VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeProblem sa tjeskobom
LEGACY

Problem sa tjeskobom

118 odgovora9,136 pregleda
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

U zadnjih mjesec dana kad se napusim postanem totalno anksiozan i tjeskoban,sve gledam crno,sve mi je bed radit, najradije bi bio sam u nekoj sobi,izoliran od svega.Kad je oko mene vise ljudi i ja sam u centru paznje, srce mi pocne lupat ko ludo kao da ce mi iskocit iz tijela, dlanovi mi se znoje za poludit, crvenim se u licu.Nesto nevjerovatno. Pusim vutru oko 4 god i nikad mi nije bilo tako.Uvijek sam bio skuliran, spreman na zajebanciju s ljudima, osjecao se dobro.Znao sam bit u bedu ali to samo kad sam se naduvo, a imao sam neke vazne obaveze za obavit, sta nisam radio cesto. Probao sam se suocit s tim i ne misliti na to, ali psiha mi jednostavno neda mira. Cim se napusim psiha mi automatski spuca taj odvratan osjecaj.To je sve problem psihe i trudim se da ga rijesim.Nebi htio odbacit vutru za sve jer mi ona otvara um i mnogo dublje ulazim u neke stvari i razmisljam. Pa evo ako imate kakav savjet dobro bi mi dosao.
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

A cuj, probaj malo pauzu napravit od te trave, pa ajd malo alkohola subotom da cisto razbijes monotoniju ak ce ti tesko bit prestat od jednom
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Tak je i meni bilo s alkoholom, godinu dana super onda svade, depresija, bezvoljnost, black out-ovi, pa sad to planiram malo oporavit s travom . ako bog da, i tebi i meni srece
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Ma inace izlazim vikendom i cugam.Valjda cemo prebrodit to pa ce sve bit bolje. hehe
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Ako nis, 2012 je smak svijeta, tako bar kazu he he
BlodeuweddENTUZIJASTA

maj 2010.

Pauza, tjelovje~ba, ispravna prehrana daju udesne rezultate. probaj piti ajeve i sok od ocijeenog svje~eg limuna. to zna i puno vitamina c, ali u prirodnom obliku. jer puaenje, alkohol i sve vrste uzimanja drugih nedopuatenih supstanci ispraznjuju vit c iz tijela, a ljudi ne mogu proizvodit sam svoj vit c. Ima negdje doktori u americi koji lijee narkomane sa visokim dozama vitaminom c i to 100% uspjeano.
FrulaENTUZIJASTA

maj 2010.

ocito imas neki problem u zivotu. napusis se i pocnes razmisljat o tome i automatski te baca u depru. vjerujem da je tako jer eto, raznorazne okolnosti su mi donjele takav osjecaj.. napusim se i bediram, a bilo sve super do prije 2 tjedna. nemre ti nitko dat savjet :)
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Istina.Da.Imam dosta problema, ali cuj, imao sam ih i prije.problemima nikad kraja.
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2010.

Meni je jedno vrijeme tako bilo.....ali koliko se sjecam rijesio sam to tako sto sam poceo razmisljati o svemu pozitivno (i o problemima,i finim stvarima,znaci o svemu) i tako da je to nestalo samo od sebe.....barem je kod mene tako upalilo.....zelim da taj bed ptri sto prije sjebes,i da varis bez tjeskobe i sranja ! ziv bio !
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Pa hvala care :)
SvetilistPOZNAVALAC

maj 2010.

Nemoj previae da se sekiraa i razmialjaa nepotrbnim stvarima a to ata ti se niata neda ljepo bi bilo neku zaninmaciju da naea Alkoholom neea nitaa posti tako da vari ti i dalje i u~ivaj a ako ti baa bed onda nemoj prek dana duvat nego se samo nave e fino opuataj :)
Z&NZMAJ

maj 2010.

Evo,lijepo ti je Blodeuwedd rekao,a ja se nadovezujem-ne sluaaj neozbiljne savjete.Alkohol je jako nezgodna stvar,vjeruj mi,ZNAM!Alkohol u umjerenim koli inama,rijetko,samo da malo izguataa i moj savjet svima,ne samo tebi,bez ~estice. S vutrom isto umjereno.Moraa si odredit granicu,a to je teako,ali ne i neizvedivo :) Ni mene ~ivot ne miluje,ali ne dam se i tra~im rjeaenja.Pozitivan stav je izlaz iz depre i kad puknem i poludim,skuliram se u roku 5 min,a isto tako kad se sav izbediran. Uvijek,u svakom trenutku moraa bit spreman na "aamar" od ~ivota i opalit mu jedan nazad :rofl:

maj 2010.

Sla~em se sa svim,i nai neki posal ako ga nemaa,jako je dobro kad ti neato ispuni bar tre inu dana,imaa joa tre inu dana za sebe i tre inu za spavanje,naravno,mo~e se kombinirati:) Usput,zaraujea novac,koji je jako neophodan za uvaj usrani svijet,jer sve sve vrti oko njega,gotovo je kao sudbina... Ja uredno odradim 8-10 sati,al ako i treba,odmorim.I lakae je,jer sam i ja "lud" kad predugo ne radim. Al bitno biti zadovoljan sa svojim ~ivotom,i da,kad doe tjeskoba okupirati se ne im drugim a ne njom. Stavka 2.-cura/~ena-ne u niata pisati,osim re i da ne mo~ea s njima,a ne mo~ea ni bez njih:) I slobodno vrime nekako iskoristi kako najbolje znaa. Nebi ti preporu ija naduvan meu ljudima biti,a komunikaciju s "bistrim" svijetom treba odr~avati,mo~da nas puno najradije nebi ali mislim da je postalo potrebno znati i kako diau stvari okolo nas. Duvanje preko dana izbjegavati.Osobno u 99.9% slu ajeva ne palim prije mraka,ili ukratko kad znam da nemam viae baa nikakvih obaveza. Cura/~ena ne spada u obaveze:) I ne duvati sve 3 tre ine dana:rofl:
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Evo prije pola sata sam se naduvo i sad doma kuliram lagano uz reggae, uopce ne razmialjam o nekim glupostima nego me boli k za sve.Nadam se da ce tako i nastavit.hehe
dr.manijakAMBASADOR

maj 2010.

