VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeFeminizirana biljka bez oprašivanja dala sjeme
LEGACY

Feminizirana biljka bez oprašivanja dala sjeme

59 odgovora6,310 pregleda
Pozdrav dru~ino! Naime,nov sam na forumu,ali pratim forum du~e vrijeme (i prije registracije). Prije dva tjedna sam zavraio svoj drugi outdoor grow,ovoga puta je u pitanju Lemon Kush feminiziran. Imao sam nekoliko biljaka,nije bilo muakih u blizini (nitko drugi nema sajt u krugu 500 metara). Isto tako nije bilo hemafrodita,ali prije par dana sam izvadio dosta zrelog sjemena,velika ve ina izlo~benih tigrastih :). Sada me zanima poato sam neupu en u to,poato nije bilo apricanja sa srebrom i hemafrodita,da li je i to sjeme feminizirano ili ne,i da li su ve e aanse da bude viae ~enskih? Peace :)

okt 2015.

ako si izvadio "dosta zrelog semena" a nema muskih u okolini neka od tvojih biljaka mora biti hermic, jedino je pitanje da li si, a ocigledno nisi, registrovao banane. seme se ne moze stvoriti bez oprasivanja
MeskalitoLEGENDA

okt 2015.

Najverovatnije je ovo sto power kaze . Takodje je najverovatnije da ce i to seme nositi sa sobom hermi genetiku .
Hvala na brzim odgovorima,ali to nije slu aj kod mene... Pratio sam bilke i nije bilo nikakvih naznaka da su hermi i,nije bilo ni bananica... I nakon berbe takoer nakon par pregledavanja-niata takvo. Tuih sajtova nema u "blizini". Bila je jedino udna pojava kada sam 3 tjedna prije berbe na mikroskop vidio neato nalik morskom je~u,samo zelene boje...da li je to bio neki polen,neznam,jer da su kojim slu ajem opraaene (naglaaavam da nema sajta barem 500 metara u blizini),imale bi puno sjemena,a ne ovako fine hedove :). Sve sjemenke koje sam pronaaao su iz hedova prilikom "curinga" i spremanja u zimnicu xD. Eto,odlu io sam pitati ovdje,da li je netko imao sli no iskustvo,i takoer za sjeme da li e biti fem. ili ne... Svaka kritika i mialjenje dobrodoali! Peace!
StipeZMAJ

okt 2015.

Nije 500m granica :) Ide polen kilometrima ;) ali ja bi prije rekao da se sakrila koja u bud-u. Kako god da je, ja nebi koristio to sjeme. Ako je polen doletio, sjeme ce biti regular ili regular sa hermi genetikom posto ne znas dal polen dosao sa muske biljke ili sa hermija. Ako je polen iz tvoje biljke onda ovisi dal je bacio bananu na pocetku cvjetanja ili na kraju. U jednom slucaju ces imat hermi genetiku, a u drugom fem. Kako god, ja nebi koristio to sjeme. Previse upitnika ima.
Hvala de ki,ali moram pojasniti par stvari... Kada sam rekao "dosta sjemenki",to baa i nije to na fraza,naime,bilo je po maksimalno 2 sjemenke u hedu. Poato je bilo dosta hedova,viae nego o ekivano,naravno bilo je i viae sjemenki :) radi se o "nekoliko" biljaka sa puno hedova... Ja bih to sjeme ipak iskoristio na proljee... Neznam ...

okt 2015.

probaj shvatiti da je mimo zakona prirode da se stvori semeka a da nije bilo oprasivanja a ti sad nama pojasnjavaj sta god hoces. 1, 2 il 22, 222... bez oprasivanja nema menke. ili si imao hermija koji je pustio par bananica ili je polen doleteo sa strane bananice znaju biti i unutar cveta, tad naprave manje stete al se svakako bar tu pojavi po neka semenka
U pravu si Power,ali ja eliminiram to da je ijedna bila hermi . Ostaje samo aansa da je doletio polen... E sad, ato mislia,recimo da je polen od muake biljke,a ne od hermi a,da li su vee aanse za ~ensko sjeme nego da je opraaena biljka koja nije dobivena iz fem. sjemena? Da li bilotko ima iskustva da je dobio sjeme na femi biljci?

