LEGACY
Marihuana i ADHD/ADD
38 odgovora2,903 pregleda
kolgate131
ISTRAŽIVAČ64 REP9%
→ Entuzijasta
kolgate131ISTRAŽIVAČ
jun 2015.
jun 2015.#1
Zdravo svima, ja sam ranije pokretao temu u ovom djelu foruma i nadam se da je bila obrazovnog karaktera (" Problem pri prestajanju aktivnog pusenja"). Nakon te teme, otisao sam kod doktora zbog narusenog stanja organizma, utvrdili su mi da moram naocale da nosim i kasnije da imam visok pritisak, poslije detljnog privatnog pregleda dobio sam lijek za srce koji saam pio mjesec dana i koji mi je uravnotezio srcani pritisak (prije znao skociti do 180/150 sto nije nimalo fino). NAravno nijedan od simptoma nije povezan sa pusenjem, cak sam ustavio da vodim prilicno dobar i zdrav zivot.
Takodje u medjuvremenu sam pohadjao kurs brzog citanja da bih poboljsao memoriju i koncentraciju, medjutim nakon godine na faxu i ne polozenog nijednog ispita, dosao sam informacija o gore navedenim poremecajima.
Naravno, odgovori tipa nije gradivo za tebe, promjeni fax i slicno mi nece pomoci jer sam 100% siguran da sam odlican fax upisao, pronalazim se u pozivu inzenjer, nije mi problem raditi matematiku, poprilicno dobro "kopcam", gledao sam video klip koji su mi vecina forumasa preporucili ( "study less, study smart" )
medjutim primjetio sam da imam jedno 90% ovih simptoma vezano za poremecaj ADD, cak i filmove kada gledam moraju biti na 2x ili cak 3x brzini sto je nekim ljudim nemoguce za pratiti uopste.
U malom dobu bio sam jako dobro dijete, dosta sam ucio i nije mi nikakav problem to bio, medjutim otprilike u doba srednje skole nije mi se nikako ucilo i tada sam i poceo pusiti, tako da ne znam da li ikakve veze ima jedno sa drugim, ne krivim marihuanu da se razumijemo, samo hocu da napravim konekciju izmedju to 2. U zadnjih pola godine skroz sam smanjio pusenje ali nista se na tom polju nije promjenilo, nisam nista vise ucio nego obicno, medjutim takodje sam primjetio da mi nesto bolja paznja nije ni kada se napusim, iz tog razloga me je pocelo da brine...
Hvala na razumijevanju
Dzparanoja
LEGENDA8.922 REP39%
→ Zmaj
DzparanojaLEGENDA
jun 2015.
jun 2015.#2
Iii.... koja je poenta tvog texta ??? Ili si kucao po tastaturi 2x ili 3x br~e, pa si je izostavio :)
No Joke
ZMAJ71.675 REP
No JokeZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#3
ovjek si prek neta dijagnosticirao bolest koja ni nema medicinske temelje nego je viae manje izmialjena kao poremeaj modernog doba. Prije kad ti je dijete bilo zlo
esto i ~ivahno ispi
ia ga po dupetu i bude ko bubica, danas kad ti je dijete zlo
esto i ~ivahno pedijatri mu obi
no dijagnosticiraju ADHD i daju mu se tablete kojim se stvaraju ovisnici od rane adolescentske dobi, i na taj na
in se stvara kapital na osnovu ne
ega ato ne postoji. Tako funkcionira danaanji svijet na ~alost :(
Dzparanoja
LEGENDA8.922 REP39%
→ Zmaj
Sativa Diva
ZMAJ19.032 REP
Sativa DivaZMAJ
jun 2015.
jun 2015.#6
po mom skromnom mialjenju, ADHD je samo varijacija opsesivno kompulzivnog poremeaja..
changadmt
LEGENDA8.885 REP39%
→ Zmaj
changadmtLEGENDA
jun 2015.
jun 2015.#7
ja bih jako voleo da si upravu no joke, i sam sam imao slichno misljenje...verovatno i da ima slucajeva koji potrvrdjuju tvoju tezu..
medjutim, posto mi je struka da radim sa decom, izmedju ostalog i takvom decom, praksa mi je pokazala upravo suprotno.velika je razlika izmedju nevaspitane dece i dece sa ovim sindromom, i verujte mi da ovde nema mesta za nikakve teorije zavere.
