuckati filterom po stolu il nekoj tvrdoj površini dok se sadržaj iznutra ne nabije....al kak greenman reèe praksom æeš to veæ savladat:)

nov 2006.

Procitaj PRAVILNIK i ne citiraj bez potrebe! po drugi put znan ali kad za zalijepin cijeli bude nekako nakrivljen kraj filtera...ali valjda æu treniranjen to svladat ;)
P.P.POZNAVALAC

nov 2006.

sve je vjezba.... i meni su uvjek ispadale lose, dok nisam pocela motat skoro svaki dan...pa naucila... :lol:

nov 2006.

ok,trenirat æu onda ;)

nov 2006.

Ali, brate...dr~'se i hlada malo :wink: :D

nov 2006.

haha,oæu oæu ;)
...nice job..=) al meni nema do bonga....idem na novu godinu u amsterdam,i moram si kupit nesto sjemenja,bong,i cjevcice..=) da vas pitam offtopic..bi mi na carini sta srali za bong?...
ClarenceENTUZIJASTA

nov 2006.

ne, al bi vas zbog toga mogli malo zajebavat...pretres ostalih stvari itd...

dec 2006.

Faco (kako se blesavo osjecam kad se nekom tako obratim), mozda je problem u "filteru" kojega ti radis... probaj ga napraviti bas kao sa slike (da izgleda kao spirala kad gledas u njega), jer kad ga tako zarolas on je elastican, polako se sam siri kod "tuckanja" i onda savrseno sjedne u jombu... isto tako pazi da ti donji dio rizle dobro sjedne izmedju filtera i gornjeg dijela prije nego polizes... tesko je rijecima... to je stvar prakse zivio
TorpedoISTRAŽIVAČ

mar 2007.

Mota li neko sa naopako okrenutom zlom????
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2007.

Jedan lik kojeg sam upozno mota tako da mu je ljepilo uz travu umjesto kak veina rola da im je ljepilo gore i kad tak srola onda zalijepi rizlu i viaak mu ostane jednostavno virit van i onda to sam otkine zakon tehnika sam mislim da je dosta tak te~e srolat

mar 2007.

Da, to je obrnuto rolanje, i nije tako tesko kad skuzis tehniku. Fora je u tome sto ljepilo polizes kroz rizlu, otkines ili zapalis visak. Tako imas manje papira za pusiti, i laksi dim.
TorpedoISTRAŽIVAČ

mar 2007.

E na to sam mislio...To je lepota rolanja...Nemash uopshte dodir sa lepkom+paira ostane tacnno toliko da obmota ganju.Ma vrh!!!

mar 2007.

Ma to vam je najlakse, samo stavite ljepilo na dio rizle koji se podvlaci- kad ga podvucete samo sa vanjske strane lagano ovla~ite rizlu da doe do ljepila i izgorite viaak. Sad bi vam i crtao al mi se neda- to je inace u nasem slengu ekoloska bembura

mar 2007.

nama je su slengu: fleg Eengleski ''flag'', zastava... tako smotani joint izgledao kao zastava, dok je ne spalite i zapalite :)
TorpedoISTRAŽIVAČ

mar 2007.

U pochetku,kada sam pocheo da rolam na taj nachin,vuspre su mi bile,iako stotke,kratke i debele,poput torpeda,pa otuda i ovaj moj nick...Kasnije je sve doshlo na svoje....KEEP ON ROLLIN!!!!
bongashLEGENDA

mar 2007.

Video tutorial ... kako smotati tulip joint na hard core na in ... strava, obavezno pogledati. s5wiShS1HcE I moj skromni doprinos ...
BloodspillerPOZNAVALAC

mar 2007.

Dobar ti je joint spalato... :/

mar 2007.

he he mi smo tulipana tri jednom bili si pripremili, i u pocetku jako kul, al kad dodje do sirih djeova sva tri, od toga se rusi, i treba probat definitivno..
RadeAMBASADOR

mar 2007.

