Ludnica... Frenda stari skužio da gruva, nabacio mu test i covjek bio pozitivan. Moji za mene znaju da gruvam vec pol godine a ja im i reko da pušim vec 3,5 godina. Ovih dana njihove su brige dosegle vrhunac, tako da sam u toku nekoliko dana nazvan: dilerom, onim tko navlaci svoje prijatelje na drogu, osoba koja bi dala da drugi padnu zbog nje, narkoman, onaj tko ništa nece u životu postic i koji ce završit na heroinu. Istog dana roditelji tog decka, mene i još jednog frenda su se udružili i tako je preko noci tester kupljen za sve nas. Decko je pao, a nas dvojicu se kao ceka. Iako ga meni nisu htjeli dat jer su znali da pušim svaki dan ( i sad moram prestat dok je test u điru il imat kod sebe tuđu pišaku). Ali...
...juce se vracam kuci poslije faxa i vidi me stari od tog decka koji pao na testu... I pricam ja s covjekom. Pita on mene: "Šta ti vidiš u travi?" i non stop s tonom razgovora da se vu vegetira, zabijen sjedi i ništa ne može. I ja covjeku govorim kako koristim cannabis u Svrhu Rada na Sebi i pricam mu o pojmu droge, dezinformacijama itd. A covjek inace izbacivac u klubovima pa se nagledo svakakvih narko-prizora i ima iskrivljeno Mišljenje za cannabis, kao i vecina roditelja. Govori on meni: "Pa reci onda, jel možeš ucit napušen, Jel može?" Ja odgovaram covjeku: "Pa naravno da mogu i ne samo to...nego to i radim. Znam sjest u knjižnicu i procitat po 50-100 str knjige ili baš idem ucit". Ovo sam primjetio kolko je zacudilo covjeka, ful. (osim toga i te veceri sam ucio napušen kad sam došo doma pa ono...) Još mie bio reko: "Pa pogle si oci, ti si i sad razbijen"...heheh
Ono šta sam covjeku Objašnjavo bilo je: Kako ce droga utjecat na pojedinca i kako ce ju on iskorištavat ovisi o 2 stvari: kakva je osoba i ovaj kapitalizam koji u ljudima stvara sve vece raskorake sa Sobom, usađivanje izopacenog (materijalizam, osjecaj pojedinacnosti i nemogucnosti za promjenama, kako bit boljim i drugacijim od drugih, sebicnost itd.) ali i sve teži radni dan nakon kojeg se nude emocionalni paketi suspenzije Osjecaja i dezinformacijskih Iluzija. One su najopasnije jer služe za korist drugog (države) a ne pojedinca kojemu su pružene. Drugim rijecima, ima mnogo korisnika cannabisa koji se prepušavaju, napuše pa gledaju u strop i to ih zadovoljava, mnogo njih se "spali"...ali to je zbog nacina života koji nam se usađuje (zašto se ljudi ne poticu na aktivnosti, spoznaje, Istinu vec ih se bombardira beznacajnim filmovima, medijima, reklamama i kako što kupit i kako u Svrhu materijalnih težnji i komplexa) i zbog samih osoba. Imate ljude koji na drogi propadnu, spale se ili ništa ne rade. Ali da li bi oni bili imalo drugacijima bez droge? S druge strane imate ljude, među kojima su pisci, umjetnici, znanstvenici koji koriste droge ali na potpuno drugaciji nacin, kako bi izvukli Potencijal i ucinili nešto sa Sobom. Ja se osobno ježim cannabisa i nerada zajedno, cannabisa i neaktivnosti, te same pasive koja prelazi u naviku. Ali opet ostaje ono kljucno: kakvi su Interesi te osobe kao osobe, tj. osoba koja se npr. napuši i gledanje u strop ju zadovoljava, da li bi ona bila ikako drugacija u životu? Jer protu-argumentacija su oni koje to ne zadovoljava.
Covjek mi nakraju govori: "Sad dok tebe ovako slušam kako govoriš o travi dođe mi i da ja zapalim kako savršeno o njoj pricaš. Ti si zaljubljen u nju"
A o tome kako je svaka civilizacija i manja grupacija prije imala svoju biljku/biljke koje je smatrala Putem Dolaska ka Božanstvu, a religija je i danas jedna od covjeku najpriznatijih i najsvetijih oblika Postojanja i Teženja ka Boljemu tj. Sebi, nije bitno.
Covjek mi nakraju reko da je samo pitanje vremena kad cu prec na nešto teže, naravno, kako je on to mnogo puta vec posvjedocio. Ipak, bilo mi je jako Drago i bio sam jako Usrecen njegovom Brigom i Ljubavlju koju sam osjetio dok je prico o svojoj obitelji...Zbog toga sam mu i Zahvalio.