VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjePrirodno vs. umjetno svijetlo
LEGACY

Prirodno vs. umjetno svijetlo

108 odgovora8,284 pregleda
VeseljakLEGENDA

jul 2017.

Pozdrav, ljudi! :wave: Trazio sam malo po forumu, al' nisam mogo nac informaciju ili bar necije misljenje vezano za ovu temu.. Pa reko ajde da otvorim novu temu.. Ispricavam se ako neka slicna postoji! :confused: Dakle, koliko utjece na kvalitetu marihuane ako je svijetlo tijekom uzgoja umjetno? I da li utjece ''losije'' na nas marihuana uzgojena u indooru naspram outdoora? o_O Hvala unaprijed! :)

jul 2017.

Uti e. Kad doe ra un za struju :D

jul 2017.

@VenloNL eh stvarno si me nasmijao hahahhahahah

jul 2017.

Nikada u out-u nece biti kao sto je u indooru. Out je samo kolicina,ali sve ostalo je na strani indoor-a
L0oDZMAJ

jul 2017.

nikad u indore nece biti kaoo u out.... :p razlicita misljenja... po mojem je sve na strani out-a... ne moze covek nikad napravit nesto bolje od onoga sto je priroda dala i stvorila...:vozdra:
BA-KA-LU-LAAMBASADOR

jul 2017.

Na tvojoj san stani LOod, je nije za nista ona stara sve more ali priroda najvise more:sun2::respect::let:

jul 2017.

Kad zadovoljia sve uslove u outu indoor mo~e samo jesti praainu.

jul 2017.

U indooru nema leda, sve je po tvom i ti odreuje kad je dan kad no, kad je zalijevanje ,u indooru nema jakih vjetrova ve ludi haaiaari lagano davaju,temperatura,sve se brzo da uredit. Sve je na dohvat ruke. Dok je po meni outdoor pun avanture, pun brige, a posle pun radosti, zeznuti su inskekti naravno u indooru se mogu pojaviti, a vrlo lahko i odjaviti, divlja , ljudi, drotovi, suae, jaki vjetrovi, led i tako. Plijesan kad su velike kiae, a u indooru se mo~e smanjit vlaga. Noaenje vode uzbrdo nizbrdo, ostruge, pa za as neato mo~e ujrest, pogotov kad se oznojia pa po 5\6 Obada napadne, joa ako nema u blizini rijeke, a pjeake od kue s 10 l vode na leima.
BA-KA-LU-LAAMBASADOR

jul 2017.

Out more odraditi kvalitetno samo onaj ko istinski voli nasu dragu biljcicu
-BäR-ZMAJ

jul 2017.

`to oea rei da ja nevolim bilj icu jer ne uzgajam kvalitetno ili da ekipa koja uzgaja kvalitetno a dila voli istinski te iste biljke :whato::? U toj rije i nema nimalo ljubavi,meni jedna od ru~nijih rije i za uzgojiti :oops: Kad ve tipkam... dajem prednost indooru zbog prakti nosti ali ipak kao izvor svijetla smatram da niata nije kao :sun2:,a za razliku kvalitete izmeu uzgojenog vani i unutra nemam dovoljno razvijene okusne pupoljke,meni je svejedno,oboje puaim bez predrasuda :cool23: Peace :joint:
BA-KA-LU-LAAMBASADOR

jul 2017.

Ima puno posla... Tegljenje i fizikalija ne smiju biti nepozanica a o zuljevima da ne govorim:D Pa eto zbog toga mislin da je moras voliti da bi sve to moga raditi;):puuuh::
-BäR-ZMAJ

jul 2017.

Ma nemoraa se pravdat,znam ato si mislio,ja samo malo napuaeno laprdam :D :joint2: Sla~em se s tobom...samo nekima je motivacija za tegljenje novac a tu ljubavi nema :( :respect:

jul 2017.

Slazem se sa opom Na osnovu onoga sto mi je proslo kroz pluca a dosta ta je proslo mogu sobodno reci da je indoor majka

jul 2017.

