VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeVožnja i marihuana
LEGACY

Vožnja i marihuana

268 odgovora24,672 pregleda
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

http://www.youtube.com/watch?v=CfcRyruo91Y inaèe ne volim se navarit i sjest za volan.
Svizac_:)ENTUZIJASTA

dec 2006.

E svaka èast....ovaj video je prva liga i toèno pokazuje onako kako i je da marihuana poveæava koncentraciju i opreznost za razliku od alkohola. E sad ako je netko budala pa tako i vozi (a ima ih dosta na žalost) opasan je za volanom bio on napušen ili ne.
GreenManAMBASADOR

dec 2006.

Moj je savet da bez obzira za kakvog vozaca sebe smatrate izbegavate voznju kad ste napuseni.Cisto iz preventivnih razloga.Bolje biti miran.
Svizac_:)ENTUZIJASTA

dec 2006.

Istina....da ne bude zabune; marihuana neæe poveæati vaše vozaèke sposobnosti nego eventualno može poveæati opreznost i koncentraciju za razliku od alkohola. Zato bolje izbjegavati vožnju jer se tada možete skoncentrirati i posvetiti drugim stvarima.
InqAMBASADOR

dec 2006.

Mislim da ne treba izbegavati voznju pod dejstvom marihuane. Vec ne treba ni pomisljati na to! Moj drug vozio napusen i sleteo s puta. Nije se povredio samo je malo ostetio kola. 1000 puta sam ga pitao da mi isprica zasto je izleteo sa puta. I na kraju mi je priznao da mu se ucinilo da ce da ga udare kola sa kojima se mimolazio. Kaze na milisekund je secnuo volan i vec je bio u njivi :D Sto je najgore on i dan danas vozi napusen i ponekad pijan. retard... A moj cale je kao mlad imao prevrtanje sa kolima jer je vozio mortus pijan. Jedva zivu glavu izvukao. Da nije ja sad ne bih kuckao po tastaturi...
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

Da stvarno, nisam za to da se pod ikakvim psihoaktivnim supstancama vozi...ako ne zbog vas onda zbog drugih. Posle svega je kasno da se hvatamo za glavu...
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

dec 2006.

Slažem se! Bolje sprijeèiti nego lijeèiti. :)
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

meni je baa super kad se navarim pa nemoram da vozim a da frend vozi i da ga to ne bedira. zato jer bi meni to bio totalni bed.
vecISTRAŽIVAČ

dec 2006.

kad se naduvam, upalim si muziku malo glasnije da mi bass tuce u glavu i onda se fino polako vozim. skroz se koncentriram onako na voznju. nikad do sad nisam imao problema sto se tice toga, a masu puta sam vozio naduvan.
kanehbosemAMBASADOR

dec 2006.

onda si ti moj novi najbolji prijatelj he he he

dec 2006.

vozio par puta naduvan, skroz normalno. mada ne praktikujem zbog plavih ;>
P.P.POZNAVALAC

dec 2006.

to i je predobro kod vutre, mozes se koncetrirat i vecinu stvari mozes skoro pa normalno radit-zavisi od kolicine vutre... a kad si pijan nista... mos se ubit..nista... :kenny_revenge: fuck alkohol
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

jel vi to pokusavate da dokazete kako se napusen bolje vozi ? ili da vam nadjem vase postove kako pricate da nekada krenete po neku stvar a onda se zapitate gde ste krenuli...
unknowerAMBASADOR

dec 2006.

Kezman BG Miss Betty Bowers skyhigh embrlajzer Joe robot_minimal Snup(S) Korisnicko vime Bloodspiller avatar Avram Hepi_zirafos Ras Tafari Sto se mene tice pusite dan i noc,probajte i avion da vozite naduvani ali vidim da vas je dosta mladjih ovde pa bi vas ipak posavetovao da ne pusite dok vozite.
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

dec 2006.

yes, use yours teleporting devices :D
InqAMBASADOR

dec 2006.

bas tako neznalice... Dovoljno je da cimnes volan na mili sekundu i to je to nema te. Vutra treba da se pusi kada znas da sledeca 4 sata nemas obaveze i da posle mozes jos i lepo da se ispavas.
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

dec 2006.

Opet se u potpunosti sla~em! :)
P.P.POZNAVALAC

dec 2006.

jel vi to pokusavate da dokazete kako se napusen bolje vozi ? ne...samo hvalim vutru i serem po alkoholu... nebi nikad vozila pijana ili napusena... nisam jos ni punoljetna-znaci jos ne vozim...samo letim za sad...a i kad budem vozila neznam bas... a i iz malog sam mjesta, tako da mi je od doma do mjesta gdje pusimo 10-ak min...i guat je posli nadimljen ic kroz grad.... i gledat ljude....
Travar 17ISTRAŽIVAČ

avg 2008.

do jaja je kad si napusen u autu, letis 100 na sat i muzika nabija na sav glas
CasperENTUZIJASTA

avg 2008.

meni kad sam napusen nikako ne odgovara brza voznja:icon_neutral:... cim kazaljka pree 40 odmah se userem u gace. neznam kako neko moze brzo vozit kad je napusen

avg 2008.

ja bas i nisam neka pristalica vozenja mrtav... iako seka i svi kazu da vozim normalno... (ipak ja kontam da je drugacije i da me malo hebe)... ali ipak mi je super zapalit u vozni (bilo) i vozis vozis samo od jednom duuuuu... ta promjena (ludilo)... + jos to sto je dobro je spoznaja da, ako imas samo tu jednu sto te nikak nemogu uhvatit tj najmanja je mogucnost... jer kad vidis palicu/rotirku bacis (nevidi se bas) a ode u pic...m pa te ne skonta....
BrenerPOZNAVALAC

avg 2008.

