VUTRA
ForumZajednicaOfftopicpotencijalno nastanjive planete
LEGACY

potencijalno nastanjive planete

80 odgovora4,848 pregleda
thrasher666ENTUZIJASTA

apr 2013.

Prema poslednjoj analizi sa Univerziteta Penn State, broj planeta pogodnih za ~ivot je vei nego ato se do sada mislilo. Neki od tih planeta kru~e oko obli~njih zvezda. Procene su da na 10 najbli~ih malih zvezda postoji oko 4 planete potencijalno pogodne za ~ivot, ka~e Ravi Kopparapu, istra~iva na Univerzitetu Penn State. U tra~enju planeta pogodnih za ~ivot najviae se pozornosti posveuje pronalasku zona u kojima bi bilo mogue postojanje tekue vode. Najviae se fokusira na planete oko zvezda klase M-patuljak (engl. M-dwarf). Znanstvenici se fokusiraju na M-patuljke iz viae razloga. Putanje planeta oko takvih zvezda su relativno kratke ato omoguue znanstvenicima da prikupe vei broj podataka nego ato bi to mogli napraviti da se radi u zvezdama kao ato je naae Sunce. M-patuljci se mnogo eae pojavljuju nego ostali tipovi zvezda, pa ih je vei broj dostupan za prou avanje. Prema posednjem otkriu, prose na udaljenost do potencijalno nastanjive planete iznosi sedam svetlosnih godina ato je za pola manje nego ato se prethodno mislilo. Postoji oko osam M-patuljaka na udaljenosti do deset svetlosnih godina i o ekujemo da emo pronai oko tri planete Zemljine veli ine koji su u zonama pogodnim za ~ivot, objaanjava Kopparapu. Ovo istra~ivanje je napravljeno bazirajui se na prethodnoj studiji u kojoj su nau nici s Harvarda analizirali 3987 zvezda kako bi izra unali broj planeta nalik Zemlji, koji se nalaze u zonama gde bi bio mogu ~ivot. Ova studija je raena prema podatcima iz 1993. Kopparapu je primetio da u studiju nisu uvrateni posednji kriterijumi prema kojima se planeta nalazi u zoni pogodnoj za ~ivot. Najnovije procene se baziraju na modelu koji je razvio Kopparapu sa saradnicima koristei se najnovijim podacima. On je koristio iste prora une kao i tim s Harvarda i otkrio je da postoje dodatne planete koje bi mogle biti pogodne za ~ivot prema poslednjim podacima i kriterijumima. Koristio sam nove podatke i otkrio da postoji tri puta viae planeta Zemljine veli ine koji su pogodni za ~ivot nego ato je to pre procenjeno. Ovo zna i da su planete poput Zemlje eae nego ato se mislilo, a to je dobar znak za otkrivanje vanzemaljskog ~ivota, zaklju io je Kopparap

apr 2013.

Ovaj kepler i gliese skoro indenti ni kao zemlja samo par puta vei. Onaj tko tvrdi da nema ~ivota osim na zemlji grdno se zajebao. `ta bi to plavo na slici 2 i 3 bilo nego voda, ne treba biti toliko pametan da bi to zaklju io.
loopAMBASADOR

apr 2013.

nema ata,statistika i matemati ka verovatnoa sve govore ! a ka~u, aansa da postoji ~ivot u svemiru je DALEKO vea od verovatnoe da smo sami ! e sad,da li su to inteligentna bia,ili primordijalni virusi ili ata ti ja znam.....o tome mo~emo razglabati do sutra. nekako ljudi zaborave da je svemir jako,jako,JAAAAKO star...naaa planeta je tek beba,a naaa civilizacija tek minorni,bezna ajni vremenski interval u celoj slici. ko zna ata se sve "tamo" dogadjalo,eonima unazad...
s0vaAMBASADOR

apr 2013.

Da bi dokazali da su nastanjive moraju da provere, a da bi dosli tamo treba im 7 godina ako putuju brzinom svetlosti Brziina svetlosti je 1,079,252,848 km/h a danasnje svemirske letelice razvijaju oko 27,400 km/h trebalo bi nam par stotina hiljada godina za taj poduhvat...

apr 2013.

