VUTRA
ForumZajednicaOfftopicKako odgovoriti deci na pitanja o travi?
LEGACY

Kako odgovoriti deci na pitanja o travi?

94 odgovora5,526 pregleda
HookerLEGENDA

jan 2012.

Nije sala,deca velika,tinejdzeri,svaki dan ocekujem pitanje:Tata jesi li ikad duvao travu? Kako da se postavim ja(koji bi travu preporucivao)prema svojoj deci i sta da im kazem?Da lazem ili da im kazem istinu ili da ublazim istinu...Nemam pojma,pomagajte!
tinitusENTUZIJASTA

jan 2012.

vjerujem kako djecu pokusavas odgojiti i educirati ispravno tako da po meni nema druge nego da im objasnis kako stvari stoje i sto trava cini ili ne cini, znaci ono cinjenice i zablude koje su nam svima poznate..
HookerLEGENDA

jan 2012.

Tinituse nije svejedno,ne znam da li si ozenjen,porodica,deca,nije svejedno.Kako da kazem:To je dobro!
He-ManLEGENDA

jan 2012.

Ja sam mialjenja da je u ovom slu aju laganje i iskrivljavanje istine kontraproduktivno, jer neovisno o tome ato vi njima ispri ali oni e vrlo vjerovatno nastaviti po svom dok ale ne gleda. =) Pa u tom slu aju kompletna istina ima najviae smisla jer je plauzabilnija od propagande koju e prosje ni tinejd~er olako odbaciti kao o igledne gluposti, jer u stvari i jesu gluposti, i istinu u ovom slu aju je lakae provjeriti i ak logi kim zaklju ivanjem "dokazati". A i prezentiranje istine o ovom stvara i odreenu dozu povjerenja koje nije mala stvar za olako odbaciti. Zna i, kao ato je poznato, nekih konkretnih atetnih posljedica za odraslu osobu od konzumacije kanabisa nema a one najatetnije ve~u se uz na in konzumacije to nije puaenje koje je ustvari ono ato je atetno. Kod mladih osoba je malo druga ija pri a. Ljudski mozak se intenzivno razvija do otprilike 25-e godine i tijekom tog razdoblja prolazi kroz razne faze razvoja odreenih podru ja. Pa tako npr. za vrijeme adolescencije (13-19 godina) razvijaju se djelovi koji su odgovorni za izra~avanje emocija i osjeaja sree i zadovoljstva nekim postignutim uspjehom. Ti djelovi se razvijaju u ranijoj dobi dok u kasnijoj se razvijaju podru ja koja kontroliraju nagone i nadziru donoaenje kriti nih odluka. Eksperti tu to sro ili ovako: Mozak tinejd~era ima dobro razvijenu "papu icu gasa" ali prili no nedovoljno razvijenu "ko nicu". ;) Tu je joa i atetan utjecaj na plua koja u mladih osoba nisu razvijena koliko i plua odrasle osobe. I za kraj postoji i potencijalna opasnost da koriatenje kanabisa bude okida za razvoj neke psihoze ili aizofrenije, ali samo u slu aju da osoba ima genetske predispozicije k aizofreniji i psihi kim poremeajima, kanabis ipak nije dovoljno jak halucinogen da potencira takva stanja u potpuno zdravih osoba. Eto, to bi otprilike bili glavni argumenti zaato "ne koristiti" kanabis u mlaoj dobi, a i openito. Ali nee ak niti tinejd~erima biti niata od tu i tamo kojeg jointa, problem je u prepuaavanju i to posebno ako je svakodnevno. To sigurno nema pozitivan u inak na zdravlje i mozak mlade osobe. Ista, ak i gora je stvar s alkoholom i duhanom. Ako bi gledali ato je gore, onda radije da se djete svaki vikend prepuai vutre nego da se ubije od alkohola, ali niti jedno nije dobro. do tipkanja ;) ... spava mi se :D
HookerLEGENDA

jan 2012.

Hi men,spavaj!

jan 2012.