Kad doe razlika :zvezda::

jul 2017.

nekad bude bolje iz indora ... i obrnuto :razvaljen::

jul 2017.

takodje na strani indora, mada ni jedan nisam imao :) jednostavno je, sunce 12h po biljci, nema sta drugo da se prica, pa cak i da se radi sa 250w out je samo jedna velicanstvena avantura i kvantitet, ali kvalitet...! jos kad bih mogao da kontrolisem klimu i sve ostalo... i da kazem suncu da mi sija iznad biljke direktno bar 8h, onda ok.

jul 2017.

sadio sam istu sortu i in i out ... ako dobro odradia ... isti k drugo pakovanje :) edit: to je ato se ti e samog 'rada' uzgojene gand~e
VeseljakLEGENDA

jul 2017.

Bome raznolika misljenja.. A kad gledas, ja bi reko da su svi u pravu.. Istina je i da sto je u prirodi u prirodi je i ''najzdravije''.. I isto tak je istina da u indooru mozes jebacki prilagodit i pruzit biljci sve sto joj je potrebno.. E sad, ako imas znanja i mogucnosti posvetit joj se toliko u outdooru koliko mozes u indooru, onda sam malcice vise na strani outdoora.. No, bar mozemo zakljucit da nekakve razlike u samom radu marihuane i njenog utjecaja na nas nema? :) I hvala na odgovorima :joint2:
FeltLEGENDA

jul 2017.

U outu mo~ea uzgojiti i bolji dim nego indoor ako znaa ato radia naravno. Trimanje biljke je isto tako va~no za finalnu kvalitetu! Ja volim gerilu i bez nje ne mogu zamisliti godinu,ali bacim indor za guat kroz hladne zimske dane:D.Pod suncem ili pod ~aruljom za mene nema neke velike razlike jer ako si izu io zanat kako spada kvaliteta dolazi sama od sebe.

jul 2017.

Moram se umjesat i rec svoja iskustva......jace lupa i bolje je zrelo uzgojeno unutra....mali broj ljudi s vutre...mislim na one iz toplijih krajeva di bez problema biljka moze zavrsavat i u 11. mjesecu..... moze vani izgurat cvijet do pune zrelosti a da nemora pol biljke bacit radi pljesni....dok je to unutra normalna stvar Nikad nisam imao vani vrh tvrd i napucan ko ispod lampe I jos jedna stvar....mozes ti bit majstor s dve diplome za uzgoj vutre ako zivis na podrucju di je u 10 mj ispod 15 stupnjeva....zabadava ti sve diplome vutra ne bude zrela kak treba....ne znaci da bude losa ali....ko sadi unutra zna o cemu pricam

jul 2017.

Da i ja ka~em svoje mialjenje:razvaljen::,uzaludne li rasprave, to je stvar ukusa a o tome se ne raspravlja... :spliff::popcorn::
FeltLEGENDA

jul 2017.

Sla~em se Imbra sa tobom,ali ako ~ivia na takvom podru ju uzmi automatike koje mo~ea odraditi na visokom nivou ali opet ako znaa ato radia. Na to sam ja mislio,obuhvatio sam sve.

jul 2017.

A tu dolazimo do neke druge stvari,usporedjivati automatike i fem ili jos bolje reg sorte stvarno nema smisla :)

jul 2017.

