VUTRA
ForumMarihuanaObrazovanjeVrijeme berbe Step-by-Step
LEGACY

Vrijeme berbe Step-by-Step

222 odgovora43,892 pregleda
Don SensiPOZNAVALAC

jun 2015.

Pozdrav vutroljupci Evo joa jedan jako zanimljiv i koristan tutorial od mene, nadam se da e vam dosta pomoi oko berbe vaae voljene vuve. (ne znam da li negdje na forumu pstoji post za ovo malo sam tra~io ali iako ima ja cu to malo detaljizirati). Kada ubrati svoju ganju Sadr~aj: [*]Intro: `ta vam je potrebno [*]Prva metoda: Gledajte bud-ove [*]Druga metoda: Gledajte budo-ve pod mikroskopom [*]Sa~etak: Tips & Hints Kada bi trebao obrati svoju bilj icu? To je vje nu pitanje.. Siguran sam da odgovor koji nam svima pada na pamet je "ne uskoro" Na~alost za nas nestrpljive ljude, berba u ravo vrije je podjednako bitna kao i na n uzgoja naae bilj ice. Oberite prerano i izgubili ste snagu i koli inu uroda; oberete li prekasno zavrait e te sa hrpom vutre za spavanje. Potrebne su vam samo 3 stvari za procjenu idealnog vremena berbe: [*]Znanje ka ubrat- danas e te ga stei :p [*]Oko za vizualni pregled- njega vjerovatno imate ve odavno :D [*]Neka vrsta poveala- omoguuje vam lakae vidite trihome, iakno ne 100% potreban s njim mo~ete odrediti kad je savraeno vrijeme za berbu vaae vuve. Kad smo kod poveala za njih postoji par opcija: [*]Zlatarsko povealo- Ovo vam je najjednostavnja i najjeftinija opcija koja solidno odrauje svoj posao. [*]Obi na lupa- Ona vam mo~e dati veu sliku i pregled trihoma od zlatarskog poveala, ali isto tako te~e je za fokusirati sa lupom. [*]Digitalni mikroskop- On vam je najbolje rijeaenje za procijenu savraenog vremena berbe. Cijena mu je malo vea ali e vas dovesti lice u lice sa vaaim trihomima (zbog mogunosti povezivanja na PC) za savraeno tempiranje bebe vaae bilj ice. Postoje dvije metode procjene vremena berbe vaaih bilj ica Prvo u vam pokazati prvu metodu odreivanja vremena berbe pregledavanjem bistila (bijele dla ice na vaaim bud-ovima). Pistil metoda nije ni pribli~no precizna kao metoda pregledavanja trihoma (kristal ii ili sjajilo na vaaim budo-vima), ali je dobro mjesto za po eti da otprilike mo~ete nagaati koliko vremena vam je joa ostalo do kraja. Sljedee slike e vas uputiti kako odrediti pravo vrijeme branja budova koristei 'Pistil metodu'. Prva metoda za odreivanje vremena berbe Pistil metoda Nije spremna za berbu Veina pistila (bjelih dla ica) izviruje pravo prema vani. Ovo je defnitivno prerano za ubrati! Joa uvjek nije baa spremna za berbu Joa uvjek ekamo da bar jos 40% pistila potamni i savije se unutra; iako neki pistili po inju da izgledaju zrelo ima ih oko 40% zna i joa uvjek rano za berbu. Otvor prozora za idealno vrijeme branja Prozor berbe otvare se nakon ato je bar 40% pistila potamnilo i uvilo se prema unutra.Biljke na slikama ispod se definitivno mogu obrati, ali joa uvjek nisu dostigle svoj maksimum veli ine i snage. Spremne za branje Oberete kad oko 50-70% pistila potamni i uvije se prema unutra za najvee levele THC-a. Oberete kad oko 70-90% pistila potamni i uvije prema unutra za viae smirujui i anti stresni efekt, jer se veina THC-a pretvorila u viae relaksirajui CBN. Na nekim strainovima je puno te~e procijeniti kad je pravo vrijeme. Razli iti strainovi izgledaju razli ito za vrijeme berbe. Na primjer neki strainovi mogu zadr~ati veinu svojih pistila bjelima iako su spremne za berbu. Sljedee, prei emo preko druge (puno preiznije) metode odreivanja pravog vremena berbe... Druga metoda odreivanja vremena berbe: Metoda trihoma (precizna metoda) Ova metoda je puno precznija od pistil metode. Sa