VUTRA
ForumZajednicaOfftopicgranica
LEGACY

granica

236 odgovora30,129 pregleda

jan 2008.

nisam znao gdje da stavim ovaj topic,nadam se da sam ga dobro stavio... zanima me kako ste (vi koji jeste) prenosli travu preko granice, gdje i kako je po vama najsigurnije?
delboyLEGENDA

jan 2008.

Ovo nije sajt na kojem ces saznati kako prenijeti travu preko granice. Admin ,ovaj zasluzuje ban.

jan 2008.

zasto ban?? pa otvorio sam temu i pitao jer me jednostavno zanima, i nisam dosao na ovaj site samo iz tog razloga naravno,nego me zanima i zasto nebi pitao,tako da stvarno neznam zasto bi to zasluzilo ban...

jan 2008.

A vidi dovoljno je ato pola ljudi uzgaja nebi bilo pametno sad joa da ispadne da imamo i ekipu koja averca.Ali eto nema ti tu baa neke mudrosti,ako na granici nema pasa stavi u gace,opusti se i prensi.....naravno podrazumjeva se da prenosia male kolicine samo za sebe...Uvjek se mo~e dogodit da najebea ali imaa i i knjiga i video snimki koje savjetuju kako prenostiti travu tako da je sigurnije.
BeyondLEGENDA

jan 2008.

delboy smiri se malo, nemora da se radi o avercu kilogama trave... dobro je znati neke stvari ako si recimo ~elia ponijeti malo za na skijanje u inozemstvo...

jan 2008.

bas se i o skijanju i malim kolicinama radi heheh :)
PacoxENTUZIJASTA

jan 2008.

Postoji dobar dokumentarac na tu temu. Zove se ''Never get busted again'' http://forums.vutra.org/vutra-filmovi-linkovi/2349-never-get-busted-again.html Tamo imas sve sto te zanima :chef2:
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

Vutru u vreicu, vreicu u kondom, sve~ea kondom, kondom zatrpaa u nutelu ili neato tako i onda ako baa ~elia 100% nutelu u mar ali to je ve malo ekstremno Mislim da kerovi ne mogu nanjuait kroz vreicu u kondomu u nmuteli ali nemoj me za rije dr~at
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

mogu nanjusiti kroz apsolutno sve. Bitno je spakirati neposredno prije prelaska granice tako da miris ne stigne probiti. A probit ce koliko god imali vrecica i u koliko god neznam cega to bilo zamotano.

jan 2008.

ili niko nee ili neznate al ajde uzmea fino sapun,pa ga sa jako tankom ~icom presjeci na pola da nebi crtao poslije,zna i sapun polo~iti,okrenuti na bok,presjeci ka dvije pljeskavice da bude,ustvari filetirajte sapun uzmete kaai icu,pa dubite sredinu,kada izdubite,ne pretjerujte jer ovo nije za atek za krijum arenje ve za li nu upotrebu ! dskle izdubiliste obije polovine,stavite unutra dobro zamotanu u providnu plasti nu foliju i sastavite dvije polovine simulirajui sapun `ka nov` zatim operite ruke sa preostalim otpadnim sapunom i operite ruke sa punjenim sapunom dva do tri puta i bie kao jedno bie ako vam probije sapun prilikom pranja onda vam nema pomoi jer ste stavili previae i avercujete opijate iz karakase,nije za to zalijepite pakovanje kao da nije otvarano i budite samouvjereni jer najgore ato mo~e da vam se desi je da tu~ite palmolive ato vam je uvalio gandzu
mr.skunkAMBASADOR

jan 2008.

:icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Procitao sam negde da su neki likovi prosvercovali vutru preko granice u rezervnoj gumi na dzipu...Masta moze svasta...:devilfingers: Ili kako kaze Balcan,mozemo da tuzimo Palmolive...:ludaci_lol:
ROXPOZNAVALAC

jan 2008.

Jel ikom jasno da kad neki murjak dodje ovdje, sto nebi bilo prvi put, vidjet ce sve ove divne savjete i (mozda) slat dalje? :D
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

@ROX Videce ali nemoze sve prepricat...A i uostalom ako neko odluci primeniti neki od ovih saveta bice svestan da je ovo vec poznato pa ce nesto prepraviti,ubaciti nesto svoje,iskombinovati, i stvoriti fantastican plan baziran na planu koji je procitao na nasem forumu...Znaci,svaki nacin za prenosenje vutre preko granice koji cujemo posluzi samo kao ideja koju uz prepravke realizujes...peace:goldmaryjane:
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

haha.. i sta bi mu to znacilo? otvarat svai sapun koji vidi? ili sjeci svaki komad iz palmolive-ovog slepera koji fura 150000 komada? makar, poznajuci anse murijake nebi mi bilo niti cudno :) a i nije uvijek najnormalnije furati sapun sa sobom.. pogotovo ako ides najedan dan u slo ili tako nesto :) ja sam recimo par puta za osobnu uporabu naravno u labelu. kupis novo labello.. odsarafis ga do kraja i otrgnes skroz pri dnu. Vratis sarafic (ono sto se okrece da bi labelo izaslo van ili se vratilo unutra na pocetni polozaj. Stavis unutra hed zapakiran u foliju i onda ovisno o tome koliko hed azuzima mjesta otrgnes donji dio "sticka" iz labella i vratis ga nazad unutra. Hint: nemoj previse nabiti heed u labello jer ce labello prestat funkcionirati. Labello furas najnormalnije u djepu kao da nije nista posebno i ne mislis na to hoce li naci ili ne. Just chill
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Pa da nasi murjaci su oduvek bili "pametni"...Veruj mi kilasu brate,da nije tastera(dousnika) u narodu nista ne bi uradili zato sto nista ne bi znali...Kao sto isti taj narod kaze :"Ima nas svakakvih"...
ROXPOZNAVALAC

jan 2008.

