VUTRA
ForumZajednicaOfftopickoliko vam je vutra pomogla,odmogla u zivotu?
LEGACY

koliko vam je vutra pomogla,odmogla u zivotu?

104 odgovora6,630 pregleda

maj 2008.

molio bi konkretne primjere..evo meni je vise odmogla nego pomogla...pomogla je u tome da sam rasirio svoja saznanja.a odmogla u vise smjerova

maj 2008.

[bez sadržaja]
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2008.

50% - 50%... :icon_exclaim: :icon_idea: :dunce:

maj 2008.

@vnagosedesi stvarno me iritiraju ovakvi tripovi niko te ne mo~e sjebat kao ti sebe samog nece ti vutra ni pomo ni odmo sve je do svakog pojedinca po na osob ako imaa cilj u ~ivotu pratiea ga i postiea ga ako nemaa nemoj samo travu da mijeaaa u to :hippy:
mr.skunkAMBASADOR

maj 2008.

30/70 :banana_dred:

maj 2008.

aj se naemo na 40/60 :rofl:
mr.skunkAMBASADOR

maj 2008.

U korist vutre !

maj 2008.

neznam, al odkad pusim vutru cesto, sam bolji u skoli ^^' ne trebam se tako dugo ucit kao sam se trebao prije, a ocjene su mi bolje... slabo je to da ponekad samo gledam u prazno u nista mi ne ide po glavi.
bahateeENTUZIJASTA

maj 2008.

Takoer. Samo je bio jedan slu aj kad mi je odmogla. Ina e se uz nju mirim sa prijateljima, susretljivija, otvorenija .......
brendPOZNAVALAC

jun 2008.

Odmogla u smislu da su me diskriminirali prijatelji koji nisu pusili ,kao da radim nesto najgore sto moze da se uradi.Iskreno, nije mi ni zao takvih zatucanih prijatelja sto se ne druzimo i dalje.Pomogla je uvek kad sam u depresiji i kad mi treba mira da razmislim i opustim se.Zaci pomogla 100%.Zivela vutra.Hvala vutri.
DjangoENTUZIJASTA

jun 2008.

veinom mi je pomogla, ponajviae na psiholoakoj i socijalnoj bazi, a odmogla je kod nekih susreta sa zakonom, al nije to njena krivnja :icon_smile:
Yami_RazielAMBASADOR

jun 2008.

a to je lose zasto??? ... bezmisaono stanje je blagoslov... sto se mene tice..ja ne gledam na nju kao pomagatelja/odmagatelja...vec kao prijateljicu...:) jako jako dobru prijateljicu :) s jako dobrim srcem i dobrom dusom :)
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Ma nije mi pomoglo prakti no u apsolutno ni em, istina je mi proairila na in razmialjanja i maatu i to mi je jako drago. Odmogla takoer u ni em, poato nisam puaio kad sam tebo neato drugo radit i nisam zanemarivao obveze zbog trave nego sam ih zanemarivao jer ih uvijek zanemarujem jer sam lijeno ubre tak da nije mi bitno odmogla u ni emu Zna i jedina promjena uope u ~ivotu od trave je proairena maata i na in razmialjanja ato ne mo~e nikako negativno biti
meni nije ni pomogla ni odmogla...dobro od kad sam pocela da konstantno da duvam malo po malo sam izbacila alkohol iz upotrebe , travuljina rocks :))))

jun 2008.

:respect:vutra meni nije odmogla vec pomogla.ponekad ima situacije sa drzavom,ali i to nekako prodze.volim vutruuuuuuu
ROXPOZNAVALAC

jun 2008.

Nemogu rec da mi je ni jedno ni drugo
StonedISTRAŽIVAČ

jun 2008.

Meni je vutra bas pomogla... Preselio sam se u novi grad, nisam imao nijednog jarana jer su svi u mom rodnom kraju...Znaci preko varenja sam upoznao novu ekipu, stekao prijatelje i osjecam se prihvacenim u drustvu... Bezbroj puta se nisam potukao samo zato sto sam bio napusen i to mi je postalo sad normala da sam smiren i stalozen a prije sam bio agresivniji... 3 posla sam nasao dok sam bio napusen ko zvjer... A za zene heh to je posebna prica imam osjecaj da prolazim kod svake kad sam napusen... Al imam osjecaj da je jedino lose sto mi je trava uradila prosirila mastu... ak se to moze nazvati losim??
pecko88ENTUZIJASTA

jun 2008.

