VUTRA
ForumZajednicaOfftopicRoditelji - koliko nas je?
LEGACY

Roditelji - koliko nas je?

332 odgovora24,909 pregleda
Lala88ISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Sve jasno.... :) Koliko nas je roditelja na ovom forumu? I znaju li vaaa djeca za vaa pua-hobi? Skrivati to od njih ili ne? Doduae, moje miniviso anstvo ima tek godinu i pol, ali sve me to eka... :) Ermm, admini ispri avam se ako postoji tema, nisam uspjela nai...

nov 2013.

Sve jasno.... :) Miniviso anstvo naae ima 18 i pol :) ,opake godine,hehe Ne bih te htio kao mladu mamu prestraaiti :) Ja skrivam,no djeteace zna :)
Lala88ISTRAŽIVAČ

nov 2013.

A nije da bi me uplaaio puno viae nego ato jesam... :) A kako je saznao/la? I ako si siguran da zna, zbog ega si odlu io skrivati? :)
BladeZMAJ

nov 2013.

Bilo je rasprava o tome vec e sad neznam na forumu ili chatu... :-(...jbg nemogu se sjetit ima tema s naslovom "roditelji" mada vecinom su orijentirane u smjeru kako da se zama~u oci roditeljima hihih. E sad...ponosni roditelj sam tek 3 mjeseca i teako mi je znati kakve cu stavove imati za 14/15 godina,ko to zna...da sad sa svojom kcerkicom moram o vuji porazgovrat rekao bih istinu isto kao i o teakim drogama o cigaretama ili alkoholu...rekao bih kako marihuana ne stvara fizicku ovisnost no da svakako mo~e biti most na putu k ~elji za isprobavanjem i potragom za drugacijim high osjecajem...i da sve to skupa mo~e zavraiti katastrofalno. Isto tako bih joj rekao da bi mi bilo jako drago kao njezinom ocu da nikad ne ue u te vode...jer niata dobro joj to ne e donjeti... S druge strane ne planiram je uvati puakom i dr~ati pod staklenim zvonom,potrudit u se oblikovati je u pozitivnu,pametnu osobu,usaditi joj vrijednosti za koje smatram da su ispravne.Ona se mora popeti na brdo zvano "~ivot" sama,sa svojim stavovima i odlukama,ja cu je pokuaati usmjeriti no nema pravila da ce ona tako uraditi,no ono ato je 100% sigurno,dok ce se penjati na to brdo,kad kod pogleda iza sebe ili zapne stari ce biti tu da je pogura dalje...
Lala88ISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Bravo tata Sparrow! :) Razmialjanje nam je isto, ali koliko sam onih ''ja NIKADA neu ...'' prekraila ve u ovih godinu i pol roditeljstva, ne usudim se sa sigurnoau viae niata tvrditi... :) Al dobro mi smo joa junior roditelji, baa me zanima kako su to rijeaili ili rijeaavaju forumaai koji imaju malo stariju miniviso ana ad! :D

nov 2013.

https://www.vutra.org/topic/7949-kako-odgovoriti-deci-na-pitanja-o-travi/ https://www.vutra.org/topic/4260-va%C5%A1a-deca-i-pu%C5%A1enje-trave/
Lala88ISTRAŽIVAČ

nov 2013.

Hvala stri ek Babaroga! :D

nov 2013.

ima kcer od 19,5 godina studira pravo i rekla je da ce ona svog starog izvuci iz sranja ako ga ope da duva po parkiima. tako da evo drzim ju za rijec a mamu cu joj hebati ako me zavalja.
Lala88ISTRAŽIVAČ

nov 2013.

HHhhahhhhhahhhahhahahhah oplakah.... xD
sharpLEGENDA

nov 2013.

nemoj da te mama drzi za rijec pa nagovori kcer da te namjerno zavalja :icon_wink: . edit:moja bi, a tek smo 12god. u braku.
icarusPOZNAVALAC

nov 2013.

Sin, 14 godina, doaao neki dan sa pitanjem : "Tata, ja bih htio probat marihuanu - da li mogu sa tobom?" "Samnom? Odkud ti ta ideja?" "Pa... vidio sam u gara~i box i prepoznao biljku a isto sumnjam da si diler" ... Ugl, zapalili doma ~ena, sin i ja... rekao je da mu je fora ata mo~e sa nama pri at o tome a ne skrivat kao svi drugi iz njegovog razreda. Pri at okolo nee. `ta se ti e bilo ega ja eg, rekao sam da neu ekat da ga to ubije nego da u ga ja ubit sam ako samo ujem da konzumira neato. :spcartmanmad:
sharpLEGENDA

nov 2013.

2011g., sin 8godisnjak me u vezi vutra biljke pita da kakva je to biljka,odgovorim mu meksicka ljuta parika. povjerovao mi je samo mu je bilo cudno kak to da je ohohoho narasla. 2012, opet pita isto, ja odgovorim isto,mislim da je vec....... ove godine nije uopce pitao . hipoteticka situacija: recimo za kojih 6-7 godina nadjem mu vutru. dat cu mu je ,reci da smota . ak ce srat u stilu "ja to ne pusim , to je od frenda, ja mu samo cuvam jer se boji roditelja" onda cu ga razbit ko pi.ku a poslije ide pod hladan tus na 5 minuta. a ak ce uzet johana i dimit onda ce sve biti ok. podijelit cemo saznanja u vezi vutre eventualno ga savjetovat da stim ne valja pretjerat jer to nije jedini nacin za dobro se provest s drustvom . uglavom moj savjet ce mu biti da pusi samo kad se osjeca ok i cool ,a ne da pusi da bi se osjecao ok i cool. ovo je sve pod predpostavkom da ce ga vutra zanimat. mladji sin ima tek 5 godina i jos nista ne pita. zanimaju ga samo traktori,bageri,kamioni,angry birdsi,transformersi, ben teni itd itd...

nov 2013.

Sin ima osam godina.Zasad ga lazemo da je neko cvece. Sva sreca pa je drugog bilja puna kuca.Najverovatnije cu staviti bravu na box. Kasnije cu videti sta cu,zasad lazem...
jesamZMAJ

nov 2013.

meni mali reko ata ga muljam, on taj miris zna od roenja i jbg, ata sad, nije to loae imam priliku kontrolirat sve ostalo

nov 2013.

Hehe moj zasad,joa ne ku~i to. Ima samo dvije godine i zasad je najveca opasnost da se nekako ne dokopa boxa i pocupa sve XD Tata je joa...siguran neko vrijeme xd ...Dok ~ena ne poludi i sve nas pobaca van loool
JackDanielsAMBASADOR

nov 2013.

Sin ima 18 mjeseci i po ljeti je sa tatom zalijevao "cvijee". Nema joa brige sa skrivanjem....a nadam se kad on poraste da emo bit full legalni pa e rast pred kuom...
CreativeLEGENDA

nov 2013.

kcera 11 godina ,nezna za tatin hoby ali zna da nesto skrivam :D
drogašISTRAŽIVAČ

dec 2013.