Ma ne, samo si mislim......siguran sam da s vremena na vrijeme lurkaju po ovakvim forumima kako u nas tako i sire. Bio bi bed da nabijemo par stranica savjeta koji uspijevaju samo za njih da vide sto im neide. No opet, forum je tu upravo radi informacija....neznam....

jan 2008.

pa baa je zato sapun za li nu,stavia u neseser sa li nom higijenom i vjerujte da njih ne zanima pun sapun trave mo~e i u stick kao labeloi zvu ea stavia vratia i joa miriae
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

@ROX Ispravno razmisljas ne zameram ti,nego sam ti samo rekao kako bi to funkcionisalo kad bi neko(razuman,pametan) upotrenio ove nacine... -Ne moze neki supak koji je pao zbog toga sto je omanuo nacin koji je procitao na nasem furumu i odradio doslovce kako je pisalo(a mislio je da je samo on to procitao),da krivi forumu vutra.org-a...Moze ali koga boli briga za njegovo misljenje,jer ako mu se to desilo onda verovatno nema dovoljno mozga ili jednostavno nema srece...:goldmaryjane:
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

ili uzmes iz nekog izloga ono divovsko labelo reklamno 4metra visoko pa u njega natrpas 100-150 kg i furas to na prikolici iza auta (po mogucnosti stara bmw sedmica sa zatamnjenim staklima) i nema sanse da te provale :)) jos ako su bosanske rege a ides recimo iz slo u hr ili tako nesto da vidis veselja.. :)
kotvaENTUZIJASTA

jan 2008.

ili onaj red bull mini morris kaj se fura po zg,pa u onu giga limenku na krovu natrpati ganje,ili ak napraviti grow box u njoj? uff,danas imam inspiracije...
wu-traENTUZIJASTA

jan 2008.

kako prenijeti preko granice...ima brdo nacina kako to napraviti...ili u neku ambalazu uvaliti to sto prenosis sto nemora bit trava, ili u neko jelo ili kao sto kaze balcan u sapun...jedna stvar sto morate znat da to jako dobro omotate jer istina je da ako na granici pretrazuju sa psima, istina je da nema tog psa koji ce bilo sta nanjusiti ako je to sto prenosite dobro zamotano...u par slojeva najlona recimo...:goldmaryjane:
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

da opet ponovim.. ako ce ici traziti sa psima, naci se 100% miris ce probiti kroz 2000 slojeva najlona i pas ce to osjetiti. To sto ti mislis da se ne osjeti i nemozes osjetiti ne znaci da nece i pas. Usto, ako samo cak i izgledate sumnjivo on ima tajni signal kojim natjera psa da se ponasa kao da je nesto nasao iako nije. Kada se pas pocne pretvarat da je nesto nasao onda oni imaju pravo sve rasturit (nedo bog da je tvoj auto:) ) po meni najvaznije stvari su: 1. prije grane se suzdrzat od pusenja. Granicu UVIJEK prelazite normalni i nemojte brijat na briju " sad cu ja stavit suncane naocale pa oni nece skuzit" - sku~it e garantirano sa ili bez naocala 2. auto provjetrite. ako niste poslusali savijet br 1. :)) To sto ti ne osjetis miris vutre, ne znaci da nece osjetiti tip koji ti provjerava osobnu/putovnicu. I najmanji hint vutre u zraku ce sigurno osjetiti. 3. NAJVAZNIJE ponasajte se najnormalnije. nemojte izbjegavati pogled ocima u oci, nervozno tresti neki dio tijela, ne preporucam cak ni da zapalite cigaretu jer vecinom se pali cigareta kad si zivcan. 4. budite pristojni i uljudni. Nista granicnika nece vise nabrijati od tipova koji im se bahate. El bahatee pristup en funkcionira. Al zato zakon njihovog pendreka, da:) 5. Ako furate nesto za osobne potrebe, uzmite cim manju kolicinu. Prije polaska spremite vutru u neku vrecicu ili nesto slicno. ali kakvih pola sata prije granice stanite negdje i opet umojtate u par novih slojeva. to ce sprijeciti miris da ne prodre (ali samo na kratak period, zato to obavite sto vise blizu prelaska granice. (a opet ne bas na parkingu kod granice :)) ) sapun, labello pristup ili bilo sto slicno je ok, samo da to predugo tako ne stoji. takodjer, nakon sto ste rukovali opet vrecicom vutre i cak ju niste ni dirali, svejedno morate oprat ruke ili to raditi u rukavicama koje cete baciti kasnije (kak ovo narkomanski malo zvuci :)) ) i za kraj, da rasvijetlimo i taj mit, nije istina da su psi 100% pouzdani, oni su uspjesni u mozda 50% slucajeva mozda i manje. Ali svejedno je njihova najveca opasnost u tome sto reagiraju na taj tajni signal i onda im da osnovanu sumnju a onda ti ne gine i prst u pak - zato to nemojte raditi tak :) ) dobra dobraa...

jan 2008.

Pas ne moze njusiti kroz nista. Pas njusi miris tvari se probija izvan posude jer koliko god omotali samo je pitanje vremena kada ce i najmanji miris izaci na povrsinu. Pogledaj bilo koju vrecicu ( ak i kondom) pod el. mikroskopom, pore na njima jesu male, ali dovoljne da se miris probije... edit: uletio mi kilaa u post, i rekao to bolje nego ja :cool44:

jan 2008.

Ova tema mi odgovara ,idem na matursku ekskurziju pa moram preneti 5-10 grama.mislio sam da pitam nekog starijeg d~ankija ali skontacu nesto odavde
ROXPOZNAVALAC

jan 2008.

U tom slucaju najbolje ti je zagurat negdje u busu izmedju nekog spoja ili slicno, pa ak nadju, nezna se cije je. Iako, sansa da ce s pesom uletit u bus prilicno je mala, al moguca. Nama nisu s pesom usli u bus nikad a isli smo na petnaestak izleta u inozemstvo u 4 razreda srednje, al frendica je rekla da su njima usli s psom, uhvatili neku zensku s travom i vratili cijeli bus natrag (neznam sto je s zenskom bilo)
delboyLEGENDA

jan 2008.

Pa gle ovo mi uopce nezvuci dobro... razgovor o carinama ovo je jednako tesko ko i preprodaja. Razmisljam nekom logikom... Hocu reci,ako se admin slaze slazem se i ja.
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

@delboy.. ovdje nitko ne govori kako prevesti 150kg neke droge vec kako uzeti 3-5g biljne materije preko granice koja je "just happened to be" ilegalna. U tome nema nista lose. Ima po netu foruma gdje se prica i o gorim stvarima. Uostalom, murijake tako i tako ne zanima sad to sto ces ti imati 3g kod sebe....

jan 2008.

1.Super su trikovi tipa stavit u sapun jer nikoga na carini ne zanima kolicina koja stane u sapun. 2.Niti nekoga zanima kolicina koju,npr. ljeti,u kratkim rukavima nosite uz sebe,npr. labelo u djepu. 3.Nema aanse da ce vas skidati osim ako imaju neku dojavu ili se totalno sumnjivo ponaaate.Tako da prenosit u gacama je prilicno sigurno. 4.Ostavljat negdje u busu nije dobro jer kad svi izadju iz busa prije ce pogledati izmedju sjedala nego u necijoj torbi,vece sanse da nadju ali manje da najebete.
PacoxENTUZIJASTA

jan 2008.

