VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeAutoflower cannabis - moja impresija, ugao i put
LEGACY

Autoflower cannabis - moja impresija, ugao i put

301 odgovora36,831 pregleda

dec 2015.

Ve du~e vreme uzgajam uglavnom Autoflower sorte i viae zaista ne mogu nai nijedan valjan argument koji bi me ubedio u bitnije prednosti fotoperiodnih biljaka u odnosu na autoflower cannabis. Znam, rei e mnogi: autosi su niski, manji; fotoperiodne su potentnije, mo~ea vegetirati koliko ti volja, atedimo struju...ali ja sam se zaljubio na prvi pogled i to je to. Mada, ono ato mnoge growere opredeljuje za uzgajanje fotoperiodnih sorti, je upravo ta mogunost da se viae igraju, kontroliau biljku, skidaju klonove i maltene dr~e je u ~ivotu dokle god im je volja. Dok sa autosima igra traje kratko ali slatko i mora se biti jako fokusiran da se za tako kratko vreme izvu e maksimum potencijala iz njih. I nema se vremena za popravni. U slu aju manjih greaaka i pogreanog tretmana, autosi su veoma sposobni da se sami izbore i bez posledica nastave sa razvojem, ali kod veih propusta, ukoliko doe do vidljivih problema, oni e prili no jasno to pokazati kroz urod i veli inu biljke na kraju. Ali ukoliko mu ugodite na pravi na in, autos e vas nagraditi sa mnogo lepog, velikog i lepljivog cvea. Meni je pri a o Autoflower cannabisu fenomenalna, jer je otkrivanjem Ruderalisa na neki na in doalo do mogunosti da se spoje najbolje osobine sve tri vrste (sativa, indika, ruderalis), pa smo tako od Indike i Sative dobili pre svega dobru potenciju, a od Ruderalisa imunitet i unutraani sat koji besprekorno odreuje du~inu ~ivota biljke, bez obzira na du~inu trajanja dana. Dakle, sve ove vrste u razli itim kombinacijama, dale su Autoflower cannabis koji daje odli ne rezultate u indooru i pravi je pro~drljivac svetlosti, jer svoje nabolje osobine pokazuje ukoliko dobija preko 20 sati svetla, a ata viae, mrak mu uopate ne treba, pa iako ih dr~ite 24 h na svetlu neete pogreaiti. Za razliku od fotoperiodnih autosi uglavnom ne reaguju na manje ph fluktacije, pa se veina nee buniti i kad se zalivaju vodom sa esme bez korigovanja pH, ali mnogo je bolje i sigurnije korigovati pH izmedju pH 6.5 i pH 7, jer u kiselijoj zemlji autosi znaju da poka~u znake nedostatka mikroelemenata, pre svega Magnezijuma. Nekako mi se ini da su Auto sorte nepravedno u senci fotoperiodnih i mislim da je neophodno da shvatimo da su prose ni i loai rezultati koje esto sreemo, posledica pogreanog uzgajanja, a ne genetske predispozicije ovih biljaka. U suatini moramo shvatiti jednu stvar: autosu treba dobar zalet i airok put sa ato manje krivina da nesmetano doe do cilja. Ona kratka vegetativna vazaDakle, postoje tri osnovne stvari koje su od presudnog zna aja za to, a to su dobra zemlja, voda i svetlost. Da bi ostvario taj dobar start koren mora da "lebdi" i s lakoom se airi u zemlji, ato zna i da zemlja mora da bude rastresita i postoji viae varijanti mixeva koji prijaju Autoflower sortama. Meni je li no najbolja kombinacija Florabelle (potgrond H), perlita, zeolita i coco chipsa (60%20% 10% 10%). Ovakva kombinacija biljci pru~a mogunost sna~nijeg vegetativnog rasta i br~e dostizanje punog potencijala. Zeolit u zemlji ima sposobnost da "atedi" hranljive stvari, tj. da ih dozira kako biljci bude potebno, tako da dodavanje N uopate nije neophodno a mo~e i da akodi zbog prekratke vegetacije i ve prisutne hrane u zemlji. Pre esto obilno zalivanje usporie biljku, ali i zbog dodataka u zemlji koji zadr~avaju vlagu, bolje je praviti du~e pauze izmedju zalivanja. Autoflower je guta svetla i ato ga viae i du~e ima to e vam na kraju biti zahvalniji. Li no ih uzgajam na neprekidnom svetlu, i ato se priinosa ti e i brzine sazrevanja, to je na in broj 1 za mene. Ali najzastupljeniji je re~im svetlosti 20/4h, koji takoe daje vrhunske rezultate, dok su, inimi se, biljke za nijansu izdu~enije. Dakle, autos se mo~e uzgajati na re~imu 12/12 pa do 24/0 bez problema, s tim ato e razlike u prinosu biti znatno primetne. Takodje mnogi prave greaku koristei suviae male potove, s obzirom na injenicu da autosi imaju potencijal za veliki i jak koren. I posude ispod 10L nisu adekvatne za uzgajanje Autoflower cannabisa ukoliko ~elimo da iskoristimo pun potencijal biljke, mada u skladu sa mogunostima i veli inom prostora za uzgajanje normalno je da se koriste i manji potovi. Ono ato takodje podsti e pun potencijal biljke je Lst (low stress training), koji daje mogunost i ni~im granama da dobiju maksimum, koje u svom kratkom ~ivotu nemaju vremena da ekaju i da se kvalitetno razviju ako su u senci i daleko ispod glavnog vrha. Takoe je potvreno da se na autosima mo~e primenjivati i Hst (high stress training) ali to nije moj na in i ne bih znao da komentariaem. Ove biljke su prili no izdr~ljive i dobro podnose kako ni~e, tako i visoke temperature. Najbolje im paae temperatura izmedju 26-28c i vla~nost vazduha od oko 50% tokom celog growa. Prihrana Autoflower-a je takoe bitan segment od koga mnogo ato ata zavisi jer veoma je bitno da biljka dobije dobije prave koli ine djubriva kada su joj potrebe za to najvee. Li no ponekad preterujem sa djubrenjem, ali najbolji rezultati budu kada se biljci poveava u estalost djubrenja kako se pribli~ava kraju, a pre samog kraja potpuno obustavi. Sa pola doze po etkom cvetanja, bez poveavanja koli ine do kraja i postepenim intenziviranjem djubrenja, rezultati su prili no dobri. Ukratko o svemu, i ako se na ovu temu mo~e mnogo dodati...bie dana! U autoflower cannabis sam se zaljubio na prvi pogled i uzgajam uglavnom samo njih. Ovde sam ukratko preneo svoju impresiju, pristup i li no iskustvo, ne da bih nekome sugerisao da je ovakav pristup jedini ispravan i najbolji, ve da bih sa forumom podelio neato ato me ispunjava, o emu razmialjam, ato volim, a zapravo nemam s kim da podelim, osim sa vama ovde. }iveli. :)

dec 2015.

prolupao si kume, al si sve bolji i bolji. lep text, kao i onaj u prethodnoj temi. samo delji dok te drzi ;) jedino se ne slazem da su autosi u nekoj "senci". imas ih pun k na forumu, a mozda i po komsiluku :)

dec 2015.

