Ko sto rekoh, kad sam testirao proizvod napravljen ovom metodom prije 2ije godine test iz laba je pokazivao da je butan prisutan u 0.005%-totnom omjeru.
I to je nakon sat i pol iskuhavanja, ukoliko vas je toliko paranoja mozete komotno ko i s uljem kuhat ga satima i smanjit taj postotak jos.
Konzumira se miligram po kilogramu tjelesne mase ukoliko zelis prave medicinske benefite, a ne "iscjedi iz cjediljke kolicinu zrna rize".
Ja sam pripremao ovako nesto starijim ljudima koji su prije koristili raznorazna ulja napravljena na ulicnoj razini i svaki do zadnjeg je bio prezahvalan kad sam im slozio edibls cokolade od shattera dozirane. Zasto? Prvo jer su nestali "umor i zakucavanje", drugo zato sto high nije tup i downerski ko vecinom od ulja vec je vise energetican (Sto je jako bitno starijim i bolesnim ljudima kojima nije do high-a neko do funkcionalnosti tijekom bolesti).
Jedino bitno kod ovog je dekarboksilirati BHO u pecnici prije oralne konzumacije kako bi dobio THCa.
Naravno da ima dokumentiranih slucajeva, odi citat malo po stranim forumima i naci ces hrpu primjera kad si vec voljan toliko provocirat tu u temi necu ti olaksat neg sam odi i kopaj.
Uostalom, rekao sam ti, koliko ima dokumentiranih slucajeva "izljecenja" od RSO ulja toliko ima i NEGATIVNIH, ja znam za 3 slucaja di su osobe umrle od raka a konzumirale su RSO ulje radjeno po vutra recepturi kako su im "dobavljaci" rekli, kad sam vidio to ulje i posmellao ga smrdi na benzin doslovno i ti ljudi su jadni to uzimali u zadnje dane zivota i trovali se jebenim korozivnim benzinom kancerogenim. Obitelj je rekla da su po citave dane lezali i zalili se da ih boli glava i da su nemocni ista, sto je opet po mojoj sumnji zbog loseg ulja prepunog ostatka otapala, ali posto su to stariji ljudi oni su to poistovjecivali s efektom marihuane.
Tak da daj molim te, rekao sam ti, ja cu napravit BHO ovako ti napravi ulje (bez vakumske) i ajmo molim to poslat na testiranje obojca.
Butan u svakom slucaju prvo, nije kancerogen a kao drugo nije korozivan tako da ako usporedjujes negativne posljedice sigurno nije gori od ulja.
Trece, NEKI LJUDI NEMOGU TROPIKALNO PRIMJENJIVATI ista na bazi alkohola ili benzina jer imaju bolesti koje stvaraju otvorene rane i lezije na tijelu.
Ja sam jedan od tih ljudi. Tako da, sto se tice tropikalne primjene BHO nadmasuje isto RSO - samo se mora rastopiti u masti nekoj inace je preljepljiv za kozu, a i da se poboljsa apsorpcija kanabinoida preko koze.
Evo citam temu tamo ulja ljudi se zale da povracaju od njega i slicno... ti zaista mislis da se od cistih kanabinoida povraca?
Ne ovo fkt postaje smjesno, ajd plz ne sirite tu nepotrebnu paranoju i slicno jer onaj proces i tutorial ulja je deset puta nepregledniji, konfuzniji i ne preporuca nikakvu vakumsku pumpu sto garantira da ce sigurno ostati ostaci otapala u zavrsnom ulju. Mogu i ja ici tako fearmongerat na tu temu.
KO sto reko, ako je ljude toliko paranoja, komotno BHO isparis ko i ulje 5-10 sati i bit ce sigurno da je butan u ppm trejsevima. Ja kazem da je s butanom 2 sata I VISE NEGO DOVOLJNO da izadje sve osim 0.001% po mom iskustvu, pogotovo ako imate iglu ili nesto s cime sjeckate baloncice dok nastaje dajuci mu zraka da pobjegne iz smole.
Nemoj mi tu fearmongerat jer na sve ove vase "pozitivne price" ima ih na ulici bar duplo negativnih iskustava samo sto se o tom ne cita i ne cuje. Ljudi koji izgube clanove obitelji nemogu bas kriviti ulje jer je ipak rak kriv al je PITANJE koliko je necisto ulje doprinjelo pogrosanju njihovih stanja. Osobno znam 3oje ljudi kojima SIGURNO nije pomoglo, dapace, s obzirom kako je na benzin smrdilo u sva 3 slucaja reko bi da im je samo odmoglo.