Ki mi ima 3 (ti) godine, slutin da e kad joj doe vrime bit opuatenija od majke, al otom potom. Za sebe ne znan koliko u bit liberalan, al mi se svia ona koju je gori neko spomenija, da puatajui ovo mo~e sve ostalo kontrolirat :). Ako nan ostane jedinica, vrerojatno u i ja svaata tit kontrolirat. ;)

dec 2013.

Imam sina od 18 mjeseci :vb_wave:

dec 2013.

ker 4,5 godine,za kojih mjesec dana sti~e i druga ker (ka~u da samo majstori mogu napravit rupu u rupi,ja dvaput :P ) ne zna i ne sumnja niata,ali joj je malo udno ata to svjetli iz ormara,moram definitivno za epit rupice na boxu :D
stara babaPOZNAVALAC

dec 2013.

ata je to same keri,moja ve ide u akolu. zasad se dobro kamufliram,a kad doe vrijeme naravno da u joj re istinu. a istina je po mom sudu da je ono ato priroda daje prirodno :maryjane:

dec 2013.

Al bas moram ovo napisati...Sjecam se kad sam prvi put zapalio buksnu,toliko mi je poznat miris bio kao da sam duvao citav zivot. A moji starci su odrasli kao rokeri i taj fol,onda mi je sve mi je bilo jasno. Nisam ih nista tada pitao,bio sam klinac,nisam smeo,al nije bilo potrebe. Provalio sam ih. :banana:
PurgerAMBASADOR

dec 2013.

ima nas jos....imam malu genijalku sad ce 2 godine u drugom mjesecu i malog tarabu od 7 mjeseci...sve u svemu korisna tema..a moja zenica veli da su joj cure iz spajze prelijepe..za sada sam miran a kasnije bumo videli.. :icon_smile: :icon_smile:
Rope73ZMAJ

avg 2015.

Sin,17 god...Sve zna odavno.Nisam krio ,isao sam obrnutom psihologijom.Moji roditelji pojma nisu imali ni o cemu (prosvjeta),ja dodjem razvaljen svim i svacim.. "Pokvarena piva..." ,ja rigam na sve str. Sin je opusten,bajker (downhill red bull itd...) Kad se napio,napio se sa mnom i rekao "nikada vise..." :) (bas takav je smjesko bio i na mom licu ) "Nikada Vise" svima poznato :) Elem,zna sve o svim drogama i o marihuani.Nijedna mu nije zabranjena,bas nijedna. Nedavno mi je rekao da bi probao extazi na party-ju (toliko smo otvoreni) ja mu rekao kako da se vadi ako mu bude lose ili nekome od prijatelja. ZNAM,da ce i bez mog znanja sta GOD mu ja rekao.."nemoj sine hemiju...bla bla..",ako HOCE i uzeti. Ako ce vec...neka zna kako da se vadi i NEKA JA ZNAM unaprijed. Zapalio je sa ekipom i ja sma prvi koji je to znao (osim ekipe :) naravno). Opisao mi je sve i nije imao high ali je OGLADNIOOO i ne svidja mu se jer mu je bilo mrsko na bike. Extra je u skoli,extra je sa rajom sa nama (roditeljima),planira buducnost... Mislim da je "obrnuta psihologija" dala rezultat zeljeni. Ako nista,ZNA da on meni ne moze doci sa pricom o "pokvarenoj pivi" jer ..samo pogled na oke daj starom i ne sta si uzeo nego i OD KOGA! :) I,on to dobro ZNA. Drugi sin,14 god...malena u saksiji je bila paradajz,cilli...pa marihuana. Vidi dijete na FB sve i sve 5. Zna da ne spada u narkotike opasne (razgovor je dao svoje opet) i vidi po svim medijima a i od nas da je SVEMOGUCI LIJEK. Malena,3,5 god...:)...zaljeva sa tatom,ne zna jos nista naravno..Neki dan smo je "uhvatili" da govori saksiji (biljci) da je voli :) Sve u svemu,imamo ODLICAN odnos sa djecom,plesemo,pjevamo,sviramo,gledamo crtice,setamo,pazimo,mazimo,lijecimo,pricamo,igramo se,cista ,uredna,skolujemo ih....znamo i kazniti... Svi ganjoljupci,roditelji su STRPLJIVI sa svojom djecom a s tim i prisniji sa njima..Nisu djeca nego mali ljudi,to je pristup koji jednostavno ne moze da omane,pun postovanja iako su KLINCI kao...to nam se ,iz mog iskustva,EXTRA dobro vrati. Svi znaju (djeca) da sta god,BAS sta GOD...Ja treba da ZNAM! I da se ne boje toga NIKADA,jer ih necu ruziti,tuci ,kuditi NEGO GLEDATI KAKO DA POMOGNEM.To kad ZNAJU,samo nebo je granica.(da je zivot cudan,SVI dobro znamo). Doobro jutrooo...vutro ;) :)
DataAMBASADOR

avg 2015.

Pozdrav Intrigantna tema...neznam kako ju dosada nisam vidio:whato::...uglavnom imam i ja neato iskustva s time.Svakako mislim da netreba sakrivati ako je to o ito jer ve od 5. razreda O.`. e doi u dodir stime ,prepoznat e miris ,izgled,djeca imaju jako izoatreno oko za detalje pogotovo ako im to privu e pozornost...uglavnom skrivanjem atetimo razvoju povjerenja kao ato je Rope opisao :thumb::respect: Mislim da je jako bitno postaviti se u njihovu situaciju ...ma zamislite samo sebe kao klinca i sad ti tvoji (nevini)starci ka~u da duvaju...nezamislivo jelda?(svaka ast izuzecima:D)...primjetio sam recimo jednu bitnu stvar...npr. u akoli u e djecu da im je policija prijatelj i ako se nau u nevolji onda njih treba zvati i to se smatra normalnim...isto tako kad ka~ete djetetu za duvanje moraa objasniti i taj dio sa policijom kako zbog toga mo~ea biti ka~njen...i onda oni imaju onaj zbunjeni pogled i niata im nije jasno i tu im treba dobro objasniti da su nam ponekad zakonom odreene stvari koje nam se ne sviaju...ako ih pustimo da sami dolaze do zaklju aka mogli bi se nai u nezgodnoj situaciji;) uglavnom nema aablone po kojoj se to mo~e napraviti tako da sretno svima i uvajte vaae slatke potomke:)
Rope73ZMAJ

avg 2015.

Istekao mi je timing za edit ali..Slazem se Data s tobom.Sve je "mach sa dvije ostrice". Sretno nam svima a i njima kad mi postanemo djedovi i bake ha ja :)

avg 2015.

Samo opuateno :) Zavrailo je dite srednju.Odmah se zaposlilo u konobariji,kad je ispala prilika u struci... nije dvojilo ni sekunde ;) Zapali :D
L0oDZMAJ

avg 2015.