Tesko mi je da ti docaram ponasanje deteta od 4-5 godina koji posalje 4 vaspitacice na bolovanje u jednom polu godistu, natera 3 pedagoska asistenta da bukvalno pobegnu uplakani sa posla, u pola radnog vremena...volim da ih zovem "decom iz sume" jer tako nekog je bukvalno nemoguce socijalizovati,npr ovaj mali je rodjen terorista, niste nikad doziveli takav bes, takvu energiju koja kulja iz bilo koje osobe, a ne deteta...na zalost, takvi decaci postoje, na srecu retki su, ali predstavljaju realnu i veliku opasnost kako za drugu decu, tako i za odrasle i za sebe same... koliko god meni bilo drago dete, ne mogu a da ne zakljucim da je njegova buducnost , na zalost, u vezivanju, ludackoj kosulji i lekovima, drustvo jednostavno nije spremno za njega...
a da ne pominjem hiperaktivnu decu sa autizmom...decaka koji je non stop u pokretu, penje se po plafonu bukvalno, mali Mogli, koji ti je u jednom momentu toliko privrzen da ne mozes da ga odlepis od noge koliko je zagrli, a u drugom ti pravi kraste i oziljke po vratu i rukama od grbanja i ujeda... a veruj mi da su takva deca dozivela i da ih "ispice po dupetu" i svasta nesto, i da to nije cak ni opcija, a ne resenje...takvoj deci treba vise ljubavi nego bilo kome, vise smirenosti,sto manje nervoze,samo stalozenosti i doslednosti, pa sta bude... a bude to da ga na kraju vezu i drogiraju. i ja prvi to osudjujem, i trazim krivce u nasem drustvu, medjutim, kad jednom dozivite napad detata koji u svom transu ima bukvalno natprirodnu snagu, i shvatite da ce on za par godina biti jaci od svoje majke, i da u nekom od napada moze opusteno da je ubije, prestanete da osudjujete bilo koga, i prihvatite zastrasujucu realnost te dece i njihove porodice...
čićo mićo
LEGENDA6.249 REP12%
→ Zmaj
čićo mićoLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#8
Jesi li
uo za parazite koje se nalaze u probavnom traktu i koji se pare za vrijeme punog mjeseca i da u tom periodu njihovog parenja izlu
uju AMFETAMIN ?Da ih je se teako rijeaiti odnosno proces je duga
ak a to je klistiranje i prehrana.Zaato je duga
ak?Zato jer ti paraziti kad vide da su ugro~eni u probavnom traktu presele se u plua i nakon klistiranja se ponovno vraaju u probavni trakt.Samo da vidia to dijete nakon klistiranja,samo ono osjeti olakaanje nema poja
ane hiper aktivnosti odnosno izmialjenog ADHDa.Mo~ea si misliti kad dijete od 7g samo od majke tra~i da mu napravi klistiranje,jer je svijesno da mu je bolje kad izbaci te beatije iz sebe.`to je naj zanimljivije u cijeloj pri
i,stolica odneaena na analizu doktori ka~u,sve uredno(je,al malo sutra).Zaato?Zato jer tu gamad vidia prostim okom u stolici.
Dalo bi se govoriti o interesnim sferama farmacije i lije
nika....
Nema tu nikakve teorije zavjere kolega.
Simptome si naveo sve do jednog.
čićo mićo
LEGENDA6.249 REP12%
→ Zmaj
čićo mićoLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#12
Ne znam ato ti nije jasno???????
Mo~da je tebi provala ovo ato sam napisao,meni definitivno nije. Kad bi imao dijete u familiji sa ovim ato sam napisao,odjednom bi se tvoj savraeni svijet zajebancije oko toga sruaio,pa bih po
eo malo druk
ije razmialjati.
