Lijep pozdrav svima. Kako na forumu nisam uspio pronaći istu ili sličnu temu, odlučio sam otvoriti jednu. Ako, ipak, tema postoji, unaprijed se ispričavam moderatorima/administratorima - u tom slučaju postupite kako je predviđeno pravilnikom.
Kratko o meni:
Rođen sam slijep, te mi je, razumljivo, sluh od djetinjstva subjektivno pojačan. Također, od djetinjstva se bavim glazbom, išao sam u osnovnu i srednju školu, a trenutno studiram trubu. Dakle, sluh i glazba su mi važni aspekti života.
S marihuanom sam se susreo u svibnju 2024. Pri korištenju sam primijetio subjektivno pojačanje sluha, osobito u frekvencijskom području basa i srednjih frekvencija. To se očitovalo u subjektivnom povećanju prostora zvuka i glasnoće te "realističnosti" zvuka (snimka na radiju odjednom zvuči kao slušanje na vrhunskoj audio opremi). Primijetio sam efekt boljeg odvajanja instrumenata.
Prirodno za marihuanu, vrlo emotivno sam reagirao na glazbu tj. tip glazbe mi je jako mogao diktirati trenutačno raspoloženje.
Ako se sjetim još nečeg u vezi ovih efekata napišem kasnije.
Zanima me Vaše mišljenje o ovim pojavama. Slobodno pišite vaša iskustva/komentare na topic, bilo bi super da se razvije rasprava :)
S poštovanjem Vas sve pozdravljam,
Slijepi-trubač