Hvala kume. : ) E vala, prolupao sam ko stara vea maaina, al bar sam se raspisao!;) Nisam mislio na to da ih niko ne uzgaja, ata viae, uzgajaju ih mnogi primetio sam. Mislio sam generalno na status autoflowera u svetu cannabisa, koji se u poslednje vreme znatno popravio, ali i dalje postoji degradirajue mialjenje o autosima kod mnogih growera, kao o nekoj "instant" varijanti koja vrea nihov growerski ego, bez obzira ato ih i sami uzgajaju. :) Ali ini mi se da polako, po svim karakteristikama mogu da pariraju fotoperidnim, bez obzira ato se u out-u, ne mogu porediti u veli ini i koli ini. :)
SmellsZMAJ

dec 2015.

ufff ovo je trebalo pro itat,izazovno...:D svaka ast na ovom diy autoflower :clap::
KlikLikPOZNAVALAC

dec 2015.

Izgleda da je neki GO pao cim ima vremena za ovako duge txtove.. :respect: potpisujem
1310ZMAJ

dec 2015.

Bravo Barbarosa i hvala na jos jednom zanimljivom, koristnom i lijepo srocenom tekstu. Auteke uzgajam u malom vrtu okruzen susjedima, velika je to prednost kad biljku sakrijem iza jagode, salim se, nisu bas tako mali ali za igru skrivaca idealni.
SmellsZMAJ

dec 2015.

Ovisi ata sadia,moj super hash nije za igru skrivaca koliki je bio :D

dec 2015.

ove brze sorte su veoma minijaturne.moj auto je bio 30-50 cm max
funky weedLEGENDA

dec 2015.

Autosi su zakon ,brzi, laki za odrzavanje .po meni za out cak i bolji jer su dosta nizi i brzo gotovi idealno za pocetak sezone pa do pola i onda foto za do kraja.lijep text svaka cast na trudu :respect::thumb:

dec 2015.

a mozes i 4 ture autosa u jednoj autodoor sezoni :D
1310ZMAJ

dec 2015.

smells, ovog ljeta TD od DP i nefretite. na TD mi je odlicno uspio Cillov toping i FIM, sa FIM tehnikom na jednoj biljci sam dobio 6 grana od pedlja, punih masivnih,kompaktnih vrhova. Nef je izrasla cca 50 cm s velikim dabelim glavnim vrhom, nazalost 2 dana visoke vlage u sredini ljeta bilo je dovoljno za pljesan i ode glavni vrh, ostale grancice stigle su do kraja i dale jako dobar dim, vise mi se svidio od TD. Htio sam reci da posadeni medu cvijecem ili povrcem postaju gotovo nevidljivi.

dec 2015.

Odli an tekst. Odgovara na neka pitanja koja mi se motaju po glavi vec neko vreme. Hvala!

dec 2015.

Bravo kapetane,ata drugo rei :) Iskustvo ato ga dijelia, je neprocjenjivo i HVALA ti na nesebi nosti :) :vutra:
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Lipo napisano i ka da si mene pita ata da napiaea, super mi je ovaj tekst jer baa mislim u iduem growu posadit samo autose. Izvu ata viae i dr~at na re~imu 18/6, mislim da mi je to ok radi potroanje i uroda + LST obavezno i topiranje. Tu si u nekom dijelu napisa da su osjetljivi na djubrenje ako pretjeraa, i da, ja sam pretjera, po svijetlila je odma, ali ona gura po svome i niata je ne ometa. Bravo kapetane ,sve si reka.
WizdomLEGENDA

dec 2015.

Autoflowers all the way. Evo jedna tablica hranjenja za "pun potencijal" jednog autoflowera, ovo sam skupio sa nekog stranog foruma ne sican se ni ja kojeg. Ne mora bit bio bizz, moze se na nekakva vaga i sa ostalim gnjoivima.
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

svaka cast stari na textu barba rosa radi ovog si narucujem jedan auto ovo proljece da ga posadim uz zenku cisto da se imam s cim zezat dok cekam curu :)

dec 2015.

`to se ti e autosa radio sam ih i in i out, sve lijepo re eno @Barbarossa :thumb:. Kako radim samo out u zadnje vrijeme po eo sam da ih gotivim viae nego foto, a od ponekih autosa se da izvui vani i preko 300 grama uz dobru prehranu i malo truda, u to sam se i sam uvjerio ;) . Tako da se nebih slo~io s ovima tu koji vele da su mali, nisu, ima ih svakakvih. Veinom autosi kojima treba viae od 12 tjedana u outu ispadnu monstrumi i vega im je dost du~a nego kod ovih malih automata, prcmoljaka ato bi ja reko :) .
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

no joke sta si ti tako nepristojan a ? jel ti neznas fino to rec a ? sta se ti bahatis ? vidio bi te uzivo jel bi tako prico s nekim pravi si keyboard warrior. znam da su autosi zenke rekao sam da cu si autsa uzet uz jos jednu zenku..i da znam tko si uzivo izvalio bi ti samarcinu radi ovog bezobraznog posta i bahacenja bezpotrebnog sram te bilo. i nije "JEL ne koristim znakove "nego JER...
TarzanZMAJ

dec 2015.

auu pa sta se s tobom dogada?? automatika ima i regular tako da si ga bezveze napao ;) a sto se tice pismenosti za to ga izrugas a ti sam jos nepismeniji ispadnes. znaci sam sebe si izrugao hahahha :oops: ne treba ti takvo ponasanje, dobar budi. :)

dec 2015.

samo da vas podsetim na neke delove pravilnika

dec 2015.

