VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeŠit, skank, hašiš - što je što
LEGACY

Šit, skank, hašiš - što je što

95 odgovora330,498 pregleda

feb 2007.

Pozdrav Jel mi mo~ete objasniti razliku izmeu skanka, haaiaa, aita i trave. Sve je to kanabis, jel ? Koja je razlika ?
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2007.

A sve su to proizvodi od cannabisa Trava je trava su eni cvjetovi i listovi niata fency Hasish ili shit ti je smola od te trave i tu ima mnogo thc-a Skank je posebna vrsta trave ni~e raste i ja a je tj. ima viae thc-a uglavnom se unutra uzgaja i tako Nisam ja neki stru njak al mislim da imaa mo~da to sve na sajtu objaanjeno ali nisam siguran

feb 2007.

trava , zasadis,procvjeta,uberes,osusis,pusis hash ili shit ,smola od trave sa primjesama ili bez skunk,hibrid dobijanjem ukrstanjem vise landrace vrsta citajte forum,cisto onako da ne postavljate pitanja koja su krajnje tuzna kada sve procitas,neces imati sta da pitas a kad je shit bio sto i skunk ? sta vama valjaju

feb 2007.

Ma nisam nikad kupovao uvijek sam bio ponuen aitom. Puaio sam to 2 puta i nikad niata. Obi na trava me viae zavalja. balkane hvala ti na objaanjenju.
nobodyENTUZIJASTA

feb 2007.

Ako se dobro seam asova iz akole, a ne seam ih se, skunk ti je sorta vutre, hush ti je ekstaktovana(valjda se tako piae) smola, a ait ti je smola pomeaana sas duvan, ili obi u d~eju.

feb 2007.

ait = haaia = smola napravljena od ekstrakata kanabisa (malih kristalica koji sadrse THC u visokim koncentracijama) skunk = kao sto pise u mome jebenom potpisu, koji necete da citate... end of storry
SchlomoENTUZIJASTA

mar 2007.

Koliko sam ja upoznat,u Zagrebu shit znaci hashish, ali prozujao sam po netu da vidim i druga mialjenja i otkrio da Francuzi takoer imaju istu naviku :) na forumu http://forum.wordreference.com/showthread.php?t=326042&page=3 Francuz kaze ovako : "In French we still use "shit" to say "hashish", or rather a product made with cannabis. We say "herbe" when meaning raw cannabis, and it suggests higher quality than shit" ...samo da dodam, kad sam ja kupovao ait, dobio sam ovo na slici :)

mar 2007.

Ne razumijem koje zadovoljstvo stvara blebetanje, ako nemas pojma o cemu blebeces. Nisam niti je znao sto je tocno hashis kada sam imao 14 godina, ali imao sam tu neku pristojnost da ne solim pamet onima koji znaju. Molim te suzdrzi se nepotrebnih komentara, ili nadji neki drugi forum pa se izgraj sakupljana postova.
InqAMBASADOR

mar 2007.

Hashish je fizicki odstranjeni kristali, pistili odnosno smola sa cvetova visoko potentmih biljaka. Zatim se to sjedinjuje i slepljuje da bi se dobile kockice tamno braon, svetlo braon ili zelene boje. Thc-a u hashihu ima od 15-20% do nekih 70-80%(ovaj sa vise % se dobija nekom specijalnom preradom... ne znam kojom) Shit je ime za hashish u nekim zemljama. Ali ponekada je i za vutru u slangu kaze shit. Ali ja shit koji sam kupovao je bio manje kvalitetan hashish. Odnosno ne samo smola vec i nesto smrvljenog licsa. I bio je nesto jeftiniji i losiji od hashisha.
TripcoPOZNAVALAC

mar 2007.

ini se da je postalo jako dosadno ljudima na ovom forumu kad se raspravlja o ovakim temama. Ko je izostao sa tog asa, nek pogleda Brainchip-ov signature, makar kad je u pitanju Skunk (kao ato je ovek i sam lepo rekao, ali neki nee da shvate, still). `to se ostalog ti e shit i hash su APSOLUTNO ista stvar, obe re i iz slang govora. Ako je nekome joa potrebno, ima izraza za to kao, tia, okolada, baklava, bambula, glina, aiaka i ko zna ata joa. I 'ajde, nemojte da se brukamo ovde oko takvih pitanja - schluss, zaklju avajte temu.

sep 2008.

