VUTRA
ForumZajednicaOfftopicSeedVault
LEGACY

SeedVault

12 odgovora692 pregleda
pajo patakLEGENDA

maj 2013.

Ovako, za ovo sam bio cuo prije kojih godinu dana i bezveze se sjetim toga, odem guglati.... vidite sami: http://www.nordgen.org/sgsv/index.php?app=data_unit&inc=search_form&unit=sgsv&unit_id=&filter_field=genus&filter_op=~*&filter_value=cannabis&field_display=number_of_seeds&offset=0&limit=25&orderby_previous=&orderby=&orderdesc=false&letter= znaci na svalbardu postoji skladiste, ogromno preogromno, pod vjecnim ledom koje sadrzi sve covijeku poznata sjemena svake covijeku poznate biljke, tako i kanabisa. kako vam se cine brojke? link vodi vec do samog kanabisa, tablica ispod, sve lijepo pise.

maj 2013.

zanimljivo, hvala za link, al ne kontam bas pitanje kako nam se cine brojke... sta sa tim... nego, licno mislim da se najverovatnije radi o semenu industrijske konoplje, bar to sto je javno prikazano, pogledaj zemlje porekla, i sve su sativa ili sp. nigde indica da se usunjala ;)
pajo patakLEGENDA

maj 2013.

brojke, koliko ih je. od svake ima po 500 sjemenki. sta nije opcenito naziv za konjoplju "cannabis sativa"? bila ona sativa ili indica? a neznam, nemora da znaci. to skladiste je uzasno veliko, cijelu su planinu izbusili. ja nevjerujem da je samo industrijska posto je to skladiste napravljeno da ostane svaka vrsta biljke nakon neke globalne katastrofe, tzv. smaka svijeta i slicno. to je za neizvjesnu buducnost. mislim da te "znanstvenike" tamo ne zanima da li je to legalno ili ilegalno posto je to ogroman projekt, i za njih mislim da nebi bili sretni i da jedna vrsta izumre. isto kao i za one koji cuvaju zivotinje od izumiranja iako su te zivotinje "negativne" (nametnici i sli no). ako si skuzio sta sam mislio reci svaka ti cast :P

maj 2013.

pa frend ako je nesto cannabis sativa, to onda nikako ne moze biti cannabis indica (i obrnuto), ne znam sta te tu buni... eventualno opstiji naziv moze biti cannabis sp. (od species) pa mozda pod tim nazivom vode ove psihoaktivne ;)

maj 2013.

To ti oni uvaju u slu aju smaka svijeta, kao pa budu sadili ponovo ako pre~ive, a direktor firme je veliki ljubitelj sativa i ne zanimaju ga indi etine :)
weedoyeLEGENDA

maj 2013.

latinski naziv ja Cannabis Sativa a postoje tri vrste indika, sativa i ruderalis ne znam sto se bunite :D
SkyHighatristPOZNAVALAC

maj 2013.

Nope. Latinski naziv roda (genus) je Cannabis, a ima tri vrste (species): Cannabis sativa L., Cannabis indica Lam. i Cannabis ruderalis Janisch. ;)

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se