O ljudi kad vidim sve ovo frka me fata... imam cerku od 4 godine drugu od 2 godine i pisonju u 4 mesecu ... kao sto kaze Rope,dve su malene pa nemaju pojma sta im matori dimi,a kako ce to tek biti tamo kasnije,kako Data kaze u skoli uce jedno,a kuci da dobijaju od roditelja druge info... to ce biti wtf:zvezda:: al nekako ce se progurati i taj stadium zivota...
Rope73ZMAJ

avg 2015.

Ne zelim da spamam niti da se pravim pametan,sve sto pisem pisem iz svog iskustva i meni najblizih ljudi. LOod sve je relativno ali bude lakse predpubertet i pubertet njihov.Kao i mi skloniji su krsenju pravila pa smo im cool prvo a potom, NARAVNO razgovorom sa njima i argumentima kojih je napretek, vide jasnu razliku izmedju nas "krimosa" koji se kriju od murije i PRAVIH krimosa za koje svi mi zahvaljujemo na postojanju murije. Do njihove 6-e god sam rolao pred njima,poslije toga ne! Pa je dosao ,a BRRZZZOOO dodje :), pubertet i sve gore opisano. Gledam,posmatram svoju djecu ceeesto da i ne znaju to i nisam primjetio da su zbunjena bila ;) (skola vs roditelji kao Mi) Pozz svima Jopet i necu vise Tita mi :) to je to ha ja ;) PEACE ...
jesamZMAJ

avg 2015.

nedavno me jedan devetogodianjak pitao jel i droga imenica :) i sad velim ja, je, i pita me jel marihuana imenica i velim ja opet, je, i pita me opet jel i marihuana droga, i ja ka~em nije, i pita me kako nije kad je imenica i kad u akoli vele da je, i ja ko iz topa: nije droga zato ata raste iz zemlje, hehe :), i nema viae puno pri e djeca vide, gledaju i znaju neato, al da me neko od njih danas vidi da duvam, rekla bih mrtva hladna, a ne, ne puaim travu, to je duhan, al ja im to niti ne dozvoljavam da me osobno pitaju
LunnamoonLEGENDA

avg 2015.

Zanimljiva tema, sad sam nabasao na nju, i dao se u razmisljanje kako cu i ja kad moja cura stasa u te godine da zna sta je to (sad joj je nepunih godinu dana)... Sa jedne strane, strasan lobi protiv maje, a sa druge, sigurno ce cuti istinu od mene, ali zbunice se dete, to je sigurno! Mislim da cu morati vremenom da skapiram njen temperament i da se molim da do tad malo javnost (sira, ne mi koji znamo istinu), bude malo otvorenija o marihuani... Ali, na drugu stranu, meni je taj element prkosa i saznanja da radim nesto zabranjeno, bio najaci! Polazim od toga, dok sam duvanio, dok sam se krio od matorih, bilo je zadovoljstvo, cim sam poceo pred njima da pusim (cigare), to vise nije bilo to... Ubrzo sam prestao sa cigarama, jer su samo stetile. Elem, taj osecaj, to je nesto sto ne bih da ''oduzmem'' detetu... Videcu vremenom, trudicu se da budem cool-papa :cool23:
SuperflyAMBASADOR

avg 2015.

@Rope73 ,sla~em se sa tobom da su roditelji ganjoljupci odli ni roditelji iako nemam sam djece imam puno prijatelja ganjoljubaca sa klincima i svjedo io sam da je tome tako viae nego jednom.... Baa si ljepo to napisao onaj tvoj veliki post di priaa ato sa klincima radia ima puno istine u tome... Siguran sam da nije uvijek lako biti roditelj.Kad nemaa djece kao ja brak ti ima druga iju dinamiku, ili se raspadne ili postanea joa bolji sa ~enom, joa se viae zbli~ia... pozzz :puuuh::

avg 2015.

+1 imam manijaka od 19+ mada se nesto slabo vidjamo od kada je otisao kod majke da zivi, dodje samo kad mu nesto treba, inace pici basket ko loodak, a zna da duvam od malih nogu. jedared mi bilo neugodno pa ugasio joint, mi u dvoristu za stolom a on mali 3god trci za kucicima i primetio da se nesto desavava i pita kakva je to cigara??? rofl

avg 2015.

''e,ale... 1 godina ~ivota; ja sam se ukenjao 2-7 godine; ogulio sam koljeno 7-11 godine; super mi je u akoli 11-17 godine; u akoli mi je bezveze 17-20 godine; e,ale ja sam na policiji,sve je u redu :) ma de auti,ponekad se naje~im :D al' ide kako ide,hehe
Rope73ZMAJ

avg 2015.

Duhan :). Kao i ja svojoj djevojcici od 3,5...Cigara i nema dalje price i objasnjavanja (samo se ukopamo jos vise...polaaako sve ) ;) ha ja :) @Superfly ... ne mozemo ,vidi moja curica da ima razlika :). Ali,ono sto je nama bitno,da ne moze hodati sa 3 i dedi i baki ili tetkama "JOINT,GANJA..." :) Danas svi motaju cigare jer je jeftinije a i bolje pa...opusteno,makar mi tako,i cigara je cigara :) Hahahh jos kad vidi da se dodajemo mama i ja hahah "nestalo mami cigara"...:) Bit je ,nas ,da ne pravimo bauka kao sto su napravili nama (i drugima prije nas) mit o ganji,mi zanmo APSOLUTNO kontradiktoran...(jednosmjerna struja je VRH za naizmjenicnu...itd) :)
SuperflyAMBASADOR

avg 2015.

Nevjerojatno je koliko je teako maloj djeci muljati, ustvari ne znaju oni to no ato se deaava ali osjete kao instiktivno kada im se la~e...:) bio sam na dosta recimo roatiljanja u prirodi nas 10 ak i dosta malih klinaca i ne moa ih samo tako smuljati hehe :):lol:
statorISTRAŽIVAČ

okt 2015.

Zanimljiva tema, cesto o tome razmisljam. Moja kcer ima 2.5 g, s obzirom da je pocela svasta pricat i kupit nase fore i izraze poceo sam se sakrivati dok motam, da nebi u vrticu isla objasnjavati ljudima sta su flokovi i rizle. Zasada jos zelim da te stvari budu mimo nje, naravno, ali jedva cekam dan da joj mogu povjeriti svoju tajnu jer nema mi smisla da neki moji prijatelji znaju nesto njenom tati sto ona ne zna. Inace, veliki sam ljubitelj zivotinja i bavim se obukom, preodgojem i skolovanjem pasa, zaljubljenik sam u mir i prirodu, tocno po njoj vidim da sam joj usadio zanimanje za zivotinje inprirodu. Sretnija je s tatom u sumi, kad se slobodno moze valjati sa psima, nego kad s mamom baulja po trgovinama. Jako me raduje svaki nas razgovor i jedva cekam prolaziti s njom kroz te neke stvari kojima sada nije dorasla. Jako puno se trudim oko nje, i zato me nekako i muci to sto motam u drugoj sobi i kad znatizeljno pogleda sta kupim u trgovini i sakrijem od znatizeljnih okica.
L0oDZMAJ

okt 2015.