Ma primjetio sam ja i joa prije da je Barbarossa pirat pjesni ke duae... I ja sam isto na automaticima od po etka,sla~em se sa svim izre enim u postu a mislim da re~im svjetla najbolje radi na 20/4 ili 18/6 najviae zbog vlage koja ide prema gore po mraku a pod svjetlom je korjen povla i nazad (unutarnji uzgoj).
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Barbarosa baa citam ponovo ovo gore pa me zanima, ako si radio automatike vani kad je bila berba (nebitna sorta) koliko si onako u grubo dobivao ?
SmellsZMAJ

dec 2015.

@Cookies&Kush Oko 5kg po biljci... :) Meni su isto automatici fora,70 dana i gotova pri a... Nakon med growa planiram full auto grow...
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

cekaj smells jel se ti aalia ? :D 5kg.. pa brate to je massa :D hahaha evo ako cemo realno uz sve barbarosine savjete i sve meni bi bilo dovoljno da mi jedna da 200 grama.
SmellsZMAJ

dec 2015.

Na forumu je pitanje "koliko grama?" ravno onom da se damu ne pitaju godine...
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

znaic ni to se ne pita na forumu... e jebiga onda..mene da nekto pita rekao bi i gotovo..misli nije da je tajna neka ili neato na kraju krajeva onak slike ljudi postaju ako to nije inkriminrajuce neznam onda sta je. :) no dobro svako dobro i sve 5 bit ce koliko bude hehe :)
L0oDZMAJ

dec 2015.

Spamanje no,no... frend da vise citas a manje pitas... sve bi ti bilo jasno ;)
Paranoja ManAMBASADOR

dec 2015.

Ti's bre pametan oek :cool: Odli ne textove izbacujea, samo napred, i ne ustru avaj se da grunea joa koji :cool23: @Barbarossa

dec 2015.

izvinjavam se ato ne odgovaram i ato me nema...ali POSTAO SAM TAAAAAATAAAAAAAAA NOAS!!!! :banana_rasta::confused::spliff::clap:::razvaljen:::cool23::mario:::ljubav: Oprostiete mi ovaj spam, neko e e ve po istiti temu
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

brutalno stari :D cestitam !

dec 2015.

Autose sam probao u balkon varijanti u posudama od 20l. C. Skunk, Cheese Berry i bubble gum. Poato ih je zadesilo vrijeme u nedostatku sunca nisam baa imao neki prinos, ali sam kvalitetom dima bio zadovoljan. Imam joa dvije menke, okolada i sir. Njih namjeravam u out kako bi dobio neato dima prije fotoperiodnih. Naravno nadam se da e baciti znatno vei prinos u odnosu na balkon. I da, vjerovotno naru im joa kojeg autosa, samo da se odlu im.:)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Manje viae svaka biljka lipo daje ako se lipo uzgaja. Stoga koliko je grama neka biljka dala to ne ovisi toliko od proizvodjau sjemena koliko od izvodjau uzgoja. Zato na pitanje koliko je nekom dala grama ne ovisi da e i nekom drugom dati isto, zato to pitanje i neznai puno i rijetko tko e odgovorit na to pitanje.
WizdomLEGENDA

dec 2015.

estitke riobradi, puno srie i zdravlja ~elin! :D

dec 2015.

Poato sam primetio iza da se spominje outdoor i koli ina, naglaaavam da je tekst koji sam napisao pre svega posveen indoor uzgajanju, jer radim out veoma retko i to u potovima. Ove godine sam tako + speed radio na terasi. Ja imam sledee mialjenje: sunce je neprikosnoveni izvor svetlosti i ~ivota, ali uzgajanje napolju takoe zavisi i od drugih, sekundarnih i veoma nepredvidljivih pojava i prilika koje neposredno uti u na razvoj i kona ni izgled biljke. `to zna i da se u out-u mnogo manje pitamo i osim osnovne pa~nje i ljubavi koju pru~amo, ne mo~emo mnogo da promenimo "plan" prirode, kakav god on bio. Znam da mnogi preferiraju autose u otdoor-u i ima puno razloga zaato je to dobro i pre svega prakti no. Medjutim, to ima i drugu stranu medalje. Znamo da autosi mogu da zavrae i za manje od 60 dana, ato zna i da biljka od semenke pa do berbe mora da odradi sve ato bi odradila i jedna fotoperiodna biljka, samo za mnogo manje vremena. Zato je bukvalno svaki dan u ~ivotu autosa veoma bitan i za pun potencijal potrebno je da ima optimalne uslove i pre svega najveu moguu koli inu svetlosti. Tu dolazimo do volje prirode i njene nepredvidljivosti. Dakle, najviae svetlih sati emo obezbediti ako biljka raste u periodu od sredine juna. Meutim, veoma lako se mo~e desiti da jun bude ceo kiaovit i hladan, kao pre dve tri godine, ato e doprineti da se cvetovi znatno slabije razviju a sazrevanje prili no odlo~i. Takodje se mo~e desiti da uslovi budu idealni i da rezultati budu neuporedivo bolji. Zato se u out-u, naro ito za autose, ne mogu precizno praviti poreenja jer su vremenske prilike uvek druga ije. Fotoperiodne imaju jako puno vemena da rastu, pa im deset ili trideset loaih dana nee toliko loae pasti, dok e na autosu takvo vreme ostaviti vidljive posledice, pa zato i prinosi variraju od neverovatno dobrih, do smeano malih. Zato ja viae volim indoor jer biljka dobija maksimum konstantne svetlosti i uz dobar trening i prihranu, lako se mo~e dobiti i viae nego u out-u. `to u jednom slu aju zavisi od growera a u drugom od prirode. :)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Ja sam sadia vanka i koliko je god lakae toliko je te~e i gore, puno toga utje e ,vrime ,bube ,susidi ,toplo hladno, jak vitar ako si u dalmaciji zna i upat, ne esto ali ~ivimo u vremenu kad nikad neznaa koja e vremenska nepogoda i kad. Indoor je indoor. Meni outdoor nikad nije rodija da sam reka vau. ita sam da sun eva svjetlost je oko 90000 lm cca 600w hps. Tako da dodje skoro na isto sa 600w.
L0oDZMAJ

dec 2015.