ovom metodom pregledavate trihome po bud-ovima sa mirkroskopom. Trihomi su sitni kristali po bud-ovima i oni su odgovorni za popularnost naae vutrice! :D Trihome koje tra~ite izgledaju kao male sitne pe urkice. Takoer e te vidjetii male sitne trihome kao dla ice bez glavice - te nam nisu bitne, ignorirajte ih jer mi tra~imo samo ove sa glavicom sli ne pe urkici (tu se nalazi veina THC-a i ostalih dobrih stvari). Trihome je jako teako vidjeti golimo okom i zato e vam biti potrebna lupa ili neka vrsta uveala (navedena u tekstu gore) da bi mogli oristiti Trihom metodu za oderivanje pravog vremena berbe. Sa~etak vremena berbe Trihom metodom (trihomi nekih strainova mogu dobiti ljubi astu i rozu boju umjesto tamnu/zlatnu/~utu) Mnogi kanabinoidi u kojima mi u~ivamo se razvijaju u trihomima. To uklju uje THC, CBD, CBN i mnoge ostale. Sa~etak: Tpis&Hints Ovdje su i neka pravila savraenog tempiranja berbe vutre bazirana na boji trihoma i pistila. [*]Ako veina pistila "bijelih dla ica" strai i ako su trihomi joa uvjek providni onda vam je joa prerano za berbu. Berba u toj fazi e prouzrokovati manje koli ine uroda i slabiju vutru. [*]Prozor berbe se otvara kad vaaa biljka uspori sa razvijanjem novih pistila i kad je odprilike bar 40% istih potamnilo i uvilo se unutra. [*]Najvei leveli THC-a su kad je velika veina trihoma postala mlije na (gledano pod mikroskopom). Trihomi koji su mlije ni imaju najvee levele THC-a i donose nam viae eufori ne i psihoaktivne efekte. [*]Zatvaranje prozora berbe je kad veina trihoma potamni (naj rae tamna/zlata boja). Tmano/zlatni trihomi prouzrukuju viae kao body-high efekt zbog THC-a koji se pretvorijo u manje psihoaktivnu supstancu CBN, koja ima smirujui anti stres efekt. Na nekim strainovia ce nekad narasti i ljubi asti ili rozi trihomi. [*]Kad trihomi po nu izgledati sivo, prozor berbe se zatvorio i dobit e te pospanu vuvu sa jako malo psihoaktivnih supstanci. `ta ako ste viae za "u vaaoj glavi" efekt? Oberite vaau vuvu ranije, kad vam je 40% pistila potamnilo i uvilo se unutra i kad je viae od pola trihoma postalo mlije no/providno ili veinom mlije no. Za najja u vutru sa najviae psihoaktivnih supstanci, i najvee levele THC-a, oberite kad su gotovo svi trihomi mlije ni. Za opuatajui, anti stresni efekt, ekajte da bar nekoliko mlije nih trihoma potamni (viae tamnih trihoma=Viae opuatajui efekt). Zapamtite ispravnim kjuranjem vaaih bud-ova 2 sedmice do mjesec dana takoer e vam dati lijepi opuatajui efekt. Kada uzgajate sami svoju vutru mo~ete tokom faze cvjetanja skidati uzorke sa nje da dobijete odprilike sliku vaaeg ~eljenog efekta. Najte~i dio uzgoja za mnoge growere je ekanje pravog trenutka za berbu. Postoji velika vjerovatnoa za mnoge nove growere da e ubrati svoju bilj icu prerano zbog uzbuenja. Na~alost to naj es e rezultira slabom vutrom i malim koli inama uroda. Ako se osjeate uzbueni zbog branja svoje vutre radije uberite manje bud-ove za koje mislite da su skoro gotovi, i malo je posuaite i probajte a vidite da li vam ~eljeni efekt odgovara. Takvo skidanje bud-ovva e vam pomoi smanjiti uzbuenje oko berbe. Kad ste u nedoumici, posluaajte svoj instinkt. Koritei obe gore navedene metode zajedno e vam pomoi da izaberete savraeno vrijeme berbe, ali na kraju samo VI znate kakvu vuvu ~elite i kakav vam efekt odgovara. To zna i da su ak i najbolje tehnike samo generalne smjernice kada ubrati. Ali sreom sad ste bli~e tome da dobijete bud-ove onakve kakve vi zapravo ~elite. Eto to bi bilo to raja nadam se da sam vam malo pomogao. Legalize!!!:vutra:

jun 2015.