HAhaha bas zbog TIH tripova sam ja prestao da duvam.
BlodeuweddENTUZIJASTA

maj 2010.

dobro ka~e Greenpower1, tako se i ja dr~im.
CAMENTUZIJASTA

maj 2010.

Jesus fuckin krajst , imao si jebeni napadaj panike, pokuaaj ~ivjeti s tim cijeli ~ivot ili imati bipolarniporemeaj li nost , koji freakshow , imas sinteti ke lijekove jedna prekrasna molekula sertralin hidroklorid ili halea antidepresiv - anksiloiti, bromocepane , xanaxe, clonazapame.. samo biraj , wtf? , ja puaim iz tvojih razloga jer su mi tablete uzrokovale katasrofi ne poslijedice, nepostoji nikakva veza izmeu kanabisa i napadaje panike, nit mo~e bit poslijedica toga. Imaa 2 opcije, kognitivna psihoterapija kombinirana s lijekovima ili sam rijeai problem aka usamljen si i nai partnericu-partnera i ispunjavaj svoj ~ivot i motaj lagano, uff odluke gOoD lUcK
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Ma aa si ti zabrijala jebote.lol Odmah bi me nategnula na lijekove. Vidim da imas posljedica od tableta.
DanChiISTRAŽIVAČ

maj 2010.

probaj sa bar jednom pljugom manje dnevno....znammm bed ali i nije takav :D kad skuzis da ta pljuga sto bila kasnije ljepse ce te opustiti a to joj je i svrha...mozda ovisi i o tome sto pusis ...ja znam po sebi, nekad se napljugam i boli me k... kao da sama hodam po svijetu i lijepo mi je....neki put ista scena a ja totalna paranoja...zasto me svi gledaju..nesto ce se desiti, hehe ..kad me to pocelo prati...ja sam tu db+nevnu ukinula...istina falila mi :D ali kad lijepo "sredis" neke male dnevne problemcice ...i zapalis pljugu da te opusti ne da zaboravis na bedove na ar sati...da vidis koja uziancija :)) ma znam da znas koja uzivancija Pozz sretno resPeCt
optimus_crimeISTRAŽIVAČ

maj 2010.

zdravo, imao sam isti problem... proali bo~i ostao bez posla nabavljao loau vutru i pucala me depra i paranoja... pretpostavio sam da mi je loae zbog sve loaije trave koju sam nabavljao, itao sam kako je zapravo samo medicinski uzgojena vutra preporu ljiva za duhovna i stimulirajua iskustva... tako sam odlu io da e sljedea vutra koju u zadimit biti iz vlastitog uzgoja... prvi indoor grow mi nije uspio ali motiviran sam i pametniji za sljedei grow. aetaj prirodom zapali frulu mira, sjeti se svojih istomialjenika sa vutra foruma, one love - one unity
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2010.

Nikako naduvan medju ljude......al i treba nekad cisto da vidis onda neke stvari koje ne bi primjetio da nisi naduvan.....al kako sam par puta tako naduvan bio medju ljudima,sve sam vise poceo zatvarati komunikaciju s ljudima,ali drzim i dalje koliko mogu tu komunikaciju,cisto da ne bi bio odsjecen od svijeta kako kaze Greenpower1.....uglavnom,kad nemas obaveza,lagano muzika i zapalis kdzo i super.....preporucujem ti da zapalis preko dana jednom,kad je onako fin dan suncan (naravno kad nemas obaveza),sjednes negdje u hlad i flasu vode ili soka kraj sebe i lagano....ma uzivanje,vidjet ces i sam....aj da ne serem vise,uglavnom samo pozitiva i sve je kul ! peace
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

ej braco, nisam ja njemu zahtijevo alkohol da zamijeni za vutru, nego da malo prestane na cca 1mjesec, i u meduvremenu ak mu bude zelja da smiri tu zelju s malo alkohola, 2 pive ili kako njemu pase PEACE :ludaci_lol::bananabang::hehe::fishing:
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Ja idem dosta cesto medju ljude jer sam u takvom drustvu i nije mi bas bed ako nas 4,5 napusenih pa sad idemo negdje zabrijavat, nego mi je bed kad sam sam ili s jos jednim napusen i onda idem na neku cugu u bar.A pogotovo kad sam u centru paznje.Znate kako je u ekipi uvijek neke zajebancije i sprdnje padaju pa se neki put ne snadjem bas. Shvatim to totalno drugacije nego kad sam normalan.Kod mene je najveci bed sta se zacrvenim.Znam se neki put zacrvenit za neku obicnu glupost i kad sam normalan isto, i to mi dize zivce jer me onda frendovi sprdaju.Pa tako kad sam napusen u centru paznje vec razmisljam o tome kako cu se zacrvenit i onda mi je bed. Znam da se uopce nebi trebo zamarat s tim glupostima ali to mi se automatski desava kao navika. Jednostavno oduvijek tako jos otkad sam bio klinac, ali ne kuzim zasto.Samo mi krv aikne u lice i jos ako me ljudi cijelo vrijeme gledaju jos vise se crvenim. Ful bi se htio rijesit toga jer me nervira, sprjecava me u puno stvari.Brijem da bi bez toga bio potpuno druga osoba, ali jbg mislim da to necu nikad rijesit.
BoRaiChoAMBASADOR

maj 2010.