Vozim napusen vec godinama i u kakvoj god sam fazi bio, koliko god popusio, kako god se osjeco uvijek sam ajdemorec normalno vozio. OK jednom mi se dogodilo da sam u trenu skrenio u lijevu traku dok sam isao ravno i skoro me kvrcnuo auto u gepek. Tada sam se onako, dosta prepao i kao da mi je trebalo da se to dogodi jer sam oprezniji od onda. Zelim reci da je dosta bitno dali vozis napusen sa 18 ili recimo sa 22. Sa 18 te trava pegla dosta drugacije(neznas coolirat) pa od tuda i dolaze situacije gdje se malo vise uzjebes i u takvim trenutcima sansa da napravis glupost raste. Kada prodjes tu fazu lagane panike i kad ti trava bude ajmorec nesto normalno, tada i voznja na travi nije tako teska za svladat. Nekazem da treba vozit napusen, najbolje kad si cist, ali netreba se ustrucavat ako si navaren i ides sjest za volan! Jos nesto. Kada sam napusen, a i velika vecina ljudi koje znam, voze max 30-40. Dakle ljudi koji su totalno opusteni i nezele jurcat jer se neosjecaju tako.Koliko sam samo puta vozio u drugoj laganini bez ikakvih problema.:) Sve ovo sto sam napisao moje je iskustvo, dakle nemora sve zakacit isti postupak duvanja i voznje kao mene jer, od malena volim aute, citam, pratim tako da mi je voznja cisti gust te na travi samo jos vise zabrijem i podignem koncentraciju! pozz EDIT naravno da netreba za volan odmah poslje pljuge kada si recimo gadno razvaljen! Tada nista nije sigurno. Najbolje pricekat barem pol sata sat da prodju prvi flesevi pa onda polako put pod noge...pod tockove
DjangoENTUZIJASTA

sep 2008.

ja znam par ljudi koji tvrde da voze bolje napuaeni, dok drugi ne vole voziti takvi tako da valjda ovisi od osobe do osobe....
elephant0rAMBASADOR

sep 2008.

Inace ja i svi frendovi po mojem iskustvu vozimo sporije, koncentriranije i unutar propisa bez divljanja kad se povuce par dimova. Jednostavan razlog za to je sto je i sama voznja unutar propisa super zanimljiva i nema potrebe za divljanjem. Neznam jel bilo vec u ovom topiku il nije.. al svi obavezno pogledajte.. u svakom slucaju potvrdilo je ono sto je moje osobno iskustvo na temu. Naravno svatko je individualan i netreba donosit svoje limite i ogranicenja na temelju istrazivanja radjenih na ostalim ljudima. Slusajte sebe i svoje tjelo bez egoizma i glupavog ponosa pa se sranja nece desavat. http://www.youtube.com/watch?v=t3zou4F00Ic
GreenManAMBASADOR

sep 2008.

Za volan sedajte samo potpuno STRAIGHT! Bez obzira ko sta misli i kakav utisak ima.Jedna greska,i najmanja,moze skupo da kosta.Pamet u glavu.
ja isto iz osobnog iskustva mogu reci da mi je napljugan sasim ok vozit. nevolim to al mi nije bed. uvjek nekak kao da se "otrijeznim" pa budem manje high poslje voznje. inace vozim motor. ali ni sa autom mi nije nikaki bedak. ali se vozi po propisima i to ka. i sve 5. priznajem par puta mi se desilo da se zablesam u nesto (guzice i sise) putem pa se onak stresem i sam sebe uhvatim u gluposti a sta da je sad ispred mene auto zako io. bilo bi mi veselo. al ak se sam onak vozikam s odvratnim smjeakom na licu 4o-5o to mi je cista uzivancija. tolko od mene.

sep 2008.

ako ne dobijea nobela za ovo niata manje :signs054: lukavost je na tvojoj strani
mr.skunkAMBASADOR

sep 2008.

ja nikad ni ne vozim nenaduvan , sta da lazem ! :pat: i u pepeljari uvjek ima materijala za upali ugasi

sep 2008.

e braka lako nam je kad smo proali hiljade km i desetine kg :b_woot: a ova eca sto ih joa vozi trava a ne oni nju,to im ne valja znaa i sam kad sjednem u aerpu da mi nema veeg guata :vb_kez:
extranoizeENTUZIJASTA

sep 2008.