I joa jedan :clap::. Mo~da mala sugestija-papaa puno slova pa eto.... ako ti se da pro itaj ponovo i uredi.Imaa moj glas i za ovaj tutorial koji je baa za po etnike tj. sve je na jednom mjestu i lijepo objaanjeno.Ajde sad kad te krenulo piai o trimanju,suaenju,skladiatenju.Dobro tebi to ide a mi po etnici(bar ja):skot::
Don SensiPOZNAVALAC

jun 2015.

hehe hvala drug bude neato i na te teme isto ovako detaljno samo dok uhvatim malo vremena, a to sto papam slova izvinjavam se svima konstantno sam ubiven pa nekad promaaim slovo i onda ne ekiram niata prije objave i onda tek kad objavim pro itam i vidim da sam fulao i onda zakasnim na opciju edit jer ja mislim da traje oko pola sata pa zbog toga je to tako hehe kriva je vuva :P

jun 2015.

Onda ti je sve oproateno he he
MeskalitoLEGENDA

jun 2015.

Ovo uglavnom nije problem , vec rano branje gde se ne dostize pun potencijal heda . Ja ih na primer ostavljam dok ne budu skroz tamne pa ostavim jos nedelju dana ;) Ne mora da znaci da ce vuci na spavanje . Inace , fin vodic ,nadam se da ce ucestvovati u nagradnoj igri

jun 2015.

Jos jedan lijepo slozen vodic :clap:: sad je vrijeme da se prijavis za igru ;)
TarzanZMAJ

jun 2015.

prijavljen je :) samo ne vjerujem da ovo prolazi, pise u nagradnoj da slike moraju biti originalne, ali i da ne prode u nagradnu pomoci ce novijim clanovima ;)
Don SensiPOZNAVALAC

jun 2015.

Nema veze ako ne proe za nagradnu igru bitno je da se novi groweri ato viae educiraju prije svog prvog growa i da izbjegnu neke nepotrebne greake ;)
BizzzoZMAJ

jun 2015.

Vidjeti cemo sta cemo s nagradnom. Ono sto je bio cilj nagradne igre je upravo ovo. Ima jos vremena, mozda ces nesto i sam stii iskemijati. Ono sto sam siguran je da ovo nije zadnji tutorial od tebe. Nevjerovatnom pozitivnom vibrom si me napunio.

jun 2015.

Slike na vrhu zamjenit sa slikama iz nasih dnevnika i to je to. Ispod slike mali slovima staviti iz kojeg je dnevnika slika preuzeta. Previse trazim :)
Don SensiPOZNAVALAC

jun 2015.

Hvala @Bizzzo drago mi je da ti se svia. Definitivno nije moj zadnji tutorial imam ih joa hrpu za odraditi, samo da uhvatim vremena znate kako je kua, poso, ~ena d~oks hehe :P
CvacvaENTUZIJASTA

okt 2015.

Za koliko ovo brat nmgu naci pravu temu sorry..

okt 2015.

A brate proljev dobiti od tebe, jesi ti svijestan da si pitao isto pitanje u 4 razli ite teme? Koji ti je, pa malo strpljenja imaj u ~ivotu. Pro itaj i pravilnik jel ga lagano kraia iz posta u post.

sep 2019.

Cao drugari novi sam clan prvi put sam zasadio i dobio devojcicu al neznam kad da je cupam ako bi mi neko pomogao malo oko toga hvala vam puno

sep 2019.

mesec dana.

sep 2019.

Ok hvala ti drug puno, znaci tamo sredinom oktobra...

sep 2019.