Sla~em se sa kolegom He-Manom! Ja sam malo mlai od tebe selle isto imam djecu al za moju sre u joa ne razmialjam o tome ko ti.Mali su joa al me to u budu nosti eka.I mogu da ti priznam da esto o tome razmialjam kako e to da bude kad doe vrjme. Moje mialjenje je da treba bit iskren i stavit injenice na stol.Oni e ovako ili onko probat ako im je to ~elja.Zato je bolje iskreno razgovarat,iznjet sve injenice i za i protiv.Al us to i objaanjenje o alkoholu,cigarama i svemu ostalome. Niko nije umro od probe ili povremene konzumacije bilo eg na ovom svjetu.Al je bitno da se ne pretjeruje i zaglavi na ne emu.A pogotovo ne na alkoholu ili nekim te~im drogama.Tako da je moje mialjenje da treba puno razgovora a u svakom slu aju treba bit iskren.Navest djecu da razmialjaju svojom glavom za svoje zdravlje ko prvo! Eto tolko od mene!
HighBadgerPOZNAVALAC

jan 2012.

Evo ovako, gledano iz ugla jednog tinejdzera... Ovo sto su rekli He-Man i mr.dr.Smok, samo mogu da kazem "eeee, da su moji roditelji razmisljali tako" ili da bar jedan deo roditelja razmislja tako... Tako da svakako treba biti iskren sa decom, prvo poverenje, i ceo taj otvoren odnos deca-roditelji... A i gledaj ovako, bolje da ti rodjeno dete pusi kod svoje kuce pred tobom i da znas sta pusi i koliko, nego da je na ulici i da radi ko zna sta i da uzima ko zna sta od ko zna koga...

jan 2012.

Hehe. Jedva cekam da me moja djeca pitaju da li sam ja ikada duvao xD I ja cu se prije toga pitati, sto da im kazem. Mozda cu reci da mi nije pasalo...ali preporuciti rodjenoj djeci...mislim da bi mi malo tesko bilo. Nisam siguran. Smatram da im nebi nikako preporucio. ;)
EtajglechaAMBASADOR

jan 2012.

ma kakva deca.....
petarpan135ENTUZIJASTA

jan 2012.

Svako vreme nosi svoje nevreme...:)
Nisam jaENTUZIJASTA

jan 2012.

Ja sam imao poremeaj ponasanja kao dijete (7,8 razred) i definitivno mogu re da me je vutra izvukla,aopali su me sva ime.. Prishijatri i sranja.. Ono sto ocu re,prijatelju i ako ti njemu kazes to ovako onako,znas i sam da ce on to probat,ima prednosti i u tome da pusi kod kue vise nego da se steka vani pa da upadne! To definitivno! Ali ja se vise bojim onoga,da ne krenu putem ah,probo sam ovo pa nema veze mogu ja i drugo.. ne kazem i ja sam sve probo,ali ipak bi reko svima ne! cak je i meni samom zao zbog toga.. Pogotovo ako se ti isti klinci po nu borit oko toga da dodu do dima,znaci neki dilovi,odrade sitne krae i sta ti ja znam.. A dode cak vrijeme toga,i sam sam to radio.. al jebi ga,kako bude bie,al sjest za stol i objasnit definitivno.. znam da nisam dao konkretan odgovor,ali.. Treba sjest za stol i objasnit sve oko toga,jer nemozes me lagat da nijedan od nas nikad nije odradio bilo kakav kombo da bi imo nesto za pusit,nemoz me lagat! :)
HookerLEGENDA

jan 2012.

Procitao sam ovo sto ste napisali i resio sam.Znam da svoju decu ne mogu staviti pod stakleno zvono i da verovatno necu provaliti da li su probali duvku ni da li je koriste ali ja necu biti iskren sa njima sto se sebe tice.Slagacu nesto,kao probao sam par puta kao mlad.Ne zelim svojim iskrenim odgovorom da im dajem primer i ostavljam otvorena vrata da to mogu slobodno da rade kad god hoce.Razmisljam u pravcu okruzenja u kojem zivimo,komsiluk,rodbina uza i sira,prijatelji,mala smo mi sredina da bi se tako nesto shvatilo i prihvatilo i necu da eksperimentisem sa svojom decom.Neka se kriju kao sto se i ja krijem od mnogih a doci ce i neko sretnije vreme.

jan 2012.

