VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeKanabinoidi (THC, CBD, CBN)
LEGACY

Kanabinoidi (THC, CBD, CBN)

139 odgovora31,721 pregleda
CreativeLEGENDA

apr 2014.

Dosta novaka me ispituje u zadnje vrijeme sto su to cbd i cbn ...kako svi znate sto je thc :D pokusavajuci van naci odgovor da sto lakse shvatite naisao sam na Biljka kanabisa ima 66 razli itih kanabinoida, neki su meusobno toliko sli ni a opet toliko razli iti da ih mo~emo podijeliti u deset grupa. Baa zbog ovih sitnih razlika svi zagovaraju upotrebu kanabisa u biljnom obliku a ne filtriranom obliku kao tablete. Jedino svi zajedno imaju pravo djelovanje. Ovdje emo izvui glavne odgovorne kanabinoide. THC  delta-9-tetrahydrocannabinol THC je psiholoaki najaktivniji spoj. Uz CBD drugi je po redu s najveim terapeutskim djelovanjem. Djeluje analgetski, anti spazmatski, smiruje tremore, djeluje protuupalno. Stimulira apetit i smanjuje mu ninu. Mo~e se primijeniti kao terapija u osoba s problemima u prehrani (anoreksija), za smanjivanje nuspojava kemoterapije, osobama s multiplom sklerozom, spazmima, napadima. Ima mogunost djelovanja na promjenu raspolo~enja kod depresivnih osoba, promjene ponaaanja kod nezainteresiranih osoba. Od nedavno je potvreno da THC uz CBD djeluje na smanjivanje nekih tumora i broja kancerogenih stanica. Potvreno je i da smanjuje napredak ateroskleroze u miaeva. CBD Cannabidiol CBD je komponenta koja ne djeluje psihoaktivno. Mialjenje je da postotak CBD-a u kanabisu modulira eufori an osjeaj koji razvija THC ato mo~emo vidjeti u razlici izmeu Sative i Indike. Indika ima puno vei postotak CBD-a za razliku od sative a time i manje eufori no djelovanje no puno bolje medicinsko. CBD ima antiupalno, antibiotsko, antidepresivno te antipsihoti no djelovanje. Vrlo je dobar antioksidans, djeluje blago sedativno. Protektivno djeluje na ~iv ana vlakna. Sni~ava krvni tlak. Vrlo efektivno djeluje protiv bolova gotovo isto kao opijatski lijekovi. Poja ava imunitet. Smanjuje konvulzije, upale, stres i mu ninu. 2001. pravljena je studija na pacijentima s multiplom sklerozom i dokazano je da CBD i THC zajedno djeluju vrlo dobro na umanjivanje napadaja dok svaki za sebe nema jednako dobar u inak CBN Cannabinol CBN ima blagi psihoaktivni u inak, desetinu jakosti THC-a. CBN nastaje kao produkt raspada THC-a koji bude izlo~en svijetlu i vruini. Poja ava pospanost i smanjuje gr eve. Dobar kod menstrualnih tegoba zajedno s ostalim kanabinoidima. CBG Cannabigerol CBG je prvi kanabinoid koji proizvodi biljka kanabisa. On je prekursor svih ostalih kanabinoida. Ima blago sedativno i antimikrobno djelovanje. Poja ava san i ini osobu pospanom. Studije pokazuju da CBG smanjuje intraokularni tlak kod pacijenata s glaukomom te da pospjeauje antibiotsko djelovanje kanabisa. Sam CBG pokazao je sposobnost zaustavljanja rasta kancerogenih stanica no daljnja istra~ivanja su potrebna. (E) BCP  Beta-caryophyllene Prirodna je i jaka antiupalna komponenta koju mo~emo nai i u hrani tipa crnog bibera, origana, bosiljka, limuna, cimeta, mrkve i celera. Za razliku od THC-a ova komponenta nema u inka na mozak tj. nema psihoaktivno djelovanje. THCV tetrahydrocannabivarin THCV ima slabi psihoaktivni u inak te poma~e u lije enju dijabetesa. Trenutno se rade istra~ivanja za uporabu THCV-a kao lijeka protiv debljine. THCV se uglavnom nalazi samo u sortama tipa Sativa. CBC Cannabichromene Kako smo spomenuli u kanabisu postoji 66 komponenti koje djeluju zajedno. Ovo je jedna od tih koja poma~e drugima da djeluju aktivno. CBC ima promovirajui u inak na THC ali ujedno ima i blago sedativno, analgezijsko i antiupalno djelovanje. Ima vrlo bitno antibiotsko djelovanje. Preuzeto sa trava.hr Za one koje zanima malo vise i detaljnije evo jedan koristan link http://www.calgarycmmc.com/endocannabinoids.htm

apr 2014.

Bravo Creative ovakvih postova treba uvijek vise. :)
Lazar95ISTRAŽIVAČ

jul 2014.

E ovo je ono sto meni treba! Vise cbd-a manje thc-a ...

jan 2015.

Ima dosta korisnih informacija o kanabinoidima na srbskom na ovom linku `ta su kanabinoidi ?
zendramaxENTUZIJASTA

jun 2015.

na jednom mjestu puno korisnih info, jezgrovito i razumljivo..bravo!
Grile RolcangeISTRAŽIVAČ

jul 2015.

neznam da li smijem ovdje pitat ili.....da li se biljke mogu modifikovati tako da imaju veci postotak CBD-a nego THC-a tj, da se primjenjuje u medicinske svrhe ane radi stoniranja :))) nisam bas dobar sa engleskim ali cini mi se da sam na jednom sajtu procitao kako se trebaju manje svjetlosti izlagati da bi biljka imala veci postotak,zna li neko nesto o ovome?
baobabLEGENDA

jul 2015.

Zasto ih modificirati kad na trzistu ima more sorta sa visokim postotkom CBD-a, niskim THC-om. Jednostavno si izaberes ono sta ti odgovara.
Grile RolcangeISTRAŽIVAČ

jul 2015.

da ali mi je ovako zanimljivije,pitam samo da li moze,na koji nacin i to,ako netko zna,ako ne,pa nikom nista :))

avg 2015.

Neato sam znao,neato nisam . Hvala u svakom slu aju dosta sam nau io :)
PiiAMBASADOR

sep 2015.

g79HokJTfPU

sep 2015.

Gledo sam neki cnn ov dok o travi ima 3 nastavka ako se nebaram i neki breederi iz colirada su bas breedali da dobiju cisti cbd strain i uspjeli su..
PiiAMBASADOR

sep 2015.

ja sam gledao samo drugi deo, u tom delu jos nisu imali cisti, samo sa vise cbd od thca i2qFDb8LExo

dec 2016.

Bravo,jako mi se svidja,vise ovakvih tema,vise informacija koje su vredne zapisivanja a ne samo citanja,svaka cast. peace and :respect:

dec 2016.

mislim da je sannies dream,tako nesto,ugl strain su po toj maloj nazvali,sto je imala vise od 300 napada dnevno..

dec 2016.

Charlotte
Grile RolcangeISTRAŽIVAČ

dec 2016.

svidja mi se ovaj clanak,bas cu proguglati da vidim ima li sta opsirnije,hvala ti :))
ZexiISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Gde i na koji nacin se moze videti za neki odredjeni strain koliko i cega ima u njemu..? Uglavnom su informacije Thc-Cbd...
hazeriZMAJ

dec 2016.