I treba da se trudis oko nje,deca su nase prvo bogastvo... a canabis drugo :D ziv ti bio prijatelju,imam dve cerkice,jedna je sa tvojom u godistu,tako da znam o cemu pricas... peace
statorISTRAŽIVAČ

okt 2015.

Da, ma sve to pet, nego mene jebu neke stvari tipa onog kad im u vrticu kazu "ne dirat psa na ulici", a njen tata ga uzme s ulice, odvede kuci, nahrani i nade vlasnika. U tim forama ju kupujem i trudim se prenjeti joj da ne treba slijepo vjerovat svemu sto kazu tete u vrticu dana, sutra ucitelji, profesori.. i zelio bi da u nekim stvarima i pogledima bude drugacija od drugih, od vecine
L0oDZMAJ

okt 2015.

Zato ja moju decu ne dam u vrtice,vec ih ja vodim kroz zivot dok ne pocne skolovanje... i potrudicu se kroz skolovanje da budem uz decu i da im dajem savete kako da idu kroz zivot i da ga zive... a ne tamo po nekim pravilima,koje je nametnula drzava u kojoj zivimo... nadam se da cu uspeti,a ostaje da se trudimo i da zivimo za njihovo bolje sutra... tako je bar kod mene :)
statorISTRAŽIVAČ

okt 2015.

Podrzavam u potpunosti, ja sam prve dvije godinje bio kuci s njom, nisam radio i totalno se posvetio, ali sada nisam u mogucnosti i moram raditi jos neko vrijeme. Vrtic i ta sranja naprave svoje, al gledam to sa svjetlije strane, sta god oni kazu, tata je u pravu! Haha, ona tjesi klince koji placu u vrticu i objasnjava im da mama i tata moraju raditi i da je u vrticu super, da ce mama doc po njih i da ce ih tata vodit u sumu s psima, obi svi gledaju wtf??? Ma ja bas gustam u svemu tome, vec sad vidim cacin inat u njenim ocima, to me hrani

jan 2016.

