VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeAdolescencija
LEGACY

Adolescencija

60 odgovora5,646 pregleda

jan 2017.

Nisam bas edukovan sto se tice ovog pitanja pa pitam vas. Sta se desava ako se u dobi od 17,18 godina pusi trava (ne toliko cesto) posto je to vrijeme puberteta

jan 2017.

Ako ne zanemaria obaveze koje imaa u to doba ... mo~ea ponekad zapaliti.Niata specijalno. Po meni je u to doba najbolje dati peticu aletu ili kevi na uvanje,pa da oni dadu malo kad budea imao ~elju.
hazeriZMAJ

jan 2017.

Ma pusti to..pa cale i keva da podime sve:D..kao moj cale kad je skuzio hasis:cool23:
CorleonevLEGENDA

jan 2017.

@szg2 Ako se drzia ovog 'ne toliko cesto' onda nema bas nikakih problema..nego suprotno..marihuana 'ne toliko cesto' u ~ivotu moze samo dobre stvari donijet-i mentalno i zdrastveno...Al ako si napuaen svaki dan.. ma ni tad se nista loae nebu dogodilo :D Od 18 godine pusit travu nema frke nikakve..ranije ja ne preporu am baa redovno ..iako jesam:cool23:

jan 2017.

nemam pojma ja do 20 i neke desetak puta zapalio :D mada gledajuci klince nekako nisam za to da duvaju, pogotovo, a ima ih i ovde na forumu, po desetak jointa dnevno??? :djede: al ajde, moze jedared nedeljno.
BladerZMAJ

jan 2017.

Teako je rei kasnije ato je od trave, a ato nije. Puaio sam od petnaeste pa i prije, skoro svaki dan i svaki dan mi se vrtio oko trave i ostalog. Danas sam "lui" od prosje nog ovjeka. A sada do ega je teako je rei. Ajmo rei da viae ljudi gleda horor film, i teake scene. Nekog ne dira niata, a drugi ovjek je iztraumatiziran. Ono ato bi ja rekao je to da nema utabanog uzorka jer ipak trava je psihoaktivna i mogu rei i psihodeli na i nebi trebalo pretjerivati. Da li bi druk ije sad kad pogledam u rikverc ne znam. Takav ~ivot mi je donio patnje ali me i masu povezalo sa samim sobom ato je teret za nositi, ali kroz to rastea kao ovjek... Sve se to mo~e postii i bez trave tako da moja preporuka je zapali tu i tamo ali nemoj se navikavat da ti mora biti popratna pojava svemu ato radia... I ono ato sam isto primjetio da dosta mojih vranjaka koji smo puaili stalno uz ostalo razvilo je kasnije paranoju i tjeskobu prilikom puaenja. Kao da svi ti teaki trenutci psihodeli ni ata pro~ivia, a na to mislim na napade panike potisnu straha u tebe i kasnije trigeraju na razli ite senzacije ovisi o umu pojedinca. Tako da ne pretjeruj jer nema zdravo, ne zdravo... kad popijea vode 6+litara isto se otrujea i umrea. Kako aamani govore "poatuj biljku" i pamet u glavu ;)

jan 2017.

Hvala vam na odgovorima ja svakako ne konzumiram toliko cesto zna mi se desiti mozda 4,5 dana za redom i onda odmorim sedmicu dvije. A ljeto je druga prica . Imam samo jos jedno pitanje da li je istina da smanjuje rast?

jan 2017.

kite ?

jan 2017.

ma jok, gde si to cuo

jan 2017.

ma ovo je neka zajebancija :lol:

jan 2017.

Ako pretjerano rastea mara ti poma~e da usporia rast, ali nuspojava je da ti una viae naraste. Za sve ostalo obratite se ljekaru ili farmaceutu.;)
banovan240LEGENDA

jan 2017.

co pocjepo si sa objasnjenjem :D u srz..u zenicu oka njegovoga :D
FeltLEGENDA

jan 2017.