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&ved=0ahUKEwius77Xv5HRAhUJnBoKHZHWAvwQFggxMAM&url=http%3A%2F%2Fen.seedfinder.eu%2Fstrain-info%2FBlue_Dream%2F&usg=AFQjCNEMsZZRjmKTuJECEWbpL2MnidHV2Q&sig2=Y5ZeeEKlbQHGwswCEbmb8w&bvm=bv.142059868,d.d2s
ZexiISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Hvala ti druze, ali nece da mi otvori taj link iz nekog razloga...
hazeriZMAJ

dec 2016.

Znaci ukucaj stranicu seedfinder canabis i sortu koju zelis..
petarpan244ENTUZIJASTA

dec 2016.

http://irka.org.rs/cesto-postavljana-pitanja-f-a-q/ ovdje imate puno pitanja i odgovora. IRKA je organizacija u Srbiji koja se bori za legalizaciju cannabisa.
ZexiISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Nisam se lepo izrazio.... Interesujeme kako da dodjem do informacije za odredjenu vrstu, na primer.... Critical kush Koliko ima kanabinoida THC CBD CBG CBC THCV CBN Da li postoji negde na forumu ili na drugom mestu ta vrsta informacija za strainove....? Tnx..
xcxAMBASADOR

dec 2016.

Hazeri ti je napisao, ako nema info na seedfinder stranici, odea na stranicu breedera i pogledaa. Ako nema tamo onda teako da negdje ima.
StipeZMAJ

dec 2016.

@Zexi Profil kanabinoida mozes procitati samo ako breeder radi ili salje svoje sorte na analizu. ...nemaju svi breederi takvu aparaturu, ali neki imaju. Za GHS znam da mjere jedno 5-6 razlicitih kanabinoida i 20ak terpena. Imas u opisu svake sorte na njihovoj stranici.
ZexiISTRAŽIVAČ

dec 2016.

Hvala Stipe....Pozz
fcinterENTUZIJASTA

jan 2017.

Kakav je Cbd high? Da li se ista osjeti?
StipeZMAJ

jan 2017.

Nema psihoaktivan high u glavi kao thc, vec umirujuce i opustajuce djelovanje po tijelo.

jan 2017.

ja kad lezim i pusim,sve ima cbd stil rada.

jan 2017.

"CBD is non-psychoactive. In other words, CBD can't get you high. While disappointing to recreational users, this unique feature of CBD is what makes it so appealing as a medicine."
donkyhotISTRAŽIVAČ

feb 2017.

Kada kazu da npr. Blue Dream ima 19% thc- a, 19% od cega?

feb 2017.

"A common rule of thumb is that 1 gram of cannabis has 1,000mg of dry weight, meaning that if a strain has a 15% THC content, it will have 150mg of THC (15% of 1,000mg = 150mg)." + https://www.royalqueenseeds.com/blog-how-to-calculate-thc-dosages-in-cannabis-edibles-n238
TriptankLEGENDA

feb 2017.

Ja sam mislio da ako piae da strain ima 20%thc to onda zna i da je 20% od svih kanabinoida thc a 80% neki drugi kanabinoidi, ali o ito nije tako

feb 2017.

Ja sam konto da je to ko postotak alkohola u cugi..
HomericaISTRAŽIVAČ

jun 2017.

Ja sam itao da kad ti biljka procvijeta bude puna biljelih dla ica i one stvaraju cvijet ali treba znat ato uo ea,da ti biljka da viae cvjetova koji e pokafeniti. bijele sli ice za30 dana da bi dobio mo~da50g viae trave s puno CBA a THC se dobije dok su cvjetovi bijeli i im na vrhu biljke kad se pojavi naene dla ica ubrati onda jedan bijeli cvijet i zapaliti ga i ako bude odli an beremo biljke im vrh pokafeni a tako dobijemo bijele cvjetove trave i utoj travi je ve i postotak THC-s,kod trave s puno THCa malo se dobije na jednoj biljci,npr.ja sadim automate i prosje no mi da oko100g bijelih cvjetova za75dana otprilike u mogla je narasti joa dok bijeli cvjetovi ne pokafene na vrh,tad je ja berem Pogledajte na stranici www.iGrow i tu nai neku cijev koja koata1500kn a i sama se mo~e napravit,i sprej od500ml,cijev se otvori na vrhu i dnu,ima vode tu pa vidite kako tip dobije ulje,u cijev stavi oko50g izmrvljenih u blenderu prije toga,kad smo cijev napunili cvjetovima marihuane ima stoli ali moze se i s noga,uglavnom na postolju od3noge na vrhu 20,30cm cijev je od tla i sad cemo uzeti sprej i posudu koju stavljamo ispod cijevi.Sad ekipa uzme sprej i prikopca cijev na vrhu je u~a rupa i koji stane ulaz na vrhu ekom ohladi marihuanu i na dno izlazi ulje zab5minuta gledao sam preko youtuba kako prave ulje preko cijevi i sprejeva(sprej za upalja e je hladan a THC se od trave razdvaja HLADNO OM KAO NPR CO2,LED MARIHUANA viae davav ako VEGETIRA 16h svijetli a spava8a nevalja kad smo radili 18h dnevno dobili bi manji urod,samo voda mo~e pove ati snagu i oazu za biljke i dijete,probao i viae sam dobio dok je vegetirala16h bolje je nego18h,sa16g vegetacije cvjetanje mora biti bolje jer njemu treba 12g svjetla i12h mraka da biljka prosvjeta nakon3,4mj.vegetacije
hazeriZMAJ

jun 2017.

@Homerica Sta se desava?:rolleyes:
HomericaISTRAŽIVAČ

jun 2017.