Imam 'tinejd~era',skoro momak pravi,sad e 17 g. za koji mjesec:).Probao je sigurno ve,primjetio sam ponekad kad doe kui,probali su i posaditi....sreom, a ponajprije zahvaljujui mom dobrom prijatelju...sprije eni su u tome(cijela ekipica).Spaaeni su a da i ne znaju to. Tada sam mu rekao da se ne zeza sa time jer je ka~njivo i da e prvo meni kao roditelju malodobnog djeteta natovariti brigu i zlo na vrat a i sebe dovesti u jako nezgodan polo~aj,(akola,okru~enje u kojem ~ivimo i sl). Sad mu moram ubrzo objasniti zaato idem ja u zatvor,ako mi ga dosude. `ta rei djetetu svom?
artisticLEGENDA

jan 2012.

jbg...ja mislim da je najbolje bit iskren i popri at razumno sa svojim djetetom i objasnit mu sve uvezi toga...dobre i loae strane...pa sad kako ko...svako ima pravo odgajat dijete kako ~eli...
2cvENTUZIJASTA

mar 2012.

Kako sam se ja sa time sukobila u ono vreme kad je bio sin joa 'tinejd~er' sad mu je 25g. Ja sam generacija kad su postojali "aminkeri" i "friki", aminker nisam bila jer sad nebi bila na tom forumu. Vozim kao " udna" kola i zbog toga smo nas dvoje sa sinom puno putovali po Evropi i uvjek kad je bilo prilike sam mu pokazivala kako ljudi izgledaju kad su alkoholi ari i kako izgledaju ljudi koji uzimaju trdo drogu (to je bilo u Berlinu) i kao izgledaju ~ene koje "rade" svoj posao i kako izgleda ovjek kad je bezku nik. Uvjek sam bila mialjenja bolje prva lopta nego druga. Moram napomenuti da nikad nisam pila alkohol, puaila vutru ili ikako drug ije konzumirala trde droge jedino ato joa radim je da puaim(veliko zlo). Uvjek baa uvjek kad smo bili u druatvu sam naglasivala kao druatvu uz njegovo prisustvom, da mi ne e smetati ako e sin ponekad neato popit ili se mo~da i napiti ako e puaiti cigarete ili konzumirati koju jolu ALI pored mene da ja znam i vidim, a istodobno naglasila ata se ti e tvrde droge (heroin, itd....)ne u imati tolerance, on joa danas zna, da ako se usudi to uzet e imat veliki problem koji se zove MAMA ja sam ve i problem nego droga. Ja sam mu iskreno kazala, ako primetim neato tako ja u ga izle iti sa time, da ga za jednu godinu ve~em na metar dugi lanac sa kuglom u podrumu dva puta hrano na dan i to je to, bolje sin na lancu nego u krsti. On zna da ja stojim za rje ima, sam mu viae puta dokazala kad je eksperimentirao oko mog limita. Kad smo bili jednom na nekoj ~urki su puaili vutru i neko mu je spontano ponudio jolu a on odbaca (ne j... ne vidia moju mamo) a ja tad ka~em ako puaia onda uzmi sad pored mene nemoj se kriti i ako ea puaiti joa koji put mi ka~i da ja nabavim vutro zato da u znati ata puaia i ako treba u se i ja napuaiti samo da ne ea kriti. I tako je bilo, kad je htio sam nabavila i to ga je dr~alo koju godino i pol a sad nema viae te~nje po bilo em. Moj partner redovito puai i njemu nudi a on ne e ponekad zatra~i za "frende" da napravi utisak i to je baa sve. Ja ka~em, djeci je treba kazati istinu jer se mo~e dogoditi da saznaju istinu roditelja i onda ode respekt i poatovanje i njihovo najslad~e "ata lupaa i ti si puaio ako tebi nije niata onda ne e ni meni. Kad djecu upoznaa sa svim ega se mi roditelji bojimo i jasno ka~ea kakve su posljedice i ata valja i ata ne, ne e biti nikakvih scena jer dete zna da se mo~e osloniti na tebe i kazati istinu, viae je zabranjeno to je slaije svi znamo to. Obraziti djecu i svaki dan naglasiti da ga volite otvorenost i istina najviae zna e to ete kasnije primetiti kad odraste. Hooker veliko sre e. Polako korak za korakom i sa istinom u ruci. Mali savjet koji e mo~da izgledati udno, vi nabavite vutro i napuaite se sa detetom jer se zna danas ata sve rade oko vutre samo da je ja a.