Zanima me sta mislite koliko jos treba cekati evo slike
Kanabis_kidAMBASADOR

sep 2019.

Mjesec i pol. Koristi gore navedene upute u to vrijeme.
hal9000ENTUZIJASTA

sep 2019.

vrijedno svake hvale, bravo! samo... ispucale mi kapilare na o ima - crni tekst na sivoj podlozi pa moram ctrl+a

sep 2019.

@hal9000 - bilo bi ok da napises kome se obracas, ja ne kontam kome kazes bravo :) sto se tice teksta na beloj pozadini, savetujem da odaberes drugi stil prikaza, na pocetnoj strani dole levo mozes menjati
hal9000ENTUZIJASTA

sep 2019.

@PowerSeed da, u pravu si, no jasno je kome ide zahvala iz napisanog. ina e ne preska em formu, ali su me baa u tom trenutku razyebali...

sep 2019.

Drugari ovde kod mene su pocela jutra hladna a nzm dal nesto hvali to biljci nije minus ali oko 2 stepena

sep 2019.

ne hvali nista, moze malo da promeni bolju na ljubicasto al to ne treba da te brine

sep 2019.

Hvala ti puno drug vec je pocela da menja boju na ljubicasto a po meni bice spremna do 20 oktobra nebi ranije da je stetim bojim se mraz da je ne uhvati hoce li cela boju promeniti hvala....

sep 2019.

ako mozes drzi je bar do sredine oktobra, generalno gledajuci ima je smisla drzati dok dnevne temperature ne zaredjaju na ispod 15~16 stepeni. koliko ce biti ljubicasta zavisi i od vremenskih okolnosti i od sorte vutre, to ces videti sam al ko sto rekoh, to ne treba da te brine. evo jednog mog autosa blago ljubicastog :)

sep 2019.

Ok buraz hvala ti mnogo drzacu je do 20oktobra i tad cu je skinuti jel si video moje slike sto sam stavio jel po tebi netreba da je diram pre 20oktobra hvala ti drug na pomoci...

sep 2019.

Dali je ovo gotovo ili se varam ?

sep 2019.

varas se, samo strpljivo

sep 2019.

Koliko jos sta mislite ?

sep 2019.

mislim da su fotke dovoljno lose da ne mogu proceniti, al biljka je jos zelena a cvetovi slabo popunjeni. to sto ima braon pistila ne znaci da je zrela

sep 2019.

Dobro hvala ti dosta listova je pozutilo al njih odma skidam ostavljam zelene pa mozda zato izgleda zeleno ...30.6 je posijano

sep 2019.

pre oktobra nista, ima ovde da fula jos 3 nedelje sigurno Ante

sep 2019.

Hvala puno

sep 2019.

Drugari ona je cela ljubicasta dali je gotova bojim se da ne preteram...

sep 2019.

normalno je da je ljubicasta zbog nizih nocnih temperatura, nista joj to ne smeta. ostavi jos malo, bar prvu nedelju oktobra, bice bolja nego sto je sad

sep 2019.

Ok hvala ti puno... jel igleda dobro prvi put sam sad nerazumem se.
Mara77ENTUZIJASTA

sep 2019.

Ovako mlada a bijela kao snijeg ::listomahanje::sta mislite kakva ce bit na kraju :)
hal9000ENTUZIJASTA

sep 2019.

nije bad. joa malo i izdr~at e. nemaa frke.

okt 2019.

Kolko ce ode bit grama procjena iskusnih

okt 2019.

Ako uspijes izgurat grow do kraja, racunaj 70 posto manje od mokrog

dec 2019.

Imam buljcicu, koja po meni ima badove koji su spremni za branje, ali ima i onih koji nisu. Dali je to mogue. Mogu li ubrati ove koji su spremni? Hvala.
flop87ZMAJ

dec 2019.

moguce je, mozes skinuti te spremne a ostaviti ove nezrele da postanu zreli a najbolje daj sliku i to ako mozes izbliza, da vidimo trihome.

dec 2019.

Evo saljem slike.
flop87ZMAJ

dec 2019.

ovo mi deluje ko da je gotovo, mozda jos koji dan, javice se jos neko a ti mozes i celu biljku da slikas.

jul 2020.

