LEGACY
Jeste gladni?
50 odgovora3,241 pregleda
domba
POZNAVALAC918 REP35%
→ Ambasador
dombaPOZNAVALAC
mar 2007.
mar 2007.#1
http://www.attilahildmann.com/en/steak_recipe/how_to_make_a_steak.html
:D
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#2
I onda se svi oko mene
ude zaato sam vegetarijanac. Ovo je jedan od razloga, makar ne najbitniji...
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#3
Gledao sam ja sve ovo uzivo :( I dalje jedem meso... Nije bas zdravo ne jesti meso.
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#4
Bez brige... mo~e se lako i jednostavno nadomjestiti sa drugom hranom... Naa organizam jest graen da se hrani mesom, ali ja jednostavo nemogu to jesti, niti na silu.
Bloodspiller
POZNAVALAC1.123 REP58%
→ Ambasador
BloodspillerPOZNAVALAC
mar 2007.
mar 2007.#5
Probao sam ne jesti meso.. Nije mi ialo... Drasti
no sam po
eo mraaviti!
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#6
A ja od kad sam prestao jesti meso drasti
no sam se po
eo debljati! :) ...ne ozbiljno. Vjerojatno zato jer sam viae po
eo jesti mlije
ne proizvode. No uglavnom vegetarijanac sam ve godinu dana, jedem sve ukusno osim mesa, nikakve posebne hrane ili ata ja znam. Zdravlje mi je dobro, vitalan sam, energija na normalnoj razini, do sada nikakvi znakovi nedostatka ne
ega ili znakovi bolesti makar i prehlade... Kada ostali jedu za ru
kom meso, ja jedem samo priloge, i ne osje
am pove
anu potrebu za hranom... sve ovisi o organizmu svakog od nas...
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#7
hm... interesantno... Koja druga hrana? Planiram da se bacim na neku dijetu (ugojio sam se). Sta ti jedes?
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#8
Ako ~elia smraaviti nije fora u tome da prestanea jesti meso nego da smanjia obroke i po
nea biti tjelesno aktivan. Moj ujak je isto vegetarijanac ali je debeo jer previae voli jesti makar to nije meso :) ...uglavnom koliko je poznato soja je najbolji nadomjestak za meso ( i sjeme cannabisa :)
(budisti ne jedu meso pa koliko ja znam nemaju kolektivnih problema da im neato nedostaje)
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#10
samo ne teretana,tek to nije zdravo
dugo sam trenirao i igrao vaterpolo
sada da me vidis rekao bi da sam u punom treningu i da se ne vadim iz teretane
a ja zadnjih 10god. jedino ronjenje na dah (podvodni ribolov)
kada se priodno razvijes i dobijes prirodne misice to ostaje na tebi
kada se napumpas u teretani,to splasne
(svaka cast onima koji znaju da koriste teretanu na pravi nacin)
crveno meso jedem rijetko,mozda biftek ako znam porijeklo i to samo sitno isjeckan sa zacinima bez termo obrade
i ribu,uf to bi mogao svaki dan,samo morsku,ali sada sam 600km od mora fuck
e da volim i svjezi mozak pohovani (tolko svjez da jos razmislja,pa me uhvate zivotinjske misli; gdje dobru travu da nadjem:-)
Inq
AMBASADOR2.606 REP32%
→ Legenda
InqAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#11
Prijatelj ima teretanu i zavrsio je DIF. On zna kako i sta... ne da pumpas misice vec da izgledas normalno razvijeno... Zato cu ici u teretanu...
al smo zachatali temu :)
PSG fan
ENTUZIJASTA246 REP12%
→ Poznavalac
PSG fanENTUZIJASTA
mar 2007.
mar 2007.#12
ljudi u umerenim kolicinama sve je ok, i meso i teretana i vutra i sve..
samo ne treba preterivati ni sa cim.
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#14
Ja jedem meso i volim ga i neznam nemislim toliko loae o tome klanju i tako mislim smrt je rijetko kad lijepa to je normalno. Nebi se nikad mogao naviknut da nejedem meso a i ne~elim
domba
POZNAVALAC918 REP35%
→ Ambasador
dombaPOZNAVALAC
mar 2007.
mar 2007.#15
Hm..nisam nikada niti pomislio da budem vegeterijanac jel koliko ti mrzia meso toliko ja mrzim voe i povre :)....nekako nemogu obrok bez mesa zamisliti.....ali iskreno,htjeo bih to probati,bar na 1 mjesec da mi smo netko servira vegeterijansku hranu,...pa ako mi se svidi ostanem...a ako ne nema veze...jako sam protiv nasilja nad ~ivotinjama,ali neznam...uvijek mogu pojesti meso..iako znam da je to prije bilo ~ivo bie......