mar 2012.

neznam dali negdje vec ima ova tema tako da se unapred ispricavam naime o cemu se radi .puno puta sam na ovom forumu procitao pitanje "kako objasniti roditeljima sta to svjetli iz ormara i sta to motam u rizlu postoji vise nacina kako izbjeci najgore neka su uspjesna a neka manje ja sam u braku 18.g imam kcer od 18 prekrasna djevojka puno bistrija i pametnija od mene aktivno se bavi sportom,vegetarijanac i bla,bla ali ima matorog koji uzgaja ~i~u i sta sad .dali lose utjecem na nju dali sam los primjer cvjeticu za koji bi zivot dao.
derataurPOZNAVALAC

mar 2012.

radije naziv teme promijeni bez ovog loseg roditelja...nisi los roditelj ako ti kcerka sve 5,eventualno ostavi ovo los primjer,al i o tom bi se dalo raspravljat :costumed-smiley-027
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

E jel zna ona sta gajis, i da li zna da gajis uopste nesto?

mar 2012.

zna sve, nepostavlja pitanja ima svoj stav i misljenje o vutri i moje potpuno povjerenje imamo nevjerovatan odnos ali ipak se ponekad zapitam dali je to uredu.moram napomenuti da moja zena nepusi naravno ni malena ja se jedini bodem s travom u venu
Z&NZMAJ

mar 2012.

Spojeno, da se ne ponavljamo.
GedžaPOZNAVALAC

mar 2012.

Pa cerka ti je jos je mala. Sta ces kada krene po zurkama i okusi alkohol, pa joj padne na pamet da proba i malo vutre? Nemoj da me shvatis pogresno, ne mislim nista lose, ali svi smo prosli te godine kada je sve zanimljivo i sve bi smo da probamo. Ne poznajem je pa i ne mogu da znam kakva je, mozda je ona takav tip osobe da je to ne interesuje. Ovo te pitam da bih znao kako ja sutra da postupim.

mar 2012.

ocito sam bio ljen pa nisam nasao ovaj dio gdje se vec o tome raspravlja.sorry zbog ponavljanja
makisplitAMBASADOR

mar 2012.

trebao bi poznavati tvoj odnos s djetetom da bi iole mogao pokuaati dati odgovor na ovakvo pitanje poato svak sve zna predpostavljam da je odnos "zdrav" i da se komunicira koliko treba,istina je nekad ljena i teaka ali je jedina ispravna cura je joa mlada,za 2-3 godine budi siguran da ce je viae zanimati tatin hobi,bitno je da se ne ru~i niti uljepaava nego razgovara iskreno o svim aspektima,zdravstvenim i moralnim ovo moralnim je dosta diskutabilno pogotovo na prostorima bivae juge,jer za veciinu utaja poreza,gradnja bez dozvole,prodavanje malih pelinkovaca,konjaka na pumpnim stanicama i kioscima,bombardiranje pivske industrije na svim medijima i sl. ne predstavlja neki problem,dok susjed koji uzgaja dvije-tri biljcice za osobnu upotrebu bez obzira koju je neato straano i za svaku osudu pa cak i za zatvor. kaav si primjer svom djetetu? na to pitanje samo tvoja kci mo~e dati odgovor
HookerLEGENDA

mar 2012.

Mozda i bolje sto si tako postupio.Na vreme je shvatila kako stvari stoje,mislim na tvoju cerku,to joj je sad normalno,dobro je sto shvata i ne vidi nista lose u tome. Kod mene je situacija obrnuta.Kad bih ja sad tako nesto obelodanio bilo bi ono-s neba pa u rebra.Mada ne verujem da do sad nisu posumnjale.Pricam za svoju decu.Pametne su,odlicni ucenici,nemam nikakvih problema sa njima.Bilo je slucajeva da dodju kod mene ovi moji manijaci,one se vrate ranije iz grada,udju u sobu da se jave tatinim drugovima,lepo vaspitana deca i sta zateknu...Hirosima!A i u srednjoj su skoli,sumnjam da nisu dolazile u kontakt sa travom,da li su probale ili ne,ne znam...Znam da ne puse cigarete.Zena ih je ispipala za duvku,rekle su da nisu,ali ko zna...
Z&NZMAJ

mar 2012.