Da istina, al tehnologija se razvija... samo pogledaj dokle je doso ovaj voyager jedan koji je lansiran prije 35 godina, i kusur...on trenutacno ide brzinom od 17km/s Samo cekaj dok otkriju kako zarobit i proizvodit antimateriju, i ostale neistrazene oblike energije u kolicinama dovoljnima za ''interstellar''-na putovanja... I gledo samo negdje da za neki planet udaljen 20 svjetlosnih godina, ako bi letjelica isla 170km/s, tj 10 puta brze od voyagera da bi dosla za 72 godine, , Malo veci spaceship, jedno par staklenika i :smoke18: :D, za 2-3 generacije su tamo
thrasher666ENTUZIJASTA

apr 2013.

prema tabeli gore to su potvrdjene i nepotvrdjene planete,nepotvrdjene su obelezene zvedicom nije dokazano da su one nastanjive,kako naucnici tvrde one se nalaze u habitativnoj zoni oko sunca,kao i nasa planeta najveci problem predstavlja daljina,recimo kada bi putovali do kepler 62-e planete brzinom od 300.000.km/s trebalo bi nam oko 1200.godina da stignemo! veoma daleko :) http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_potential_habitable_exoplanets
loopAMBASADOR

apr 2013.

sve i da se dostigne brzina svetlosti,sve i da ovladamo takvom tehnologijom,i nekako prevazidjemo sve probleme takvog putovanja(svi znamo kako se vreme menja,bar u teoriji,ako objekat putuje brzinom svetlosti,medjutim,i bezte~insko stanje izaziva HAOS u ljudskom organizmu,astronauti koji su proveli mesec-dva na "Mir"-u,mahom imaju osteoporozu,da ne pri am o psihi kim problemima takve izlo~enosti,a gde su potencijalno opasni objekti i kako ih izbei pri toj brzini...)-dakle SVE to nekako da sredimo,opet ostaje LJUDSKI FAKTOR generacije su potrebne da se stigne do takvih planeta... aj da se roditelji i slo~e(u ata sumnjam,ipak-"cabin fever" je zajebana stvar),i da ne dodje do pobuna i sranja na brodu,njihova DECA,kad dostignu stadijum da mogu samostalno da razmialjaju,kad po ne da ih "drma" egzistencijalna kriza.....ipak idu na neko putovanje,sa nepoznatim ishodom,a ne SVOJOM VOLJOM... ovo je vrlo zajebana problematika,veina bihejviorista se sla~e da su takva putovanja PROPAST,a i ako nekako stignu,i osnuju koloniju,velika je verovatnoa da e se u jednom trenutku nai jedan "pametan" koji e se proglasiti za cara-kralja-imperatora-whatever,i proglasiti nezavisnost od Zemlje. Onda sledi rat(jer mi ipak ne idemo tamo da pravimo vikendice-ja sam UBEDJEN da e se PRVO ii na neku planetu bogatu resursima-bio ~ivot tamo ili ne),a to nikako ne valja... itd.. a slati maaine-bez ljudske posade-da obavljaju kolonizaciju,osim ato je NEMOGUE,postoji i aansa da se POKVARE,a onda mora doi OVEK da sredi kvar-a svi znamo KOLIKO bi takva mehanizacija koatala... jedino reaenje bi bila hibernizacija ljudi-da maaine obave vei deo putovanja,a da se posada "probudi" pred sam "cilj". i o tome se uveliko raspravlja,iako su joa MNOGO daleko od toga,no dobro... :) va~no je maatati :)

apr 2013.

neato najavljivano da e ovih dana neki dokumentarac biti premijerno prikazan....o tome kako su izvanzemaljci meu nama, te kako ameri posjeduju tehnologiju njihovu,znatno napredniju od naae... ako tko zna neato o tome...nek' okine neki link... mo~da putovanje i nije problem,samo mi to nesmijemo znati :)
usrnameAMBASADOR

apr 2013.