Ako ste barem jednom uhvatili sebe da nekontrolisano vi ete na decu ili partnera zbog neke sitnice, ovaj tekst je za vas. To je pri a jedne mame kako je uspela da kod sebe promeni ovu loau naviku. Cenim poruke koje dobijam od svoje dece  bilo da su i~vrljane flomasterom na malom par etu papira ili napisane savraenim rukopisom na papiru na linije. Ali pesma za Dan mama koju sam proalog prolea dobila od svoje najstarije erke me je posebno duboko pogodila. Prvi stih pesme mi je oduzeo dah pre nego ato su suze potekle mojim licem. Va~na stvar o mojoj mami je... ona je uvek tu za mene, ak i kada napravim problem. Vidite, nije uvek bilo tako. U sred mog veoma rastrojenog ~ivota, zapo ela sam jedan nov obi aj koje se radikalno razlikovao od na ina na koji sam se do tada ponaaala. Postala sam osoba koja vi e. To nije bilo esto, ali je bilo ekstremno  kao prenaduvani balon koji iznenada pukne i svi u okru~enju se zato strahovito trgnu. Pa ata je to bilo u vezi moje dece, koja su tada imala tri i aest godina, zbog ega sam se gubila? Da li je to bilo insistiranje jedne erke da otr i po joa tri narukvice i omiljene roze nao are kada mi ve kasnimo? Da li je to ato je druga pokuaala sama da sipa pahuljice i prosula celu kutiju na sto? Da li to ato je jedna oborila na pod i polomila mog specijalnog staklenog anela poato joj je re eno da ga ne dira? Da li to ato se druga stoji ki borila da ne zaspi baa kada su meni bili potrebni mir i tiaina? Da li to ato su se njih dve svaale oko glupih stvari poput koja e prva da izae iz auta ili koja e dobiti najveu kuglu sladoleda? Da bile su to te stvari  normalna huakanja i tipi ni de iji problemi i ponaaanja  koje su me iritirale do te mere da sam gubila kontrolu. Ovu re enicu nije lako napisati. Niti je to lep period mog ~ivota za seanje jer, istinu govorei, mrzela sam sebe u tim trenucima. U ata sam se to pretvorila da mi je trebalo da vi em na dve dragocene male osobe koje sam volela viae nego sam ~ivot? Rei u vam u ata sam se pretvorila. U moje distrakcije. Preterana upotreba telefona, previae zadataka, to-do liste na viae strana i jurnjava za savraenstvom su me iscrpeli. A vikanje na ljude koje sam volela je bila direktna posledica gubitka kontrole koji sam oseala u svom ~ivotu. Naravno, morala sam negde da puknem. Pukla sam iza zatvorenih vrata u druatvu ljudi koji su mi zna ili najviae na svetu. Sve do jednog sudbonosnog dana. Moja starija erka je siala sa stolice i htela je da dohvati neato kad je slu ajno prevrnula celu kesu pirin a na pod. Dok je milion sitnih zrnaca letelo po podu kao kiaa, o i mog deteta su se ispunile suzama. I tada sam ga videla  strah u njenim o ima dok se spremala za tiraniju svoje majke. Ona me se plaai, pomislila sam uz najbolnije mogue shvatanje. Moje 6-godianje dete se plaai moje reakcije na svoju nevinu greaku. Sa dubokim ~aljenjem sam shvatila da nisam majka uz kakvu ~elim da moja deca odrastaju, niti da tako ~elim da ~ivim ostatak ~ivota. U nedeljama koje su usledile posle te epizode, do~ivela sam slom i prosvetljenje  trenutak bolne spoznaje koji me je pokrenuo na hands free put  put zaborava svih distrakcija i bavljanje onim ato je stvarno va~no. To je bilo pre tri godine  godine laganog odvajanja od preterivanja u upotrebi elektronskih smetala u mom ~ivotu... tri godine oslobaanja od nedosti~nih standarda perfekcije i pritiska druatva da radia sve. Kako sam se oslobaala svojih internih i eksternih distrakcija, bes i stres koji su kuvali u meni su polako nestajali. Sa manje tereta na leima, mogla sam da reagujem na greake moje dece na mnogo smireniji, saoseajniji i razumniji na in. Govorila sam stvari poput:To je samo sirup od okolade. Mo~ea to da obriaea i sto e biti kao nov. (Umesto da ispustim ogor en uzdah i prevrnem o ima.) Ponudila sam se da dr~im metlu dok ona isti more cerealija sa poda. (Umesto da stojim nad njom sa pogledom negodovanja i neopisive dosade.) Pomogla sam joj da razmisli gde je ostavila svoje nao are. (Umesto da je postidim ato je tako neodgovorna.) A u trenucima kada ista iscrpeljnost i neprekidno kukanje prete da uzmu najbolje od mene, uaetala sam u kupatilo, zatvorila vrata za sobom i dala sebi malo vremena da diaem i podsetim sebe da su one deca, a deca greae. Baa kao i ja. Vremenom je strah koji se video u o ima moje dece kada upadnu u nevolju nestao. I hvala Bogu, postala sam uto iate u njihovim teakim trenucima, umesto neprijatelj od kog treba da be~e i da se kriju. Nisam sigurna da bih se setila da piaem o ovoj dubokoj transformaciji da se nije desio incident dok sam zavraavala rukopis za moju knjigu. U tom trenutku sam osetila da mi je ~ivot pretrpan i potreba da vi em mi je bila na vrh jezika. Privodila sam kraju poslednja poglavlja knjige kada se moj kompjuter zamrzao. Iznenada, izmene na tri cela poglavlja su nestale pred mojim o ima. Provela sam nekoliko minuta mahnito pokuaavajui da povratim poslednju verziju rukopisa. Kada mi to nije uspelo, konsultovala sam i backup samo da bih otkrila da je i tamo rukopis nestao nekom greakom. Kada sam shvatila da nikada neu povratiti poglavlja na kojima sam radila, htela sam da pla em, ili joa bolje, htela sam da vriatim od besa. Ali, nisam mogla jer je bilo vreme da pokupim decu iz akole i odvedem ih na plivanje. Uz veliku uzdr~anost sam mirno zatvorila svoj kompjuter i podsetila sebe da postoje mnogo, ali mnogo gori problemi od ponovnog pisanja ovih poglavlja. Zatim sam rekla sebi da ne postoji apsolutno niata ato bih mogla sada da uradim da bih reaila ovaj problem. Kada su moja deca uala u kola, odmah su znala da neato nije u redu. `ta nije u redu, mama? pitala su me jednoglasno posle samo kratkog pogleda na moje bledo lice. Doalo mi je da vrisnem Upravo sam izgubila etvrtinu moje knjige! Htela sam da razbijem volan pesnicom jer je sedenje u kolima bilo poslednje mesto na kom sam htela da budem u tom trenutku. }elela sam da idem kui i popravim moju knjigu  a ne da vozikam decu na plivanje, cedim mokre kupae kostime, ealjam izgu~vanu kosu, kuvam ve eru, sreujem prljavo posue i uspavljujem ih. Ali umesto toga mirno sam rekla Malo mi je problem da sada pri am. Izgubila sam deo knjige. I ne ~elim da pri am o tome jer se oseam loae. }ao nam je, rekla je starija erka u ime obe. I onda, kao da su znale da mi je trebalo prostora, bile su mirne sve do bazena. Deca i ja smo obavile sve aktivnosti tog dana i, iako sam bila tiaa nego obi no, nisam vikala i dala sam sve od sebe da se suzdr~im od razmialjanja o knjizi. Napokon se dan skoro zavraio. Uauakala sam mlau erku u krevet i legla pored starije za uobi ajeno ve ernje askanje. Da li mislia da ea povratiti poglavlja? tiho je pitala moja erka. I tada sam po ela da pla em, ne toliko zbog tri poglavlja, znala sam da mogu ponovo da ih napiaem, moj lom se desio viae zbog umora i frustracije koju podrazumeva pisanje i ureivanje knjige. Bila sam tako blizu kraja. Kako mi je to samo oduzeto iz ruku je bilo veliko razo aranje. Na moje iznenaenje, moje dete je pru~ilo ruku i ne~no me pomilovalo po kosi. Izgovorila je ohrabrujue re i poput Kompjuteri mogu da budu tako frustrirajui i Mogu da pogledam backup i vidim da li mogu da popravim knjigu. I na kraju Mama, ti to mo~ea. Ti si najbolji pisac kog poznajem, i ja u ti pomoi kako god mogu. Kada sam ja imala problem, ona je bila tu, strpljivo i saoseajno me hrabrila ni ne pomislivai da me udari kada sam ve bila na dnu. Moje dete ne bi nau ilo ovaj odgovor pun empatije da sam ja ostala ona osoba koja vi e. Jer vikanje zatvara komunikaciju, prekida veze, ono ini da se ljudi razdvajaju, umesto zbli~avaju. Va~na stvar je....moja mama je uvek tu za mene, ak i kada napravim problem. Moje dete je to napisalo o meni, ~eni koja je proala kroz te~ak period na koji nije ponosna, ali iz kog je nau ila. I u re ima moje erke vidim nadu i za druge. Va~no je... da nije kasno da prestanete da vi ete. Va~no je... da deca opraataju  naro ito kada vide da osoba koju vole pokuaava da se promeni. Va~no je... da je ~ivot previae kratak da bismo se nervirali oko prosutih cerealija i zagubljenih cipela. Va~no je... da bez obzira ata se desilo ju e, danas je novi dan. Danas mo~emo odabrati da reagujemo mirno. I dok to radimo, u imo decu da mir gradi mostove  mostove kojima mo~emo poi kada imamo probleme. Pro itajte ovo :)
Rope73ZMAJ

jan 2016.

Amen! :)
evototoISTRAŽIVAČ

avg 2016.

Da li vasa deca znaju da pusite? Da li oni puse? Da li im date da puse? Da li cete dati deci da puse? Ja mojima necu dat' dok ne zavrse fakultet jer realno tesko ide zajedno gubite volju da ucite samo ocete da se zaje*avate, i onda ku*ac. Vi?
1310ZMAJ

avg 2016.

Mislim da te nitko nee ni pitati za dozvolu. Uhvatio sam sina s prstima u piksi, zimus, ww rqs. Hahaha Dim mo~e, pikanje, smrkljanje, alkohol NE Krasti tati vutru, nepotrebno, dao sam mu piksicu, naputke da se ne preserava pred druatvom, uo od njega razmisljanja i briju mladarije i miran sam, nit su glupi, niti bez ambicija, bave se sportom aktivno i dobri su u skoli. Imaju 18g. Nagodinu svi ce na faks. Druatvo im odreduje sudbinu, upadne li u lose drustvo, slabe su im aanse. Svog starijeg sina navrjeme sam maknuo iz jednog takvog na pocetku srednje, danas zavraava faks, sretni smo. Ponekad odigramo aah uz dim, kad matere nema. Piksica mu joa traje, imam uvid jer ju buksa kod mene u sobi, Tateki i mameki budite roditelji svojoj djeci a ne prijatelji i sve bu dobro.

avg 2016.