Razgovor i samo razgovor! Toga izmeu mene i mojeg oca nikada nije bilo dovoljno, ali ajde, sad kako sam odrastao nekako se i to popravilo, meutim izgubljeno vrijeme se ne mo~e nadoknaditi.
SiDAMBASADOR

mar 2012.

nemo~e se nadoknaditi, ali se mo~e ispuniti i ispraviti... ne valja za ni im ~aliti...
DEDEPOZNAVALAC

mar 2012.

Pozz Vrlo interesantna tema. Imam dvoje maloletne dece 7 i 9g i jos nisam razmisljao uopste o tome. Burazer me pitao sta kad odrastu i pitaju? Citajuci vase odgovore i sam sam se zapitao. Misljenja sam bolje je biti iskren i kazati istinu ( mada to najvise boli ), ali dobro razmisliti kako obljasniti. Ja bih sigurno umesto odgovora na pitanje "dali si i ti pusio" prvo obljasnio sta je ustvari po "mom" misljenju marihuana, negativne posledice i sve stetne stvari. Posle dolaze pozitivne stvari i na kraju medicinske. Kad sam im to obljasnio tek onda bi deci saopstio dal jesam ili nisam. Ako je pitanje bilo postavljeno "dali si i ti pusio nekada" nece biti laganje da kazete da i da nespomenete da i dalje pusite jer to nije bilo postavljeno pitanje. Neverujem da deca barem vecina misli za svoje roditelje da puse i uzgajaju. Ali sve zavisi u kakvom odnosu ste sa decom i kako ste ih othranili. Veoma je bitno kako i na koji nacin obljasniti. Deca su razlicita i razlicitog svatanja na sve. To bi roditelji trebali da znaju kakva su im deca i kako da im najbolje obljasne.
Vu ing.POZNAVALAC

mar 2012.

Pazi ovo, nemam decu ali imam misljenje:icon_lol: Nije problem da kazes deci ili ne i ako neko odluci da ne kaze nije to po meni licemerno, problem je ako kazes da koristis i jos uzgajas kako onda da ti ostane autoritet da nesto zabranis? Npr: do toliko i toliko smes u grad - odmah odgovor: ti pusis i uzgajas travu a ja ne mogu u grad posle 12h. Licno sam cuo to kod jedne ribe od koje sam kupovao travu (razgovor izmedju nje i njenog, mislim 14-to godisnjeg sina). I ne samo to nego ima sigurno masa situacija.

apr 2012.

ja imam 16 godina, pusim redovito i kao ekipa cesto pusimo,nikom starci ne znaju nista..i jedan kolega znaci koji se druzi s nama svima zna da mu stari zapali tu i tamo, a on nece da zapali..rijetko zapali i to ako nas je dosta kod nekog u kuci pa ono..znaci sve je do tog kako ce se on postaviti prema svemu tom
wonkaPOZNAVALAC

apr 2012.

Odli na tema. Ali mislim da je to sve od porodice do porodice. Svi smo razli iti, ako je zdrav odnos u porodici, mislim da nebi trebalo biti problema s objaanjavanjem. Ote~avajua okolnost je ta ato kad ta djeca narastu tko zna kakvih droga e biti , tj. i roditelji e se na i u nepoznatom.

jul 2012.