okt 2015.

ako je oprasila cista muska biljka dobijas cisto regular seme, nebitno da li je mama bila fem ili reg. al ako si siguran da uokolo nije bilo nicijih stekova, postoji problem da je eventualno uletela neka divljakusa il industrijalka tako da... probaj dogodine zasaditi al negde odvojeno od primarnog growa pa vidi sta ces dobiti, ovako mozemo samo da nagadjamo
Hm...industrijalka-not xD...baa bi bilo super da ih zasadim dogodine,a kad ono sve industrial strain hahaha....Neznam,moram vidjet s kolegom,najvjerojatnije sadimo negdje daleko od ostalih dogodine xD.Hvala. * * * ne treba citat, procitaj pravilnik do kraja pwrsd
nice&cleanAMBASADOR

okt 2015.

https://www.vutra.org/threads/vegetacija-i-cvetanje-outdoor.767/page-53#post-399094 Pitao ja pre neki dan pa nisam dobio odgovor na isto pitanje,mada ja ne znam dal i koliko ima semenki u budovima ali u onim popcorn donjim cveticima nasao 1

okt 2015.

Neznam jesi svijestan da i jedna bananica znai hermi. Nitko nemo~e tvrditi to sa sigurnoau, mo~ea biti siguran ako ti je cijela biljka jedan hed ali kako tvrdia da je out onda sumnjam da je tako, i s tim ove tvoje nebuloze o sigurnoau da nije hermi padaju u vodu. De zamisli na bananicu na out biljozi, isto kao da tra~ia iglu u bali sjena, nemogue. Ka~ea itaa forum du~e vrijeme, sumnjam, ispustio si puno toga za nekog tko ita du~e vrijeme. Vutra kako bi spasila svoju vrstu, veinom u outu baci sjembu, dvije, tri, pet, deset i razlog tome mo~e biti baa ta jedna bananica. Od nekih 80 out biljki u proteklih 8-9 godina, samo u jednoj nisam dobio sjembe, to mi je bilo ravno udu, ina e je prosjek od 1 do 10-tak sjembi po biljci.
DegustatorLEGENDA

okt 2015.

kako se nadje jedna ili par semenki ni meni nikad nije bilo sa sigurnoscu jasno a tipujem na samooplodjavanje radi produzetka vrste. Iz svog visegodisnjeg iskustva sa tim znam da to seme obicno bude zensko seme ili hermic ali sa slabijim radom od majke. Miris skoro da se ne menja uopste. Dal se isplati saditi takvo seme? Da,u slucaju da se dvoumis izmedju toga i semena iz paketa.
geaENTUZIJASTA

okt 2015.

Po logici da se isplati sve ato je mukte...Ali neugodna iznenadjenja su tako stresna da bi radije ubudue igrao na sigurno. Naravno ako se ne dogodi period besparice pa nemaa kud...
nice&cleanAMBASADOR

okt 2015.

mozemo li izvesti zaklju ak na osnovu crvenog da su sve biljke (98.75%)u outdoor hermii ili ti da u nekom trenutku svog jednogodianjeg ~ivota to postanu? naravno da to nije u onoj meri u kakvoj bi nam pao mrak na o i :)

okt 2015.

ne, eno i ja sam nasao par semenki, ali za to psujem nekog idiota koji ne zna razliku ili je totalni pocetnik, ili je p&f, za industrijsku ne znam da li neko radi u blizini a koliko sam se setao nokolo divljakuse nisam video godinama.

okt 2015.