Zanimljiva mialjenja, no eto i mojeg... Osobno nisam neki out grower ali sam imao prilike pratit uzivo dosta njih i u usporedbi sa indor iskustvom te po vienom zakljuih sljede e; Out u kona nici daje koli inu, uz odreene uvjete... Out bukvalno kontrolira majka priroda i ata bude bit e, prepuaten dobroj volji sezone i naravno iskustvu i znanju koja na~alost nisu vezana uz mogu nost kontroliranja parametara bitnih za optimalan razvoj. Majku Prirodu nemo~ea ukrotit tj jedino kaj mozea je popravljat nastalu atetu zbog njene loae volje...kleknut i bacit se na lizanje... Uz opasku da garancije nema. Tvoja kontrola iznosi ravnih = 0, osim u segmentima hranjenja,vode itd...ali to je daleko od kvalitetnog govora o nekakvoj kontroli uvjeta... Kada to uzmea u obzir, i pridodaa da ekosustav je prili no promjenjen u smislu prijelaza godisnjih doba... i da promjene nastupaju odmah i nagle su, dozrijevanje biljke zna bit problematicno i pogubno... te prinos upitan... te u kona nici potencija i kvaliteta ni~a od o ekivanog... Smrdi mi dobru volju ekosustava, osim ako nemate HARP doma u dvoristu? U indoru, ipak kontrola postoji...ne potpuna ali dovoljna na zasiti i da zadovolji apetit bilo kakvog growera... od ja ine svjetla pa do samog hranjenja,ventilacije,ph medija itd... Unutra ukoliko stvoria idealne uvjete, takvu biljku budea i dobio... Prilikom nastanka samog problema, postoje uzroci na koje mozes direktno utjecati... ovisno o problemu... te u kona nici rijeait problem... A samim time i utjecati na odreene stvari koje u kona nici i zanimaju growera... Indoor takoer ovisi o tome koliko se razumije pojam- optimalni uvjeti te njihov utjecaj i funkcionranje samog procesa, u cijelom sustavu... Ovak bi mogao pisati do sutra...jer jedan proces povla i drugi a svi su bitni a nebi htio skrenut s teme... Po meni u kona nici, OUT I IN su dva razli ita svijeta, sa svojim drazima... Oni su sli ni no NEUSPOREDIVI... Tako i bilje...naizgled slicno...no daleko od istog..jednakog... Obadva svijeta prihva am, i cijenim no ukoliko je rije o raspravi ata bi moglo bit bolje...u smislu kontrole i u kona nici kvalitete,potencije itd... Indor smatram u prednosti, uz svu ovo znanje i iskutvo, znam sta je najbolje za moje bilje pa tako i ata o ekujem u kona nici... te nastojim dat ~eljeno tj o ekivano od strane biljke da isto tako i dobijem nazad... Ako ne dobijem to sta sam htio..~eljeo..o ekivao... jedino mogu krivit sebe...i to kaj sam loae...kontrolirao uvjete...itd... Ja sam taj koji je sjebal sam sebe itd... i razloge trazim u svojim postupcima... U prirodi, sve ovisi o "tuoj volji"... smrdi mi na kocku..mo~e a i nemora...50/50 U indoru smo mi ti koji stvaramo sta zelimo ... A sad, ukusi,mogu nosti.. Su drugi par cipela.... Sve u svemu, tricky tema...
FeltLEGENDA

jul 2017.

Ja samo ka~em da se u outu mo~e dobiti usporedivo dobar dim kao i iz indoora.Zavisi od puno faktora naravno jer nemaa biljku pod staklenim zvonom no kad se poslo~e svi preduvjeti razlike nema,barem za mene.Svi smo naravno razli itih mialjenja,neki se sla~u,a neki ne.Kako je Panta rekao,sve je stvar ukusa.Meni odgovara i ovako i onako samo da je dobro :thumb: :vutra:
L0oDZMAJ

jul 2017.

