VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeKako prepoznati dobru vutru?
LEGACY

Kako prepoznati dobru vutru?

134 odgovora34,111 pregleda

apr 2009.

E ovako posto i nisam bas neki veliki pusac vutre samo bih jedno volio znati.Kako prepoznati dobru travu?:sick:Znaci koja je razlika izmedju lose i dobre trave?
krasta-zgPOZNAVALAC

apr 2009.

Ako se napushish ko svinja onda je dobra,ako ne-smee
Eva RainENTUZIJASTA

apr 2009.

Preciziraj pitanje Exodus, da li mislis kako prepoznati dobru vutru po radu ili po izgledu ? Po radu, to ti ne moram objasnjavati, svako zna sta mu pase i sta mu se svida, a sto se izgleda tice, ne znam bas da bi na prvi pogled mogao prepoznati, budovi su budovi :icon_lol: u glavnom gledaj od koga uzimas a najbolje ti je da uzgajas svoju i eto :) Prouci svojstva razlicitih sorti i odaberi onu za koju mislis da ce ti prouzrokovati najbolji efekat :icon_lol:
Kurblaj KanAMBASADOR

apr 2009.

a ono u osnovi gledaa da budu gusti vrhovi(cvjetovi, budovi), da su masni, da ima intenzivan miris i to ti otprilike to. Makar i to varira jel zna bit odli ne vuter a da nema baa guste vrhove i tako. Pogledaj malo slika po forumu u dnevinicima uzgoja pa nai rezultate i sve e ti bit dosta. Imaa i neat dobrih slika u onoj temi ato se puai trenutno

apr 2009.

e hvala na prosvjetljenju.E je tko izgajao od vas himalayas weed tako se zove ja mislim?Ako je da li je dobra?
krasta-zgPOZNAVALAC

apr 2009.

himalaya gold :sun2:

apr 2009.

jedini na in da vidia da li je dobra a da je ne probaa je lupa povealo ili kako kome ve sve ostalo je nesigurno
HeadonistAMBASADOR

apr 2009.

ima dobrih masnih, dobrih suhih, dobrih bez mirisa i dobrih smrdljivih :D ja uglavnom gledam da je izvor od kojeg uzimam pouzdan, znam ljude kod kojih je roba uvijek dobra i to je to. ako ne znaa takve, onda za po etak uzmea manju koli inu da probaa, pa ea vidjeti jel valja. ima i va~nijih stvari na koje moraa paziti - da te ne skrate, a to e 99% dilera napraviti. pazi da trava bude dobro osuaena jer te lako mogu dobiti na te~ini (kad je mokra je puno te~a, a slabiji je rad), ili jednostavno ti mogu dati manje, pogotovo ako si nov i ne ku~ia se previae u travu. ja ve dugo ne kupujem, odlu io sam uzgajati svoju, i isto preporu ujem tebi. sretno!
VirtuousISTRAŽIVAČ

apr 2009.

Ako mislia na vizualno prepoznavanje, to mo~e biti varljivo. Ima hasha koji "smrdi" za popizdit, ljepljivo, fino...kad ono - smee. Ima istog takvog skunka, tako da je to tricky. Kod samog puaenja, vei sam pobornik sative nego indice, poato mi efekt "zakucavanja" i nije pretjerano drag.
wannabeshaman1POZNAVALAC

maj 2009.

loaa trava dolazi u obliku piljevine ili ti zelenog praha, takozvana piljevina(lat. ***** govnicius) je vrlo popularna u hrvatske mlade wannabetravar scene vrlo esto(iz iskustva tvrdim) ovi mladi pobornici zelenog aja posutog praksitenima e vam se smijat ko hijene pod isprikom da "kakva je to salata" kad im poka~ete dobar masni head ili popularno zvani "kif" i ponosito nastaviti kurit :P a "kifovi" ugl nisu loai po kvaliteti iako te mogu sjebat koli inski. jer se sve prodaje ko skank. npr u rijeci je skank 100kn a ja sam uzeo iz zg travu za 40(gram) i razlika u kvaliteti je skoro nikakva. i to s mirisom je meni prava misterija.kurio sam nedavno nekog tvora i skoro pa se nije osjeo miris a imo je kristali e...i bio je odli an kad sam ga podimio, a trava koja je slabija se osjeala puno intenzivnije. tako da je miris dobar znak ali nije nu~an....a i za kristalie viae nisam siguran s obzirom da sam ito tu kako su neki debili stavljali staklo u travu da bi bolje izgledala. tko zna mo~da je i mene zabilo dobro staklo :P

maj 2009.