Ja bih rekao da je neki stres uzrok u veini slu ajeva, bar po mojoj logici. Vjerovatno i ni~e none temperature od druge polovice devetog mjeseca, pa nametnici kojekakvi, pa bar jednom u godini opi i neki vjetar koji ih iznjiae i prodrma poateno, pa ponekad naae pogreake, pa suaa, ma svaata... i sve to uzrokuje stres biljci na neki na in. 10 sjemenki na 300 grama suhog smatram kao nagradu za sav trud a ne kaznu, tako da mi to doe ko budali aamar :thumb:.
Hvala, To ato navratin nekoliko puta mjese no na forum,ve godinu dana,i znaa i sam da ima groo tema ovdje,ne zna i da sam upio svo znanje i iskustva drugih growera...Pristupio sam ovom forumu da proairim horizonte,i podijelimo iskustva :) Znam za hermie i bananice i te stvari,ali mi nije bilo baa jasna moja situlacija s limunom :) Cijenim kritike i druga mialjenja,i mislim da smo upravo zato svi tu. Posadit u sjeme dogodine pa da vidimo :)
Potrudit u se napraviti dnevnik od samog starta ovog sjemena pa da vidimo ato e to bit... Mo~e biti jako dobro,a mo~da totalni promaaaj...Upravo zato e to bit moj eksperiment :) Sve u svemu,sve pohvale za lemon kush,stvarno extra strain :)
crnorizacPOZNAVALAC

feb 2016.

Baa sam tra~io ovu temu. Neki dan i ja naoh ve treu sjemenku u headovima early skunka koji sam posadio ovo ljeto, uzgojenog iz kupljene fem sjemenke. Rastao je blizu domaice. Sad ili je ona bila hermi i opraaila earlyja ili se to dogodilo zbog stresa ili ipak neato tree, ato je na neki na in povezano sa stresom. Naime, pitao sam studenticu biologije ato ona misli i dala je zanimljiv, ali meni kao laiku ne potpuno jasan odgovor. Ka~e da neke ~enske biljke mogu proizvesti sjemenku bez opraaivanja, to se dogodi kad se iz neoploene spolne stanice spontano razvije nova jedinka, a proces se zove partenogeneza. Mo~da i kanabis spada u takve biljke.
peludISTRAŽIVAČ

apr 2016.

http://www.growweedeasy.com/how-to-make-feminized-marijuana-seeds
peludISTRAŽIVAČ

maj 2016.

"Pred kraj ~ivota ~enska biljka da bi produ~ila svoju vrstu sama sebi napravi sjeme." Bez mu~jaka,zamisli, jednog dana uskoro...
zendramaxENTUZIJASTA

maj 2016.

od 6 biljaka iz proale sezone dvije su dale po jednu sjemenku u jednom od cvjetova s vrha, ne vjerujem da su te dvije biljke bile hermafroditi, samo moje mialjenje...

maj 2016.

Iz mog iskustva, mislim da je to sasvim normalno. Do sada mi je svaka fem biljka, i foto i automatik, dala pokoju sjemenku.
divljakushaISTRAŽIVAČ

mar 2017.

ukratko: u nekom skanku koji sam pusila nasla sam malo sjemena, posadila i svih 8 su bile prekrasne cure, a od tih 8, jedna je imala malo sjemena. Ugl. negdje sam citala, da nije cudno da neke bace sjeme same od sebe, tj. bez muskih :)cuda prirode

mar 2017.

potpurno normalno pogotovo kad se radio o sjemenu koje je fem pa napravi selfing tj sama sebe oprasi pretkraj zivotnog vijeka kako bi osigurala da prenese gene pa makar sama sebe oprasila sa par zrna hemafrodistskog polena/peluda
amsclassicPOZNAVALAC

mar 2017.

na koju udaljenost najdalje moze muska biljka oprasiti zensku?

mar 2017.

kilometrima :D

mar 2017.

da, na zalost moze se meri u km

mar 2017.

polen i spore gljiva mogu pre~ivjeti na asteroidu valjda milion godina

mar 2017.

za vjetrovitog i suhog vremena 2-10 km :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se