Dobar si Torcida. Kako ti se svidja ta rizla posto je i ja koristim i mislim da nije losa.?
LucidDreamAMBASADOR

mar 2007.

ja vas ne razumem vi stavljate flop na sredini ja stavljam na ivici rizle i posle obmotam!kako zamotate posle ako je flop u sredini?molim da mi objasni neko...
gloss_zelenkyAMBASADOR

mar 2007.

:ohno: Stvarno neznam gdje si ti naaao da ljudi stavljaju flop na sredinu rizle... To ti je objaanjenje... A tvoj post bi najradije brisao...ali neka stoji malo:))) PEACE!:maryjane:

mar 2007.

Ovo je jako slikovito objaanjenje. Doslovno. `teta ato u praksi baa i nije tako lako.
PampersPOZNAVALAC

mar 2007.

Samo zelim rec da je ona prva buksna cirkus... flop predebel i cirkus rizla... brate pusis vise papira od dima. Nabavi si ArtInUse (pARTy IN the hoUSE) rizle, odma dobijes i flop idealan unutra i tanku dugacku rizlu za pravu busknu, ne duzu od 15cm da se moze vuc kako treba i da se pri kraju ne nahvata previse katrana.
RadeAMBASADOR

mar 2007.

Gde ima da se nadje kod mene nema u gradu. Ima li u Bg-u?
PampersPOZNAVALAC

mar 2007.

Ne znam, u osijeku ima u churchillu na korzu. Sive su najtanje i najbolje, papir je rebrast pa se da fino stegnit
EddieENTUZIJASTA

mar 2007.

Learn How to Roll A Joint! A full joint rolling guide for beginners. http://www.weedfarmer.com/joint_rolling/index.htm
LucidDreamAMBASADOR

apr 2007.

Joint nije dobar ako ga ne ispresujete do 101 i nazad samo tad je zakon,verujte mi.Stavio bih sliku ali neznam kako...
bongashLEGENDA

apr 2007.

A taman si se bio unormalio nekako ... :-/ Zaato se rasipaa sa tim glupo pretencioznim izjavama ? Mislim koji qrac, nije dobar joint ako ga ne ispresujea 101 ... whatever, ata si uope mislio sa tim, da ga triba nabit do jaja ... ? Na kraju krajeva, veina moje ekipe voli one mlohave, na brzinu smotane jointe. Ka~u bolje ih puca. :vb_kez: Da ne duljim, ne vole svi ato ti volia, nije ono ata tebi paae uvjek najbolje. P.S. Ajde unormali se, dobro te bilo krenulo. :icon_wink:

apr 2007.

evo, ako jos imas isti problem probaj ovo, ja tako naucio i uvijek to napravim... kad motas nemoj filter ful stavit u rizlu, ono, pusti malo (recimo pola) da viri van rizle i motaj normalno ko daces ga tako i zavrsit... e sad, zadnja stvar prije nego sto zavijes i polizes gurni taj filter nekim slobodnim prstom (koji ti pase) do kraja u rizlu, stinut ce duhan i rjesen problem.. hope i helped & works 4 me :costumed-smiley-027
gloss_zelenkyAMBASADOR

apr 2007.

ChronicKroner..gle nemam niata protiv toga da se pomogne ljudima,ali to se radi u neko razumno vrijeme... recimo ovaj post na koji si odgovorio...star godinu dana...pa stvarno mislim da se ovjek nau io motati i bolje od tebe...:ohno: Sigurno imaa najbolje namjere,ali to viae qrca zna i na ovom forumu jer od novih ljudi nitko ne j.e.b.e. pravilnik ni mrvu kruva:sick:. Brisat e se i tvoje ..i torcidino (zato jer je morao uletiti..ja sam zakazao) i 70aitovo I joa neki..:icon_lol: Vrijeme je da skinem pau inu sa opcije DELETE! P E A C E!:maryjane:
Yami_RazielAMBASADOR

apr 2007.

mi smo s onim Secret agentom napusili frendovu baku..... xDDDDD a frendovog dedu smo napljugali isto..rekli mu da iamo 100% kvalitetni americki duhan xDDD

maj 2007.

yo,e... jel itko zna rolati amsterdamish...tj rolati od strane di je ljepilo i onda ostatk rizle spaliti.. pljuga je jebena i tnaki papir... ako neko ima neke informacije skicice crteze kako mislim o je vjezba al opet.. ae... btw neznam di bih ovo mogla pitat pa sam eto tu stavila...aeeee uzivajte...

maj 2007.

ah tek sam sad skuzila da se o tome pise..ugl ima neko neke slicice..to je stavrno vjezba al to mi je umjetnost kad vidim frenda da on to roal sa takvom tehnikom i uzitkom...bio naj kad je bilo neko natjedanje..srolo je prejebenu za rekordno vrijeme...ae
Kurblaj KanAMBASADOR

maj 2007.