Igra li ulogu doba dana u berbi biljke? Imao sam 2 ista straina. Jednu biljku sam otrimao i objesio oko 1 u noi. Drugu mi se nije viae dalo pa sam otrimao neato sitno, uglavnom najvee listove i ostavio je na tavanu gdje je sutradan imala joa neato sunca. Sutradan po danu ( oko 12 sam valjda krenuo) oaiaao sam i objesio i nju. Dakle razlika u vremenu berebe je negdje oko 12 sati, s tim da je jedna pobrana usred noi, druga usred bijela dana. Dogodilo se to da se prva biljka (pobrana u noi) baa lijepo osuaila, ve nakon 2 tjedna gran ice su pucketale i dim je bio dobar, bez grebanja. Dok evo kod druge ulazim sad u 4. tjedan suaenja i gran ice su kona no po ele pucketati ato zna i da je napokon dobra za puait. 2 ista straina, rasle na istom mjestu, isto tretirane, jedina razlika je bila u dobi dana kada su pobrane. Imate li kakva iskustva i mialjenja o tome? Ja imam neku ideju ali ~elio bi prije nego ato je iznesem uti i druga ija mialjenja.

jul 2020.

Ne. razlika u vremenu susenja moze biti do toga koliko je vode popila...i ako su bile od istog streina nisu bile iste. za cajeve ne znam,a travu sam brao u svako doba dana(kad mi odgovara)i nisam primecivao neku razliku u susenju i kvalitetu...

jul 2020.

Kako onda objaanjavaa toliku razliku u vremenu suaenja? Ina e, ajevi se beru po najveem suncu jer tada imaju najviae aktivnih tvari u listu/cvijetu. Lavandu je isto po~eljno brat po najveem suncu. Bilo bi logi no da isto vrijedi i za travu. Du~e je suaim ali e biti ja a?
flop87ZMAJ

jul 2020.

ako je jedna bila zednija od druge ta koja je bila zednija ce se pre osusiti. to je jedna od mogucnosti... edit. 1000 poruka :)
DegustatorLEGENDA

jul 2020.

ta biljka sa vise lisne mase je zadrzala bolje vlagu jer nije dozvoljavala strujanje vazduha kao otrimana i takodje je seckanjem lia a otvorilo pore na kojima izlazi vlaga sto kod drugog slucaja nije bilo.

sep 2020.

Pozz raja ...mozel misljenje koliko jos do berbe..

sep 2020.

mesec+ dana

okt 2020.

Pozdrav vutraai. Imam pitanje, na mediteranu sam, bilj ica se bli~i kraju, ali ima masu liaa oko, kraj budova, posvuda, gnojivo je omjer 5-3,5-7,vjerojatno zato joa raste list, dali mogu skidat to liae i koji se mogu rrezathvala unaprijed.
Bok de ki nadam se da ste svi ok samo jedno pitanje posio sam oko 10.4 kad je mogu ubrat hvala

jul 2021.

Kad zavrai cvjetanje, a datum sjetve nema nikakve veze s tim.

jul 2021.

Pozdrav svima. Trebala bi savjet. Ovo je prvi ozbiljniji outdoor. Pro itala sve ato se pro itati moglo, al mi ipak treba savjet. U kojoj fazi je ova biljka? Berba, blizu berbe. Hvala
BadiZMAJ

jul 2021.

Blizu berbe, ali joa nije spremno. Slikaj joa koji hed izbliza (bolje fokusiraj trihome i pistile) i posebno joa slikaj cijelu biljku, kako bi mogli ato to nije procijeniti koliko joa ima do kraja:).

jul 2021.

Bolje ne mogu (ili ne znam ) hed fotkati. Biljci smo skinuli liae. Nadam se da nismo pogrijeaili u tome. I zadnje dve fotke...da podjelim radost vanjskog uzgoja s vama
BadiZMAJ

jul 2021.

Ima tu joa za gurat, joa par tjedana sigurno. Slikaj ponovno za 2 tjedna. Niste trebali skidat listove, al sad ata je tu je. Pitaj prije, ako u neato nisi sigurna:).

jul 2021.

