VUTRA
ForumZajednicaOfftopicŠto u box osim Marijane?
LEGACY

Što u box osim Marijane?

68 odgovora3,186 pregleda
njrnjavaAMBASADOR

mar 2012.

Pozdrav svima! Dakle zanimaju me vasa misljenja i iskustva sa gajenjem drugih vrsta bilja u boxu.. Ja bi htio naime, ako je to moguce, da posadim neku biljku koja nije sezonska, pa da mi raste u boxu dok je on u funkciji i ima mjesta u njemu, a kad nije, da ju mogu normalno dr~ati na prozoru ili negdje outdoor..neki bonsai djir tako neato... Pa eto ako neko zna neato... :costumed-smiley-027
EtajglechaAMBASADOR

mar 2012.

pa ja imam limun...od kog cu da radim bonsai...stajao mi je u boxu jedno vreme...mislim ono...mozes da stavis sta god hoces...isprobas...zavisi sta te zanima :))))

mar 2012.

Paprika,paradajz,luk pa si skuhas sataras...:costumed-smiley-027
artisticLEGENDA

mar 2012.

hahahaha sataraa je do jaja...samo kad prdnes onda je *****rija hehehehehe...a staja znam, mozes probat sta hoces, vjerujem da bi dosta toga uspjelo
njrnjavaAMBASADOR

mar 2012.

da, i meni je prva ideja bila tako neko voe... al naravno nemam pojma o sadjenju niti jedne druge biljke osim...jel trave. Etajglecha kako ide s tim limunom? Kad se ocekuje berba? Znam da je moja teta prije godinu dvije posadila neku mandarinu, mislim dole na moru, i jos uvijek je taaak mala... tom treba gro vremena...Al bas me zanima kako bi picilo indoor :)
tinitusENTUZIJASTA

apr 2012.

probaj chilli papricice, super su za vidjet u boksu, a ako volis zestoku hranu navuci ces se na growanje chillija..

apr 2012.

Samo da je jestivo i ata kalori nije:)
njrnjavaAMBASADOR

apr 2012.

@Tinitus: jel chilli sezonski ili nije? Htio bi neato ato jednom kad po ne davati plodove, daje stalno dalje...Recimo neka treanja..raste raste, ja ju prebacim na 12/12 kad imam neki autoflower, ona misli da je jesen i eto malo treanjica..ako to uopce tako ide kod njih.. @Greenpowre1: Hm, kalori no i jestivo... Orah? Kikiriki? :)

apr 2012.

Povre je najisplativije(najbr~e). Hps se mahom i koristi za uzgoj povr a, odatle je vjerovatno i sve krenilo hehe:)
američki staffordISTRAŽIVAČ

apr 2012.

@njrnjava, chilli ti je sezonska bilj ica ja imam na balkonu dominikanski chilli, bio je par dana u boxu dok je bilo mjesta :D, zanimljivo je to ata je frend isto posadio chilli par dana prije mene a moj je trenuno duplo vei, e sad jel to zbog tih par dana u boxu ili zbog tretmana sa manjom dozom hesija za vegetaciju, neznam!! uglavnom, stvar funkcionira ali mislim da je neisplativo troait struju na jeftino bilje...
EtajglechaAMBASADOR

apr 2012.

e..pa nema tu berbe...gajim limun iz semena...da bi posle pravio bonsai...ima nekih 8 meseci..tako nesto..naras'o je nekih 10-tak cm... a bio je u boxu mozda mesec dana...sad je na prozoru... a to sa tresnjama....hehehe ne znam kako bi to uspelo u boxu....

apr 2012.

Ima li netko malo viae iskustva, ili neki link, tekstove ili neato, o indoor growanju za inskog bilja i povra? Razmialjala sam ve o tome i prije, a sad imam neiskoriaten boks pa bih ga mogla iskoristit za to.
makisplitAMBASADOR

apr 2012.

Dreamer ova ti je tema doala ko budali aamar da se zabavia dok se situacija ne slegne:sun2:
njrnjavaAMBASADOR

apr 2012.