Da bi uspesan Outdore bio,treba veliko iskustvo :) nije to samo posadi,nahrani,zalij ;)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Naravno nisam to ni mislia, pa bilo ata, ata se posadi nije samo posadit i zalit ako ~elia da bude ono ata triba bit. Mislim da vanka ne mo~ea utjecat na neke stvari na koje mo~ea u kui. Osim ako ti nestane struje na viae dana :)
L0oDZMAJ

dec 2015.

A nisam se direkt obracao tebi,Ferdinho (inace bi te tagovao) samo sam izneo svoje mialjenje o outdore.. jer vidim skrenu se sa teme... pa reko necu dobit repliku ;) u prirodi je priroda gospodar a u indore je onaj ko growa... svaka greska koja se desi u indore,sami grower je prouzrukuje ;) a outdore je borba sa prirodom a rezultati u uspesnoj borbi su nenadyebivi... eto da skrenem malo,mada moze se ovo prepisati mom uvidjenju automatica u Out-u... just chill and smoke weed

dec 2015.

pretpostavljam LOODI da si meni replicirao. Nisam ni rekao da je out " posadi, nahrani, zalij", ve da ako priroda odlu i da ti sjebe grow nee ti pomoi nikakvo iskustvo, pre bih rekao velika srea. Iskustvo je proces koji se stalno nadogradjuje, bez obzira ato ovek postane rutiniran posle izvesnog vremena. I potpuno je pogreano porediti indoor i out, favorizovati jedno ili drugo, po principu: iji tata ima vea muda. Ni jedno ni drugo nije atomska fizika. pomenuo sam ve gore da je fokus ove teme indoor autoflower i pomenuo sam out jer je bilo iza nekih pitanja. pri a je usko vezana samo za autose u out-u i uticaj vremenskih uslova na njih. Nisam pominjao out generalno, niti sam jednog trenutka omalova~io outdoor, niti rekao da ne treba iskustvo i znanje i trud da se odradi uspeaan grow. Sadio sam ranije u aumi, ko sa ratiata se vraao mokar, pocepan, blatnjav; uplaaen ko srna bezao od ljudi, nalazio uga~eno, pokidano, pojedeno...al kad uberem, taj dim sam znao da cenim. Zato kapa dole svima koji rade u out-u! Skrenusmo s teme... :razvaljen::
L0oDZMAJ

dec 2015.

Priroda ko priroda,ko nzna da se bori sa njom,na kraju gubitke mora prihvatit... meni iskustvo govori planinski predeli u blizini potoka,uspesi zagarantovani na 95% posto,jos ako imas primer 3 sajta na razlicite lokacije,uspeh opet zagarantovan... osobno ove godine sam imao 5 spotova... od 5 spotova ubrao sam 3 autosa i 4 fotosa... ja zadovoljan... pa i onda kad priroda dobije bitku na nekim frontovima,nece dobit sigurno u ratu... mada dovoljno je da poznajes podnozije gde sadis(onda imas uspeha u borbi protiv prirode ;) samo ne odustajati)... a iskustvo svugde vlada! normalno da nije atomska fizika,jer da je atomska fizika ovde na forumu bi bilo 80% mrtvih... hvala bogu sto nije,pa biljke mogu podnet lose negovanje od nas growera... al u sklopu tog loseg negovanja,gubi se kvalitet... a to puno ljudi ne moze da shvati... al postoji google pa se kuca BILJKA i onda svako moze videt sta znaci biljka,sta zahteva... i kako doci do kvalitetnog cveta,a mslm da nam je na forumu to cilj... doci do kvaliteta... bilo ulje,bio dim ili koji vec pravac konzumiranja... a da sam se nadovezao na tvoj citat,obelezio bi te kapetane,smanji malo dim ;) ja sam mislio da je generalno tema vezana za Autose,jer se nalazi u Sve i Svaata... a ne u unutraanjem podforumu... pa izneso svoje mialjenje,sta je potrebno za out,nisam znao da ce moja izjava bilo kome smetati niti povlacit bilo sta za sobom... al eto ako si vec naglasio da je indore,javno ti se izvinjavam sto sam upao sa spikom o outdor-u autosa(nisam procitao pazljivo uvod).... svako ima pravo na svoje misljenje,tako da nista bed samo chil and rlx... peace out

dec 2015.

taman posla Loodi, niata loae. :D Ja sam prvi skrenuo sa teme, pokuaavajui da uopatim odgovor nekom iza. Nema veze, napravismo super digresiju, neka ima i ata da se ita! :) P.S. usput nisam spavao 4 dana ve, jer postao sam tata i pijan i lud! :D
Paranoja ManAMBASADOR

dec 2015.

Lijepa digresija od strane vas dva... konstruktivna, i prije svega vrlo vrlo korisna airoj growerskoj zajednici @L0oD i @Barbarossa ;) Citirao sam Ludog brata, jer je uboo u centar sa ovom izjavom ! Tamo gdje ja sadim je toliko trnovito, tj. kompletan teren je "oblo~en" trnjem,klekama i gloginjama, da nikada nijesam vidio NITI JEDNOG pu~a, neprijatelja nmb 1 ;) Tra~ite ovakve terene, i garantujem da neete imati problema sa ovom poaaau, i jednim od najveih iskuaenja koje nam priroda prireuje. Ovdje takoe nema ni ljudi, niko ne ~eli da gaca kroz trnje i gran urine . Moj teren je izuzetno osun an i PROZRA AN, pa ni plijesan nije velika opasnost u mom vrtu, a ova je takoe jedna od rukavica koju nam priroda baca u lice ! Ostaje mi joa da probam autose u outu, opet zahvalnost dugujem Riobradom... ubijedio si me ;) EDIT: I ako smijem da predlo~im... mislim da ovoj temi nije mjesto u "sve i svaata" , ve u Obrazovanje, u najmanju ruku . Tamo ima sva ega, a nije baa edukativnog karaktera, za razliku od ove teme. Samo predlog brao, no zatezanje :) @opa cupa @PowerSeed @VenloNL

dec 2015.

u pravu si, fakat nije za sve i svasta a opet ima price i o indooru i o out-u, mozda da te poslusam :)
L0oDZMAJ

dec 2015.

