VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeDekarboksilacija - laboratorijski analizirani uzorci +popis fitokanabinoida, terpena
LEGACY

Dekarboksilacija - laboratorijski analizirani uzorci +popis fitokanabinoida, terpena

20 odgovora5,300 pregleda
maverickAMBASADOR

dec 2012.

Decarboxylating Cannabis: Turning THCA into THC – Marijuana Growers HQ Eksperiment s dekarboksiliziranjem trima i kiefa (kristalići, neprešani hash) 30' i 60' na 115 °C + popis kanabinoida, terpena, komponenti esencijalnih ulja, komponenti arome s vrelištima i opisom djelovanja KIEF Compound Before Decarb 30 Min Decarb 60 Min Decarb THCA 24.5% 2.6% .1% THC 3.8% 25.4% 25.5% CBDA .6% .3% .3% CBD 0% 1% .1% CBN .4% 1% 1.4% Moisture 0% 0% 0% Total Cannabanoids 29.3% 30.3% 27.4% Cannabis Trim Compound Before Decarb 30 Min Decarb 60 Min Decarb THCA 6.5% 2.9% .2% THC .6% 4.8% 6.9% CBDA .2% .2% .1% CBD 0% 0% .1% CBN 0% 0% 0% Moisture 3.4% 4.5% 0% Total Cannabanoids 7.3% 7.9% 7.3% Testing provided by SC Labs Phytocannabinoids THC (Δ-9-tetrahydrocannabinol) Boiling point: 157° C / 314.6° Fahrenheit Properties: Euphoriant, Analgesic, Anti Inflammatory, Antioxidant, Antiemetic CBD (cannabidiol) Boiling point: 160-180°C / 320-356° Fahrenheit Properties: Anxiolytic, Analgesic, Antipsychotic, Anti Inflammatory, Antioxidant, Antispasmodic CBN (Cannabinol) Boiling point: 185°C / 365° Fahrenheit Properties: Oxidation, breakdown, product, Sedative, Antibiotic CBC (cannabichromene) Boiling point: 220° / 428° Fahrenheit Properties: Anti Inflammatory, Antibiotic, Antifungal Δ-8-THC (Δ-8-tetrahydrocannabinol) Boiling point: 175-178°C / 347-352.4° Fahrenheit Properties: Resembles Δ-9-THC, Less psychoactive, More stable Antiemetic THCV (Tetrahydrocannabivarin) Boiling point: < 220°C /
DJFlyHighLEGENDA

dec 2012.

jako zanimljivo... evo procitao sam clanak i iznenadio sam se... ne kuzim bas kako se radi? kad je suha vu ili kad je mokra se tako stavi u pecnicu i grije? mislim da sam procitao kad je suha i normalna... sigurno cu jedan kif isprobat sa ovom metodom i javit rezultate :) samo mi jos nije jasno kako djeluje taj THCA koji se izgubi tom dekarboksilacijom dosta... jer ako bez tog sastojka drugacije zabija vu ili slabije, ne isplati se... sta mi vrijedi thc da je veci za 20 posto ako me nece udrit bez tog THCA... nerazumijem se bas u te bioloske i kemijske sastojke i faze dogadjanja sta se desavaju u biljci ali sigurno cu ovo isprobat jer me vrlo interesting :D peace out !
He-ManLEGENDA

dec 2012.

Izvorno kanabis proizvodi THCA* koji nije psihoaktivan ali ima protuupalno, neuroprotektivno i blago anelgetsko djelovanje. Procesom dekarboksilacije kojim se otpušta CO2 koji je vezan na THC molekulu s čime ona poprima svoje puno psihoaktivno svojstvo. *(2-COOH-THC - Tetrahydrocannabinolic acid) Dekarboksilacija se odvija prirodnim putem gdje se tokom vremena otpušta CO2, sušenje, curing, itd. Pa je i dobro sušen i curan kanabis potentniji od onog koji nije. I također ono glavno je da se THCA pretvara u THC zagrijavanjem na temperaturama od 90-110°C čini mi se. Što su veće temperature to je brža pretvorba/degradacija, tako da je bolje odrađivati to na nižoj temperaturi ali dulje vremena. As in; curing u teglama kroz period od 6 mjeseci pa na dalje, ili u drugu ruku paljenje jointa odmah nakon sušenja. Što mislite u kojem slučaju je vutra "jača" ?
TarkiPOZNAVALAC

dec 2012.

A THC u THCV? :> Nebitno, ovo je epic :respect:
DJFlyHighLEGENDA

dec 2012.

bolje su tegle ukratko :) ali definitivno jako korisna stvar za susenje jednog kifa za degustaciju :icon_mrgreen:
maverickAMBASADOR

dec 2012.

Za puaenje je normalno suaenje i kjuranje naravno najbolje, ali tu se govori o spremanju tinktura ili onog green dragona ako je tak poznatije. Zna i ako se presko i korak dekarboksilacije kanabinoidi otopljeni u tom alkoholu nee biti toliko psihoaktivni koliko bi mogli biti. DjFlyHigh, evo jedna od receptura ako budea eksperimentirao How to make Green or Golden Dragon | 420tainment
MarcoPoloLEGENDA

dec 2012.

nije striktno vezano uz temu, pa se ujedno ispri avam mavericku na upadu...al jednostavno nisam znao gdje bi ovo umetnuo, a ima nekih poveznica sa temom...uglavnom radi se o postotku thc-a u svim fazama rasta
TarkiPOZNAVALAC

dec 2012.

Green dragon jeste ovo ato sam prije rekao... THC>THCV Euphoriant :)
fourtwentyENTUZIJASTA

jan 2014.

Svaka cast na ovome i na dosada stecenom znanju.Podizete znanje i obrazovanje o Cannabisu na jedan potpuno drugi nivo. Treba nastaviti dopunjavati obrazovanje.
trubabubaLEGENDA

jun 2015.

dobro za pogledat u vezi decarb-a. Q1TdFhDz4XM WnnDFwfqr7M plTCXc6qDkY hgcQNNPRUXM a0iaIyhceTY https://www.youtube.com/watch?v=L4Bx7e9ULT8 cak niti RSO po njegovom receptu izgleda da nije u potpunosti aktivirano odnosno do kraja i da bi trebalo to jos grijat lp
DelboyKRKENTUZIJASTA

jul 2017.

Pozdrav, jedno pitanje oko izrade ulja. Dali du~im dr~anjem ulja u penici na 110C da se ishlapi svo otapalo mo~emo previae dekarboksilirat samo ulje i s time dobiti loaiju kvalitetu ulja?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se