Ok o kakvom pojedincu pricas ? Zasto neko ko je jako inteligentan nebi zapalio kako ti kazes par jointa i onda isao rjesavat matematiku , citat filozofiju i sve te aktivnosti koje si ti naveo pa jos vise razvio svoj IQ ? Zasto bis uopce imao potrebu da pusis 4,5 jointa dnevno ako ti se od toga samo spava i gleda tv ? Znam jako puno pojedinica koji su duvali od 15 godine i uspjesni su u onome sto rade i jako su inteligentni i pametni , a znam i jako puno pojedinica koji su takoder duvali od ranog puberteta i ne rade nista i glupi su ko ku... a inteligencija im je nula. Takoder znam i jako puno pojedinica koji nisu nikad pomirisali travu , pa svejedno neki su jako pametni i uspjesni a neki su idioti. Nema necega sto ti steti ili sto ne steti sve je u glavi jbg ako tebi smeta i ako kad se naduvas neda ti se radit nista a svejedno duvas svaki dan onda ako ti to ne pase promjeni nesto prestani duvat. Ako ti pase to da se izlezavas gledas tv po cjele dane onda uzivaj u tome i budi sretan :) Jednostavno radi ono sto ti pase nema magicne formule niti magicne trave od koje ces biti jako uspjesan i inteligentan a da nista ne radis da to ostvaris . Po postovima koje si do sada napisao zakljucio sam da si poceo pusiti od 14 , 15 godine pa do sada , da vecinu vremena nisi nista radio nego samo duvao i kako ti kazes cillao , sad si se malo sjetio da bi mogo nesto i radit za promjenu pa ti neke stvari ne polaze za rukom pa mislis da te trava sjebala .
Iz mog iskustva ti mogu rec da sam poceo pusiti od 15 godine pa do 24 godine svaki dan konstanto po 4 , 5 pljugi dnevno sa ekipom , sada imam 25 i ne pusim sace 8 mjeseci . Ne fali mi nista evo fax se zavrsava , radim , imam super pametnu i zgodnu curu , kupio sam svoj auto prije 5 mjessci , imam privatan poslic sa strane po ljeti kao dodatna zarada . Dali trava utjece na razvoj u adolescentnoj dobi to neznam , ali mislim da svako pretjerivanje steti dali to bilo sa 15 godina ili sa 40 godina . Ja mogu reci za sebe da sam definitivno malo spaljen ali isto tako mogu rec da sam puno kreativniji i puno odlucniji u vecinu stvari nego neki frendovi koji su cjeli zivot "normalni" . Da se mogu vratit nazad i bilo sta promjeniti mogu ti rec da bi opet pusio travu , samo mi je zao sto tada nisam razmisljao kao sad sa 25 godina i sto nisam imao malo vise hobija ali to vjerovatno ima veze sa godinama jbg :) Moj savjet ti je da si uopce ne razbijas glavu sa takvim temama dali steti ili ne a i da steti jbg buraz kasno ti sad razmialjat o tome , gledaj pozitivno na stvari , nadi si neki hobi , odluci sta bi volio raditi cjeli zivot , sta bi volio biti i sta zelis postici i trudi se oko toga i sa time si razbijaj glavu a ne sa ovakvim glupostima :) Kada ti dode zelja izadi sa prijateljima , popij koju , naduvaj se kad ti dode , opusti se uzivaj u zivotu i nemoj poslje razbijat glavu sta ce bit i sta kolko steti .