[bez sadržaja]

apr 2013.

Ameri bi bili kita da nije bilo druga Tita. Za sve koji neznaju projekt Apolo je Jugoslavenski projekt, sva svemirska tehnologija koju su amerikanci nahvalili kao njihovu je naaa i lunarni modovi su naai, a sve naa drug prodo kenediju. By the way Jugoslavija je bila druga svemirska sila jedan period i odmah smo bili iza rusa i njihove lajke. ekam punu verziju ovog filma i nikako do ekati. Sve u svemu preporuka svima da pogledaju ako ga uspiju nabaviti: http://youtu.be/EfJiNPZ38kY
ReacherPOZNAVALAC

apr 2013.

Venlo taj film se zove Sirius- the movie,u zadnje vrijeme svi ga spominju,ali nisam nigdje pronaaao link za gledanje. Sada se kao pla a par dolara preko njihove stranice za stream. Ako netko nae neki link,stream,torrent il bilo ata nek stavi :) aanse da postoji vanzemaljski ~ivot su >95%, to je neka moja slobodna procjena.
thrasher666ENTUZIJASTA

apr 2013.

evo dobar dokumentarac http://www.youtube.com/watch?v=Rz6G7natMTM
ReacherPOZNAVALAC

apr 2013.

evo baa citam komentare na netu, sad san joa nestrpljiviji da ga pogledam :) Sirius-the movie I just finished watching this for the first time last night and was almost brought to tears. The world needs to see this right now. Every single soul needs to wake up from governmental mind control that has suppressed peace, love, and consciousness for the sake of profit. This is the biggest and most important alien documentary in the history of extraterrestrial research, and contains the most military and high intelligence testimony out of any UFO movie to date.
artisticLEGENDA

apr 2013.

daleko od toga da nema joa ~ivota izvan zemlje...vjerovatno nismo ni svjesni koliko...ali ovo da ljudi idu i nastanjuju neke planete mi je izvan pameti i malo glupo, bar u ovom vremenu, mozda da, ali za nekih jako puno godina...ata fali zemlji, lijepa je, ima toliko mjesta za posjetit da ih ne mo~ea obii sve u tom kratkom ~ivotu...ja recimo brijem da kad umrem, onda idem negdje dalje i vidjet cu sta ima dalje, tad, kad bude vrijeme, osim ako me svemir ne ostavi na zemlji...onda cu jos malo uzivat u ljepotama i grozotama iste :D
He-ManLEGENDA

apr 2013.

[bez sadržaja]
roowerPOZNAVALAC

apr 2013.

brzina svjetlosti ,,,,, tehnicki neizvedivo,,,zasto? Jednostavno...jer svaka materija u krutom stanju koja se priblizi brzini svjetlosti pretvara se automatski u cistu energiju.. zapravo u najvisi stupanj nama poznate energije ,,a to je gama zracenje,,,znaci nema sanse da ikad,,bilo tko ili sta se krece brzinom svjetlosti osim samog svjetla,,,i prezivi tako nesto ,,,sorry za one koji mastaju o tako necem,,,cak i komunikacija sa vanzemaljcima ,,na drugoj strani nase galaksije je smjesan pokusaj ,,,ako se radio valovi krecu brzinom svjetlosti,,pomocu kojih bi mi s njima komunicirali,trebalo bi nasoj poruci oko 25,000 god.da stigne do njih,(tamo na drugom kraju Galaksije ) i isto toliko za jedan Halo nazad od njih .i evo prodze 50,000 godina za jedan halo,,malo spora komunikacija,,he he zivot je po procjeni astrofizicara moguc svugdje u svemiru,,najvjerovatnije ne samo u ovakvom obliku koji mi poznamo ,,nego u svim mogucim oblicima i dimenzijama,,, ako je vjerovati danasnjim teoreticarima Astro fizike,,,,koji istrazuju mogucnost zivota u svemiru ,,,vjerovatno cemo prve dokaze dobiti vec u sljedecih dvadesetak god. String teorija potvrdzuje egzistenciju 11.dimenzija u svemiru ,(matematika je dar bozji,)a,mi trazimo samo u nasoj dimenziji,,e sad kolko oblika zivota se moze naci u tim svim dimenzijama?,najvjerovatnije jako puno. Habitalne zone--u nasem i drugim suncevim sistemima ,jedan od najvaznijih elementa za razvitak zivota,,,,, isto tako postoje i Habitalne Galakticke zone,,,to su zone u Galaksijama u kojima je moguc razvitak ovakvih i slicnih sistema kao sto je nas... Habitalne Galakticke zone vjerovatno su jedina mjesta di je moguc zivot slican nasem ,,organski,,.,,,malo dalje prema centru ili prema van od pozicije naseg Suncanog sistema,,ima ili previse ili premalo tih Super Nova eksplozija. Svi elementi sa Periodicne ljestvice su dio ostataka tih najvecih i najspektakularnijih eksplozija u Svemiru,,,uz ciju pomoc je i nastalo nase sunce i sistem, i zivot u njemu. Malo gledam kroz teleskop u nocno nebo,,imam Meade LXD 75,,kompijutersko navodzenje,,,zapali se dzoks i zurim,,daleko ,jako daleko ,he he