Evo bas citam tvoje postove u temi s uljem nikom nisi sugerirao da napravi test na sadrzaj ulja da bude siguran da je to to.
Daj mi nemojte te hipokritske spike prodavat molim vas. Ako je ono po vama dobar guide za radjenje ulja, onda je moj guide 10 levela iznad po jednostavnosti procesa i shvacanju informacija.
Bas to , nisam rekao nista novo, sve napisano se zna i koristi u svijetu zadnjih 50 godina, ameri i kanadjani na BHO briju vec POLA STOLJECA, jedino mi tu pametnjakovici na RSO brijemo. imo sam dokumentarac neki di lik s BHO-om ljeci pol kanade, frajer radi mjesecno skoro pol kile shattera kojeg maze po ledjima i to je jedina stvar koja mu rjesava probleme s bolovima ledja. Metoda je krajnje jednostavna, ako pratis postupak nuspojave su minimalne, pol svijeta to koristi vec desetljecima al neeee, nema zabiljezenih slucajeva izljecenja daj me nemoj nasmijavat molim te. Kaj bi trebo na zlicicu vam sve informacije servirat da propitkujete?
Ako je RSO ulje tako ljekovito i potentno, zasto onda se ne primjenjuje na svjetskoj razini u medicinske svrhe kao extrakt izbora? Ako vec ima toliko dokumentiranih slucajeva tu po forumima? Zato sto BIG PHARMA sprjecava home made RSO ulja da ljece ljude? To mi zvuci ko zakljucak iz tvoje logike.
Imas pravo, nisam rekao nista novo, al sam barem sve informacije iznio u cjelosti i koherentno nadovezane a ne ko ona tema s uljem koja je zbrda zdola ko i sam guide jer su informacije na sve strane i oko nekih stvari se ni sami niste dogovorili, sve su to osobna iskustva.
Uostalom kad smo vec na temi, ajmo tvojom logikom.
Rekao si da znas dvoje ljudi koji su konzumirali BHO ovom metodom i kojima je stanje se pogorsalo. Ok.
Jel znas koji plin je koristen pri extrakciji? Cisto isobutan ili mijesavina propan-butana? Kakva roba je koristena, vrhunski flushani home made ili ulicno smece zagnojeno i ne flushano (cudo kako se ulje najcesce od toga radi, jer dileri koji sicu i smece od robe smatraju izgubljenim profitom mogu fino s uljem zamuljat i dobit nesto sto onda dalje prodaju naivnim ljudima koji to popushe)? U kakvim dozama su to ti ljudi koristili? Koje stanje tocno su imali?
Od ovih 3oje kojih ja znam da su umrli iako su konzumirali ulje, 2oje su imali rak debelog crijeva. Treci rak kostiju i trombozu. Jel ulje krivo? Ne totalno, al vjeruj mi da si primirisao tom sranju od benge koje im je netko prodo nema sanse da bi zakljucio da je to ikako dobro za ikog. Na sto se opet vracamo.. proces.
Ako pratis proces, nema problema, pogotovo u ovako preglednom tutorialu za razliku od onog tamo vaseg.
Neda mi se svadjat, daj sam se nemoj pravit pametniji sam zato kaj imas staz na forumu.
Opet nisi nist rekao, samo provociras nepotrebno. Uostalom sta nisi rekao da radis rosin svoj? kako to da onda sugeriras ljudima da rade svoje ulje umjesto da samo izvuku citav spektar kanabinoida rosin pressom i bok? Razvodnis po potrebi i to je to. Ako ti je toliko stalo DO CISTOCE zavrsnog proizvoda da garantiras dobro ljudima?
Ja ljudima govorim ROSIN je iznad svega. Ako mozes, osiguraj si da mozes to radit. Ako nemozes, , Bubble Hash pa BHO je next best thing. CO2 s njim, al je oprema za CO2 extrakciju preskupa. Nakon toga Quick Wash ISO metoda. I tek onda dolazi RSO metoda.
Doslovno po jednostavnosti i sigurnosti skala. Tak da plz daj nemoj mi tu fearmongerat, tam po temi ulja nisi nikom rekao niti za vakumsku niti si ikom rekao da salje rezultate na testiranje al eto tu je odma presudno? Lol.
