VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeMarihuana i mozak
LEGACY

Marihuana i mozak

195 odgovora32,814 pregleda
Travar 17ISTRAŽIVAČ

okt 2008.

Marihuana je dobra za mozak! Sinteti ki spoj sli an aktivnim sastojcima marihuane doveo je do novog rasta mo~danih stanica atakora. `toviae, rast novih stanica bio je povezan sa sni~avanjem tjeskobe i depresije. Ovi rezultati s kanabinoidnim spojevima ukazuju da bi marihuana ili njeni derivati zapravo mogli biti dobri za mozak. Kod sisavaca ~iv ane stanice neprestano rastu u dijelu mozga koji se zove hipokampus, koji je povezan s u enjem, pamenjem, tjeskobom i depresijom. Za razliku od marihuane, druge rekreativne droge, kao ato su alkohol, nikotin i kokain, spre avaju rast novih ~iv anih stanica. Xia Zhang s kanadskog Sveu iliata Saskatchewan u Saskatoonu i njegovi kolege proveli su pokus sa sinteti kim kanbinoidom HU210 na mozgu atakora. Ustanovili su da je davanje visokih doza dvaput dnevno tijekom deset dana povealo proizvodnju ~iv anih stanica ili neurogenezu u hipokampusu za oko 40 posto. Baa kao Prozac? Prethodne su studije pokazale da antidepresiv fluoxetine (Prozac) takoer poti e rast novih ~iv anih stanica, a rezultati pokazuju da upravo taj rast novih stanica dovodi do Prozacovog antitjeskobnog efekta. Zhang se pitao je li o tome rije i kod kanabinoida te je atakore testirao na promjene u ponaaanju. Kad su atakori koji su dobili HU210 bili izlo~eni stresu, pokazivali su manje znakova tjeskobe i depresije od atakora koji nisu dobili taj spoj. Kad je neurogeneza kod tih atakora zaustavljena pomou rendgenskih zraka, u inak je ia eznuo, ukazujui da bi rast novih stanica mogao biti odgovoran za promjene u ponaaanju. U drugoj studiji je Barry Jacobs, neuroznanstvenik sa Sveu iliata Princeton, davao miaevima prirodni kanabinoid iz marihuane, THC (D9-tetrahidrokanabinol). Ali on ka~e da nije otrkio nikakvu neurogenezu, bez obzira na doze i duljinu vremena u kojem su davane. Jacobs ka~e da bi to moglo biti zato jer HU210 i THC nemaju isti u inak na rast stanica. Takoer bi moglo biti da kanabinoidi imaju druga iji u inak na razli ite vrste glodavaca  ato otvara i pitanje kako oni djeluju na ljude. Zhang ka~e da su potrebna daljnja istra~ivanja kako bi se utvrdilo mogu li kanabinoidi jednog dana postati sredstvo za lije enje depresije kod ljudi.
DžidžadžojacPOZNAVALAC

okt 2008.

Volim vutru puaim je i uvek gledam da drugima otvorim o i o tome da to nije atetno koliko se pri a ALI kada vidim ove dijagnoze stvarno mi se povraa, pa ja koji sam puaa bi zabranio ove gluposti.Mislim stvarno, kakve sve lanke nisam pro itao.Onaj koji je puaio barem 2,3 nedelje svaki dan zna zaato to nije baa tako kao ato piae gore. Ja bih najviae voleo kada bi to bilo ta no ali ne mo~e da bude.

sep 2009.

Apsolutno se slazem sa dzidzadzojcem... Ja nikad nisam uspeo da ucim nuduvan, cak ni malo naduvan (a pokusavao sam) Pa cak i prevodi na filmu su mi mucni za citanje. A da ne pricam koliko mi je koncentracija slaba... Po meni je sve to zbog uticaja marihuane na mozak. Konstantnim duvanjem se izgubi pojam o normalnom nacinu zivota. Prestajes totalno ne produktivan, i ne koristan za drustvo (sopstveno drustvo, drage ljude koji te okruzuju) Cudne i glupe stvari su ti ne verovatno zanimljive, zbog cega se malo i zaglupljuje... Marihuana jeste droga! ne stvara fizicku zavisnost (po 100 put) ali psihicku svakako. Smatram da je treba koristiti umereno, i s'vremena na vreme puzirati (kao i sa vecinom stvari u zivotu) Ovo je moje misljenje, ali "100 Ljudi 100 Cudi"

sep 2009.

Slazem se sa Alanom. Cak mislim ako se pretjeruje u mladjim danima dok se mozak jos razvija moze doci do blage retardacije.
DžidžadžojacPOZNAVALAC

sep 2009.

Umerenost je bitno kosmi ko pravilo kojeg se moramo dr~ati : )
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Vjerojatno i je dobra za mozak, ma sigurno je, ali u malim do normalnim dozama, te ako se koristi adekvatno frekventno ( itaj: umjereno). Nizanje "zelenih" dana, a kamoli tjedana, stvarno nema smisla, nikome nije potrebno niti koristi i emu. Naravno, pod pretpostavkom da ste zdravi i da vam vutra ne treba iz nekakvih medicinskih razloga, i sl. Svaka stvar mo~e bit i dobra i loaa, ovisi kako i koliko je koristimo. Samo je kod gand~e "minus" taj ato je predobra stvar, pa je onda i potrebna puno vea disciplina i iskustvo da bismo postigli i odr~avali tu umjerenost. A koje su to umjerene, zdrave koli ine, to svak za sebe najbolje zna. Ili bi barem trebao. U svakom slu aju blagotvornije je za mozak i cijeli organizam jednom tjedno zapalit joint nego jednom tjedno se zapit. Imali bi zdravije ljude i druatvo kad bi se taj ritual opijanja petkom i/ili subotom zamijenio u~ivanjem konoplje. Ne ka~em da bi se alkohol trebao iskorijenit, ali mu se daje vei zna aj nego ata zaslu~uje. Neko e re da se onda nikome nebi dalo i nigdje vani nakon frule, dok je alkohol kao podiza . To su gluposti. Mo~da bi ti jedino bilo glupo s tog aspekta ata su svi drugi viae-manje pijani, a ti jedini high. Ali, sjeam se svojih po etaka, mogao sam i i vanka negdje plesat, i u it i svaata radit na vutri, sve ata mi je eventualno trebalo su kapi za o i. Vjerujte, sve te nazovi ko nice, i po pitanju u enja, i po pitanju neznam... komunikacije sa drugima, i masu drugih stvari, su posljedica samo jednog - toga ato previae obraate pozornost na to da ste high, ne ponaaate se posve prirodno - onako kako biste trijezni. A ta pasivnost o kojoj svi pri aju nije posljedica tog jednog zapaljenog jointa, nego svih prethodnih napuaavanja akumulirano, ako ste u istima pretjerivali. Osobno, na pauzi sam nekoliko tjedana... do daljnjeg... baa zbog svih tih gore navedenih stvari. Da se rekuperam i ubrzam malo. Ali najbitnije - da vratim onaj izvorni osjeaj:sun2::icon_mrgreen:
DžidžadžojacPOZNAVALAC

sep 2009.

Moram samo da izrazim svoje mialjenje na konto Alan Smithovg posta u vezi koncetracije. Vutra pospeauje koncetraciju i protok misli, ali u smeru kome mi ~elimo ili nam jednostavno misli same odu zbog asocijacija i motivacija iz okoline, ato je loae ako u imo neato ato nas ne interesuje ni malo pa nam se misli ne mogu dugo zadr~ati u jednom mestu :)
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Istina... ako ni strejt nemoa neato u it, nezanimljivo ti je, onda nemoj puait da bi u tome uspio... to je nekako... hmm.. narkomanski... ono kao - nemogu ovo nikako prokljuvit strejt, idem zapalit, mo~da uspijem.. meutim, nije loae zapalit kad ponavljaa ve nau eno... predmeti koji su prirodni i logi ni su zgodni za u it, fizika, matematika i sl... dok npr. jedan financijski management sa ekonomije... sranje... samo kvaria do~ivljaj, bolje uzet Bibliju pa itat nego to.. :)))))

sep 2009.

