VUTRA
ForumZajednicaOfftopicDreadlocks
LEGACY

Dreadlocks

140 odgovora11,027 pregleda
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

treba mi pomoc......ja sam iz zg i zanima me dali ima netko odavde ko je uclanjen na ovom forumu da radi dreadove normalne bez voska i svih tih kemikalija????U frzeraju su preskupi, prek 1000 kn dode otprilike, cuo sam kako se to naplacuje po satu! Ipak je to malo preskupo a i cito sam po nekim forumima i stranicama da ima ljudi koji znaju raditi dredove,pa ak ima nekog ovdje nek se javi! Ak moze da se dogovorimo da mi to napravi....nije vazno di u ZG,a za pare se lako dogovorimo! pa usput ak moze netko pojasniti kako se to uzdrzava jer nisam nis nasao na internetu...svi nes svoje trabunjanju pa sam dosao tu vas pitati jer sam siguran da vise od 60 % ljudi na ovoj stranici imaju dredove!pa molim vas da mi kazete o njima! kako se radi?kako se uzdrzava i sve ostalo kaj ide uz to! hvala!
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

Moja jedna poznanica je imala dredove i skinula ih ato nisam imo pojma da je mogue Uf to se jako dugo radi i prsti ti prokrvare
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Pa zaato se ne bi mogli maknit dredovi,obi na upetljana kosa,a ne vjerujem da ti prsti baa prokrvave al dobro,ima dosta tu posla,mislim da Avram ima kolko sam nea ito prije al boo,ne znam... Ako te zanima odi pogledaj na cro reggae forum,piae ti puno toga,tamo ea lakae na nekog da ti napravi dredove vjerujem...tamo ti piae joa ouno informacija,ima jedan poseban podforum samo za dredove....evo ti link....http://www.mighty-vibes.org/forum/index
RedShAMBASADOR

jan 2008.

nazalost nisam u zg da ti uletim za drede ali eto...da ti dam par informacija iz prve ruke. prije sam radila dredove ljudima po gradu za pare, zavisi od duzine kose. naplacivala bi od min 400 do 700 kn. ipak tu ima posla bar 2-3-4 dana i to full tajm po 5-8 sati, tako da krepas i psujes sve po spisku u frizerskim salonima naprave neko qovno koje ni sam bog ne bi zvao dredovima kada izades van iz salona. ne bi preporucila. mene jedna frizerka u gradu stalno muci da joj pokazem kako da radi pa da zaraduje, a ja necu iz principa, koji qurac ja dobijam od toga :) sto se tice odrzavanja, nista lakse. malo je kaoticno prvih pola godine dok se ne stvrdu i dok to ne krene licit na nesto ali dode na svoje. moj savjet je zaboravi na njih i peri kada se sjetis :) nista vosak nista kemija nek,a nista nista. evo ja sam ih sebi sama napravila prije jedno 8 godina kada mi je kosa bila do brade. izgledali su ko zadnji uzas na pocetku, neukrotivi i jadni pa sam to maramama i nekim repovima dovodila u red. sada nakon toliko godina super izgledaju, jos se farbam u crveno svo to vrijeme tako da ih i to farbanje dodatno sprzi i stvrdne. dredovi nisu shminka, dredovi su da ih zaboravis i ne maris za njih, onda budu najbolji ;)
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

Uf ne znam meni bi bilo ~ao od svoje kose dreadove napravit, ali dobro kontam si ak ti je to shema onda ti nije ni ~ao, he mora da je udan osjeaj to po glavi imat ali daju oni poslu~iti moa pol panja u njih sakriti
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

redsh thx, imam gro gustu kosu, i ono kovrcavu, ne prejaku neg se frce onak...i zelim si staviti dredove...to sam si htio staviti jos dok sam iso u 8 razred i dok nisam znao sto oni uistinu predstavljaju...meni je to bilo jebacki...kosa mi je doga nekih 10-15 cm i dali bi bilo uredu da ih idem odmah sto prije stavljati il da cekam da mi naraste jos kosa?....ak budu trulo izgledali prekrit cu ih maramom dok mi nebudu normalni! !
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