sto li je uvek sladja ona jabuka gde je crv boravio.... e to je vec pitanje za nekog ko se razume u agrokulutru... hehe elem sto se tice ove teme i samog naziva.... outdore svetlo je outdore... moze li nesto na ovom svemiru zamenit sunce,ne moze... e tako ne moze ni indore biti bolji od outdore.... sva ova vutra ili ti seme sto se spominje,mene samo zanima kako je nastala i dosla do nekog coveka.... izgrowa je neko pre iha vremena u pecini i tako krenula da se siri u out :D hoces da zdimis nesto dobro,otidji gde je landrace pa tamo zdimi i pricaj,ako ga i ima uopste....ili odradi snimak kao strain hunteri (pojma nemaju smiley9934).... gubili vreme ljudi :D a ja sam growa i po snegu i bolela me patka za kvantitet,jer me je zanimao cvet... a kao i tad isto i danas .... samo me zanima cvet... i cvet se ne moze uporedit nikad outdore i indore(naravno da je out bolji i ovde se zahutkala tema kako je indore bolji od outdor-a...) to su dva razlicita growanja... indore je radjen kao kopija outa... da ljudi koji ne mogu growat out ili ne smeju... ovako bi imali mali svoj vrt u boksu... pa onda mogu i smeju growat... i tu sad dolazimo o5 do jos jednog pitanja... a kako moze kopija biti bolja od orginala? :lol::lol::lol::vozdra: ventilator-vetar... lampe-sunce.... covek-unistitelj sveg prirodnog dara sto nam je dala jedna i jedina majka priroda... i ovde nije rec o tome dal je kod nekog od nas u oktobru sneg,velike vlage ili koje sranje vec... pa se ne moze growat do kraja cveta,kako dolikuje... vec se pokrenula tema dal je cvet iz indore boljii od outdore... jel neko nama kriv sto ne mozemo izgrowat out do kraja zbog vremenskih neprilika i kojekakvih sranja koja prate u out ... jbg to je zivot i nista drugo.... tako da ja i dalje tvrdim da je outdore grow namber 1 u svakom pogledu.... brmmm brmmmm al svako ima pravo na svoje misljenje... :vozdra::vozdra::objesen:

jul 2017.

ja sam shvatio pitanje:koji je dim bolji :banana_rasta:

jul 2017.

Ne znam jeli neko od vas pokusao da uzgaja paradajz ili neko drugo povrce u indoor uslovima. Ono sto sam ja primjetio je da su i paradajz i paprika ukusniji na prirodnom suncu. Zasto je to tako ne znam ali razlika u kvalitetu je ogromna. Sunce je opak sunce. Kod nase biljke mozda je jaca ova indoor ali outdoor uvjek ima neki svoj shmek e pa sad mozda nije jaka kao indoor ali svakako ima svoju pricu jer sama biljka je dozivjela svasta dok je bila napolju.
CorleonevLEGENDA

jul 2017.

Nakon ato @Felt stavi slike u galeriju u vanjskom uzgajaju, meni je odgovor na ovu temu jasan kao dan :respect: Ali kako i Panta kaze,sve je to stvar osobnog misljenja i ukusa ,sve dok nema nekih znanstvenih dokaza ato je kvalitetnije i zdravije..tu nam Stipe moze pomoc :D Kaj se tice kvalitete samog heda i potentnosti izgleda da ide u korist indoor baa zbog toga ato se mogu kontrolirati svi uvjeti na puno lakai nacin nego u prirodi, no to ne znaci da se do neke perfekcije ne moze doci i u prirodi samo je to puno tezi i nepredvidljivi posao nego indoor.. Znaci sto se tice perfekcije finalnog proizvoda mislim da je tu indoor u plusu, ali sve ono ostalo, ona aira slika i smisao je do pojedinca ako vec nema nekih dokaza ato je bolje..Meni ce osobno uzgajanje vani zauvijek biti mnogo ja e nego indoor... Npr da mi neko da isti hed istog straina i jedan je uzgajan u indoor savrsenim uvjetima, a drugi u outdooru u odlicnim uvijetima, izabrao bih da pusim ovaj iz outdoora jer nekako me puno vise privlaci :smoke: Ovo je dobra tema samo i zeznuta jer sad ima toliko razlicitih spektara i za indoor pa se i tu moze raspravljati ato je bolje ili gore..No jedno je :sun2: to se zna. edit..da se razumijemo..popusio bi ja oba dva heda s u~itkom ali gore kao primjer da moram birati..a da ne popusio bi oba dva,slikao, i javio jel ima kakve razlike :)

jul 2017.