Ja sam malo razmisljao o tome. Sta ako se stavi u onu Q-Pack ambalazu od Niksickog (ili kog vec) piva? Tu bocu bas reklamiraju da ne dopusta da ista izadje napolje. EDIT: Ili ako se stavi u neku posudu iz koje moze da se izvuce vazduh (Postoje takve stvari na top shop :) )?
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Jbg citam i jednostavno moram da se nadovezem.. Ne govorim da vase tvrdnje nisu tacne neg ne treba vam nista posebno ak prelazite granicu(kopnenu,ak idete avionom rade nemojte nista nositi) Ak imate za sebe komotno stavite u dzep i predite preko granice bez problema..te fore sa psima se sprovode na putnike koje je neko ranije ocvikao muriji da ce preci granicu i da nesto prenose..ljudi pa ne njuse psi svakog ko prelazi granicu.. To skrivanje u vrecice je bespotrebno ak nosite za sopstvenu upotrebu.Pa jeste li ikad culi da je kod nekog putnika granicna policija pronasla 5-10g vutre il kakve droge????psi otkrivaju vece kolicine,puunoooo vece kolicine..
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Pas e ti nanjuaiti jednu sjemenku vutre zavu enu u zadnje sjedalo, pri ao mi brati, on je to vidio vlastitim o ima jer mu je neki frend trenira pse za to. Psi e nanjuaiti sve iza ega god bilo, ve je objaanjeno zaato. Mo~da jedino nebi u dobro zavarenoj ~eljeznoj posudi ili zataljenoj staklenci...
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Nemoj me pogresno shvatit ja nisam mislio da psi ne mogu nac 5-10g..naravno da mogu nego jesi ikad cuo da su prilikom pretresa sa psima kod nekog putnika nasli malu kolicinu bilo kakve droge???naravno da ne... Tako ako ko ide preko granice i nosi vu za sebe ne treba se bojati pasa i kriti u najlonske vrecice i tako slicno..
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Nikad nisi cuo za takve slucajeve jer takvi slucajevi ne dospijevaju u medije.. sta je sad naciju briga sta je Zvonko Zvonkic ulovljen sa djojom na granici. Razmisli malo o onome sta pises.
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Sta je naciju briga sto je neko uhvacen u parku sa dzojom pa opet dode u novine.A de mi samo pojasni kako ces past na granici sa dzojom??naci ce ti je psi u rezervoaru:))) A izvinjavam se gospodine slone sto ne razmisljam sta pisem a evo boga mi obecavam da cu sljedeci put razmisljat i to puno meni je stvarno zao sto sam svakom loncu poklopac slone:))) :b_evil::b_evil:
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Onda si lose informiran, jer ja sam cuo za slucajeve gdje su ljudi pali na grani sa manjom kolicinom, a i znam covjeka kojem se to desilo. Dakle ne siri dezinformacije o cemu ocito nemas pojma, jer to moze ugroziti nekoga pricita li tvoje bajne savjete da preko grane idu sa headom u dzepu bez najlon vrecice. Iskusniji znaju kako velik broj dobrih strainova cesto prati i specifican miris koji moze biti dovoljno jak da ga ljudski njuh osjeti bez problema i kroz 2-3 vrecice.. Osobno sam imao travu koju sam zapakirao u 4 vrecice, no svejedno sam odustao da ju uzmem u auto jer je nakon 5min vonjala u PM cak i kroz svu tu plastiku..
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

A da pa evo za ove praznike konkretno za novu godinu u moj kraj doslo je jako puno rodbine i prijatelja iz Holandije,Austrije i Njemacke i ljudi su donijeli svega i svacega(droge mislim;) ) pa nijednog policajac nije pretresao..joj boze pa slone jesi ikad prelazio granicu policajac te pita za isprave i imas sta za prijavit carini i sretan put jedino ako u kompjuteru vidi da ti je dosije ka omanja knjiga od ive andrica e onda mozes imat problema.. A sloncino ja se izvinjavam sto sirim dezinformacije evo od sad svi koji prenosite prko granice trave za dzoju: stavite travu u najlonsku vrecicu,dobro je zamotajte i obljepite..napravite pregradu u rezervoaru ili sakrijte u gumu i potplatite carinike sa do 1000eura i proci cete sigurno:))))) Aaa slone jesu ovo dezinformacije???
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Tebi fali malo ljubavi i paznje? Jel ovo nekakav poziv u pomoc mozda? To mi jedino ima smisla citajuci tvoje "recenice".

jan 2008.

...ili je pandur pa nas opuata da lakae padnemo niko ne pada ako nije ocinkaren sem budala koji dr~e po dzepovima pa i na najmanju kontrolu padnu popuste kad su praznici jer nema smisla tada svi imaju neki q i da airia dezinformacije i da ~ivia u gastabajterskom kraju p.s. elephant0r jes nekada prelazio granicu ? LOL INA
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Jebote ja sam samo rekao da vam ne treba tolika mjera opreza za manje kolicine a vi radite sta hocete pakujte ljepite kako hocete I ja sam prelazio granicu sa vu za svoje potrebe i nije mi bas bila u dzepu neg novcaniku i jednom u dzepu od ruksaka koji je bio na suvozacevom sjedistu pa sam prosao bez problema mada sam vecinom prelazio tokom ljetnjeg perioda kad je gusci saobracaj pa me nisu nikad pretresali a i nisam bas upoznat sa pretresanjem(mislim pretresanjem osobe,drugo je auta)na granici al ne kazem da nije moguce..al opet ne vjerujem da bi vas pretresali iz cista mira i ako vam je cist dosije eee bravo jebote okrio si ko sam svaka cast:)
wu-traENTUZIJASTA

jan 2008.

ja i dalje ne vjerujem da je tocno to sa psima... to da imaju super dobar njuh to da al da bas tako mogu bas sve sve namirisat to sigurno nije istina...bas preko vise slojeva....a-a

jan 2008.

stvarno ti treba malo ljubavi i smisla za humor doi da te ika balcan zagrli giv mi a hag bedr vori den sori
PacoxENTUZIJASTA

jan 2008.

Lepo pise plakata gore : :thumb:
mr.skunkAMBASADOR

jan 2008.

moram vam ispricati jednu svoju anegdotu: letio sam jednom s Pulskog aerodroma i kako sam dosta kasnio nabrzinu sam cekirao kartu i izjurio iz zgrade da prije leta popusim joint hashisa a komadic (par grama)dobro umotano u celofan u zimskoj skijaskoj jakni u jednom od onih skrivenih dzepica skrunio sam joks za minut dva na brzinu i pojurio nakon zadnjeg poziva putnicima u red za granicnu kontrolu i odjednom aok, par metara napred sjedi belgijski ovcar a iza njega neki policajac u civilu gleda putnike ispred mene koji prolaze kontrolu i ja polako prilazim udaljen od psa nekih 4 metra i knedla mi u grlu ali osmjeh od kontraparanoje ne silazi sa lica i u tom trenu mi se pogled srece sa doticnim policajcem koji na moj osmjeh odgovara osmjehom onako uljudno cisto pristojno pas nista, lezi dole kraj njegove noge i gleda ravno kao da drijema nikad necu zaboraviti koliki mi je kamen pao sa srca kada sam ih prosao nemogu vam to opisati ufff.

jan 2008.