vutru samo lupom jer i miria mo~e da sla~e !!! a haaia malo grcni prednjim zubima da vidia ima li pijeska pustinjskog kojeg dodaju zbog te~ine a ne gori niti smrdi niti mijenja ukus
greenthombISTRAŽIVAČ

maj 2009.

a kako to onda izgleda pod lupom:icon_question:

maj 2009.

http://www.expandmywealth.com/wp-content/uploads/2008/01/marijuana-trichomes-bud.jpg http://www.weedbay.net/gallery/files/3/2nd-trich.jpg
greenthombISTRAŽIVAČ

maj 2009.

aha,al ipak sam mislio na neke tips&hints za situaciju kad dobijes paket(koji je naravno posteno placen) a nisi siguran za kvalitet sadrzaja istog :icon_mrgreen:
HeadonistAMBASADOR

maj 2009.

ako uzimaa veu koli inu, mo~ea recimo zatra~iti od dilera da probaa robu, tj. zapalia s njim pljugu :D i tako najbolje vidia kakva je
Eva RainENTUZIJASTA

maj 2009.

Nema trave dok je sam je ne uzgojis, drukcije nikad neces znati sta pusis. Ne ide mi u glavu da netko kupuje vece kolicine kad moze sam uzgojiti, hajde ne kazem kad mu zafali za joint ili dva kad bas presusi ali vise od toga :ohno: Ali ko voli nek' izvoli :costumed-smiley-027
HeadonistAMBASADOR

maj 2009.

da, sla~em se. nekad je bilo normalno kupiti veu koli inu kad te to izaalo 200-300 kn, a danas za te pare dobijea samo par grama, i joa te skrate. ja ve dugo ne kupujem, odlu io sam da neu kupovati uope dok ne uzgojim svoje :D
hirnISTRAŽIVAČ

avg 2009.

da ovaj sto se tice vizuelnog izgleda sanse su 50/50 a i da kazem pusio sam i "piljevinu" koja me jako usmrti da neznam za sebe a i lepe hedice koji su k..c peace!!
mlstPOZNAVALAC

avg 2009.

Ja kazem ovako "Ako je dobro , loshe je . Ako je loshe dobro je " :D
Yami_RazielAMBASADOR

avg 2009.

kad jebeni bud izgleda kao da je doso s drugog fucking planeta... when you just know you got to smoke some of that shit! :D
dobru gandju mozes prepoznati po tezini krtenja i akose lijepi za prste ako ima malo sjemenki u hedu ili ih ni nema i naravno po mirisu
LucidDreamAMBASADOR

nov 2009.

@BalkanWeedMan Slazem se,sem sa jednom tackom : ako ima malo sjemenki u hedu ili ih ni nema. Iz iskustva mogu reci da ima ganje sa semenkama a sjajno rade,zaista sjajno.Tako da je to nevazno.
a to je nekad bude puno sjemenki a puva bude odlicna tako da po tome nemozes bas procjeniti puvu...
MedoZGBENTUZIJASTA

nov 2009.

ja iskreno nemogu prepoznat dobru od loshe sve dok ne zapalim... tak onda osijetim el dobra i ne i to tek na 2 rundi kurga :D
galijaENTUZIJASTA

dec 2009.

Nisam je kupovao licno, pa neznam. Hvala za odgovore unaprijed

dec 2009.

Jednom kupia,ako nije dobra tra~ia na drugoj strani :) Izgled ne odaje uvik kvalitetu,ali neka hed bude tvrd i po mogu nosti,i nek miriae:) Ima slika po forumu kako izgledaju vrhovi...
chupoAMBASADOR

dec 2009.

i ak ima vise onih sitnih bijelih kristalica jaca je... jel?

dec 2009.

Pa kao,ali rizla je najto nija za procijenu kvalitete,mislim da za sve drugo nema baa pravila. I hibridne raj ice izgledaju savraeno i zdravo ali im ukus nije baa na nivou.Sli no je sa svim:) Ima o ovom na forumu uostalom ve.
HightyENTUZIJASTA

dec 2009.