Koja sranja i ispiranje mozgova Sranje da ne moze biti vece

sep 2009.

Da,kao i tvoj post...
SiDAMBASADOR

sep 2009.

ja opcenito izbjegavam kontakt sa ljudima poslje popusene frule, jer osjecam da me svi gledaju i misle si gle ga narkoman, nije istina, samo se maknem sa strane, i hiljadu razmisljanja prodje kroz glavu i najbolje mi je ostat solo ili s nekim s kim sam zapalio, znaci tu pada komunikacija sa normalnim svakidaanjim ljudima.... - na temu ucenje, u mojoj situaciji to je nemoguce, i ovako imam problema s koncentracijom a kamoli nesto naucit dok se konzumira... vec dugo nemam tih problema s ucenjem:ohno: tako da je sad to ok, ali marihuana i ucenje, nula bodova (bar kod mene)

sep 2009.

hmmmm je je slazem se sa Sid-om sto se tice ucenja... kod mene konbinejshn vutre i ucenje ne dolazi u obzir... ...neg da li neko ima iskustva ili poznaje nekog slicnog... tj. osobu koja je paranoicna, sumnjicava .. prividjaju joj se ne znam ni sama... ljudi koji se kriju... oce da dodju po nju da je vode... znaci mene zanima... jel pametno konzumirat vutricu u takvom stanju? O.O da li je moguce pogorsanje stanja? ...
djungaISTRAŽIVAČ

sep 2009.

Evo efekta kod mene.Naduvam se ujutro u 9 udjem u moju radnju i do navece se naduvam bar jos 10 puta tj,samo dodajem.Mogu reci da sam jako skoncentrisan i da iz moje radnje izlaze remek djela jednom cu staviti i slike ,ne sad.A sto se citanja i ucenja tice,to nikako neide sa ganjom.Rad i ganja ok,ako je covjek u elementu da je shvatio sta je zivot i sta hoce od njega i da nema puno prepreka u zivotu.Inace labilne osobe mogu da dozivljavaju paranoje i bilo kakve vrste iluzija.Jos jednom naduvam se najjacim stvarima i iz mene izlazi nevidjena pozitivna energija za rad.
DžidžadžojacPOZNAVALAC

sep 2009.

ja ne bih to preporu io, posebno ako ta osoba misli to sama da radi kui u mraku :icon_lol:
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

mo~da stvar nebi bilo loae sagledat i sa ove strane, primjenit Ickeovu maatu sa putovanja na mentalnim talasima na malo prakti nije threadove: Kada se (viaa) svijest izra~ava kroz tijelo, ona nanovo piae DNA programiranje koje se onda transmitira i prema svim drugim DNA (ljudima) i prema Matrixu openito. :costumed-smiley-027
chupoAMBASADOR

sep 2009.

ma da, evo jos tri jointa i otkrivam glavnu istinu, evo me vec predajem na fakultetu... evo sad cu... sto na meni ne probaju kanabinoide?? jebes stakore.. nebi ulazio previse u temu ali znam da od pusenja nisam nista pametniji, samo sam lijeniji... i mnogo mi je lijepo!
CasperENTUZIJASTA

sep 2009.

pa cuj vutra se moze koristiti u mnoge svrhe. mozes se njome lije it, mozes je koristit kao relaksant, mozes je koristit samo da bi se napusio jer ti je to navika (vecina ljudi), a mozes i za mnoge druge svrhe, npr. kreativne, spiritualne. Recimo kad sam high mogu radit na energiji unutar tijela, lakse se koncentriram na energetske centre. jednostavno daje ti tu neku posebnu koncentraciju, ako se bavis nekom vrstom umjetnsti siguno ti je lakse nesto naslikat, napisat, stvorit kada si napuaen, imas ciste ideje u glavi koje lakse preneses u stvarnost.

okt 2009.

ono sto sam ja cuo, je da nakon 5 godina pusenja svaki dan mozak postane velik 10 cm :D

okt 2009.

bio svojevremeno u io napuaen za fax nekih pol godine...ata najbolje, dao 13 komada u 3tj napuaen :D 2-3 god kasnije...ne bih to viae radio :P ne zbog toga ato bi to bilo nemogue...nego jbga, obaveze ipak bolje odradit strejt, a onda nave er fino opuatanje, kao neki ritual i relaksacija :)

feb 2010.

Stvarno neznam dali marihuana poveava mozak ili ga uniatava ali sigurno nekako djeluje jel mi dok smo napuaeni smo druga iji u svijesti....Osobno nemam problema s u enjem,pamtim isto kao i prije par godina dok nisam puaio jedino ata sam primjetio ali to je stvarno istina da mi se sve manje da u it...dakle gubim motivaciju,ilam i to je samo negativno kod mene...jest da dok sam napuaen i idem u it pun k,,,, manje mogu nauit i zapamtit,ali to je privremeno.kad se "otrijeznim" normalan sam,ali ato je vrijeme viae prolazilo ja sam gubio motivaciju polako ju gubim... `to se koncentracije ti e,meni ju poboljaava to je ziher,sjeam se svojih dana dok sam igro pes na plejki,napuaim se i tako se unesem u igru koda sam na terenu,tak i za druge stvari.Vjerojatno bi tak bilo i kod u enja da mi je zanimljivo,ali nijee!! odvuem si pa~nju negdje na nea ato je znaimljivo hehe P.S prije nisam esto puaio,svaki tjedan-2 :D zadnjih par mjeseci puaim na dan po 2 grama nekad viae nekad manje, pa napravim pauzu od tjedna pa opet
-hate camel-ISTRAŽIVAČ

feb 2010.

Nisam probao ucit napusen, ali volim citat napljugan (beletristiku) bas kao sto CIKABAJA75 kaze totalno se uzivim u knjigu i masta mi puno jace radi. Nisam se jednom napljugao cisto da bude veci uzitak citanje :D
mlstPOZNAVALAC

feb 2010.

Mozak vs weed mene tera da stvaram , crtam , pravim muziku , gledam film , igram igrice ... a ponekad se zadovoljim i dobrim starim televizorom narochito ako ima nesto extra na discovery-ju upijam kao sundjer . Da ucim nesto sto me ne interesuje nema sanse . Inache radio sam vishe poslova napushen , i fino prodje samo sto kada opadne dejstvo meni se pridrema i vishe mi se ne radi . Sve zavisi od samog flesha .

feb 2010.

kad sam napljugan volim pogledat dobar film,a tek jeba ina kad si napljugan uuu jebena stvar,jebena stvar je onako kad si napljugan pa te uhvati ~elja za slatkim najbolje je sladoled sa puno okolade i preljevom od vo a.
mlstPOZNAVALAC

feb 2010.

^^ A ja ne volim da se vadim , cak i vodu ne pijem :D ... tek' kasnije kad bash popusti dejstvo . Ovako cim gucnem vodu imam osecaj da sam se izvadio :)

mar 2010.

Znaci svi govore da ne treba pretjerivati, tj. da ako vec pusimo, da pusimo u umjerenim kolicinama. Moze mi neko reci, sta to podrazumijevate u pretjerivanju... Nas par (3-4) smo pusili skoro svaki dan po 1/2g (sad svaki drugi-treci), da li to utice lose na nas tinejdzerski mozak? xD hvala
wannabeshaman1POZNAVALAC

mar 2010.

ako zbog puaenje ne zapostavljaa u enje(openito) mislim da ne...al ata ja znam :D a u io sam napuaen matematiku :D... l tolko sam se napuaio da sam zabrijo da sam vektor. tako da sam ga savraeno shvatio, sve u vezi s njim mi je imalo smisla :D a formule su mi bile ko neki jezik za komunikaciju. ina e ako ikad postanete vektor nemojte ni slu ajno bit onaj sa strijelicom prema dolje... taj je full sjeban i mra an. ateta da ocjena nije bila super ko iskustvo, -2 :P. al najvei problem s u enjem napuaen je sjebano kratkoro no pamenje, iako se mo~ea puno viae udubit i zainteresirat :D.
wannabeshaman1POZNAVALAC

mar 2010.

eee evo ovako je to bilo :D
BoRaiChoAMBASADOR

mar 2010.

