VUTRA
ForumZajednicaOfftopicZabrana pusenja na javnim mjestima
LEGACY

Zabrana pusenja na javnim mjestima

74 odgovora3,346 pregleda
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Ev bas sam sinoc gledao na Novoj TV reportazu o tome kako je u Sloveniji stupio zakon o zabrani pusenja na javnom mjestu.Znaci slobodno ne mozete zapaliti cigaru u kaficimi koji nemaju odvojene prostorije za pusace ili na terasi od kafica gdje su u ovo doba niske temperature.A da u odvojenim prostorijama za ne pusace konobar ne konobarise neg ako hocete pice morate do sanka i odnjet sebi sami.Kazna ako pusac pusi gdje je nedozvoljeno je 125E a za vlasnika kafica i do 10000E.Prica se kako ovaj zakon hoce da sprovedu i u Hrvatskoj.. Vase misljenje o zakonu i o svemu vezanom za ovo.. Ok znam da je pasivno pusenje stetno i sve to al mislim da je strog zakon..cak zakon i ne dozvoljava kafice u kojima bi bilo pusenje normalno tj.kafice za pusace..pa to bi bilo bolje ak vec zakon postoji da postoje kafici za pusace i kafici za nepusace a ne ovako da nas izoliraju kao neke divljake(ne znam stvarno kako bi nazvao drugacije) :ohno:
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Sve to super,drago mi je zbog tog zakona.Kakvo je stanje s ostalim zemljama,da li ce ti zakoni doci i u Bosnu ,Srbiju(rekao si da se prica i za Hrvatsku)?
ROXPOZNAVALAC

jan 2008.

Uf, vec sam pisao tolko o tome na drugom forumima da mi se neda i ovdje...bar ne sad....uglavnom, loae. I ja sam nepusac.
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Iz krajnosti u krajnost... ... je uvijek loae...

jan 2008.

Nepuaa sam, i smeta mi pasivni dim cigarete (smrdi mi odjea i kosa) ali svejedno mislim da je ovaj zakon krajnje debilan. Smatram da su birtije za puaenje i lokanje, i da se tamo ide jedino iz tog razloga, da se lo e i puai, ako ti smeta ne idi, nitko te ne sili niti ti gura dim u facu. Nametati osobni izbor kao pravilo je stvarno debilno ako se mene pita, i svi oni koji ka~u 'neka puai, ali nee mene trovat', neka se naduvaju (penisa) jer zbog takvog razmialjanja se travu tretira, znate i sami kako. Zanimljivo kako mi, eksperimentalna dr~ava, pratimo 'europu' u stopu po zakonima, ali samo onim debilnima u krajnost. Recimo ovo za duhan pratimo Njema ki primjer, da se nebi slu ajno ugledali u njih i legalizirali medicinsku upotrebu cannabisa... ma kakvi, ludi njemci, drogeri... :kackepieksen:
LaidbackPOZNAVALAC

jan 2008.

To ti je priprema za ulaz u EU... Cisti babylon
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Upravo tako,ako hoces da pusis idu do birtije pa shipu s ostalima...A ne da lik zapali cigaru i truje 10 coveka oko njega,boli ga briga,on pusi,sta okolina radi nije vazno...A pritom ne postoji zakon koji mu to zabranjuje...E zbog takvih stvari tu smo gde smo...
Petar PanPOZNAVALAC

jan 2008.

Meni se sviđa taj zakon, nepušač sam pa mi može donijeti samo dobro. Ovaj narod ionako treba malo obrazovati po pitanju pušenja, pojedinci stvarno pretjeruju, nemaju obzira prema nikome. Malo je glupo što će se zakon primjenjivati i na birtije, jer kako kaže brain, birtije i jesu za pušenje i lokanje. Al opet dobro će doći konobarima da ne provode cili dan u zadimljenim prostorijama. Samo sumnjam da će se taj zakon u praksi provoditi kako treba. To će biti kao ono ˝Ne točimo alkohol osobama mlađim od 18 godina˝. Je, moš mislit.
mr.skunkAMBASADOR

jan 2008.