Samo mojne mislit o tome....jest tesko to,al eto samo ti to mogu reci,i razumijem sve sta si rekao,jer mi se znalo desit cesto.....al to tako naleti nesto,posle nekog vremena sve bude normalno.....tako da ne brigaj ! ziv bio
GunslingerISTRAŽIVAČ

maj 2010.

http://www.steadyhealth.com/Marijuana___permanent_anxiety_-t82453-0-asc-0.html http://www.anksioznost.net/ Brate, evo ti par linkova - meni su dosta pomogli. Ja sam u slicnom sosu kao i ti, sa tim sto je kod mene mara "uzrokovala" anksioznost. Odnosno, da se bolje izrazim - izvukla je napolje to za sta sam imao predispoziciju, tako da nije problem u travi nego u trenutku kada sam je pusio. Ako vam nije sve u zivotu bas naj naj, mislim da marihuana nece pomoci nego cak odmoci. Bar je tako bilo u mom slucaju... Zato sam i batalio.

maj 2010.

need_weed,gotovo san siguran da tvoj problem nema veze s marihuanom. Po prirodi smo svi razli itih karaktera,netko je komunikativan i ne gasi se,netko je potiateniji,srame~ljiviji pa je i mirniji. Pretpostavljam da nemaa viae od 20-22 godine,i vjerujem da e kroz koju godinu tvoj problem nestati,ili ea ga nau iti kontrolirati. Ne gledaj to kao loau stranu karaktera,jer iskreno zvu ia kao neko sasvim ok,i vrijedniji od onog ko se sprda s tuim manama,a ne e da pogleda i prizna svoje,a svak ih ima. Poradi na svom karakteru,poradi na svojem JA koje e do i s vremenom,i da budea odlu niji o svemu,ali ako se ipak malo potrudia.Biraj ljude koji ti paau,i koji cijene druge ljude i prihva aju ih.Druatvo ti mo~e pomo i,al im nekako napomeni da ti ne odma~u. Opet ka~em,izbjegavaj biti napuaen meu "bistrima" i isticati se takav,kuliraj radije u smirenim,mra nijim atmosferama,ako se i o ituje tvoj problem pokuaaj da je atmosfera takva da se ne primjeti,a ti nemoj i i za tim i bedirati se,jer brzo to nestane,i onda si samo ja i,i hvataa kontrolu nad sobom.Uglavnom,nemisli na to i jednostavno ignoriraj samog sebe s tim! Trudi se svim silama da se ne okupiraa ata drugi misle o tebi,netrebam ti pri ati kakvi su ljudi sve danas,i sam znaa,jer jedva ekaju,da upiranjem u druge bje~e od samih sebe. Jbga,sve je to povezano s djetinjstvom,odrastanje,odgojem,i ponekad sami moramo u iti neke stvari koje nam mo~da roditelji nisu mogli ili znali pokazati. }ivot je jedan,nije vrijedan optere ivanja problemima,naravno da problema uvijek ima i treba ih rijeaavati,samo smireno,smireno... I savjetova bi ti da biraa kad ea puaiti,jer ipak mislim da ti u nekim slu ajevima vutra mo~e odmoi:( Ovo je sve nekako iz mog iskustva,a tebi sretno:)
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

A jo koda smo se dogovorili! I ja imam taj problem sa crvenilom, joj koji uzas. Nekad kad sam iso u srednju skolu to mi je bio citav problem oko toga, pogotovo kad sam bio u centru paznje, odgovaro nesto, onda prijatelji primjete da mi to smeta, pa sprdanja i tak! Vjerujem da je to zbog manjka samopouzdanja, jer alkohol podize samopouzdanje nakratko, pa tog problema nema kada si popijem! i tako da nije bilo alkohola da se malo opustim bar 1 tjedno ni sam neznam di bi bio! to je strasan problem rade bi da imam neku drugu bolest makar i tezu pa bi iso na operaciju i rijesio , a ovo se neda tako lako :(
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

weberjohn2 Je slazem se s tobom brate,isti problem nas muci.A cuj valjda ce i to proci. A Greenpower1 ne ja sam 100 % siguran da moj problem nema uopce veze s travom.Uopce ne krivim travu za to jer to mi se desavalo dok jos nisam ni znao sta je trava. I jos nesto : bas mi je drago da ste svi tako ful ok i moze se normalno pricati s vama o bilo cemu. Tako da jedan veliki RESPECT od mene:)
MeskalitoLEGENDA

maj 2010.

Nekad davno :) , sam imao fazon da necu da duvam sam nego samo sa drugarima . Kad mi se desilo da duvam sam uglavnom se nisam dobro osecao , nisam mogao dovoljno da se opustim . Vremenom ,drugari otisli svojim putem , ja napravio svoje bilje pa je sad situacija sasvim drugachija :) Sad se retko desi da se poduva sa drugarima , ali evo ovde postoji dosta novih dobrih drugara i pozdrav svima !
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

A cuj ja znam da kad sam se jednom jace napusio, i od trave sam se sav zacrvenio i oznojio, a bilo je minus 5, a ja mislim vidim po sebi da trava dosta jako dize krvni tlak, i otkucaje srca koji pomozu crvenilu sto su po meni jedni od vecih mana vutre
need_weedENTUZIJASTA

maj 2010.

Ja sam mislio da trava snizava krvni tlak
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

a neznam jer znam da mi pocne srce radit brze, al to je mozda jednom kad sam ja (konj) mjeso sa alkoholom

maj 2010.