@PowerSeed bro... zadovoljstvo bi bilo svima ovde koji prate ovu temu,da cuju neki deo tvog iskustva o autosima.. ipak ti si brider odlican,svaki tvoj vid grow-a ce svakom pomoci... ipak koliko sam upucen,ti si isterao genraciju do f 17 A za to treba veliko iskustvo... ajde peace

dec 2015.

nisam frend terao do f17 nego sam od fotoperiodne brasil kc koju sam kontinuirano oprasivao polenom automatika jet47 sa f7 dobio automatika, imam jos par menki od tog hibrida auto brasil pa cu nastaviti pricu s proleca u outdooru gde sam i izvukao tu f7 tj. mog prvog automatika. nemojte me samo prozivati sta da pisem po forumu, kad budem in the mood ja cu vec obajviti nesto. mogu i drugi malo pisati, a ja sam tu pricu objasnio na forumu pre dve godine. mada iskreno ni ja ne znam u kojim temama :)
L0oDZMAJ

dec 2015.

Ipak si nesto napisao :D eto ekipa doktor na delu ;) cekam da se izjasni kapetan,pa da vidimo jel se moze i o autosima koji se rade OUT opisat kakvo iskustvo... ajde do tad peace out

dec 2015.

Naravno Loodi, samo deri! `to se mene ti e, svako je iskustvo zlata vredno. :D Mada sam negde video da postoji tema "automatici Outdoor"...ali nema greake ni ovde. ;) P.S. @PowerSeed Hvala kume! Drago mi je ato je tema zavraila u prosveti. :)
L0oDZMAJ

dec 2015.

Da postoji tema sa 39 strana ;) a ovde je skroz druga prica povodom autosa... "generalno" kao sto i glasi sam naslov teme... e sad ako je tema otvorena samo za tvoje utiske,onda my bed :)

dec 2015.

Ja sam tebra preneo svoje utiske, iskustvo i pristup autosima u indooru, kroz jednu crticu, to jest, kroz tekst koji objedinjuje moj emotivni, tehni ki i filozofski pristup, napisano pre svega kao utisak koji sam imao potrebu da podelim sa ostalima. Posle tog teksta je svako mogao i mo~e da se nadove~e sa svojim iskustvom sa autosima, bilo da se radi o indooru, out-u, kombinovano...Ne vidim kako si zaklju io da je tema otvorena samo za moje utiske, kad su iza ljudi ve pisali i ne vidim ato ne bismo dobili joa vrednih iskustava. Mislim da sam u prethodnom postu lepo napisao: "Samo deri"! :)
umliloISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Barbarossa cestitam na klincu :) da pitam jeli ova tema napravljena za pitanja o autoflowerima ili postoji neka druga tema na forumu

dec 2015.

Barba tema je super.:thumb: A out i volim baa zbog svih tih zaj..ancija koje si nabrojao. Za mene je to prava avantura i u~ivam u tome. I mogu rei da sam se navukao kao beba na sisu. Jbg ja sad odoh malo u off, nadam se da ne zamjeraa.:razvaljen::

dec 2015.

`to ne bi moglo. :)
umliloISTRAŽIVAČ

dec 2015.

:) jesi li kada growao NL? koje velicine saksije preporucujes

dec 2015.

Nisam, ali imaa dnevnika na forumu ja mislim. Ja volim posude od 15-ak L, to mi je nekako optimalno za autose. :)
umliloISTRAŽIVAČ

dec 2015.

sto mislis na varijantu da se odmah proklijano sjeme stavi u veliku saksiju bez presadivanja

dec 2015.

To je ok, tako i ja radim. Mislim da je tako i najbolje, mada bez problema mo~ea i da presadia.
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

mozda se dosta stvari na forumu shvaca pre ozbiljno ili jednostavno nemoze se odredit na koji nacin je nesto pitano pa se dosta zaluta u nekim odgovorima i dodje do zabune... tipa kao ovo moje kad sam pitao kolicinu..mislio saa onako u grubo sa nekom osnovnom pa~njom. tako i Lood je sigurno mislio onako generalno kad je rekao "nije samo posadi zalij" :)
umliloISTRAŽIVAČ

dec 2015.

mozes li me uputiti gdje da vidim, raspored hranjenja i najbolja gnjojiva za automatike

dec 2015.

Ko ato rekoh negde, ako koristia recimo pot izmedju 12 i 15L, popunjen kvalitetnom zemljom (Pot grond H, Florabella,...itd), onda ti do po etka cvetanja nee trebati nikakvo djubrivo, eventualno neki stimulator za koren i tome sli no. U principu mo~es koristiti bilo koje provereno djubrivo za fazu cvetanja i uvesti ga sa nekih 30% od preporu ene doze prvi put, zatim presko ia, pa sledei put poveaa na 40% ukoliko nije bilo negativnih reakcija pvi put. Poveavaa sve dok biljka ne poka~e znake da se prejela, to ve zavisi od biljke do biljke i moraa sam da odredia kako i ata. Dakle, jedno zalivanje uvek ide samo voda. :)
umliloISTRAŽIVAČ

dec 2015.

a faza vegetacije?

dec 2015.

Faza vegetacije kod autosa je veoma kratka. Najveem broju slu ajeva preflower kree oko 21. dana., mada postoje i sorte koje imaju du~u vege fazu. Poenta je da biljka tih prvih dvadeset i kusur dana u zemlji ima svu potrebnu hranu da raste i tek u drugoj nedelji poato poka~e preflower po nea da dodajea bloom. Naravno, mo~ea negde 20-og dana dati treinu doze N, ni tako neea pogreaiti. :)
umliloISTRAŽIVAČ

dec 2015.

hvala puno :)
laubaZMAJ

dec 2015.

Evo da i ja upiaem svoje iskustvo sa autosima i radio sam isklju ivo indoor!! Prvi je bio dwarf(rqs) u 10l zemlje(composana za ru~e) pod 150 w 18/6 i dobio 12 g!:cool: Drugi je bio pineapple ex. od Bf-a isti uvijeti i dobio 33 g. Trei je bio auto ak47 (rqs) u 1o l (potgraond h) pod 250 w i dobio 48 g!:banana_rasta: Zadnji je bio cheese auto (rqs) od po etka je bio deformiran i drugi kat mu uope nije izaao tak da sam dobio 2 grane i od njega sam dobio 28g!:whato:: Imam joa 3 roudrunner od dinafema pa emo joa vidjet kaj bu sa njima!:gled:Viae volim fotose al mora se uvijek na i neki auto da malo ubrzamo proces do berbe!:puuuh:: Sretno svima sa autosima!:mario::
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

svaka cast lauba,znaci moze se. da obavezno izvjesti nazad za road runnere. samo ne kuzim skracenice za predpostavljam storove odakle su sjemenke. :zvezda::

dec 2015.