iako sam pusac podrzavam zabranu i to totalno iz dva razloga sebicno je od strane pusaca zagadjivati zrak dimom u zatvorenoj prostoriji i zato sto sam prije par godina bio u jednom Dublinskom disko klubu i kada sam dosao ujutro kod frenda kuci skinem majicu kad ono majica mirisi rekoh sebi ,e ovo nikad kod nas nece biti kad ono nije proslo dugo i evo zakona ipak je to znak civiliziranih normi ponasanja rekao bih:flamed:
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Ev i ja sam pusac i nemam nikakvo pravo trovat drugog tj. u potpunosti se slazem da nebi trebao trovati nikog oko sebe jer i pasivno pusenje je stetno skoro koliko i samo pusenje..i niko nema pravo trovati drugog zato je i taj zakon napravljen ali fakat je rigorozan..glupo mi je to sto imaju odvojene prostorije pa jebote nismo mi ne znam ni ja sta....da su napravili zakon da postoje kafici za pusace i nepusace-pretpostavljam da bi se 95% pusaca slozilo..a ovako ovo je stvarno jadno...nemam rijeci...
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Tu smo gdje jesmo iz razloga jer pokusavamo kontrolirati i zadirati u tudju slobodu, a to je van svacije domene. Dok god ljudi ne shvate da mora postojati slobodna volja dok njome ne ugrozis nekoga drugoga nece biti pravoga napretka civilizacije.. Dakle smatram da je ovaj zakon gluparija.. jos jedan vid ogranicavanja ljudske slobode.

jan 2008.

Ja nikad ne puaim u kuci nekog nepusaca osim ako znam da mu baa ne smeta. Ako je 30% pusaca u ukupnoj populaciji sigurno ima bar 50% a mo~da i prelazi 60% puaaca u kaficima subotom i navece i tak.Dovoljno je malo brojati a druga stvar podatak da u mnogim kaficima u sloveniji prodaja opada i po 70% takodjer to govori. Ja sam da bude odvojeni prostor,da se poatuje onaj zakon po kojem treba biti prostor za nepuaace.Brainchip je totalno u pravu birtija nije birtija bez dima,bez cigareta i dimam bi imao osjecaj ko da sam u nekom preserantskom restoranu.Viae logike ima zabranit alkohol na javnim mjestima kolko ljudi umre zbog pasivnog napijanja,sigurno viae nego od pasivnog puaenja.Jebiga ni ja ne~elim pijane kretene oko mene no ato je kafic nego dim i alkohol?Kad se zabrani puaenje to uopce viae nece biti kafic,treba neko drugo ime. Kad bi dozvolili kafice za pusace svi ovi za nepusace bi propali.

jan 2008.

Sami ti problemi od smrada cigareta u birtijama se srede lako, dobrom ventilacijom, nego, vlasnici akrti, pa se ventilacija prostora na kraju svodi na 'mali hodi otpri malo poneatricu'. Ako ~elis ostati ist u balkanskom bircu na nekom ve ernjem izlasku, jako teako. Najbolje ato mo~ea pro je da samo smrdia ko kuga od ustajalog dima. Ako si malo manje sretan neka pijana krava u atilkama pribli~ne duljine odavde do kine e te polit bambusom ili eventualno spalit facu sa ~arom od cigare jer je nezamislivo plesat na 'severimu' bez bambusa i cigare u ruci... Balkanski mentalitet i neumjerenost su krivci, ne duhan :)

jan 2008.

Ne mo~e manje od 50% posjetioca kafica odlucivat o necemu u kaficu,vecina nije nu~no u pravu ali u ovakvoj se situaciji jednostavno radi o tome da na mjestu na kojem se ljudi zabavljaju vecini treba biti zabavno. U gradu mo~ea dobit batina,mo~e te pregazit auto,mo~ea se uguait,zavrait na hitnoj,napravit djete...................SVE ZBOG ALKOHOLA,Duhan niata od toga ne cini. I dalje smatram da je alkohol u top 5 najgorih droga ikad.Ako vec idemo zabranit alkohol ili Duhan treba zabranit alkohol. MANJINA JE ZABRANILA TRAVU SAD CE I DUHAN!!!

jan 2008.

Kad malo razmislim put od slobodne konzumacije Marihuane pa do potpune zabrane je identican onome ato se dogadja sa Duhanom.Mi se nadamo da ce za nekih evo npr,10 godina trava biti legalna ej a vi koji ste za zabranu pusenja podr~avate neato zbog cega ce jednog dana biti potreban i forums.duhan.org za legalizaciju duhana,jadno.
NarquilaENTUZIJASTA

jan 2008.