I ja sam....prejebeno,ja sam radio determinante,i znaci od tada znam determinante da radim,nevjeovatno kako sam zabrijao u svesku,i odjednom sve se poslozi u glavu i skontah u cemu je fora.....:D da,ovo potvrdjujem,svaki puta nest kao procitam i nakon 10-15 minuta zaboravim...neku noc sam ucio automatiku i uzeo da citam i zapamtio lekciju nevjerovatno dobro (nisam je do tada pogledao)....dobio 4 sutradan :D tako da je i do osobe ali i do drugih okolnosti .......

mar 2010.

Moze ici ucenje i zelenilo. Pogotovo neke prirodnije stvari ako ucis. Da ucim nesh napamet, neznam bash kako bi to islo, nisam probao :P. Ali matematika ide, istina :). Samo je problem kad si zapalim, uvijek si zabrijem na svasta a ne na ucenje, pa zato radije ucim normalan :P.
TarkiPOZNAVALAC

mar 2010.

Marihuana poti e kreativnost, a kreativnost je jedina od nekih 120ak komponenti inteligencije koja se mo~e unaprijediti/uvje~bati. Dakle, mo~e ovjek biti mega pametan ako stalno unaprijeuje svoju kreativnost. Ali to je proces koji jednom kad krene ne smije stati. Dakle, ako si upljugan i neato te krene zanimati, tj shvatia jednom neki smisao/na in, treba ustrajati u daljnjem shvaanju. I ne samo ustrajati nego saznavati sve viae o tome.. dakle prou iti i pokoju injenicu, a ne samo svoj stav o tome.. to je kvalitetno u enje. Ak samo atrebaa ko kreten - ne valja jer brzo ode znanje. Ako sve shvaaa i govore ti da imaa potencijal, ali ne ~elia ga iskoristiti jer si lijeno ubre - opet ne valja jer talent postoji uzalud. Ali... jebea kreativnost ako su ti druge komponente u qrcu. Dakle, da bi shvatio neato u potpunosti ipak moraa znati injenice.. e tu te marihuana u prevelikoj koli ini sjebe. Dakle... trebalo bi mo~da uzeti vutre da te neato krene zanimati, da sku~ia da si vektor i da ti vektori budu jasni ato ka~e vonabiaaman. To je sasvim opravdano i shvatljivo.. jbg ne volimo svi iste stvari. No, treba i odraditi onaj te~i dio posla, a to je teako ako si ugruvan ko ubre :D No sve varira od osobe do osobe.. neki ne moraju u iti uope jer su izvje~bali pamenje i percepciju do jaja... lijep je to blagoslov, ali no pain no gain ;) Eto ja sam malo pobjego izvan okvira akole, al sve je to tu negdje :)
BoRaiChoAMBASADOR

mar 2010.

Evo sinoc citao TR (naravno prije toga dimio) ,neke stvari od prije povezao i tako se sklopilo recimo pola "kocke znanja" :icon_lol: http://msever.fizika.org/predavanja/Relativistika.pdf Ko voli ovakve stvari obavezno nek' cita,totalno lakse shvacanje ovih stvari....
wannabeshaman1POZNAVALAC

mar 2010.

vutra gimnazijalcima :D...fuck jea!
HeadonistAMBASADOR

apr 2010.

ja mogu openito biti malo zaboravljiv, ali kad se na neato koncentriram dok puaim postignem nevjerojatne rezultate. mogu sagledati stvar aire i nai rjeaenja koja prije nisam mogao. recimo veinu ispita na faksu sam polo~io sa super ocjenama u periodima dok sam puaio svakodnevno. morao sam u iti puno manje nego ina e jer sam sve bolje mogao razumjeti. ne znam kako da to opiaem. mo~da i znate o emu pri am.
BoRaiChoAMBASADOR

apr 2010.

Ako si mislio da sam gimnazijalac,NISAM :D
wannabeshaman1POZNAVALAC

apr 2010.

a ok, budem i tebi dao da se nadimia.kad ve inzistiraa :icon_lol:
BoRaiChoAMBASADOR

apr 2010.

Samo ako je tvoj grow,onda moze:icon_lol:
wannabeshaman1POZNAVALAC

apr 2010.

to e bit dr~avni grow, ne moj :D

avg 2010.

Vidite, viae neznam kaj je istina, jer sam ja pro itao jednom da marihuana uniatava mo~dane stanice kojih ima na bacanje, ali one se nemogu obnoviti.I treba ti dosta vremena na wutri da bi oglupio. Ali istina je da je trava zdrava, ali ona koja nije prskana sranjima ofc^^. Veina stvari u ~ivotu je zdravo samo treba imati granice. Uzmi za primjer sol, nerem se sad sjetiti ali sol jodirana je zdrava za tijelo kada ga uzimaa u neznam kojoj koli ini dnevno, ako pretjeraa bubrezi ti odu.Tako je i sa vutrom, jednom mjese no je zdrava, rijeai te stresa, opustia se sav i krvotok i plua ti sredi ... :D Nemojte me dr~ati za rije , to ja prepri avam ono ato sam pro itao u kojekakvim knjigama, novinama, na internetu , a i na uo od starijih .
He-ManLEGENDA

avg 2010.

WebMD lanak Prvi, Drugi dio , Taj tekst s izvorima

avg 2010.

Ovo s linka sve ku~im:)) Ostaje problem preostalih 29 dana,meni je viae dana u mjesecu stresno:) Uglavnom,istina za kreativnost i buenje svjesti,samo s pretjerivanjem uz odreene nedostatke.Nedostaci kod mene se odra~avaju na na in da ako zapalim,i fino razmialjam i doem do gomile zaklju aka,sutra ve inom sve ishlapi iz glave,ponekad ve koji sat nakon ata me pusti. Zato zadnje vrijeme ponekad koristim onu metodu "glup pamti pametan piae" pa zapisujem kad analiziram nesvakidaanje stvari,ideje za poslove itd.Poma~e:)
pav1337oENTUZIJASTA

okt 2010.

Popij 6 litara vode u sat vremena i umrijet ea. Pojedi ajnu ~li icu soli (uh, mislim da bi prije povraao) i umrijet ea. Iskapi litru viskija na ex i umrijet ea. Meni vutra da neki polet. Kad krenem neato raditi, bilo programiranje il modeliranje, meni vrijeme odleti. Znam se ulovit da sam radio po 5-6h u komadu, da nisam bio piaat, jest, srat..niata.. S druge strane, nekad me i zalijeni. Kako kad. Bilo kako bilo, to nije razlog da bude ilegalna. Uvijek u se vadit na alkohol, ata ljudi sranja rade, saobraajke itd... a i dalje je legalan.. `to se ti e odumiranja mo~danih stanica, to nije istina.. Bacite pogled u "istine i la~i" post.. Tamo sam napisao o emu se radi, da se sad ne ponavljam.
MarkerAMBASADOR

nov 2010.

da se ja nadovezem probao sam uciti i nemos jer brijem na drugo uvijek hehe ali kad hodas prirodom sto najvise uzivam napljugan dobijem novi dojam o okolini sve mi je ljepse,nekako mirise povezujem ma show,a da ne govorim filmove i zezanciju u drustvu smijem se nenormalno xD zdravo je ako je u normalnim kolicinama....jer sam prije 6mj svaki dan po 1g tuko i poslije sam sve zaboravljo ali doslovno sve obveze....
bozgaLEGENDA

nov 2010.

Kad sam puaio satori dao sam 4 ili 5 ispita u tjedan-dva dana i to ovo ljeto, sad mi ostao joa jedan ispit i jako se mu im s njim i s motivacijom da ga nau im... Znam da sam satori mogao puait po cijeli dan i bio bi skroz u onome ato sam radio 101%. Skroz utuvljen u to ato radim ,vrijeme samo prolazi, skoncentriran skroz i upijam sve vrlo brzo... Dok recimo od skunka ili white widowa NEMA `ANSE da itam ili da bilo ato korisno napravim osim da zachillam i budem totalno beskorisan. Takoer mislim da kanabis ponekad itekako mo~e podignuti tjeskobu ovisno koja se vrsta duva i kad se to dogodi to zna i da je vrijeme za pauzu jer je vjerojatno doalo do nekog zasienja- bar je to moj slu aj. Mislim da thc ne oateuje niti da omoguuje poveanje mozga, ali dugoro na i kroni na upotreba, barem u mom slu aju, obi no me ulijeni i postanem nezainteresiran za vanjski svijet i za obaveze. Zato je nabolje koristiti umjereno, tu i tamo neku pauzicu napravit, refreshat toleranciju i sli no... boz :sun2:

feb 2011.