Neznam dali uopste se moze usporediti lose/dobro u mojem slucaju, jer koliko i da je loseg u vutri (ako ima takvog efekta) je zanemarljivo i potpuno nevazno. Vutra mi je pomogla da se oslobodim teskim drogama, to jest opijata...LOL Pozdrav....:crash:
elephant0rAMBASADOR

jun 2008.

prijasnje formalno znanje o prirodi je pretocila u emociju nesto neopisivo.. evo napisat cu ovo po cjenu da ispadnem lud medju nekima, ali primjer od danas... znate one malesne paukice sta skakucu? ee pa prije par tjedana je jedan unesen u kuhinju sa buketom ruza.. nisam ga dirao.. ostavio ga tamo neka stoji.. i danas ga ugledam na sanku... ispruzim ruku prema njemu, a on skace i bjezi od mene, i onda mentalno zamislih livadu punu cvjeca poslje kise i kazem mu odvest cu te tamo... neboj se... popni mi se na ruku.. (ne na glas). I zadrzavam tu viziju u glavi drzeci ruku 20cm od pauka.. u roku 10sec mi se popeo na ruku, a ja onako zatecen i iznenadjen izgubim viziju te livade i odjedno se preplasi i odskoci dalje. Zabezeknut otvorih prozor i pokusam ponovno... i OPET mi je doso na ruku al samo kad u glavi drzim snaznu mentalnu sliku livade i cvjeca.. i tako ga na ruci odnesem do prozora i pustim vani. Eto.. ako to znaci da sam lud.. lud sam (nisam duvo 4 dana vec tako da odmah izbjegnem komentare tipa: "a jesi navaren.." :))
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2008.

Ne moraa biti lud mo~e da je to isto jedna mala manifestacija stvarne moi koju posjedujemo(um) a neznamo koristiti Bezobzira ata bilo svejedno je kul
green_goblinISTRAŽIVAČ

jun 2008.

hmm vutra mi je pomogla u puno stvari.. nove stvari sam naucio, vidio sam drugacije na svijet, i sto je najbitnije ne nerviram se toliko... a odmogla mi je samo u tome sto se nemogu probudit ujutro :icon_biggrin:
gloss_zelenkyAMBASADOR

jun 2008.

Strejt sam neko vrijeme i osjeam se jako dobro. Makar sam puaio 1-2x dnevno svaki drugi ili trei dan, svejedno se izgubilo ono "neato". Osjeaj tupila i ne baa nekakvog zadovoljstva...povezano sa obavezama i injenicom da ne rjeaavam iste! Apsolutno nikakvi snovi za vrijeme konzumacije,ali zato pregrat prvog dana nepuaenja. Posebno se odnosi nakon puaenja 5-6 dana prije spavanja i onda samo stop :D Bit e vremena za zafrkanciju cijelo ljeto tako da nigdje ne treba ~uriti, i malo odmoriti plua:thumb: :maryjane:
ROXPOZNAVALAC

jun 2008.

Da, ja sam isto od pusenja prije spavanja imao....ne da nisam imao snove, vec VISE nego da nisam imao snove, onak, zapravo kao da sam sanjao al nije bilo niceg osim sve crno. Al zato su tu bili kickass CEV-ovi prije spavanja pa kinda nadoknadili to :D
iDEATHISTRAŽIVAČ

jun 2008.

Ne vidim neku drasticnu razliku,mada mislim da mi je delom pomogla :D oko nekih resenja u programiranju i kreativnosti.
Weed KillahPOZNAVALAC

jun 2008.

eh sad.. recimo smeta me sto kad svaki dan pusim, ne sanjam po noci kao sto je kolega rekao.. Cim napravim pauzu dan dva tri pocnem opet sanjati. Bas cudno negativno je sto trosim pare na nju (nazalost) tak da mi u financijskom smislu nije bas pomogla. ali zato nema boljeg nego sa kolegama zapalit fino uz neki film, dokumentarac, odigrat koji sah itd takodjer normalan u frutilupsima ne mogu napraviti nista a dok se odvalim onda samo picim hehe ne mogu reci da je djelovala pozitivno na sve aspekte mog zivota ali nije nesto posebno lose. mozda bi istaknuo kao negativno to da katkad radije zapalim sam i odem solirat malo nego da idem medju drustvo ali to nije nuzno povezano sa vutrom vec vjerojatno neke moje brije.. uglavnom, mislim da je u globalu jako tesko rec koliko ti ej pomogla/odmogla. e da i otkad varim malo vise teze mi je naci djevojku.. tj manje "barim" :)

jun 2008.