`to se tie krvnog tlaka kod konzumiranja marihuane ovako to ide; porast krvnog tlaka je u le~eem polo~aju, a smanjenje u stajaem (preuzeto sa medicina.hr). Nisam puaila ve godinama i zadnjih godinu dana puaim kontinuirano i da se nadove~em na temu tjeskobe moram priznat da se i ja ve neko vrijeme borim s time, iako mislim da je to viae rezultat raznoraznih problema,svakodnevnog stresa,rokova,posla itd. Kako navodi jedan lanak na netu ; "Uobi ajena loaa reakcija na marihuanu je aktuna pani na tjeskoba, izniman strah od gubitka kontrole koji uzrokuje paniku. Iako ovi simptomi nestaju nakon nekoliko sati, dugogodiani u~ivaoci marihuane mogu postati psihi ki ovisni" `to zna i da imaju vee predispozicije za razvijanje tjeskobe i eventualnih ostalih psihi kih,duaevnih poremeaja,ali ne zabrinjavam se time,mislim da je to kod manjeg broja ljudi,odnosno kod tipa ljudi koji su karakterno neizgraeni,labilniji,podlo~niji nekom psihi kom poremeaju. Uglavnom treba se znati nositi sa time,nije sve za svakoga i ne znam kako je kod vas ali kod mene se ne javljaju ti trenuci "tjeskobe" samo kod konzumiranja,u principu mi marihuana viae poma~e nego ato mi odma~e u takvim situacijama.
weberjohn2ISTRAŽIVAČ

maj 2010.

Ma kaj oni znaju na medicini.hr, pa ja govorim iz osobnog iskustva, znam da mi se desilo to sa tlakom, imo sam ga bar 200, po njihovom da sam lego nebi to sada piso :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
OptimusISTRAŽIVAČ

avg 2010.

Uf, ata da ti kazem druze jednostavno biti u iskren. Ali bih te zamolio da moje mialjenje uzmea sa velikom rezervom, jer ti sledee pri am kao laik. Te simptome koje ti imaa su verovatno rezultat poremeaja ne ega u tvojoj glavi. Samim duvanjem dovodia do alternacije svoje percepcije i svesti, neko mo~e to da radi ceo zivot i da mu nije niata, a neko se sjebe. Da ne zalazim dublje u mape uma koje ionako niko od nas ne poznaje ni 1%. . . Moj iskren savet ti je da iskuliraa svaku vrstu narkotika, a kad kazem sve ne mislim i na one kao ato su kafa, pljuge, tj one koje manje ili viae ne menjaju tvoju svest i dovode do virtuelne stvarnosti. Na prvom mestu neka sportska aktivnost, a ako budea imao frku sa tim da ne moaea bez d~eje, po~eljna bi bila i neka devo ica koja e da bude tu da te podrzi. Ako pak tebi ne treba nikakva pomo da bi iskulirao joa bolje. Okreni se malo sebi i ne pitaj se ata nije u redu sa uzimanjem vutre, ve ata to trenutno nije oke kod tebe. A takav odgovor sigurno neea pronai ovde. . . Zelim ti brz oporavak i joa mnogo naduvanih dana bez paranoje :) http://www.youtube.com/watch?v=wvbdth2tXDU

avg 2010.

evo i mog iskustva, imam 28 god, bavim se informatikom duvam vec 5,6 godina, ispocetka povremeno, s drustvom, s vremenom se pretvorilo u svakodnevnicu, sam ili u drustvu. uz vutru ide i alkohol i cigarete, obilno, losa prehrana... i tako godinama, pa uza to i blagi anksiozni poremecaj, nedostatak samopouzdanja, strah od ljudi, javnog prijevoza, nervoza, pa tako s vremenom nastade monotonija, pokusaji bjega od sveg toga ali bezuspjesni, ljutnja na samog sebe, nezadovoljstvo samim sobom, teako pronala~enje sree... i tako jednog dana BAM napad panike nakon dvodnevnog pijan evanja, uz mnogo nikotina, al bez vutre, zapalio joint prije spavanja i tad be okinula panika, na pad tlaka, osjecaj nesvjestice, strah od smrti, uzas, ne dogodilo se nikom! bio na hitnoj, dali mi nesto za smirenje, to se stiaalo, proalo za dan, dva uz podosta spavanja. za par dana opet ~eae pijan evanje, trovanje duhanom, (ovaj put bez vutre) nakon ega me okinulo opet preskakanje srca, tjeskoba, depresija u neopisivim napadima. nemajui pojma o tim stvarima i imajui prirodnu averziju prema svim ljekovima nisam htio piti niata, a prepisan mi je xanax joa prvi puta na hitnoj, po potrebi... no prvo sam mjesec dana potroaio da bi obiaao sve mogue doktore i preglede i kad sam vidio da je sve fizi ki uredu, ak i jetra, otiaao sam kod psihia gdje smo zaklju ili da to treba ipak lje it tabletama, to nije benzodijazepinima, alprazolamom iliti xanaxnom. pio sam to mjesec dana u najmanjoj moguoj dozi koja mi je bila dovoljna da relativno mirno spavam, 0,25 svaku ve er prije spavanja. odmah je krenulo nabolje, al se najvea promjena osjetila kad sam totalno izbacio alkohol (znao bi popit pivo, dva tokom dana s druatvom) i cigarete (puaio sam oko pol kutije dnevno). s vremenom stanje se popravilo, mogao sam relativno normalno funkcionirati, razmialjati pa sam po eo pokuaati shvatiti ato mi se to no dogaalo... po eo sam tr ati, vje~bat yogu, bavit se viae sportom, stolnim tenisom i nogometom, viae se dru~it s ljudima i druga ije im pristupat, ne bojat ih se i ne stvarat predrasude. kako sam stvarno puno tekstova pro itao o tim famoznim ljekovima, benzodiazepinima, svaata sam nau io, stvari koje mi nitko nije htio rei o njima ili nije znao, uglavnom, da moram ponovo druga ije bi se lje io. moje stanje se moralo lje it tabletama, to sam siguran, jer sam ih MORAO uzet tek kad viae nisam imao drugog izlaza, napadi su postali prebrutalni, imao sam osjeaj da u izgubit kontrolu totalno, kolko god se trudio promijeniti stvari prirodnim na inom - nije ialo, depresija je kurva, hrani samu sebe. sad ne puaim cigare, ni vutru, ne pijem alkohol, ne pijem kavu ni kofein openito, kolu... niata gazirano, promijenio sam na in ~ivljenja i na in prehrane, puno viae voa, povra, tjelesne aktivnosti. osjeam se zadovoljno. vutru kao i alkohol namjeravam joa ponekad konzumirat, ali isklju ivo u malim koli inama i u druatvu, kad je veselo, a ne kad sam sa sobom se ubijem pa kontam o problemima i dubokoj ze ijoj rupi ;) ako netko treba savjet kako s xanaxom iza na kraj, ili koliko sam ga ja koristio i kako nek se javi pozdrav
za need_weed-a, a i ostale koji imaju loae oseaje kad se navare, jedan savet. prvo.budi iskren prema sebi! ako imaa problem, problem je u tebi, marihuana ga je samo ispoljila. ako ti je teako da pohvataa misli, batali neko vreme, jer vutra poremeti metabolizam serotonina u mozgu i ne mozes jasno da razmotris situaciju. mnogi dozive slicnu situaciju u toku svoje karijere sa gandzom,samo neki to nece da priznaju. najbolje, ali najbolje je da pricas sa nekim o tome, najbolje sa psihologom, psihijatrom, mozda nekim ko je imao slicna iskustva sa vutrom. postoje mehanizmi psihe kojih nisi svestan, a koji se desavaju, psiholog/psihijatar ce ti pomoci da ih postanes svestan i savladas.ti mehanizmi dovode do anksioznosti,nesvestica,paranoje,stida,crvenjenja u drustvu itd. oni se nalaze u podsvesti, tako da ih ne mozes savladati na svakodnevnom-svesnom nivou. ako odete kod lekara, ne dajte da vas olako stave na lekove, navucicete se na antidepresive (mozda) i na sedative (gotovo sigurno), jedino u slucaju da je to bas neophodno (ako ne mozete da funkcionisete-radite, spavate, komunicirate itd). anksioznost-teskoba-sve je to u sustini strah.strah nema uvek objektivno pokrice,to je prirodni mehanizam koji omogucava da prezivimo kloneci se situacija koje nas ugrozavaju,samo sto su nekad te situacije umisljene.tako da, samo opusteno i lagano,sve se da prebroditi. nadam se da ce moja poruka pomoci.sve najbolje ;)
CAMENTUZIJASTA