apr 2013.

Neke od tih "planeta" su toliko udaljene da znanstvenici gledaju u proslost kad su ih istrazivali. Cak smo i za Suncom 8min u zaostatku, a kamoli sa nekim planetom koji je milijune svjetlosnih godina daleko. Neke gledaju i po 100-ine tisuca godina u proslost! Prvo treba razumjeti da taj planet danas vise nije isti kakvim ga mi (oni-znanstvenici) danas vide.
HRraptorISTRAŽIVAČ

apr 2013.

ma neznam za vas, ali ja jedva ekam da dou izvanzemaljci sa svojom vutrom :alien555: ---> :abducted: ---> :sick:
artisticLEGENDA

apr 2013.

^^ http://www.youtube.com/watch?v=tN8UwNk0uPY

apr 2013.

http://dnevnik.hr/vijesti/tech/svi-zele-na-mars-za-put-bez-povratka-prijavilo-se-10-000-ljudi---283867.html za po etak,ako tko ~eli...prijavite se :)

apr 2013.

Nemoramo mi ici brze od svijetlosti, mozemo warpati svemir oko nas... pogledaj vid http://www.youtube.com/watch?v=uwZt1Yh4-1U
M a n d o rAMBASADOR

apr 2013.

je i ja ga ekam premjera je bila 22.04. u Ho ako se ne varam ....zove se Sirius...kad sam ja itao ona novinska izdanja o NLO-oima,mislim da se zvao asopis Dossier UFO...ve tada sam bio uvijeren da nismo sami.....a ovjek je u dokumentarcu izjavio,citat: Ono ato ljudi moraju shvatiti jest injenica da tajnovitost koja okru~uje NLO-e i izvanzemaljsku inteligenciju nema nikakve veze s njima. Ima veze s ljudima i moi koja le~i u velikim korporacijama i financijskim interesima zbog kojih se spre ava da istina izae na vidjelo. Jednom kad ljudi saznaju da se putem tajnih projekata odavno saznalo kako funkcioniraju izvanzemaljci, shvatit e da im viae nije potrebna nafta, ugljen ili nuklearna energija... u ovom dokumentarcu e bit otkriveni najopipljiviji dokazi o postajanju malih zelenih........ ato se teme tie neznam zaato navode mogue naseljive planete kada su nedosti~ni osim ako nam ne pomogne tehnologija koja bi mogla bit razotkrivena u ovom dokumentarcu.... ;) edit sad vidim ima rijei o tome a jbg

apr 2013.

Ja sam ga vec skino... imate ga na the pirate bay
roowerPOZNAVALAC

apr 2013.