RedSh
AMBASADOR2.308 REP23%
→ Legenda
RedShAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#16
npr. nemam nikakvo lose misljenje o ljudima koji imaju svoju hranu, svoje zivotinje, od kojih zivi cijela familija. On tu zivotinju nazove Dolly, hrani ju...mazi i pazi...kada zatreba on je iskoriti u potpunosti, kozu, dlaku, meso, kosti...
problem je sada sto se zivotinje nekontrolirano kolju radi profita, pola se ne iskoristi, ili se izmasakrira radi jednog vrijednog djela njenog tijela...i tako u nedogled. to je ono sto je gadno. Nekom seljaku usred sume normalno je ubit svoju ovcu radi hrane i ostalog, on nju cijeni jer mu daje sve.
pogledajte samo video o ovcama od cije vune beneton radi odjecu. pa da ti dode slabo.
sto se tice mene, ja jedem meso, vrlo malo i vrlo rijetko ali ga jedem. jbg...ALI zato iz nekih svojih principa ne koristim nista sto je testirano na zivotinjama ili su zivotinje koristene za neke druge svrhe, kao odjeca, roba, cirkusi i ta sranja...to je moj protest.
kad pogledas, netko ne jede meso radi zivotinje same, zao mu je...dal onda isto tako ne koristi nista testirano na zivotinjama ili roba koju nosi ili kozne patike?? na isto ti onda dode.. ne kazem za tebe weed...kazem opcenito...
Kurblaj Kan
AMBASADOR4.264 REP79%
→ Legenda
Kurblaj KanAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#17
A ato se ti
e ko~ne obue imam trenutno ko~ne patike i
izme.
A ato se ti
e tih testiranja recimo nisam protiv njih jer jednostavno se nekad mora tako neato isprobati na ~ivotinjama jer nemo~emo ipak neato ato bi moglo biti potencijalno opasno i svaata na ljudima isprobavat, ali ato se ti
e onih baa nepotrebnih gluposti naprimjer ato su onim biglima rezali kosti u nogama i atajaznam da bi vidli kak zarasta protiv toga sigurno jesam.
RedSh
AMBASADOR2.308 REP23%
→ Legenda
RedShAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#18
moram te odmah ispraviti cisto da znas za ubuduce, da se svi testovi mogu vrsiti i bez testiranja na zivotinjama, samo sto to ljudima ne odgovara jer je procedura mozda skuplja. pa je jednostavnije donjet 50 majmuna, miseva, zeceva...grozno! zapitaj se samo ovo...Ko je nama dao pravo da na njima vrsimo testove, mi sami sebi, ma bravo!:ohno: to se odnosi i na sve ostalo...na sve debilno na ovom svijetu...
npr. imas macku, psa...volis ih, mazis i pazis. jedan dan netko dode i kaze treba nam za testiranje, da vidimo ako ce novi proizvod nastetiti ljudima, a bas nam odgovaraju tvoje zivotinje. ti kazes, slobodno? uzmi ih....mislim da ne...e vidis...samo zato sto nije Osobno tvoja zivotinja onda je uredu?? ma
necu vise o ovome, nervira me cijela situacija, ne ti osobno vec sve to vezano uz tu temu.
http://www.prijatelji-zivotinja.hr/- baci oko malo, informiraj se...
BOTANIK
ISTRAŽIVAČ172 REP81%
→ Entuzijasta
BOTANIKISTRAŽIVAČ
mar 2007.
mar 2007.#19
NE UBIJ!!! dovoljno jasno! cemu sve ovo?? zapitajte se malo bolje, pa nismo predatori...
meni se to meso vise gadi, i vise mu prija naziv "ostatak leaa"
Beyond
LEGENDA5.330 REP3%
→ Zmaj
BeyondLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#20
Moja filozofija je jednostavna. Nastojim ne povrijediti nikoga. Ne ~elim da neko pati i umire radi mene. To mene ubija. Ubijanje i mu
enje bilo
ega ubija mene. Stoga nastojim ne povrijediti nikaga ne samo zbog njih nego i zbog sebe. nemogu si pommoi takav sam... Jedem samo plodove i flore i faune, i osjeam se dobro... so good...
Vuk_samotnjaK
AMBASADOR1.587 REP2%
→ Legenda
Vuk_samotnjaKAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#21
Kolega, nemoj airiti dezinformacije! Najprije se informiraj pa ea onda biti kompetentan da drugima dijelia savjete. Peace!
BTW - Ako netko treba savjete u vezi sportske prehrane(dobivanje miaine mase, definicija) i u vezi koncepcije treninga openito, slobodno mi se mo~e obratiti!
domba
POZNAVALAC918 REP35%
→ Ambasador
dombaPOZNAVALAC
mar 2007.
mar 2007.#22
e kad se ve nudia.....ina
e treniram..ali kako da smraavim a da se nezenem opet...
jednom nisam jeo niata 1 tjedan pa nakraju tjedna pao u nesvjest...
imaa neku dijetu koja je normalna ali da se brzo smraavi? :)
Vuk_samotnjaK
AMBASADOR1.587 REP2%
→ Legenda
Vuk_samotnjaKAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#23
Najprije mi napiai ato i koliko
esto treniraa, ako imaa program treninga - opiai mi ga. A kao drugo, ali ne i manje va~no - opiai mi malo svoju prehranu tj. ato naj
eae jedea, koliko puta na dan jedea. Eh da - visina, te~ina i ako znaa postotak masti ili body fat index.