sranje se događaju,zasaditi u 2mj.Northern light i držao je u šatoru150×150×200cm(1380kn platio)i imao LED GROW LIGHT OD1200w koja mi je crkla i stavim je vanka i sutradan 3.6počne cvjetat i prije 2 dana mi se osušila i s nje sam dobio40g savršene trave,moram sad nabavit LED GROW LIGHT FULL SPECTRUM S(COB-CHIP ON BOARD),preko e-Bay ili kod Amazon online kupit ču LED GROW LIGHT Anjeet1800w(ima COB),kad radi troši600w,240usdolara,a ako bude love uzet ču jaču LED Anjeet3600w koja dok radi troši1000w 500USD,LED GROW LIGHTnoah6 ili noah8,LED BP500 iIBP700,savršena suvsvjetla ali neznam im trenutnu cijenu i noah6ili8 koji bi ili BP500 ili BP700 kako i druga LED SVJETLA valjati,namjeravao sam saditi12ili16automata u šatoru150_150×200cm,govore da je pod LED GROW (COB)FULL SPECTRUM po 1automatu da se troši50w po biljci,ako je to točno za10automata mi treba 500w da mislim posadit najviše16automata svjetlo ce trošiti dok radi najmanje800w prosječno(koliko je automatu dovoljno svjetla dnevno,12h kao biljka koja cvgggfli 16h dok feminizirana biljka treba da raste u VEGETIRA pa me zanima koliko svjetla dnevno treba AUTOMATIMA AKO RASTE NA LED GROW LIGHT ANJEET3600w koja troši1000w za1000w dnevno,u iGrowa večinu kupim ili u Grow stopu,osim LED SVJETLA.AKO ZNAŠ KOLIKO ILI KOJE MI SVJETLO TREBA ZA 16 AUTOMATA KOJI ČE BIT U ŠATORU150X150X250CM,JAVI AKO DOZNAŠ+KAKO ČU NABAVITI "OVLAŽIVAČ ZRAKA" TAKO DA U ŠATORU VLAGA BUDE IZMEĐU 40%I 70% VLAGE I DA NEBUDE PREKO30C STUPNJEVA U ŠATORU PA ČU DRŽATI2SREDNJE VELIKA VENTILATORA CIJENE OKO400KN,ventilacije koja ce ubacivati zrak i izbacivati ga dok svijetlo radi ponoči naravno jer je od22h struja jeftinija do6 ili8,,što si ti posadio i bili ti dobro,ja prelazim na automate,sjeni sam se da heroinom i pijem heptanon,heroin nisam provao odtkad je zadnji put HAJDUK BIO PRVAK,smanjio sam heptanon sa4boce dnevno na 1bocu dnevno a i to prodam ako mogu i popijem koji diazepan,pon.ipet. dobijam heptanon i u pon uzmem bocu i ostalo prodam. i tako petkom,uzmem jednu dok ostale prodam da imam za cigare,platit struju,nahraniti psa(imao sam umrijeti2012god.otkazala mi pluča(samo pola jednog polučnog mi je radilo i 24dana bio u bolnici24dana i rekli mi da ču umrijet ako ovako nastaviš,a ja sam smršavio za popizdit,nisam jeo nego bi samo pon. i pet. pošao pješke do doktora po heptanon i nebi izlazio iz sobe do sljedečeg petka ili pon.kad bi pošao po heptanon a i toj maloj sobi.od15kvadrata odlučio sam nabaviti psa ženku belgijskih ovčare,ogromna je i ona me vodi vanka na šetnje na kupanje ljeti jedino što napada drugima ženke pse i mačke,ali s ljudima je super,jedino neda nikome da mi priđe.Pozdrav i ako čuješ što korisno i unutrašnjem uzgajanju automata u unutrašnjem prostoru,koliko je potrebno svjetla za16automata,koliko dnevno može če automati biti dati na LED GROW LIGHT.
hazeriZMAJ

jun 2017.

Sad mi je sve puno,puno jasnije:razvaljen:: Evo bas se idem raspitati povodom tvojih problema. Procitaj pravilnik jer ce te banbusati:spliff: Jos jedan edit: Pa ti javno priznajes da dilas metadon:vozdra:

jun 2017.

A jes ga panta pocisti :razvaljen:: Ajd reci da nije zaslu~io:D
-BäR-ZMAJ

avg 2017.

fUdFTrZVy0o
-BäR-ZMAJ

dec 2017.

GDRJAJPDC7U
formZMAJ

dec 2017.

Prva liga ljudi i poruke:clap::
jaime88LEGENDA

dec 2017.

npr. cbd ulje , uzmes 3-4 kapi i odlicno za spavanje, izaziva glad, ali nema u inak kao kad zapalia travu s xx % thc-a
H2O888LEGENDA

dec 2017.