10-15 cm?Sto se mene tice malo je...Meni je kosa bila 20-25 cm i hteo sam praviti dredove,ali ne dozvoljavaju ih u skoli...Pa sam odlozio za drugi put...Sacekaj jos malo da ti naraste kosa...
RedShAMBASADOR

jan 2008.

a nek ti dode bar do brade. nije da se ne moze vec sada petljat ali je teze kratku kosu hvatat i natezat. bar do brade i pravi...sto ranije napravis duze ih imas i fino rastu i oblikuju se :) do kraja ljeta mozes da ih pravis ;) a mozes i sada ako nades neku dobru dusu da ih mota....
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Ja sam pravio riblju kost,kike,palmu i razne zajebancije...Napravio bi i dredove ali jbg... Imam cvrstu kosu,bilo kakvu frizuru da napravim sjebe se... Nema svako kosu za dredove...Vecini crnaca dred pase kao standard,za razliku od jeza... Sto se tice duzine,mislim da bi minimum trebao biti oko 20 cm...Sve krace bi bilo losije...

jan 2008.

To nisu dredovi...
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Uh izvinjavam se,onda nije to taj film...Zaboravio sam,seticu se...
nocna_pticaISTRAŽIVAČ

jan 2008.

ae...imam ja neki lican film u glavi.... uglavnom. imam tamnu gustu i jaku kosu.....dugu oko 10-15cm i sad nznm volio bih roknit dredove, imam i lika koji radi ono...a sad nepoznam ga bas i cuo sam po pricama da radi 10kn komad....i sad kad bi radio do kada bih trebao cekati da ih stavim ono duzinski, ja sam konto da cekam jos do ljeta tamo i onda..... aj savjeti kako vi to rjesavate i molio bi da mi redsh da neke savjete da ih stavim ili ne ono pis
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

mogao bi pricekati do 25-30 cm!
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

e zanima me kad uvijea tak kosu u dreadove jel ti bude ata kraa nego ina e i koliko
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Uffa red.. vidis ti sta se desilo tu.. ja i ti raspravljamo o dredovima i onda se desi ovo dan kasnije.. :icon_mrgreen: morat cemo gatat.. smjesaj karte :devilfingers:
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

na svoje radim za mjesec-dva....nanannan xD ovisi...ako zaheklas vrhove dreadova onda ti se smanji duzina za 2-3 cm(ovisno koliki su ti vrhovi^^) a ako ne ostaje ti normalno duga i normalno raste samo sto ti dreadovi na kraju imaju nezaheklanu kosu...tak svejedno... :)
RedShAMBASADOR

jan 2008.

@slon: hehehe koje ludilo, pa ocito ti kozmos hoce nesto poruciti, prevelika je slucajnost. eto ja mesam karte pa cemo bacat da vidimo sta one kazeu po tom pitanju @ostalima: naravno da se skrati kosa, zato i kazem da treba biti bar do brade. bez obzira na to "heklanje" tih vrhova ili ne, uvijek se skrate. ja to "heklanje" sebi nisam ni radila, onda nisam ni znala za to. pa su vrhovi bili malo raspleteni jedno 2 cm, ali cim su dredovi doveli u red i stvrdnuli onda sam samo to odrezala. e tek onda se skratilo :) imajte na umu jednu stavar od svih ljudi kojima sam ja radila samo jedna osoba ih ima i dan danas. sto znaci da....u 99% slucajeva ljudi to rade iz nekog imiga i onda nisu zadovoljni nasta lice par mj pa se osisaju ili odpletu ako nisu dredovi jako sapleteni. tako da dobro razmislite ZASTO ih zelite imat. svi ocekuju da ce sada imat drede ko sam bob marlij, e pa necete, necete ako vam radi netko XY. ljudi se razocaraju, pa im dosadi, pa im se neda cekat bar god da se to dovede u red pa rezu/odpetljaju...steta. radite drede ako niste metro-muskarac :)
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Bit ce ovako nesto.. Red->> :icon_mrgreen:
wannabeshaman1POZNAVALAC

jan 2008.

