VUTRA
ForumZajednicaOfftopicŠpricomat
LEGACY

Špricomat

60 odgovora2,804 pregleda

dec 2008.

http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2008/12/14/0113006.html spricomat u osijeku sto misite o ideji...
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

Super je to stvar
gloss_zelenkyAMBASADOR

dec 2008.

Zna i navla e ljude na dop i tako otvaraju nova radna mjesta za doperske aparate?? odosmo u qrac,znalo se prije, potvrdilo se nedavno...ali ovo:devilfingers: good luck :maryjane:
Silent BobPOZNAVALAC

dec 2008.

Ideja mi se DOPada. Ovaj aparat samo omogucava ljudima da u svako doba imaju cisti pribor koji ne moraju da dijele sa nekim sumnjivim likovima. Kazu da je 60% zavisnika zarazen nekim od virusa HIV, hepatitis... Valjda znate da je heroin bio potpuno legalan bas kao i trava.
gloss_zelenkyAMBASADOR

dec 2008.

hehehe onda im daj igle da ~ive zdravije i du~e da se doparaju :thumb: Za dr~avu uvijek profit,a nama samo novci iz d~epa ;) :maryjane:
Silent BobPOZNAVALAC

dec 2008.

Ono sto ja hocu da kazem je, ako su mogli da naprave heroin i da ga daju svakome (kao lijek cak i za kijavicu) citav vijek ako ne i vise, a kasnije da ga zabrane i da ga i dalje guraju na crno, a da od tih istih ljudi koji su se navukli kasnije prave karakondzule, mogu i da postave automat za cist pribor. Bolesti koje nose zavisnici mogu lako da se prenesu i na neke koji nisu zavisnici. Postavljanjem automata moze se smanjiti mogucnost prenosenja bolesti medju ovisnicima i to je sve. Oni ce se sve jedno fixati, bili automati tu ili ne. "Miaeti odbacuje takve mogunosti, isti ui da e se do pribora iz automata moi doi jedino magnetskom karticom. Nju e se moi nabaviti u Udruzi ili u drugim zdravstveno-socijalnim ustanovama za registrirane ovisnike. Osim toga automata nee biti puno i bit e smjeateni na diskretnim lokacijama."
gloss_zelenkyAMBASADOR

dec 2008.

Sku~io sam ja tebe,samo ka~em kakvo je stanje stvari...daj im igle iz tueg d~epa jer ako mafija mo~e zaraivati na njima zaato nebi i mi (dr~ava)? Nisam ja mislio nikome ili o ikome iata loae,samo ka~em da se na kraju pri e sve svodi na krivu politiku dr~ave i poteze koji nemaju veze s mozgom :) Zaato ta ista dr~ava nebi poduzela mjere protiv lanaca mafije i svega, trpaj ih na robije od 40+ i dugi otok kojeg su svi u meuvremenu zaboravili :D Zato jer je sa narkomanima lakae, oni tra~e samo aut + ato onima na vlasti mafija malo pomazi kesu s vremena na vrijeme :maryjane:
Silent BobPOZNAVALAC

dec 2008.

U pravu si...

dec 2008.

jos ce mi se ispred kuce skupljat doperi ...samo mi to treba....:family1:
BugiPOZNAVALAC

dec 2008.

eo malo cudno, al mislim da bi mi bolje prosli kad bi se poceli prozivat ovisnicima/narkomanima, pljackat, razbijat i rec da smo mi dobri al da nas trava tjera na to. mozda sredimo besplatne rizle. ili jos bolje aparat-nargila...stavis magnetsku karticu i imas pravo povuc dima koliko stignes za 10 sekundi....taj aparat bi punili marihuanom osobe koje imaju licencu, a radio bi tako da bi trava kad bi stavio magnetsku karticu malo uzgala i pustila ti dim. wau....prva liga..
Silent BobPOZNAVALAC

dec 2008.

Ajde ne kenjajte molim vas.
BeyondLEGENDA

dec 2008.