Kanabinoidi i njihova medicinska svojstva Tvornica kanabisa i fitokannabinoidi THC, CBD, CBN, CBC, CBG i oko 80 drugih molekula čine obitelj fito-kanabinoida, koje se mogu naći u različitim količinama ovisno o uvjetima okoline, u biljci kanabisa. Neki kanabinoidi su odgovorni za glavne učinke kanabisa , a neki od njih imaju važna medicinska svojstva koja znanstvena zajednica i dalje svakodnevno otkriva. Neki kanabinoidi uključuju antidepresivne , protuupalne, anti-anksiozne, anti-mučninske učinke, dok drugi mogu čak pomoći u zaštiti živčanog sustava.Zapravo, tek počinjemo otkrivati puni potencijal kanabinoida i svih mogućih primjena, osobito za određene vrste raka , kao i za druge degenerativne bolesti . Kanabinoide možemo svrstati u četiri različite skupine: kanabinoidi prirodnih biljaka (fitocenbinoidi), endogeni prirodni kanabinoidi (endo-kanabinoidi, koje ljudsko tijelo proizvodi za obavljanje bioloških funkcija), sintetski kanabinoidi(potencijalno opasne jer postoji vrlo malo povratnih informacija o njihovim učincima) i kanabinoidni mimetici ili kanabimimetici (molekule prirodnog ili sintetskog podrijetla, oponašajući djelovanje kanabinoida na CB1 i / ili CB2 receptore). U ovom ćemo članku govoriti samo o kanabinoidima koji su prirodno prisutni u biljci kanabisa, fitocenabinoidima . Većina kanabinoida pojavljuje se u malim količinama (manje od 0,01% ukupnih kanabinoida) i ne smatra se psihoaktivnim ili važnim za učinak. Mnogi su zapravo jednostavni homologi ili analozi (struktura ili slična funkcija) od nekoliko glavnih poznatih kanabinoida. Ipak, medicinska istraživanja nas redovito poučavaju iznenađujućim novim stvarima o ovim kanabinoidima prisutnim u obliku tragova. Naime, ovo istraživanje i ta otkrića nažalost još uvijek znatno usporavaju zakonodavstvo mnogih zemalja. Različite mješavine kanabinoida, kao i neke druge srodne molekule (uglavnom aromatski spojevi poput mircena), objašnjavaju u velikoj mjeri varijacije učinaka koje susrećemo iz jedne vrste kanabisa u drugu. Intenzitet učinka ovisi uglavnom o THC razini, omjeru THC / CBD i načinu konzumacije, ali taj učinak može se također modulirati na nekoliko različitih načina. Glavni kanabisni kanabis Marihuana se ponekad naziva znatno moćnijom od onoga što sama njegova razina THC može predložiti. Točan razlog još nije potpuno poznat do danas, budući da je vrlo malo komparativnih studija s kombinacijama kanabinoida provedeno kod ljudi. Vrlo je vjerojatno da su te razlike u djelovanju i djelotvornosti djelomično uzrokovane interakcijom između THC i drugih kanabinoida, kao i terpena. U svom čistom obliku, ovi drugi kanabinoidi / terpeni su ipak malo ili nimalo psihoaktivni, s iznimkom THCV. Kanabinoidne podgrupe identificirane u biljci kanabisa S tako mnogo mogućih kombinacija između različitih kanabinoida, neki ljudi mogu imati poteškoće s osjećajem malih varijacija učinka koji proizvodi određena sorta. Osim toga, čak i za danu raznolikost kanabisa, svaka biljka imat će profil kanabinoida koji će biti jedinstven i može se razlikovati u skladu s određenim uvjetima kulture. Drugi način izmjene učinaka bit će odabir temperature pri kojoj se konzumira kanabis. Sprej trave ili smole omogućit će vam da odaberete preciznu temperaturu za zagrijavanje vašeg kanabisa, a kako svaki kanabinoid ima drugačiju temperaturu isparavanja , temperatura koju odaberete uništit će jedinstvenu kombinaciju ovih kanabinoida. Svi kanabinoidi prisutni su u biljci u kiselom obliku (2-COOH), kao što su npr. THCA i CBDA (također postoji kiselinski oblik B, ali mnogo manji od A), a taj kiselinski oblik ima mnogo niži psihoaktivni potencijal. Ovi kanabinoidi zapravo će proći krozdekarboksilaciju tijekom njihove potrošnje (sagorijevanje, isparavanje, kuhanje ...), što će ih transformirati u svoj aktivni oblik(THC, CBD ...) pod djelovanjem topline . Napokon možemo primijetiti da su kanabinoidi topljivi u ulju i organskim otapalima , ali ne u vodi (ili vrlo malo). Ekstrakcija kanabis trichomes Michael Starks, u svojoj knjizi Marijuana Chemistry (1990), pokušao je razvrstati različite vrste autohtonih kanabisa prema njihovom omjeru kanabinoida, nazvanim kemotip. Iako još nije poznato zašto, sorte iz umjerenih sjevernih klima često su bogate u CBD-u , dok genetika uzgojene u toplijim južnim klimatskim uvjetima općenito je bogatija THC-om . Nedavno objašnjenje sugerira da bi količina UV zračenja i visoka temperatura kulture pogodovala proizvodnji THC, dok bi mala dnevna / noćna temperaturna razlika, umjerena izloženost UV zračenju i kraća duljina dana favorizirali proizvodnja CBD-a. Ovdje su četiri glavna kemotipa kanabisa , kako je definirala Michael Starks: • Biljke s visokim THC sadržajem i vrlo malo CBD-a. To su često područja ispod 30 ° sjeverne širine (koja prolazi kroz Maroko, Iran, Indija, Kina, Sjeverni Meksiko i Florida). • Biljke s reduciranim ili umjerenim količinama THC i višim stopama CBD, podrijetlom iz područja iznad 30 ° sjeverne širine. • Biljke s visokim sadržajem THC-a, vrlo malo CBD-a, podrijetlom iz Sjeverne Istočne Azije. One sadrže male količine CBGM-a(mononatrij Etera kanabigerola), još jedan mali studijski kanabinoid. • Biljke s puno THC-a, vrlo malo CBD-a, a od kojih je THC uglavnom prisutan kao THCV . To su iz Indonezije, Južne Afrike i Nepala. Kannabis kemotipovi Nakon ovih kratkih općih podsjetnika, predstavit ćemo jedan po jedan glavni kanabinoidi koji se mogu naći u biljci kanabisa: THC, tetrahidrokanabinol, glavni uzrok psihoaktivnog učinka Molekularna struktura THC Za svaku osobu, intenzitet učinka kanabisa ovisi prvenstveno o količini THC prisutnih marihuane i njegovom odnosu prema količini CBD. Delta-9 THC je doista glavna komponenta kanabisa i mora biti prisutna u dovoljnoj količini kako bi se osigurao ugodan učinak. Oni koji puše biljku koja sadrži vrlo malo drugih kanabinoida od THC općenito govore o vrlo intenzivnom stimulirajućem učinku . Većina ne-redovitih potrošača će početi osjećati učinke zglobova kada korišten biljni materijal sadrži više od 3% THC-a. Za biljku koja sadrži 5 do 10% THC može se smatrati da ima relativno malu snagu, u prosjeku će biti biljka koja sadrži između 10 i 15% THC, a biljka koja ima između 15 i 20% THC jaka snaga. Izuzetno smo pronašli neke biljke s više od 20% THC , ili čak više od 25%. Tada će biti dovoljno za korištenje manje biljnog materijala, kako bi se dobio željeni učinak. Suprotno onome što prohibitionists redovito ponavljaju, biljka bogata THC-om nije opasnija, već jednostavno ekonomičnija za potrošače! Stopa THC-a može se uvelike razlikovati od jedne biljke do druge u istoj varijanti, brojke koje su