Etajgecha: ako bi radio, isto bi svakako radio iz sjemena. Jesi samo onako odabro sjeme od kojeg je bila dobra limunada ili? :) Treanju sam dao kao primjer, ali ako se mo~e svakako bi bilo zanimljivo probati... Malo sam :google2: ''bonsai'' i ato rei osim da je opet druga dimenzija baa kao ato je i upoznavanje sa indor sadnjom...jel vutre. Ili mo~da neku palmu?? XD
EtajglechaAMBASADOR

apr 2012.

pa stavio sam nekoliko dobrih semenki na klijanje....posle ne znam koliko je proklijalo nekoliko...i ja imam jedan limun heheheh a palmu...pa sto da ne....cak mislim da je neko imao u boxu dve palmice..u casicama..valjda....samo ne znam iz kojih je semnki radio....da li je bila urma u pitanju ili neko drugo seme...neam pojma....

apr 2012.

Evo malo googlam i itam, koliko sam do sada uspjela vidjeti, za growanje raj ica sli ni su uvjeti i potrebe kao i kod vutre.
cooinaISTRAŽIVAČ

apr 2012.

Ja u boxu drzim lavande (: zbog mirisa, mada sada kada je stvar na cvetanju izgleda da im ne prija bas nesto ): ali drze se (: , videcu u cemu je stos
Z&NZMAJ

apr 2012.

Salata puterica :icon_lol:

nov 2012.

Super tema,taman sam hteo da otvorim istu,al reko aj da vidim da ne postoji vec,jer su cika moderatori mlogo osetljivi kad se ponavlja(podrzavam cika moderatore samo ostro) i nadjem.Moje je misljenje da je neozbiljno shvacena, jer uz malo saradnje i razmene ideja mogla bi se uzeti lova.Pre 15godina sam se bavio plastenickom proizvodnjom pa mi je prva ideja vezana za to. IDEJA 1 Kod proizvodnje rasada za pijacu u februaru(drugi mesec) sam kupovao gajbice mladica paradajza i onda ih presadjivao u najlonske kese 10cmx10cm u plastenik i krajem aprila(4.) pijaca.U gajbicama(one plitke drvene) su mladice zauzimale maksimum 1cm kvadratni sto znaci da bi u nas box od 1m kvadratni stalo 10000 biljaka.Malo sam se raspitao kod ljudi koji se bave tim i oni se udruze i greju jedan zajednicki plastenik gde proizvode kome sta treba.Predpostavljam da jedna mladica ne moze biti ispod 5 dinara sto nas dovodi do cifre od 50000 din ili ti 500 eura za mesec dana koliko mislim da treba od semena do biljke za presadjivanje u plastenik.Verovatno lupam sto se tice cena(zavisi od sorte i kulture)ali ostalo pricam iz licnog iskustva.Nadam se da ce ovo nekog zainteresovati a predpostavljam da neko to vec i radi pa podeli sa nama svoje iskustvo. ideja 2 Jejmi Oliver(valjda se tako pise) je napravio pomamu za gajenjem zacinskog bilja u kuhinji samim tim namece se i druga ideja,litarske saksije svega u box krajem septembra i za novu godinu pijaca.Internet je cudo a gomila ljudi u Srbiji ga ne koristi posebno poljoprivrednika sto je nasa sansa jer je bukvalno svaku biljcicu lako naruciti za sicu lovu. ideja 3 Cvece,ali sam totalna taraba a sigurno ima neka dobra prica Ja sam se nalozio na habanera papricice i lepo mi uspevaju (ko je pratio moj dnevnik zna) i da smo na nekom drugom forumu svima bih besplatno poslao semenke od moje aurore ali ovako teska ilegala nadam se da ce i ovo nase uzgajanje uskoro postati dekriminalizovano do tada pozzzz od zlog
BoRaiChoAMBASADOR

nov 2012.