Dvije princeze 5 god. (blizanke) i trea 4 mjeseca. Blizanke vole biti uz mene dok vodim brigu o biljozama i sve ih zanima. Kako u kui imamo samo jednu prostoriju za puaenje djeci ne dopuatam da se tamo zadr~avaju isklju ivo zbog zdravlja, ali im nije zabranjen ulaz. Niata ne sakrivam od njih i ako imaju pitanja tu sam da odgovorim. Za sada je to joa duhan, a kad ja budem mislio da su spremne za cijelu pri u onda e tata da objasni. Mali mi problem radi ~ena ato baa i ne odobrava konzumiranje, ali i ta pri a se mijenja od kad ne troaim pare. Sad i poma~e kad ja nemam vremena. Jedino ato bi naglasio da sam ja malo i preotvoren po tom pitanju, pa svi koji me znaju dobro znaju i moje mialjenje po tom pitanju, a ja budala se i potrudim da znaju s kim imaju posla;). A ~ena, nikad probala, droga, narkoman i tako, al sad kad sadim vidi koliko me to ini sretnim pa i ona okrenula plo u i veli sam nek si ti meni sretan i veseo. I joa jedna anegdota od prije godinu i po kad sam po eo sa uzgojem. Doe punac nenadano(za njega teaka droga, al nikad vidio), ja na poslu, ~ena doma. On naleti na box i pita ~enu, a ova se napravi luda kao nije ula. Ispri a mi ata je bilo i kak nije znala ata bi rekla pa je preautila. Nakon par dana ja kod punca i pita on za "ormar", a ja mu pojasnio da sam zapo eo eksperiment sa za inskim biljem pa ak uspije mo~da i preraste u zaradu. Od kada sam to ispri ao cijela ~enina rodbina je u uvjerenju da se bavim istra~iva kim uzgojem i da stvar bude joa bolja, svi su da ne ka~em ponosni ato sam poduzetan. A joa sad kad su ove godine i paprike tu ponos samo raste :). Isprika na malom offu, ali mo~da poslu~i pri a i joa nekome;).
razmanLEGENDA

avg 2016.

mojoj maloj sam neki dan prvi puta otvorio box, znatizeljna uvijek zaviruje sta tata tamo radi i iste sekunde je maknuo jer se uhvatila za granu jednu,sve bi pocupala ocerupala slomila..

avg 2016.

nemoj da mala izgubi il narusi vid, drzi box zatvorenim ;)
ChanZMAJ

avg 2016.

Ima nas puno i krijemo se!!! Dobar tajming i deca ce biti upoznata ca carolijom! Zivi bili...
razmanLEGENDA

avg 2016.

znam power da i imas pravo, mene nazuljaju oci ako sam 5min unutra.. kad dodje tajming da, za 15god.cekaju nas godine skrivanja:D dotad glumimo da pusimo akiju hehe

avg 2016.

totalna debilana ii maloj djeci pokazivati box,i openito im iata govoriti oko growanja...nikad ne znaa kad se dijete mo~e izlanuti da tata ima ormar koji svijetli i u kojem raste neko cvijee....moja starija kerka ima 7 godina,nikad nije zavirila u box,iako kraj njega proe stoput dnevno...otkad me prvi puta pitala kakav je to ormar,rekao sam joj da su u tom ormaru jako va~ne stvari koje moraju biti zaklju ane,dokumenti i neke druge stvari,i viae nikad nije pitala u vezi toga...zna da tamo ne smije ii zavirivati i to je to...obavezno pod klju em dr~im, ak i da doe do neke pizdarije s policijom,uvijek e te druk ije gledati kad vide da dr~ia box zaklju an da djeca nemaju pristup,umjesto da je otklju an...danas mo~ea radi gluposti najebat,socijalna slu~ba samo eka takve slu ajeve..sjebu ti ~ivot radi gluposti,pogotovo ako su djeca maloljetna. nedaj bo~e nikome. sve u svoje vrijeme,kad bude trebala i kad procijenim da je dovoljno zrela da joj mogu otkriti ata je u boxu,vidjet e...do tad nema ata tra~it oko boxa. Raconja,ti si otiaao korak dalje pa se joa i familiji kur ia da uzgajaa za insko bilje...ata da ti jednom banu u goste,i potegne se pitanje tvog uzgoja tog za inskog bilja i netko izrazi ~elju da vidi kako bosiljak i ru~marin rastu u ormaru,ata onda? smialjaj la~i u sekundi. jbt ljudi neki od vas briju da su u Coloradu,zapamtite da smo mi joa uvijek u teakoj ilegali ato se ti e growanja i nek vam vaaa i sigurnost vaae djece bude na prvom mjestu.

avg 2016.

djeca mala e ispri ati svaki detalj tatinog ~ivota ako imaju pa~ljivog sluaatelja ;) sla~em se farmeru :)

avg 2016.

@ganja_farmer. Krivo si me sku~io, ne kur im se ja pred nikime, ali imam familiju takvu da veze nema o vutri. A moje je mialjenje da je svakome bolje dati neko objaanjenje nego da mu ostane upitnik na glavi. Za insko bilje je meni bio logi an izbor, jer tome boxovi u urbanom svijetu i slu~e i zato i jesu i boxovi i sva oprema legalni. Dok god ima dobro objaanjenje nema potrebe ni za otvaranjem ormara ma gdje on bio. A ato se bilja unutra ti e i moje familije to mo~e biti i afri ka krizantema. Najbitnije je to da svatko od nas zna sa kojim ljudima je okru~en i ata mo~e o ekivati. A to da mi netko bane doma u mome slu aju ne dr~i vodu, jer sam familiju nau io da tko se ne najavi ne bude ni uaao u kuu pa bio ja doma ili ne. A rija, bez naloga niata, ali ato se njih ti e moje je iskustvo takvo da tko nema posla sa djecom nema ni sa rijom. Takvo je moje mialjenje, a ti se mo~ea a i ne moraa slagati. Isprike na offu, prozvan sam.

avg 2016.

ma sve pet @Raconja nisam te mislio ni uvrijediti niti bilo ata,samo mi je upalo u oko tvoje,ajmo re nonaalantno razmialjanje u vezi growanja..radije autjeti,nego izmialjati za insko bilje ili ata ve...uvijek postoji mogunost da netko od familije nekome ispri a kako ima zeta,aogora,roaka koji doma uzgaja za insko bilje,a taj netko mo~e povezati dva i dva..nisu svi ko tvoja familija da nemaju pojma o vutri i da se mo~e doma saditi. ;) al da ne idemo u airinu,svima,a pogotovo roditeljima s djecom ~elim svu sreu i sigurnost kad je ovaj,joa uvijek ilegalni hobi u pitanju. :)
razmanLEGENDA

avg 2016.

razumijem te ganja, samovoljno ne bi nikad maloj pokazivao box, ne bi volio ni da pusi jednog dana, taj je "porok" rezerviran za tatu. i stavio sam u pocetku i ringlu na povlacenje pri vrhu vrata, zakljucan upravo iz razloga kojeg si naveo nismo djeca vise i tu nema mjesta za neopreznost i pogresku:)sutnja zakon. stayhigh

avg 2016.

`ta napraviti ako se djetetu dopada duvanje ?
H2O888LEGENDA

avg 2016.

ne znam,ja mislim da ima puno gorih stvari u zivotu koje covjeka mogu sustic,ne znam sto je ta trava u sustini,al svijet za sebe je...ja je nisam upozna jos toliko da bi moga sudit tko je i sto radi nama ljudima u cjelokupnom pogledu na vidljiv i nevidljiv svijet,djetetu se moze dat par savjeta,al cjielu sliku ni pusac ne zna...nebi da mi djete duva,ako se dogodi a boze moj:)

avg 2016.