Pa, mo~da po mirisu ako ga istreniraa se isto mo~e...ja mislim da je najbolje pogledat (al' tko ima prilike gledat kad se idea s nekim "tko isfurava" nalazit u prakiu), i ako je onako sve tamno smee i ima neki "pri epljeni" miris, ne znam kako da ti objasnim, teako to onlajn, hehehe, onda je trava ziher plijesniva. Previae se takvog uroda koji je bio loae skladiaten, prodaje a to m~e izazvati plune bolesti, fuj...najbolje da sam posadia i vidia ata puaia i nemaa brige ;)
DJFlyHighLEGENDA

maj 2010.

po meni najlakse skuziti dali je dobra ili losa je po mirisu, svaki put prije nego zapalim pitu pomirisem vutru, i ono se osjetis da je jak , intenzivan miris i tesko je kidas dok motas onda ce najvj biti jako dobra vutra :D ako se lako mrvi i nema neki miris, moze samo znacit da je dobro osusena i isto ispadne da je dobra, ali najcesce je dobra vutra po mirisu kakva je :D uzmes kif, prepolovis ga na pola i pomirises di si prepolovio, jaci je miris jer je, mozemo reci "novi" jer si prepolovio, po meni je tako najlakse skuziti dali je dobra ili nevalja :D

dec 2010.

Ja se nikada baa ne oslanjam na izgled, stvarno sam znao umrviti vrh vrhunskog izgleda, a ono kita. Ako kupujea od neki trkaa po kvartu koji prebacuju kako bi abe puaili dobia svaata, no ako imaa tipa koji je profi, i trudi se da maltene postanete frendovi, onda mi je to obi no izgleda lo ovako: sjednem kod njega, on mi ka~e ato je njemu bolje, ponudi ako je vei izbor, i prepusti mi da slo~im probnu paljbu, on u medjuvremenu napravi sok i onda BOOM. U takvim sam slu ajevima bio rijetko razo aran. Takodjer je dobro ne puaiti taj dan ako idea u aoping.
vladozenISTRAŽIVAČ

dec 2010.

Meni je kupovanje trave u zadnje vrijeme totalna tragedija,trebalo bi zabraniti kupovanje i prodaju i da svi moraju sadit,ko u americi po etkom 20 stolje a
SiDAMBASADOR

dec 2010.

tako da ju sam posadia i ne kupujea od dilera! :icon_lol: sad ozbiljno, nemam pojma, ja prepoznam tako da kad zapalim onda vidim kakva je... na izgled ako mi izgleda pre dobro ne vjerujem dok ne probam... makar se u ve ini situacije nikad ne prevarim glede izgleda... ako mi dobro izgleda tako se i poka~e!
SvojeJaISTRAŽIVAČ

dec 2010.

pa ve je zabranjeno i kupovanje i prodavanje :D
Bob _MarleyENTUZIJASTA

dec 2010.

ako je tvrda dobra je ako se bezo pilji znaci da je suha i ima manje thca,vrhovi su najbolji zavisi od vrste do vrste...
NumBdoTENTUZIJASTA

dec 2010.