ja sam par puta vozio napusen... najjace je bilo na autoputu picim 140, sunce obasjava praznu cestu i osjecam se ko da letim... kasnije sam tek shvatio sta je moglo bit...nikad vise :icon_lol:

sep 2008.

cesto vozim napusen. tj. mogu reci da to cinim gotovo svakodnevno. pogotovo sto kada uzmem kola mogu ih koristiti da unutra potrpam jos par prijatelja i onda mozemo birati neke bolesne lokacije za pusiti. i da pokucam u drvo, ali nikada nisam imao problema s napusenosti u voznji. sasvim normala vozim bez ikakvih trzavica, zabrijavanja, problema itd...znaci kao da sam strejt. dok jos nisam polozio za kola onda mi je uvijek bilo u glavi da nikada necu moc voziti koliko bi se zabetonirao, ali ipak nije tako. i drago mi je. nadam se da me ceka jos puno napusenih voznji s mojim prijateljima na bolesnim lokacijama...he,he..
3ananasa2ENTUZIJASTA

sep 2008.

ja volim kad me kanabis vozi :)
StonedISTRAŽIVAČ

sep 2008.

Volim da vozim napusen, ali onda ne prelazim 50 km/h jer mi je sve preko prebrzo... jedine probleme koje imam i osjetim su kod parkiranja...fakat mi onda tesko ide jer nemam osjecaja koliko mi je auto... moja dva isfura koja sam imao u autu dok sam bio napusen... 1. Napusio sam se sa prijateljima na planini i sad je trebalo da se vratimo u grad.Upalim auto normalno i krenem... prijatelj sa zadnjeg sjedista me zove i govori hajde brze,brze daj bolan brze vozi... Pa vozim reko ovo je dovoljno brzo... Svi kolektivno govore napuseni stvore vidis li ti sta radis? A sta sam radio? Upalio sam auto,krenuo ubacio u 2 brzinu sklonio noge sa papucica,uzivio se i pustio da auto ide nizbrdo... :D onda smo stali i umrli od smjeha... 2.hehehe ovog se uvijek rado sjecam...U centru grada ima kao jedan prolaz kroz koji bez problema moze proci kamion..eh ja napusen nisam smjeo da prodjem vec sam lagano rikverc i nazad... heh sve bi to bilo ok da odma pored nije bio kafic pun raje koja me je samo izgubljeno gledala....... sve u svemu mislim da se moze napusen voziti ali ne pretjerivati sa ludorijama i brzinom....
HolstenISTRAŽIVAČ

sep 2008.

Ma kakvi brzo voziti treba imati **** za tako nesto.

sep 2008.

nisu **** u pitanju treba iskustvo u svim vo~njama i vutre i kola motor trkalica (ina e ne volim) pun gas i sve mi bilo super dok nisam izgubio zvuk motora onda da sam moga usra bi se lagano sa kolima isto mnogo i sve to kao neki filing ovo ono a da sam udario nee bilo bi kao da sam tr a tom brzinom kaai icom bi me skupljali da uba e neato u kov eg ili daleko bilo zavraim u kolica i ato onda ko bi mi zaliva biljke? e zato je najljepae imat oldtimer auto i motor motor parkiraa u sobu a auto pun gas do 140 :ridinghorse:
LuciferISTRAŽIVAČ

sep 2008.

Slone zanimljiv ti je ovaj filmi sa youtube-a, Eto ja sam se baa neki dan uhvatio kako zapravo vozim dok sam high, vozim sporo i oprezno, muzika mi je stiaana, ak i pojas nekak podsvjesno stavljam im sjednem za volan, a dok sam streight ga vrlo esto zaboravim. Ipak nisam mjerio brzinu ali ini mi se da dosta, dosta sporije vozim...
cricket.ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

vutre i voznja ne idu skupa za mene. kad sam nahaljen mogu vozit i sve to... al jednom sam imo lud trip, ja i frend na skuteru i sad vozimo se i neke pripizdine u grad.. vozili smo se ja mislim realno gledajuci jedno 20min.. al meni su tih 20min bila kao 2 sata.. isao sam 40-50 na sat al meni je to bilokao da idem 80na sat.. ludo u glavu.. jednom sam vozio na skuteru sebe i jos dva frenda i krenuli doma svi tu nede zivimo.. i sad dosli kilometar dva od kuce kad ono rotacija zamnom prometna policija bila... zaustavio me a nas troje mrtvi uhaljeni, meni dao da puse ovo ono nije nista alkohola bila.. sva sreca nisu imali test za droge. ugl kazna je bila 2500kn frend bez kacige, treca osoba na vozilu, tehnici neispravan skuter (retrovizori, tablica na nevidljivom mjestu bla bla bla). na kraju nije nis bilo jer frendica je cura od policajca koji je bio s njim i sredila je to.. nebitno ugl. tu sam se sasrao i od onda ne sjedam vise napusen na skut ili u auto da ja moram vozit ako stvarno ne moram negdje ic.. biciklo ili pjeske zakon dok si uhaljen. :)
LaidbackPOZNAVALAC

nov 2008.