Izgleda da nisu policajci jedini kojih premalo placaju.:dunce:
wu-traENTUZIJASTA

jan 2008.

e pa skunk...to je to...pas nema toliko dobar njuh....pacox bas u to ne vjerujem sto si ti rekao...zato sma napisao ono prije...recite sta hocete za mene pas nije nikakav superman da ima takva osjetila...bo...
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

@Narquila pametnom dovoljno jednom reci. Bilo bi fora da prestanes kontraproduktivne savijete davati jer bi to nekog naivca moglo skupo kostati @wu-tra.. takodjer.. recene su osnove i cinjenice. Pametnom dovoljno a ostali slobodno nek eksperimentiraju pa kasnije otvore toppic "guranje pendreka u guzu" i neka opisu svoja iskustva. btw, sad moram promijeniti sign zbog tebe jer nisam mogao koristiti drugu usporedbu a s ovim pendrekom i svojim potpisom sam prekoracio kolicinu gay brije kraj koje se ne osjecam ugrozeno. :)
RedShAMBASADOR

jan 2008.

evo ja cu vam ispricat tru storij o psu i djecaku. prijateljica i njena glumacka ekipa isli 2 tjedna u kolumbiju. tamo je jedan od likova naletio na neki super grass pa je zelio uzet bar sjemenke. i takooooo cekaju oni na avion kada...cika policajac sa psom, provjera! svi se poredali jedan kraj drugog, u liniji...i cika pustio psa....pas je samo SJEO na metar od njega...i TO JE BILO TO! bez lajanja, bez kaosa, pandur pogladio psa, pozvao momka sa strane i BUM sjemenke i sto sranja....ccc nitko ne kaze da se pas ne moze sjebat...ali treba da se bude oprezan svakako...
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Wu-tra e pa pas jest superman i mo~e nanjuaiti travu gdje god bila skrivena vjerovao ti to ili ne, pogledaj dokumentarac Never get busted again. A to ato ne reagira nekad kao npr. u skunkovoj situaciji vjerojatno aka neku naredbu da se aktivira ili ata ja znam... uglavnom pas je tvoj najvei neprijatelj u takvoj situaciji. `ta se ti e grane, ve inom nema pasa, ali postoje pravila kriterija kod grani nih policajaca za prosuivanje dali ste sumljivi ili ne... ima dosta caka preko kojih se mo~ete izdati sa vaaim ponaaanjem pa e pozvati psa iako ga nije bilo... npr. znojenje, nipoato se nesmijete znojiti i biti ~iv ani... i uvjek ste sumljivi ako idete sami s osobnim automobilom bez nekog dobrog razloga, jer vas esto pitaju zaato idete preko grane, vi nebi smjeli npr. re i da idete malo razgledavati okolo i to...
mr.skunkAMBASADOR

jan 2008.

Pa podrazumijeva se da pas reagira na naredbu mislio sam da svi to znate, moze se desiti da bude par metara od vas i i izgleda kao da gleda napred i ceka neku naredbu. al savjetujem vam da se ne zajebavate na aerodromima jer je jako puno rutinskih kontrola pogotovo u zadnje vrijeme nakon teroristickih napada ( ili su na aerodromu psi za eksploziv pa ne kuze nista) hehehehehe salim se malo ali ako idete busom,autom ili vlakom preko grane uvijek se moze malo prenijeti za svoje potrebice samo je pitanje koliko ste hrabri, iskusni, vjesti i opusteni ako vam nesta od ovih vrlina fali bolje nemojte nista da nosite.
kotvaENTUZIJASTA

jan 2008.

zna i zaklju ak je,da ako poaalju pse,naj... si, a njih aalju u rijetkim slu ajevima?
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

evo dat cu si truda pa pokusat malo objasnit kako k9 (pas koji njusi drogu) funkcionira. Nije svaki pas podoban za takvu dresuru. Mozda jedan od 50 ali kriteriji su puno drugaciji nego sto biste na prvi pogled mislili. Ne trazi se najposlusniji, najinteligentniji ili slicno. trazi se onaj pas koji je non stop zaigran, lud ko siba. Onaj koji okolo pici i snjofa sve zivo i nezivo i mase repom dok ostali leze nezainteresirano. Dalje je vrlo jednostavno. Uzme se loptica koja se natopi zeljenim mirisom i ta loptica mu se onda baca na vidjelo a on je donosi. Nakon sto skuzi kako to ide onda se ide na sakrivanje loptice a on je trazi njuhom. On u glavi trazi lopticu a to sto loptica mirisi na drogu je naravno trik. Pas ce sve napraviti da udovolji svome gospodaru i zelji za igrom. No nije nepogresiv. Ako pas dodje i pocne njusiti a imate nesto kod sebe, moguce mu je odvratiti pozornost necim sto ce njemu biti jednako zanimljivo kao i trazenje loptice odnosno droge. Zapamtite. Pas ne trazi drogu. On trazi miris droge koji ga podsjeca na lopticu (ili neku drugu njemu dragu stvar kojom se voli igrati) Dakle, kad ide snjofat, on se koncentrira na to. Najlakse diverzije su sa hranom i drugim zivotinjama ili ako ste jako dobri sa psima, mozete ga i sami deknocentrirati ako se ponasate kao da se zelite igrat s njime ili nesto slicno. tipa.. pas krene prema vama a imate hed u djepu ili nest, kad pas krene prema vama, sagnete se, podragate ga, tepate mu i tako. On ce mozda pomisliti "jbes lopticu gle kak je ovaj tip zakon" ali to je samo ako vas psi zaista vole a i niposto nije bulletproof metoda. druge zivotinje (macka u autu ili drugi pas) su isto dobre diverzije no opet, za prenosenje zivotinja preko grane opet morate imati papire itd itd. hrana. hed u nekoj finoj kobasici ili salami je ok ideja jer ce trener misliti da je pas gladan i u biti zeli kobasicu ili nesto slicno. u biti sad kad razmislim, za vlastite potrebe bi bilo najbolje prefurati pomocu ljubimca. Uzmete sve papire koji vam trebaju, recimo za psa i uzmete svog psa sa sobom. S unutarnje strane ovratnika mu stavis 4-5g i to je to. ako dodje k9 i pocne njusiti bit ce zbunjen jer osjeti miris loptice odnosno droge na drugom psu i vrlo vjerojatno se nece dobro slagati na sto ce trener povuci k9 psa jerbo misli da mu se jednostavno taj pas ne svidja. NOTE: ovo nije pokusano, to je moja teorija koja moze a i ne mora biti ispravna :)
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Da, dobri savjeti... samo ono da se po nea igrati sa k9 psom i prilaziti mu... mislim da to nebi baa bilo prikladno i da bi dobio pendrekom po lampi :)
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

eh, kazem.. moras si biti extra dobar sa psima za tako nesto. A murijak te nesmije udariti zato sto je pas tebi prisao a ti si ga pomazio. Ako te i udari, bila bi to dobra prica za novine :)
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Ma ako je eskurzija niko nee niata pretra~ivati sa psima. Eskurzija je najopuateniji na in da se prenese preko granice jer tada naj eae ne pretresaju niata. Ma i ti psi bre slabo reaguju na travu, par puta sam ula pri u od ljudi koji su imali vutru kod sebe a ujedno i susret sa pandurskim psom, da pas nije uopate odreagovao. Ne ka~em da se ne mo~e desiti ali ja joa nisam ula da je nekoga sa vutrom pas provalio. Ne treba biti previae opuaten ali se ne treba ni cimati posebno pogotovo ako jeskurzija u pitanju.

jan 2008.