Puno Hvala. Pitat u
IcaspalatoISTRAŽIVAČ

jul 2021.

Pozdrav ekipa.... Pro itao sam upute o branju i opet imam pitanje, kad se ka~e 40% pastila potamni jel misli 40% jedne pistile ili cjelokupne "populacije", uz to evo jedna slikica pa dajte pricjenu jel za berbu ili da ekam

jul 2021.

Misli se na postotak cijele populacije pistila. Pusti joa, nabaci opet sliku za 2 sedmice:)
GroffAMBASADOR

jul 2021.

Kad su pistile u pitanju, kada posmei 2/3 vrijeme je berbe.

jul 2021.

zaboravite pistile, gledajte trihome. Da sam se ravnao po pistilama, duplo manje bi brao ;)
L0oDZMAJ

jul 2021.

Mikroskop u ruke ili malo bolji telefon... Pogledaj trihome,prozirni,mlecni i smedji... Pa biraj koje zelis.... ja skidam 70 posto kad su mlecni... stej haj :))
TravanLEGENDA

jul 2021.

Imam automat spreman za berbu 100 posto jer mu je danas 100ti dan, debel i masan, samo me zanima smijem li je posjeci po suncu ili je to bolje navecer napraviti, pomagajte
BadiZMAJ

jul 2021.

Ili rano ujutro :)

avg 2021.

Pozdrav svima Prvi mi je uzgoj, somango xxl automatik je u pitanju. Balkonski uzgoj sa 6 sati direktnog sunca(znam da je malo ;).Nisam nesto preterano vodio racuna o ph vode, a u fazi cvetanja koristio sam bloombastic gnojivo. Za par dana biljka ulazi u peti mesec, trihomi su prozirni(uvecalo x45). Poslednjih 12 Dana se neko drugi brinuo o biljci I to nije problem vec sto je u to vreme skoro u potpunosti nestao divan mango vutrasti miris I sad vise vuce na miris lisca I obicne trave. Takodje su see skoro svi veliki listovi poceli susiti. Saljem I fotke pa ako neko zna o cemu se radi i kad bih je mogao poseci voleo bih cuti misljenje. Unapred hvala
dzidzoLEGENDA

avg 2021.

Ne izgledaju meni prozirno koliko sam mogao vidjeti na zumiranoj slici, a i nema skoro niata lisne mase tako da ti to sjeci

avg 2021.

Razgradnja hlorofila, nije to frka. Ako uradia kjur kako treba, u~ivaea opet u miomirisu :) Proveri lepo i za bu, hoe ponekad i to da bude znak, kad se pojavi u zadnjoj fazi cvetanja (hoe i od visokih temperatura, ispare terpeni jbg) mada mi kod tebe ne deluje da je to u pitanju iskr Samo strpljenja sa kjurom i bude to super :thumb:

avg 2021.

meni se cini da imas pauke (spideri)...kad uvelicam sliku kao da vidim paucinu...ako je ima onda su je pauci osusili..

avg 2021.

Kao da sam I ja primetio vlakna paucine na nekim hedovima...Ok, sta mi je ciniti? Valja li za upotrebu ili ne?

avg 2021.

meni kad su biljke zarazene paukom,a na kraj cvetanja su,takve biljke ne smes tretirati insekticidom,tako da ja takve biljke stavljam u bubble hash,da bi ih ocistio... ti mozes da probas da ih lepo ocistis kad trimas,i da ocekujes da se ostali pauci razbeze,jer nece vise imati sta da jedu,nece vise biti biljnih sokova...trebalo bi da se uklone....
gagisaaPOZNAVALAC

avg 2021.

pozz vutrasi, po vama da li ova biljka cveta iako se bas nesto i ne vidi na ovoj slici...
GroffAMBASADOR

avg 2021.

@feelgood, nije pau ina, vjetar donese svaata pa se zalijepi za biljku. Zakasnio si s berbom ako je biljka uala u peti mjesec ~ivota. @gagisaa, procvala je.

avg 2021.

dali je spremna za berbu ili joa ekati?
iLakiISTRAŽIVAČ

sep 2021.