Vidia i dalje ne razumijem zasto neki 'nemaju' snove kad su high. Ja ako zaspem 'pod utjecajem' snovi su mi predobri, svaki put ludi i zanjimljivi... Istina nekad ih se ujutro ne sjetim, isto kao sto se ponekad ne sjetim snova na 'strejtiranju' ali zato u toku dana mi dodje neki dejavu koji me posjeti na taj san, i onda se svega bistro sjecam :) Generalno gledano, na moje rjesavanje obaveza mislim da vutra i ne djeluje toliko... lijen sam high ili ne, a ako se neceg uhvatim, to je onda ozbiljno i to ce se napraviti, duvao ja tih dana ili ne... nije uopce bitno. Mogu reci da mi je vutra vise pomogla u zivotu, shvatila da bolje razumijem neke stvari, povezala me sa dosta istomisljenika, naucila slusati jazz :)) priblizila prirodi i mozda kao mladog 'spasila' od znatizelje za 'kemijom' i slicnim glupostima koji mi ne trebaju. Sa fizicke strane, eto ne znam jeli mi nastetila plucima, mada ne vjerujem jer ih cuvam jako, ne pusim puno, ne pusim duhan uopce, rizle izbjegavam, pusim na spravice, najcesce vodene kao bongovi i slicno. Pomogne mi da zaspem i da se normaliziram ako si zbog izlazaka ili glupiranja 'zamjenim dan za noc'. Nakon eventualne prehladice ili neke viroze koje znam pokupiti par dana jako izgubim tek i jedem jako malo... tu uskace vutra i puno mi pomogne da se brzo vratim u normalu. Ja zbog svega toga gledam na zelenilo jako pozitivno i mislim da je barem u mome slucaju jako puno pomoglo jer sam te srece da nisam nikad imao problema sa drustvom, roditeljima ili zakonom zbog istoga, a to su po mome jedini slucajevi u kojima ti trava moze sjebati zivot...

jun 2008.

Evo citam i prezakon je ato su svi iskreni nema nekog pretjerivanja... No opet ocekivo sam vise odgovora onako jasno pomogla mi je a ne neznam.....makar onako dokraja ni neshvacam pitanje ako nisu svi odgovorili pozitivno.... Meni je sasvim sigurno pomogla pomogla, ali potpuno iskreno smatram da mi od svega ato sam probao mo~da 5% nije pomoglo...ma zapravo sve mi je pomoglo....sve psihoaktivno mo~e biti ogromna pomoc u mnogim situacijama ali i na duge staze(ne mislim na cesto konzumiranje nego na vrijednost iskustva). Odmogla mi je u jako malo stvari kao npr. jer mo~da da nisam kreno puait travu nebi sad puaio i cigarete al nema vez tako ce mi pomoc i da prestanem. Opet mi nije jasno kako nekima nije ni pomogla ni odmogla pa kava ljudima ili pomogne ili odmogne......
ROXPOZNAVALAC

jun 2008.

Pa nije mi ni pomogla ni odmogla u smislu da, ne, trava mi nije pokazala nesto vrijedno i skriveno u smislu u kojem su mi drugi psihodelici pokazali, najbolje sto mi je izaslo iz trave je bilo iskustvo sa Shpongle, zatvorenim ocima i CEV-ovima, al opet, nije neku poantu imalo vec je jednostavno bilo lijepo i opustajuce. Pomogla mi je na drugi nacin, kad ju pusim prije MG sjemenki, da mi pomogle da poletim. Dakle pomogla mi je u rekreativnom smislu i pokazala nesto novo, al ne i u spiritualnom smislu. Odmogla mi nije ni na koji nacin, osim mozda kaslja kojih sat vremena nakon pusenja posto mi grlo inace nije naviklo na dim, al usporedjeno sa salviom, kasalj od vutre je nista. Vau, ti si prava real life Nausicaa. Probaj to sa stonogom ili skakavcem, pa nakon sto te ugrizu tek onako, bez razloga, i nakon sto prestanes vristat od boli ak te stonoga ugrizla, ih lijepo odnesi van ako ti vec ne udju u rukav ila ne zavuku se iza ormara. Siriusli, ja sa stonogama nemogu nista nego ubit ih. Brze su ko *****, mogu se zavuc svugdje, a sigurno necu riskirat da mi po sobi plazi nesto sto je, ajd uzasno ruzno al to mogu preboljet, nego nesto sto kad te ugrize boli, onak, jako. Jace od jako. Tak da se meni trentuno psihodelicne poruke ljubavi i razumijevanje sudaraju sa cinjenicom da mi ose ulijecu u facu kad jedem i plaze mi po hrani, a pikaju ak ih zelis maknut, s cinjenicom da mi skakavci ulaze u kosu dok spavam sto je rezultiralo s par polu-budnih stanja terora, da mi grizu rupe po robi, i jos vaznije, zvucnicima koje su btw unistili, da grizu bezveze (stavis ruku pored njih, popnu se na nju i ugrizu te tek tako, nema otrova al stipaju vrlo cvrsto i boli), da mi seru po priboru za jelo u ladici, i da su mi se israli po bombonima koje sam ja kasnije jeo dok nisam skuzio (po okusu, ne). Onda su tu stonoge s vec opisanim razlozima, komarci, i pauci - koji su jedini koji su mi "nevini" od svih ovih (jer love druge kukce i ne grizu bezveze, iako su otrovni), al jednostavno imam uzasan strah od njih (vecih) i bas zato jer su brzi i tesko ih je ulovit, ih isto obicno ubijam :( . Minijaturni pauci i oni tanki dugonogi mi ne smetaju, cak jednog dugonogog "uzgajam" iza kreveta jer citah da ti dugonogi koji izgledaju ko pickice su zapravo frajeri u pauk-svijetu i ak njega imas u stanu, neces imat druge pauke. :D S druge strane, jako postujem strsljene, bumbare i pcele, iako pikaju, ne pikaju bezveze i nisu ti nametnici ko ose. Skorpione isto hvatam i izbacujem van iako su brzi i bolni (lakse ih je "manipulirat" od pauka). Bilo sta sta ne grize obicno ne diram cak i ako su mi doma. Isusbog koji OT :)))))))))))))