ja sam metro muakarac o ito :icon_lol: ipak mi je malo neugodno ne prat godinama kosu i imat na glavi neato ato kad je smee neodoljivo podsjea na produkt ljudske probave (ae ja imam crnu kosu pa e bar izgledat ko sterilizirani drek:flamed:) itao sam da likovi dobiju liaajeve po glavi jednom je ak crv bio u dredu ae dobro to bi nekako mogao rijeaiti pesticidima(uzeo bi recimo one za travu prirodne) a liaajevi su zdravi pa nebi morao i u ljekarnu kad dobijem grlobolju ve bi si uzeo s glave al navodno su i full grubi pa dobijea osip na vratu od njih. volio bi ih imat al prevelika sam pizdica da bi se odrekao ugodnosti i istoe svoje dobro uzgojene kose (do ramena) osim toga morala bi bit joa du~a da imam dredove duljine koju ~elim... (neato ko onaj dobri ina iz oza...onaj jedini koji ni sudjelovao u analnim orgijama) :b_jump:
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

Ka~ea " uo sam" i "navodno"....pa sve je mogue zavisi od osobe,a ne moraa to da ne perea godinama,zato postoje kape da se zaatiti dok ne perea kosu....eh kad bi svi vjerovali svmeu ato ujemo....:angry015:
wannabeshaman1POZNAVALAC

jan 2008.

upravo zato sam rekao " uo sam" mislio da e netko od ljudi s foruma koji imaju dredove razbit te hirove ako postoje i ata e mi dredovi ako u ih skrivat u kapi?
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Shamane ti puno cujes, a malo mislis ocito.. inace bi znao da si upravo prosro hrpu govana..

jan 2008.

Zar je mogue da ovde ima ljudi koji misle ovako? Naravno da se dredovi peru, ak se peru eae nego obi na kosa. Za sve ato vas zanima o dredovima: www.dreadyserbia.co.nr
wannabeshaman1POZNAVALAC

jan 2008.

vauuu kad je elephant0r posto svoj prosvjetljujui odgovor stvarno sam posro hrpu govana...i ne zajebavam se bio je to brabonjak od skoro jedan metar :shit2: morao sam uzet komad drveta nedaleko od kue i nagnje it u zahod da mo~e pro i onda bacit drvo u aumu... stvarno nevjerojatno prvo je slon pri o s red sh o dredovima i dan poslje pojavio se post o dredovima, on ka~e da serem ja se poserem :icon_eek: tvoja rije postaae djelo... o ito se sve vrti oko tebe (a i mislim kakve su to gluposti postavljat pitanja o stvarima koje neznam niata ajme baa sam debil mislim ako se nisam rodio sa znanjem o dredovima...) idem se ubit jer ipak ti si smisao ja sam dakle nesmisao a u slu~bi smislenosti moram iskorijeniti samoga sebe ovo je prosvjetljui trenutak u mizeriji ato zovem svojim ~ivotom :balls:
elephant0rAMBASADOR

jan 2008.

Gle.. neznam ni ja puno o dredovima, ali to mi ne daje za pravo da sirim dezinformacije, a time i vrijedjam ljude kojima se to svidja i koji to nose. Procitaj svoj post od ranije pa mozda shvatis zasto sam reagirao kako jesam.. nedvojbeno ima dosta velik broj vutra clanova koji nose dredove i kojima nije svejedno citat takve gluposti.
choki123POZNAVALAC

jan 2008.

E vidia,zato uvijek treba razmislit dobro prije nego stisnea "Poaalji Odgovor"....:punch:
RedShAMBASADOR

jan 2008.

momci mir molim vas...auuuu sa jedne strane razumijem shamana, jer i meni uvijek ljudi govore A joj sta cu ja sada kada ne mogu da perem kosu???- i te slicne gluposti. to je debilana teska, normalno da peres kosu kao i inace i nema puno filozofije. samo sam zeljela reci da dok su tek novi pomalo ih to pranje razbarusha i sta ja znam ali nije neka ultra tragedija. malo voska i eto ga :) sto se tice mog slucaja, nikada nisam dobila osip, nikada nisam imala gliste, nikada nisam imala nametnike, nikakve probleme. samo sam zeljela istaci jednu stvar, da na pocetku ne izgledaju bas ultra super kul, kako svi ocekuju...eto samo to. treba dobrih bar godina dana da to dovede u red i da ih stvrdne fino da to lici na nesto... necemo se oko dreda raspravljat :)
wannabeshaman1POZNAVALAC

jan 2008.