Ako imaa idealnu klimu, recimo Hercegova ku, i sadia u svojoj osun anoj baati bez imalo cimanja uz svakodnevnu kontrolu i pru~ia joj sve ato treba ja i dalje dajem prednost outu. E sad ybg mo~da nisam toliko kompetentan da o tome raspravljam, ale eto iznosim svoje mialjenje.:sun2::D

jul 2017.

Outdor je disciplina koja je majka svega...to je nepobitna injenica. Prva meu prvima, te isto tako i sunce ... izvor energije koji je nezamjenjiv... te joa vjetrovi, struje, klime, kiae itd... Jednom rije ju... Priroda...majka priroda... Onda kad se moralo, uzgajalo se u pe inama, di god..ljudi su se snalazili..., jer bolje nisu imali a niti su znali za bolje... Godine su prolazile, doael je Tesla, maznula ga munja i eto struje... Sve viae Staklenika, mre~a, izoliranih sustava... i ~elje da se iskontroliraju potrebni parametri za kvalitetan urod te se da se prekri~e one nevolje, koje su ih na to natjerale. Isto tako milijuni out growowa je doslovno nestalo tada a i danas za sekundu... Zaato? Zbog toga sto je tako majka priroda htjela... i tu nema previae filozofije... I? Tko je kriv ;)? Grower sigurno nije, a vjerujem da i lakae pada na srce prihvatit takvu injenicu nego u indor kada sam sjebea, pa si jaja odre~i ali onda je gotovo... Isto tako... Ako si nezadovoljan dobivenim u kontroliranom sustavu, krivi samo sebe...jer ti si taj koji se igrao boga i ti si taj koji daje sve potrebno za ~ivot,rast i razvoj... Godisnja doba ?Prijelazi...izmeu njih...su nagla i puna dizbalansa, tako da teako iata viae moze bit normalno... Na~alost sada ve prelazimo u pojam...extremi...prirodni extremi koji su prisutni...svake godine.. Sve viae i viae..do kada...*? Molia boga da sezona bude dobra, a ekosustav je sjeban da sjebanij nemoze bit... Tu smo di jesmo, nova disciplina..indor... Vjerujem da nakon bezbroj uniatenih berbi i frustracije zbog nemoi u smislu kontrole, ljudi su po eli razmisljat o moguim rijeaenjima u okviru svojeg vremena... Kopiranje ? Zaato kopirati original? Jedino... Zbog opcije koja se se onda pru~a..a to je kontrola... U indoru ini mi se da se viae radi o dr~anju konaca i kontroli uvjeta, da se postignu idealni uvjeti u svakom smislu... Svjestan svoje kontrole, i svjestan te~ine element.nepogoda sta si eliminirao uzgojem u indor sustavu, zaokru~en sa cjelokupnim znanjem i razumijevanjem pojma ..idelani uvijeti u kona nici daje izuzetne rezultate... }ivjeli i ~ivjela:vutra:
jesamZMAJ

jul 2017.

meni se ini ovako: svejedno; glavno da se ima :D nisam sigurna da bih prepoznala nakon dobrog uzgoja i dobrog kjuranja, i naravno trimanja izmeu :D, ata je in, a ata je out :D ako je sve super :)

jul 2017.

Glas razuma :)
banovan240LEGENDA

jul 2017.

Sta znam,prvi put radim sad out.. Jedna stvar koju sam na keca primetio.. Obozavam da gledam biljke u outu,vidim joj pravu boju..u oravom je izdanju,na praavom mestu.. U indooru mi je to uvek bilo znj,gledam je ili pod hpsom,ili sobmim svetlom ili flashlightom teljefona..i kao trudim se da uhvatim zracke sunca kroz prozor..kako bih je video na pravom svetlu :-) Nekkao je neprirodno kad su u indooru,cudno.. Morate se sloziti.. Ne pricam da l je dobro ili lose..nego..jednostavmo je cudno malo,sce zuji sve vestacko..ali ide cepa i vozi.. Hm..?

jul 2017.

