VUTRA
ForumZajednicaOfftopicmetastaze
LEGACY

metastaze

30 odgovora1,823 pregleda
skoro_normalnaENTUZIJASTA

jul 2009.

Film koji govori o amoralnosti, beskrupuloznosti i korumpiranosti novokomponiranog hrvatskog druatva. Nakon dugo vremena ovo je prvi pravi zagreba ki film u ~argonu, koji se odvija u narkomanskom miljeu. Govori o odnosima etvorice kvartovskih prijatelja koji se nikako ne mogu uklopiti u druatvo. Tu je Filip (Franjo Dijak), lije eni narkoman koji se nakon tri godine rehabilitacije vraa i nalazi staru ekipu. Zatim Dejo (Rakan Rushaidat), sin jugoslavenskog oficira koji je stalno u sukobu s ljudima kojima duguje novac. Krpa (Rene Bitorajac) je najupe atljiviji lik u cijelome filmu. On je netolerantni nasilnik koji tu e slabije, a opsjednut je nogometom, Bad Blue Boysima i kladionicama. Upoznajemo i Kizota (Robert Ugrina), vjernog pratioca ekipe, alkoholi ara, emotivca koji svu svoju ljubav poklanja ma kama. Ekipa se vrti u za aranom krugu alkohola, droge i kriminala i kroz to ustvari shvatimo da se 'Metastaze' ne prestaju airiti u hrvatskom druatvu. Film progovara u aktualnim temama hrvatskog druatva  pad socijalnog statusa, ~ivot bez perspektive, opeprihvaeni nacionalizam, klice neonacizma, kriminal i nasilje, ovisnost o drogama, itd. Sve to prezentirano je kroz urbani ~argon prepun mr~nje i predrasuda koje ispunjavaju monologe, dijaloge i sjeanja etvero lane ekipe mladih narkomana, alkoholi ara i kriminalaca. evo par scena... http://www.youtube.com/watch?v=J33WOGswEl8 http://www.youtube.com/watch?v=2HeG5pXAOc0&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=med6jGWBR6A&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=5I4ZxOQBJYU&feature=related

jul 2009.

gledo sam film dva puta, film je jednostavno ZAKON...najjace je kad ode pljackat kladionicu, Krpa je najbolji....o jbt. zakon..

jul 2009.

aha..taj dio sam odkidala od smijeha xD
HeadonistAMBASADOR

jul 2009.

kona no uvjerljiv i realan film domae produkcije

jul 2009.

film je stravaaaaaa!!!!predobar!!!!

jul 2009.

ima i knjiga...samo sto u filmu nisu neke scene pokazane kao sto u knjizi pise
extranoizeENTUZIJASTA

avg 2009.

harry potter je puno realniji film od ovog. tko mo~e onako psovat non stop i koja ~ena bi trpila onakvo maltretiranje? dobro doe da se malo nasmijea, ali niata viae.

avg 2009.

pa flim je napravljem..kako se zapravo ljudi u stavrnosti ponasaju prema svojim zenama i svaka rjec je pas mater i pijanstvo nakromanija itd...danas je sve normalno

avg 2009.

Welcome to the future...il kako vec
BugiPOZNAVALAC

avg 2009.

ma daj o cem pricas, nitko ovako ne psuje. cak i oni koji su navikli psovat su vecinom kreativni i ne ponavljaju se kao tulipani.

avg 2009.

ok to sve stoji..al najvise ima toga di se danas zene maltretiraju tucu i bog te pitaj sta vec ne
extranoizeENTUZIJASTA

avg 2009.

to je jedna strana stvarnosti, ali se previae otialo u krajnost. ima i onih koji su prekrasni prema svojim ~enama, a to bi bila druga krajnost. svijet nije ni crn ni bijel, ve siv. stvarnost je negdje izmeu krajnosti. zato su mudraci te~ili zlatnoj sredini.
BeyondLEGENDA

avg 2009.

heh, ta "stvarnost" koja je prikazana u filmu je onak ista suprotnost od moje stvarnosti. Ne ka~em da nema takvih ljudi, ve to da nemam niata s njima niti ~elim potroaiti sekundu vremena svoje svjesti da im se prilagodim. A televizija i dosta druatva oko mene mi servira taj mentalitet na tanjuru. Uostalom mislim da nema takvih ljudi na ovom forumu jer bi bili banani s prvom re enicom koju bi izustili.
TropicoLEGENDA

avg 2009.

LOL...kakve veze ima tvoja stvarnost od stvarnosti prikazane u filmu??? nikakve! Tako da ono sta je prikazano u filmu po mom misljenju je realno a to sta vi ne mozete dokuciti da se takve stvari dogadaju u pojedinim obiteljima je vasa stvar, a niti su sve zene "hrabre" da napuste takve idiote, jer onda nebi ni bilo hebenih premlacivanja i hrabrog telefona da sve odu nakon prvog puta
#34POZNAVALAC

avg 2009.

Ja se sjeam desetak ovakvih ~ena, koje ~ive samo zbog svoje djece i niato od obiteljske sree... niato ato ne pri am o hrvatskom druatvu...na balkanu je sve gotovo isto...
TarkiPOZNAVALAC

avg 2009.

Fil mje poprili no realan... osim nemaatovitog psovanja A ato se ti e poremeenog BBBa kvartovskog kloaara, e tu su skroz pogodili Ma, ima i gorih... BTW offtopic onaj lik kaj je glumio ustaau na stadionu, kaj stalno vi e za dom spremni, debelo elavo krme je iaao samnom na fax e i taj lik uvijek glumi ustaae, glumio je u onom ratnom filmu "~ivi i mrtvi" i glumio je ustaau :D

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se