LEGACY
Rookie na Vutri.org
24 odgovora1,515 pregleda
Virtuous
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
VirtuousISTRAŽIVAČ
apr 2009.
apr 2009.#1
Alo ekipa, moj naklon. Sjajan forum, pravi mali community. Nego, eto, ja nov, pun pitanja, radoznao pa da po
nemo.
01. Koja su vaaa iskustva sa dugoro
nim utjecajem regularnog duvanja? Jel vam negativno utjecalo na iata? Npr. libido, pamenje (kratkoro
no i dugoro
no), ponaaanje (viae nervozni, manje nervozni)...itd?
02. Nedavno je izaalo istra~ivanje u kojem se tvrdi da osoba koja po
ne duvati sa npr. 18 godina i prestane u 24-oj, i dalje ostaje na emocionalnoj razini 18-godianjaka poato joj biljka navodno sprije
ava emocionalni razvoj?
Mislim, iskreno, veinu istra~ivanja nabijem na qrac jer su izvori tih podataka uvijek sumnjivi, ankete su sranje od procjene ako mene pitate, a i mislim da bi bilo bolje ulupati pare u neki ozbiljan problem.
03. Jeste ikada imali problema sa ovim site-om? O
igledno postoji sloboda govora, ali je li netko imao negativna iskustva sa trace-anjem ip-a, itd.? Jel svi koristite proxye ili surfate regularno? Pitam tako da pazim ubudue. Da li mo~ete uope kontrolirati tko je tko?
04. Jel postoji ikakvo dokazano istra~ivanje koje upuuje na fizi
ke atetu za organizam pri konzumaciji mj? Iskreno, neki dan se vozim u busu i sluaam nekog lika kako pri
a curi koja sjedi pored njega:''E, znaa ata, pljugao sam nekih 10 godina, ono svaki dana po 5 ogromnih fruli, ali sad sam prestao i super mi je...itd.''. Lik izgleda ko' da ga je vlak zgazio i kao da se valjao u dopu tih 10 godina, a ne puaio travu. Jebiga, zamislio sam se da ne sjednem na njegovo mjesto jednog dana.
Puqnem ja joa pitanja ako mi ato padne na pamet. U meuvremenu, diskusija je dobrodoala.
Jebiga, ne znam jel sad svako pitanje zaslu~uje poseban topic, ali eto - da ne zagaujem forum bez veze.
Vutragenjo
ZMAJ39.529 REP
VutragenjoZMAJ
apr 2009.
apr 2009.#2
Pretjerivanje u svakom obliku bilo cega je zamorno i bezvezno. Sto prije shvatis to bolje za tebe. Ukoliko ne koristis ganju da nesto korisno postignes snjom nemoj ni koristiti. To je barem moje misljenje. Definitivno 5 frula dnevno ostavlja poslijedice. Ne znam za trajne ali neke stetne poslijedice definitivno ostavlja. Zakucat se doma danima i pusit je jednostavno lose. Ne kazem da mi se nije desilo ali trudim se da mi se vise nikad ne desi.
Sajt je na secure serveru i jedini problemi koji su bili jesu zato sto su ljudi narucivali sjemenke na svoju adresu pa ih carina zezala. Inace cool avatar.
Yami_Raziel
AMBASADOR1.929 REP12%
→ Legenda
Yami_RazielAMBASADOR
apr 2009.
apr 2009.#3
I onda je svizac zamotao cokoladu u omot :D
ljudi koji to rade definitivno o tome ne pricaju u busu :)
pusti ti njega :)
kad ti pase.. pusi.. kad ne.. nemoj.. i nece biti nikakvih problema :)
slusaj samoga sebe :D
peace
Virtuous
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
VirtuousISTRAŽIVAČ
apr 2009.
apr 2009.#4
@ Vutragenjo. Bolji mi je ovaj tvoj avatar.
@ Yami, kako ti mislia ljudi koji to rade definitivno ne pri
aju o tome u busu? Da, veina pametnih vi
e na sav glas, ali ovaj se eto sada kao 'sredio' pa mu je 'super'.
5 REP10%
→ Istraživač
apr 2009.
apr 2009.#5
02. Nedavno je izaalo istra~ivanje u kojem se tvrdi da osoba koja po
ne duvati sa npr. 18 godina i prestane u 24-oj, i dalje ostaje na emocionalnoj razini 18-godianjaka poato joj biljka navodno sprije
ava emocionalni razvoj?
Neznam, ja po
ela sa 16. Bar mislim... ha ha. Sad imam skoro 32, i
ak sam mama jedne prerasne djevoj
ice koja ne samo da se dobro razvija, nego je i naprednija od mnoge druge djece. Kakvim sve glupostima ljudima truju mozak.
18 REP36%
→ Istraživač
apr 2009.
apr 2009.#6
Ne samo da marihuana nije opasna, ona je izvanredan lijek za mnoge bolesti. Drugim rijecima ganja nije stedljiva kako god ga okrenes. Zvanicno, niko nikada nije umro od marihune. Marihuana ne stvara zavisnost (tjelesnu ili psihicku). Sa marihuanom ne mozes da pretjeras: mozes da popusis (pojedes) 10 kilograma marijuana, jedino sto ce da se desi je da ces da spavas dva dana I da se probudis mamuran I sa glavoboljom. Marihuan je cudo prirode.