ato god da ka~em uvrijedim nekog, pa zajebavao sam se... (hush od tool-a je idealan za ovu situaciju :D) i sam sam napisao da bi ih volio nosit al sam uo svaata o njima pa sam napisao neke od tih pri ica (to za osip,insekte i sli no) da doznam neato o tome od nekoga tko ih stvarno nosi to je isto kao kao onaj topic o hirevima o travi ata je to dezinformiranje? ili iznoaenje dezinformacije i razjaanjavanje(?) nisam htio nikog uvrijedit. evo odsad u bit fin kulturan i ozbiljan (iako je to jedino mogue tako da se ubijem)
Yami_RazielAMBASADOR

jan 2008.

kako mene zivciraju te price....sta dreadovi imaju posebnu moc prizivanja buba i crva ako se ne peru?kakve su to gluposti..... od kud bi ti se crv u dreadovima stvorio? ....debilana...... dreadove zahtjevaju malo vise njege nego normalna kosa ali ak znas sta radis onda je ok...jedino prvih mjesec dana dreadove nebi trebo prat jer bi im trebo dat vremena da se prilagode glavi.....tak da....jebiga....^^
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2008.

Ja sam imo gliste kao mali
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

avram uletio si upravo vrijeme, sve cu procitati da se ful infromiram o njima, a ostatak ljudi fala vam puno oko pomoci i oko sumlje, hehhe, najvse sam se nasmijo oko crva i glista, hheheehhe,presmijesno, ah, jbg, kaj da vam kazem..ak ih budem dobio slikat cu ih i staviti na ovaj forum i pospricat cu ih raidom!!heheehh! peace to all!
LucidDreamAMBASADOR

jan 2008.

Tako treba Rasta...Samo budi strpljiv kad ih napravis,s vrmenom ce poci na bolje...I bices pravi Rasta :hippy:
RastafarijanacISTRAŽIVAČ

jan 2008.

heheh,thx...to mi je prvi je u planu postati rasta!

mar 2008.

Evo, ubrzo cu si kosu stavit u dredove, vec sam ih napravio 2 solo, ev sam trebam nac nekog da mi ih napravi ili cu solo napravit :) ... Evo mene zanima, ak ih ko ima, kak ih najbolje radit, nek pokusa uslikat neko svoje ak ima vremena, i sto je najvaznije gdje se moze kupit ova sva sranja za odrzavanje dredova (citao sam da je odrzavanje vrlo vazno)... Ma uopce recite mi par vaznih stvari ak mozete :)...netreba se thread ogranicit na moja pitanja, nije bed uopce :D....
Yami_RazielAMBASADOR

mar 2008.

ja svoje radim za 2 tjedna :))))) to se zove heklerica...neznam di se moze kupit...uglavnom heklat nije tesko..

mar 2008.

kupis heklericu u smartshopu:thumb:, ja svoja 2 sa cetkom obicnom napravio... uglavnom sam tapiro kosu sve dok se nije formiro dread... Sta kod frizera radis ili onak kod nekog poznanika?? ajd uslikaj nam sliku kad napravis, ja cu svoje uslikat kad ih sredim...
Yami_RazielAMBASADOR

mar 2008.

frendovi ce mi ih radit... znam dosta rasti koje imaju te dreadove tak da im nije problem :)
green_goblinISTRAŽIVAČ

mar 2008.

dredovi su majka! ali jedino ako ih redovito odrzavas, u suprotnom izgledas kao 70-godisnja vjestica. znam par likova koji imaju dredove, ali jedan je nadovezao tudju kosu na dredove, a drugi ih nije ni pipnuo odkad ih je napravio s tim da ovaj s tudjom kosom malo bolje izgleda :)
Yami_RazielAMBASADOR

mar 2008.

gle to ti ovisi...ja sam bio upozno tipa koji si je dreadove napravio prije 4godine...a od tad ih nije ni pipnuo...mislim prao ih je ali nist posebno drugo od brige...al dreadovi su mu pre pre pre...kao da su novi...prejebeno
elephant0rAMBASADOR

mar 2008.