nije to meni tolko 2 dimenzionalno,mislim kad imas dobru hedovinu lagano je prpoznat(barem meni) jel odma opci dojam je onako top,od svega gustoca/cvrstoca heda,boja,miris kristali cak i pistili,al pomom nekom iskustvu sam hed moze bit cvrst ko kamen ako to volite a opet imat sve elemnte ukurcu,isto smirisom bojom,pistilima eto jedino su mozda kristali iznimka,jel neka konstanta kvalitete barem u mom slucaju su uvjek bili kristali,sa velikom kolicinom ocitih kristala tesko je rec da je taj hed ukurcu al takv hed obicno vuce sve elemente sasobom,sta ocu rec da hed sa puno ocitih ljepo formiranih gusto rasporedjenih kristala je obicno hed koji i ljepo izgleda i mirise iako miris isto tako moza da variva ko lud..... evo malo usporedbi znaci evo aj neki High quality: http://img230.imageshack.us/i/7910stakpinkkush.jpg/ http://img411.imageshack.us/i/111210merkabasilverpear.jpg/ http://img101.imageshack.us/i/13010ipistolwhipblindki.jpg/ http://img406.imageshack.us/i/83010angusnautnorthernl.jpg/ http://img254.imageshack.us/i/82910cannibearuskizzle2.jpg/ kosto se moze vidit na slikama rjec je visoko potentim dobro uzgojenim susenim i skladistenim hedovima po samoj kolicini kristala,vrlo dobroj formi i gradji i naravno sesnimilija ... E sad neka ulicna kvaliteta: evo ovaj prvi jos i naj bolji - http://img219.imageshack.us/i/72110misterbuddyagentor.jpg/ losi neki standard ulice,obicno ljudi kad dobiju nemisle da je rjec o necem ustvari ni blizu onoj prvoj kategorij- http://img80.imageshack.us/i/bluntcheefah4202809durb.jpg/ i veoma losa i veoma cesta pojava na ulici- http://img221.imageshack.us/i/detweedekamerthai002.jpg/ znaci rjec je hedovima koji su lose suseni uzgojeni skladisteni lose genetike,stari...znaci moze otic u ***** samo jean od faktora da dosta narusi konacnu kvalitetu,da se nadjes na kraju nakon 1-2-3...7, pljugi da umjesto vrhunca tripa osjecas se koda si u burnoutu etc.,ugl preveliko podrucije barem u mojoj glavi da napisem u par recenica ugl sad sam ga uzj,ebo doboli,al na kraju se sve svodi na sam rad mislim nevolimo svi iste buzzove i istog intenziteta iako dosta populacije nije toga svjesno jel nemaju previse izbora, neam nija hahah pa se je.bem ko cuko da neke growowe osposobim jbg slatki bjeg od sistema haha sto blize to dalje ugl bumo vidili za mjesec dana.....pusi se malo tolerira se puno pa bude uku.rcu " Sve je to subjektivno osim ocitog "
i ja se slazem sa vama ne mozes je nikako oceniti mirisom,ova koju trenutno pusim nema uopste jak miris skoro se ne oseti al zato rad ko skunk :) a ovo za sadjenje prevelik je to poso dugo traje i pitanje da li ce uspeti.

apr 2013.

aj mi malo pojasni, sta je to rad ko skunk
roowerPOZNAVALAC

maj 2013.

opcenito se sa sigurnoscu moze tvrdit kada zapalis kvalitetnu travu i kad osjetis lagani miris crnog afgana ,da te aromom podsjeca na mosus, a ipak ima frisak okus ,, kao zrelo voce,, onda se sa sigurnoscu moze rec i prije neg te opali po mozgu ili zaljepi za kauc,, da je vutra dobra.,
cus pojasni,radi jace nego obicna vutra skoro pa skunk ne znam sto ti treba tu objasnit... :knockknock:
Big LLEGENDA

maj 2013.

hahahahah di je ona slika facepalm ek, evo je: go back to school kid

maj 2013.

Sku~io sam da mlaa populacija veinu hibridnih vrsta naziva "Skunk" a u biti nisi ni svjesni da je skunk ime straina koji se prete~ito uzgaja kao hidroponik. Ina e oslovljavanjem "skunk" svih izrazito kvalitetnih i mirialjavih strainova zapo eli su englezi, posebice engleski mediji koji su pre esto koristili taj izraz pa se tako uvukao u druatvo kao sleng. Rije "skunk" na engleski zna i tvor ato aludira na neugodan miris ili izrazito jak miris, oni vele smrad (kako kome). Kako u engleskoj tako i kod nas mnogi ni neznaju da koriste rije skunk totalno pogreano i zapravo nemaju pojma da je skunk odreena sorta poput lemon skunk, ultra skunk, skunk#1..... Al bo~e moj, netreba se ljutiti na mlade~, tu su da nau e neata, pa e valjda kad nau e manje lupetati :)

maj 2013.

no joke, o tome raspravljamo s vremena na vreme vec godinama, jbg. u ovom slucaju mi moras objasniti sta je obicna vutra, jel to ova sto je u tvom nick-u e sad, forum je edukativnog karaktera, pa verujem da ces nauciti da se samo radi o vrsti trave koja je osrednje jacine u odnosu na vrste koje postoje, a ako znas engleski imas ovde pricu o skanku pa mozes da doktoriras ;) https://www.vutra.org/topic/9013-skunk-1-story/?p=198629
loopAMBASADOR

maj 2013.