Kraj 90-tih je bio moj po etak dru~enja sa ~i~om,sje am se 97 na maturalcu u Supetru i kako smo razvaljeni bili.Tad mi se sve vrtilo oko toga i zanemari ovjek bitnije stvari u ~ivotu.Nakon toga Partyi i sve vezano uz to.Ludi dani koje ne bih mjenjao,al neke odluke iz tog vremena itekako bih,al ato ea.!Umjereno i pametno ti je moj savjet,niata viae :thumb:
StepaTHCPOZNAVALAC

jan 2017.

Pusim, mogu reci svakodnevno, od 15te sto bi evo bilo 11 godina. Da li bih bio isti covek da nisam vario? Ne. Da li utice na formiranje licnosti? Definitivno da. Da li cujem cesto kometare da sam prso? Da. Ali kada pogledas od koga dolaze... Sto bi reko Nigrutin: "Mnogi se raspadaju iako su strejt." Sada je od coveka do coveka, ali i okruzenja, kako ce da podnese i odreaguje na vise ili manje konstantnu upotrebu. Ono sto mogu reci da je meni definitvno otovrila vidike, i navela me na jedan drugaciji nacin i razmisljanja i percipiranja sveta oko sebe. I zato joj neizmerno hvala.
baobabLEGENDA

jan 2017.

Slazem se Stepa definitvno sa tvojim postom... s druge strane glupo bi bilo reci da je pusenje trave u tim godinama korisno i pozeljno.. al covjek tokom zivota shvati da definitvno ne postoji lose iskustvo. Ustvari mislim da samo onaj koji to uspije shvatit moze biti sretan i dobar covjek :)
hazeriZMAJ

jan 2017.

:thumb:
StepaTHCPOZNAVALAC

jan 2017.

Ja bih bas rekao da jeste korisno i pozeljno, ali ne naravno svakodnevna konzumacija. Preterivanje u bilo cemu nije dobro. Kako ono ide...i lek postaje otrov kada ga je previse.

jan 2017.

1. Desava se proces sagorijevanja, bez obzira na godine pusaca. 2. Dim, kao proizvod sagorijevanja, putem disajnih puteva dospijeva u pluca, gdje se u alveolama putem krvi vrsi razmjena plinova. 3. Katran, koji nastaje prilikom sagorijevanja, talozi se po alveolama i ogranicava im sposobnost apsorpcije. 4. CO se veze za crvena krvna zrnca, a u zavisnosti od unesene kolicine moze biti fatalan po zivot. 5. Odredjene molekule, poput kanabinoida, putem krvi dospijevanju do receptora u mozgu, gdje se vezu i poticu mozak da radi nesto, sto inace ne radi. Taj, neuobicajeni, rad mozga moze izazvati razna psiholoska stanja, za koje subjekt ni ne zna da su moguca. 6. Reakcija organizma na poticaje sivih mozdanih celija je u direktnoj vezi sa psiho-fizickim profilom subjekta. To bi, ukratko, bilo to sto ce se sigurno desiti. O mogucim posledicama ti ni baba Vanga ne bi bila pametna odgovoriti. Ali, postoji velika mogucnost da, ako studiras i trava te motivise na ucenje, ranije zavrsis fakultet, a moze biti i siprotno - da ga nikada ne zavrsis. Ukoliko imas cilj u zivotu, da znas sta hoces i trava ti na bilo koji nacin olaksava put do tog cilja, onda ne moze da bude stetna. Ukoliko ne znas sta ces od sebe, tumaras i lutas bez odredjenog cilja, trava ti i nije nekakav narocit izbor. Mislim, koji ce ti... Potrazi neki smisao u zivotu i pitanjima koje postavljas. Zivot ce ti biti smisleniji i dobijaces smislenije odgovore :D
hazeriZMAJ

jan 2017.

Posteno covjek napiso:thumb:
ZexiISTRAŽIVAČ

jan 2017.

To sto si postavio to pitanje vec dovoljno govori o tebi u tim godinama, tako da sam siguan da ce sa tobom biti sve ok. Slobodno probaj po malo pa ces vec znati i sam sta dalje. Covek dok je mlad treba sve sto nije opasno da proba... A ne kasnije kad treba da bude zreo covek da luduje.

jan 2017.