Eo npr.. ja imam takvu kosu da je perem temeljito, ali samo sa cistom vodom, ne cesljem je i ne feniram.. a dredovi.. heh.. dredovi mi se sami rade :nana::banana_dred:
Vec postoji tema Dreadlocks...:vb_wave:

mar 2008.

Nisam skuzio, al iskreno mi se svida ova... evo frendici napravio dred jedan jebeno je ispao, sam nikak da prokuzim kak donji dio kose zaheklat, radio sam ih sam sa cetkom tapiro kosu sve dok se nije stvrdla dal je jos nesto potrebno?Frendica jedna druga je meni nesto napravila s moja 2 dreda, al kak sam bio ubijen taj dan nemogu se sjetit :icon_lol:... Inace imam sjebanu kosu bas za dredove, al znam nekoliko ljudiju kojima su se primili imaju slicnu kosu ko ja... Vec nekih mjesec dana imam ta 2 dreda, a planiro cjelu kosu jooooj :ohno:...

mar 2008.

Nisam skuzio, al iskreno mi se svida ova... evo frendici napravio dred jedan jebeno je ispao, sam nikak da prokuzim kak donji dio kose zaheklat, radio sam ih sam sa cetkom tapiro kosu sve dok se nije stvrdla dal je jos nesto potrebno?Frendica jedna druga je meni nesto napravila s moja 2 dreda, al kak sam bio ubijen taj dan nemogu se sjetit :icon_lol:... Inace imam sjebanu kosu bas za dredove, al znam nekoliko ljudiju kojima su se primili... Vec nekih mjesec dana imam ta 2 dreda, a planiro cjelu kosu jooooj :ohno:...
RedShAMBASADOR

mar 2008.

http://forums.vutra.org/sve-i-svasta/2873-dreadlocks.html baci malo oko na vec postojecu raspravu...raspravili smo tamo o svemu potrebnom...i o odrzavanju i o mitovima i legendama... da se ne ponavljam, procitaj :)

mar 2008.

joooj sta imas ljepe crvene dredove:icon_biggrin::icon_biggrin:... kakva ti je kosa inace bez dredova, dal ti je ona bas crnacka ili??
RedShAMBASADOR

mar 2008.

moja ti je kosa najjadnija ikada, mada nije lose kvalitete. jadna je jer je mogu usporediti sa paucinom, vrlo tanka i skroz ravna...ali to kod dredova nema veze, samo malo duze izgledas ko kreten dok se ne dovedu u red :) hvala na komplimentu ;)
AnarhosterENTUZIJASTA

mar 2008.

Tya pa i to ima na Youtubeu: http://youtube.com/watch?v=5Q1HPiEjrpk

mar 2008.

Nemoj knottyboy-a ko boga te molim xD Smisao njihovog postojanja je da uvaljuju proizvode za "odr~avanje dredova" koji ni emu ne slu~e jer je dovoljno redovno prati dredove i sve e biti ok.

jun 2009.

RedSh, evo upravo sam pro itao da znaa raditi dreadlockse a ja ve 3 mjeseca muku mu im tra~ei neku osobu za to. Sa novcima stojim dobro, tako da mi nije problem platiti za kvalitetne dreadove. Ja sam iz zg-a, pa me zanima odakle si ti budui da sam spreman sve naprasvit za dobre dreade.
Zabljak 1992POZNAVALAC

jun 2009.

ne razumijem koja je svrha dredova kad nisu prirodni?
LucidDreamAMBASADOR

jun 2009.

Puno toga nije prirodno pa niko ne trazi smisla... Ovde je smisao sto se obelezava kultura koju furas,a mozda se i jednostavno osobi svidja ta frizura i nosice je...to je dovoljan razlog sto se mene tice...
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2009.