ma ne vredi,to je ve toliko ualo u izgovor da je sad gotovo,i treba se jednostavno pomiriti sa tim.... svaki dobar brend do~ivi sli nu sudbinu-aampanjac na primer-sva penuaava vina ljudi nazivaju aampanjac-iako je to rezervisano SAMO za penuaava vina iz oblasti CHAMPAGNE- ak su i zaatitili ime,ali ne vredi-i dan-danas ljudi ka~u neato tipa "moj omiljeni aampanjac je MOET" i sl. pa onda ono ato MENE pogadja i deprimira-RIZLA... RIZLA JE FIRMA !!!! tj. naziv firme,a proizvod je papiri za motanje duvana.ali,jbg,svaki put kad na trafici tra~im "papirie za motanje" pogledaju me kao debila i pitaju "mislia rizle?" na ata ja UVEK odgovorim "NE,nego SMOKING" :)
a to bespotrebno izrazavaj se da te i drugi razumeju a sad da besedis nema smisla...ja sam jednom trazio papir za motanje i zena mi dala ukrasni papir za poklone,tako ne morate da mudrujete tu kad se razumemo svakako :leafblunt:

maj 2013.

Izgleda da ti ne shvacas poantu FORUMA. Odi na net.hr pls, tamo traze takve...
Big LLEGENDA

maj 2013.

Evo, no joke ti je sve objasnio, samo mi nije jasan ovaj dio "a u biti nisi ni svjesni da je skunk ime straina koji se prete~ito uzgaja kao hidroponik" To nemora zna iti, Skunk kao sorta (i sve njegove izvedenice) se sade normalno u zemlji, u hydro, u aero, nije bitno, sve je to isto, svaka sorta se mo~e na svaki na in uzgojiti. Eto, tolko od mene. :)

maj 2013.

Big L. i meni je to udno, ali seed bank e ti preporu iti hidro uzgoj tih sorti. Prije par godina kad sam u amsterdamu uzimao lemon skunk i crnjo za pultom mi je rekao da u bolji rezultat postii hidroponskim uzgojem iako se i u zemlji mo~e odraditi bez problema, i odradio sam ga bez problema :) Evo sad sam baa ukucao u Wiki da vidim njihovu definiciju i to bi bilo to. Zna i nije da se uzgaja samo hidro ali je to uobi ajeno i preporu ljivo za te sorte. wiki says: "Skunk (cannabis), a selection of selectively brad cannabis strain grown often using hydroponics"
Big LLEGENDA

maj 2013.

Pa svaka koja se uzgoji na hydro ce biti "bolja", br~e e zavraiti i sve.... To je ope pravilo Ugl, da, treba saditi hydro, normalno, ali prvo treba iskustva u zemlji za hydro.
pocetnickiLEGENDA

maj 2013.

pa evo ja imam recimo gnojivo za hidro ali nemam uvjete za hidro i moram zemlju koristiti. Probao bih hidro da sam u kuci i da imam tavan... experimentima nikad kraja :) nije lose ni zemlja + dobri boosteri u pravo vrijeme pogodjeni, e sad svi smo mi nestrpljivi, ali hidro je vec grand master level i trebas imati prostor i uvjete. Ja cu biti Hobbyist :) i stoji to za iskustvo.

maj 2013.

Da se vratimo na temu, ina e po mome nekome iskustvu, kad bih primio hedove koji se lagano lijepe po prstima bio sam siguran da daju dobar dim. Nikad veeg veselja :D
DomarPOZNAVALAC

jun 2013.

Istina je, ponekad se desi da je izgledom gadna trava zapravo odli nog efekta, ali statisti ki, od deset ljepih mirisnih, dijamantima posutog, ~utosmekasto dlakavih budia, garantiram ti da e ih 8 od 10 bit fantasti ni, ali ako uzmea 10 onih crnozelenih, smrdljivih ali ne onako kako mi volimo da smrdi, zeljastih, punih sjemenja grudica kojih ni nemogu nazvat budovima, e od tih 10 ea ih se mo~da triput napusit kako dragi Bog zapovjeda. Ali bolje je da neznaa prepoznat, jer bar e ti bit lutrija, jer kad saznaa, do e dan da e samo jedan lik imat za prodat u cijelom gradu,kako to bude, i vidit ea sranje od trave za koji ea morat pun kufer platit, i bit e ti ~ao hh Zato domar po inje u it uzgoj, prva je upravu u rastu ;)

jan 2014.