Svi bi vi puaili, ali da vaaa djeca ne puae? `to ako se djetetu dopada? I vama se dopalo, veina nas je takoer bila tih godina kad smo po eli, klinci od 15-18 godina. Ne ka~em da je u redu dati maloljetnom djetetu da puai, ali nije u redu ni braniti mu jer e to onda joa viae htjeti. Dajte sve od sebe da dobro odgojite djecu bez nepotrebne strogoe, zabrana i sankcija i nemate brige. Ako ih bude zanimalo, bolje da ih vi educirate i nau ite odgovornom i sigurnom ponaaanju nego da se skrivaju posvuda da bi zapalili...
EaglePOZNAVALAC

sep 2016.

Imam klinca od 6 godina. Kad gajim napolju, gajim i ljute papri ice i onda su za njega sve to papri ice. Soba sa boksom zaklju ana, u fazonu under construction, nema tamo pristup. Kad rolam i ne obraa pa~nju, zna da je to cigara ;)

jul 2017.

Princeza ima 2 god. Boks ima okruglu onu 'kvaku' pa joa ne zaklju avam, nemre otvorit a i ne pokuaava jer smo objasnili da su unutra neki dokumenti i stvari 'za odrasle' (kao i joa netko, sad se ne sjeam), jednom je vidjela na sekund dve male biljkice u vegetaciji..:oops: A dok napuni 18-u mo~da bude legalno. Neu joj braniti ganju ali u se nadati da ako e i konzumirati da nee pretjerivati a i otvoreno emo razgovarati o svemu... Koka, dop, bomboni, speed i sli no nemo~e jer to razboli i pokvari ljude a dosta ih i umre. Mo~e ganja koju tata da, za po etak neku cbd-uau pa pomalo... A nemam pojima, ko zna ata e bit i kako... Samo otvoreno, iskreno i bez tabua :)
prosto okoAMBASADOR

avg 2017.

Moji indijanci bi pod svaku cijenu htjeli unutra. Mali, 6 godina, je konstantno pokusavao provalit, pa lupa kad skuzi da sam u prostoru. Mala, 9, je elegantnija. Vreba pogresku. Skuzili smo da provjerava je li soba otkljucana. Jebigga, do sada su sudjelovali u svemu. Pa i u pregradivanju sobe i pravljenju boksa. Prvi grow je nekako prosao i sad box i predprostor sluze kao sprema. Nedam im da udju ali sam namjestio da uspiju provirit unutra i da vide nista spektakularno. Valjda ce ih proci do slijedeceg ciklusa A kad budu nekako mogli dokuciti sto tata radi... jebiga, ne da mi se razmisljati o tome

feb 2018.

@Zelenko63 ja imam taj problem vikanja , pokuaavam ga rijeait :thumb:!!:rofl:
misko123AMBASADOR

feb 2018.

Sta reci jedan 19 drugi 14.Starijeg uredno interesuje:watch: ata i kako puai naravno nisam protiv toga jer i ja pa mu nemogu nista reci povodom toga samo mu naglaaavam redovno da se nebi prebacio na hemiju tu bi ispao rat,a mladji njeg uredno neinteresuje nista od toga valjda drugi "fenotip":sun2:.

feb 2018.

@Zelenko63 hvala za ovo, autorica je Rachel Stafford https://www.huffingtonpost.com/rachel-macy-stafford/the-important-thing-about-yelling_b_4484027.html :respect: u svakom slucaju mentore, hvala i svaka ti dala, po 500 grama:)

feb 2018.

Star je to post, a govori o jako bitnoj stvari... Definitivno interesantno te tko ima djecu ... Vjerujem da se bar jednom nasao u takvoj situaciji:) Sve u svemu, korisno. Premda je staro nekoliko godina.
poduzetnikLEGENDA

feb 2018.

Bez vutre bi bio grozan roditelj. Nave er kad dva terminatira krenu ja zbriaem na balkon zapalit pa onda smijanje dok ne zaspu

feb 2018.

23 i svu mi travu poduva,mamicu mu njegovu :banana_rasta: nesluaa narodnjake,voli svoje yamahe :D
Mo1ZMAJ

feb 2018.

Evo i mene tu :) dvoje djece sin 26 ima svoju porodicu,voli zapalit ne previae. erka 22 studira,voli vutru malo previae ,svaki vikend doe doma ,mamicu ni .. :)
lu&kZMAJ

feb 2018.

6 mjsc djevojcica... ehehehe budenje u 6 ujutro pa ti vidi kad ces sljedecu noc zaspat hehehe...smijanje odkad se probudi dok ne zaspe.najljepse razdoblje zivota definitivno.izbjegavamo pusit blizu nje i tako, a cim napuni 15 bolje da joj dam nego da pusi po ulici smece i ofira se s drugima.
Kakadu063LEGENDA

feb 2018.

Ja imam dva sina jedan 19 a drugi 23 i zajedno varimo. Nisu videli od mene da varim neg sam ih izvalio. Kad su po eli neato da se pravdaju onda sam im rekao da i ja varim. Ostali zabezeknuti ali sad i dobro edukovani!:)
UduvanAMBASADOR

okt 2018.

Svaka vam cast roditelji! :D Kafica, buxna i citam kako se dovijate :D Par puta su mi suze krenule od smejanja ::listomahanje::

okt 2018.

Sin ima 14, cerka 15. On je sa majkom,pa me ne vidja cesto,sta mu ona sve o meni govori ne znam,ali nista lepo. Cerka je iz drugog braka(pocerka) i sve zna ,ali kao nece,ovi njeni vec pirkaju. Ona zna za mene i ok je jer se ne po asam kao njeni drugari,kao pita "pa kako ne haluciniras"?? :banana_rasta::rofl: Zbog nje ne smem box pustiti u rad
hazeriZMAJ

okt 2018.

....pitaj ti nju jel bolje da se vucaras po ulicama sa raznoraznim folirantima koji ti samo problem natovariti na vrat mogu;)Il fino zasaditi sebi,obitelji 3,4 biljke,imati ljek,a mozda i promijeniti percepciju videnja pusenja Trave:thumb:

okt 2018.

Svi oni kapiraju zasto duvam vec 20i neku ali kad bi mala provalila box,tesko cu joj zabraniti da proba. Ne bih da jos pocinje,brzo ce da se zasiti pa da potrazi nesto zesce,imao sam problem i ne bih da se ponavlja idta prica koja ima los kraj.
hazeriZMAJ

okt 2018.

Pametna odluka:thumb:
banditZMAJ

okt 2018.

Ja deda u dvanestom mesecu pa vi kako ocete hehheheh,a grow palim kad se rodi kuronja a menke uhhhhhhhhh njemu u cast svakako i dnevnik pride paaaaaa iha da vidis radosti
HermicLEGENDA

nov 2018.