Sto se tice ucenja, kod mene je obrnuta situacija. :D Bas dobijam motivaciju, udubim se u sve sto radim, u sve sto ja pozelim da radim, tako da u poslednje vreme, kada sam izvalio da bolje pamtim, cesce konzumiram. I iskreno, mnogo mi je lepo. :D PozZ
camelonus9AMBASADOR

okt 2011.

Poslednje dve godine duvam maltene svaki dan,i primetio sam da me ljudi vise vole i dozivljavaju bolje i vedrije kad sam napusen.Cak mi i zena kaze da sam daleko bolji naduvan.Znaci vutra je meni bar extra afrodizijak,dokazano! Na vutri sam polozio B ;C, i E kategoriju vozackog u roku od mesec dana.Znaci duvanje I ucenje = cista koncentracija.Ne znam samo koliko puta sam iz cista mira komplet sredio stan,skuvao neko gotivno jelo kao danas he,he...tek tako se naduvan istripujem im odem u teretanu...ma milion razloga cu navesti zasto je bolje biti high u svakodnevnom zivotu.Jebena voznja gradskim prevozom postaje zanimljiva.Kad vozim auto napusen kao da sam u igrici jedino sto malo usporim i vise obracam paznju nego strait.Postajem kreativan i zanimljiv kako sebi tako i drugima.Obozavam vutru jer na lepsi nacin posmatram zivot pun stresa i negativnih vibracija koje me prosto ne doticu.Zena mi kaze da sam vanzemaljac he,he...srecan sam zbog toga.Inace,sa vutom se druzim vec 13 godina. Veliki pozdrav duvaci he,he PS. i volim biti sa ljudima koji duvaju,jer smo na istim talasnim duzinama..:sun2:

okt 2011.

Marihuana i mozak!? Otac i sin, majka i cerka, pegla i kabl, rokaj i snimaj! Sve se savrsheno uklopi kada su te dve stvari zajedno. Zajedno koegzistiraju vec 10000 god. tako da shta reci...

okt 2011.

Nije to no ovo sa ~liicom soli, ja sam osobno pojeo punu do vrha ~li icu soli i joa sam tu tako da.. myth busted !!! :))
AlcatrazISTRAŽIVAČ

sep 2012.

meni je otac u 3 ujutro jednom uletio u sobu ja napusen spavo i probudi me i kaze ,gdje su saobracajne od kamiona,ja gledo u njega 5 minuta
nox1cousENTUZIJASTA

sep 2012.

Mozda je i on bio napusen :D

sep 2012.

Ukoliko maloljetnik u kojeg se i dalje mozak razvija konzumira travu IQ mu opada, dok za one kojima je mozak ve dovoljno razvijen niata ne ateti tj. za starije
Pablo EscobarENTUZIJASTA

sep 2012.

Trebamo uzet u obzir i druge cinjenice npr. svatko ima neki svoj porok vjerujem da mi ovdje s vutra org viae volimo zapalit nego popit i takve stvari dok ovi neki viae vole popit neko zapalit joint cisto reda radi sve se to na kraju svede na isto kako bi moj stari rekao najbolje da ne diaem i nee mi niata bit moramo zapalit,ali mislim da ipak ima dosta u tome da sve ima svoje granice konzumiranja jednostavno ne volim se ubijat od trave to me slomi skroz svatko si mora nai svoju granicu koja e mu odgovarat i ne prelazit ju! Iz mog iskustva ato se tie u enja nula bodova,ali ovako ato se tie misli i svega ostalog razgovara s druatvom ponekadam pomislim da sam intelektualac Hahah :D

sep 2012.

Meni nije jasno da sam sino sanjala da prijateljici objaanjavam razliku izmeu muake i ~enske stabljike....skontan sad da je bio san, e cili dan san uvjerena da je to stvarno istina tj. da san joj stvarno objaanjavala (jbt otiala sam na "kvasinu")
maverickAMBASADOR

sep 2012.

letalna doza soli je 3g po kili ovjeka, zna i 225g za nekoga od 75kg.

sep 2012.

Tesko je bilo sto pricat o tome kad ne raspolazemo s dovoljno informacija, tocnije dokaza. Trebalo bi napraviti visegodisnju studiju na ljudima, pratiti ih i testirati redovno. Mozemo samo pricati iz svog primjera a on nije reprezantativan posto vecina nas nema blage veze koji strain smo konzumirali, u kakvim uvjetima je rastao i bio skladisten i tome slicno. Osobno sam svjedocio skladistenju vutre na prasnjavom podu... u rezervoaru benzina... to sve utjece na kvalitetu proizvoda. Isto kao s jabukama npr. Sve ovisi o vrsti, uzgoju i skladistenja a na kraju krajeva i konzumiranju. Volio bih reci da trava ne smanjuje IQ i da ne steti umu. To ne bi bilo skroz tocno. Najbolje se vidi kad imate u drustvu naduvane osobe dok ste vi cisti. Tada se tocno vide promjene u ponasanju i razmisljanju. No da li ima trajnih posljedica? Ja bih reko da ima ali ne u vidu smanjenog IQu vec u razmisljanju covjeka. Trava otvara posve novu dimenziju razmisljanja, sagledas stvari iz vise perspektiva. Najcesce je to zbog paranoje hehe ali i tripova. Zabrijes nesto i shvatis "ajmeeee pa stvarno, kak se toga nisam prije sjetio". No dan kasnije se najcesce ni ne sjecas tog pametnog sto ti je palo na pamet. Opet treba napraviti distancu izmedu IQ-a i pamcenja, kako kratkotrajnog tako i dugotrajnog. Vutra definitivno udara u glavu i ostavlja posljedice. Stetne? Ovisi kolko se trave popusi. Ja znam da od trave vise nisam ista osoba ko prije a ni ne zelim biti. Ustvari, zasto ja tipkam kad je sve vec receno i uglazbljeno: Afroman - Because I Got High - YouTube
maverickAMBASADOR

sep 2012.

evo o paranoji... http://www.youtube.com/watch?v=JxL4CAcnA_w
dite_splitaAMBASADOR

sep 2012.

neznan, meni govori dosta ljudi da san jedini sta in je reka da moze ucit naduvan. koncentracija na 100%, sve automatski zanimljivije i sta je najtuznija stvar sutra se svega mogu sjetit :D
THC_powerLEGENDA

sep 2012.

sla~em se sa vjevericom, vutra je dobra ako se koristi kako se treba odnosno ako se umjereno i kontrolirano uzima, ja sam prije pusio svaki dan i sad sam odlucio manje jer sam postao zbunjen i lijen jer si cijelo vrijeme u tom, pa vam se nista ne da... sad pusim svakih 5 dana i ispricat cu vam kako mi je bilo zadnji put, zapalio sam nakon 5 dana i osjecaj je bio super mada vutra mojima koji puse nije bila nesto (jer puse svaki dan), a mene je drzala 3-4sata i super mi je bilo moj zaklju ak je: Ako ~elia zadr~ati onaj pravi HIGH osjecaj onda moras pusiti rjee jer kad puaia svaki dan puaia viae zbog osjecaja higha koji je puno slabiji i krai i treba ti vise vutre, nista ti se ne da... a uz to sve olako svacas i nemozes se ozbiljno suprostaviti problemu ja pusim vec 6 godina, to su moji zaklju ci lijep pozdrav
x-cluberPOZNAVALAC

sep 2012.

