VUTRA
ForumZajednicaOfftopicVojska i duvanje ??
LEGACY

Vojska i duvanje ??

52 odgovora2,518 pregleda
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Pozz, razmisljao sam o dobrovoljnom sluzenju vojnog roka, e sad' cuo sam neke price da se na tom sistematskom pregledu testira krv na thc, zanima me je li to istina i da li se tokom sluzenja moze duvati da li ima neka dodatna testiranja... ? Inace ja ne mogu a da ne spusim petardu nedeljno...
bLuNt.zLEGENDA

jan 2020.

Davno bijah u vojsci i tada nije bilo testiranja... no od cimerice buraz je u profi vojsci i prilicno je mlad pa sam siguran da ce znat. Pitam sutra pa ti javim ako netko ne uleti sa odgovorom prije :) ....moje osobno misljenje je da NE RADE testove. edit: WHY?!!!??! nemrem prestat razmisljat... zanima me full.. zasto bi to htio?
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

jan 2020.

ja sam kao nesto cuo da rade ali nisam siguran, ajde javi ti i hvala u svakom slucaju : ) Pa hteo bih pokusati sa vojskom posto mi je to jedno od interesovanja, a i kad odsluzis vojni rok posle mozes biti tzv '' ugovorac '' tako da mi je bolje to nego da radim u nekoj fabrici kao rob za 200/250e... A znam sebe tako da bez vutre ne bi mogao ni 2 dana izdrzati u vojsci :D

jan 2020.

Ako si iz Srbije ne testira se, kakav thc, kakvi bakraci, ljudi se puccaju svim i svacim pa sluze, cak i u Titino vrijeme bilo je koliko hoces njih na horsu pa su sluzili, a ne sad. Samo se ti prijavi i sluzi opusteno. Sjeti se nekad i cimera iz vojske :D

jan 2020.

Ja sam daaaavno bio u vojsci... Na sistematski sam dosao napuaen sa drugom iz akole. Dakle, nije bilo niata u vezi toga. Dobili nalaze da smo zdravi i to je to. Ali to je bilo prije 25+ godina. Ovo sad, sa profesionalnom vojskom (ugovorac) je druga pri a, jer radia za pare, postoji mogunost pregleda na droge, ato ima logike.

jan 2020.

Ma nece on da bude ugovorac buraz, nego dobrovoljac, haha :D Nema posao, mlad, pa hoce da odsluzi vojsku, posto nije obavezan vojni rok u srbiji, svako moze da se prijavi dobrovoljno. Mislim da je sluzenje 6mj.

jan 2020.

Aha... Nisam skontao da je iz Srbije... Kod nas je sluzenje vojnog roka ukinut 2002 godine.

jan 2020.

Kod nas jeste, i kod njih je bilo cini mi se, pa su opet to vratili na dobrovoljno samo, ili je bilo obavezno do neke godine pa su prebacili u dobrovoljno. Nesto jes, ebat ga. Sigurno je iz srbije, cim kaze da bi dobrovoljjno sluzio, a ne radio kao ugovorac i to :D

jan 2020.

Da, u pravu si, nije kao kod nas. Oni koji hoce mogu odsluziti, a kod nas ukinuto skroz. Dakle, mozes samo ici kao ugovorac, ali i za to treba atela (veza)

jan 2020.

Bas tako, i to debela stela :D
daktilografAMBASADOR

jan 2020.

Bio ja skoro u vojsci. Za tamo te niko ne testira, duvka zavisi od toga kakva je klasa, ali obi no po etkom drugog meseca negde posle zakletve idu testovi za par odabranih. Ako imaa gradsku adresu a takvih je tamo malo, ako motaa duvan, ako atr ia na neki na in, ako ti ko meni padne na pamet da pravia sprdnju i prijavia se za lekarski kod psihologa.... Bude 3-4 oveka i ka~u vam da idete na neke radove, strpaju vas u vozilo i idete bleja na VMA, piakia u aaicu i nazad u kasarnu...
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Zapravo imam posao, kao sto sam rekao radim u fabrici ko rob jebeni za 250e.... Prvo se ide dobrovoljno na 6 mj a posle toga ako hoces mozes da nastavis da radis kao ugovorac za platu od oko 250/300e. Imam za to kao neku ''vezicu'' jer mi je brat od strica u tome godinama, lik je sad vise po bolovanjima nego sto je na poslu xd a i kad radi vecinom je na dezurstvu i ubija se od dosade... Naravno vojska nije bleja i izlet ali nije ni kao sto je bila pre...

jan 2020.

Ja bih to batalio... Osim ako nisi general i imaa platu oko 5 milja evra.

jan 2020.

Slazem se u potpunosti sa Saletom :D 250e je 0 bodova za vojnika a i inace za covjeka.
daktilografAMBASADOR

jan 2020.

Znaa li engleski? Pazi vojska je kul ako baa baa ne znaa ata ea sa svojim ~ivotom... Raditi za vojsku nije loae i ful plata ti izae na nekih 40-50k kad se sve sabere, ali odslu~enje je gubljenje vremena.... Gledaj da zabodea neku aljaku pre nego ato odea tamo, jer kad imaa odslu~eno, uvek e te vui da je to najlakaa opcija. Sledea klasa ti je u martu i ako ve idea gledaj da zabodea dobar ves to ti je bitno, u vojnom odseku to mo~ea da izburgijaa, a roaka pitaj za savet, znam da je pvo lagan, bitno je da nisi peaadija... Ra unaj da ea biti sa generacijom 2k i2k1... Pa ti kako odlu ia
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Engleski znam solidno Mozda bih mogao da se povadim za ovo sto si ti rekao za pesadiju, imao sam saobracajku pre par godina i sjebao sam kicmu, frakturu prsljena sam imao tako da cu videti ili nesto za logistiku ili ono kao IT fazon
daktilografAMBASADOR

jan 2020.

