LEGACY
THC i nametnici
32 odgovora3,842 pregleda
Closet freak
AMBASADOR4.398 REP83%
→ Legenda
Closet freakAMBASADOR
avg 2013.
avg 2013.#1
Mene zanima na koji na
in thc djeluje na kukce i kako ih tjera od sebe. Da li kukci moraju prvo konzumirati smolu pa do~ive high kao ljudi pa odlete ili ato?:PPP pitanje je malo
udno, ali da i to razrjeaimo..pa ako neko zna neka napiae.
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#2
Kod mene kukci uvjek furaju rizle i kidaju si hedove pa puae i motaju :vb_kez:
Pitanje ti je stvarno glupo, nimalo obrazovno i ne ku~im poantu. Pokuaavaa napuaiti kukce ili ata?
By the way kukaca ima mali milijun vrsta i neke privla
i vutra dok neke odbija, isto kao i ljude :thumb:
Closet freak
AMBASADOR4.398 REP83%
→ Legenda
Closet freakAMBASADOR
avg 2013.
avg 2013.#3
pitanje je glupo ako govorimo o uzgoju ili konzumiranju, ali ako govorimo o svijetu biljaka i njihovom obrandbenom mehanizmu onda nije. Pa nije sve u napoaavanju. Mene samo zanima na
in na koji thc tjera kukce od sebe, pa ko zna neka napiae postupak, bilo bi ljepo znati
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#4
daj neku referencu da thc tera kukce, tim se stvarno nisam bavio...
nego, da ih thc nesto jako tera ne bi imali problema u outdooru ;)
Naduvani_Zeko
ENTUZIJASTA249 REP12%
→ Poznavalac
Naduvani_ZekoENTUZIJASTA
avg 2013.
avg 2013.#5
Gledo sam prije par mjeseci emisiju na Nacionalnoj Geografiji o kanabisu.I bilo je rijec o njenoj prirodnoj zastiti od nametnika.Tako da je po meni pitanje OK.
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#6
pa sta kazu u toj emisiji kad si vec gledao. to je u biti teme a ne pitanje, i to dali je ok ili ne
usrname
AMBASADOR2.080 REP17%
→ Legenda
usrnameAMBASADOR
avg 2013.
avg 2013.#7
Nisam neki stru
njak, ali rekao bi da je konkretno THC zadu~en primarno za zaatitu od UV zra
enja. Za obranu od insekata i gljivica izglednije je da su zadu~eni razni terpeni.
"The terpenes in marijuana have given the plant an enduring evolutionary advantage. Some of these essential oils are pungent enough to repel insects and animal grazers; others prevent fungus. To combat plant disease and infestation, organic pot growers spray the terpene-rich essential oils of neem and rosemary onto their crops. And terpenes, it turns out, are healthy for people as well, according to a September 2011 report by Dr. Ethan Russo in the British Journal of Pharmacology that discussed the wide-ranging therapeutic attributes of terpenoids, including several aromatic compounds that figure prominently in cannabis strains."
Cijeli
lanak : http://www.hightimes.com/read/talking-terpenes
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#8
mene zanima druga stvar...
neku ve
er sam se pravo,hehe drmn'o,nakon nekog vremena zalegao u krevet...
kao kroz san sam
uo u~asan zvuk komarca koji leti oko mojih uaiju...
u tome stanju sam otvorio o
i i ugledao ~enu kako le~i na svojoj strani,pokrivena skroz...
ma reko,ko ga hebe...
da do
aram slikovito situaciju, le~anje na stomaku,samo u gaama,ne pokriven...tako sam se i probudio sljedee jutro :)
a na zidu,sljedee jutro...
na zidu komarac,teretnjak,napuv'o se ko' ~abac,i crven
zna
i napio se krvi,pretpostavljam moje
zna
i kod mene u krvi je bilo thc-a a a~daja se napila moje krvi...
da li je taj komarac do~ivio tokom te noi high ???
na srei a na njegovu ~alost...nije dugo ~ivio nakon ato se ~ena probudila i napravila crvenu fleku na friako okre
enom zidu spavae sobe :)
FantomSB
AMBASADOR4.664 REP90%
→ Legenda
FantomSBAMBASADOR
avg 2013.
avg 2013.#9
Hm, mene zanima, da je taj tvoj komarac ostao ~iv i da se upleo u paukovu mre~u. Dali bi i taj pauk bio high. I dali mislite dali bi pauk pojeo odmah cijelog komarca ili bi si ostavio da ima koji put prije spavanja za opuatanje.
