VUTRA
ForumZajednicaOfftopicHrast je otrovna biljka, štetna po čovekovo zdravlje
LEGACY

Hrast je otrovna biljka, štetna po čovekovo zdravlje

16 odgovora5,238 pregleda

mar 2011.

Hrast je otrovna biljka, atetna po ovekovo zdravlje U centralnoj Srbiji ~iveo je jednom jedan vidar za kojeg se pri alo da je le io tumor hrastovim liaem. Kada su ovo saznali meatani jednog udaljenog sela, odlu ili su pokuaati sa ovom metodom. Njih desetak se skupilo nekog avgusta i svaki je pojeo po 5 kilograma hrastovog liaa. Svi su ubrzo umrli. Ovaj slu aj izazvao je interesovanje kod nekolicine medicinara. Naime, kada su uli ata se dogodilo, sproveli su istra~ivanje na temu atetnosti hrastovog liaa. Oni su ubedili 20 pacova da je hrastovo liae odli na hrana, a ove glupave ~ivotinje (pacov je sisar sli an oveku, pa je pogodan za istra~ivanja&) su jele, jele i jele gomile hrastovog liaa nakon ega su ubrzo uginule. Lekari su zaklju ili da je hrast otrovna biljka. Nakon objavljivanja rezultata ovog istra~ivanja, u stru nim krugovima povela se ~estoka rasprava o ovekovoj realnoj potrebi za hrastom. Nekolicina cenjenih stru njaka zaklju ila je da hrast mo~e poslu~iti oveku u odreenim situacijama, ali da je izuzetno toksi an te da bi ga trebalo zabraniti. Uskoro, na nekom od, ina e, zanimljivih i korisnih zasedanja Skupatine Srbije donet je novi zakon kojim se biljka hrast zabranjuje za koriaenje i uzgajanje, dok je za stavljanje hrasta u promet predviena kazna zatvora od 3 do 10 godina. Takoe, novi zakon nala~e svim vlasnicima hrastovih auma da ih u roku 30 dana spale, dok e dr~ava sva stabla hrasta u njenom vlasniatvu sistematski uniatiti. Preporu eno je da se nakon uniatenja hrastovine na tim poljima posadi genetski modifikovani baobab. Ina e, radi se o izuzetno zahtevnoj biljci za uzgajanje, ali je njena produktivnost nenadmaana. Za one koji prihvate preporuku dr~ave, bie obezbeeni povoljni krediti.
PunxerENTUZIJASTA

mar 2011.

ek, ovo je zaozbiljno ili? O.O
euforijaAMBASADOR

mar 2011.

HAHAHAHAHA drito u pravo vrijeme vidio!!!
zuz1AMBASADOR

mar 2011.

:rofl:hahahaha koji car,kad sam poceo citati iz prve sam povjerovao
SekachAMBASADOR

mar 2011.

Odavno je poznato da je hrast otrovan(taninska kiselina itd...)...kao i njegov plod, zir... Opcenito ideja da netko pojede 5kg lisca(bilo kakvog) je debilna...a i budimo realni, 5kg bilo cega pojesti je skoro pa nemoguca misija... Necu ni komentirati ono o spaljivanju suma hrasta...ne znam sto moras pusiti da bi to povjerovao... :icon_lol:
TarkiPOZNAVALAC

mar 2011.

Dakako shvaate da je ovo alegorijska pri a?
numero unoISTRAŽIVAČ

mar 2011.

hahhahahah
dr.manijakAMBASADOR

mar 2011.

Dobro je danas sam pojeo samo 3kg, imam samo dijareju.
PunxerENTUZIJASTA

mar 2011.

Rofl ja mislio ono ozbiljno, ali koliko poznam policijsku logiku niata pre udno

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se