A ja sam mislio da se narokomanom prestaje biti tako ato se prestane drogirati, a ne da im se nudi ista i potpuna oprema za drogiranje. Znaa ata, pa onda bi mogli i heroin odma staviti u te automate, zaa ne? imat e lijepi isti heroin i nee se trebati brinuti koliko im je smea njihov diler stavio u heroin. prelijepo, kud ea bolje. :::::::::::::::: I zabravite bilo kakvu daljnju diskusiju o heroinu i sl. Ova web stranica nema niata sa narkomanijom i strogo je zabranjena diskusija o teakim drogama. pravilnik foruma: 12. Stop hemijskim drogama Vutra.Org propagira obrazovanje ljudi u vezi Marihuane kao i legalizaciju iste. Iako na naaem sajtu mo~ete nai par tekstova o hemijskim drogama, strogo je zabranjeno (pogotovo na forumu) bilo kakvo diskutovanje u vezi hemijskih droga jer to mo~e loae uticati na reputaciju naaeg sajta, a mi to ne ~elimo. Kraenje ovog lana pravilnika povla i moderaciju vaaih poruka pa ak i trajno banovanje sa foruma.
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

Ajd sve to ato se ti e organiziranog kriminala stoji ali Po mojem je mialjenju ovo totalno ok stvar jer ako je ve neko ovisnik o heroinu neka bar ima dostupan sav potreban pribor da ne bi atetio onima oko sebe nego samo sebi na ato ima puno pravo Neznam sad ata svi ciknuli protiv ovo, totalno je dobra metoda harm reductiona:hippy::balls:

dec 2008.

weedrane respect... ali mislim da je ovo prikladno za forum mozda se i nesto za vutru ucini aparat i pici.... mislim da je prikladno ako nije odma obrisi ako je tako...
Kurblaj KanAMBASADOR

dec 2008.

Vidia istina, totalno su svi na pravilnik zaboravili
EXARPPOZNAVALAC

dec 2008.

Ma je, sve je to super; harmreduction, sprje avanje zaraza itd. Ali stoji i dalje injenica da se, eto, uvode automati za kompletan dopaaki pribor, a u isto vrime je Marihuana kriminalizirana (demonizirana?!). A ata to znai? To znai da "strukture vlasti" blagoslivlju (zlo)upotrebu opijata, a Vutra je ko neki tamo Demon, buuuuuuuuu!!! A to nerade da bi pomogli; to rade jer opijati donose zaradu i garantiranu svakodnevnu klijentelu. Po meni, ovo je najobi nija "opijatska" reklama, sranje... E ova je izjava za zavarit...:nana: Pa gomila heroinomana nee da se prijavi na supstitucijsku terapiju SAMO zato da nebi bili registrirani (i jer in je tlaka) nego kupuju na ulici Heptanone i Subutexe da bi se, ka ono, sami skidali i odr~avali. Gomila nee ni nove pribore kupi (jer ih je sram, jer ih teta u apoteci krivo gleda, jer su "zaljubljeni" u svoj pribor itd.) Baa me zanima koliko e se anera registrirat za ovaki "stroj"? Mislin da je ovo promaaena investicija koja je uzeta iz naaih plaa i poreza koji pla amo da bi neko okrenija veeeeelike pare a sve pod krinkom: "Ja san van dobrica; brinem se za zdravlje nacije itd." Sustav za besplatno dobivanje svega navedenog postoji i funkcionira; na to no odreenim mjestima, uz anonimnu "registraciju" sve se to mo~e dobit. Jebote, oko Splitskoga "Helpa" uvik ima "raje". Ovo mo~e bit korisno jedino nekome narkosu koji nema pribor u 3 ure ujutro i nigdi nikoga, a on bi se puka. I emu sve to, kad e se opet dogaat da neki "neuki" aner "zaboravi" da je sutra nedilja i da nee imat di se opskrbit alatom...pa e OPET posudit od nekoga...pa e se puknit...pa (kako to uglavnom biva) e popuait hepatitis ili ve ata...i here we go again!!! Da neznan kako to sve skupa funkcionira, joa bi i :clap: Ovako....:signs040:
Petar PanPOZNAVALAC

dec 2008.

a da je ovo bilo prebaciti u sve i svaata pa da se tamo raspravlja o tome? vidim mnogima zanimljiva tema, a i iskreno me udi ato ima ljudi koji se protive tome
ROXPOZNAVALAC

dec 2008.