Znam prijatelju ,,,tu tehniku koriste u Enterprise seriji ,,sorry to je samo jedna ideja,,ali 99.999999999999999999999999999999999999999999 % neizvedivo. koji bi samo izvor energije bio potreban da bi tom tehnikom pokrenuo sve oko sebe,,.vjerovatno jacine Big banga ..i doso na neki drugi dio svemira,,uf,, ima tih teoretskih tehnika dosta,,i ja gledam i pratim sve na YouTube,,,ali halo , govorim o najjednostavnijoj stvari svima poznato Fizika u danasnje vrijeme koristi termin,,cetri osnovne sile u svemiru,, Gravitacija,,elektro interakcija,,slabe interakcije-(radioaktivni raspad i procesi),,Jake interakcije,, I ako mali zaleni raspolazu nekom tehnikom koja odstupa od ovih osnovnih zakona nama fizickog Svemira,,onda oni dolaze iz neke druge dimenzije ili nekog Paralelnog Svemira,,,i ne vjerujem da su toliko --koruptivni-- i da uopce imaju potrebu sa nekim Amerikancima ili Kinezima se upustat u neke zemaljske spletkice i zavjere,,,ej sorry mozda sam samo jedan normalno racionalan (napusen),objektivno nastrojen,Covjek ,,evo priznajem ,,citam i pratim sve te filmice,,teorije zavjera,,izjave i sve sto spada danas u to polje neobjasnjivih i misterioznih pojava i fenomena,, ali najboljom voljom nemogu jednostavno prihvatiti neke,,(citaj 99% posto) teza i teorija o vanzemaljcima,,odnosi se samo na pretpostavku da su medzu nama ,,da suradzuju s vladama itd.,,,nemogu...... ali obozavam kad intelegentni ljudi iznose svoja misljenja i kad se razvije neka dobra diskusija,,samo ocekujem i neku dobru argumentaciju ako se vec pokusava pobiti to sto ja mislim i pisem,, nisam od onih koji rigorozno tvrde da nema zivota u ovom ogromnom prostoru iznad nasih glava,,dapace,,vjerujem da ima drugih oblika ,,cak mozda i nama slicnog ,,zivota u svemiru ,,:-) edit Kali,da treba vjerovati,,,ovo kaj ja pisem zvuci nekima kao ,ej ovaj ne vjeruje u nista,,kao jebeno skolsko misljenje ima,,i ta sranja,,ali nije tako, drzim da pricamo o necemu sto se nemoze tak i tak dokazati ,,uvjek polazim od toga sto je fakt,,a ne neke neprovjerene i ko zna od kud izvucene teze,,,YouTube,,,danas mos videt videa i videa,,ali to ne znaci da je to bas tak.,,nije svaki video na kojem stoji gore u cosku NASA, odma dokaz za neku teoriju,,a na drugoj strani se pobijaju znanstvena misljenja ,,di je tu logika,kao znanstvenicu i politicari nam ne govore istinu ,,jer ne djeli im se sve znanje sa nama robovima,,,drze nas na kratkoj uzici,,truju nas namjerno svim mogucim otrovima,,sire viruse gripe,,tjeraju nas da uzimamo kredite ,,,da se zaduzujemo da bi im sluzili ,,,ali ko te tjera da pijes vodu iz vodovoda,,da jedes zatrovanu hranu,,,da se izlazes zracenjima,,da imas mobitel koji te truje,,tv koji ti sugestira samo lose,,ma niko ziv te na to ne tjera,,,i ,jebote na stupnju smo kamenog doba sto se tice Astronomije i Fizike,,tek otvaramo oci pomocu tehnike,,a pricamo o vanzemaljcima i o tome kojom tehnikom bi oni eventualöno mogli putovat kroz svemir,,,halo ,,,ma di je taj koji je prical sa tim vanzemaljcima,,,da nam to objasni,,(film)Contact je puno ljudi potaknuo da razviju opet neke teorije,, I kad smo vec kod svih tih teorija,,,uzaludno trazim neki filmic ili neki clanak koji ce mi napokon otvoriti oci i promjeniti misljenje ali nista,,nemogu nista naci,,,koja je to medijska patka bila,,milijuni € i $ su se zadnjih godina okrenuli ,,,,,takozvani autori svih mogucih knjiga o Maja,Anunaki,o Nibiru,postali su milijunasi,prodavajuci ono ocemu se sad vise ni ne pise ni ne govori,bio sam cak i javno izvredzan jednom na YouTube ,,,film o Nibiru ,,,Komentari koju su toliko suspektni i nelogicni ,kao Nibiru se vidi na jugo zapadnom vecernjem nebu,,,(venera),ili u 9..mjesecu kad je Jupiter tolko dobro vidljiv da je odma dobio ime Nibiru ,,i kad ja pokusam reci da je to samo jedna Planeta ,,,ismijavanje,kao nemas pojima,,,Nibiru dolazi a ti jos ne vjerujes,,ali ,,hahahhahaha,,i kaj da covjek onda veli ,,,nis,,zgasis to i samo klimnes glavom, pa o golfskoj struji ,,kao nema je vise,ma slusaj samo ovo,,nema vise golfske struje,,vidis da se klima mjenja,,,,ja napisem kao ,,tu je jos ta golfska struja ,,jer da je nema ,,bilo bi ono Monsumi bez prestanka , u engleskoj sante leda od 50metara,Sahara bi odavno vec bila ponovo dzungla...,ali nis od toga,, je ali ja nemam pojima,, ja pisem ono kaj mi u skoli propovedaju,i bla bla,,sve lijepo napisano i snimljeno ali bez osnova i materijaalnih dokaza,,,bas samo iime kaze ,,teorije zavjera su ionako samo teorije,,ne i dokazi razmisljam da ne postujem ovo,,ali nemogu ,,moram ,,,i ja bi volio da vanzemaljci dodzu i donesu nam blagostanje i kaj ja znam sta vec,,da nam je bolje,,,i izgleda da nece biti nis od toga ,jer sve kaj valja nije za stoku sitnih zubiju,,za nas normalne,,,