Ovo mozda zvuci smijesno onome ko ne poznaje dobro pse, ali stvarno, svi su psi takvi, pa cak i oni najdresiraniji, obozavaju kad im se posveti njeznost i paznja i ako si dobar sa psima mozes na taj nacin smiriti one najvece agresivce od pasa... Da naglasim, nemojte pokusavati ako niste sigurni, jer upravo iz te nesigurnosti psi osjete vas adrenalin i napadaju!

jan 2008.

pas osjeti strah preko znoja,tj mirisa koji ispuatate psa nikada ne gledaj u o i ve iznad o iju ako hoea da mu se ualihtaa onda polako u ni i polako ne skroz ispru~ia ruku prema njemu aaka nikada ne smije biti u polo~aju kao da mu dajete neato ve dlan na dolje i daa mu da te onjuai a ako je ve neko puatio psa na tebe da te gricne malo ako stignea zamotaj jaknu ili neato prekko desne ruke zavisno od visine psa stanea u polo~aj da ti krene na ruku kada zine na tvoju ruku tj kada te uhvati zubima jedino ato mo~ea je da mu tu ruku nabijea itavim tijelom u usta(ne pesnicom ka naprijed,znate ve kako psi hataju) a drugu stavia iza njegovog vrata jednu nabijea na dolje drugu gore i puca mu vrat da se razumijemo imam psa i obo~avam ih ali pas predstavlja svoga gazdu ima pasa koji su loae odgajeni i nisu dobri naprimjer pandurski ata tra~i ako nee da puai
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

ja jos nisam nikada susreo psa koji me uspio ugrist. Sve je u nacinu ophodjenja. Nemoj se bojati i to je to. Samo sto nemozes fejkati nebojanje. Ili si sposoban za to ili ne. nema sredine. a pas tragac za drogom nije treniran da napada. ipak, bio sam jednom prisutan na obuci pasa specijalaca. Konkretno njemacki ovcari. Da vidis koja scena kad lutku stave na mjesto vozaca i vuku auto konopom prema naprijed, kakvih 30 km(h a pas u trku skoci kroz otvoreni prozor auta i ide direktno na grkljan. Samo sam osjetio trnce u ledjima. a dobro mi je skroz kad se nakon treninga igras s njim ko s malim stenetom. Do jaja! Ko malo stene a na komandu iskesi zube i pretvori se u manijakalnog ubojicu spremnog da ti izvadi grkljan u roku 2 sekunde. I takvi psi nejdu na ruku nego uvijek ciljaju grkljan. Inace se najcesce dresiraju da ne reagiraju na komandu vec na zvuk pucnja pistolja. (samo takvog psa netreba setati gradom az novu godinu kad se puca petardama LOL :)) kao sto reklama kaze... PSI SU ZAKON! moja najveca ljubav uz moju ljubav i vutru. :)
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

samo da napomenem da je pas sposoban nanjusiti tijelo staro 10 godina u najlonskoj vreci i zaliveno sa 4 metra betona. pa se zapitaj koja je vjerojatnost da ce ti nanjusiti vutru kroz neznam sta. JEDINI nacin kako bi mogao prenijeti vutru preko grane a da si ziher da se nece osjetit miris je recimo da imas onu vaksi posudu sto se moze unutra napraviti vakuum. Teoretski kad bi razapeo s unutarnje strane dvije niti flaksa napete i na njih stavio vrecicu s vutrom i ucvrstio i onda napravio vakuum u posudi, miris se nebi sirio jer nema medija kojim bi se sirio. ako bi samo stavio u tu posudu bez tih zica i napravio vakuum, opet bi se osjetilo jer bi vutra bila u kontaktu s posudom. no nije pitanje hoce li se osjetiti ili ne. Pitanje je hoces li imati bas nesrecu da ti pozovu psa (malo vjerojatno), hoce li pas odreagirati (imaju i oni losih dana pa im se neda raidt :) ) ili hoce li "gazda" dati znak za reakciju i smjestit ti. PAS JE SUPERMEN i osjetit ce 1000% i najmanji miris. Pitanje je samo hoce li odreagirati. za analogiju, morski pas osjeti jednu jedinu kapljicu krvi u moru na 5 kilometara... Pa se ti zapitaj :)) kava, samponi i bla bla bla.. to su sve mitovi i lazi. Pas RAZLIKUJE mirise i njega ne zanima onaj najjaci nego onaj za koji je treniran da nadje. pseci mozak na drugaciji nacin procesuira osjetilo mirisa i u stanju je rastaviti jedan miris na sve sastavne dijelove. Dok mi ljudi osjetimo jedan jedini miris, odnosno mjesavinu neka dva ili vise mirisa. za usporedbu, govorim napamet. Mi ljudi osjetimo miris chanell 5. I to je chanell 5. Psu to nece biti chanell 5 vec miris vanilije, crvene ruze, kornjacine sline pomijesanih u jedan miris. Poanta je ta da ih je sposoban izolirati i svakog procesuirati posebno iako mi taj miris osjetimo kao jedan cjelovit.

jan 2008.

mogli posebnu temu o psima vu jak je dosta spor i za takve aakcije i grkljan fore se uzimaju dobermani mada bi ipak uzeo hrta za skok pri 30km/h brzina je to dobro je ato ne treniraju ajkule za granice
RadeAMBASADOR

jan 2008.