Ja sam napusen ucio vozit, napusen godinama stalno vozim... Nikad problema, dapace, puno sam smireniji i brijem na cim ugodniju voznju. Dok recimo motor mi nije gust vozit nasenpu
triorioISTRAŽIVAČ

nov 2008.

-nesmeta mi ali par puta kod parkinga sam ogrebao autu malo malo:) kod vo~nje sam sebi ka~em da pazim ipak: bolje ne voziti
GreenManAMBASADOR

nov 2008.

Moja preporuka svima : nemojte voziti pod uticajem bilo cega pa ni pod uticajem vutre.Predostroznosti nikad na odmet!
smokin'greenAMBASADOR

nov 2008.

prije 10-ak god. bilo mi je malo frka vozit naduvan, a sad je to normala:icon_smile: Cak sam dosta nervozniji vozac kad nisam napusen
Red WeedENTUZIJASTA

nov 2008.

Meni je zakon kad netko drugi vozi a ja napusen.... A frendu je zakon kad on vozi napusen tak da smo dobar par... Samo lagano i to je to nista se nemoze dogodit.... I pricat s nekim da se ne zakljuca...
indian_summerISTRAŽIVAČ

nov 2008.

dosta puta sam vozio pod djelovanjem marihuane, nije mi ugodno a nije mi ni nesto strasno, jednostavno se koncentriram na voznju...makar ima situacija kada dodjem doma i kad sam vec daleko od auta, onda mi padne na pamet "jebote pa mogao sam se tamo u tom i tom trenutku ubiti u sekundu.... ali mozda je to samo moja masta... makar nebih preporucio nikome da vozi napljugan jer svako se drugacije osjeca za volanom kada ja pod utjecajem marihuane, zato ja sto vise izbjegavam to.... a jednostavno ni ne vozim puno kada pusim, odem sa curom do obliznjeg jezera, tamo zapalimo, i nemam puno do doma, ali u tih par stotinjak metara se moze svasta dogoditi,,, zato, sto manje voznje pod bilo kakvim utjecajem, osim ciste glave

nov 2008.

ko puai zlo ne misli:)

nov 2008.

ja ne vozim...i kao suvoza ici.....nije mi baa neato duvat i vozikat se..o rolanju da ni ne pri am popizdim svaki put...te ti pada...te zavoj....ajd u k kak bi neki rekli...prst u uvo...ja nemam potrebe za tim...vo~njom naravno:) okej na duge relacije aj pozdrav rajo
Red WeedENTUZIJASTA

nov 2008.

Off: Dubiouza kolektiv !?
gargamelPOZNAVALAC

nov 2008.

hehe... ja sam i u autoskolu na voznju dolazio uduvan ko malo prase.... nemogu rec da napusen vozim isto kao i normalan, jer je sigurno da bi normalan malo brze ako ne i drugacije reagirao u nekim situacijama, ali tvrdim da nisam opasan po sebe i druge.. koliki bi imao delay, tolko brate sporije vozi :D
cricket.ISTRAŽIVAČ

nov 2008.

meni je u vecini slucajeva nije to sto mislim da ne znam vozit napusen nego posljedice s policijim, uhvati te da si konzumirao drogu, do 20,000kn kazne, oduzimanje vozacke i ponistavanje vozackog jos plus ako te pretrese (smijo ili nesmijo nije bitno) i nade ti vutru.. shit.
choki123POZNAVALAC

nov 2008.

Rae neu vozit,pogotovo motor,a ako se mora,polako... :Svaki dan sanjam autoban,kud god da krenem samo makadam...:thumb:

nov 2008.

u crnoj gori sada imaju narko testove pored alco testa i ako ima gudre pri testu stigne na kuu prekraajna prijava zbog vo~nje na tome i tome... bruka sve u svemu treba str8 vozit jer daleko bilo ako bude neko sranje i izvade krv to e im biti glavni razlog za incident joa ako provale da ste puaili ono udo od "skunka" ...po njima koncentrat,jbg retardi

nov 2008.

u razmeri otpr. imam 70% provozenih sati navandu, naspram 30% strejt.. Vozim dve godine vec. Jbg sve sam u tim nekim situacijama. Ali nikad hvala bogu nijedan incident nisam imao. Zaustavljala murija sijaset puta (zbog sjebanog fara ili chisto rutinski), sve normalno... Uglavnom, trava nikad nije loshe izuticala na moje vozachke sposobnosti. Totalno mi je svejedno. Samo promishljeno ljudi!
G e r o n i m OENTUZIJASTA

nov 2008.

@Balcan Sad ih imaju i u hratskoj.......narko testove
JozooISTRAŽIVAČ

nov 2008.