Imas dosta na ina za to, a iskustvo se sti e vremenom. Ako imaa dosta sitnih hedova, gran ica i praaine, onda je bajata i loaa. Ako je opata suprotnost, jedan masan hed u koji se ulepia dok mrvia, onda kupuj. :smoke18:
KobiAMBASADOR

apr 2014.

Ako se bolje zagledas u hed (cvet) mora da bude prosaran bojama...zuckasto, crvenkasto, belicasto i naravno sto se vise lepi to je bolje znaci da ima vise htc-a! Mada znam praksu nekih da prskaju sa sokom od jabuke da dobiju na lepljivosti i sladunjavosti...pazi od koga uzimas...ili uzgajaj sam najbolje! :)

apr 2014.

odgovaras clanu koji je postavio pitanje pre 5 godina, obrati malo paznju na datume
FukmondoAMBASADOR

apr 2014.

buahahahahaha

apr 2014.

kobi je malo maka haha

apr 2014.

"...i naravno sto se vise lepi to je bolje znaci da ima vise htc-a!" :rofl:
unicumPOZNAVALAC

apr 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=KO0lY1jOqRw uglavnom OT ata je oku lijepo , mora bit i dobro!!! mada, prije par godina frend je imao neki ajevac :) prekrasni smei vrhovi, al hov ni da bi mrdno... a zgodan, a ne radi ma uglavnom, ide pravilo PRST OKO NOS i na kraju papir, bong biraj
ManciISTRAŽIVAČ

maj 2014.

Vidim odavno nije aktivna tema ina e ja sam odavno lan foruma viae volim pro itati ono ato me zanima nego rasprave neke vodit ali evo jednog mog dozivljaja kao ato su mnogi spomenuli masan head,kristali,miris sve to stoji ali i ne mora naime ja sam dobio fin ketpa i kad sam otvorio imao sam sta vidjeti headovi nekakvi nikakvi zakrzljali gledam i ibretim se poem mrvit a oni suhi ko barut raspaju se u prasinu miris ma isto limun ali kad sam zapalio hah prejaka stvar bila :)
PiiAMBASADOR

maj 2014.

posto je forum edukativnog karaktera kao sto je neko napisao... ja se pitam dal postoje vise vrsta skanka? i dal je skank frekventan kod nas? posto ja nikad nisam naisao na neki purple ili tako neka sranja koja imaju drugaciju boju, jednom sam naisao na vutru koja je malkice mirisala na limun a bilo je i sad nedavno jednu koja je bas lepo mirisala na narandzu..

maj 2014.

ima preko 30 vrsta sigurno

avg 2014.

Ljudi, a sta se desava sa sativom po ulici, mislim, da li se valja i sativa ili pretezno indica? Sve vise vidim zakucane ljude hahaa

avg 2014.

ako se uzme da se na ulici verujem najvise valjaju hibridi, onda su ti zakucani ljudi zakucani iz nekih drugih razloga pa su dozvolili da ih tako vozi. a razloge trazi u siroj socijalnoj sredini
FukmondoAMBASADOR

avg 2014.

kako,nikako dok je ne probas hehe

avg 2014.

mozda je neki WUNK kako kazu klinci :D kao dobar brid ili los unk je WUNK haha

avg 2014.

Ne mora zna iti ako je masan da je tad bolji. Imao sam prilike na moru probati avicarsku vutru, mirisala je fruity kao mango i naran a, prefino. Samo ato je mo~ea popuait koliko hoea (jer je fina i iz nje kapa ono crno kad je zapalia :D ) ali kad sam po eo rolat sensijeve indice koja se mrvila pod prstima, napljugao se puno kvalitetnije i viae.
Bruce BannerENTUZIJASTA

avg 2014.

Sto sam ja zapazio, moze da se prepozna po izgledu ako naidjete na hedove crne boje izgleda nikakvog i istog takvog mirisa, onda je to u vecini slucajeva vrhunska ganja.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se