Otvori kesu chipsa ubaci unutra i onda je zavari. Ja sam tako nosio u Grcku na ekskurziju. Samo je vazno da ti iskuliras a ne da se zentas.
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

hm.. koliko god ljudima pokusao objasniti neke stvari, nikako da shvate. Nakon sto sam objasnio kako miris probija kroz SVE ti uletis sa vrecicom cipsa. LOL!! Prosao si samo zato sto te nije isao njusiti pas, jer da je, najebo bi ko zuti. @balcan njemacki ovcar spor? hm.. nebih se bas slozio. on u trku moze potegnuti 40km/h bez beda. imao sam i snaucera velikog koji isto ne izgleda bas agilan a trcao je svaki dan kilometar-kilometar i pol 50-60km/h bez stajanja. dobermani jesu brzi, ugriz im je tu negdje ali se vecinom izbjegavaju zbog mentaliteta jer znaju biti vrlo zajebani a nikada nece biti privrzeni i odani kao njemacki ovcar. usto, cesto pod stare dane znaju skroz popizdit i onda ugrize gazdu. Treba s njim jaaako puno raditi i puno mu vremena posvecivati kako bi dobio zeljenu razinu privrzenosti i odanostia cak i nakon toga postoji mogucnost da ce jednog dana jednostavno puknuti. makar ja sam zagovornik da pasmina nema veze sa time kakav ce pas ispasti. Susjed je imao pit bulla s kojim sam se igrao kad sam imao valjda 5 godina i nema sta mu nisam radio on me samo lizao bez prestanka. Sve ovisi o odgoju. ipak postoji jedna pasmina koja me iritira uzasno.. PINC! :))

jan 2008.

izvini ali da li ti je anaucer naletio na policiski radar pa si provalio brzinu?
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

`ta ste navalili da beda ite oveka sa psima? Te grize za grkljan, te brz ko munja, te osetie ga na vutru iz nema ke dok je on joa u srbiji...tra la la .. Ma bre on e granicu da prespava i niko ga nae kinjiti ni proveravati kao ato nikoga do sada nisu.:snupi:
mr.skunkAMBASADOR

jan 2008.

ej moderatori mo~e ovo pod ~ivotinje pa da nastavim svoju sagu o njemackim lovnim terijerima koje obozavam. hehehehehehehe salim se naravno nego vidis kako svaku temu treba podrzati i od nicega ispadne dobar topic :joint:
Weed KillahPOZNAVALAC

jan 2008.

@balcan.. jok, na srecu nije bilo murijaka. :) zivio sam u to doba na selu a svaki dan smo isli u grad autom. Kad bi sjeli u auto, posto pas nije bio vezan niti ista, on bi trcao za autom. Tako znam koja je brzina bila. Doslovce 60kmh je mogao drzati po minutu dvije bez odustajanja. A onda laganim tempom doma.. :) bio je lud ko siba.. beba moja.. dok mi ga redneki nisu upucali..
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Ma aniclu u arapu, a vutru uvali nekom drugom da nosi i bie sve OK.:thumb:

jan 2008.

Ljudi opuateno ne nosim 10 kg vec 10g snaci cu se nekako. Nego cimanje mi je jedan je kod nas proale godine iz akole pao izbacili ga zbog ganje,ali za njega su znali natripovala ga profesorica i on prizno. Ispri ala mu je pricu o psima i rekla je da ce biti tamo
mari-huan-koISTRAŽIVAČ

jan 2008.

E, jel vidia kako su proali oni koji su sluaali pri e o psima??? A verujem da te pri e nisu bile ni upola ~ivopisne kao balkanove i kilahove. Zato ti posluaaj mene i uatekaj tu gand~icu u kesicu pa u sendvi ili kako ti je aandor napisao u kondom pa u nutelu. Aj zdravo i sreno!

jan 2008.

Hahaha, a nasi murjaci su cudni. Neznam gdje da skrijes,oni traze... Pogotovo ako ofirno izgledas. Ja imam pirs, poduga, cupava kosa. jednom su me toliko peglali preko granice da su me jedva pustili hahaha ugl. najgori dio i jesto to sto nisam imala nista uza se hahahahaha
PacoxENTUZIJASTA

jan 2008.

Najbolje je da stavis u sendvic, pa na granici kao jedes, a ako dovedu psa koji pocne da te njuska ti samo NJAM i ode dokazi :b_woot:

jan 2008.

Stara mi pricala kako su jednom neka dva frenda odlucila otic do Maarske,onako iz zajebancije,niat kupovat,malo razgledat gradove,zabavt se,probat hranu.....i tako sve ato su si kupili je kravata i sendwich.Kad su doali na granicu,otvore oni gepek,nema niata,niata pod sjedalima.........i carinicima je to bilo toliko sumnjivo,jer svi se vracaju puni gepeci ili bar neato a ovi bez icega.Zadr~ali su ih 2 dana i doslovce im rastavili auto da zavir u svaku prazninu. ZAKLJUCAK:Ako idete autom ne kupujte samo drogu,nakupujte i drugih stvari(ne bongova).
WEED_NOVI_SADISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Pa najlaksi nacin da to uradis ne kazem da sam ja to radio al sam cuo je da kupis gumenkaste klikere male koji mogu da se prepolove na pola ili nesto u obliku vece tablete ali cak mozes i tablete od odredjenih lekova koji su veci prepoloviti isprazniti i napuniti travom tako nekih 40 do 100 tableta sa hlebom bez problema moz progutati i drzati do 6 sati tableta progutas i kad predjes odes i iseres se negde u sumu ili gde vec stanes da obavis s***** i pokupis tablete i eto ni kerovi ti ne mogu nista 100% ako ides busom stavis iznad rezervoara zalepis,ako ides kolima najbolje je da stavis u retrovizore da ih napunis itd jos milion primera ali najbolje je da stavis u kofu sa katranom u specijalnu kutijicu a kutijicu u kofu itd srecno druze...
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

A majke ti i do gutanja smo doali ko u onom jednom filmu di ~ene heroin avercaju u ~elucu mislim nije mi baa toliko do dima da ga jedem pa serem pa puaim, nisam gadljiv ni najmanje ali ko e to gutat i onda to eprkat iz govana ma daj ajde rae u suv bit... joa da mi govna pod nokte zapnu i iza uaiju se zavuku

jan 2008.

WEED_NOVI_SAD nevjerovatna je koli ina sranja koju mo~ea napisati u jednom postu... wow
delboyLEGENDA

jan 2008.

A frajer je to opisao tak detaljno da vjerujem da je to i napravio. Pa nebi isao jest pa srat pa pusit...pa ti si lud. Ovaj post zasluzuje bar -30 bodova. odvratno.
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

WEED_NOVI_SAD--ahahahahah,vristim,ti si lud, nemres to napravit, di ces kopati po govnu svom, onda nebi ni furo sa sobom ak bi to napravio weed _kilah---citao sam sve do sada i apsoluno se slazem s tobom, brijem da je lik upravu 110%!!!!a i tesko da ce te prek granice provjeravati psi ak ides autom ili nekim kopnenim prijevozom, budi chil i to je to a ovo zbuksaj u kosu ak imas cupu i omotaj tek toliko vreciama al drito prije granice, nekih 10 min prije! Tak bi ja napravio!!!!
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

ma lik me je nasmijo do suza...hhhhhh...nemojte mu oduzimati bodove jer mu je ovaj upad bio fakat carski!!!!!!!! Svaka cast...nasmijo sam se kad sam se najmanje nado! i jos uvijek vristim! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

jan 2008.