Pozdrav svima! Zanima me ato je to uope supergrass? `ta ta to prolazi pod tim nazivom? Je li to neka posebna sorta s boljom genetikom ili samo bolje uzgojena biljka? I kakva su vaaa iskustva s time, jeste li uvijek dobili taj super ili neat puno loaije?
Yami_RazielAMBASADOR

sep 2008.

obicna ganja koju si prije godinu-dvije dobivao 5g za 50kn ali zbog promjene trzista i raznih debila je dobila posebno "super" ime i visoku cijenu...da ne kazem da je okus ogavan a rad nista vise od prosjecne obicne ganje... drugim rijecima... pure prime bullshit :)
Kurblaj KanAMBASADOR

sep 2008.

Drago mi je ato u moj grad nije taj nazivu aao u upotrebu jer bi me totalno nanerviralo da mi nekko ponudi supergrass ko neka kreten ina sam bi reko de mara konjino jedna A kako sam uo to je isto kao i svuda malo bolja vutra isto kao i kod nas "skunk" koji varira od super do nikakve kvalitete a dobija ga se sramotno malo za 100 kn Joa se najviae nanerviram kad pitam nekog kao imaa trave tza rjeait kao nema trava ali ima dobar skank, odma po nem krkljat pjenu iz usta

sep 2008.

Sad nam ne preostaje niata drugo doli ekat europsku uniju da po ne dolazit malo slovenske i holand robe i u hrv... pa kad onda i oni izmisle neke nebuloze tipa pol grama 150kuna:angry015: hahaha, supergrass, hibrid, skunk...a ono sjemenke ti izlete u facu:D onaj tko sad mo~e sredit kilu po normalnoj cijeni (2800-4000kn), taj je multimiljarder... ovje e, pa na grame to je 100 000 kuna :D ***** im koja loaa situacija...sa konja na magar etinu:shit:
Zabljak 1992POZNAVALAC

sep 2008.

Ista stvar,prosli pu kad sam zavrsava dolazi mi klinac od 16,17 godina.i kaze nema vutre ali ima strashnoga skanka(!).pocrvenjeh sav,dim mi iz ushiju ide,dajem 10 e za 2 jointa.
NoTrippinAMBASADOR

sep 2008.

Predugo puaia bez pauze pa flea ne ~eli doi,nekih mjesec dana nepuaenja bi ga pozvalo nazad,al ku~im ata oea rei.

sep 2008.

istinu zboria brate:thankyou::icon_biggrin: al kad se sjetim tih filmova...ah, bilo je lijepo:family1:
m4r3POZNAVALAC

okt 2008.

U svakom slucaju vishe volim kvalitet nego kvantitet, al kakva je situacija mnogi od nas ce odustat od aktivnog napushavanja zbog ovih bezobraznih cijena, pa jbt jeftinije se pucat necim drugim, ne cudi me sto raja sve vishe i vishe prelazi na neku hemiju :(.Kad je situacija kod nas u BiH u pitanju ,mislim da ovdje to nema veze puno sa novim zakonima.. nego su jednostavno dileri previshe pohlepni i bezobrazni, nabavna cijena za ove malo vece dilere je ostala ista, ko i prije 5 godina dakle 1 gram 0.5 eura kad uzimate 300 i vishe grama, dakle dileri zaradjuju 900 % !!! pa to nema u PM.A to im polazi za rukom jer konkurencije pravo malo ima, sad svi prelaze na malo unosnije poslove (hemija) koju mijeshaju sa svim i svacim pa im to izadje dosta isplatnije, a zakon je takav da se svaka droga bila to trava il heroin tretira isto, pa sto bi onda neko radio sa zeljanicom ako sa heroinom moze vishe zaradit, lakshe ga je ustekat , a u slucaju game over-a proci ce isto ko i sa travom, sad but true :((((
3ananasa2ENTUZIJASTA

okt 2008.

ujem da je sada u zagrebu umjesto "super g-a" doala "euphoria" buhahahahaha neznam jel bi se smijo ili plako...
gargamelPOZNAVALAC

okt 2008.