}ao mi je ato te gnjavim pitanjima, ali samo te tako mogu kvalitetno savjetovati...ako ~elia - mo~emo preko pm-a. Peace!
balcan_smoke
LEGENDA5.303 REP3%
→ Zmaj
balcan_smokeLEGENDA
mar 2007.
mar 2007.#24
peace zirafo
mislio sam pod prirodno bavljenje sportom
rekoh u istom postu cast izuzecima koji znaju da koriste teretanu
predpostavljam da znas da dodjes do rezultata bez preparata
koji nisu ok
znam dosta slucajeva koji su se pumpali pa splasnuli
ako ti nije problem bilo bi odlicno da napises neke osnovne greske koji ljudi prave,koje nisu zdrave
ja nemam iskustva sa teretanom sem kroz poznanstvo sa ljudima koji je koriste
meni je odbojna zbog neprirodnog okruzenja
prastaj zbog gluposti
osvjezi nas dobrim savjetom :-)
peace
domba
POZNAVALAC918 REP35%
→ Ambasador
dombaPOZNAVALAC
mar 2007.
mar 2007.#25
Treniram parkour...uglavnom nesjedim samo kod kue :)
A
uj..moja prehrana.....cigare,alkohol,slatko,trava,meso,jedem 3 puta na dan.
Visina:180cm
Te~ina:74Kg
postotak masti neznam..
ajde slo~i mi neato...
Vuk_samotnjaK
AMBASADOR1.587 REP2%
→ Legenda
Vuk_samotnjaKAMBASADOR
mar 2007.
mar 2007.#26
Poato parkour ne smatram standardnim sportom jer ve
ina ljudi ni ne zna ato je to, a i kod parkoura je ve
i naglasak na koordinaciji, snazi uma, motivaciji, okretnosti nego na samoj fizi
koj spremi tj. na nekoj posebnoj miainoj masi.
Ono ato ti preporu
am, a to bih preporu
io svima...izbaci cigarete(smanjuje ti se kapacitet plua - posljedica - loaa kondicija), alkohol(degradacija mo~danih stanica). `to se slatkog ti
e - ako ti je cilj smraaviti, izbaci ga iz prehrane, a isto tako smanji postotak unoaene masti.
Poato parkour(svaka mu
ast) nije toliko fizi
ki zahtjevan sport kao sportovi kojima se ja bavim, ne mogu govoriti iz iste perspektive.
Neu ti napisati ni plan dijete niti iata sli
no. Jedino ato je bitno je to da se po
nea kvalitetnije hraniti.
1. Preporu
am ti 5 obroka na dan, a ne 3. Manje optere
enje za ~eludac, bolje rasporeena energija tokom dana.
2. Doru
ak je najva~niji obrok, neizostavan za one koji se bave sportom. Npr - zobene pahljice, plazma keks, korn fleks itd.
3. Obroci prije treninga trebali bi sadr~avati kvalitetne ugljikohidrate ato zna
i - crni ili neka druga vrsta kruha(samo da nije bijeli ili polubijeli), ri~a, integralna tjestenina, jaja(bjelanjak+~utanjak).
4. Obrok ili obroci poslije treninga trebaju sadr~avati naravno i ugljikohidrate, ali naglasak je na proteinima. Tuna ili neka sruga vrsta ribe, sir, pilea ili purea prsa - prolazi i svinjetina ali ju ne preporu
ujem.
5. Poato imaa 74 kg, tebi je na dan potreban unos od 1,5 gr proteina po kilogramu miaine mase. A poato ne znaa body fat index - ne mogu ti to to
no izra
unati.
6. Ne jesti neposredno prije odlaska u krevet.
7. Piti oko 2-3 litre vode na dan.
8. Unositi vitamine. Bez vitamina uspjeh treninga, neovisno da li se radi o treningu mase ili definicije opada i do 30%.
Ako pak ~elia neato drasti
no, ali i efikasno - preporu
ujem tr
anje u jutro. Pojedea 2-3 bjelanjka i ideeeemoooooo. Nakon takvog treninga, obavezno 10-20 gr glukoze i 2-3 bjelanjka.
Nakon te prve faze prilagodbe mo~ea uzeti ruksak i u njega nabaciti nekoliko cigli(prema mogunostima), ostalo vezano uz prehranu je isto, samo ato mo~ea poveati broj bjelanjaka.
mar 2007.
1 / 26
mar 2007.
mar 2007.