Gluposti. 1.Ako ispraznia bilo koju kapsulu od bilo kojeg ljeka i napunia sa travom ili necim drugim,ovojnica ce se raspasti u ~eludcu jako brzo,gotovo odmah,jednako ko da je i dalje ljek u kapsuli. 2.Ne jesti,jer ce to uzrokovati da ~eludac pocene ispuatati kiseline i puno toga bi se moglo razgraditi u cemu ti cuvas drogu. Jel netko zna kakva je procedura za put avionom?Ne bi ovo radio da puaim neato ia eprkano iz govneta ali progutat pa se izrigat kad dodjem na cilj,to mo~e.
RadeAMBASADOR

jan 2008.

Pre tri dana iz New Yorka sam se vratio u nasu lepu domovinu, na aerodromu u NY. pedeset ljudiprolazi skener i carinu ja dolazim na red i odvajaju me.... Ljudi znaju svoj posao, nisam nista pusio sigurno deset da na pre tog pretresa: Da ne duzim, kad su me odvojili odvedu me u neku spravu koja izagleda kao svemirski WC, stojim unutra polu go i bos prilazi debela crnkinja i okrece prekidac i iz milion malih otvora na mene izlete vazduh pod pritiskom. Ja se usro nisam znao u prvom trenutku sta se desava. Izadjem odatle i provalim na ekranu 10-ak natpisa razlicitih droga i u produzetku da sam negativan. Sreca da nisam poneo ono sto sam kupio drugu... NIKAD NISI SIGURAN!!! ONI SU NEGDE TAMO....
pachaISTRAŽIVAČ

feb 2008.

evo vam sigurne metode. Uzmete do 10,15 grama trave, skanka,sta god i sve to lepo dobro uvijete u vise folija,kesa, moze da se stavi i u kondom. onda uzmete neki jako mirisan sampon ( mi smo trpali u head&shoulders ) i u njega nabijete sve to ( naravno prospite pre toga malo da bi stalo ). onda taj sampon stavite u neseser, pa taj neseser u torbu. ovako smo prolazili dosta granca u zivotu, mada nije testrano sa psima. ja licno nikada ni nisam video te pse. u svakom slucaju srecno
SvjetloIstineAMBASADOR

mar 2008.

evo jedan poprilicno bulletproof plan ako se dobro izvede... (funkcionira pod pretpostavkom da nece radit DNA analizu radi par grama :) doduse mi smo nosili shit, ali po istom principu bi trebalo funkcionirat i za travu... dakle, od nekud sam cuo da cucki nemogu mirisat kroz kavu, to vjerojatno nije istina, ali ima caka dalje... vrijedi ako ides busom.. - dakle, u onu malu limenu posudicu od kave sam stavio kocku shita (jedno 6-7 grama), i to tako da sam sto manje probao otvorit onaj aluminijski pokrivac koji bude (kojeg kad odljepis nemozes zaljepit vise..) , uglavnom, zatvorio tako sa tim aluminijskim i vratio originalni poklopac gore... sve sam radio rukavicama tako da nema otisaka. sve to stavio u obicnu vrecicu i u jos jednu obicnu vrecicu. - zato da mogu dirati vanjsku vrecicu bez rukavica (makar mislim da se nemogu otisci kupit sa vrecice, ali za svaki slucaj...) - i sve sto sam napravio je da sam usao prvi u bus, i na skroz drugi kraj autobusa (gdje nisam sjedio) - izvadio dirajuci samo vanjsku vrecicu - ovu unutarnju vrecicu sa posudom, i tako stavio na mjesto di ljudi inace stavljaju rucnu prtljagu i jakne u busu (ono iznad glave)... i samo se isetao van (pazeci naravno da me nitko ne vidi... dakle, psima je tesko mirisat "u zrak", i jos im dodatno otezava miris kave, a i da nadju to sve, nemogu apsolutno nikako dokazati da uopce ima veze samnom. a nitko od ostalih putnika iz busa se nece cudit kaj radi posuda sa kavom gore, niti otvarat itd.. uglavnom, prosli sve granice bez po frke, ... - taj shit je bio losh i sredili ga frend i ja u jedno 4 dana... a onda smo uspjeli u francuskoj gdje smo bili, nabavit neki marokanski bolesni za jedno 3 puta manje para :) poanta: mislim da je metoda predobra, ali ako idete u francusku - nemojte nositi nista, radije pitajte tamo :)
green_goblinISTRAŽIVAČ

mar 2008.

heh... da, to bi moglo biti sranje, ali opet... murijak na vutri ?! sumnjam da dolaze vamo.. ali opet, nikad nije previse opreza
LedoENTUZIJASTA

mar 2008.

SvijetloIstine, ja mislim da je to previse posla i zezancije za 6-7 grama, ja sam nosio 10-ak grama trave u jakni u djepu na rukavu... Ako si bas tolki baksuz da ti na granici budu psi i jos njuskaju po autobusu, sto ja nikad nisam vidio niti cuo od nekoga. Ako se psi vec najdu tamo, onda njuskaju po bunkeru u busu... Tak da tolki poslovi se neisplate, jedino se jos moze desit da te neko vidi pa prijavi:)
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

A jednostavno na granici imaj to ato prenosia pri ruci i imaj bocu vode i ako dolazi ker progutaj sve fino i nema
choki123POZNAVALAC

mar 2008.

Zanima me za nosit sjemenke preko granice,nosio bi jedno 5 komada,putovao bih na motoru,da li psi mogu sjemenke namirisat...
Zabljak 1992POZNAVALAC

mar 2008.

kupis gumenkaste klikere male koji mogu da se prepolove na pola ili nesto u obliku vece tablete ali cak mozes i tablete od odredjenih lekova koji su veci prepoloviti isprazniti i napuniti travom tako nekih 40 do 100 tableta sa hlebom bez problema moz progutati i drzati do 6 sati tableta progutas i kad predjes odes i iseres se negde u sumu ili gde vec stanes da obavis s***** Kakav kralj!!!Cuo sam da posrana vutra ima vise thc-a weed-novisad oces li mi provjerit to?
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2008.

Joj nemoj takve ideje prosipati kao prvo kapsule ti se razgrade u ~elucu jer im je to svrha mislim jesi srao ikad tablete kad si bio bolestan i vutra s govnima nema viae thc-a, i imaa temu u groblju o granici pa si tamo malo rpo itaj a za sjemenje stvarno neam pojma jer mogu namirisati a vjerojatno te nee kerovima ni gledati osim ako si baa sumnjiv
Zabljak 1992POZNAVALAC

mar 2008.