postoji samo jedan nacin kako se rijesit toga, a ovaj forum je tu upravo da educira o tome (citaj: sadi) jbg-a nista na svijetu ne pojeftinjuje. prvo si se trebao skoro godinu dana tesko za*ebavat da bi uopce dobio nesto osim pilje, i onda su ekipi zavaljali sprehu sa super g-om, a ekipa sta ce, nakon godinu dana ih je valjda to stvarno pucalo ko neki amsterdamski "super duper ultra" skank... tuzno je da sam u fucking hebenoj skoli mogao sredit za 50kn sto sad vrijedi 500. zato ljudi idemo u botanicare. znam da nema svatko uvjete za indoor, al mali komad mjesta pod suncem u ovom nasem lijepom kraju blage klime........
CasperENTUZIJASTA

okt 2008.

hahahhahahaha ajme majko euphoria. a mislio sam da nemoze bit smjesnije od supergrassa. lol

nov 2008.

Pozdrav svima, evo slu ajno sam naletio na forum i prijavio se. Imam pitanje. Evo sjeam se do prije godinu godinu i pol bez beda sam nabavljao pakete - 5 grama, 50 kn ... veinom dobra roba i odjednom se neato dogodilo, ato? lol Ovo sad sa Super G-om mi ide na ~ivce jer sam joa u srednjoj i jednostavno nemam 300 kn za 5 grama svako malo, jebea to. Cheerio!
need_weedENTUZIJASTA

nov 2008.

a jbg morat ces se na to priviknut. toga se sjetio neki pametan covjek, vidio je da bez beda moze dignut cijenu na toliko i jebe se njemu
#34POZNAVALAC

avg 2009.

AAAA! FED UP! Koliko puta mora da se ponovi da je skunk#1 AfganiXMexican GoldXColumbian Gold. Taj su hibrid stabilizirali i napravili sort. Postoji tema na forumu o pojmovima-hibridi, sortovi pi*ka strina i t.d. itajte! Dakle svaki sort ili hibrid koji u imenu ima "skunk" je nastao kri~anjem razli itih sortova sa tim skunkom. Dobra je tema ali za diskutirat ato volimo puaiti i uzgajati, ne ato piae na wikipediji. Skontajte da je svaki lanak na wikipediji pisan od nekog korisnika koji mo~da i nije u pravu. Dakle ato viae itatnja manje gluposti!
ultra'90ENTUZIJASTA

jan 2010.

Charas ti je vrsta hasisa. Crn je i mekani, mene dosta podjseca na glinamol. Mozes s njega radit i "zmijice" :D

jan 2010.

SHIT i skunk kad se mjeaa...iiiiiiii, to bude ubijada,poslje halove imaa
SLO-EraLEGENDA

jan 2010.

Charas je hasis,pokupljen sa zivih biljki,o istia ruke i zapalia...cena +20eur

feb 2010.

shit vam nije smola nego se dobiva preradom trave
BeyondLEGENDA

feb 2010.

ait je haaia, a haaia je smola, a smola se dobiva preradom trave ;)

feb 2010.

Ugl, meni ait ne valja ako se ne mjeaa s travom

jun 2010.

Pa koji put?! SHIT je ISTO sto i HASIS, shit i hashish su SINONIMI... Hashish (shit) se dobija preradom trave, tj. tako sto se "kristalcici" ili "dlacice" strucno nazvani Trichomes nekim procesom (ima ih vise) uklone sa biljke i spoje u jednu masu... U tim dlacicama se nalazi smola, a u smoli se medju ostalim stvarima sadrzi THC... Trichomes je takodje ono sto gledas da li je braon ili providno kad beres... Trichomes (dlacice, kristali) :
euforijaAMBASADOR

jun 2010.

malo si se i ti zabunio.. dlacice su pistili, koji su skupa sa calyxima cvjetovi.. a to je sve puno trichova!

jun 2010.