Ovako, ja puaim nekih 17-18 godina, i mogu Vam rei da mi nimalo ne smeta :) zadnjih 10 godina puaim umjerenoc (dok smo se prije "prepuaavali"), 1 d~ojs dnevno, odnosno nono :) kad djeca zaspu i kad se sve obaveze pozavraavaju, i tu sam se naaao, tako mi odgovara, i tako u i da nastavim. Poti e mi kreativnost i daje mi lijep osjeaj na kraju dana :) ato bi se reklo "eif" mi je :) E sad, ima ljudi koji zapale danas 5-10 komada, jbg-a normalno da e kasnit i da im se niata nee dat, ali s druge strane nekom tako odgovara. U svakom slu aju ne akodi vutra u umjerenim koli inama :)
nenashPOZNAVALAC

sep 2012.

Potpisujem! Ista situacija i kod mene. Im'o je neko u potpisu da:"...malo kanabisa pred spavanje ini uda...".}iva istina.
Rasta ManPOZNAVALAC

sep 2012.

Dosta se spominje vutra i koncentracija, i iz osobnog iskustva, doista pomaze za koncentraciju. I to ne kad sam napuaen, nego i kad sam normalan. Dok sam bio mlai, srednja skola, nije bilo toga da me zadrzi vise od 10 minuta u ei. Nakon ato sam redovno ispuaio, ako krenem neato raditi u tome sam sto posto, i viae. Toliko zadubljen da u potpunosti se izoliram od svega, ljudi me znaju zazivati po 3,4 puta, ja ih ne ujem. To je sjajan osjeaj. Poja an fokus do daske ako krenem raditi neato.

sep 2012.

Volim kada me ceska po mozgu, bas volim kad onako zagolica, pa kao nekakvi trnci krenu od potiljka malo te lupi pa vaskrsnes :) pa se zagledas u sagovornika, a njemu se face smjenjuju, od magarece, zecije, lavlje, pa do nilskog konja, a bogami i do ove nase obicne domace kljusine. A lijepo je i kada spoznas citav univerzum u jednom drvetu, ihhaaa :)
smokegreenISTRAŽIVAČ

sep 2012.

mene pere paranoja kad god sam napusen paranoican sam i imam osjecaj da su duhovi oko mene, neznam mozda postajem sizofrenik :O
dite_splitaAMBASADOR

sep 2012.

mene je prala da me neko prati i to dosta dugo :S. nisan nikad sazna radi cega, ali sam uvjeren da ima veze sa podsvijesti, jer je trava izvlaci na vidjelo. tijelo je cak mirnije u REM fazi, a to je kao dio sna vezan uz podsvijest. ili pusis vanka pa te paranoja da ne padnea ili nisi raskrstija sa sobom sta ti trava donosi, zasto je pusis itd itd...moj savjet, napuai se sam i sjedni i razmisljaj :D peace out
Rasta ManPOZNAVALAC

sep 2012.

Baa to. Ako mu je tako, neka sam u sobi s nekom glazbom koju voli, i uziva, i nakon sto po nea kontrolirati to, onda neces imat problema vani. I da, ako ides vec vani, normalno da ce te prati paranoja ako imas u sebe. Zato doma ispuaia, i miran si.
smokegreenISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Uglavnom, dosao sam do stanja totalne ludosti...Kako? Jednostavno sam odgacio kontrolu nad vlastitim mislima. Ono kao "daj saberi se".. Cak mislim da je bio period kada nisam htjeo da uspostavim bilo kakvu kontrolu. Znaci totalno odsustvo kontrole.. Pa da vidim gdje me misli vode... I tako bi, recimo, setao sa nekim i on mi spomene (u razgovoru) npr. "Nojevu barku".. Moj mozak: "Nojeva barka?!, pa onda krenem da zamisljam Noja, pa barku, pa zivotinje, pa koje zivotinje, a koje ne, pa onda odakle meni informacije o Noju, zasto sam ga zamislio kao bradatog lika, pa se sjetim da sam gledao neki film ili negdje procitao da je bio bradat, pa sto ovo, pa kako ono, pa gdje sve to........................", a pored toga jednim malim djelicem mozga pratim njegovu pricu dalje, cisto da bi ostao u toku, i na kraju dam neki odgovor, totalno ljevi, cisto da bi nesto rekao.. Ajde ako je neko strucan da mi objasni koje je to stanje sjvesti i da li je to bolest i kako se zove...

sep 2012.

Ja bi rekao klin se klinom izbija. Radim navaren, spavam navaren, budim se navaren i niat mi ne fali. Ja bi rekao da je to sve od osobe do osobe, a kome akodi nek neduva i rijeaen problem. Kad duvaa godinama, 10-15-20 godina svakodnevno viae niti ne primjeujea razliku izmeu stanja naduvanosti i nenaduvanosti. A to ato ateti mozgu zajebite to su pri e alkoholi ara koji su privr~eni boci pa im je cijeli poaten svijet kriv. Jedino ato utjecaj marihuane ima na mozak, al nakon du~eg perioda konzumacije jest slabije dugoro no pamenje a sve drugo su notorne la~i onih koji ve desetljeima provode prohibiciju i pune svoje d~epove novcima uvijek nam monih farmaceuta.

jan 2013.

Biti naduvan je jedno,biti naduvan i znati se kontrolirati je skroz druga stvar. | highcontrol ja sam vise za onu boljuj stranu ,a ovaj link nasao sam neki lik skoro poceo da pise blog,pogledaj te temu uzivaoci marihuane,svidece vam se. :D

jan 2013.

Poznajem dosta ljudi s takvim problemom, mene isto zanima jel to od hajcanja ili neato drugo? Mo~da su te osobe psihi ki malo nestabilnije, stalno se nekaju i sl. pa se onda joa deknu i problem nastaje kad krenes razmisljat o tom kak ne razmisljas dobro.
vinerPOZNAVALAC

mar 2013.

bas.
Zg_manISTRAŽIVAČ

mar 2013.

Ja naprimjer kad ispusim sa ekipom frulu meni to potice koncentraciju.Jednom sam doso kuci napusen ko majka i probo ucit i super mi je islo ucio sam 2 i po sata i onda pod tus i na spavanje,jest da je to bilo malo sporije sve ali ne usporedivo sa tim kad nisam napusem,onda mi se jos vise neda ucit...no uglavnom,moje misljenje je da to utjece na svaku osobu posebno.Nema sad tu nekog pravila da se trava na sve osobe jednako djelovat ;)

maj 2013.

[bez sadržaja]
pocetnickiLEGENDA

maj 2013.

Neznam odgovore, ali znam da meni pomaze kod bolesti, nekada davno - cerio se kao kreten bez kontrole, danas ipak drzim konce u svojim rukama :) I da, uopce necu da se smaram kako djeluje, tu mi gubi sve svoju car... pa naravno ganja je spustalica, i nije za svakoga!... osim naravno ako se ne zaleti neka sativa pa promjeni to, uglavnom se ljudima spava kada se naduvaju i to je cinjenica zato sto puse travu iz paketa i to mora biti tako. Zato pravac kod doktora specijaliste, reci da imate problema sa spavanjem i da imate barem nekakav papir kod sebe, uzmes mali sator xs i jednu sativu vitku :) tj visoku, a i debelu... dobro ovo vec gledam pod medicinske svrhe, i naravno opcenito drugacije gledam na travu odkako je sadim. Dakle postao sam zbog sigurnosti egoist, te konzumiram samo ja sam u zatvorenom prostoru na sigurnom, tako da nemam lose tripove... :) dakle bas istrazivanje. dakle daleko je to od cerekanja, :) ipak, ja dugo nisam osjetio head high... vecinom body stoned sto i nije nesto napeto, ali meni pase jer imam takav zivotni tempo, usporeni, nije da mi nepase, drugo je kad radis, a drugo je kad krades bogu dane... i da ako znas voziti dobru travu to je puno puno bitnije od samog djelovanja... kaze covjek dubokog glasa :)
JurisimusISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Evo ja sad doaao napisati svoje iskustvo vezano uz duvanje i u enje. U mom slu aju djeluje fenomenalno. U pozadinu si pustim neke meditacijske klipove sa YouTube-a i prihvatim se knjige. Obzirom da volim podcrtavat (zapravo precrtavat) svakakvim aarenim markerima i bojicama, knjiga izgleda dosta stimilativna i zanimljiva. U mom slu aju treba dosta u enja, imamo puno literature, puno toga se mora logi ki razumjet, a ne "naatrebat". Jebiga tako je to na naaem faksu (ako si prosje ne inteligencije i skromnijih radnih navika). Ono ato mene fascinira u u enju pod naduvanosti je sama fascinacija svakom rije i, i onom ugodom kad shvatia neato. Dosta je zanimljivo iskustvo i pamenje je relativno dugoro no. U mom slu aju moglo bi se rei da pali, iako sam vidjeo da su ljudi imali, ajmo rei, loaijih iskustava sa takvim metodma. Nekako se udubim u knjige, udubim se u bit. Eto, toliko od mene zasad. BTW ja sam novi ovdje iako vaa forum itam neko vrijeme ve.
SkyHighatristPOZNAVALAC

jun 2013.