To ovisi od osobe do osobe i od raspolozenja ja mislim, recimo u autoskolu sam doos napusen ko svinjce i iso vozit, malo me stislo previse sam mislio na to "kako sam napusen lose cu vozit" i stvarno katastrofa sam vozio, reko nikad vise no nakon toga sma probo jos jednom bas se opustit i uzivat u voznji i od onda ide bez problema, no opet za svaki slucaj preferiram voznju u normalnom stanju :)
krasta-zgPOZNAVALAC

nov 2008.

Ja sam jedno 5-6 puta doso na voznju napusen i bas sam dobro vozio onak oprezniji sam vise pazim i gledam okolo!!!
DirtyDENTUZIJASTA

dec 2008.

koje sranje....jos ne vozim ali to je tak sjebano jer u biti ne bi smio pusiti bar par dana prije voznje...jel? Kakvi su testovi? Jer ak se dogodi sudar ili tak nest i fino ti izvade krv il ih popisas a po tome ko pusi i samo jednom tjedno nebi trebo vozit....
ROXPOZNAVALAC

dec 2008.

Ti testovi su sranje. Lazni pozitivi su dosta cesti u njima, da ne spominjem da i od pasivnog pusenja trave mozes bit pozitivan

dec 2008.

nemoj vozit napusen i sve je super i sve je za pet strpi se kad se maknes od volana i spremis auto il motor onda uzivaj koliko ti dusa oce....

maj 2009.

ja cesto nemam druge opcije nego pusiti u voznji, onako kad furam s posla ili na poso, u autu i rolam i pusim i nemam nikakvih problema, imam vise iskustva sa travom nego sa volanom, mislim da to puno znaci. Nisam napravio ninkakvih prekrsaja, ne vozim ni sporo ni brzo, voznju pustim onom dijelu mozga koji to najbolje zna a ja razmisljam o drugim stvarima, tako da motorika radi za sebe, samo mi se zna desiti da stanem na semaforu kad je zeleno, i cekam dva kruga :) I pusim samo kad se vozim po poznatim cestama, ako odem u drugi grad onda je belaj, jednosmjerne i te pizdarije.

maj 2009.

Sve je to ok,ali je ipak po~eljno izbjegavati.I ja slabo gledam na to tako da i nisan baa dosljedan da pri an puno.

maj 2009.

da da....ja isto volim zapalit u voznji....ali onda isto pazim na brzinu i te stvari....ponekad se zna dogodit da tolko zabrijem samo na voznju i da zab skrenut di trebam...hehe...
nick_promenjenISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Ja predjoh milion Km napusen pa nikakav udes nisam imao za 19 godina, sve je individualno. Licno uzivam dok vozim uz chill out music i kratku suknjicu sa moje desne strane... Mozes da vozis i brzo i sporo, bitno je da znas sta radis u datom trenutku, poznajs automobil i cestu kojom vozis, da ne kazem auto put (ruke u njenoj kosi, adrenalin u zraku, trazis prvo skretanje kojega nema jos x kilometara). Mladim vozacima ne savjetujem sve ovo sto napisah, ima vremena za sve u zivotu... ;)

maj 2009.

Ima tu i romanti ara :)
nick_promenjenISTRAŽIVAČ

maj 2009.

Malo romantike bi svima nama dobro doslo, zar ne? :). Kada smo vec kod romantike evo bas sada gledam semi finals britains got talent i novu Susan Boyle pa ko voli nek poslusa... http://www.youtube.com/watch?v=CmWCqIVQpEI
DžidžadžojacPOZNAVALAC

maj 2009.

Smorila je baba i ceo hajp oko nje
vrtlarENTUZIJASTA

maj 2009.

yep yep nego jucer sam se tako razbio i kako je zakon da se ne radi nedjeljom idemo mi sad popit neku cugu na benzinsku... ako mi nismo nekih 15 minuta sve promasivali di smo trebali ic... i onda kad smo uspjeli ju pronac onda sam josh i parkirao na najudaljenijem mjestu na parkingu na koje sam mogao parkirati... definitivno ne volim vozit nasheen...

maj 2009.

:)

avg 2009.

u svakom slu aju lakae je vozit na thc-u nego pod alkoholom, manje si sklon pretjecanju i egzibicijama, viae uva~avaa druge sudionike prometa... proaa sam napuaen stvarno dosta kilometara, i uglavnom nikakvih problema, mo~da 3-4 akakljive situacije, od kojih je jedna mogla zavrait kobno - al eto sreom nije... jedino bi moga re da se loaije parkiram napuaen... :)
DžidžadžojacPOZNAVALAC

avg 2009.

Legalizacija u budunosti, i bilbordi po gradu "Kad se preduvam - ne vozim" :D
SiDAMBASADOR

avg 2009.

potpis na ovo, nije mi problem voziti, ali ako mogu birati radije sam ja bez brige i na miru bez volana

avg 2009.

that's one hellova vision, mmmm:sun2:
djungaISTRAŽIVAČ

avg 2009.

Moje misljenje,da bilo kakva radnja koja se radi,a da bi mogla ugroziti zivot ili moj ili nekog drugog,treba da bude strejt.Vozite strejt i doprinesite legalizaciji mare.

sep 2009.

