VUTRA
ForumZajednicaOfftopicCrna Gora ukinula vojni rok
LEGACY

Crna Gora ukinula vojni rok

54 odgovora4,693 pregleda

avg 2006.

Danas je Crna Gora ukinula obavezni vojni rok! Iskreno se nadam da e i (sve) njihove komaije uskoro uraditi isto ;)
GreenManAMBASADOR

avg 2006.

Ma koja bre vojska,bacanje para.Da su pametni svi bi je ukinuli.

avg 2006.

Bogami castise nas po godinu dana Crnogorci :) Zamislite one koji su pre isli i izgubili celu godinu na ratovanje ispred kasarne :lol: ili koji i dan danas moraju da idu.
InqAMBASADOR

avg 2006.

Bilo bi lepo da se ukine sluzenje vojnog roka i u Srbiji... Mada sam cuo da je vojska 6-7 meseca pusenja vutre sa novim drugarima :D

avg 2006.

Ma i ja sam uo tako ali bi mi smetalo aiaanje :dready_banana:

avg 2006.

Nije 6 nego 9 a civilno vise a i da je 6 opet velika muka, non-stop nesto smrdi, zamisli samo tripove straza ispred kasarne za DZ :lol: ili npr pusis vutru i uhvate te kako pusis mogu te i ubiti da niko nepita za tebe znas samo bi rekli strazario narkoman i pucao sebi u glavu :roll: to jos uvek u Srbiji prolazi.Ili da nepricam kad ti narede debili da cistis WC.Tu godinu dana je bolje iskoristiti da naucis nesto pametno a ne kako ces repetirati pusku i pucati po ljudima to moze svako za 5' da nauci. Srecno svima , ja sam ipak crnogorac.
SLO-EraLEGENDA

avg 2006.

dežela je takodje ukinula kako je u Cro i BIH ne znam ali svakako èe prije ili kasnije sve zemlje u okruženju preèi na prof. vojsku.. Ako ne dodje do neke veèe globalne krize i sliènih poremeèaja u mraènim i bolestnim umovima... na Balkanu bi trebali zabraniti èaki deci prodavati "igraèke" u obliku puški... dosta mi je ratnika :cry: bolje dobar susjed, nego dalek brat by deda Mine
GreenManAMBASADOR

avg 2006.

@kezman : Vojni rok u Srbiji je sada 6 meseci,a civilno 9.Mada i to je mnogo posto je to totalna dubioza.Trose se pare i vreme,a ne zna se zasto.u stvari zna se...Neko tu debelo mrka kintu.

avg 2006.

I ja mislim da neko dobru kintu trese mada bi je tresao jos bolje kad bi privatizovao vojsku ;)
sinsemila_smajlPOZNAVALAC

avg 2006.

mislin da ju je i BiH ukinula :D ne dam kose nikome :twisted: SLO-Era:Ako ne dodje do neke veèe globalne krize i sliènih poremeèaja u mraènim i bolestnim umovima... doæi æe, dolazi... a Mi, Mi æemo ukidat rat :wink:
BeyondLEGENDA

avg 2006.

Hrvatska bi trebala maksimalno za tri godine uginuti vojni rok. Ratovi su proslost. Nista se ne rijesava ratom, samo se stvara jos veca mrznja.
TripcoPOZNAVALAC

avg 2006.

A u moje komunistièko vreme kad sam ja deljao 12 meseci (a da za to vreme ni jednom nisam bio kuæi) govorilo se da je "vojska najveæa životna škola" ili tako nešto. Jedino što sam tamo izuèio je bilo da ... 'bem li ga šta beše, do malopre mi je bilo na pameti.
gruchoENTUZIJASTA

avg 2006.

E pa Tripco posto sam i ja rintao 12 meseci ,da te podsetim sta smo nauchili.... Ajd javicu ti na ovu temu kad proverim,nisam siguran... :D
BeyondLEGENDA

avg 2006.

Da, zivotna skola, cssss... Skola u kojoj se uci kako sto vise mrziti drugoga, kako sto bolje ubiti. What, znati ubiti i ubiti je nesto muzevno? Prije bih isao dozivotno u zatvor nego ubio nekoga... so what, i am pussy now? Zasto me uciti ubijati, ako bi ubio svoju psihu ubijajuci drugog? I not a number, no one is nuber any more. Mozete me dozivotno drzati u vojsci i muciti, ali nikada necu nikoga ubiti, pa koja korist od mog vojnog roka?
TripcoPOZNAVALAC

avg 2006.