naveli uzgajivači nisu nužnoznačajne i ne bi trebale biti kriterij izbora u izboru uzgajivača. "raznolikost. To će doista biti razina THC odabrane biljke , ili prosjek za brojne biljke. Razine THC također se razlikuju ovisno o metodologiji koja se koristi za analizu, tako da može biti teško usporediti razinu THC-a koju pružaju različiti uzgajivači pomoću različitih analitičkih tehnika. Delta-9-tetrahidrokanabinol (THC) je psihoaktivni kanabinoid odgovoran za većinu učinaka koje korisnici kanabisa doživljavaju.THC proizvodi učinak mozga, mentalni, slavni visoki . Bez THC-a, kanabis nije psihoaktivan. Tradicionalno, sorte Sativa imaju više THC od Indica sorti. Kanabis Ruderalis , koji se koristi za stvaranje svih autoflowering sorti, sadrži manje od 1% THC. THC razine kanabisa THC poboljšava senzorske funkcije poput vizije, sluha, osjetljivosti na boje, povećava seksualno uzbuđenje muškaraca i žena i mijenja prostor / vrijeme percepcije. Izrađuje vrlo snažan osjećaj euforije , mentalnog blagostanja i pojačava um promicanjem znatiželje i kreativnosti. THC je također poznato da povećava apetit , ometajući leptin , hormon koji je odgovoran za osjećaj sitosti. THC ima ekvivalentan afinitet s CBi i CB2 receptorima. THC oponaša djelovanje anandamida , kanabinoida prirodno proizvedenog ljudskim mozgovima. Delta 8-trans-tetrahidrokanabinol, ili Delta-8-THC ponekad se nalazi u malim količinama, manje od 1% prisutnog Delta-9 THC.Njegova aktivnost je 20 do 25% niža od one od Delta-9 THC. Može biti molekula nastala tijekom procesa ekstrakcije i analize.Općeniti pojam THC, dakle, odnosi se na Delta-9 THC i Delta-8 THC. U nekim vrstama marihuane mogu se naći i neki homologi Delta-9 THC, s dužim ugljikovim lancem i većom aktivnošću. Neke molekule s dugim lancima su proizvedene u laboratoriju , a njihova aktivnost ponekad je vrlo visoka, procjenjuje se da je nekolikostotina puta veća od prirodnog Delta-9 THC. (kao što je dimetilheptilpira , koji je američka vojska testirala kao sredstvo za onesposobljavanje u 1950-ima). Terapeutske indikacije THC: THC i kanabinoidni receptori [*]Neuroprotektivan: štiti od neuroloških problema i protiv degeneracije mozgapovezanih sa starošću (Alzheimer ...) THC također stimulira neurogenezu , tj. Stvaranje novih neurona. [*]Anksiolitički i antidepresivni: smanjuje simptome anksioznosti , s učinkom i euforijskim i opuštajućim [*]Analgetik: smanjuje bol [*]Protuupalno : 20 puta više od aspirina i dvostruko više od hidrokortizona [*]THC ima antitumorsko i antimetastatsko svojstvo na određene vrste raka(leukemija, glioblastoma multiforme, hepatocelularni karcinom, kolangiokarcinomi, HER2 pozitivni karcinom dojke ...) [*]Antispasmodic: smanjuje grčeve i konvulzije [*]Antiemetik: smanjuje mučninu i povraćanje , poput onih uzrokovanih liječenjem raka ili AIDS-a [*]Liječenje multiple skleroze ( MS ) [*]Liječenje epilepsije : smanjuje učestalost napadaja [*]Liječenje glaukoma : smanjuje intraokularni tlak [*]Borba protiv Crohnove bolesti [*]Bronho-dilator: pomaže astmatičarima da diše [*]Anti kaheksija : potiče apetit i potiče prehranu [*]Liječenje apneje za vrijeme spavanja [*]Antioksidans : borba protiv slobodnih radikala odgovornih za stanično starenje Previsoke razine THC-a mogu izazvati sljedeće nuspojave : prostorno-vremensku dezorijentaciju, gubitak pamćenja, tahikardiju, nervozu, anksioznost, paranoja. Iz tog razloga, osobe s predispozicijom za shizofreniju, bipolarnost ili anksioznost trebaju izbjegavati konzumiranje vrsta kanabisa s visokim razinama THC . Ove nuspojave THC-a su međutim često ograničene prisutnošću drugih kanabinoida, kao što su CBD ili CBN. Kako povećati THC sadržaj kanabisa? Stimulatori prirodne obrane (SDN) Budući da je maksimalna stopa produkcije kanabisa THCodređena njezinom genetikom , neće biti moguće povećati iznad granice granične vrijednosti. Ipak, maksimalna proizvodnja se rijetko postiže, pa je mogućepotaknuti postrojenje da dostigne optimalni prag proizvodnje. Cilj je povećati proizvodnju smole biljke, što će povećati ukupnu količinu THC-a. Zbog toga možemo na primjer vježbati lagani stres na vodu na kraju cvjetanja, suša koja favorizira stvaranje smole od strane biljke. Smola je glavna obrana biljke kanabisa, može potaknuti njegovu proizvodnju poticanjem stečene sistemske otpornosti biljaka, koristeći prirodne stimulanse (NDS). Kao primjer mogu se navesti egzogeni elicitori kao što je laminarin , oligosaharid ekstrahiran od smeđe alge ( Laminaria digitata ), ili kitozan izveden iz školjkaša. Postoje također i mimetične molekule i potencijalne tvari kao što su fitohormoni, kao što je metil-jasmonat iz esencijalnog uljajasmina ili salicilne kiseline ili apscisne kiseline . Konačno, mogu se upotrijebiti stimulatori vitalnosti kao što su vitamini B1(tiamin), B2 (riboflavin) i C (askorbinska kiselina). Vađenje kanabinoida BHO Još jedan učinkovit način bit će osigurati da biljke kanabisa imaju dovoljan metabolički i enzimski potencijal da dostignu svoju maksimalnu razinu THC , koristeći primjerice Cannabiogen Delta-9 proizvod tijekom uzgoja. Druge tehnike također postoje na razini okoliša, kao što je stimulacija THC-a u trichomima, izlaganje UV-B i toplinu na kraju cvjetanja. Određeni specifični svjetlosni spektri ( 660 nm ) također mogu povećati količinu kanabinoida. Konačno, stopa THC varira ovisno o sazrijevanju biljke: berba kada su trichomesuglavnom mliječni, sa samo nekoliko jantarnih trichomes, dati će obrok najbogatiji u THC. Važno je zapamtiti da se THC može brzo degradirati (u CBN, koji ćemo vidjeti kasnije) ako se stavi u izravan kontakt s kisikom ili UV zrakom, THC će biti oksidiran djelovanjem zraka, svjetlosti, kao i magnetskog djelovanja (poput one uzrokovane plastičnim vrećicama). Temperatura isparavanja THC je između 150 i 160 ° C. CBD, Cannabidiol, idealno za medicinsku uporabu kanabisa Cannabidiol (CBD) prisutan je u malim količinama (<1%) u mnogim sojevima kanabisa. U rijetkim slučajevima, međutim, CBD može biti dominantan kanabinoid, s do 15% kanabinoida. Kao sorta bogata CBD-om (> 4%), možemo navesti npr. Juanita od Reggae Seeds, CBD Skunk Haze CBD Crewa ili Pennywise od TGA . CBD je vrlo stabilan kanabinoid, koji nije osjetljiv na oksidaciju, za razliku od THC. CBD nije psihoaktivan, ali ima mnoga medicinska svojstva. CBD djeluje kao kompetitivni antagonist THC , s suprotnim učinkom.Smanjuje psihoaktivni učinak ili "visok" THC-a, ali istovremeno produljuje djelovanje THC-a tijekom vremena, ograničavanjem degradacije THC-a jetrom, inhibiranjem Citokrom P enzima. -450-3A i 2C, te izravnom konkurencijom s enzimima degradacije THC.
H2O888LEGENDA