Nije teako tako naopako rolat to uglavnom ljudi zovu zastavica i isto ti je ko normalno rolanje sam rizlu izvana poli~ea da se promo i i zaljepi i to je to

maj 2007.

e ovaj tulip je extra stvar ... spravih ga bas prije, i to iz prve, a nisam nista bar mjesec dana i jos mi je dz taman toliko stara, skupljo sam je po uglovima kutije, do zadnje mrve ... no da ne smaram. dje da postavim pitanje koliki je rok trajanja gandzi? moze odje :))
SLO-EraLEGENDA

maj 2007.

jebiga ja duvam ve punih 20godina ali joa ka~u da su mij jointi u~as izgled :( smotam ja to ~mure i ali se uvek potrudim fino naseckati- bez makazica nikud
Yami_RazielAMBASADOR

maj 2007.

slojnica?to ja mogu...

maj 2007.

mi to zovemo "slovenka" nemam pojma zaato. valjda jer ima malo papira :) ina e u mom kraju ima pravilo "ako se da puait dobro je srolano"
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Samo neka nije ko pita zamotano u 3 sloja ko tariguz papir. Mo~ea pravit te flagove a mo~ea jednostavno i jezikom i usnama viaak papira otklonit tako da je dupli sloj samo gdje je zaljepljeno treba malo prakse i bude onda kao oni napunjeni u pre-roled cone(ve pripremljeni papir s filterom,smotano i zaljepljeno samo treba napunit ko one stare puake ato su punili barutom, treba pazit da ti ne pukne :) ) .
cannebosanacPOZNAVALAC

maj 2007.

Taman htjedioh da te pitam gdje nabavljaa duvan , kad pogledam malo bolje ono piae rolao uduvan , :) kakve to veze ima , pa nije ti 12 godina .
LucidDreamAMBASADOR

maj 2007.

gledajte sta je moc :)
bongashLEGENDA

maj 2007.

Duvan nabavljam u trafici, Drum - extra mild ... a ovo ostalo ... ne kontam, majke mi. :-)
InqAMBASADOR

maj 2007.

Zasto si odustao da ga pitas gde je kupio duvan ako je rolao uduvan? :icon_lol:
RastamanBGISTRAŽIVAČ

maj 2007.

http://www.weedfarmer.com/joint_rolling/flaming-backflip/flaming-backflip.htm
RastamanBGISTRAŽIVAČ

maj 2007.

brate samo vezbaj, ja sam potrosio sigurno pakovanje i po rizli dok nisam izvalio kako ide, a ni sada mi ne ide super, ali su bar OK i vishe mi ne ispada sve u tolikoj meri kao ranije evo ti savet za taj deo kod flopa, to se i meni desavalo. kada postavis sve, kreni da rolash i izvuci malo flop(tako da pola flopa viri, a da je pola u samoj rizli) i nastavi da rolash. preporuchujem ti da nagnesh malo stranu na kojoj je flop NA DOLE kako ti sa druge strane ne bi ispalalo mnogo trave/mixa. kada sve lepo srolash tj "istrljash" ide, bar meni, najtezi deo, a to je da zatvorish joint. ja to uvek traljavo uradim ali se kasnije snadjem. pogledaj na youtubeu neki dobar videotut shto se tiche toga e sad kada zatvorish joint, gurni flop nazad unutra i bice manje mlitavo. uzmi neku olovku/cigaretu... i sabij sve unutra. zatim uhvati joint sa suprotne strane od flopa i tresi sve. sada bi trebalo da izgleda normalno. samo vezbaj i sve ce biti super PRACTISE MAKES THINGS PERFECT...
dobri tutorijali, neke "metode" prvi put vidim...

jun 2007.