Tako su me dobro u vojci nauèili, da, evo, još uvek pokušavam da se setim šta to beše èemu su me nauèili...'ajde Grucho, kaži šta to beše, meni mozak skroz stao. P.S. ja sam èak bio i desetar i to zadužen za "moralno vaspitanje". Jako sam dobro vaspitavao ove guštere: pitam ih ko za koji klub navija i tako to.
gruchoENTUZIJASTA

sep 2006.

Evo...polako mi se vraca...da...da...ne...ne ,ma nije ipak to,srolati joint sam prije nauchio....ma sta je ono bilo sto su me nauchili,ne mogu se setiti a znam da je vazno..... :?
GreenManAMBASADOR

sep 2006.

Ja sam u vojsci naucio da,recimo,uvek treba imati ogledalo i cesljic u dzepu pa mozes da se doteras po potrebi.Isto tako sam naucio da covek moze da prezivi i ako se tusira jednom nedeljno.I naucio sam da glancam cizme.Ma gomilu stvari vrlo bitnih za zivot sam naucio... :lol:
TripcoPOZNAVALAC

sep 2006.

Taèno, tamo sam nauèio kako se dobro održava obuæa. Da, i da je idealna veèera pakovanje "Jadro" napolitanki i 2 piva.

sep 2006.

najbolje dovanje mi je bilo u vojsci

sep 2006.

Doi zajedno da zapalimo neato pa ea videti gde je najbolje :-D

nov 2006.

i ja sam definitivno protiv sluzenja vojnog roka, ajde razumem da zivim u svedskoj ili tako nekoj gotivnoj zemlji pa imas i zbog chega da sluzis, a ne ovde gde te cimaju izdrkavaju se na tebi a pritom jedes splacine i pucas s. mozgom...eee strasne su to stvari
BugiPOZNAVALAC

nov 2006.

evo ja osisao svoju kosu...za 4 dana idem sluzit vojni rok kao pjesak.... eh...nije vojska losa...al definitivno ne potrebna kao sto je i oni prikazuju.... tko hoce nek ide.. :lol: mislim da je tamo raj za mazohiste... :D
P.P.POZNAVALAC

nov 2006.

jos od kad sam bila mala uvijek sam htjela ic u vojsku, volim pucanje, oruzje i tako to.... ali sad imam 17, i jos mi vojska dobro zvuci :lol: samo je gadno jer se nesmije pusit malo prije pregleda zbog testiranja inace ok... :frik (neki spaljeni, cudni smailic)
GreenManAMBASADOR

nov 2006.

Ma koja crna vojska...to je takvo gubljenje vremena...ja kad sam bio to malo sto sam bio da nisam poneo sebi ne bi dunuo za qrca,tako da i to opravdanje ne prihvatam :lol:
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

nov 2006.

Mene vojska èeka ove godine, tamo negdje krajem drugog mjeseca... Jeeeeeeeeeeej... :loche: :jashe_konja: :puc_puc: :biTch: :hail: :spliff: :cool_smoking: :bong: :lupkanje:
BeyondLEGENDA

nov 2006.

Vojska -> rat -> nasilje -> mr~nja -> smrt -> patnja -> osveta -> uniatenje. :?: :!: :?: Why? I can't this, I can't understand.
TripcoPOZNAVALAC

nov 2006.

Ma jebeš vojsku kad nema zakletve Titu i partiji (btw. ja sam se zaklinjao g. Antunu Tusu, u to vreme glavnokomandujuæem za PVO u JNA gde se žderao SDO svake prve subote u mesecu). A vi sad vidite kako æete u kojoj god državi bili. Ima li marende svakoga dana. Nema? E, pa nismo više nesvrstani da nas finansiraju tamo neki Crnci i Arapi. Što kažu, "Dok je bilo Tita, bilo je i šita" U to vreme je bila dobra fora u vojsci jer shvatiš da ti je mnogo bliži neko ko je iz totalno drugog dela države pošto s njim imaš zajednièki vibe, zajebanciju itd., a neko ko je iz tvog grada može biti najobièniji šupljoglavac. Ratovi koji su se dešavali na ovim prostorima su trebali da se vode izmeðu nas i ostalih koji vole turbo folk, prežderavanja i opijanja, tj, oni koji vole da ratuju. No, mi bismo svakako izgubili.
BladeZMAJ

mar 2012.

U Hrvatskoj je ukinuto obvazno slu~enje vojnog roka,postoji dobrovoljno slu~enje i prof.vojska....ja sam slu~io 2003/2004 po re~imu moraa,joa tada i moram rei da mi je to bilo najbolje vrijeme ~ivota,bio sam rod ABKO-atomska bioloaka kemiska obrana....lol

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se