dec 2017.

CBD djeluje na tijelo , s snažnim opuštajućim djelovanjem na mišiće, izazivajući stanje sedacije , karakteristično za određene vrstehašiša . Zbog toga je CBD prvenstveno odgovoran za djelovanje fizičkog kamenog tijela . Indica sorte tradicionalno sadrže više CBD od sorti Sativa. CBD ima veći afinitet za CB2 receptor nego za CB1 receptor. Djeluje također na druge ne-kanabinoidne receptore, poput 5-HT1A , koji je djelomično odgovoran za anksiolitički učinak. Isti je metabolički prekursor kao i THC, a CBD je glavni kanabinoid koji se nalazi u sojevima kanabisa nisko u THC. CBD uvelike smanjuje neke od nuspojava THC-a , poput kratkotrajnog gubitka memorije, nervoze ili dezorijentacije. CBD Medical ulje kanabisa [*]Analgetik : smanjuje oštre i jake bolove, CBD je za to najučinkovitiji kanabinoid [*]Protuupalno : smanjuje upalu [*]CBD ima antitumorsko i antimetastatsko svojstvo, ograničavajući progresiju određenih karcinoma (osobito u prostati, dojci, debelog crijeva, mozga ...).CBD je također antionogeni , čime se suprotstavlja rađanju tumora. [*]Anksiolitički i antidepresivni: smanjuje simptome anksioznosti, donoseći mir i opuštanje [*]Antiemetik : smanjuje mučninu i povraćanje [*]Antipsihotik : smanjuje psihoze (uključujući iluzije i halucinacije), pomaže u borbi protiv nebeskefrenije [*]Liječenje multiple skleroze (MS) i fibromijalgije [*]Moćan relaksant mišića [*]Pomaže u borbi protiv nesanice [*]Štiti od cerebralne degeneracije ( Alzheimer ...) [*]Olakšava reumatoidni artritis [*]Antiepileptički : smanjuje konvulzije i konvulzije [*]Antidijabetički : snižava šećer u krvi [*]Antispasmodic : spriječava grčeve i konvulzije [*]Anti-ishemično : smanjuje rizik od začepljenja arterije [*]Antibakterijski : uklanja određene bakterije, ograničava njihovu reprodukciju i njihovo gibanje (bakteriostatski), učinkovitije od THC [*]Anti-psorijaza : pomaže u borbi protiv ove bolesti kože [*]Borba protiv akni [*]Hipotenzivni : snižava krvni tlak [*]Anti-Prokinetika : usporava kontrakcije tankog crijeva, pomaže u borbi protiv Crohnove bolesti (ali povećava navikavanje na Remicade) i razdražljivu crijevnu bolest. [*]Antioksidans : borba protiv slobodnih radikala (CBD je stoga antioksidans više nego vitamini C ili E) [*]Smanjuje potrebu za pušenjem duhana [*]Potiče rast kostiju Previsoke razine CBD-a mogu uzrokovati sedaciju (spavanje). Temperatura isparavanja CBD je između 160 i 180 ºC . Kako povećati stopu CBD kanabisa? Jedino rješenje bit će odabir vrste s visokom razinom CBD-a . Ovo se nalazi u većim količinama u malim THC sortama, kao što su konoplja ili Ruderalis (autoflowering vrste). Međutim, posljednjih godina neke vrste kanabisa s toliko CBD kao THC su razvijene, s CBD / THC omjeru blizu 1/1 . Ove nove sorte će biti idealne za medicinsku uporabu marihuane! CBD Sweet n Sour Widow biljka kanabisa (CBD Crew), obogaćeno CBD-om CBN, Cannabinol, proizlazi iz razgradnje THC Cannabinol (CBN) je proizvod oksidacije THC . Može proizlaziti iz slabe pohrane ili intenzivnog rukovanja, primjerice prilikom izrade koncentrata. CBN se općenito formira kada je THC izložen na trenutak na UV zrake svjetlosti i na kisik u zraku, pri čemu kinetika degradacije korelira s temperaturom , to jest viša temperatura, i više je degradacija brza. Farmaceutska bočica kanabinola (1880) CBN ima vrlo malo psihoaktivne snage , što odgovara oko 10% snage THC-a.CBN, međutim, može uzrokovati osjećaje vrtoglavice, dezorijentiranosti, umora i lijenosti, te smanjiti učestalost otkucaja srca. Afinitet CBN za CB2 receptor je veći nego kod CB1 receptora, ali mnogo niži nego kod THC. Prisutnost CBN-a uz THC čini se da smanjuje osjećaj anksioznosti koju neki ljudi osjećaju s visokim razinama THC-a. U stvari, THC se čini manje snažnim kada ga prati CBN. Terapeutske indikacije CBN: [*]Analgetik : smanjuje bol, CBN je tako trostruko moćniji od aspirina i učinkovitiji od THC-a [*]Smanjuje simptome amyotrofne lateralne skleroze (Charcot ili Lou Gehrigova bolest) [*]Protuupalno : smanjuje upalu [*]Antispasmodic : smanjuje grčeve i konvulzije [*]Antioksidans : borba protiv slobodnih radikala [*]Potiče rast kostiju Previsoke razine CBN-a mogu izazvati sljedeće nuspojave: umor , opuštenost, spavanje. Temperatura isparavanja CBN iznosi oko 185 ° C. Kako povećati CBN stopu kanabisa? Na razini CBN-a u pupoljcima može se utjecati sakupljanje, sušenje i zrenja (stvrdnjavanje). Kasna žetva, s većinom jantarnih trichomes , često će dati višu stopu CBN. Veća izloženost zraku tijekom sušenja i dulji i prozračniji proces zrenja povećat će CBN razinu usjeva. Zapravo, s visokom razinom CBN, učinak se u početku može činiti dobrim, ali čini se da nikad ne dolazi do vrhunaca, a kada se učinak smanjuje, potrošač se osjeća umorno, vidi pospanost. Općenito, visoka razina CBN nije poželjna u kanabisu jer predstavlja gubitak psihoaktivnosti svog prethodnika THC od 90%. Kanabisna smola u čistom obliku CBC, kanabikromen, kanabinoid za proučavanje Kanabikromen (CBC) je rijedak, ne-psihoaktivni kanabinoid. Kada je prisutna u biljci kanabisa , uvijek je u malim količinama (<1%) Medicinska istraživanja pokazala su da CBC ima značajne antidepresivne učinke, 10 puta moćniji od CBD-a . CBC potiče opuštanje i poboljšava analgetsko djelovanje THC-a, posebno u slučaju glavobolje . Pomaže u pronalaženju spavanja, a također ima protuupalno i antibiotsko svojstvo. Iako CBC nije psihoaktivan u svom čistom obliku, on može komunicirati s THC-om kako bi njegov učinak bio intenzivan i izraženiji. Terapijske indikacije CBC: [*]Analgetik: smanjuje bol, CBC je posebno učinkovit u ublažavanju migrene i glavobolja [*]Potiče rast i opstanak neuronskih matičnih stanica progenitora [*]Moćan antidepresiv [*]CBC ima antitumorska i antimetastatska svojstva koja ograničavaju progresiju određenih vrsta raka [*]Protuupalno : smanjuje upalu [*]Antimikrobni i antifungalni : eliminira određene bakterije i gljivice, ograničava njihovu proliferaciju i kretanje (bakteriostatski), učinkovitije od THC i CBD [*]Pomaže u borbi protiv nesanice [*]Potiče rast kostiju Testovi s visokom dozom CBC na životinjama izazvali su sedaciju (spavanje). Temperatura isparavanja CBC je oko 220 ° C. Kako povećati stopu CBC kanabisa? Trenutno, jedina tehnika za povećanje stope prisutnosti kanabisa CBC je raspršivanje apscisne kiseline (ABA) na biljci marihuane na kraju cvjetanja. Međutim, to je vrlo složena tehnika, čije doziranje i primjena variraju ovisno o biljci i uvjetima uzgoja, a koji će stoga biti rezervirani za laboratorijske stručnjake . Koncentracija kanabinoida u obliku tradicionalnog Haski CBG, Cannabigerol, prekursor THC i CBD Cannabigerol (CBG) je ne-psihoaktivni kanabinoid , koji se često nalazi u biljkama kanabisa. Kiseli oblik Cannabigerola doista je prethodnik i THCA i CBDA, pa CBG se nalazi u maloj količini (<1%) u biljci kada je prisutan, osim u vrlo rijetke iznimne slučajeve. CBG ima važna svojstva antibiotika i inhibira agregaciju trombocita, što smanjuje zgrušavanje krvi. CBG se nalazi u većoj koncentraciji u tekstilnoj konoplji nego u vrstama kanabisa bogatim THC-om. Terapeutske indikacije CBG: [*]Snažan antibakterijski i antibiotik: uklanja određene bakterije i plijesni, CBG je stoga još učinkovitiji od THC, CBD i CBN! [*]CBG ima antitumorska i antimetastatska svojstva koja ograničavaju progresiju određenih karcinoma (prostata, karcinom pločastih stanica ...) [*]Analgetik, ublažava bol , učinkovitije nego THC [*]Protuupalno: smanjuje upalu [*]Liječenje glaukoma: smanjuje intraokularni tlak [*]Liječenje Crohnove bolesti [*]Pomaže u borbi protiv nesanice [*]Potiče rast kostiju Sintetski put kanabinoida THCV, tetrahidrocannabivarin, još jedan psihoaktivni kanabinoid THCV (tetrahidrocannabivarin) je (propil) homolog THC . THCV povećava brzinu i intenzitet učinaka THC, ali također uzrokuje brži završetak tih učinaka. THCV snažno potiče THC, uzrokujući jači i brži visok učinak. Psihoaktivna aktivnost THCV je samo 20 do 25% od Delta9-THC. Radi brže, ali za kraće vrijeme . THCV se nalazi u nekim vrstama kanabisa, prirodno prisutnih u središnjoj Aziji i Južnoj Africi. UV zrake visokih planina olakšale bi formiranje THCV od strane biljke. Među hibridima, na primjer, nalazimo veliki udio u sorti Jack The Ripper TGA , kao iu Moby Dick of Dinafem. THCV je THC antagonist za CB1 i CB2 receptore. Omjer THC / THCV određuje stupanj stimulacije apetita : THC se povećava, a THCV smanjuje apetit , a time i količinu hrane koja se konzumira. Terapeutske indikacije THCV: [*]Smanjenje apetita: liječenje prekomjerne težine i pretilosti [*]Liječenje dijabetesa tipa 2 [*]Analgetik: protiv boli, pogotovo u slučaju neuropatije [*]Antiepileptički : smanjuje konvulzije i konvulzije [*]Potiče rast kostiju Temperatura isparavanja THCV je ispod 220 ° C. Poklopci kanabisa prekriveni su smolom koja sadrži kanabinoide Zanimljivo je da različiti kanabinoidi imaju analgetička svojstva za ublažavanje boli . Općenito, CBD bi bio najučinkovitiji na ovoj razini, a slijede CBN, zatim CBG, THCV, THC i CBC. Međutim, ova klasifikacija varira za neke vrste boli, pa bi CBC bio najučinkovitiji kanabinoid za migrene i glavobolju , a THCV bi bio učinkovitiji u slučajevima uključivanja perifernih živčanih sustava . Ostali kanabinoidi kanabisa: Iako postoje mnogi drugi kanabinoidi, oni su i dalje vrlo malo poznati i proučeni. Može se navesti npr. CBDV ili kanabidivarin, ne-psihoaktivni kanabinoid koji studira GW Pharmaceuticals (poznat po Sativexu), a koji bi bio osobito zanimljiv u borbi protiv epilepsije. Iako je CBDV općenito manji konstitutivni dio kanabinoidnog profila, u nekim sojevima kanabisa pronađene su veće razine CBDV u Northern Himalayas, kao iu nekom hashu iz Nepala. Utjecaj genetike na proizvodnju kanabinoida Ostali fitokannabinoidi koji se mogu spomenuti uključuju CBL (kanabicilol, dobivenu od oksidativne degradacije CBC), CBV(kanabivarin), CBNV (kanabinovarin), CBCV (kanabikromevarin), CBND (kanabinodiol), CBGV ), CBT (Cannabicitran), CBE(Cannabielsoin), CBCN (Cannabichromanone), CBLV (Cannabucyclovarine), CBTV (Cannabitriolvarin), CBF (Cannabifuran), CBRMedicinska istraživanja istražuju i otkrivaju sve moguće imovine i uporabe. Naravno, nećemo vas obavijestiti o toj temi. Nadamo se da će vam ovaj članak pomoći da se bolje pronađete među najvažnijim kanabinoidima i tako optimizirate svoju kulturu kanabisa ovisno o željenim učincima, osobito u terapijskom okruženju. Cigarete kanabisa, koje su davno davno bile distribuirane u francuskim ljekarnama ... Medicinska svojstva kanabinoida