Autoflower ekipa eka svoj red! Prolena kolekcija! :D
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

barneys farm koliko te postarina izaala ? meni je piramid seeds uzeo 8 eura za 6 komada predpostavljam da je islo sve preko pay pala ?

dec 2015.

neemo o tome ovde. ;)
laubaZMAJ

dec 2015.

Za narednu godinu si miran!:thumb:

dec 2015.

udno neko pakovanje :D
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

Upravo sam u shopingu i vidim piae ovo Bloom Europe Mid April pa mi sad nije jasno,obzirom da se radi o automatiku (Amnesia Gold >piramid seeds) jel to znaci da je sadim 70 dana prije sredine aprila posto joj je tad vrijeme za berbu ili mogu vise manje kad hocu uz neka odreena odstupanja ? ispricavam se ako sam fulo temu za ovo pitanje al nekako mi to ide pod edukaciju :oops:
Paranoja ManAMBASADOR

dec 2015.

To zna i da sadia u januaru, ato je ok ako ~ivia na Jamajci :D

dec 2015.

ne pise harvest nego bloom, tad pocinje da cveta, sadis pocetkom meseca ako su uslovi ok, i to je najranija opcija
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

da da krivo sam se izrazio sorry. Hvala Power Seed na odgovoru :)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Je li autosi u outdoor traju isto 70 dana? Naravno mislim kad bude vrijeme za sadit van, tija bi u 4 5 misec posadit malo na balkon :)

dec 2015.

90 dana

dec 2015.

zavisi od sorte. Meni je + speed zavraio pre 60 dana. takoe i auto blue. A ima sorti koje bez problema zavrae do 70 dana. Samo u out-u svakako e joj trebati malo du~e da zavrai.
Cookies&KushISTRAŽIVAČ

dec 2015.

e bas sam jucer bio na piramid seed i gledao sam tu plavu da narucim,jel valja ? citao sam da se plavkasta boja moze izvuci ako je ne izlo~ia visokoj temperaturi.
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Joa neato sad sam naru ia auto critical 2.0+ ,ata zna i ovo 2.0, jel to speed ili?

dec 2015.

druga verzija tog straina, trebalo bi biti poboljsana u necemu ;)

dec 2015.

@Ferdinho77 dodaj uvijek joa majmanje 15 dana od onoga ato proizvaa ka~e u deklaraciji. Dosta e ti zavisiti od vremskih prilika. Ako ti se potrefi obla no i loae vrijeme nekoliko dana i du~e to e se jako odraziti ne toliko na kvalitet koliko na koli inu. Sve to zbog kratke vegetacije, a ujedno i itavog vijeka autosu je bitan svaki dan ~ivota ato foto i ne osjeti toliko ni pribli~no. Sve zavisi koliko imaa direktnog sunca na balkonu. Meni se ispostavilo da je 5 - 6 sati premalo. Mo~ea napraviti neku lampu od nekoliko cfl pa da imaa dodatnog svijetla po potrebi. Viae na sunce, a onda unesea koji sat pod lampu. A imaa da malo poguraa u loae vrijeme.;)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Mislim da u imat sunca koliko se god vidi gledam na more a vidi se i od liva i desna , kiaa nee smetat e jedino kad je obla no onda mogu ubacit u kuu na 400 W, ja mislim da e autosi skakati od sree kad vidu pravi izvor energije, sunce naae malo. @PowerSeed e dobro je to, piae nova generacija poboljaana, puno sam dvoumia ata u uzest i nekako mi je to baa silo neznam jeli ima ko iskustva sa criticalom da mi ree kakav je za :rasta:. Za critical piae 70 do 80 dana cvjetanje a di joa 20 vege. Indoor 100 dana ,mora da roka, opasan critical, nije ni udo kako se zove.

dec 2015.

Sve vreme planiram taj Critical i tek kad je stiglo seme za vei deo naredne godine, ukapiram da ga nisam ni naru io. Pratiu kod tebe, baa me zanima. ;)

dec 2015.

covjece zasto si mi kopao po mislima i slozio ocaj divan tekst?? Potpisujrm sve receno i zato ih volim,uz sve moje zajebe doterat ce do kraja u z uvjek soolidan dim,ne slazem se jedino s kontastaciom za ph al mozda je to i do vode tvrdoce i ppma.. ja sam ovo ljeto sam imo bubble gum u susjedovom vrtu,gsrila zaljevo samo navecer i nikad lakksi grow imo nisam..moj prvi grow su bili autosi, i zaljubio sam se u njih. Autosi su buducnost growanja.
mikuleENTUZIJASTA

dec 2015.

pitanje u vezi automatika. kako podnose lst? bez nekog velikog izivljavaja..samo glavni vrh na dole savijen. da li ima smisla uopste i u kom periodu najbolje poceti?

dec 2015.

Podnose odli no. I ja sam samo vrh savijao. Ima smisla.;) Po injea kada biljka rastom bude spremna na to, tj. kada imaa ata da savijea.

dec 2015.

Naravno da ima smisla. Slobodno savijaj vec nakon dve nedelje. Nemoj samo vrh, nego lepo rasiri sve grane i stalno zatezi. Biljka ce te nagraditi sigurno. ;)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Meni nije bilo jednu mogue savit, neznam radi ega ali je grana bila kruta i naravno proba lagano ,pa je lagano i pukla a druga biljka ka oaale se savila, nemam pojma zaato je ova jedna bila ne savitljiva, ista zemlja ista gnjojidba. ak je jedna malo tamnija druga svijetlija. Ali bitno da ima ploda :)

dec 2015.

Ne savijaa odmah do kraja ve malo, pa drugi dan joa malo. Lst se radi polako, pogotovo ako je biljka kruta. Postepeno oblikujea po ~elji.;)
Ferdinho77AMBASADOR

dec 2015.

Ma znan ja to sve, kako i ata. :) I ako si pro ita napisa sam lagano ata zna i malo pomalo.
MMSplitLEGENDA

jan 2016.