Ponovo ponavljam:))) pusac sam al ja da se ja pitam zabranio bi duhan skroz..pa sta ljudi umre od njega godisnje...nema nikotin nikakve druge primjene sem cigara i insekticida...jbg samo truje ljude i navlacih ih na glupost...stvarno u duhanu ne vidim nista dobro ni uzitak ni osjecaj ni nista dobro nego tinjajuci plamen koji ce nas jednog dana ubit.. al ko mene jebe sto ja tako mislim vazno je da fabrike duhana obrcu ogromne pare godisnje i da od toga i drzava ima koristi pa naravno da je legalan..mami im j....
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Svi oni koji podrzavaju novi zakon u svezi duhana, i u isti tren se nadaju dekriminalizaciji/legalizaciji canabisa nisu bas sa obe noge na zemlji.
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Ja nisam puaa a i nije mi ugodno u full zadimljenim kafiima, ali ono malo uz ventilaciju kakvu me ne smeta. Treba imati na umu da su balkanci vjerojatno najviae navu eni na nikotin od svih = velik prihod od prodaje cigareta. Ovom zabranom dr~ava hrvatska zakopava sama sebe, smanjuje si bud~et koji je ionako minimalan. hrvatska se vu e nekako zahvaljujui masovnoj privatizaciji, rasprodat e dr~avu, ali mali naivni ljudi gutaju sva sranja koja govori sanader, la~e im u lice i govori da je sve uredu, i oni to gutaju i zaboravljaju da imaju vjastite o i. Da nemamo takvo more kakvo imamo i na nemamo turizam bili bi kao neka mala siromaana dr~avica iz tre eg svijeta. I ova dr~ava e pasti, zadu~eni smo preko grla, i bit e onako kako europska unija ka~e zato jer ona diktira ekonomiju, moramo im pare vratiti ato je i teoretski nemogue, a zadu~ivanje je sve vee, i to nije slu ajno, NI`TA NIJE SLU AJNO. Ovo ato se dogaa je plan NWO-a, novus ordo seclorum-a, asimilacija svih u jedno, potpuna kontrola...
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Takoje Weedrane.. Imamo ogromne novce za vratiti uz kamate.. trik je u tome da nemozes vratiti onoliko koliko nema cak niti u opticaju.. Zato i amerika ima dug koji nece moci NIKADA vratiti.. a pitanje je prema kome moze CITAVA DRZAVA imati toliki dug?? Prema nekoliko pojedinaca?? Kako ljudi to gutaju meni nije jasno nikako.. Ratovi oko duhana, canabisa, nafte, poslova, skolovanja, medija, ekologije, sporta itd. nisu nista drugo nego VJESTO stvorena distrakcija koja je tu da nam svima odvrati paznju od onoga sta se zaista desava.. Sudeci prema krajnjem rezultatu diverzija je itekako uspjesna i izgleda da smo gluposcu nadmasili sami sebe obzirom da je vecina stanovnistva na autopilotu isprogramiranom na nacin da zasere svakoga tko pokusa reci stvarno stanje situacije u kojoj se nalazimo.
Petar PanPOZNAVALAC

jan 2008.