feb 2018.

Evo jedan dobar tekst o kanabinoidima i nekim nedavnim istrazivanjima. http://www.4dportal.com/hr/zivot/4409-utjecaj-nedostatka-kanabinoida-na-ljudsko-zdravlje-i-razvoj-bolesti
amsclassicPOZNAVALAC

apr 2018.

Vutroljupci, zanima me jedno pitanje na koje ne mogu pronaci odgovor. Naime zanima me kako djeluje prilikom pusenja trava koja ima: 1) visok udio THC, a malo ili nimalo CBDa 2) visok udio CBDa, a malo ili nimalo THCa. Naime pitam ovo kako bih mogao odabrati neki strein koji bi mi savrseno odgovarao posto uskoro krece vrijeme outdoora. Idealno mi pasu streinovi koji ne zakucavaju nego kao da niste napuseni... Mozete izvrsavati sve zadatke tokom dana, imate i dalje fokus bistrinu itd... Siguran sam da netko zna o cemu pricam i ima neku preporuku iz prve ruke. Peace
hazeriZMAJ

apr 2018.

Cbd-thc sorte su za preko dana ili neke ljute sative...okani se indica dominant hibrida,cistih indica..koje ja obozavam:drull::thumb:
hazeriZMAJ

apr 2018.

https://www.vutra.org/threads/iskustva-sa-sortama.6807

apr 2019.

jan 2020.

https://www.leafly.com/news/science-tech/thcp-cbdp-study-reveals-identification-two-new-cannabinoids Evo jednog zanimljivog teksta

mar 2020.

Ako pusis i imas ove gore navedene karakteristike, nemoj vise pusit :thumb: Vecina nas ima porodice, poslove i nezapostavljamo nase obaveze, sve na svom mjestu i sve funkcinose kako treba:) pa ti vidi...

mar 2020.

Ne postoje dvije vrste ljudi koje konzumiraju thc, nego je "tolerancija" kljucna rijec u ovome svemu ko vec konzumira maricu:thumb:tako da thc djeluje razlicito na ljude ali suicidalne ideje, shizofrenija ili psihoza, nisu bas dokazane stvari koje se mogu vezati za marihuanu. Postoje mnogi slicni textovi ali ni jedan nema empirijsku dokazanost ili su indikatori u istrazivanju bili "namjenski" usmjereni ka dokazivanju takve "teze kao sto autor gore u textu navodi, sto se ne uzima kao relevantna naucna cinjenica. Vecina navedenih negativnosti u textu tipa zapostavljanja porodice i sl. mogu nastati iz mnogih drugih razloga(alkoholizam, obiteljski problemi tipa disfunkcionalnosti porodice i sl.). Jedino sa cim bi se slozio jeste cinjenica za trudnice :thumb:

mar 2020.

joa nije bananiran ovaj, ljudi moji, samo satanin roo vako mo~e lagat.... puj vra~e, mani se naae svete biljke, puj!!!
malishaAMBASADOR

apr 2020.

Evo jedan super cbd hash, gelato 22%cbd..majka mi zapali to, super za glad i opustanje kad dodje s posla sva nervozna pa umjesto cigara, kava i ostalih gluposti koje ljudi rade (a da se ne odljepi sa thc jointom) zamotam joj to i mirna bosna..
VeštacENTUZIJASTA

apr 2020.

Vidim ambalazu - to si kupio tako gotovo?
malishaAMBASADOR

apr 2020.

Jes, tako spakirano
VeštacENTUZIJASTA

apr 2020.

Koji brend i proizvod - moze i link ka prozivodu ako nije tajna.
malishaAMBASADOR

apr 2020.

Ma kakva tajna, evo pise na kutiji Tom Hemps, Gelato 361, 22% cbd pollinate.. u shopu uzeo 2za20
VeštacENTUZIJASTA

apr 2020.

Vidim na zvanicnom sajtu Gelato 361 rasprodat - nema nista :)
pannonianLEGENDA

jul 2020.

Ima li itko da podjeli iskustva sa CBN-om Prije godinu ipo sam imao Satori od Mandale. Zadnja biljka je bila najsativastija u izgledu, duljini cvjetanja, radu... I najja a u radu, sa psihodeli nim tonom. E, dio popcornova mi se nije u momentu dalo trimat i stavio sam ih u papirnatu kesu za kruh. Kao poslje u to. Joa se izdogaalo atogod, ali nebitno... Prije koji tjedan pravio reda u aupi i naem to. Presuaeno. Sad ju puaim. Koli ina koju stavim bi za mene bila pun kufer da je normalno sa uvana, relativno svje~a. Devastiralo bi me. Do kraja. Ali rad je sada fenomenalan. Opuaten, vedar, smiren. Mo~da ima samo malo sli nosti sa THC-om. Ebiga, nisam nikad CBD probao da bi mogao usporediti. Dosta se fizi ki troaim i bole me lea, koljena, miaii... Kad zapalim miaii se opuste, prestanu boliti. Bol u koljenima i kralje~nici se totalno lokalizira, ali bla~e. Prije nego zapalim cijelo podru je bi me bolilo, a sada samo "to ke". Apetit je ogroman, ali i treba mi. Voa jedem ko nikad. I spavam kao beba. E, ina e nisam neki ~estoki stoner. Svakodnevan, ali po malo uglavnom oduaevljen sam i ~ao mi ato je ostalo joa sitno

jul 2020.

da, dodao bih da bol prosto nekako prija, pogotovo za reumatske, ortopedske probleme, mijalgije. mislim nije da uzivas u bolu, nismo svi mazohisti :D bol je i dalje prisutan, ali nema vise one neprijatnosti i muke. funkcionises normalno, u zavisnosti od oboljenja, ali ipak je tu negde iza glave podsetnik/objasnjene, vizualan cak :) sta i kako.
pannonianLEGENDA

jul 2020.