Starija 9 god. a mlada 3... Sa starijom imao preko nekoliko susreta i pitanja... a zasto je tako duga cigara i u tom smislu... Izvukavsi se iz tih situacija pricom : ma da tata nemora stalno motati male pa napravi veliku... sve pet dok su mali i puse price... ali i to nestaje... Box i sve za grow maknio iz kuce odavno u prostorije u dvoristu ( radne )... a blize se godine kada cemo morati sjesti i u cetiri oka ali opet mislim da je jedini ispravni nacin samo iskreno... i bolje da joj tata nekada gurne u dzep nego da mi kupuje pakete po ulici itd... ako vec bude tako... e tako... a sada malo tata ode popusiti sa gustom jednog Blue Dreama da naleti sebi... :respect:
.i.ZMAJ

nov 2018.

Sa starijim (15) zapalim ali ne brije on puno na to, mlai (5) je joa mlad, iako je nedavno rekao dok smo u polju drva pilali tata stavi malo travice u cigaru pa e ti biti lipo..... sve u svoje vrime jeli.

nov 2018.

Grow lokacija mi je u gara~i pored radionice, i treba se proi kroz 4 vrata do prostorije, do sada unutra u zadnjih 7 godina su max 2 osobe bile (klinci ni ne znaju da postoji) tako da e ta i prostorija ostati i u budunosti top sikret, rolanje aenje se obavlja u radionici gdje se mo~e fino sjesti sa druatvom, ina e dr~im to vrlo odvojeno sve, i vrlo pazim da ne dolaze u dodir sa uzgojom/ekvipmentom i non-stop je sve pod kilitom, kada vrime doe i budu zreliji, mo~da i saznaju, no do tada bez forsiranja, imaju drugih stvari u ~ivotu za nau iti, do aenja ima joa vrimena, i do onih kriti nih tinejd~erskih godina gdje se paketi nabavaljaju po ulicama od udnih likova za cvaju.. A to ato viaju led disco rasvjetu koja izbija iz prozora, to se tata ponovo nalio vinom i si e vene uz Tomu Zdravkovia :D ... jednu ru~u za ljiljanu ::listomahanje:: drRbq-h8DdI

nov 2018.

Dva muska :)
bubinhoAMBASADOR

nov 2018.

moja ljubicica i tri jajana.
razmanLEGENDA

feb 2020.

jos 2 mj termin,drugo na putu i tu je dosta, taman. blago nervozan kako se primi e datum moja od 4g ni ne zamjecuje, toliko je u svom filmu, melje melje ne gasi se

feb 2020.

I kod mene drugo na putu a mali prohodao neki dan. Ne znamo jos sto je ali volio bih najradje da su blizanci, a ako ne onda cemo morat nadoknaditi.

feb 2020.

Da se pridruzim ekipi :D I ja sam ponosni otac jedne curke , no ne zna da growam :D
KönneRLEGENDA

feb 2020.

Evo i ja u se pribilje~it Nisam samo neozbiljna kretenuaa, veinom sam samo stalo~ena mama dvogodisnjaka i prin ipese koja e nekad u ljetu godinu puniti nema vee sree:ljubav:

feb 2020.

Dvoje djece tu...5 und 3 jahre
ledeni6AMBASADOR

feb 2020.

Ponoean otac dvoje,jedan 12 godina(jos godinu pa cu mu objasniti svijet vutre,I jedan razarac od 2 godine on zajebe sve sto se moze unistiti,nekidan se dokopao sjemenki,jednu pojeo, a ostale izmjesao tak da nemam pojma vise sto je AH a sto frisian a sto superskunk.

feb 2020.

eto da se i ja upisem.cerka 13 godina.vec me pocinju lujke hvatat po glavi sa kojim drugarima se druzi.:crazyd:
B.StenaAMBASADOR

feb 2020.

Evo i mene,momcina od 19 god. Inace prosle god. sam mu sve ispricao i izdimili jedan zajedno!!!!
razmanLEGENDA

apr 2020.

haha, ledeni, zabrani sinu da ti jede sjemenke, barem one femi pijem 3 pivu, drugi jim beam, treci joint sam s sobom, i malom od 4god koja jos nije svjesna da je dobila drugu seku. sad opet nema neko vrijeme spavanja, barem sam na godisnjem ebeni kurzarbeit naucio sam mjenjat pelene pa ce mi sad bit lakse zivot s djecom je lijep, omeksao me, cure
KönneRLEGENDA

apr 2020.

Ajuuuj u to ime, estitke tata! Ako dobro shvacam, friska novost? :)
VinieeENTUZIJASTA

apr 2020.

Mala 13 a Mali 8.:)
razmanLEGENDA

apr 2020.

hvala, bila prosla noc teska al izdrzalo se, beba je tu i ajmo iznova ma kazem da je zivot s djecom zanimljiviji jer ponovno prozivljavas svoje djetinjstvo, imas nesto sto moras usmjerit odgojit, doslovno pravi izazov ispred tebe. mi se ne bojimo izazova:D
L0oDZMAJ

apr 2020.

Ko zna njivit decu,zna njivit i biljke... Paznju trebaju i sve ide u fuliau :)) Samo da su ziva i zdrava,a roditelji,ka roditelji,trudis se da im je sve potaman :))
pannonianLEGENDA

jun 2020.

Bome, meni stvari postaju napete. Mala u pubertetu, hormoni divljaju, a ja baa i ne hendlam sve to baa najbolje. Iskreno, nisam siguran da ne bi izlajala negdje da growam. Kad bi znala, jel. Zna kako vutra izgleda, ima neke bedaste pri e o drogama... Nemam pojma ata mi je najpametnije. Na jesen u opizditi jedan zaklju ani indoor, pa vidit kako dalje. Mislio sam u vrtu puknit jedan automat meu raj ice, ali kao malu sam je navukao na biljke i ~ivotinje, i viae je u vrtu od mene, tako da to ne bi proalo... Za guerillu viae nemam volje, a i mislim da je site provaljen. Uglavnom, sranje

jun 2020.

Sve sto mislis da znas o roditeljstvu u pubertetu mozes bacit kroz prozor...a to sto si i ti bio pubertetlija pa kao trebalo bi da nesto znas e i to mozes prdeknut :)
pannonianLEGENDA

jun 2020.

Nau io sam to , ali slabe koristi od tog saznanja E, nisam rekao gore, imam i malog par godina mlaeg. Ona je oduvjek bila pametnjakovika, a on kratkog fitilja, a to natezanje od prije mi sada izgleda kao raj zemaljski:D Mislim da mi nervni sustav izgleda kao loae o erupana kokoa :D Ali nema bolje djece na svijetu i svaki trenutak vrijedi viae od svega.

jun 2020.

s vremena na vreme :D
braindISTRAŽIVAČ

jun 2020.

De ko i curica, joa malo pa u akolu, ali su kao pas i ma ka:udarac:

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se