Ako neki od nas podr~avaju zakon o zabrani puaenja na javnim mjestima, ne zna i da ~elimo da se puaenje skroz zabrani. Radi ata oea sa sobom, ali se makni od mene (sad bi mi brain rekao da se naduvam ...... :icon_smile:). Tema je zabrana puaenja na javnim mjestima, a ne samo u birtijama. @elephant0r ajde joa jedanput pro itaj ono ato si napisao o slobodnoj volji i promisli malo zaato se to kosi sa puaenjem u zatvorenim prostorijama. .....dok njome ne ugrozis nekoga drugoga..... ato se ti e trave, ja i ne tra~im dopuatenje da je puaim na javnim mjestima, nego samo da me ne love preko 7 gora i 7 mora.
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Nitko tebe ne tjera u birtiju.. ako ti ne pase ne moras ici tamo.. Osobno ne pusim duhan i jako me smeta dim i smrad odjece kad dodjem doma, ali to mi ne daje pravo da zabranim tisucama ljudi ono u cemu uzivaju, a time mene ne ugrozavaju direktno. Dakako da s jedne strane ovu zabranu smatram pozitivnim, ali u isto vrijeme moramo biti svjesni da ono sta je nekome mrtvo slovo na papiru drugima drasticno mjenja zivote.. u tome je kvaka.. zato treba malo opreznije pristupati nekim promjenama i napraviti nekakva istrazivanja o tome, a ne se ravnati po zapadnim zemljama. To je kao da mis kaze.. jao.. gle krokodila kako davi zirafu.. znaci sve sta moram je zagristi vrat, odvuc ju pod vodu, drzat dok se ne prestane ritat.. JURIISSSS..
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Ima gomila razloga zaato se dogaaju stvari koje se nebi smjele dogaati. Ima jedna zanimljiva stvar na koju sam nedavno naletio: "Lemming sindrom" Leminzi su male ~ivotinjice kod kojih je zanimljiva jedna stvar dok masovno migriraju. Ako se jedan baci niz liticu, drugi ide za njim bez previae razmialjanja, a kad ostali to vide svi se bace niz liticu i tako esto svi poginu iz jednog brutalno glupog razloga. Masa (~ivotinje i ljudi) je uvijek slijepac, ponaaaju se kao da imaju grupnu svijest ali nitko ju ne koristi, ve svi slijede masu. Masa ima leming sindrom, a masa su velika veina ovje anstva, oni ne razmialjaju nego slijede, slijede svoje autoritete ili vrhovne politi are, oni slijepo vjeruju da su njihovi autoriteti upravu, i kad pojedinac nije u masi oni ga ismiju i u ine debilom u o ima mase. Kada vrhovni ljudi to znaju oni mogu kontrolirati masu kako ~ele, i upravo to rade ljudi iz NWO-a, kontroliraju masu. ZATO... ono ato je najbitnije u ovim vremenima je to da objektivno razmialjate vlastitom glavom bez uzimanja kalupa/okvira razmialjanja mase i bez predrasuda. Ono ato jedino mo~e zaustaviti sva sranja na ovom svijetu je vaae individualno objektivno razmialjanje, ali mora se priznati da to nije lako, u naaim glavama su ve kreirani dosta vrsti kalupi makar vi mislite na nisu. self authority = freedom :icon_lol::icon_lol::icon_lol:
Petar PanPOZNAVALAC

jan 2008.

@elephant0r Znam da me nitko ne tjera u birtiju, a da ti iskreno ka~em i nisam ljubitelj istih, tako da rijetko tamo i zalazim. Nemam niata protiv dima u birtijama, prosto mi se j.... za to. Ali nisu birtije jedino mjesto koje naai dragi puaa i uzimaju kao svoj privatni prostor gdje mogu raditi ato ih je volja, ugro~avajui time nas 'manjinu' koji ne vole udisati dim duhana. 'Naai' puaai su jedni od najgorih na svijetu i uope ne ~alim ato im je netko napokon odlu io stati na kraj. Eto, ~a mi je kafia, ali valjda e se nai neko rjeaenje i za njih. A imamo joa skoro dvi godine do provedbe zakona, pa... ko ~iv, ko mrtav
BeyondLEGENDA

jan 2008.

To da treba bontona kod puaa a je istina, ali smatram da je pretjerano ovo da nesmiju puaiti na bilokakvim javnim mjestima, i ulica je javno mjesno, nadam se da im je to promaklo jer u americi nesmijea puaiti ni na ulici (tako sam uo).
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Eto pane.. odgovorio ti je weedran umjesto mene.. Dakle na nekim mjestima zbilja nije primjereno pusiti isto kao sta nije primjereno vrsiti nuzdu svagdije.. i to treba regulirati.. ali to nam ne daje pravo da zabranimo srat i pisat svima svugdje..
Petar PanPOZNAVALAC

jan 2008.