sep 2010.

svi oni koje misle da imaju ili slute da imaju F40 trebaju se javit svojoj lije nici/ku ope prakse za uputnicu kod psihijatra koji e prepisat zadane antidepresive uz anksiolitike , koje e s vremenom izbacit -uz dodatak kognitivno behevioralne psiho terapije ako ovjek ima novaca- weed nije za preko dana , zapalit joint nave er da lakae zaspea je ok i da se deanksioliziraa mnogi niti ne znaju koje prednosti imaju antidepresivi kod anksiozng pacijenta, ogromna razlika za pozitivu, ogromnu pozitivu

sep 2010.

Fulao si forum po ovom postu,bez uvrede.Znam ljude koji su iste stvari proali bez psihijatra i antidepresiva.Treba samo stati na loptu i S VREMENOM poslo~iti kockice.Naravno da kljukanje sve rjeaava ali otvara nove stvari za druge posljedice.
CAMENTUZIJASTA

sep 2010.

Sorry ali ja znam ljude koji imaju kroni ne napadaje koje su rezultirale kompletnom ksenofobijom i izolacijom, pa su 5 godina ~ivili u sobi i jedini im je put bio izlazak na wc , kad bio imao teake napadaje ili aizofreniju volio bi vidijet tebe kako validiraa svoju tvrdnju. Samo da se zna ima i pokret u svijetu koji prohibiraju cjepljenje djece jer su tako fanati ni za svoj isti lifestile , zar i to odobravaa? Ono stvarno nemoj pri at o ne emu ato i sam nisi iskusio i djelit pamflete "ti sebi sam moraa poslo~it kockice" ....

sep 2010.

Ali bojim se da smo skrenuli s teme.Taj neko ko je ve ozbiljno "bolestan" teako da je u stanju pokrenuti jednu temu i poslo~iti normalan post.Kontam da na Vutru dolaze normali ljudi,koliko toliko,hehe.kad po nem od sebe,ali po ni em dosad ne zaklju ujem da treba otvoriti jedan "sedative thread" i davati preporuke.Sla~em se s tobom i cijenim tvoje znanje,ali to ata mislia je ve daleko od pitanog. Edit-Smatram da je cijepivo samo po etak manipulacije, mo~da da te atite od onog s im te truju.Opet mislim da je taj pokret ludost jer je vjerovatno ravan samoubistvu,ili ubistvu.O u re i samo da treba podvu i granicu,i po eti misliti svojom glavom.I mene su davno davno cijepili,ali mene prakti ki nisu pitali.Mislia da bi sad mogli ubrizgati u mene cijepivo protiv svinjske gripe tek tako da ka~u "da se mora"?
AndrijaJAMBASADOR

sep 2010.

jedan hint : probajte totalno izbaciti alkohol iz upotrebe na neko vrijeme (i bez opijanja vikendom), izbjegavanje filmova sa ljubavnom tematikom, sapunica, , trabunjanje politicara.... pa onda frulica, neki summer house(veselica), dubioza kolektiv , S.A.R.S - debeli lad i slicno ili radite nesto sto ste voljeli kao djeca, voznja biciklom, voznja autom (to sad mozete, kao klinci ste imali samo autice),modelarstvo (growbox), filmic tipa glup i gluplji , kevin and perry go large, mucke,u novije vrijeme instruktor sa rtla- uglavnom cisti humor bez preseravanja, ljubavnih gluposti,ubijanja i slicno a za one koji su usamljeni i one koji nisu preporucujem WorldOfWarcraft jedno predivno iskustvo za cijeli zivot.... i vecina razloga crnih misli je otklonjena, a najveci uzrok tih svih crnih misli(uz nezaposlenost, rad za novac-izmisljotina tzv.odraslih ljudi) je taj sto Vas od malih nogu uvjeravaju da morate odrasti, biti odgovorni, da se morate prestati igrati a onda pocinju problemi tzv. odraslih ljudi ....
CAMENTUZIJASTA

sep 2010.