Tra~i brate posao koji se radi za Ameriku tipa dispatch kamiona, limuzina, kombija za selidbe ili brokeraj ili tako neato, veruj bratu hahaha mnogo je bolje od vojske Ma ne moraa da se vadia samo odea sa spikom e ja bi voleo to da budem ako mo~e i prebacie te.
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

jan 2020.

Jeste baki bolje od vojske da zapalis za Ameriju ali da bi dobio vizu i dozvolu za ulazak tamo treba da se otelis a kamo li da nadjes posao tamo... Jedino preko nekog faksa, firme tj preko neke preporuke, msm verovatno znas bolje od mene to... A i iskreno jebeno je to da zapalis na nekoliko godina odavde, za 1 godinu se svasta promeni u porodici i okolini a kamo li za 5 godina, zamisli rikne ti baba, deda ne daj Boze ili neko bliskiji, pa morao bi da se urokam tamo od nekog opijuma i da me nadju mrtvog... Nisam ti ja za to, svaka cast onima koji to mogu, ja i u vojci bi jedva izdrzao 6 metra dana, jbg vuce me ta nostalgija za krajem, kucom i sve to .... A i lepo me udarila ova cigara :D pa sam se malo vise raskenjao..
daktilografAMBASADOR

jan 2020.

Hahaha iz Srbije da radia tamo. Ja radim iz kancelarije u Srbiji za Amere to sam mislio, kao razmialjaj o outsorsingu nekom...

jan 2020.

Pa ja, nisi lud ici glavu gubit za Amere :D
GroffAMBASADOR

jan 2020.

Teako da bi proaao lije ni ki sa takvom ozljedom.
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Verijem da bih, jer me to ne ometa u nikakvim normalnim aktivnostima, boli me na ''promenu vremena'' i ne smem da dizem nista tesko jer me narednih nekoliko dana ubijaju ledja. Doktor kada je pogledao prvi snimak rekao je da sam imao srece jer je samo fraktura prsljena u pitanju, nije se pomerio, da se pomerio ostao bih nepokretan, sada je sve zaraslo ali mi je smanjena visina tela prsljena... To je bilo pre 3/4 godine, delile su me sekunde od invalidskih kolica, ali sada je sve ok, kako je moglo da bude... Mi to nismo prijavili policiji, nismo zvali ni hitnu nego sam direkt otisao tamo i rekao da sam pao niz stepenice, tako pise i u izvestaju, da ga ortak koji je vozio auto ne bi najeb'o jer nije imao dozvolu, ali to je prica za sebe...

feb 2020.

Kako mislis da ces onda proci obuku pod punom borbenom opremom ako ne smijes nista tesko :) nisi ti za vojske buraz s tom sjebanom kicmom, batali :)
Majstor UgvejISTRAŽIVAČ

feb 2020.

Burke obuka je najmanji problem, najveci problem ce biti ako me testiraju na THC, morace aparat da nose na bazdarenje :D a i skrenuo si sa teme malo :D

feb 2020.

hahaha, pa vec sam ti rekao, ne testiraju na thc ako hoces dobrovoljno da se prijavis i sluzis 6mj koliko i traje obuka. A ako hoces da radis u vojsci, sretni vojnika ili nekog sa cinovima na sajmu naoruzanja u Beogradu ili bilo gdje na ulici i pitaj opusteno, ne hapse zbog toga :D

feb 2020.

pazi ~elja mladi oe e da se neispune, kaka vojska, uniforma, pogledaj film vojni i vataj se zemlje, hrane, sunca, ~uljeva malo, i svaki dan koji tako pro~ivia dobro se nasmij i sjeti sve stoke koja mora da se javi nekom ujutro u 7, ato se vataa lanaca i robije kad si slobodan roen? imam frenda baa u dr~avi je "top cop", djece napravio, mislio sve najbolje, sad se pati skoro je 40 god., oko njega banda, lopovi, kradu na milijarde a njegova oprema od rata skoro, jedva eka penziju, ka~e nikad djecu neda toj bandi izdajni koj....bje~ od dr~ave i vojske, danas o temama koje te zanimaju sam sve skontaa i saznaa, i nemoraa se trzat svaki dan o e te zapovjednik testirat, kolega prijavit, il ea imat malu prometnu u kojoj nisi kriv ali ide test, a ti u uniformi slu ajno, eo sranja milion.... uti doma, motaj i planiraj utvrdu svoju... ::roor:: il zaboravi na sve nas koji briaemo guzicu rizlama, i nau i slagat krevet za minutu ko u korelu....

feb 2020.

Sto se tice vojnog roka ne znam, ali tu se toliko malo ljudi prijavi pa sad jos kad bi ih testirali ko zna kolko bi ostalo, a za mirovne misije i rad pri vojsci verovatno da testiraju. http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/2325165/program-prevencije-narkomanije-u-vojsci.html

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se