Problem je da vlade u skoro svim zemljama narucuju krivotvorene studije da bi uplasili populaciju. Nemoj da padnes na vladinu propagandu.
Flamey
ISTRAŽIVAČ71 REP14%
→ Entuzijasta
FlameyISTRAŽIVAČ
apr 2009.
apr 2009.#7
hmm...stetni utjecaji za mene su najgori bili da sam bio blijed ko sir i imao podocnjake do ustiju nakon duzeg vremena bez prestanka....
u zadnje vrijeme me full bacaju paranoje da cu postat shizofrenichar ili kako vec :S od kad sam pogledao onak dokumentarac od BBC-a gdje je lik koji je pusio skunk nekih 3 god poceo cut glasove u glavi i sad ih ima jedanaest....
inace odlican dokumentarac evo tko hoce da pogleda :icon_arrow: Cannabis: The Evil Weed?
Grasak99
ENTUZIJASTA272 REP18%
→ Poznavalac
Grasak99ENTUZIJASTA
apr 2009.
apr 2009.#8
Mehanizmi ovisnosti nisu do kraja razjasnjeni. Posebice sto se tice fizicke.
Ima teorija da fizicka ovisnost postoji, ali da je ona ustvari supresirana zbog toga sto se THC sprema u masnim naslagama i polagano se izlucuje mjesec dana i da zbog toga ne postoje simptomi fizicke ovisnosti.
Sto se tice psihicke, to je sve u glavi, slabija (povodljivija) osoba ce se teze odviknuti, a onaj tko je cvrst to mu nece predstavljati nikakav problem.
Iz iskustva mogu reci da je meni period psihicke ovisnosti jako kratak, al je meni sjebano da dokle god znam da imam trave ja ju moram pusit. Ne mogu ostavit sa strane za kasnije, znam da imam i moram ju popusit :D
Virtuous
ISTRAŽIVAČ112 REP41%
→ Entuzijasta
VirtuousISTRAŽIVAČ
apr 2009.
apr 2009.#9
@ noklica: jel svakodnevno duvaa ili povremeno? i, vrlo bitno, jesi duvala dok si bila trudna? Znam par cura koje jesu, ali nisam oduaevljen njihovim potomcima, a ni njima.
@ purps: koliko sam shvatio, ti ~ivia u kanadi? ato prevladava tamo? indica ili sativa?
@ flamey: 11
ega? glasova? ako je tako, mali ima problema oduvijek. sumnjam da je postao aizofreni
an od duvanja? osim ako, jebiga, nije ekstremno labilan pa je sam sebe uvjerio da je lud ko' tro*****.
@ grasak99: ma i meni je to problem da dok imam ne prestajem... zato nabavljam vrlo malo i vrlo rijetko.
Flamey
ISTRAŽIVAČ71 REP14%
→ Entuzijasta
FlameyISTRAŽIVAČ
apr 2009.
apr 2009.#10
Da 11 glasova :S ma u dokumentarcu je nekako to pojaanjeno kao da trava ima u sebi thc i jos neki cbd ili tako nes ne sjecam se. Taj zovimo ga cbd sprjecava psihozu kod osoba koje puse, ali kako svi pokusavaju napravit travu sa vecim postotkom thc-a gubi se taj drugi spoj i ostaje samo thc.... Kako je ovaj u dokumentarcu pusio samo skunk i to bez prestanka, a niko u obitelji mu nema neku psihi
ku bolest dobio tip valjda shizo....
ma pogledajte dokumentarac u proslom postu vam je link. Govori o tome otkud je cannabis dosao, tko ga je sve koristio, kako djeluje, dobre, lose strane....bla...bla...bla
Bong&Hrvati
ENTUZIJASTA261 REP15%
→ Poznavalac
Bong&HrvatiENTUZIJASTA
apr 2009.
apr 2009.#11
najstetniji utjecaj je taj, da kad vidim dragu nam policiju, bio ja legalan il ilegalan, nije mi dobro.
paranoja
DirtyD
ENTUZIJASTA386 REP47%
→ Poznavalac
DirtyDENTUZIJASTA
apr 2009.
apr 2009.#12
ma istrazivanje je bilo da su liku ubrizgali THC i CBD i smijo se i tak....a sam THC ga je ucinio paranoicnim al to je jer ni naviko... a ovo sa skunkom je glupost i on ima CBD... a ovaj tvoj ga itekako ima... mogla mu se ispoljit shizofrenija od trave al i od cigare...
I Sative ciste, ne hibridi imaju punoooooooooooo THC-a u odnosu na CBD pa Afrikanci i sta ja znam ne lude...
5 REP10%
→ Istraživač
apr 2009.
apr 2009.#13
@ noklica: jel svakodnevno duvaa ili povremeno? i, vrlo bitno, jesi duvala dok si bila trudna? Znam par cura koje jesu, ali nisam oduaevljen njihovim potomcima, a ni njima.
Recimo svakodnevno i da jesam i dok sam bila trudna, ali manje. U prva tri mjeseca baa i ne. Mala je ful zdrava i prelijepa.
apr 2009.
1 / 13
apr 2009.
apr 2009.