Ne nego mislim na bolesti koje su harale svijetom i ostavile milijuna mrtvih kao ato su boginje tuberkuloza dje ija paraliza . Gripe osim `panjolske su samo prenapuhana sporadi na pojava koja bezveze izazivaju paniku. HiV , alchajmerova, multipla skleroza,te rak maternice bi htio da se u budunosti ako budu proizvedeni stave meu obvezno cjepljenje s ostalim cjepivom. eto :/ cjepivo za rak grla maternice je ve proizvedeno

okt 2010.

Pozdrav. 100 ljudi...100 teorija. Evo moje; itam tvoj post i pokuaavam zamisliti tvoj 'profil'.Znaa ata vidim na momente? ...Samoga sebe :) Na takve periode u ~ivotu ea naii troaio ti vutru ili ne.Predla~em ti da porazgovaraa sam sa sobom,da vidia gdje si,koje su ti mogunosti i na koju stranu bi se trebao okrenuti. Situacija danas, u kojoj svi manje-viae ~ivimo, dodatno optereuje psihu sa stvarima o kojim u normalnim uvjetima ne bi trebali uope razmialjati...zaposlenje,besparica,lopovluk,druatvo puno izopa enih likova...a ti u centru svega toga ! Moraa nai na in kako da se izvu ea iz svega toga.Neznam koliko imaa godina,(predpostavka 22-25),ali mogu ti rei neato iz osobnog iskustva.U tim godinama sam otpo eo 'graditi' svoj ~ivot, da bih danas u~ivao u njemu.Bilo je svakakvih iskuaenja,pritisaka,borbi...i ega sve ne.Jednostavno se moraa sam izboriti za svoj status u druatvu u kojem ~ivia.Ne prihvaaj tue ideje ako su loae,makni se od loaeg druatva,od zli ljudi... To nee biti bijeg od problema u potpunosti,ali pokuaaj prepoznati dobre stvari oko sebe i dr~i se samo njih. Budea li samo gledao u sve to...bit e ti sve gore. Tako je lagano biti promatra a ne u centru pa~nje...nemaa pojma:),samo moraa nai na in na koji na in ea to ostvariti. Najbitnije od svega; Nema predaje... I vidjet ea jednog dana kako je to bilo lagano za rjeaiti :) Dr~' se.
nightpianistISTRAŽIVAČ

okt 2010.

Evo moj osvrt....recimo dok sam imao puno vutre i po cijele dane puaio na momente sam se osjeao beskorisno..no sada manje puaim i radim cijelo vrijeme diplomski i super mi je. Poanta je da dok se puai treba neato raditi ponekad, neki hobi, iatit kuu, igrat igrice ak niat drugo. Naduvati se, nakapat oi visinama i i van meu ljude, zajebavat se s frendovima i to! joy to the world :D
svi ti strahovi koje spominjete, imate vec u sebi,samo su oni negde zakopani.to da je svet pun svakakvih ljudi,da je besparica,da je nepravda i opasnost oko nas.vutra je samo isterala na povrsinu.ponavljam,svi to prodju tako da, sto kazu neki ovde, joy to the world. i da, bitno je i ovo sto je nightpianist napisao,radite nesto,ne dajte da vam vutra bude jedina aktivnost.covek ima smisao ako radi ono sto voli,problem s vutrom je sto se mnogima toliko dopadne da prestanu da se bave drugim stvarima.treba iz iskustva sa vutrom izvuci najbolje,npr neko ko se bavi muzikom moze uz pomoc vutre poboljsati svoj kreativni rad,jer su razmisljanja i opa~anja na vutri ja a itd. sigurno da bi bilo najbolje da mi smokeri zivimo na nekom tropskom ostrvu, uzivamo u prirodi, sviramo,pevamo,volimo lepe devojke,a ne da brinemo brige materijalisticke civilizacije.do tad iskulirajte ta sranja i uzivajte u vutrici :)
SiDAMBASADOR

okt 2010.

ja to nemogu... ja sam zabijen.. slabo mogu s ljudima.. previae dru~enja stvara mi tjeskobe.. ne podnosim velike hrpe ljudi, ne volim glasna mjesta, ne volim izlazit i opijat se i radit budalu od sebe.. imam par frendova koje jedva vidim, previae dru~enja s njima takoer mi stvara tlaku.. imam curu, s njom se osjeam sigurno i jedina je osoba s kojom mogu bit.. Ne smatram to problemom nego moralnim izborom.. Ljudi sami po sebi su ~ivotinje, ato ih viae poznajea tolko imaa materijala za upijanje negativnih stvari kojima te zaraze ti ostali ljudi" Slabo mogu komunicirat s nekim novim ljudima, osjeam se augavo, koda me svi gledaju i samo ekaju da nea krivo ka~em ili napravim... neznam, malo me to sve nervira, ali kad je danas sve to u banani, svi se dru~e preko fejsbuka, ato ja osobno ne podnosim i ne shva am takve ljude, ima 400 prijatelja a nema niti 12 godina.. razumijete o em ja pri am.. to sve ide u *****... sami sebe emo pojest s glupostima, primitivnim stvarima i jadom koji nam se pru~a danas... realno gledajui. zar nije? jako sam frustriran i depresivan, jer nemogu na ljudsko bie s kojim bih se ugodno osjeao u razgovoru, svi su neki forseri i neki kvazi brija i i veliki frajeri... daj se makni i pusti me na miru sa glupostima... Dali sam u krivu ato ne volim ve inu ljudskog roda? Mo~da sam lud? mo~da je to sve ok, pa bih se i ja trebao spustiti na taj nivo? `ta ka~ete? Mo~da trebam napravit Facebook account i imat 500 virtualnih prijatelja za koje me iskreno boli pimpek! Dal da se upucam il ne?? :icon_lol:
BeyondLEGENDA

okt 2010.