Kad stavis u sredinu samo preklopis prvo jednu stranu pa drugu(podmotaa prvu pod drugu).Nema bas neke razlike.Mislim da mo~da malo bolje prijanja uz filter ako obmotaa.
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2007.

Ne kontam ni ja kak na sredinu rizle flok stavit ata onda otkinea dio rizle koji je iza njega ili ata puaia prvo jednu pa drugu stranu??

jun 2007.

:-).Na kraj rizle svi stavljaju,al mo~ea staviti uz rub ili u sredinu(po airini).

jul 2007.

rijetko se nade tko moze smotati bas dobar oint , neznam kak vecina radi predpostavljam da svatko mota sam sebi...mi imamo ekipu koja uvijek pusi zajedno tak da imamo tko ce motao i taj uvijek mota, imamo tko ce nabavit taj nabavi i tako dalje... ali stvarno je lijepo gledati nekoga tko smota oint kak spada da bude funkcionalan i da lijepo izgleda..ehehhe e da , i da mi se ne raspadne i ne odlijepi u pola posla...

jul 2007.

sve sto ima reci je;sve je stvar prakse.u po etku cete potroaiti cijelu rolnu da bi smotali nesto pualjivo a kad doete do vrhunaca onda cete od 10 cm rizle smotati dva predobra oksona.sto se tice nekih drugih tehnika meni se posebno svia tulipan.prelako za napraviti meni ak lakae od motanje standardnog jointa.jedini problem je sto vam treba malo vise travulje jer se neisplati puaiti na taj na in ako imate za dva onta.ja preferiram velike tulipane,preciznije oko 5 g trave al zato brate odvalite do jaja i ti i lega i njegov prijatelj i od njegovog prijateja 2 prijatelja,predobro.

jul 2007.

Vi dobro smotajte, a ja u vam re kako dobro popuait :D :D Ina e, malen savjet onima koji ~ele dobro nau it motat... kolko sam primjetio kod onih koji su joa novi u tome ili kod onih koji nisu dobri u tome (dou skoro pa na isto), uzrok greake je glavni taj ata ne ~ele da u e i ne gledaju druge kako to rade! Ja sad npr kad rolam, SVE ali ama baa sve stvari koje radim tokom tog ina, sam uzeo od nekoga koga sam procjenio da to radi najbolje (kolko sam imao dosad prilike da vidim, kad doe netko bolji s ne im, preuzimam njegov dio)... od mrvljenja vutre, raenja filtera, lizanja rizle do presavijanja, tabanja i zatucavanja i kako npr. tokom motanja su~avat rizlu (ovo zadnje je ina e glavni razlog zaato kod veine pljuga ispadne ili puna zraka ili debela i mala a ne tanka i duga). Gledajte sve dok motaju i u ite kako tko ata radi...nakraju, skupljeno znanje kroz cediljku i sami napravite svoju kombinaciju koja vam naj le~i:)
PSG fanENTUZIJASTA

jul 2007.

pozdrav za sve koji stavljaju flop u sredinu rizle! malo nas je, ali nas ima... :sun2::sick:

jul 2007.

kako mislis u sredinu rizle...? ne kuzim...?
BullAMBASADOR

jul 2007.

i ja to ne kuzim ... ako ga stavis u sredinu , ostatak ce ti se zaljepiti za usta ili za dio rizle popunjen travom ... de malo pojasni ...

jul 2007.

Moras se nadimit da bi ga skuzio... Vjerovatno misli na ovo, kao na sredinu rizle po sirini... Dakle normalno... tako svi motaju, barem koje ja znam...

jul 2007.

Mogu srolam dzok i sa jednom rukom. Pre par dana ja i ortak rolamo buksne i posle par minuta treci ortak ih pogleda i kaze brate ove buksne kao da je rolao jedan covek, sve su identicne, hehehe godine iskustva, rada truda i sve to dodje na svoje. Zato samo rolajte i rolajte i sve ce to doci na svoje:smoke18:
Kurblaj KanAMBASADOR

jul 2007.