Kakve aurore ? Tek sad vidim ovu temu.....Ja sam kontao kad budem gajio dzigili da ubacim tako neku "egzoticniju" biljku, tipa neki dominikanski chili ili tako nesto, ali ne znam kako bi to islo zbog rezima svjetlosti i svega...Moracu malo proguglat oko toga

nov 2012.

ovakve aurore ;)
loopAMBASADOR

nov 2012.

meni zelja odavno da odgajim bhut jolokiu....al' jbg doci do semena je malo za'eb...zabranjena je za koriscenje u ishrani u Evropi.. zasto? evo zasto- merenje ljutine za injene hrane, koristi se Skovilova jedinica ljutine (SHU). Obi na ljuta paprika ima ovaj indeks u rasponu od 3.000-6.000. Vrlo ljuta vrsta paprika -- Habaneros ima ovaj indeks negde oko 300.000. A Bhut Jolokia Neverovatnih 1.041.427 SHU ! medjutim bice skoro,ja se nadam iza Nove godine... sta cu kad volem ljuto ,) evo koga zanima kakav je to horor neka pogleda klip- Lik jede Bhut Jolokia papriku - YouTube I oprostite mu,jbg,zemljak se zaracunao,mislio je da je jaci od nje xD

nov 2012.

Da, vidio sam tu papriku. Zakonom je zabranjena jer mozes ubiti covjeka s njom, uvalis mu papriku da ga zagrize i odapne covjek. Nije za igrat se.

nov 2012.

6 free fresh dried large peppers with good seeds100+ Bhut Jolokia Seed and 4 free fresh dried peppers without seeds. We ship by 1st class mail in padded envelope the next day for $29.95 ;)
dite_splitaAMBASADOR

nov 2012.

moze se i zaradit na njima haha ja obozavan pome i nebi bilo lose da kad bude veci box ubacim http://www.inet.hr/~ddrvodel/egzotik/slika17.jpg

nov 2012.

Ubacivanje druge biljke u box sa marihuanom po meni moze samo doneti probleme,prvenstveno insekti a onda i neke bolesti,jedino neke vrste voca (i neke vrste habanera paprika) kojima treba po nekoliko meseci da proklijaju(najvise sto sam nasao je 6 meseci),pa kad proklijaju napolje iz boxa,sve ostalo je nepotreban rizik. Za ovu temu(bar sam ja tako shvatio) treba neka prica kad je box prazan,da ne traje dugo plafon dva meseca,da je legalno,i ako je ikako moguce da se spoji lepo i korisno gde na korisno mislim vise figurativno sto bi reko dr Nele........LOVA BATO
dite_splitaAMBASADOR

nov 2012.

Trinidad Moruga Scorpion Red Quantity of seeds: 10 Scoville Units: 2,009,231, e ovo se zove papri ica :D

nov 2012.

uf, ovo ubi i bhut jolokiu
dite_splitaAMBASADOR

nov 2012.

da, nova najjaca haha :D, mozda si narucim

nov 2012.

ja vec ubacio u kosaricu + habanero chocholate + malo cherry-ja, fin sajt :thumb:
dite_splitaAMBASADOR

nov 2012.

da na jednom mjestu sve lipo :D
pljuga2ENTUZIJASTA

dec 2012.

posio sam krompir ocekujem da ce mi nikne teletina :ludak imam i ja dvije mandarine u box ljepo rastu i mirisu ;)
dawidw420ENTUZIJASTA

mar 2018.

Meni dva paradjza rastu uz biljkice,jel to pametno ili da micem ha ::ludak::::ludak::
prosto okoAMBASADOR

mar 2018.

Coriander This herb grows 1 to 3 feet tall in maturity, producing leaves and fruits used in cooking. The small, ball-shaped seeds are ground or crushed to season foods. Coriander repels spiders mites from itself and when planted near other plants that do not repel the mites. Plant around other plants as a hedge or alongside those plants to protect them from spider mite infestations. Dried coriander leaves or seeds may be brewed into a tea to spray over plants for added spider mite protection. Garlic One clove of garlic, when planted, may produce a bulb with up to 20 more cloves. The bulbs also produce long, green onionlike foliage on top of the soil. Garlic is a good neighbor in the garden, growing well alongside most other plants. The fact that the plant repels spider mites and other pests sweetens the pot even more. Plant cloves of garlic around plants you wish to protect from pests including spider mites, beetles and aphids.

mar 2018.

ne moz da smeta dok ne postane "gusto" :)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se