Prirodno ili neprirodno, indoor ili outdor, organic ili minerlano... airpot ili hidrogen... Apsolutno svejedno, jer kako god okrenea u kona nici biljka dobije sve potrebno za optimalan razvoj... Na koji na in,od kuda, boli nju uvo... Razlike ima, no stvar ukusa,~elja,mogu nosti su drugi par cipela.
BladerZMAJ

jul 2017.

Sve je dobro ;) U outu puno viae imbenika djeluje tako da se mo~e o ekivat i i airi spektar okusa i izgleda. U indoru u cvjietanju je stalan intenzitit na 12/12 (osim u rijetkim slu ajevima), a esto i drugi uvjeti su stalni. Ono ato sam primjetio je da odreeni sajtovi, ak i od razli itih ljudi nekako imaju malo druk iji okus. Netko mi da 5 vrsta koje su isto zalivane plantelom kako i ove druge ali kroz tih pet se stalno provla i jedna pozadinska nota zajedni ka. To pripisujem zemlji, okoliau, a i ovjekovom djelovanju na dijelom mo~da joa nepoznat na in. Tako da ak i svaki sajt ima svoj na in utjecaja na genetiku... U outu je kao i sa vinom. Ovisi koja berba. Jedne godine je bilo puno kiae, druge je bila suaa i tako... tako e i kanabis odreagirati.
razmanLEGENDA

jul 2017.

vidio nedavno, i to u njemackoj super skunk uzgojen od klonova i unutra i vani, ovaj unutra imao puno vise trihoma bolja bila od vanjske koja je isto imala odlicne uvjete. ipak sam za in vise..
hazeriZMAJ

jul 2017.

:sun2::sun2::sun2:.......... ............ ......... Meni je kolac od domacih jabuka sa crvima bolja od bilo koje kupovne,a sto se kvalitete trave tice cu reci svoje misljenje kada budem imao dovoljno indoora i outa za komentirati:thumb:

jul 2017.

kaj su ovo jabuke ispod hansa ?:lol::lol::lol::lol:

jul 2017.

he, he, to ono odes na pijacu, a pijacar ti kaze ma vidis da su organik proizvodi, imaju crvice, a lik ladno preskocio jedno prskanje nekim cidima, pa onda udario bar duplu dozu jedno dva puta, ali priroda uradila svoje jer ne deluju na neki sledeci stadijum razvitka insekata. ps. mislim da ti je malo suva ta lenja pita :P
hazeriZMAJ

jul 2017.

Od susjeda Pere,ja sam bio gore na zici i zeni bacao u kosaru...najslade su take.Jos kad znam da je susjed Pere protivnik kemije,tehnologije...masala:D:thumb:

jul 2017.

Kod mene se jabuka i aljiva ne kupuju. Ima ih na svakom koraku i sve organik. Dosta opadne i istruhne. Kad po~elia jabuku, proaetaa i uberea.:D
GlaxyISTRAŽIVAČ

jul 2017.

za dobru svinju nema lose splacine,tako i ja,ne manisem:let: :spliff::vutra:
TriptankLEGENDA

jul 2017.

Da je kod nas legalno sadit i da mogu u dvoriatu uzgojit par monstruma ne bi nikad viae u ~ivotu biljke gurao u umjetan ambijent indoor, nikad. :bocni::

jul 2017.

Kod mene ce box biti pun i kada bude legalno :) Kako uopce nazivate "prirodno "a trpate Plantelu,Actaru...puzomor hahah ?! Prirodnije je ovo moje u boxu :).....organik;)
TriptankLEGENDA

jul 2017.

Prirodno svjetlo vs umjetno svjetlo. Outdoor je prirodno (sunce), indoor je umjetno (lampa), osim ako nije neka prozoruaa :) bar sam ja tako sku~io usporedbu.
mingAMBASADOR

jul 2017.

Pa zar i sunce nije lampa po F.E.T.-u? :D
TriptankLEGENDA

jul 2017.

Rado bih raspravljao o takvim temama ali one jednostavno nisu za ovaj forum, tu se dr~im uzgoja vutre i to je to. :)

jul 2017.

misli se na izvor svjetla ne na klopu

jul 2017.