hm, vrlo sli no glaasi i moja pri a :) al ne osje am se depresivno zbog toga, fuck people
SiDAMBASADOR

okt 2010.

ma nisam depresivan samo radi toga, nego sve stvari kad se poklope imaju najvei utjecan navedenog primjera! radi ovoga sam najviae frustriran... fuck people stoji, istetovirat u si to na elo :icon_lol:
He-ManLEGENDA

okt 2010.

diste vas dva :sun2: evo da se i ja prikljucim klubu :icon_lol:, jebaleih kave i malumne spike, priblezgavanja i pretakanja iz supljeg u prazno. I onda kad me netko zove za izac na opet isto misto di ce opet zavrtit jednu te istu pricu od proslog puta. Tlaka stari :ohno: radije vozin skejt ili biciklu, sist kraj mora i promatrat kako se valovi razbijaju o kamenje, gledat travu kako raste i ostale zabavne stvari :icon_mrgreen: Ali zaboli mene, nit me puca depresija niti tuga ma nista brate :costumed-smiley-027 Znate onu :sun2: WlBiLNN1NhQ
BeyondLEGENDA

okt 2010.

welcome he-man :) bio sam ja prije u mlaim danima dosta zabrinjavajue depresivan, potkraj osnovne i srednja, baa zbog ljudi, zra enja njihove idiotske energije i svega ato ste naveli ve. tjeaio sam se sluaajui slipknot, kataklysm i sl. :) http://www.youtube.com/watch?v=R3lRn58AhtI stvarno su te frenkve djelovale pozitivno na mene jer su izbacivale svo to sranje iz mene i smatram da je ta mladena ka depresija dosta normalna stvar koju jednostavno treba prerast i nije neato posebno zabrinjavajue, jer ato te ne ubije oja a te a u danima vrtia mi je bilo kroni no heh, do~ivljavao sam ljude kao demone, ne sve naravno. Ali danas mi je uglavnom kul, imam svoju ljubav koja mi podosta ispunjuje ~ivot i na ljubavnim i na druatvenim nivoima, ali odrastui ovjek nae vrijednosti ~ivota koje ga ispunjuju http://www.youtube.com/watch?v=KCHvCJp35vU :P evo ovo je cam samo za tebe http://www.youtube.com/watch?v=y86p7y0Abgs ato dalje od cjepiva to bolje, i nemojte zaboravit da su ljudi govna hehe, pogotovo oni u farmaceutskim korporacijama i jedino ato ~ele je novac, a da bi generirali novac potrebna im je bolest, ato viae bolesti to bolje, lijek koji trajno izlje uje je zadnje ato ~ele
NoTrippinAMBASADOR

okt 2010.

Malo oftopika: Stara mi radi ko medicinska sestra na pedijatriji(bebe i dica do srednje akole) i uglavnom ona obavlja sva ta cjepljenja, i baa mi danas ka~e kako je sve viae roditelja(ve inom visoko akolovanih ljudi) koji zabranjuju ikakvo cjepljenje svojih beba i da za to moraju potpisat izjavu da se odri u svakakvih pomoi u slu aju sranja.Tako da i ta "obavezna" cjepljenja nisu obavezna, ata je jako dobra stvar da znaa da ti niko nee cjepit djete dok ne gledaa, bar ne joa. Malo topika: Ajde itam malo vas i drago mi je vidit da nisam lud, iako bit lud mi djeluje super kad vidin kakvim se sve filmovima ljudi pucaju i od kakvih gluposti pate, al opet se trudim gledat samo pozitivno u ljudima. :thumb: a ja zadovoljan kad legnem na stablo i gledan oblake, joa bacit par kamenja u more, pa di ea vee divote od toga.:hippy: Bilo je svakavih faza i to je sve dio odrastanja al bitno mi je da mi je sad u glavi konstantno stanje sanaajn regea 0lDTWMkdn14 Ljudi pis ;) dr~te se:sun2: i let d gud vajbs gir a lat strongr
BoltISTRAŽIVAČ

okt 2011.

i ja ponekad imam takvih problema,al to tie ~ivot...zapalim pljugu i popijem helex i nema toga...sve ravno u glavi,a ti sposoban za bilo ato....no worry ;)))) ima jos takvih samo nitko nije skroz otvoren da to prizna....
MonkENTUZIJASTA

okt 2011.

needweed - U bedu naduvani smo bili svi, gle osjecaji skacu znas i sam, ako na to nadovezes neki los dogadaj eto ti pizd... , ali sve je to normalna stvar. No citajuci tvoj post sam "instiktivno "dobio osjecaj da problem stvaras sam sebi jer MOZDA (ovo je samo moje misljenje na temu, te se ispricavam ako grijesim :) ) previse razmisljas sto ce drugi misliti o Tebi dok si okruzen ljudima, pa te obuzme osjecaj nesigurnosti i osjecas se ugrozeno. No to nije prevelik problem i vjerujem da ces ga vrlo lako rjesiti, kao sto VenloNL kaze, tako da porazgovaras sam sa sobom, skontas na cem si i ides dalje. Mozda to glupo zvuci, ali popricat sam sa sobom s vremena na vrijeme (iz svog iskustva) je vrlo dobro za psihicnko zdravlje. No mozda sam ja samo :flamed: ko ce ga znat..hhahahaha
SmehENTUZIJASTA

okt 2011.

citam sad prvi post od need_weed i vidim sebe do nedavno...imao sam problema nisam znao di da se okrenem..rastava matorih..najmlai 2 godisnji brat jadnik sam nezna sta bi vidids da se i on muci...sa zarucnicom problemi da se useres ovi me na poslu jebu...dodem doma zamotam si jednu odem u k....c neznam di sam sve me mori sve mi brige se natovare na vrat doslovno vristim u sobi...i onda jedne nedelje poslije rucka odem na nasip na Dravu zapalim jednu i setkuljim i razmisljam ako ova voda moze bezbrizno da tece sto ja nebi mogo da setam i tako lagano setajuci me mane ti problemi i jedno vrijeme je to palilo onda sam se jedno vece smorio od problema puko sam oso sa posla bilo *****rija i sljedeceg dana sam se naso sa jednim drugom tako osli na cugu zapalili iskreveljio sam se s njim ko nikad u zivotu...bilo mi ravno sve odavde do gorija karpata ...Tako da shvatio sam da je dosta i do okoline kako ce te vatat to sve ako se zadubis sam u sebe jos ti je gorije...treba naci nekog s kim mozes duvat da ste svoji da se mozete upustit u neku ozbiljnu raspravu ali bolje ono da je sve ravno pa ludiranje do koje doba na terasi i tako...al sve u svemu bino DA SE RIJESI SVAKI PROBLEM NIJE BITNO KAKO I S KIME -----Ps

okt 2011.