Ko sto rekoh, nek si ljudi sami isprobaju i probaju pa nek jave. Ja kom god sam pokazao metodu ovu nitko vise ne radi ulje i svi su puno zadovoljniji rezultatima koje postizu. I ako ti je bas toliko paranoja, slobodno prekuhas shatter ko i ulje 5 sati i tu smo ona na istom. Iako je butan puno manje toksican od jebenog benzina tako da... i u trejsevima je zasigurno sigurniji.
Ajde dosta, plz nemoj vise tu s tim hipotetskim pitanjima jer opet nisi nist rekao, i opet nista neces rec na citablu jer nemas kak pobit cinjenicu da je ovo jednostavno bolja i sigurnija metoda inace se nebi primjenjivala u zemljama u kojima je... pazi sad ovo... dozvoljena medicinska uporaba.
Dakle fkt ono, jel moze veci no brainer bit?
E bravo :) tak je i meni, moje stanje je patnja 24/7 tak da, doslovno mi ni morfij ne pomaze kad me krene ujebavat bolest na zivce.
Gle provjereno je i ovo, kanadjani i ameri ti rade ovom metodom home made BHO vec pol stoljeca, jedino tu balkanske metode zaostale koje nam proda neki tamo ljevi snake oil salesman (nista na napade pojedinaca na forumu vec na samog Rick Simpsona i njegovu metodu).
"https://www.quora.com/Rick-Simpson-claims-to-cure-cancer-with-THC-Seems-like-a-scam-hoax-Whats-the-story-behind-all-that
Now, one more reason that it is clear Simpson is a quack: he repeatedly mentions that it is the THC content that cures (referencing that his product is 90% THC). He states this in the article I linked above, he states it on his Facebook page and also on his main site where he sells the books. Yet, THC is not the compound that has been shown in most scientific studies to have anti-cancer properties or be otherwise curative. Many of the folks here on Quora who are pro-hemp oil as a cancer cure will point out that it is the cannabinoids in the cannabis, not the THC, that have the desired affect on cancer cells.
Evo izvadak u spoileru je citavi citat s komentara ispod. Previse claimova je za to RSO-ovo ulje, a najgori od svega je taj da van napisanih postova na netu ja i dalje nisam vidio ni jedan pravi dokaz da je to zaista nekog izljecilo. Svi stavljaju razne rezultate nalaza ali nikad usporedno sliku prije i poslje nalaza.
Gle kuzim te ovaj dio "koliko smeca je proslo kroz mene RSO je bezopasan" al vjeruj mi talozit residue ostatke kancerogenog i korozivnog benzina u svom tkivu ti nikako ne preporucam pogotovo ako neznas sta radis. Trovanje butanom je isto moguce al samo ukoliko ces konzumirati ne iskuhani proizvod u kojem ce zasigurno biti veliki postotak butana unutra, pogotovo ako opetovano koristis tako los proizvod. Prociscavanje je najbitniji stupanj KOD BILO KOJE METODE EXTRAKCIJE.
Pitaj bilokojeg kemicara jel tesko napravit extrakt. Nije. Al napravit cisti extrakt, odvojit sve nepotrebno od potrebnog je pravo umijece metodi extrakcije.
Al nije bed, ko sto rekoh, samo u oba slucaja pazi da sto bolje iskuhas zavrsni proizvod i bit ces sigurniji.
A ko sto reko isto, dapace, poticem da ljudi sami naprave i ulje i BHO od iste robe pa nek mi dodju rec koja metoda je laksa i s kojim rezultatom su zadovoljniji.
Jer do sad po mom iskustvu, svi su na BHO presli.
Znam da je nekim ljudima tesko poimit znanost al kad je vec osobno iskustvo jedina referenca koju imaju onda najbolje da ono prosudi :)
u svakom slucaju, nemoj da te obeshrabre zastrasivanjem u komentarima iznad, evo tjedan dana su imali i dalje nisu nista napisali konstruktivno sto bi indiciralo da sam u krivu, samo bacaju neke napade na osobnoj razini jer im se ne svidja moj pristup i nekakve analogije osobnih iskustava jer "znaju nekog kom je nesto drugo pomoglo".
"Anecdotal case reports in cancer are worthless. The only things I would want my family member treated with are those validated by the scientific method.
The scientific method is the only tool humans have for finding out the truth about reality.
If someone doesn't want to test their "cure" that way, it means they don't have any confidence in its value - which means none of the rest of us should either."