Mislim da agesivni vozaci uvek treba da voze napuseni... Sala naravno, ali trava smiruje vozaca i ne da mu da igde zuri. Dosta sam vozio naduvan i nikad nijedna rizicna situacija (sa moje strane) Moze da se desi po koja glupost zbog prepusenosti ali nista opasno po zivot, zbog lagane voznje. A parkiranje i naduvanost stvarno ne idu jedno sa drugim, ali to je (po mom misljenju) zbog dodatne opeznosti. (pijan parkiram gde trezan nikad ne bi uspeo)
stvar je u tome ato kad si naduven pazia da neato ne napravia pa imaa strah... da je legalizovana lakae se diaeBronhi..ja vozam i na puaen, i sve vidim ock...

sep 2009.

Mislim da agesivni vozaci uvek treba da voze napuseni... Sala naravno, ali trava smiruje vozaca i ne da mu da igde zuri. Dosta sam vozio naduvan i nikad nijedna rizicna situacija (sa moje strane) Moze da se desi po koja glupost zbog prepusenosti ali nista opasno po zivot, zbog lagane voznje. A parkiranje i naduvanost stvarno ne idu jedno sa drugim, ali to je (po mom misljenju) zbog dodatne opeznosti. (pijan parkiram gde trezan nikad ne bi uspeo)
Carl SaganISTRAŽIVAČ

sep 2009.

word. kad si naduvan, vozia ljepae nego strejt... pod pretpostavkom da nisi novope eni voza , da nisi baa zelen sa vutrom, te da ve imaa nekog iskustva sa vo~njom na vutri, da nisi prepuaen ili umoran... ka~em opet, ljepae, no neu re i bolje... kakogod, nastojte voziti trijezni. a ono alkohol VS trava ata se ti e vo~nje, suviano je i pri at tko tu kicka ass..
ZinjoPOZNAVALAC

feb 2016.

Najgore i najgadnije trenutke sam imao kada sam vozio napusen. I zamalo par puta udes da napravim. Nemam koncentraciju i sve mi se cini drugacije nego sto jeste I KASNE REAKCIJE ili prerane, a to bi svima vama trebalo da bude poznato ako ste malo iskusniji u duvanju. Postojali su trenutci kada sam uzivao u voznji od 20 na sat ulicama ili sokacima gde prolaze 2 automobila u 10 godina, po nekim selima i slicno.
Rope73ZMAJ

feb 2016.

Kanjon V. :) XY puta, jurim 30-ak/h. Iza mene koolona a ja vidim samo predivnu, smaragdno zelenu rijeku "Nikada duzi put do kuce..." :)
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

Imao sam prijatelja koji je bio profesionalni voza,2 ili tri godine ,i vozio je u Hrvatskoj koja mu je bila rutina vo~nje ve,meutim prvi dan na prelasku iz jedne firme u drugu,poaalju ga za Bosnu i kod Konjica padne niz provaliju od 50 metara i pogine.Htio bi naglasit da je uvijek kad je vozio volio zapalit ,a no prije nego ato e poginit si je rijeaio neato za put da ima. E sad dali je pametno puait i vozit teako je rezmirat
Rope73ZMAJ

feb 2016.

Mozda je cuvao do krajnje destinacije i bio cist?
đoksonPOZNAVALAC

feb 2016.

Mo~e bit ,neznam dali je dimio prije,ali sumnjam poznavajui njega ,i sa autom je imo par kvrcavica isto,bio je za volanom malo nestaaan,i kad zapali znao je bit jako zbunjen,e sad teako je znat

feb 2016.

Realitvno sam novajlija u voznji, ali imam za sada predjenih nekih 50-60k.. Iskreno, poslednjih 20k sam svaki put bio napusen, i jedna stvar koju sam primetio to je da nemam vecu koncentraciju, cak sta vise mislim da je manja, ali mnogo smirenije i stalozenije vozim, dok na primer kad sam pijan sa svojim kolima, lepo odremam pola ure, do uru, i posle banja.. Smatram da to nije dobro i pametno, ali najiskrenije, mnogo gotivim kad znam da trebam da vozim 400-500 km, i da se lepo naoruzam biljem, i meeni banja.. Shvatio sam da mi je to bas opasan gust :)

feb 2016.

Ja bi mogao saznat kak je vozit normalan uskoro. Sve me strah, zvu i dosadno .

feb 2016.

Kad zapalim pa vozim (krae relacije samo dolaze u obzir,tj. lokalna vo~nja) vozim 100% po propisima i samo gledam jel' ima policije ispred :D Sve ostalo ne dolazi u obzir ! Ina e,treba izbjegavati vo~nju u high stanju. Pogotovo ako smo jako naduvani :D Tko god da ka~e druga ije ... la~e :D

feb 2016.