apr 2013.

Treba vjerovati da se moze... I ja vjerujem da postoji i materijal i energija koja to moze napraviti... Zato ne vjerujem u boga, niti jednoga.
thrasher666ENTUZIJASTA

maj 2013.

malo sam skeptican u vezi ovog filma Sirius,sve je to marketinski trik,da bi film bio gledan! ja iskreno ne verujem da su nas mali zeleni posetili,ne vidim razlog zasto bi bilo koja vlada na svetu to zataskavala. ako je nemoguce dostici brzinu svetlosti ili warp brzinu,kako su onda oni resili taj problem? nama najbliza planeta koja se smatra da je u habitativnoj zoni je Gliese 667 CC,ona je udaljena 23,6 Svetlosnih godina. postujem svako misljenje,siguran sam da postoji neki oblik zivota u svemiru ali ne i da su nas posetili!

maj 2013.

Ja vjerujem da se zataskava i imam jedan razlog zasto je tome tako. Ljudi bi uvijedli da se i bez vlada i novaca moze, nema love za velike ribe koji "vode" ovu planetu ako je covjek svijestan sta se desava. Svaki put kad smo na tragu neceg, desi se nesto strasno kao npr 9/11 i opet se skrece paznja javnosti na ono sto oni zele. Ljudi, ne budite naivni. Sve vas veslaju kao marionete!! Uvijek jesu i dalje ce jer smo moroni!
ReacherPOZNAVALAC

maj 2013.

nastanjiva kome ? mo~da ti "zeleni" mogu nastaniti druge planete koji su nama nepojmljivi za ~ivot, nisu oni bioloaki isti ko i mi... tako da nemoj gledat koje su nastanjive planete nama... mo~da koriste druge elemente ili nama potrebne elemente u puno manjoj kolicini koja nama treba te su se miljunima godinama razvijali u skladu sa svojom planetom i elementima koji obitavaju na tom planetu.
Big LLEGENDA

maj 2013.