danas sam nesto raspolozen za pisanje i citanje pa da napisem svoje misljenje na ovu temu Imam dvoje dece(6 i 8 godina) i uveliko sam u roditeljstvu,vaspitavanju i formiranju njihovih licnosti,toliko ima ozbiljnih tema o kojima razgovaramo i tek ce ih biti,da o travi uopste ne razmisljam,niti cu,jer je i ne dozivljavam kao problem,u cemu (bar se nadam) se slaze samnom velika vecina sa ovog foruma.Ako uspem da odgojim(kao vas nekoliko sa ove teme) dva zdrava tinejdzera i duhovno i fizicki(dobri djaci sportisti duhoviti drustveni ......)bio bih razocaran ako bi oni imali iskrivljeno misljenje o ganji a samim tim i o svom ocu koji celo njihovo vaspitanje koristi i gaji istu,cak mislim da je to nemoguce,cinjenice govore u "nasu" korist i u sferi interneta su svima dostupne.Tako da uzivajte u svojoj deci koja su zahvaljujuci vama to sto jesu a cak bih dao i rep+ vasim biljcicama jer su vam u tome pomogle. Mnogo me je raznezila ova tema posebno onaj gari sto ima super klinku za koju bi zivot dao,pa se boji sta ce ona misliti o njemu.LAFE KRALJU CARE......
Losmi the EvelENTUZIJASTA

jul 2012.

Ja sinoc razmisljam da pokrenem slicnu temu, danas se naostrio kad videh da vec postoji i silno se obradovah. Imam dva decaka od 5 i 7 godina i sa starim drugarima koji imaju manju decicu cesto pricam na tu temu, sta, kad i kako objasniti deci... Ja sam nesto u fazonu da zavarim sa njima kad budu hteli i budu spremni, sa neba pa u rebra, resimo to ljudski, postavimo granice - SAMO VUTRA pa lagano dalje... Nas niko nije mogao nista da spreci, svasta je tu bilo a opet je cela ekipa pozavrsavala fakultete i snasla se koliko je moguce u ovom sugavom neo-robovlasnickom sistemu. Mislim da dosta zavisi i od zene sa kojom zivite jer bez nje nema nicega pametnog. Moja zena ne pusi pljuge ni dzeju, ne pije, sva je fina i dobra ali je savrseno zabole sto mi svi varimo, kaze da sam mnogo pozitivniji i opusteniji tako da to sve lepo klapa. E sad, kad klinci budu dosli u tu fazu, videcemo sta i kako. Radujem se sto sam miran jos 10-ak godina pa kom opanci kom obojci... :chef2:
BladeZMAJ

jul 2012.

Ja svom starom rekao prije nekih 11 godina...aj sjedi stari da vidia neato...zamotao..reko povuci 2x muaki...poslje me pita sta je to...reko to ti je ono sto gledaa na filmovima "trava"...ocemo uzgajati?....lol

jul 2012.

Kako je lako uzgojiti gand~u u vrtu ili u drugom djelu dvoriata,dok su djeca mala,nemate pojma:icon_lol:
BladeZMAJ

jul 2012.

Hahahahahaa tvoj vec mulac veliki pa ti i dalje u dvoriatu

jul 2012.

Ne bi da mracim ali kako u stanu?
He-ManLEGENDA

jul 2012.

Recimo ultra stealth komoda koja ima bravu i klju . Ovako neato - Night Table Grow Box - Cannabis Culture Forums Naravno dimenzije se prilagode mogunostima i ~eljama ali bitna je ideja.

jul 2012.

Nije lose, nije lose... Samo jedno malo, laicko pitanje:koliko ce mi porasti biljka u ovom ormaru i da li valja cemu to mladunce od 30 cm? Thanks in advance and best regards.
He-ManLEGENDA

jul 2012.

Biljka e porasti koliko god mo~e i koliko joj dupustia, a ona od 30cm je potentna isto kao i ona od 3 metra. I sigurno bolja i kvalitetnija od 80% svega ato se nae na ulici, a da ne pri amo tek samo o injenici da znaa gdje i kako je uzgojena i suaena. A ne kojim sve putevima, spremiatima i preko koliko ruku je trebala proi da stigne iz albanije ili afganistana.

jul 2012.