To su one velike dlacice... ovo su one male
D A XISTRAŽIVAČ

jun 2010.

prilikom berbe,ostatke sisanja dobro osusimo,stavimo u vrecicu i zamrznemo,to pomaze da THC formira tvrde kristale. zatim uzmemo sito koje smo napravile od od svilene mreze i u njega stavimo manju kolicino ,ali tako da ga izmrvimo rukom (posto je vec suho,lako se da lomiti). mozemo filtrirati smolu tresuci ili tapkajuci mrezu. bitno je ne staviti veliku kolicinu i biti nezan prilikom tapkanja kako nam nebi puno ostataka proslo. da bi hasis bio dobar samo 10% od kolicine koja je u mrezi propustite kroz sito. kolicicinu koju smo dobili stavimo u foliju i dobro je zamotamo i zalepimo selotepom. zatim uzmemo papir i umotate foliju i opet zalepite. sve to polijete vrucom vodom tako da se papir natopi, i stavite u vec zagrejanu pecnicu na 175'c , 5 do 10 min. nakon toga uzmete oklagiju i pocneta rolati kako bi ga sto bolje sabili. posto smo ga dobro izrolali skidamo papir pa foliju i stavimo ga u hladnjak da se ohladi. nakon sto se ohladio dobijemo hasis tj shit.
slo-era jel mozes malo bolje pojasnit postupak...samo trljam ruke u budove i to je to ili?'?
pav1337oENTUZIJASTA

okt 2010.

Analogija skunku mo~e biti i kaladont odnosno digitron iliti labelo. Openiti pojam za stvar icu koji dolazi od najpoznatijeg branda te stvar ice. Skunk je vrsta cannabis indice koja ima izra~eno jak miris/smrad i zato se zove skunk (tvor).
BeyondLEGENDA

okt 2010.

ammm, ljudi, u ovu temu pisat injenice pojmova za koje ste sigurni da su to ne a ne neat ato su vam pametovali na ulici, pro itali u novinama (novinari su potpuno neobrazovani o tome i uvijek melju gluposti) ili neki vaa proizvoljni zaklju ak mislim da smo doku ili ata je skunk. i nije vrsta cannabis indice ve sorta dobivena kroz selektivan uzgoj, hibrid je sative i indice
pav1337oENTUZIJASTA

okt 2010.

mo~e. prihvaam. al da postoji razlika izmedju trave i skunka, e to me vec muci :)
bepoISTRAŽIVAČ

jan 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=3qZYBw9ols8 vjerujem da je taj tekst preveden iz ovog klipa.
Ja mislim da je skank trava, al sa hemikalijama?!

avg 2014.

onda bolje upotrijebi glavu za neat korisnije od razmialjanja, vidia da ti nejde baa to :ohno: .
Mudri MudracENTUZIJASTA

avg 2014.

Heheh kakvih sve misljenja ima na ovom forum :D

avg 2014.

uticaji mass medija ne izgradjivanje misljenja @dubioza... ako te ne mrzi citati mozes nauciti nesto ovde https://vutra.org/topic/9013-skunk-1-story/

avg 2014.

Kad tako ovjek razmialja mo~da mu ne ide ni materinji jezik, Sad treba i prevoditelja. :icon_lol:
mičurinLEGENDA

sep 2014.

Bo~e,ljudi postaju sve gluplji i gluplji...teako sam zabrinut za budunost naae djece :(
RottISTRAŽIVAČ

sep 2014.

Preksinoc sam imao lep dozovljaj slusati jednog lika kako prica o hasisu. Pricao kako mu je bilo lepo kada je pusio shit, a kada je pusio hasis nije mu bilo nista. A najgore je to sto je pusio istu stvar, samo sa razlicitom ekipom. Jedni rekli ovo ti je shit a drugi ovo je hasis :D a pusio bubble oba puta od istog lika haha Kad razmislim, s'obzirom da je mladji, Mi urin je verovatno upravu. Kakva ce li tek njihova deca biti..

sep 2014.

udo su ta danaanja mlade~, educirani su odli no. U Tunisu na maturalcu puae suaeno devino :shit2: jer su uli da je za taj neki "shit" pa su se slu~ili nekom logikom :ludaci_lol: . Na mladima kredit ostaje, jbg ata je tu je :vb_kez: .

sep 2014.

nisu oni krivi za svoje ne znanje...to je vecinom dezinformacija okoline i drustva..treba ih netko usmjerit na vutra forum i stvar rjesena

sep 2014.

evo, ja cu ih usmeriti na prvu stranu ove teme, tamo je sve razjasnjeno tako da ovo jos od 2007 moze u lock

🔒 Ova tema je zaključana