I u mom slu aju je ovako. Zavraio sam kosmologiju, gde ima strava puno matiaa i fizike, i ekipa iz kampusa se udila kako mogu da deljem zadatke kad sam napuaen, ali eto, kod mene radi k'o bog :)
JurisimusISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Meni je nekad potrebna motivacija takvog tipa, iako sam prije imao pravilo da ne duvam sam. Trenutno u im kazeno pravo i smijem se kad itam kakvih sve bolesnih primjera ima u naaoj sudskoj praksi. Da, ato se ti e redovitnog duvanja na dnevnoj bazi, nisam baa neki pristalica. Imam kolegu (od najboljeg prijatelja brat) koji duva na redovnoj bazi. Mislim da svaki dan po nekoliko puta. `to bi babe rekle "ne trijezni se", ali se vidi da je lik malo propao. Kad nije naduvan, skroz je neki razdra~ljiv, ima onaj tupavi pogled u daljinu, i ini mi se da sporije kop a neke stvari.... A ne znam mo~da je to zato ato se lik eae napuaava ko afganistanac kakvi. Ne znam, ne znam... al dojma sam da nije baa dobro puait svaki dan u kontinuitetu viae godina. Ipak valja napraviti neku pauzu da se malo udahne zraka.
Naduvani_ZekoENTUZIJASTA

jun 2013.

Gluost. Dok sam klinac bio ,otac majka nonstop trubili ,koristi kondom,pazi , ostace trudna.Posle kad sam se ozenio godinu ipo sam pokusavo napraviti djete ,posvadjo se sa roditeljima .Zena majci skresala sve u lice. Steta para na kondomima(ako ste u dugoj vezi) hehe Sve u granici normale,sve dok ne pocne stetiti porodici,tebi,okolini ..........
maroonsISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Pa svi su u pocetku ta vrsta pusaca, napadi smijanja, kucanja, daj da se najedem, daj dobar film, neke furke pronalazati itd. Dok, kad gledam raju koja je nesto iskusnija, svako mi je unikat za sebe. Da se vratim na temu. Nakon ovog navedenog perioda sam poceo puno razmisljati dok sam na travi. Kao da sam dolazio u dodir sa podsvjesti. Shvatao sam neke stvari i gledo ih iz drugog ugla. Iz pocetka me i strah bilo, al' kasnije sam to koristio da rjesavam probleme u stvarnosti. Iako sam bio u tom nekom tripu, znao sam sve iskulirati i furati se s rajom bez obzira. Al' jednostavno, nema nista bolje, nego kad imas lijepu kontrolu nad travom, ljepota. Kad znas psihicki okrenuti stvari na svoju stranu. Ne samo high, neko kasnije kad se normala. Jedino sto bi se trebo nakaniti je da uzmem papir i svesku i da zapalim jednom sam. Da neke stvari zapisem, da se neceg i sjetim kad budem "normala".
He-ManLEGENDA

jun 2013.

Off odvojen - https://www.vutra.org/topic/10700-abortus-diskusija/
DomarPOZNAVALAC

jun 2013.

Interesantan lanak do jaja, ali mislim da tu ima puno viae za napomenut: Prva stvar o utjecaju marihuane na poveanje inteligencije. Inteligencija je airok pojam. Druga stvar je da kanabinoidi nisu dovoljno istra~eni neki uope nisu. Ali to su rasprave za stru njaka. Moje osobno iskustvo govore da poveava "inteligenciju". Ono ato odmah mo~emo svi rei da otvara um za nove ideje van kutije, poveava koncentraciju, ali ako mislia da ak se napusis i uzmea biologiju indoeuropskh kopitara il neato drugo ato ti je dosadno mo~ea zaboravit da ea puno ucit. Ali dosta ljudi i ina e vole primjer matematike fizike ili sl i njima e trava pomo. Bitno je pitanje kako se um razvija pod utjecajem trave kad high prestane. Ako niste napuaeni to neznaci da viae nemate kem spojeva u sebi koji i dalje stvaraju reakcije u tijelu. Osim kratkoro ne promjene treba uvidit i dugotrajne. Mo~da je to promjena stila muzike, opeg razmialjanja, primjer ja od kad pusim imam ~elju za itanje knjiga koju prije nisam imao. Nek znanost nastavi radit ovakve hokus pokuse ali najbitniji smo mi pioniri korisnici koji mogu vidjeti razliku na svojoj ko~i...
JurisimusISTRAŽIVAČ

jun 2013.

Nas su iz pshihologije u ili da postoji fluidna i kristalna inteligencija. Fluidna inteligencija je sklona rastu i promjenama. To je ona inteligencija koja, uvjetno re eno, raste do cca. 20 - 25 godine, ovisi o subjektu. Ona ostaje na toj razini do kraja ~ivota, iako sumnjam u to. Kristalna inteligencija je, sa druge pak strane, ona inteligencia koju do~ivljavamo u nekim kasnijim godinama, starijoj ~ivotnoj dobi. Ta inteligencija se kod nas mo~e najbolje prevoditi kao "mudrost" ato se manifestira kod onih bradatih filozofa, starih baka koje znaju sve o svemu i imaju alternativnu medicinu u malom prstu (rakija je uz ajeve lijek za sve!) :D Apropo svega toga, mislim da trava ne utje e previae na inteligenciju. Niti pozitivno niti negativno. Ono ato fascinira u konzumiranju travom je to da se mo~e doi u doticaj sa onim unutra~njim "jastvom". Meni je, recimo, zanimljivo gledati moje slike iz trenutaka naduvanosti. Ina e sam tudum za slikanje, 3 sam imao iz likovnog u osnovnoj akoli, ali kad se naduvam stvaram takva djela da bi se moglo rei da grani e sa ekspresionalizmom i fascinacijom fantazije. Imam, recimo, prijatelja koji obo~ava svirati. Svira gitaru kao Petrucci, a ina e je prosjek sa ptencijalom. Da ne duljim previae. Imam neku svoju teoriju da trava stvara jednu zasebnu inteligenciju, i ako ju znaa koristiti to postaje predivno. ...vjerojatno postoje neki bolji kultivati trave koji koji to joa viae naglaaavaju, ali slo~it ete se sa mnom, da je kod nas pravo umjee i haaia nai a ne sad neki npr. lemon haze.

jul 2013.

Ja sam ljudio naduvao se i otisao polagati za automobil i naravno iz prve polozio (testove) a ucio nisam, samo sam ponovio veceras za sutrasnji ispit i to sve naduvan, i od sada uvek duvam pre nekih vecih obaveza, stavim kapi u oci i meni super. :) A probleme sam imao, jer sam 3 meseca svaki dan vario po ceo dan i onda sam upao u neku depresiju ljubavnu i prestao sam jedno 2-3 nedelje i skroz sam se oporavio a ljubav doveo na normalu, jednostavno cudna je biljka, i imam problem kad se naduvam danas a sutra sam str8 onda mi ceo dan prodje smoren..

jul 2013.

To se meni desava. Pretpostavio sam da je anksioznost, ali opet s druge strane mislim da nije jer mi se desava samo dok sam navaren
NullISTRAŽIVAČ

jul 2013.