Vec dugo vremena zelim odgovoriti na ovu temu, ali prvo sam htio skupiti dojmove iz svog prvog auto growa, tako da ipak mogu pisati na temelju svog osobnog iskustva. I sad, kad je vec proslo mjesec-dva otkad sam harvestao svoje prve tri auto sorte mogu koliko-toliko kvalificirano iznijeti neke svoje stavove... Kad sam se poceo zanimati za auto sorte (prije cca godinu dana), krenuo sam sa proucavanjem stranih foruma (rollitup, icmag...) na kojima sam nailazio na puno negativnih kritika, sto me pomalo i odvracalo od ideje uzgajanja istih. Medutim, nekako sam naletio na forum specijaliziran za autose, autoflower.net, koji mi je potpuno promijenio sliku. Malo po malo sam ucio, upoznao se s radom zaista izvanrednih growera iz cijelog svijeta, no najvise me privukla mala spanjolsko-engleska komapnija po imenu Mephisto genetics. Sto mi se svidjelo u njihovoj prici je to da su se specijalizirali samo za auto sorte, i to gotovo od pocetka u interakciji s forumom. Pratili su sto se ljudima svida, a sto ne, pratili sve growove na forumu u posebnoj sekciji samo za njihove vrste i tako unapredivali iz generacije u generaciju sorte kako bi dobili sto bolje auto predstavnike svojih najdrazih foto sorti. I po meni, u tome su potpuno uspjeli. Smatram da je u growanju novih i neprovjerenih sorti najbitnije povjerenje izmedu breedera i growera. Za razliku od "velikih", etabliranih kompanija koje breeding odraduju "negdje iza", nikad u komunikaciji s kupcima, te svoje sorte prikazuju kao superpotentne, superyieldere - a bez pravog pokrica, mislim da je ovo pravi nacin za pridobiti nove kupce i zadrzati stare. Naravno, uz mukotrpan rad i predanost poslu, sto se takoder moze vidjeti iz nacina komunikacije, zanimanju za svakog potencijalnog kupca (odgovorili su mi u roku od 3 min na svaki mail koji sam im poslao, na forumu su 24/7 i prate i komentiraju svaki grow). Isto tako, freebiesi koje salju su redovno novi projekti bez imena sorti (mudro s obzirom da im onda novi dnevnici s tim sortama sluze kao svojevrsni test growovi za nove sorte) - mogu ispasti super, a u slucaju da rezultati nisu dobri rado kupcima nadoknade taj promasaj u vidu novih sjemenki i raznim pogodnostima pri kupnji, tako da nisam nikad vidio nekog tko se osjetio zakinuto, sto je za velike kompanije cesto slucaj. Sto me osobno odusevilo, je to da cak poticu growere (gdje je to moguce - uglavnom USA) da testiraju potenciju i terpene svojih biljaka, tako da se vec skupila poprilicna baza podataka i novi kupci mogu tocno znati sto dobivaju. A rezultati su fenomenalni (od 16% THC-a navise, sto bi trebalo zadovoljiti svakog skeptika koji misli da autosi jos nisu dovoljno potentni). Nadam se da to nije samo pocetni polet i da ce tako nastaviti. Isto tako, volio bih reci da ovo nikako nije reklama za samo jednu seed kompaniju, ali do sada imam iskustva jedino s njihovim autosima. Cilj mi je steci sto vise iskustva (planiram Shortstuff seeds, Fastbuds, Dinafem, DPassion...), tako da ipak s malo vise autoriteta mogu usporedivati breedere, sorte i na neki svoj mali nacin doprinijeti popularizaciji ovih kod nas, jos pomalo zapostavljenih i nedovoljno uzgajanih sorti. Po meni, velike prednosti autosa su: - kraci uzgoj - moja najkraca sorta je harvestana nakon samo 62 dana - otvara mogucnosti za vise growova godisnje, miksanje sorti, trazenje onoga sto ti se svida (dok je kod fotosa to koliko-toliko moguce samo za indice s kratkim cvjetanjem) - a u krajnju ruku, i ne mora svaka sorta bit pun pogodak, sto nakon uzgoja sorte koja dugo zavrsava zna biti veliko razocaranje. - promjena koncepta - od ulaganja toliko truda i nade u jednu (ili par biljaka) - moguce je (zbog manje visine vecine autosa) koristiti SoG metodu (puno biljaka u manjim potovima) i dobiti izvrsne rezultate. - otpornost na light leakove i stresove opcenito - po svemu mi se cini da su puno otpornije na "zajeb" growera (kad im se pruzi dobre uvjete od pocetka - necu o tome dodatno - mislim da je Barba sve napisao u prvom postu - razvoj korijena je kljucan). - posto su jos relativno novi - svakodnevno dolaze nove sorte koje mi izgledaju jedna bolja od druge (veselim se uzgoju Auto Girl Scout Cookiesa i jos nekih americkih sorti) Uf, prilicno sam se raspisao, ali nadam se da nisam bio dosadan. Uglavnom, Barba, svaka cast na temi, samo nastavi s predanim radom, a od mene imas maksimalnu podrsku i postovanje za pionirsko djelovanje po pitanju autosa na nasem forumu. Nastojat cu bit dostojan sljedbenik. :) Nadam se da ce se sto vise ljudi odlucivati na uzgoj i recenzije autosa (naravno i ostalih sorti), kako bi skupili sto vise znanja... Ostavit cu i link na svoj grow, mozda nekoga jos bude zanimao: https://www.vutra.org/threads/mephisto-genetics-3x3-grow-by-mmsplit.14591/ ... i naravno na smoke reportove autosa koje sam napisao: https://www.vutra.org/threads/smoke-report-brendiranog-sjemenja.775/ Ljudi, budite mi pozdravljeni! Go Autos! :)

jan 2016.

Drago mi je da si se uklju io! :respect: kad budem imao vremena, tamo na jesen, da se iole ozbiljno posvetim biljkama, okuaau se sa Mephisto genetics. :thumb:

jan 2016.

Ufff kao sto mi pise u signu.. So many autos so little time..
da li autoflower sjemenku jednostavno zabijes u zemlju (bez prethodnog klijanja) i ona sve sama odradi ??? :)
BobiManLEGENDA

jan 2016.

Ukoliko semenki stvoris dobre uslove proklijace I u zemlji. Inace barbarossa svaka cast za temu, sve pohvale ;)
nostromoLEGENDA

jan 2016.