Mislim da sve to zavisi od osobe do osobe. Trava ina e nije za svakoga ni u svakodnevnom ~ivotu a kamoli za volanom. Meni li no ne smeta voziti naduvan. Poatujem propise, a naduvan fanati no obraam pa~nju na njih. Negdje gdje je ograni enje 70 km/h u prosjeku ljudi voze 80 - 90, ali ja zakucam na 70.:D ak mi je guat voziti napuaen, pogotovo van grada. Neka dobra mjuza i plovia. Jedino mi malo bude paranoja da sam ofiran ako me murija zaustavi. Ostalo bez problema. Usput skijam naduvan i vozim biciklo spust po makadamu 30 - 50 km/h i asfaltom 60 - 70 km/h i u~ivam u tome. Apsolutno mi ne smeta, ak mi daje poseban merak!:let:

feb 2016.

Svi smo manje viae do~ivjeli vo~nju u napuaenom stanju.To stanje varira od malo do jako.Malo prolazi ali jako ...e to je opasno. Znaa onaj trip,kad odjednom progledaa i shvatia da si odvezao 2-3 km a da uope nisi bio za volanom ;) No dobro je,na domaem sam terenu,tu sam proaao 'tisuu puta' ... ali ata ako si jako naduvan i nalazia se u drugom gradu,ne poznajea put,gu~va,... Biciklom se i ja vozim opuateno ;)

feb 2016.

Venlo upravu si. Do~ivljavao sam ja taj trip viae puta, ali samo na poznatom terenu.;) Ne znam da li u tom momentu vozia podsvjesno ili se jednostavno ne sjeaa tog dijela puta poato nekad misli odlutaju. Treba to istra~iti i sprovesti eksperimente.:) Ali i u tom stanju vozim bez greake (vjerovatno poato se ne sjeam), ali iskreno nekad me jeza proe kad shvatim u momentu da mi fali dio puta. Gledam da ne budem jako naduvan kad vozim.:D Na manje poznatom terenu mi se to nije dogaalo jer po mojoj pretpostavci vjerovatno mozak radi na opreznijem re~imu (osim ato se malo pogubim u nepoznatom gradu, fulim neka skretanja i to). A na biciklu ne da se naduvam nego preduvam i nije mi se nikad desilo da nisam za upravlja em ni pola metra.:puuuh::

feb 2016.

Nedavno itam lanak o vo~nji i voza ima, nevezan za vutru, ali to no o tom je rije . Napravljeno je znanstveno ispitivanje na uzorku od 500 voza a koji voze od posla do kue, nakon 2 mjeseca je ustanovljeno da ih viae od 95% ne zapamti vo~nju od posla do kue ili vo~nju do super marketa. Zaato je tako, zato ato ljudski mozak po ne svakodnevnu rutinu shvaati neobaveznom. Koncetracija i dijelovi mozga za koncentraciju i motori ke sposobnosti su i dalje na nivou, ali re~njevi mozga za kratkoro no pamenje postaju ljeni i aktivnost im je jako niska. Zna i Ven nije nikakav trip, ak sam pitao i sestru koja neduva jel joj se dogodi kad doe s posla i parkira auto da se sjea kuda je doala ali se nesjea vo~nje i detalja i odgovor je bio potvrdan. To definitivno nema veze sa vutrom, nego to prelazi u rutinu a naa mozak je programiran da mu rutina prelazi u naviku. Kao ato sam rekao uvjek sam naduvan, vo~nja mi je u opisu posla, evo danas sam preaao 370 kilometara i popuaio 2 grama. Jednostavno ako imaa visok prag tolerancije na vutru nemo~ea se napuait "jako" kak ti velia, napuaim se, i high sam, fino mi je i to je sve. A to ato netko napuaen loae vozi ili dobro vozi nema veze sa vutrom. Jednostavno je ili si dobar voza ili si loa voza . Ja u svojih 16 godina za volanom nisam dobio niti jedan kazneni bod, nisam nikad skrivio nesreu niti dobio kaznu vezanu za moju vo~nju. Dobio sam za pojas i za upaljene maglenke dok nije bilo magle. Smatram da sam dobar i odgovoran voza , koji vozi oprezno, dr~i se prometnih propisa. Jednostavno je, kombinacija loaih, neiskusnih i prirodno agresivnijih voza a koji znaju tu i tamo zapaliti, normalno je da e se napuait "jako" i joa sjednu za volan i eto ti sranja. Voza ku dozvolu treba smatrati kao i oru~ani list, jer si ti za volanom zapravo osoba koja dr~i prst na obara u vrlo monog oru~ija. Zato opreza nikad dosta, svakojake budale danas sjedaju za volan u svakojakim stanjima, a to je ono najgore. Ko da daa pijanom rusu napunjen kalaanjikov, doslovno nema razlike ;)
L0oDZMAJ

feb 2016.

ja najvise volim chilat kad se vozim nadimljen,stipu neku laganicu od zike i satima kroz grad,los je samo trip kad drotovi startuju...

feb 2016.

a sta bi. zamaglilo ti se malo pred ocima :)
xcxAMBASADOR

feb 2016.

To. Tako bi to trebalo u zakon staviti.

feb 2016.

