VUTRA
ForumZajednicaOfftopicZašto se kaže fus za joint?
LEGACY

Zašto se kaže fus za joint?

34 odgovora1,272 pregleda

sep 2023.

Zaato se ka~e fus za joint?
BizzzoZMAJ

sep 2023.

A gdje to? Prvi glas
MravakLEGENDA

sep 2023.

Zasto se kaze flop za filter... Zato sto si u takvom drustvu... :rasta: :confused:

sep 2023.

Kolko znam u Osijeku
hippertripperISTRAŽIVAČ

sep 2023.

Nikad ula, dobro je znati..joa mi je onaj pipun:banana_rasta:
MravakLEGENDA

sep 2023.

Pa sta kaze taj koji je to rekao? Da ti ja kazem da se u Zadru za joint kaze firula.. Karikiram... Moze i bit nes manje zvucno kao fuf ili muf od milja a to neki salabajzer da bi bio kul izmislja rijeci...

sep 2023.

Studiram u Os i viae nepovezanih ljudi je reklo za joint - fus

sep 2023.

Buksna, bukagija, sprava, ino, top, d~uganj.... imena je milion. Zaato ih tako zovu? Zaato fus? Zato ato su kolokvijalizmi koji imaju neku zanimljivu pri u iza nastanka. Uglavnom se aire kao po~ar, ako ih ljudi prihvate - jedino ato vremenom pri a o nastanku esto izbledi ili potpuno nestane, ali naziv ostaje :) Koga briga dok radi ono ato treba ih :rasta:
jesamZMAJ

sep 2023.

ima Slavonaca pa mo~da oni znaju ili imaju kakvu ideju za fus :D i tu ima svega :) https://www.vutra.org/threads/nazivi-za-marihuanu.3100/ :) a i tu :), mada je tu lako skontat povezanost https://www.vice.com/sr/article/kbvzdm/sta-tvoj-naziv-za-vutru-govori-o-tebi :D
sone1ZMAJ

sep 2023.

Ako nije odavle onda nezz odakle, ovde kod nas u ekipi vec 20 godina i vise i tako jos uvek, bice da je podrucje, pa preslo jer ipak nije daleko ;) Mi smo pre govorili flijus, pa je to malo bzvz bilo, jer je lakse i lepse reci/cuti aj na fus, neg na flijus, zar ne? :) Kuvam kafu/idem po pivo, aj na fus ;)
BizzzoZMAJ

sep 2023.

Zato sam se udio gore. :rasta: doduse, lege I legice jesu posebne ata ea :D
delboyLEGENDA

sep 2023.

Fuss - dolazi od avabske rije i fussball, rije je u opticaju upuaenih nogometaaa, a zapo ela je kao kriptirani naziv za zapalit poslije nogometa. Zaato, iz jednostavnog razloga jer se telefoni prisluakuju, kome god jeka i uje sebe za vrijeme telefonskog poziva, dou potrebe za takvim izra~avanjem. :D

sep 2023.

I meni pade "fuß" na pamet. Ali sam kontao da je do izgleda jointa. :D Kad ga smotaš kao nogama da si motao. :D
MravakLEGENDA

sep 2023.

Fua... Nisam odande ali to nije daleka asocijacija... Pa je netko izgubio kva icu... Tko ce ga znat jezik je ziv. Ovog djela sa snimanjem bi se ogradio... Jer kog drugog nego naduvanog nogometasa da se prisluskuje... Uz sve sto nam se desava u zemlji... :rasta:
ironymousLEGENDA

sep 2023.

Koliko sam se sad nasmijao i koliko mi je drago da sam naisao na ovo E sad slusaj pricu… 2014. su legici baba i deda otisli na godisnju u Svicarsku i ona je ostala sama kod kuce. U tih 7 dana izmjenilo se sigurno 30tak ljudi u kuci. Cugalo se i palilo dan i noc. Tamo negdje treci, cetvrti dan u neko doba noci ostali smo bez pljugi i nismo imali scime smotat trubu. Lega koji je inace u svabiji je pokupio opuske od cigara i izvadio ono malo duvana sto je ostalo u njima i stim duvanom smotao joint i provalio da je to FUS. Zasto? fußboden je inace pod na njemackom. A posto su se opusci nalazili na podu nastao je fus. Kao sto je @Wendigo gore rekao, krenilo je iz zanimljive price i tako je ostalo. Inace prica je iz Baranje ali je ekipa uglavnom brijala po gradu pa je tako fus otisao preko mosta i jos uvijek se cesto cuje u Os. Pozzzz

sep 2023.

Taj naziv se koristi i u Vojvodini, fuus.. vecinom od omladine se moze cuti..

sep 2023.

Skank se osetio na tvora, fus na noge... Mo~da je i to. :D Krenuli Albanci neki funky Cheese uzgajati... :lol:

sep 2023.

Ja prvi put ujem za fus, mo~da sam ve stara :) Mi smo zvali d~oint-d~okavac, buksna i nekada sprava.. :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se