Ja isto kad motam spustim flok uz rub rizle i napravim oblik i ostatak rizle zamotam okolo
Jim MorrisonISTRAŽIVAČ

avg 2007.

ja imam masinicu za rolanje jointa... nije ko ona obicna za cigare nego je na jednom kraju tanja a na jednom deblja... za sekund zmotas odlican dzoujus i nabijen i lepo izgleda i sve to.... Ali meni je car u rolanju, zato retko kad je koristim!!! Samo kad zurim negde... posto uzasno nevolim ralot po tim nekim wc-ima... Zivielo rolanje!!!
stellacISTRAŽIVAČ

avg 2007.

nema sta odradjen je prvoklasno :-) svaka cast .-)
LucidDreamAMBASADOR

sep 2007.

Mislio sam da nikad ne bi mogao dobar jock da smotam dok sam gledao starije kako motaju iz sale,ali praksa je ucinila svoje,evo sad bi mogao jednom rukom da srolam :)peace & respect
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2007.

U pocetku motao kako sam znao i umio... Ljepilo na unutarnju stranu, 3 sloja rizle ako se radi o nekoj airokoj rizli itd. Zadnje dvije godine samo jednoslojke (zastavice, amsterdamski stil ili kako se gdje zovu) - puno pusljivije, ugodnije, manje stetno a po meni i jednostavnije za smotat lijepu gicu. Nije bitno da li se pali ostatak rizle (opasno ako splalis i napravis rupu na gici) ili se samo otkine (bolje- ali se mora malo osusit ili pazit kako se kida). Kod losijih rizli postoji mogucnost da, dok se otkida nepotrebni dio rizle (zastavica), se otkine i komad ljepila te da se gice raspadne. Kod Smoking i OCB-a nema tih problema. Uglavnom, jednoslojka je najbolje kako mozes pusit gice. Puno se bolje osjeti vutra, ne pece jer nema dva sloja papira itd. Znaci, ili ili najbolja rizla
LucidDreamAMBASADOR

sep 2007.

Da da brate OCB i Smoking su zakon,ja imam Smoking 120's i OCB 100's,nikad mi nisu pukle pri motanju ili kidanju nepotrebnih delova rizle...Ta dva pakovanja imaju po 50 kom. u svakoj.Ali moja su jednostavna i mala pakovanja nisu kao ova na tvojim slikama...
LaidbackPOZNAVALAC

sep 2007.

Mi ih imamo i u rolicama... Iako moram pohvaliti i RS, ali u zadnje vrijeme su mi malo predebele - vise papir nego rizla - naucio sam se na bolje :) OCB ima najbolje ljepilo od bilo kojih rizli a naravno da je i natural gum
Weed KillahPOZNAVALAC

sep 2007.

evo braco.. sta dupljenka.. ovdje sam slozio cetiri filtera na djelu... bolje od tulipana samo treba paziti da ne povucete previse... http://img511.imageshack.us/my.php?image=img0836oe8.jpg ako koga zanima kako napraviti neka javi.. i ne, nije fora u tome da slozis 4 normalne fume i onda ih omotas rizlom kako su neki mislili.. sve je u jednoj rizli :)

sep 2007.

Hehe izgleda ko truba iz 'Up in Smoke'
Kurblaj KanAMBASADOR

sep 2007.

Jel to mo~da ona fora da prvo napravia s jednim pa fino obulijujea pa dodaa joa jedan pa si sve namjestia i tako mislim da je tak moj leag moto s dva i tri floka puno posla ali jako fora
Weed KillahPOZNAVALAC

sep 2007.

hehe, tako je. s dva uopce nije bed, ali sa cetiri ili sest je vec zajebancija. s tim da je 6 cisto pretjerivanje :)) sljedecu sesticu cu postat da vidite :)

okt 2007.

evo jedno po etni ko pitanjce: kolko bi cigareta bilo dosta za stavit u 10 grama?

okt 2007.

Pa valjda mjeaaa za jednu pljugu, ne odma sve... Stavia gram trave i pol cigare...il netko stavi 2/3 cigare a netko 1/3...al pola na gram je ok.

okt 2007.

a ako mijesam odmah, kao sto i radim

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se