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#10
Venlo ne utje
e ti tvoj high i tvoja krv na komaricu koja se nasiae. Ve je mene morilo to pitanje pa sam prostudirao :) . }enke komaraca imaju posebne spremnike za posisanu krv i tu krv koriste za polaganje jajaaaca, te se ta krv ne mijeaa sa krvlju te komarice tako da su imuni i da posiau bilo kakvu zara~enu krv. Komarci koji su jedino opasni i prenosnici bolesti te su imuni na zara~enu krv ali njome mogu prenijeti bolest poput hepatitisa, side i sli
no su ti tigrasti komarci
iji broj na naaim prostorima se udvostru
uje iz godine u godinu, tako da je pretpostavka da emo za 10 godina morati biti na puno veem oprezu.
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#11
posto je thc psihoaktivna supstanca, mislim da se treba zagledati duboko u psihu komarca (i ostalih kukaca) da bi se dobio odgovor... ili jos bolje, pitati ih za jedan introspektivni izvestaj
Naduvani_Zeko
ENTUZIJASTA249 REP12%
→ Poznavalac
Naduvani_ZekoENTUZIJASTA
avg 2013.
avg 2013.#12
Power ,kako se sjecam thc i jos neka supstanca dodju im ko prirodni insekcid,znam da neke zivotinje ne jedu biljku. Isto ko i kod duvana, nikotin.
jbg slab sam sa hemijom bas.Al mogu pokusat pronaci clanke ako postoje. Znam da se emisija vrtila zajedno sa jos jednom emisijom gde je govoreno uzgoj marihuane u ljekovite svrhe(mislim da je u pitanju Kalifornija)
Closet freak
AMBASADOR4.398 REP83%
→ Legenda
Closet freakAMBASADOR
avg 2013.
avg 2013.#13
Ju
er sam baa pitao frenda pitanje o tome i rekao je da je gledao dokumentarac o tome, dakle radi se o sljede
em. Doe kukac na biljku, odgrize si malo, thc onda djeluje na njegov mozak, on odleti i viae ga pam
enje ne slu~i i nezna se vratit do te ukusne biljke:D sad neznam jeli ta teorija istinita ili ne, al treba se zapitati, poato sli
no djeluje i na nas. viae manje
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#14
No Joke...
Prihvaam tvoj odgovor kao rjeaenje moje dileme :thumb:
PowerSeed
ZMAJ189.950 REP
PowerSeedZMAJ
avg 2013.
avg 2013.#15
Do insects feel the effects of THC?
Answer:
Yes. Any animal that metabolized THC would be affected. Any animal that had delta9-thc receptors, that is. However, insects do not have delta9-thc receptors. (And are therefore not "affected" by pot smoke. I surmise all "effects observed.. " are result of asphyxiation, and carbon dioxide, etc. poisoning.)
ocemo zatvarti temu ili ima podpitanja... lepo sam "pitao" zasto bi koristili insekticide ako thc tera insekte, doduse ne tim recima ali u biti je to ("nego, da ih thc nesto jako tera ne bi imali problema u outdooru") ;)
littleGreen
ENTUZIJASTA438 REP60%
→ Poznavalac
littleGreenENTUZIJASTA
sep 2013.
sep 2013.#16
Nedavno sam uo pri
u od jednog starijeg
ovjeka kako su nekada davno u naaim krajevima lovci, dok su radili sa
ekuau, bili sakriveni u polju konoplje kako bi se zaatitili od uboda komaraca. Rekao bi da neato u kanabisu djeluje kao repelent, najvjerojatnije razni terpeni kao ato je neko ve spomenuo.
Dok tjera komarce, kanabis ipak ima svojih "neprijatelja" kojih se lako mo~e rijeaiti uljem Neem-a. Neem je
udo. Isprobano - nevjerojatno - prirodno.
Vladek.Prosinečki
ENTUZIJASTA222 REP6%
→ Poznavalac
Vladek.ProsinečkiENTUZIJASTA
nov 2013.
nov 2013.#17
jeli to ovaj?
http://www.youtube.com/watch?v=5ZI50UzY6hk
avg 2013.
1 / 17
avg 2013.
nov 2013.