Da znam . Pricamo o suncu i lampi ;) Uzgajao sam godinama u out-u i uvijek je to bila vrhunska ganja.Ne treba za out neka posebna tehnika,ili neko posebno znanje o uzgoju.Zabi ,zali..poberi Ista stvar je u indooru.lampa nece dati jacu ganju ako o tome raspravljate,ali ce biti znatno ljepsa za oko. Priznat ce te svi da je lako prepoznati ganju iz boxa. Out je do jaja jer nema racuna za struju i to je glavni adut uz kolicinu na kraju ;) Glupo je uopce raspravljati o tome,ali kad vec pricamo......oni koji su u out-u znaju da je velika razlika cak i ako uzgajas u posudi.Ne pricam o kolicini ! Nije isto dali si vani u zemlji ,ili kanti .
DegustatorLEGENDA

jul 2017.

Ljudi se obicno opredele za jednu vrstu growa pa nisu u mogucnosti da uporede krajnji rezultat. -Uopste nisam morao da mrdnem dalje od dvorista kako bih mogao da zakljucim da su klonovi u indooru poprilicno napucaniji,lepsi i tvrdji od ovih iz outa ,ali da je rad i ono sto se nalazi u trihomima osetno u prednosti outa. Logicno jbt! p.s. ruznije ribe su dosta perverznije od lepsih ! Ljudski mozak je kurva. Ljudsko oko cesto dovede do zablude. Bolje vrabac u ruci nego golub na grani. Ozraci se kvalitetno ! Tatatatira !!!!

jul 2017.

Zanimljiva tema. :kafa: Dalo bi se do sutra pisati kao sto svi i rade,radio sam 2 razlicite sorte u indooru i outdooru. Iste sorte vanka i unutra,ove iz out-a su imale puno jaci terpenski izrazen miris. Ali ipak dajem malu prednost indooru. :D

jul 2017.

danas neki mutav, tmuran dan, temp vani tek od podne ok po elo, pa sam djecu jednodnevnu stavio pod 7 cfl-jki...i baa si mislim di da pitanje postavim, jel danas bolje pod lampama ili pod tmurnim oblacima, ja sam svoje mialjenje primjenio... takoer razmialjam da automate kasnije sve stavim u tegle, pa kad zagusti, da i bar u plastenik mogu bacit, ako ne i pod lampu.... vani je po meni majka, kad je ljepo, pirka vjetar, pi i sunce bar 8 sati, no to su rijetkima uvjeti... otkako su mi raskrinkali mjesto za out, nikako nemogu naci ni upola bolje, uvjek ili zemlja nevalja, ili strana, ili sunca malo, ili preotvoreno... Out je esto samo san...sad imam neko mjesto kao, opet novo, mo~da 5 sati sunca ima sad...neznam jel da uope stavljam ata tamo, a bolje nemam...
1310ZMAJ

jul 2017.

Meni je indor dra~i, volim kad su tu, pored, skicam esto, grabljam, brigu vodim svakodnevnu. A tehnikalije obo~avam, pc venti i potenci, termostati - metri, vlagomjeri, a tek ph, zuti pa korektivne tekucine, pumpica za prozracivanje vode ( eno mjehuria, zaljevam ih za par sati) i tak to. Kvalitetom sam sve zadovoljniji, malo me led rasvjeta obuzela i razna mudrovanja oko spektra, lea, svega oko tog. Koliko novih stvari u ~ivotu, openito kvaliteta ~ivota, mjerena faktorom sree, haha, u porastu, konstantnom.

jul 2017.

Lupio bi ti uzgoj za ovo,ali ne smijem :)

mar 2020.

naiao napuaen jako na zanimljiv video, kanal garant ima joa finih informacija, moram ekirat, a za neki hint ovdje je dovoljno i ovo... vezano uz svijetla baa fino objaanjeno sve, kooai su mi shvatile ake ~arulje su bolje...... :smoke: ID9rE5JewVg

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se