Ma Zajebavam se bre kakva govna i thc!!!:icon_arrow:Nego ovaj kolega iz novoga sada nasmija do suza ovo s kapsulama i to!Sandore o Samane fora fora
LedoENTUZIJASTA

mar 2008.

Provices strunu za pecanje kroz sjemenke i napravis si lan i, ne ea sigurno nikom bit sumljiv... O struni pogledat vise na, Sport>Ribolov :-) sorry, moro sam ovo rec...lol
Zabljak 1992POZNAVALAC

mar 2008.

:icon_lol:Ma malo zajebancije nije na odmet...Ovo sa ogrlicom ide sigurno...

sep 2011.

Pozdrav ljudi. Ovako da ne bih otvarao dve nove teme (jednu za upoznavanje i drugu za pitanje koje se vezuje za ovu temu), resio sam da sve to uradim ovde. Unapred se izvinjavam sto pisem na temi koja nije aktivna ali nema smisla otvarati novu. Inace pozdrav svima, nadam se da cemo se lepo druziti :) Ovako sad za 15-16 dana idemo na matursku ekskurziju u Prag. Drugarica i ja hocemo da ponesemo jedno 5-10 grama, idemo autobusom ali nismo sigurni gde da sakrijemo. Inace idemo preko Madjarske, znaci samo ta granica je problem, posle kroz Slovacku i Cesku se ulazi bez stajanja. Procitao sam celu temu ali i dalje nisam siguran. Moze li neko da mi kaze da li je nosio ovako malu kolicinu preko granice, npr. preko Madjarske i da mi kaze iskustvo svoje? Mislio sam da negde pre granice samo bacim negde paket, mozda gore iznad sedista, ili u kantu ili na pod negde (kod wc-a ili nesto) pa posle da uzmem? A drugarica je mislila u grudnjak da stavi ali nismo sigurni ni to :icon_lol: Inace znam da u Pragu moze da se nadje trava lako, ali nije to bas tako lako, bio sam pre mesec dana sa nekom firmom u Brno i u Prag i nisam uspeo da nadjem zato i gledamo da ponesemo :) I da, pre 5-6 dana sam prvi put pusio i to sa jednim iskusnim pusacem, i mogu da vam kazem super nam je bilo, nisam verovao pukla me je smejalica 3 sata i osecao sam se extra :banana_rasta: Pozdrav svima i hvala! :)
crookrutniENTUZIJASTA

sep 2011.

Ma nemaa nikakvih problema na granici , samo doea do carinika i ka~ea mu da imaa za prijavit 10 grama trave za vlastitu uporabu . Carinik se samo nasmije i pusti te .

sep 2011.

Bravo :icon_lol: Mozda neki ozbiljniji odgovor? somebody, anybody? :D
SekachAMBASADOR

sep 2011.

U vrecicu i zalijepi ispod autobusa...ili ispod nekog sjedala...uglavnom sto dalje od sebe... Sanse su da vas nitko nece pregledavati, ali za svaki slucaj ako se nade pas u blizini bolje da nije blizu tebe...
SiDAMBASADOR

sep 2011.

opet :ohno: ja nisam za takve diskusije na forumu, ja bih te kaznio, ali ne pita se mene.. avercanje preko granice mi baa ne sjeda,.. nemoj niata nositi, kao ato svakome klincu ka~em, sjebat ea i sebe i roditelje rae si tamo kupi ako ve moraa puait ne isplati ti se uniatiti putovanje da bi bio frajer zato jer imaa petardu u d~epu, ima druga ijih na ina da se doka~ea curama, ili de kima :rofl:
HighBadgerPOZNAVALAC

sep 2011.

Aloo breee, ides u Prag! :D Ne znam kako nisi tamo uspeo da nadjes.... Ja da idem u Prag nista ne bih ni nosila... (: Tako da, nemoj da se za*ebavas nego se bolje tamo potrudi da zavrsis nesto...

sep 2011.

Aha hvala, hmm mislio sam zadnje stajanje pred granicu samo da bacim negde (gore iznad sedista, u kantu, kod wc-a negde ili u neku rupu nesto da izmislim). Inace ajd` kad toliko pricate o kupovini u Pragu, dajte mi molim vas neke smernice tipa kako da nadjem, da gledam ljude na ulici pa da se nadam da ce neko da mi ponudi ili mozda imaju shopove nznm nisam pametan :icon_lol: U svakom slucaju, svaka pomoc je dobrodosla :))) Hvala unapred!
Corto MalteseISTRAŽIVAČ

sep 2011.

Nemoj se zajebavati sa nosenjem vuje u Prag.Ja i ortak smo bili pre 2 meseca,i mogu ti reci da sam se bas iznenadio kada smo usli u Cesku.Odmah ispred naseg autobusa se pojavila pandurska kola sa natpisom "Please follow us " .Srecom nismo nosili nista od vuje ,a murija nas je odvela u neki hangar pun pandura .Ceo autobus su razsrafljivali jedno sat vremen.Naravno izveli su 2 kera da temeljno ispitaju prtljag kao da nosimo ne znam sta.Ne mora da znaci da ce i vas startovati ali ako prenosis bas dobro ustekaj.A sto se nabavke u pragu tice obavezno poseti Chapeau Rouge(blizu astronomskog sata ) ,odes lepo u wc ,tamo sedi crnja sa tasnicom i to je to :) E da ako te interesuju i druge stvari poput headshopova toga imas mali milion :D A ako si u mogucnosti poseti i javnu kucu Misel .Neces se pokajati xexe

sep 2011.

haa? :O ozbiljno? lele znaci startovali vas zesce :/ Cek to ste sa ekskurzijom bili ili? Jel taj sat, to je neko poznato mesto u Pragu? mislite da cemo da posecujemo to? ma inace idu 3 autobusa cela skola a cuo sam prica se da ce bar njih 10-ak da nose, tako da ako padnem ja pasce mnogo njih :icon_lol: a da, i za javnu kucu sam vec odvojio kintu ;) :D
mali_1.3AMBASADOR

sep 2011.

ja ti isto nebi preporucija prenosenje vutre preko grane, ali ako vec prenosis to sta ti je sekac reka stavi sto dalje od sebe, dobro zapakiraj i to sve stavi u jedan najlon veci sa paprom (biberom) da pas nemoze nanjusit...stavi razredniku ispod sica :D inace ja nebi prenosija iz razloga sta njihova vutra ubijaaaaaa, kad san ja bija na ekskurziji nabavit je bilo prelako i povoljno, samo ces viditi milion onih crnaca po ulicama, oni su uglavnom bezopasni, pricaju odlicno engleski, nikad ne nosi sve pare sa sobom jer je mog prijatelja jedan crnac odvea u ulicicu i izvadija pistolj te ga opljacka, zato nemoj nikako sam biti s njima... posjeti hot peppers :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se