Meni trava definitivno smanjuje brzinu vo~nje. A znalo mi se desiti po noi da uope ne prepoznajem u kojoj sam ulici pa jedva ekam da doem do nekog 'orijentira' da se mogu skoncentrirati. A proaao tu mali milion puta, O tim stanjima na travi ti ja pri am. Hebea ono kad ja imam kontrolu i u~ivam dok vozim. U tim momentima je napuaeni voza opasan. Jednom prilikom,dok me tako aoralo i dok sam vozio nekom popre nom uli icom,sve se stopilo,kao da sam u Las Vegasu...tj,neznam gdje sam ... u jednom momentu ugledam neko dupence fino ispred sebe,dignem malo pogled...vidim plava duga kosa :D I zalegnem na ko nicu,akriiiiiiippppppppppppp. Umalo sam zgazio plavuau koja se kretala pjeake kolnikom. Ne ponovilo se :)
Ig0rLEGENDA

feb 2016.

VenloNL trebo si je zgazit i onda ko pravis se fin vozis je na hitnu i te seme i onda kao evo ti broj ako ti bilo sta zatreba slobodno me nazovi hahahha

feb 2016.

Davno je bilo, sa starim slu~benim OPELijanderom :D . Imao neki glupi sistem koji kod novijih modela nema. Ak ostavia upaljene maglenke i palia sutra dan svijetla upale se i maglenke automatski. Komplicirane avabe, sve mo~ea pojedina no palit i pojedina no gasit. Ako ne ugasia maglenke posebno, one e se ugasiti sa glavnim svijetlima, ali isto tako i upaliti kad palia glavna svijetla. Jbg. ja uvjek vozim sa svijetlima bio dan il no, neki refleks mi im okrenem klju palit svijetla, i tako ostadoae od no prije, ja ne primjetih i zaustaviae me :upiii:, sram me bilo :D.

feb 2016.

ova re enica me se dojmila kako si je lijepo slo~io. :clap:::thumb: p.s. maloprije sam se dovezao od frenda,zapalili smo koju,lagano kui 60 po kiai,radio stojedinica u pozadini, ik u zubima,na cesti tri auta sreo cijelim putem,lagana plovidba,milina... :) ina e dok vozim napuaen uzmem si pauzu od puaenja nekih sat vremena prije nego sjednem za volan,prije toga neato slatko pojedem,umijem se i laganica bez ~urbe...ina e,ne vozim brzo ni kad sam trijezan skroz,a kamoli ovako,ato je netko napisao,dr~im se ograni enja i pazim i to je to.
BizzzoZMAJ

feb 2016.

Nisi je primjetio jer si jednoj obeao i potpisao da ea prestati to primjeivati? :p
Space_LuluLEGENDA

feb 2016.

Jednom sam vozila pijana i jednom sam vozila naduvana. I nikad viae. Mo~ete nai na YT par snimaka sa uporeivanjem voza kih sposobnosti pre i posle konzumiranja marihuane. Takoe, sigurna sam da ima i lanaka na Google-u ato se ti e te teme, ali li no mi je nebitno da li e istra~ivanja pokazati jedno ili drugo. Ja imam sigurnost u sebe da mogu da procenim da li mogu da vozim, i da se pod uticajem u vo~nji ponaaam odgovorno i mo~da ak vozim i pa~ljivije. Ali krajnja linija je da ako udarim nekog, makar on bio kriv i da nije bilo aanse da izbegnem i trezna, prvo ato u upasti u problem sa zakonom. A drugo ato e mi uvek ostati sumnja da li sam mogla da izbegnem situaciju ako sam bila trezna. Te iz tih razloga kad konzumiram ne vozim.
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

[bez sadržaja]
evomeISTRAŽIVAČ

feb 2016.

ne znam ne puaim
H2O888LEGENDA

feb 2016.

mene trava vozi,nije mi potreba da jos i ja nju vozim:)
changadmtLEGENDA

feb 2016.

sto kaze no joke, zaboravio sam kako je voziti str8.:) nemam nikakve probleme da vozim napusen, mada kad si pocetnik, da li u duvanju da li u voznji, mozda bi bilo pametno izbegavati za pocetak... neodgovorno bi bilo sad da tvrdim da covek bolje vozi naduvan, ali u svakom slucaju,BOLJE JE VOZITI NADUVAN, NEGO NERVOZAN! morao sam ovo velikim slovima, u ovo sam zaista siguran, kapiram da treba uvesti neke dregere sto mere nervozu, bes i bahatost vozaca.:P
Rope73ZMAJ

feb 2016.

Apsolutno se slazem sa drugom Venlom. Sjecam se da sam jedva hodao od samo jednog joxa. Zanosio u desno pa skontao da moram ici "ljevlje" da bih isao pravo. Samo jedan jox, za koji su me upozorili ne vuci kao domacu...Dzes ti bosnji rec' ne vuci hahah. Znao sam sjesti u auto , i pola sata kontati sta je to sve ispred mene- Pa kao ona lampica u glavi..AAaaaa , "kljuc, volan, mjenjac..." i 2 km/h do kuce :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se