Nemaju baa osobitu svrhu osim estetske. A ako pod prirodne mislia na one ato ti se naprave ako sam pustia kosu da se uvrtljava to nije baa jer dobijea neuredne mrcine od dreadova ili ak amo jedan dread od cijele glave a to je bnjah
crosbyISTRAŽIVAČ

jun 2009.

Nije istina samane, prirodni dredovi mogu biti uredniji od pravljenih mnogo, i mnogo lepse izgledaju, naravno postoje i slucajevi cela glava jedan dred...Sunsret rado bih ti i ja pravio al putovao bi ti doosta iz Zg.

jun 2009.

crosby, samo ka~i otkud si , za dobre dreadove idem i u kinu ak treba :))
Yami_RazielAMBASADOR

jun 2009.

Svrha im je sto god si zamislis da im je svrha :D Sto se mene tice svrha mojih dreadova moze biti i slanje energetskih signala u obliznju galaksiju :D xDD Ma bit je da je gro lakse s dreadovima, nema tolko zajebancije kao s normalnom dugom kosom, a osim toga izgledaju fakin' prejebeno i mozes si slozit barem 50 vrsta frizure :D I ono najbitnije.. nikad ti nije dosadno kad ih imas :D mozes se s njima igrat, uvijat, heklat, ma sta ti padne na pamet :D Ja bi kao svrhu stavio osobno zadovoljstvo :D jer su preeeeeeee xD
BeyondLEGENDA

jan 2010.

zna tko neki na in kako popraviti raa upane dreadove? Moji su se svi ras upali toliko da izgledam ko zadnji kloaar. Zaheklati to sve bi trajalo sto godina, a i ne uspjevam sa heklericom povu i natrag u dread jer mi se zaglavi, zaka i se za kosu koja je ve u dreadu i nemogu ju povu van. Brijem otpetljati sve i ii napraviti nekom profesionalcu opet. Ove sam si napravio sam za ealjavanjem bez voska, i bili su dobri par mjeseci ali sad su raa upani na neku foru, vjerojatno takva kosa, ne baa stvorena za dredle.
euforijaAMBASADOR

jan 2010.

nemas kak neg heklat.. copi si veci broj igle il nes.. lagano ekipica pljugica zikica i popravljanje!
FrulaENTUZIJASTA

jan 2010.

pa svima se rascupavaju.. treba brate, trebas sada to fino onako kako sam ti objasnio (skare u ruke i cepaj) :) salim se normalno (hehe.. cvrk cvrk). probaj to s iglom i koncem.. lakse je puno, bar je meni bilo, takodjer preporucujem svima da rade iglom i koncem :) (al ne si iglu u ruke bost.. jaooo)
dogo argentinoENTUZIJASTA

jan 2010.

znam ekipu kaj je furala onak ful malo gensa kad imaju smotane dredove u rep il u neku punu.
Kurblaj KanAMBASADOR

jan 2010.

Ja neam dredove ali baa sam neki dan bio paranoi an i sakrio sam onako za jedan dobar joint vutre u rep(imam duga ku kosu) i mislim da ne bi primjetili u ovakoj isto uli noj pretrazi.
RedShAMBASADOR

jan 2010.

weedrane, vidio si kakvi su kod mene i u kakvom stanju. a paznje i heklanja i voska su vidjeli paaaa nimalooo :))) ali pomaze to sto se farbam, pa ih sve to ucvrsti dodatno. ali nisam to zeljela reci.. zeljela sam ti samo napisati da se ne brines, dredloksi prvih godinu dana igledaju ocajno i rascupano i odvratno, pa kako kod da ih napravis... moras biti strpljiv i pricekat da se sami formiraju i da sami ocvrsnu pa ce izgledat puno bolje. za pocetak bi ti savjetovala da ih sto rijede peres, bar na pocetku :))) sto znam da je pain in the ass... ali meni je palilo. nakon pranja bi ih uvijek malo sa voskom premazala, lagano rolajuci od korjena prema kraju, i tako cijelu glavu... takoder sam ih skoro cijelu prvu godinu drzala u repu ili sa nekom sirokom trakom pridrzavala prema natrag, kao kada rajfom uhvatis kosu... dakle da se sto manje micu i da se sto manje cupaju... pokazi lice :))) visak kose sam skarama odrezala, jedan po jedan dred pa pomalo uzduz sve te dlacice pa- pa ili jednostavno ziletom po svakom proci od gore do dole i skinut sve sto viri, i onda nakon toga voskom zagladiti... nikakvo heklanje, nista... samo strpljenje :) upravo zato sto bi izgledala kao seljanka vezala sam ih stalno na svakakve nacine. da sto manje luduju :D ee da... mala caka a velik savjet... svaku vecer prije spavanje, vezi si sve dredove na vrh glave, poput palme. jer upravo tokom spavanja oni se rascupaju najvise. a na taj nacin ces i sprijeciti da se spljoste a i nece se toliko ofucat do jutra :)) samo pitaj znas gdje mozes :)))
euforijaAMBASADOR