Samo se ti nastavi zajebavat,jer meni nije do zajebancije naro
ito ne sa nekim tko to ne mo~e shvatiti...
kizo123
POZNAVALAC731 REP15%
→ Ambasador
kizo123POZNAVALAC
okt 2016.
okt 2016.#13
ja ne znam o kakvim ti parazitima iz crijeva pri
aa a koji usto joa proizvode amfetamin,ne zna ni google https://www.google.com/search?q=paraziti-+probavni-trakt-puni-mjesec-amfetamin&oq=paraziti-+probavni-trakt-puni-mjesec-amfetamin&aqs=chrome..69i57.937206j0j9&sourceid=chrome&ie=UTF-8
ak ni dark web nema pojma a on je mnoooogo vei od ovog normalnog
zato de malo pojasni, ili je i to neato u fazonu ravnozemljaaa?
čićo mićo
LEGENDA6.249 REP12%
→ Zmaj
čićo mićoLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#16
Ja se ispri
avam na spamu.
Ali jednostavno NE SMIJEM o tome previae pisati,}ao mi je ato ste uskraeni za neke informacije.Jer bih vam o tome podrobno sve napisao.
Joa jednom moja isprika,znam da nisam niata smio o tome napisati ali eto bio sam ponukan.
Blader
ZMAJ27.296 REP
BladerZMAJ
okt 2016.
okt 2016.#17
Sigurno da ima ljudi raznih dobi kojima neka jaka emocija iz neke razine djeluje na funkcioniranje tijela, a s tim i mozga. Danas na~alost nismo na razini da im pomognemo, svaka
as onima koji im malo poma~u i olakaavaju. Medicina fizi
kog tijela je velika nepoznanica kad se pogleda u cijelini, a di je tu joa i taj psihi
ki dio. Ima slu
ajeva kao ata NoJoke ka~e bla~ih gdje samo ne treba radit pizdarije i proe kroz pubertet ili sli
no.
Nikad nisam bio kod psihijatra ko dijete ali sigurno sam mogao dobit pokoju dijagnozu. Izbacivan iz vrti
a stalno jer sam bio divlji, nisam htio spavati sa drugom djecom i jesti. Imao masu problema sa funkcijama tijela i opsesivno kompulzivne poreme
aje. Teako pamtim stvari i pratim koje mi se neda pratit. Dan danas se smiju ljudi na poslu kako sam "lud" jer 50 puta na dan pogledam na kalendar kad piaem datum na CD. A ja se uvijek aalim Ne poznajemo na~alost dovoljno
ovjeka da mu pomognemo ili da bar znamo da li mu se mo~e pomoi i da li postoji neka vea svrha toga svega... previae nepoznanica.
changadmt
LEGENDA8.885 REP39%
→ Zmaj
changadmtLEGENDA
okt 2016.
okt 2016.#18
@Pinky30 ne znam sta te je tacno revoltiralo kod mog posta, i sa cime se ne slazes,ja cak i nisam nikakav poseban stav izneo, niti resenje,samo sam opisao slucaj sa kojim sam se susretao u praksi...
A znam da razne bakterije mogu prouzrokovati hiperaktivnost kod dece,npr kandida, mada za ovaj slucaj sa "lucenjem amfetamina" nisam cuo,ali ne kazem ni da je nemoguce,ja nisam doktor...zasto ne podelis svoje iskustvo sa nama,ne razumem zasto ne bi smeo?
amneziaHaze
ZMAJ16.932 REP
amneziaHazeZMAJ
okt 2016.
okt 2016.#19
neke sorte smire mozak al ja nemam pojma koje su to od ljekova modafinil bi mi smirio mozak al nuspojava je da nemogu spavat do 2 i sutra zna bolit glava ako se nisam potrudio da pijem vodu
esto.
Blader
ZMAJ27.296 REP
BladerZMAJ
okt 2016.
okt 2016.#20
Kad bi sam sadio predlo~io bi da jedna od sorti u boxu bude neka High CBD. Meni osobno trava napravi nered tako da je doziram. I normalan sam malo "u svom svijetu" baa sam gore htio rei pa na kraju nisam zavraio re
enicu. Funkcioniram dosta razli
ito od prosje
nog
ovjeka i kad me zajebaju to za datume ja se uvijek aalim da tamo gdje sam ja nema datuma ;). Uglavnom u
inak vutre treba poativati i znati da postoji razlog zaato je u tijelu toliko endokanabinola, a ne viae... u ~ivotu treba biti mudar da bi znao mudro koristit stvari.
jun 2015.
1 / 20
jun 2015.
okt 2016.