Pa daj, zemlje sa najrazumnijom politikom prema drogama imaju ili uvode takve i slicne harm reduction pristupe, i potpuno to podrzavam. Istina, sami su si krivi sto su se navukli na to al ne znaci da trebaju crknut i sirit zaraze naokolo, a ovakva stvar moze samo pomoc. Nije to nikakvo "ohrabrivanje", pikat ce se s tim ili bez toga, samo sto ce s tim cjelokupna steta biti manja, malo ili puno manja neznam, ali nemoze biti gore. S druge pak strane, tu s tim iglama seru o opcem dobru, a od ibogainske terapije jos uvijek nista, sto je jebeno sramotno.
EXARPPOZNAVALAC

dec 2008.

Ja nisan protiv toga, svaka ast; nisan ni mislija da ljude treba ostavit "da crknu"; tako san i ja moga crknit, samo onda nikoga nije ni bilo briga :facesjump:...ali ve ina tih stranih zemalja je sa proairenjem svijesti o harmreductionu, prominila i zakonske stavove prema Mari i ostalim drogama. Prominili su i pristup, i zakonske statuse, kako ovisnika tako i supstanci. A u nas? Pfffff I opet ka~en i stvarno to i mislin: Nee to puno pomo dok se "kolektivna svijest" o drogama ne "podigne". Za sad, bar tu kod nas, to je bacanje para. Bilo bi bolje da ostane na Udrugama koje dile aprice i igle; tako bi bar neki ljudi radili; tu budu i lje nici, ipsiholog itd. Sad koliko radi i koliko su uspjeani je druga pri a, ali bar tu ovisnik ima kontakt s ljudskom osobom. Sa ovim automatima izgubie posal i doktori i volonteri, a aneri/ce e pomo tra~it od automata. Zaboravlja se da je heroinomanija jedan vid "otuenja" od ostatka ljudske vrste... A ovako je super Terminat...ups!!!, `pricomatori e pomagat ljudima. They'll be back!!!:balls: :hippy:
Zabljak 1992POZNAVALAC

dec 2008.

setas gradom i odjednom shpricomat...super,gradovi ce nekako veselije izgledati....:sick:
ROXPOZNAVALAC

dec 2008.

Mora da ce gradovi bit veseliji ako sakrivaju svoje probleme, umjesto da ih rjesavaju, ili bar pokusavaju rjesavat.

dec 2008.

ideja je dobra i nije dobra.. ne znam?? ali dobro je sto su se uhvatili malo droge da pomognu nekima da si uzmu cisti pribor ko zna mozda su zainteresirani ljudi ako to dobro prodje idemo mi isto traziti vutromat... samo neka baca vutru rizlu filter lol ...ko zna ?
Silent BobPOZNAVALAC

dec 2008.

Kako ima zatucanih ljudi ovdje. Splurt!
SuperAngelPOZNAVALAC

dec 2008.

VUTROMAT :clap:
Ramona_RedENTUZIJASTA

dec 2008.

kako nije dobra ideja? ne znam, ne vidim po emu je loaa? samo da su prije tribali dekriminalizirat vutru, to u svakom slu aju ...
Zabljak 1992POZNAVALAC

dec 2008.

ubaci novchic i povuci ruchicu... http://www.youtube.com/watch?v=oe_6opRXOcg
dogo argentinoENTUZIJASTA

feb 2009.

al kaj nee sve izmislit tsraano al mislim sam onda nek se ~ale kak ima narkomana po hrvatskoj. ve vidim onak lijepa slika turisti hodaju po gradu ljepo oslikavaju.. al ne crkve i znamenitosti neg ove kaj se navuku na tu kemijsku drogu i onda plaze po zidovima i sa plavim usnicama i bljedim licem i viu imaa za dop. tak da onda turisti mpogu ljepo pokazivat kak je hrvatska ljepa zemlja puna mladih anrkomana.
dogo argentinoENTUZIJASTA

feb 2009.

oke s time se sla~em sasvim uredu. al mislim..
Kurblaj KanAMBASADOR

feb 2009.

Mislim da nisi upoznat s ne im ato se zove harm reduction, pristupom dr~ave prema drogama koji vjerujem da velika veina vutra.org lanova podr~ava

feb 2009.

ka medalja, posjeduje dvije strane, u jednu ruku dobru u drugu losu...

feb 2009.

:icon_mrgreen:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se