Svi koji mislite da nema zivota u svemiru ili da nisu alieni bili kod nas, gledajte malo Ancient Aliens, jest da je national geographic, ali svejedno, doe ti da se zapitaa. A ovo, o putovanju na drugi planet, mislim da je to daleko ispred naaeg vremena i naaeg stanja svijesti s ovakvim svijetom (naaim). Prvo moramo promjeniti sebe, a tek onda mo~emo gledati dalje od naae planete, jer, zaato tra~iti neato dalje, ako ovdje nismo ni blizu kraja doali, ima joa puno potencijala na Zemlji, samo se svijest treba promijeniti i treba promijeniti kut gledanja na ~ivot, planet i sve drugo.... A to se nee joa uskoro dogoditi, po svemu ovome ato gledam danas. :)
s0vaAMBASADOR

maj 2013.

http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/287518/Ako-Obama-ne-kaze-istinu-o-vanzemaljcima-ja-cu?m=0/print/print/print http://www.alo.rs/vesti/svet/medvedev-znam-koliko-je-vanzemaljaca-na-zemlji-video/6255
roowerPOZNAVALAC

maj 2013.

e zasto je to tako da nas veslaju? mislim da je ljudska civilizacija bas na tom principu sagradzena,vlastodrzci,,naravno i religija se automatski preuzeli vodstvo nad stokom sitnih zubi,, izmislili poreze i te stvari..napravili nas ovisnicima konzumiranjai bla bla bla jedni veslaju a drugi su zrtve,,i kaj je najgore danas vecina ni ne kuzi da su moderni robovi,,

maj 2013.

Energiju Big Banga nemozes usporedivat s nicim, tj prvo moras dobit sliku koliko je nas svemir kojega ''vidimo'' velik. I o kolikim masama i energijama je tu rijec Izvor energije?, pa cuj vec imamo atomsku energiju, fuzijski generatori samo sto nisu proradili, tj rade oni vec sad, ali trose vise nego sto daju, oni u CERN-u drk*** oko anti materije itd. Ko sto rekoh, pitanje vremena kad ce se otkrit izvor energije dovoljan za to, osim ako ga naftasi i ovi multimiljarderi ne zataskaju i zatvore, ko sto i ima par teorija zavjere oko onih el, auta i jos par stvari....ako vec i nisu...... jer ulje i nafta su im glavni izvore $$$ Zakoni fizike?... e pa cuj zakoni su tu da se krse... sve to stoji ali postoje mjesta di ni oni ne vaze , crne rupe, kugelblitz, itd itd.. a dokazano je da crne rupe postoje tako da to nije teorija, ovo mi nije jaca strana jer ne pratim. Al sigurno ima jos mnostvo toga sto neznamo A sto se tice Izvan zemaljaca, sigurno su tamo. Ako je svemir beskonacan kao sto kaze, tj da se stalno siri. Onda sigurno postoji bilo kakav oblik zivota u njemu, heck mozda cak postoji identicna kopija tebe tamo negdje vani
M a n d o rAMBASADOR

maj 2013.

novac prijatelju,novac...pa onda joa malo novac.... ;)
Big LLEGENDA

maj 2013.

Evo ko ima volje i znanja iz engleskog, ovo je jako dobar tekst: http://www.illuminati-news.com/00363.html Uglavnom, long story short, intervju sa jednim od lanova "hidden hand" "organizacije" koja moglo bi se rei vlada svijetom i svima nama obicnim ljudima (tu mislim i na predsjednike, premjere, putina, obamu i ostale lutkice sa pozornice) O ito je po na inu na koji pri a da je to jedno "viae-inteligentno" bie i objasnjava kako sve funkcionira na zemlji i ato nas eka u budunosti, uglavnom, tekst je pozamaaan i zahtjeva strpljenja ali je svakako IMPRESIVAN barem ako se mene pita. Je offtopic u odnosu na ovu temu, ali opet, ima jako puno veze sa svim tim o cemu raspravljamo. Znam da ce ga rijetki procitati (mozda i nitko), neki mozda vec i jesu (cak i imam u vidu tko je to mogao biti xD) a neki ce pocet i nikad nece zavrsit....ali nema veze PEACE

maj 2013.