Ma moi e se puaiti na ulicama, to se nee ra unati kao javno mjesto, iako je. Ali se nee moi puaiti npr. u frizerskim salonima. Evo ja se nekidan iaa oaiaat i ono, bo~e sa uvaj, dovoljno je da jedan zapali i odma svi misle da je uredu da i oni puae. A nije u redu! Joa jednom ka~em, sla~em se da je pretjerano zabranjivati puaenje u birtijama, i nadam se da toga ipak nee biti, bar ne u smislu potpune zabrane.
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Ljudi moraju shvatiti da postoje isuvise razlicitih misljenja,i da bi se ona promenila potrebno je mnogo mnogo...Postoje mnogo neukih ljudi,tvrdoglavih ljudi,koji nezele da se suoce sa mnogim problemima danasnje populacije...I nazalost mnogo zavisi od tih ljudi,i sve to vodi u krug,i tako je uvek bilo,je trenutno,i bice...Kako odgovoriti na pitanje "Sta da ucinimo da bi to promenili"...?Da se borimo,da ucimo druge,da se zrtvujemo za zeljeni cilj?I posle svega toga nacice se ljudi koji su to shvatili zdravo za gotovo,tj. bilo pa proslo...I nastavice se ono sto je dosad bilo...Sve sto takvim ljudima donosi korist,bez obzira sto steti drugima,ce biti tu gde je,sve dok se ne desi nesto sto ce sve promeniti...

jan 2008.

Napiso sam post ne znam jel ga neko izbiso il je nes slucajno al evo ukratko: Alkohol mo~e uzrokovati da dobijea batina ili nekog prebijea bez razloga,da te pregazi auto ili ti nekog ubijea,mo~ea rigati,pasti i rzbit se,napravit djete......................sve to se mo~e dogoditi ne samo ako pijea nego odea u kafici ili hodaa ulicom gdje ima pijanih,evo meni to smeta kolko i vama dim.Ako netko ~eli zabranit Duhan treba zabranit i alkohol u kaficima. Travu su nekoc ljudi slobodno puaili,pa ju krenili napadat,pa prvo djelomicne tj. samo formalne zabrane,pa pocetci provodjenja zabrane,pa ekstremne kazne........... To se dogadja sad i sa Duhanom....
BugiPOZNAVALAC

jan 2008.

sve ide u korak, i globalizacija je zadnja stanica -_- sa zakonimo ce mo nastimati da svi jedu i piju iste stvari... a onda se dogodi revolucija ne?...
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

a ujte ina e nisam zagovornik nikakvih zabrana ali mogu rei da mislim da je ovo bar djelomi no opravdano jer recimo meni dosta smeta dim od cigara, ne volim taj miris, sinusi me bole i kaaljem gomilu alajma od njega. I nisam ni ja neki bitrijaa ali recimo igramo nas osmero D&D u birtiji i njih sedmero puai a ja ne i ja za to vrijeme umrem i ostatak dana me ubija glava. Isto tako ako negdje izaem na zatvoreni prostor ubije me dim koji bude toliko gust da ne mo~ea disat ko magla bude a tako je svugdje. A ato se ti e toga da me nitko ne tjera u birtije i sli ne stvari to je istina, ali ja ~elim ii tamo i onda poato ~elim moram se svaki puta ubit od dima jer sam negdje sjeo i par sati pio aj i igro igru s prijateljima I zato mogu rei da e mi odgovarati ovaj zakon a sad koliko je opravdan stvarno ne znam ali mislim da u dobroj mjeri je.
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

da jebeno...jos i nek na ulici zabrane pusenje...-.- bit ce zabavno hodat okolo s pljugom duhana zamotanom pa kad mi murjak zbog tog krene srat...
ROXPOZNAVALAC

jan 2008.