Cim navrse punoletstvo dajte im slobodno.. Tj. ako vec i sami znate da ne steti zasto ne davati sopstvenoj deci.. ali samo sacekajte da sazre,jer klinci su inace dosta naivni..pa mogu i u muriji da zavrse i svasta da vam naprave..trava ok i za one koji imaju po 15,16 godina..ali naivni su u tim godinama..jos su zeleni..zato sacekati 18 dina i onda ih slobodno pustite da duvaju..ali opet motrite na njih pre svega zbog zakona.. Ne zna svako da se cuva ... -A to "stetne stvari" zajebi te.. nemojte biti kontradiktorni nikad.. il steti ili ne.. ako i sami pusite onda se opustite..ne cimaj te se zbog dece..ako vi niste propali,ako ste vi stvorili porodicu i imate dobar posao a duvate..zasto nece i oni ? Sve im lepo ispricajte o vutri..nikakve "stetne stvari" jer to kod vutre ne postoji (jedino dim).. Ali znaci jedino im nemojte govoriti nista dok su mladji..tek kad sazre dovoljno..znaci nekih 18 dina.. onda im pustite da duvaju.. i opet pazite sa kim se druze..da se ne uhvate samo sa nekim likovima koji koriste vestacke stvari ..mada i oni ce vec sa 18 godina biti zreliji i uz vas ce nauciti da je vutra GOOD..a da su kokain,heroin,ekstazi,LSD,alkohol itd.. BAD ..

avg 2012.

Dear Hook, ne bih da budem navalentan i indiskretan ali da li tvoje cerke znaju za tvoju pasiju? Ako znaju, kako su to saznale i kako reaguju?
HookerLEGENDA

avg 2012.

Kratko i jasno,ne znaju...
naturaPOZNAVALAC

avg 2012.

moji su jos maleni i posto motamo i cigare od nekog organskog duvana, idu mama i tata na cigaru ako vec pitaju a kasnije ne znam, videcu da smislim neki nacin za sto realniju sliku o vutri, tipa da je predstavim kao dobar relaksant koji im ne treba dok ne krenu na posao, hehe mislim da je vec bila slicna tema pre par godina

avg 2012.

najlakae im je objasniti da je to kao i duhan, nije za malu djecu i kada budu imali dovoljno znanja i zrelosti moi e probati (vutru, duhan nikako)...
jesamZMAJ

avg 2012.

Ma nisu klinci glupi, eto ja sam bila glupa, pa sam se zaista dosta rano pobrinula za potomstvo i nisam bas najbolje reagirala na prvu vutru, something like my mother,ali ispalo je, na kraju, nazalost ili mozda vise manje na srecu, da je to jedna od rijetkih stvari oko kojih se slazemo i sasvim sam sretna dok moj mali, koji i nije vise zapravo uopce mali, pusi travu, a ne nista drugo. Eto, volim kad si da oduska, pa prica protiv kemije. I vjerujte, dala bih mu joint umjesto svake pive koju popije, jer alkohol jako lose djeluje na njega, a na mene toliko i ne, doduse, nisam se napila bas ono godinama . Ipak, nikad mu ne bih rekla da nesto gruvam, opreza radi. I da, ***** ja takvu drzavu koja je meni nakon svih tih zajebancija duzna, i zna da mi nece platiti uskoro ,jasno mi vele da idem u ovrhu drzave, a od mene hoce novce ....mislim ono....pa ajmo ko ljudi napravit kompenzaciju, al to njima ne pada na pamet...wtf Edit: kaj su te zvjezdice Cenzura duao draga, nema psovki na ovom forumu :) Koristi opciju ispravi post jer e bit po prstima :P Mod. zlo&naopako
ShantiENTUZIJASTA

sep 2012.

Deca su mali ljudi, stoga se prema njima tako treba i ophoditi...
jesamZMAJ

sep 2012.

Svasta sam ja napisala, s vezom ili bez, sto mogu kad sam ponekad nesuzdrzana. Al mislim da nijedan mali covjek nece traziti dopustenje ili objasnjenje, skrivat ce se dok ga starci ili jos gore, susjedi ili u skoli, ne otkriju, a i onda ce nijekati, nisam ja, frendovo je, prvi put sam... Nema se tu sta posebno objasnjavati, osim ih uputiti na nekakvu sigurnost, kako ne bi snosili zakonske posljedice.
AlcatrazISTRAŽIVAČ

sep 2012.

ja sam se jednom napio kad sam imao 16 i otacmme izbacio iz kuce skoro 2 dana spavo sam u Golf 1 (jesen bila) mrzo se ko ***** Sta li bi mi uradio kad bi sazno da vario Mislim da je ovo jedan pogresan stav prema djeci jer ja sad pijem skoro svaka 2 dana

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se