Ja nikada ne stavljam autoflower na klijanje, ubodem sjeme u vla~nu zemlji i to je to. Iskusni groweri automata ka~u da je presaivanje ipak stres za bilj icu, a kod autosa se svaki dan ra una bez nadokanade. Sem toga, vjerujem da se kroz 82.5 miliona godina evolucije (Late Cretaceous period) naaa biljka sjajno prilagodila tome da sjeme padne na zemlju i da biljka iznikne bez velike filozofije. :watch:

jan 2016.

Nema neke razlike u klijanju autosa i foto. Biljka se nije toliko prilagodila da sjeme padne na zemlju i da tek tako iznikne. Koliko samo sjemena propadne u prirodi gdje raste kanabis. Puno puno viae nego ato uspije da proklija. Na in na koji se prilagodila je taj ato biljka izbaci mnogo sjemena, pa i da se primi nekoliko od stotina komada dovoljno je da se produ~i vrsta. Joa jedan briljantan na in prilagodbe je taj ato kroz generacije s vremena na vrijeme izleti koji hermi pa je biljka u stanju sama sebe opraaiti i na taj na in produ~iti vrstu i u uslovima gdje bi se naala sama u prirodi. Ne pravim filozofilu od toga, ali ti pobacaj sjeme po zemlji pa vidi koliko e ti se primiti.;)

jan 2016.

Mitch presadjuje a svi (il bar odabrani) znamo kakve autoflowere on breeda,pa ko sa' ja da se pravim pametan.....
nostromoLEGENDA

jan 2016.

Sjeme propada u prirodi jer padne na neplodno ili neadekvatno tlo, jer je hlado/vrue/mokro/presuho/, a evolucija se pobrinula da proklija u imalo povoljnim uvjetima. Mislim, govorimo o bazi nom, hiperotpornom korovu koji je poboljaan ljudskom intervencijom, zar ne? Poato kod mene od reda padaju u rahlu i ovla~enu Terramagmu... :) Sada ozbiljno, koja je nau na podloga za klijanje u maramici i kasnije presaivanje?

jan 2016.

Ja sam probao i jedno i drugo. I desilo mi se da sjeme iz maramice prije iznikne ra unaju i od dana stavljanja na klijanje i jednog i drugog. Prednosti menke u maramaci su i to da je lakae vlagu odr~avati i premjeatati kutijicu na temperaturu koja odgovara, dok sa menkom u zemlji imaa problem taj ato esto moraa prskati vodu po zemlji jer se brzo osuai gornji dio. Onda u maramaci ili vati vidia kad menka proklija i samo je piknea dok mi se sa menkom direkt u zemlji znalo desiti da ne proklija a da to i ne znam. Moraa raa eprkati zemlju da vidia ata se deaava. Ne znam koja je nau na podloga, ali dajem prednost klijanju u maramici ili vati.;)
dedaZMAJ

jan 2016.

I ja sam dugo koristio vata sistem dok nisam isprobao aaa sistem. U dec vode ubacim i nakon dan ona potone i samo je izlijem skupa s vodom iz aae u pitar, poklopim s malo zemlje i ne pr kam niata... autose sam dr~ao na 20/4 i zadovoljan sam rezultatima ali bi se nekad preizdu~ile. Sad testiram 24/0 i vidim da im paae, temperatura ostaje konstantna jer sam viao do sad stunt zbog toplo hladno. Isprobao sam dosta seed bankova i za sad su se najbolji pokazali Dutch P. Svima koji sumnjaju u potentnost automatika dao bi jednu terapiju Think D. Nisu autosi ato su nekad bili... Mada naletim i danas na loau genetiku. Lutrija. Ali uzgajanje auta je definitivno zanimljivije, samo ubacujea nove u box. Volim skupa bebe i biljke pred harvest...
nisamjaopetAMBASADOR

jan 2016.

Pozz ljudi.. trenutno sam u growu koji ce nadam se uskoro zavrsiti.. Da krenem i s time da nisam previse pazio na njih, ali neke svoje zakljucke cu izneti, bili tocni ili ne netko ce ispraviti :) Naime prvo i osnovno u mali prostor sam zgurao 3 biljke, nikad im svjetlo nije preslo 14h, naime, od pocetka ih pokusavam gurat na 12/12. Osjeti se to, dosta.. Dobio sam po malo vise izduzenije autose koji su narasli govorim za sweet soma koji je dosegao 80cm mjereci od zemlje do glavnog vrha biljke. Imam osjecaj da su autosi malo imuniji na neke nepovoljne uvjete, kao i na nase greske. Na jednoj grani sam prerezao vrh u ranom cvjetanju i dobijo 2 vrha, u sljedecem growu cu probati to topiranje na vise grana.. mozda to nije dobro ali ne primjecujem na tim istim hedovima da su nesto manji od drugih, cak stovise. Doneo sam im puno stresa na kraju krajeva, od neredovitog zalijevanja, previse djubrenja, niskih temperatura (12c) ... Posto sam citao nekada davno prije da je jako bitno da autos razvije svoj korijen sto prije i bolje, pogoden time sam narucio bioweed, od morskih algi za uspjesnost korijena i bla bla.. kao sto sam rekao probat cu topirati autos, odnosno zrtvovat cu jednu biljku u tu svrhu jer me zanima sta se dogada.. i dali je moguce naravno... moguce je sigurno ali kako ce ispast otom potom.. ako to ve netko nije ovdje napravio. Kroz cijeli grow nisam pratio ph vode, i jos mi vent nedostaje u boxu sto se vidi na spaljenim vrhovima ispod hps-a400.. ali.. Ima se jos puno godina za growat tako da ne zalim. Iako kolega ovdje na forumu ima NL-a kao ja iz iste seed banke, koji je dogurao na 100 dana.. Imam osjecaj da na kraju ne krivim sebe zbog toga sto su se oduzile, ili ti im treba vise vremena.. isto tako... Ovo bi bili vjerojatno monsturmi da sam ih gurao na 24/0. Posto sam isprobao verziju od 12h, sljedece guram na 24h. S tim da cu odradit topiranje.. Slatko mi je citat ovo o autosima.. Decki samo pisite. Nekada svi znamo biti dosadni na forumu, u to ubrajam najvise sebe.. Ali.. To mi je odusak da je nikada ne pokazem ni svome najboljem prijatelju.. Okej, zamarat cu vas ovih zadnjih 10 dana jos vise :) Lijep pozdrav ljudi :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se