jan 2010.

uuuu ovo sa skarama i ziletom mi na masakr zvuci... jooooj
BeyondLEGENDA

jan 2010.

tnx red, tako sam si nekako i mislio. ma najvei problem je to ata dok sam ih radio nisam namjerno vodio ra una o tome da sve lasi budu u dredovima (inae su dobro ispali i ne otpetljavaju se, bez voska), jer sam zabrio ko zna ato, da netreba i da neu, i da ne ~elim izgledat uredno. ali ispalo je da treba jer izgleda o ajno upravo zbog tih lasi koje nisu u dredovima. A i ovo ata ka~ea da ih treba vezati kod se ide spavati, tu bi se slo~io jer su mi se ovi iza izfrkali i ostali tako zbog spavanja na njima a nisam ih nikad vezao, i sad ih nemogu izravnati viae. I brijem ove dalkice koje strae iz dredova malo popr~it i porezat, al ne jako. I odlu io sam rastepsti neke od njih koje treba (nije mi problem to jer imam takvu kosu) pa onda ponovo uplesti skupa s ovim lasima koje prije nisam, a ostale manje nakupine lasi porezati. ma bit e dobro to... jedino ata imam sad puno posla.
RedShAMBASADOR

jan 2010.

navrati na p i kafu pa da to sredimo uz pricu :)))
Bong&HrvatiENTUZIJASTA

jan 2010.

zasto te lasi jednostavno heklicom ne upetljas u dredove
BeyondLEGENDA

jan 2010.

hehe red, ma navratit u ja prije ili kasnije svejedno, nego ja sam ti uvijek sam svoj majstor, DIY :), sagradio bi si i cjelu kuu isto sam koliko sam lud. Tak da sad baa imam neke planove ata ~elim napraviti i to u realizirati. dala si mi sad korisne savjete, i to mi je dovoljno. @dodajblant zato jer ih ima previae i nije vrijedno tolikog posla jer e biti neprimjetno da ih ima ili da ih nema, a i ne uspjevam, kao ato rekoh, povu heklicu van iz dreada jer se zaglavljuje u dreadu i tak ga trgam.
PicVajZPOZNAVALAC

jan 2010.

Siguran sam da ovde ima ljudi koji kao i ja gaje ljubav prema dredovima. Isto tako volim da mi je kosa i chista pa me zanima ima li ko kakav shampon za preporuchiti ili neku biljku, recept, bilo shta shto vam dredove chini lepshim i chistijim i shto eventualno prodire u njih. Naravno, bitan faktor je nikakva hemija, vosak, Knotty Dread, Dreadhead shampoo i ostala sranja, moji dredovi su uradjeni samo heklanjem, bez ikakvih gluposti. Chuo sam da je Aloa, kao i ulje iz semenki marihuane jako dobra stvar za dred pa me zanimaju vasha iskustva. Poz
zwerovskiENTUZIJASTA

mar 2010.

Jel zna tko gdje bi mogao kupit onu rasta dread kapu (znate na sta mislim crvena-~uta-zelena (crna)) u hrvatskoj? sry na offtopicu al nisam znao gdje da smjestim ovo
Kurblaj KanAMBASADOR

mar 2010.

najbolje da ti isplete neka bakica

apr 2010.

meni su cornrowsi ipak dra~i

apr 2010.

meni su cornrowsi ipak dra~i

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se