Hvala na linku, rado bi ga procito al sad imam muke s ispitima. Al da 1% najbogatijih ljudi na svijetu ima vise novca nego ostalih 99% zajedno Sigurno da ima neko ko je ''bog i batina'', a sta oni planiraju to samo ''bog'' zna.
SkyHighatristPOZNAVALAC

maj 2013.

"Tekst" je totalni BS, eventualno dobar ako studiraa ~urnalistiku ili SF knji~evnost, pa se spremaa za esej. Koga ipak zanima, bolje da ga ita tamo odakle je i potekao: Gray area: personal stories na ATS forumu. Tamo ima joa pregrat ovakvih "enlightement" autora i tema.

maj 2013.

ja sam pro itao i nije me baa uvjerio... taj lik zabrijava da je on neki "bog" na zemlji a ovi ~eljno upijaju proizvode njegove maate...
Big LLEGENDA

maj 2013.

Nije on, nego prica o drugima, on je nizak u rankingu u odnosu na druge kakvih ima. Mislim, normalno, nemoras vjerovat svemu sta kaze, al je fora citat... Uopce nemora znaciti da nije istina to sta govori.
roowerPOZNAVALAC

maj 2013.

e jebiga,he he he,,,nema veze sto ja napisem ,,,odgovor koji dobivam je najcesce zasnivan na nekoj teoriji koja nije ni provjerena ni dokazana ,,ali nema veze,,bitno je da se pise,, nisam ni mislio da se energija BB-ga moze iskoristiti,, niti sam ju usporedio sa necim,nego sam reko da za takozvano Warpiranje prostora treba energija BB-ga,sto je neizvedivo ,,znaci nemoguca misija u svakom pogledu. Kaj se tice onih u Cernu koji po tvojemu dr***u bezveze,,,e da nema njih,,nebi ni ti danas koristio internet,ni Pc,niti Mobitel,ni Tv,i glupo je reci da netko tamo drka bez veze,,a istovremeno koristiti plodove njihovog drkanja,,sorry kazes- Zakoni fizike?... e pa cuj zakoni su tu da se krse... sve to stoji ali postoje mjesta di ni oni ne vaze , crne rupe, kugelblitz, itd itd.. a dokazano je da crne rupe postoje tako da to nije teorija, ovo mi nije jaca strana jer ne pratim. Al sigurno ima jos mnostvo toga sto neznamo,,,,, ne kuzim sto zelis reci stime sad,,ali dobro nema veze,,velis i sam ne pratis (a pises ),aaaaaaaa po tvojem,, zakoni fizike ne vaze u crnim rupama,,,a daj,,pa crne rupe i jesu dokaz za sve zakone fizike,,pogotovo za cetri elementarne sile u svemiru, koje vladaju i glavni su motor-pokretac cjelokupnog nama vidljivog i poznatog svemira,bez kojih nebi postojao ni zivot na nasoj planeti ,,niti nigdje drugdje,niti bi mi dans mogli kratiti vrijeme piskarajuci o svemu ovome.Zakoni Fizike su ako zelis Bozji Zakoni,,i nema kutka u univerzumu koji ne podleze tim zakonima,,a dali mi imamo kompletan uvid u te zakone, ja mislim da ne,,.ima jos nejasnoca u fizici,,ali ljudi rade na tome,,Cern si i sam spomenuo, Vanzemaljci ,,i ja sam siguran u to da,,,POSTOJE,, ali ..he he he..,,barem ne kako svi misle,,NLO,, ,,Anunaki ,he he he,,nis od toga,,to je samo dobro sklepana teoretska misao ,,koju koriste danas manje vise svi Ezotericari ,,jer su Magija i Duhovi izasli iz mode,,danas je Lokrativnije pisati o Teorijama Zavjera,,i pljuvati po znanstvenicima,,zaboravljajuci da su ti isti znanstvenici otvorili prozor,,ciji pogled koriste danas i ti koji po njima pljuju... ,http://www.youtube.com/watch?v=_sVrOJWl750

maj 2013.

[bez sadržaja]

maj 2013.

Davida Icke ve godinama govori o tim temama i teorijama, tako da niata novo u tom tekstu nema.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se