@Smokegreen to gubljenje kontrole nad mislima na taj na in mo~e biti neki oblik opsesivno kompulsivnog poremeaja. Naravno, ovo je moja amaterska predpostavka najbolje je da potra~ia mialjenje specijaliste. Svako od nas ima neku vrstu OCD-a (oppressive compulsive disorder) u nekom nivou. Kod nekih to mo~e biti slab nivo koji ne uti e (ili zanemarljivo uti e) na svakodnevni ~ivot. Sa druge strane postoje mnogo ja i gde ljudi ne mogu da funkcioniau normalno. A ato se ti e uticaja marihuane na mozak, vidim da mnogi spominju poveanje koncentracije i sl. Kod mene je totalno suprotno. Meni koncentracija is ezne, apsolutno ne mogu da pratim niata. Tok misli mi se gubi i ako gledam ili ako mi neko pri a neato ispratim samo trenutnu radnju, ne mogu da se setim onoga ato se desilo pre 5 sekundi. tj. mogu ali uz napor i generalno nemam ni ~elju da razmialjam o tome. Meni to izuzetno prija, mozak mi uglavnom radi stalno razmialjajui o svemu i sva emu od posla pa do svemira, i onda mi ovo doe kao lep odmor da ne moram ni im da se zanimam. A ato se spavanja ti e, radi fenomenalno. :D
Vutroslav123ISTRAŽIVAČ

jul 2013.

ko ima ansiozni poremecaj treba pusit travu koja nema puno thc-a te koja ima vise cbd i cbn : http://www.growweedeasy.com/how-do-THC-and-CBD-relate-to-cannabis-potency lik koji je to pisao koristi travu za lijecenje anksioznosti tako da je sve lijepo objaanjeno i jos jedna stvar: za anksiozni poremecaj je dobra GOSPINA TRAVA pa se probajte o tome raspitat

sep 2013.

Nisam pro itala sve postove u ovoj temi, ali sa prvih par postova se ve ne sla~em. Na mene Marihuana nikada nije negativno uticala ato se ti e mozga, koncentracije, u enja. ak ata viae, lakae mi je da shvatim neke komplikovane stvari, br~e u im, i uz to, sve me zanima, mnogo itam i rado sluaam profesora. I vjerujem da nije samo do mene, jer je joa par ljudi u mom okru~enju isto tako, a puae travu ak i du~e od mene. :)
imenjakENTUZIJASTA

sep 2013.

ja mislim da trava smanjuje inteligenciju u jednom pogledu, dok u drugom poveava... neato tipa ko oni mentalno poremeeni ljudi ato su recimo zatvoreni u sebe, ne mogu dobro razmialjati, to jest nisu toliko svjesni okoline, ali su perfektni sa brojevima, mogu nevjerojatne ra unice ra unati... to ima neki naziv kojeg se trenutno ne mogu sjetiti.. sa jedne strane nisu inteligentni, ali kao da im je mozak preraen da radi na drugi nain, na nain koji veina ljudi ne razumije i zbog toga ih do~ivljava kao manje inteligentne osobe.. injenica je da kad se napuaim sporije reagiram na druge ljude, teako se koncentriram na druge ljude, znam kad se napuaim sa prijateljem on mo~e pri ati gluposti do mile volje, i ne djeluje mi toliko dekoncentriran kao ja, a ja uvjek popizdim i ka~em neka auti 5 minuta da odmorim, jer mi je naporno razmialjati o tome ato drugi pri aju, jer mi se filmovi vrte po glavi... ponekad me sramota kad odem u market, pekaru ili do kafia pa me ljudi neato ispituju pa se gubim, ne mogu se koncentrirati na razgovor, ljudi koji neznaju da duvam misle da sam retardiran.. :punch: ali recimo, poato znam dosta aarafati po autima i motorima, openito po mehanici, kad zapnem na nekom djelu, ne mogu shvatiti sistem na koji radi, zezam se preko pola sata sa time, poludim skoro da ou sve razbiti, povu em par dimova maknem se, kad me uhvati vratim se, neato pr kam bezveze, i u roku 5 minuta napravim stvar, ja se sam sebi divim kako sam to uspio... ili recimo esto se deaava da totalno promjenim vienje svjeta oko sebe, perspektiva mi se promjeni, kao da normalan ne vidim drvo od aume, a kad se napuaim po injem primje ivati detalje... za primjer, jednom sam se vozio cestom, i odjednom mi je sinulo kako je to nevjerojatno da se nalazim ustvari usred aume gdje je prokrena auma i neki asfalt naba en, fantasti no, to mi recimo nikad prije nije palo na pamet... zvu i glupo al sam se divio sat vremena tome, pa kad odem u prirodu, to je najbolje iskustvo, ~ivim uz more, popnem se na liticu i sa litice gledam more i sa druge strane kopno, ogromno more, ovjek se tome mora diviti, sjedio sam tako sigurno sat vremena i divio se kako je to nevjerojatno, a da nisam bio napuaen, vjerojatno nebi ni primjetio veli anstvenost svega toga.. jednom sam iaao u market, i po eo se diviti tome kako su se ljudi sjetili pakirati stvari i nositi u ogromnu kuu gdje drugi ljudi dolaze i daju novac, nevjerojatno... a to mi inae nebi nikad palo na pamet, idem u market, to je ve rutina.. zna mi se desiti i da dok vozim auto, ustvari vidim sve ato se deaava, primjeujem u vo~nji kontrolnu tablu haubu i sve, zamialjam svu mehaniku kako radi, odjednom mi je sve jasno, a inae dok vozim auto normalan, kao da sam hipnotiziran, nisam nikada primjetio u samoj vo~nji auto... mo~da zvu i glupo ali tako je.. sad sam se sjetio, isto tako i muziku kad sluaam, odjednom ujem nove stvari, ujem u pozadini najmanji zvuk, ujem naprimjer triangl i takve gluposti koje su pjesnici ubacili u muziku, to inae nebi nikako uo...

sep 2013.

Heheh.. :) to je to.. tocno onako kako triba biti XD ostanes fasciniran sitnicama.. detaljima.. bilo cime sta gledas, dodirujes, slusas, jedes, pijes.. predobro se osjecas u svojoj kozi i tu si, duboko u trenutku.. zar to nije prekrasno? Vidis, sad san se ponovno zaljubila u travu nakon tvog posta.. :heartbeat: :)

sep 2013.

ili npr izdvojia u prvi plan bas,bubnjeve,... pa tako suaaa :) svaata moa' na travi,hehe

jan 2014.

http://youtu.be/oeF6rFN9org
_melli_ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

hmm procitala nekoliko stranica uglavno okki, dosta toga bzv napisano msm netacno...znam da pomaze ali koliko !?situacija je ova ...covek ima poremecaj licnosti,otezano pirica ,otezano hoda..zajedno pusimo oki je posle tog on prica razumno smje se hoda bolje..ehh sad koliko sme to da uzima kroz dan ?? dali je ko upoznat sa tim?? :) imenjak hahahhahaha :thumb:

jan 2014.

Smije taman toliko da mu bude bolje, cim se pocne osjecati losije onda je pretjerao a koja je to kolicina da pretjera jedino on zna, mi samo mozemo da nagadjamo :)
fourtwentyENTUZIJASTA

jan 2014.