Pozdrav ljudi,treba mi pomoc, sta mislite je li zrela? Kafenkasto je vecinom, moram da napomenem da je ovo biljka koja nije imala dovoljno sunca ali eto nesto izgleda ima od nje ipak:) branje ili jos da stoji? Dosta listova je jos zeleno..
čapo_AMBASADOR

sep 2021.

stavi neke bolje slike, ali po meni jos koliko vidim dosta prozirnih trihoma.

sep 2021.

Pozdrav ljudi, mo~e malo pomoi... Prva biljka, outdoor (balkon, manje sunca, neznam o kojoj je sorti rijec..). Nemam mikroskop pa sam uslikao najbolje sta sam mogao sa mobitelom. Da li je biljka spremna ili bi jos malo trebao pricekati. Hvala !!!

sep 2021.

Joa bar mjesec dana

sep 2021.

Pozdrav ljudi,imam par pitanja prvi put sadim,skoro sam do kraja dosao ali sam je morao unjeti u podrum zbog gradjevinskih radova(skoro sam provaljen na saju)& posadio sam ju u kantu od jupola (25l ) moze li ona izdrzati 12/12 na dve sijalice (e27 od 3000k) ako ne moze sta da kupim..hoce li dozivjeti sok zato sto je unesena u podrum&hvala pozz
čapo_AMBASADOR

sep 2021.

sa 2 neces dobiti nista, sastavi panelcic od 12kom i bice nesto na kraju. obezbedi joj bar 150w

sep 2021.

- HPS 250W sijalica 35 000Lm (2100K) nadam se da ce ovo biti dovoljno da zavrsim sa tim uspio sam naruciti&. Hvala u svakom slucaju za pomoc..

sep 2021.

Hps treba i balast ako slucajno nisi upoznat sa hpsom

sep 2021.

jel ovo sve sto mi je potrebno? :)

sep 2021.

jeste...
BizzzoZMAJ

sep 2021.

Za sta to no? @Nesospid

okt 2021.

pozz prvi put mi je, imam jedno pitanje ne znam jel su spremne za berbu ili da sacekam jos neko vreme? Nadam se da sam na pravom mestu postavio pitanje za pomoc. Hvala
FiliferaISTRAŽIVAČ

okt 2021.

Pozz ekipa..Upravo sam bio u izvidnici, najvei nesvezani hed se oborio al nije pukla grana joa visi i dr~i se, ali dojnje i srednje velike grane dodirivaju pod travu i zemlju. Pa sam uzeo 2 ~eljezne ~ice kao od rostilja i jednu saksiju plasti nu i stavio sam im kao potporanj? Sad me zanima da li bi iata od tih pomagala trebalo ubrzati buanje? Kiaa joa pljuati lua ki..

okt 2021.

Jedino ako nisi masan pun bakterija rostiljski noz stavio direkt u head ne znam sto bi jednostavno odizanje heada od poda uzrokovalo budanje. A ovaj prije tebe jos jaci. Neznamo ni mi nadamo se da smo ti pomogli

dec 2021.

Pozz moze pomoc koliko jos do krajaa?? Hvalaa punoo.. slikano je pod bljeskalicom

feb 2022.

feb 2022.

Pozdrav,mozete mi reci ,da li trebam jos pustiti da raste?

feb 2022.

Pistile su se 'istopile'. Tako biva pred kraj. Idealno bi bilo pogledati boju trihinoma kroz mikroskop neki. Prozirni trebaju jos sazrijevati, mljecne mozes duvati. Najbolje je kad ima postotak smedjih, mlijecnih. Onda se skida.

jun 2022.

Somango xxl autoflower, 90. dan...da li je vreme za berbuhttps://i.ibb.co/YhMcRSM/1655940803252.jpg
maškaZMAJ

jun 2022.

Po ovoj slici, ne bih rekao, bar joa 15 dana. Imaa li neku konkretniju sliku? :)

jun 2022.

maškaZMAJ

jun 2022.

Ja bih rekao i itavih mjesec dana do kraja.. Neka me netko ispravi ako grijeaim :respect:
BizzzoZMAJ

jun 2022.

Barem. Medjutim ako ju nee hraniti i dalje, 10 dana i pod no~ :)

jun 2022.

Kolko joa do kraja ?

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se