Jako sam zahvalan na odgovorima i naravno da imam ciljeve u zivotu. Pusim je radi opustanja i zabave :D. A ovu temu sam otvorio jer sam vidio da je jedan clan napisao hormoni+vutra=sranje, pa sam zelio i druga misljenja
hemploverENTUZIJASTA

jan 2017.

Probao za 17. Rodendan kada mi je kolega kupio grinder i unutra stavio oko 1g vutre. Sta drugo da kazem zavisi od svake osobe ja kad pusim ne pogodi me skoro nikako ali kapci se skupe i oci pocrvene. Ne konzumiram cesto, vise to zavisi od finansijske situacije nego od mene tak da 5-6 buksni mjesecno sjednu fino... Moja preporuka je da se ne pretjeruje jer je moj kolega nakon 1 buksne pao u neku depru ali meni je upravo bilo suprotno tj. da sam se rijesio depresije ali sve ti to zavisi od osobe do osobe. Da ne spamam vise lijep pozdrav and stay high:respect:

jan 2017.

Ja sam se uvjek pitao kakav bi ispao da nisam kao mulac produvao, sa nekih 15-tak godina, u prvom srednjem, iako sam je probao prvi put na maturalcu u osmom osnovne :). Tek od srednje mi se svijet vrtio oko vutre, vario sam 10-20 pljugi tjedno :joint2:, i bio sam solo u tome, neki zatucani razred alkoholi ara imao bo~e sa uvaj :fuck:. I nia mi nefali, dok onima koji su u to doba upirali prstom u mene i osuivali ve fali jetra, pojeo je alkohol. I nikad nisam zanemarivao obveze bez obzira koliko sam navaren, to je najbitnije :djede:, prvo uradi pa se odradi :razvaljen::. isto sumnjam da bi bez vutre iata postigao od ovoga ato imam danas. I kad me budu kremirali jednog dana, kremirat e me posutog hedovima, pa eto bit e veselo :D
hazeriZMAJ

jan 2017.

To je to:thumb:
TriptankLEGENDA

jan 2017.

Ako volia duvat i osjeaa se dobro naduvan, onda nastavi duvat. Ako imaa crne misli dok si naduvan ili ako osjeaa da ti utje e loae na zdravlje, onda prestanea duvat. Vrlo jednostavno
hemploverENTUZIJASTA

jan 2017.

Kako vutra moze uticati lose na zdravlje?
TriptankLEGENDA

jan 2017.

Ako pretjerujea s duvanjem onda itekako mo~e utjecati i na psihu i na tjelesno zdravlje. Ima ljudi kojima e jedan joint izazvati napad panike, dok ima i onih koji duvaju od jutra do mraka i sve super nikakvih problema.
thugsta187ENTUZIJASTA

nov 2017.

Potpuno se slazem i suosjecam sa komentarom od @No Joke .Isto i kod mene u srednjoj imao razred alkosa mrtvih,svi pojedeni iznutra,saprana jetra.Isto tako obveze idu prije svega a na kraju dana dzok kao nagrada slag na kraju,sve je u glavi..
Kakadu063LEGENDA

nov 2017.

Samo da dodam, kao roditelj dece tvog uzrasta i starije, ako ne preterujea i nije ti glavna preokupacija bez brige. Nemoj da idea dalje od vutre jel je sve ostalo :poop:
hazeriZMAJ

nov 2017.

Zalosno je sto je alkohol drustveno prihvatljiv i kod nas 95% roditetelja odobrava cugu u adolescentnom dobu.A sa druge strane Vutru,ljek osuduju.To se zove neznanje i to je najopasnije oruzje u odgoju.
jaime88LEGENDA

nov 2017.

ako netko pocne duvat s 14-15 godina i to ako pusi 10 puta na dan onda je stetno, jer moze izazvati psihozu (mozak je jos u razvoju) a alkohol je joa gori jer ako adolescenti rano po nu puno konzumirati alkohol, to remeti razvoju tijela i mozga.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se