Bit cu jeftin i lijen pa se posluzit copy/paste-om s drugog foruma: -- -- Bullshit bullshit bullshit. Kako sam znao, eto cim frend Smranader opet ucvrsti mjesto, ajmo dalje zabrane. Glavno da frajer nije ni rijeci o ovom zucnuo prije izbora Tocno tako, znaci ako ja imam kafic, koji je moj prostor, i u koji ljudi DOBROVOLJNO dolaze, JA odlucujem oce li se ili nece pusit unutra, a ne drzava zbog nekih placi***** koje imaju izbor izabrat kafic koji im vise prija. Drzava ogranicava slobodu vlasnika prostora da odluci pravila u svom prostoru, u kojem nitko nije obvezan biti. Kakve su to gluposti, nek se zabrani tamo gdje ljudi moraju biti, bolnice, kolodvori, skole i faksevi, al u kaficima? Daj odjebite i odrastite. Cijeli dan snifate po ulici ugljik monoksid, zderete hranu punu kancerogena, i onda dodjete u brlog alkoholizma o poroka gdje si ljudi sipaju otrove niz grlo, i placete zbog dima. Jebo irud lijepo i vas i preuvelicanu stetu od pasivnog pusenja i "trovanje", osim ak ste konobar koji svaki dan 8 sati provodi u bircu, nije vam jebeno nista. Ajd jos zabranite sunce jer eto, ozracuje vas. GAZDA je taj koji ce odlucit dal ce se kod njega pusit, i stavit odgovarajuce oznake na ulaz, tipa "Ovdje je pusenje dozvoljeno i ak je to prevelik teret vasem krhkom egu, odite negdje gdje je zabranjeno". I nek se radje implementiraju neka pravila poput ventilacije u takvim prostorima, i pusenje roditelja s djecom doma. Ili jos bolje, ak zelite iskorjenit pusenje, treba obvezat industriju da svake godine ili svakih par godina smanji udio toksicnih substanci u svom duhanu za odredjenu cifru. Al onda ljudi nece bit ovisni. Boo hoo. Btw ja sam nepusac -- -- I jos jedan post -- -- Kak je vec jedan lik rekao, covjek kad ulazi u kafic zna kako je unutra, unaprijed zna kakva su pravila igre, i ulaskom prihvaca cinjenicu da ce udisat dim i stetit si. Isto kao sto, igrac u nekom sportu zna sta ga ceka i sudjelovanjem u tom sportu zna da moze biti ozlijedjen. Zasto? Zato jer je to sport koji se tako igra. Ne svidja mu se da moze biti ozlijedjen? Onda nek napravi svoj sport sa svojim pravilima. Isto i s pusacima. E zasto bi ja udisao dim u kaficu? Zato jer je to kafic u kojem ces udisat dim, ak ti se ne svidja, napravi svoj kafic di ljudi nece udisat dim. Niko vam nije kriv kafica za nepusace nema ili ima vrlo malo, samo govori da vise ljudi pusi u istima nego ne. E al sad bi manjina srala vecini. Gle, da 10 ljudi pusi i smrdi ostalim 100 nepusaca, onda bi bio za zabranu. Zelim samo reci da uz sve stetno uz sto zivimo, ova histerija oko pasivnog pusenja je debelo preuvelicana. Provodim skoro svaki petak i subotu u zadimljenim bircevima, ne pusim, i nemam nikakvih problema - zapravo, krvna slika od prije dva mjeseca mi je savrsena. Osim ak netko provodi 6 sati dnevno u zadimljenom bircu, steta je zanemaiva. Ako i provodi tolko na dan u bircu, jebiga, onda ocito ima vecih problema od pasivnog pusenja za rijesiti. -- -- E da, btw, jel itko primjetio kako su se negdje mjesec dana prije objavljivanja zabrane javnosti u nas ko lude pocele reklamirat one nicorette zvakace, flasteri i ostale stvari za prestanak pusenja? Nesto je trulo u drzavi Hrvatskoj.
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Jest, uvidjeli su priliku za zaradu Dobro re eno ROX!
ROXPOZNAVALAC

jan 2008.

Mislio sam na to da im je receno mnogo prije nego je javnost saznala. Objava o zabrani bila je par dana nakon nove godine, a ovo se reklamira jos od druge polovice 11 mjeseca.
BeyondLEGENDA

jan 2008.

Da i to sam shvatio... mutni su to poslovi.
WEED_NOVI_SADISTRAŽIVAČ

jan 2008.

Pa sa jedne strane ja bi voleo da se takav zakon donese u srbiji sto licno mislim da je ne moguce ne znam za hrvatsku ali u srbiji ako bi se doneo takav zakon trebalo bi nam jedno jos 20-tak zatvora jer nebi niko teo da plati nego bi svi odsluzivali zatvorske dane a opet bolje pusiti travu nego cigare koje opet mnogo vise stete nego trava.
RadeAMBASADOR

jan 2008.

Bio u americi i vide, tamo svi puse na ulici. Ljudi izadju iz kluba na ulicu popuse cigaru i vrate se unutra. Cak nisam nasao kafe sa posebnom sobom za pusace, jednostavno nema!
pachaISTRAŽIVAČ

feb 2008.

to nece proci u bg-u. nema sanse

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se