Nitko ne osporava da kanabinoidi ubijaju rak. Studije to dokazuju. Problem je sto studije ne testiraju na ljudima, vec na petrijevkama. Ako trebam kredibiliteta, radio sam u labosu kao tehnicar dvije godine. Dakle stavis extrakt kanabinoida u petrijevku s stanicama raka i stanice odumiru. Woooow, nasli smo ljek.
Gle isto tak mozes zalit petrijevku hidrogen peroxidom i sve ce umrjet unutra al to ne znaci da ces time izljecit rak.
Sve ove metode di je RS ulje pomoglo su upitne u najboljem slucaju jer neznas do kojeg cimbenika je, mozda su osobe bile mladje pa im je tijelo uspjelo ga nadjacat, mozda je i cjelovito promjena nacina zivota i prehrane utjecala uz suplemente, mozda je jednostavno napokon bilo posljedica pozitivnog djelovanja od kemoterapije, koji tip raka tocno je u pitanju itd.
Da je lik legit bio bi poznat odavno a ne prodavao price po raznim skupovima na koje ga ljudi zovu.
Imao sam mogucnost upoznat ljude koji su ga tu ugostili u Zagrebu i ako mene pitas nitko od tih ljudi POJMA NEMA o cemu prica. Al nikakvog.
Nazalost nisam samog Ricka imao priliku upoznat, steta, jer znam i kod kog je odsjeo kad je bio tu al tad ja nisam bio toliko upucen u temu svejedno al sugerirat ne efektivno, ne selektivno i korozivno otapalo poput benzina kao najbolji nacin izrade EXTRAKTA KANABINOIDA je najgluplja stvar koju sam cuo u zivotu. Pitaj bilokojeg kemicara koliko je bolje u ovom slucaju u odnosu na butan molim te.
Da, kanabinoidi u studijama pokazuju potencijal. Al to ne znaci da ce u kompleksnom organizmu poput ljudskog djelovat izravno poput testa na petrijevci.
Ulje je opet po tom pitanju banana JER JE U NAJBOLJEM SLUCAJU 70% (prije 60%) KANABINOIDA u zavrsnom produktu. Ostalih 30% su terpeni, masti, lipidi, klorofil, seceri i naravno OSTACI OTAPALA.... BHO je svojom strukturom samom 85-95% CISTIH KANABINOIDA i 5-15% terpena i lipida. Ne izvlaci masti, niti secere, niti klorofil.
Tako da... ako kanabinoidni spektar napada stanice raka... na koju foru ce vise efekta tocno onda imati manja koncentracija istih na jednake doze?
Jel vi shvacate koliko su vam tvrdnje nelogicne kad tu takav which hunt radite i jos nepotrebno dezinformirate ljude i zastrasujete?
A tamo u temi ulja sve 5, cvatu ruze, svi izljeceni evo cudo svjetsko. Ajd daj plz nemojte nebuloze pisat i obrazujte se o osnovnim pravilima kemije.
Taj Rick Simpson je stvarno iz buducnosti dosao cim mu je metoda naprednija od same znanosti i mora kemijskih tehnicara koji su usavrsili druge metode i postigli extrakte za koje ljudi ni neznaju da postoje.
Ajd fakat dosta, ako zelite imate tu dovoljno materijala, citiraj i pokazi di sam u krivu. Ovo dalje sve witch huntanje i dezinformiranje i zastrasivanje nepotrebno teram u k ukoliko se ne nadovezete na ovaj post i ne date konkretan primjer di je logika i razum u krivu tocno jer se ne radi o tome da sam ja pametnji od vas, radi se o tome da postoje pravila fizike kojima smo svi podredjeni, samim time i % koncentracije kanabinoida u zavrsnom produktu.
Nemozes napraviti inferiorniji proizvod superiornijom metodom ukoliko znas sto radis u oba slucaja.
To nema apsolutno nikakvog smisla, naravno, sve ovisi o robi od koje radis, al sto se metoda tice, prestanite sirit nebuloze u ovoj temi jer fkt pojma nemate o cem pricate. Sto dokazuje da nakon tjedan dana i dalje nitko nije pobio ni jednu cinjenicu koju sam napisao vec me samo tu na osobnoj razini napadate jer vam se ne svidja to sto proziva vase savjete i "poglaviatvo" koje imate duze vremena na forumu.
Ajde bok, ili se prikljucite raspravi kako spada ili napravite temu u kojoj objasnjavate kako je to tocno BHO extrakt inferiorniji od RS ulja.