@grouchy Sve si rekao :D Jesi li u viae navrata i od razli itih sorti probao? Jel ima zna ajne razlike?

avg 2020.

Konoplja se koristila joa u starom Egiptu, staroj Gr koj, drevnoj Indiji i Kini. Danas savremena ispitivanja potvruju potencijalne blagotvorne efekte ulja konoplje u tretmanu i redukovanju simptoma mnogih bolesti i stanja. Prosta pretraga interneta mo~e pokazati kako su konoplja i njen CBD postali popularni zadnjih godina, najpre u SAD i Evropi, a polako i kod nas.

jan 2021.

Ljepo re eno PowerSeed

jan 2021.

nisam ja nista rekao :) al citat jeste, bit u prve 4 reci. hvala pak sto si me spomeno :)

dec 2023.

[*] [*] [*]Dec 9, 2022 [*] [*]2 min read The 25 Most Important Cannabinoids Updated: Nov 20 This article is brought to you by the new Higher Learning LV Core Cannabis course. This article serves as homework assignment 1.34 of the Core Cannabis Lite Track from Higher Learning LV. When you complete this assignment, simply click the link at the bottom of the article to return to the master page for this training track. This article was the discussion topic of No. 34 of the Cannabis Commerce + Chemistry Podcast. Welcome to Cannabinoid Clinic, an education project powered by Higher Learning LV. This series provides cannabis and hemp industry professionals with easily digested cannabinoid profiles that ask little of your timebut provide plenty of science-based information. Phytocannabinoids & Endocannabinoids There are two categories of cannabinoids: Phytocannabinoids and endocannabinoids. Phytocannabinoids are those produced by cannabis/marijuana/hemp, while endocannabinoids are made by the human body. This series covers both. Learn the 25 most important cannabinoids. Newly Discovered Cannabinoids Although the research is too new to include them in this list, students should be aware of the discovery of two novel phytocannabinoids with unique characteristics called CBDH and THCH. A single rodent study conducted in 2020 involving mice has indicated that CBDH may be a powerful analgesic (pain reducer), but more researchincluding clinical trials involving humansare necessary before this can be stated with confidence. A 2020 study discovered two new cannabinoids, CBDB and THCB. 'The researchers isolated the THCB molecule from the flower of a cannabis plant and applied the latest technology and investigative methods to learn more about this cannabinoid. The scientists explained that THCB displays a molecular binding affinity, or attraction, for the human CB1 and CB2 receptors "comparable to that of delta-9 THC." More than just CBD and THC. The 25 Most Important Cannabinoids This research-based series teaches students about the 25 most important cannabinoids available on the legal and underground markets in North America. 24 of these cannabinoids are naturally occurring. Many of these cannabinoids are present in only very small volumes in modern hybridized hemp and cannabis cultivars (typically one percent or less) and products formulated with concentrated extractions of them are often rare. Acidic precursors [*]Cannabichromenic acid (CBCA) [*]Cannabidiolic acid (CBDA) [*]Cannabigerolic acid (CBGA) [*]Tetrahydrocannabinolic acid (THCA) Alt cannabinoids [*]Delta-8 tetrahydrocannabinol (THC) [*]Delta-10 tetrahydrocannabinol (THC) [*]Hexahydrocannabinol (HHC) [*]THC-O acetate (THCOA) Endocannabinoids [*]2-arachidonoylglycerol (2-AG) [*]N-arachidonoylethanolamine (Anandamide) Neutrals [*]Cannabichromene (CBC) [*]Cannabidiol (CBD) [*]Cannabigerol (CBG) [*]Cannabinol (CBN) [*]Delta-9 tetrahydrocannabinol (THC) Phorals [*]Cannabidiphorol (CBDP) [*]Tetrahydrocannabiphorol (THCP) Varins [*]Cannabichromevarin (CBCV) [*]Cannabidivarin (CBDV) [*]Cannabigerovarin (CBGV) [*]Tetrahydrocannabivarin (THCV) Varin acidic precursors [*]Cannabichromevarinic acid (CBCVA) [*]Cannabidivarinic acid (CBDVA) [*]Cannabigerovarinic acid (CBGVA) [*]Tetrahydrocannabivarin acid (THCVA) Return to the Core Cannabis Lite Track master page. To see the Fast Facts and Research Studies sections that have been removed from this no-cost training asset, enroll in Core Cannabis. Did you enjoy The 25 Most Important Cannabinoids? Are you a cannabis industry professional? Check out Higher Learning LV's Deep Dive Subscription that features dozens of long-form articles based on the latest peer-reviewed scientific research. Priced to accommodate personal and enterprise training budgets. [*]Cannabinoids [*]Alt Cannabinoids [*]Major Cannabinoids [*]Minor Cannabinoids [*]THC [*]CBD [*]Cannabis Industry [*]Cannabis Lifestyle [*]Cannabis Research [*]Core Cannabis Course [*]" [*]Cannabinoid Clinic

dec 2023.

https://www.higherlearninglv.co/post/the-25-most-important-cannabinoids-from-cannabis
delboyLEGENDA

9. okt 2025.

Upoznajte Gorana Brnića iz Višnjevca, poljoprivrednika, seljaka i znanstvenika koji uzgaja industrijsku konoplju u dvorištu svoje kuće. U ovom videu vodimo vas kroz njegovu priču i plantažu od 2500 m² gdje nastaje preko 100 u potpunosti legalnih proizvoda na bazi CBD-a i CBG-a. Saznajte razliku između industrijske, medicinske i rekreativne konoplje, kako izgleda borba protiv predrasuda i zakonskih prepreka, koji su benefiti konoplje, te kako je nastala nova hrvatska sorta... Najveća kolekcija peludi konoplje na svijetu, prvi pravilnik o uzgoju konoplje po HACCP-u, prva putovnica izdana konoplji - jer prvi se pamte! g1Eqtxtpf1o
Johnny666AMBASADOR

10. okt 2025.

Vjerovao ili ne ja sam s njim odrastao. Covjek je osudjivan za prodaju narkotika, kamatarenje, nanosenje teskih ozljeda itd. Nejasno kako je dosao do svih dozvola za uzgoj itd.

10. okt 2025.

Jbg pa takvi jedino i dolaze do dozvola ::umirem:: :mad:Bljak

24. dec 2025.

Kad nema dozvola... Samo prijavia grow i to je to Sluaam ga i nevjerujem....on je stvorio novu vrstu :lol: Veli to je in~injering,a o ito nema neko veliko znanje oko Cannabisa. Mada, respekt svejedno
delboyLEGENDA

24. dec 2025.

Nisam mislio niata kritizirat, ali sla~em se; respekt za tipa na ovim prostorima tako ata pogurat na samoinicijativu. Ali da, ta arapa na njegovoj glavi je definitivno indikator koji govori da tip smrdi, a nezna se jel od glave ili od repa o ito.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se