Ovaj odgovor sam vec napisao u temi ''Cudni efekti vutre'',evo vam link ovdje pa mozda pomogne da se rijesite predrasuda. https://vutra.org/topic/5639-cudni-efekti-vutre/page-11#entry268597
_melli_ISTRAŽIVAČ

jan 2014.

hmm romeo :P nije neka pomoc ali oki hvala ;)

mar 2014.

bas sto je napisao Carl SAGAN, nista nema lose samo u umjerenim dozama, svaki dan kad si ve high i popuaia dnevno 10 jointa i tako svaki dan postajea malo mutav i glup ko kurac, samo ne treba sve gledati kako se svaki dan napuait nego neke druge obveze ili zanimljive stvari radit, to govorim jer sam jedan ja taj puaa koji je svaki dan dimio i po 10 grama a da ne pri am bukse od 100 ija kako sam se onda bio razbacivao, sje am se kad sam znao samo uzmem petardu i zalipam je odmah istaka, ah ti dani, uglavnom kada sam toliko bio puaio recimo godinu dana bez ijedan dan da nisam zapalio postajea glup ko kurac i malo se zapostavia, i gledaa se da se samo dalje napuaavaa, nemojte srati da nije tako nego je, i to ste sami sku~ili samo vas je sram re i ili sam sebi priznati da nije tako ali je, mao prije sam itao ne nekoj stranici ubiti hu210 kanabinoidi ( neka vrsta umjetnoh THC) pokazalo su istra~ivanja da obnavlja stanice u mozgu, onda su probali sa prirodnim THC i nije pokazalo nikakve razultate, jedino marihuana po meni je dobra za depresivne ljude jer kad se napuaia briga te za sve, ali oped ponavljam ono ata je Carl Sagan reko samo nemoj da se sve vrti oko vutre, koristite je u malim koli inama 2/3 puta tjedno, joa sam zaboravio re i da neka studija istra~ivanja nad ljudima, pokazalo se da kod nekih ljudi pod utjecajem THC GODINU DANA I VI`E svakodnevno ljudi gube osje aj za stvarnosti nemislim na halucinacije nego neato tipa razdra~ljivosti gubljenja osje aja za prostor i vremenom itd.... te~e je obavljati obveze primjer, obrazovanja , radnih navika, posla itd... nisam ovdje doaao da palamudim nego da iznesem neke injenice koje ljudi ne ~ele vjerovati, uostalom ja joa duvam i nisam umro :P nego samo ~elim re i onim pamtenjakovi ima da nije istina da marihuana ne ateti, naravno marihuana ima i medicinske svrhe u pomaganju sprije avanja i lije enja debelog crijeva itd... ubiti marihuana kao i ostale stvar u malim dozama ne ateti recimo kao aaica dobro crnog vina pospjeauje cirkulaciju krvotoka, rada srca itddd... pozzz
pecurkoPOZNAVALAC

apr 2014.

Zaklju ak je da razni ljudi koriste( upotrebljavaju ili zloupotrebljavaju) ovu biljku iz razli itih pobuda. Sve supstance koje sam uzeo a deluju na promene svesti uzeo sam sa odreenom namerom. Marihuanu koristim redovno kao poja iva sopstvenih vibracija, kod pripreme za meditaciju ili kao deo aktivnog razmialjanja o odreenim pitanjima koja naj eae spadaju u domen filozofije i metafizike. To ato prestanem da obra am pa~nju na okolinu i jeste moj cilj, ne smatam da u spoznati viae ako sluaam i obraam viae pa~nje na ono ato drugi rade ili govore... Po meni najvei problem jeste ato ljudi ne poznaju sebe, ne obraaju pa~nju na obrasce sopstvenih misli, i ne shvataju da to i jesu samo obrasci, samo program koji se odvija bez njihove svesti, a nekako ipak oni smatraju da to jesu oni. Da su oni stvaraoci tih misli. Marihuana je odli an dodatak za stiaavanje tog unutraanjeg vrtloga misli, te~nji i ~elja. Sa druge strane du~e koriaenje izaziva po meni joa jednu lepu nus pojavu a to je poveanje empatije. Kad bi svi saoseali i te~ili miru i opuatenciji, kao ato to rade dobro napuaeni ljudi, mnogi aspekti druatvenog ~ivota koji danas u savremenom oveku izazivaju teskobu i stres bi nestali. Naravno da ima ljudi na koje se niata o ovoga ne odnosi, ali to su neki drugi ljudi, koji zadovoljavaju neke svoje naknadno usvojene ~elje vrlo pogreanim alatom.
KarlitosPOZNAVALAC

sep 2014.

Lici na offtopic,ali imam pitanje...drugarica (vrlo neredovni konzument biljke-probala par puta) imala je pre 4 meseca meningo-encefalitis (upala zastitnih zidova koji obavijaju mozak,i sama upala mozga).Da li i koliko moze da steti pusenje biljke nakon ovog sto joj se desilo?
Ajme meniAMBASADOR

dec 2015.

Evo neato zanimljivo. :) http://timewheel.net/Tome-Why-Does-Cannabis-Cause-You-To-Dream-Less

maj 2016.

Moja razmisljanja bi bila na liniji koju je pecurko iskazao iz vlastita iskustva. Takodjer sam vise-manje angaziran oko metafizickih pitanja, iliti pitanja u vezi sebstva, bitka po sebi i za sebe (primjerice, Platon i Nietzsche bi bili neki ikonicni momenti ovdje). Konoplja, izmedju ostalog, ima odredjeni kapacitet da pokrene nas um u raznim smjerovima uvidjanja okruzenja; odnosa, uzroka, veze, te nacina, smjerova djelovanja nas kao jedinki, onoga sto nas uvjetuje na "respons", akt, i kako sa tim uvjetovanjem na vlastiti proizvoljni odabir proizvodimo vlastito "ja" - pa i onda veoma vazno pitanje: ato onda jest to "ja" kao konstrukt vlastitosti misljenja, djelovanja - od cega je identitet sastavljen.. ta jedna, od pocetaka filozofije, teska dilema izmedju istog "biti" i onoga "ato" se biva (ili "ato biti"). Upravo ovaj "ato" je mjesto proizvoljnosti sebe-kao-razlike, mjesto gdje nas um voli da vrsi arbitrazu i uredjuje stvarnost na vlastitu sliku, ispoljava, projicira sebe prema van, tka svoje jastvo u lepezu postojeceg. Pecurko je pitao legitimno pitanje, spomenuvsi obrasce misljenja, sto se vezuje uz nas civilizacijski ukorijenjen sustav mitema i, malo dalje, na predodredjenost dijeljenja stvari na bliske i daleke, dobre i loae itd. - uvidjanje matrice nasih podsvjesno kategoriziranih i binarno omedjenih sudova o stvarnosti uz pomoc konoplje je veoma lijepo iskustvo - upravo taj osjecaj lakoce, odbacivanja kategorija, maske stvarnosti prepune onim "ato" otvara put ka istom "biti", a u tom podrucju bih zelio da, ako je moguce, se sto vise zadrzavam :) Novalis bi rekao "posvuda trazimo Bezuvjetovano, a nalazimo uvijek samo stvari." Stoga bih rekao da takodjer otvara siroki, a kada se u to upustimo poglavito uz pomoc filozofije, jedan kontrastni spektar (gotovo nikad-zavrsavajuceg, spiralnog oblika) dekonstrukcije stvarnosti i potice nas na upijanje sve punine njezinih titrajuih "sastavina". Nesto je receno i ranije, sto je svakako podlozno krivoj interpretaciji tog malogradjanskog "zdravog razuma" - potencijalni osjecaj dezorijentacije, pa i paranoje, je prirodan, on je dio tog iskustva, no koristiti rijec "zaglupljivanje" u tom smislu (zbog brzog gubitka niti misli, pozornosti koja se lijepi gotovo za sve, osjecaja iracionalnosti) je podosta omalovazavajuce za konoplju, ali jos vise za samog izgovara a. Osobno to dozivljavam kao izazov, jer sve lijepo ima skriveni otisak ne-lijepog u sebi, otisak drugotnosti, ali taj otisak drugotnosti i sacinjava njezinu neukrotivost, njezin lik u moru drugih likova - on ju izgradjuje koliko i ono lijepo. Konoplja nije savrsena biljka, nije stablo zivota, ali ima neizmjerno bogatstvom izazovne plodove za onoga tko ima volje uciti s njima u umijecu rukovati. Za borce koji su uspjeli da procitaju, evo jedan poklon od Derride :D
RolipopLEGENDA

maj 2016.

Super ato je danas nedjelja pa u je iskoristiti u metafizi ke svrhe, od ponedjeljka sam ponovno i potpuno u fizi kom i materijalnom okru~enju. Takoer esto zapalim kako bih "kvalitetnije" mogao razmialjati o obrascima i modelima mojih reakcija i mog ponaaanja. Have a nice day

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se