I tako nakon izvjesnog vremena pronaoh ja jednog i joa jednog ,zapalimo pa nam se poklope razmialjanja i pri i nikad kraja,teme ne nedostaje...nije mi bilo problem izvaditi iz tegle svaki puta i ak,hehe Pa se meni onda neato desi...pa ja upozorim jednog od njih da se malo pripazi....pa njih dvojica malo porazgovaraju...pa uklju e u pri u i ~ene...pa polako vidim da znaju i drugi.... Uhhhhhh,baa dobro:icon_lol: Ve sam pomislio da emo se dru~iti do penzije,hehe Zato klju u bravu do sljedee probe:).....stojim ipak radije po strani. Tjeskoba...i like it,hehe LACUNA COIL - I Like It (OFFICIAL VIDEO) - YouTube
TropicoLEGENDA

okt 2011.

Kad netko boluje od anaksioznosti treba se pronaci sr~ problema. Ja sam jedno godinu i pol bolova od depresije i tjeskobe, razlog mojih depresija i tjeskobnih razdoblja je bija taj sta je negdi u dubini mene postoja strah da ne ostanem sam...na kraju sam osta sam i puca sam iz dana u dan itd...nikakva trava mi tu nije pomagala, jedino kod spavanja...ono sta mi je pomagalo su zolofti i helexi...na kraju krajeva sam sa sobom sam rijesija neke stvari....shvtija da je sve to sastavni dio zivota i krenija dalje...osoba kakva sam bija prije godinu i pol i sad je neusporediva... Zaklju ak: nikakve trave, ljekovi i akre vam nece pomoci ako ste vi u glavi labilni. Pronaite sr~ problema i nau ite se nositi s tim. Radite ono ata vas veseli, ata vas ini sretnim, od ega ste "high2 a ne ono sta vam stvara depresiju i tjeskobu! http://www.youtube.com/watch?v=pX-9JjJMNsw&feature=related Potpisujem!
AidmintsISTRAŽIVAČ

okt 2011.

Isti problem crvenila sam imao, ali onda sam krenuo malo eae puait i izlazit u krugovima schillanih ljudi - tzv. stonera. Mislim da ti je to najvei problem - viaa se s krivim ljudima. Razmisli malo o tome, potra~i druge ljude i ako ih nema preseli se, promijeni posao. Jednom se ~ivi. Eh sad problem je to ato ako si cijelo vrijeme u okru~ju kulnih ljudi i onda doea negdje di su glupi forseri s inteligencijom manjom od makovog zrna malo padnea u depru. Ali eto, nekad se mora malo i deprimirat, ata se mo~e. A sljedei put kad se zacrvenia i ljudi ti se po nu smijat - po ni se smijat i ti. :) Chill.
iprezimeAMBASADOR

sep 2012.

tema je mozda stara ali uvjek covjek ima istih problema, novi sam na forumu ali recimo da imam nekog iskustva prije 15god. sam posadio prvu bila je visine oko 4m, jednom mozda i slikicu dam, sto se tice tjeskobe ima par ljudi oko mene koji su i prestali da konzumiraju upravo radi toga, paranoja i tjeskoba, i u par navrata je i mene oprzilo, pa sam skontao da je problem u tome sto se covjek precjeni te pocne stavljat pola kile u doint, to vise nije to, kada imas problema sa paranojom lagano smanji kolicinu da budes lagano haj, da si hvatas misli i svojih sugovornika, i tako neko vrijeme i vidjet ces da ce te proci, to je jedan od normalnih procesa kod zike
Hemp_OracleISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Ja mislim da vutra openito, osim ato kad se uduvaa po nea razmialjati o tome i time potaknea anksioznost,nema previae povezanosti s poreme ajima anksioznosti i napadajima panike. Ja sam te napadaje znao dobivati i kad bi mi se tlak previae spustio ili podigo, neovisno bio high ili ne. Nema to stvarno veze ni sa time ni alkoholom ni iime, to je stres, traume koje ovjek do~ivi a ja sam ih do~ivio dosta. Jednostavno ~ivot. I dobro mi je poznat taj osje aj panike, ljudima ka~ea imam napadaje tjeskobe oni ka~u da i ja isto al to nije to, ljudi obi no pojma nemaju ata je zapravo napadaj panike. Neda mi se detaljno opisivat ali neki govore da je "najbolnije ~ivotno iskustvo" jer stvarno nije ugodno. Uglavnom ko god to do~ivi i pro~ivi neka zna da je to lagani psihi ki poreme aj uzrokovan stresom, nije odma duaevni bolesnik, taj poreme aj nije bolest, ne mo~e se manifestirat u niata te~e, NIJE LUD, i najutjeanije od svega, NE MO}E MU SE AMA BA` NI`TA DOGODITI. (ovo zadnje podcrtavam jer je injenica). A ja osobno inae nikad ne pijem tablete ali uvijek imam uz sebe onaj normabel i od 2mg koji obavezno vaknem ako osjetim da e me to uhvatit. Da se s tim ~ivit ;))) Eto, toliko od mene.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se