jun 2008.

hebote ROX, jel ti to u insektariju ~ivia? :vb_kez:
ROXPOZNAVALAC

jun 2008.

Pa preko ljetnog odmora, da! :D I to 20 godina vec. Suma svuda okolo, sa svih strana nam se slijevaju. Skakavaca/zrikavaca skoro svake godine ko u prici i to bezbroj razlicitih vrsta, veliki smedji pauci s 2 crne crte na ledjima, crnih udovica ima ispod kamenja, skorpioni, 2 vrste osa, 2 vrste strsljena, one crne ose koje izgledaju ko veliki leteci mravi, bumbari, dlakave gusjenice, stonoge, bogomoljke (
elephant0rAMBASADOR

jun 2008.

Rox naravno da postoje razlike medju raznim zivotinjama.. sa nekima je moguce postici zajednicki dijalog, a za druge postoji dzon (ne weyn nego od cipele). :)

jun 2008.

Nije mi pomogla ni odmogla, kao, predmnijevam ni jednom od vas koji nema nekakvu bolest.
BrenerPOZNAVALAC

jun 2008.

Stvarno respect na iskrenosti. Odmogla mi je sto sam bio u velikim konfliktima sa roditeljima (odgojio ih tv jbga) Stari je tolko zadrt i drzi se nekih svojih (znate ono, TO TI JE DROGA SINE EEEJ blablabla) brija mada da se pokidam da mu nest objasnim nevrijedi.Stara glupa skola, sto rec dok je majka nesto fleksibilnija i travu je ajmo rec prihvatila. dalje:negativna strana je ta kada sam previse pusio, svaki bozji dan vise godina za redom i bio sam ajmo rec za nista.ucenje neceg novog me nije zanimalo samo je bilo bitno napusit se. Tesko da cu se sjetit jos neg stvari al , evo ,recimo taj prokleti duhan kojeg moras uvlacit dodatno te truje, nekako najvise volim zapalit jox od svih preparata za pusenje. a sad malo pozitive: totalno mi je promijenila pogled na svijet, pogled na prirodu, zivotinje. Nekazem da prije nisam gusto u tome, ali vuva je uvelike pojacala taj filing na puno visi nivo.Znate ono, gledas u drvo i divis se kako je sve to stvoreno.Mnogo komplicirano i fascinantno. Pomogla mi je da ublazim depresiju i prilikom tolikih napusavanja, dozivio sam "prosvjetljenja", neka zivotna nebitno sad, uglavnom samo pozitivno i kasnije se ravnas po tome sto mi se "otkrilo" u tom trenu a vjerojatno bi ostalo "zakljucano" u meni jos duze vremena.Dakle nekako prije #odrastes" uz vuvu, nekih par godina unaprijed. Trava te spusti na zemlju i stvari gledas samo onako kakve jesu, bez maski i namjernih prikrivanja, kao prije recimo. Naucio sam drugacije ljude puno vise prihvacat nego prije (ok, narodnjake i dalje nemogu provarit nikakao pa da popusim kilu nekakvog brainstorma:) ) Ima toga jos al tko bi se sad sjetio svega odjednom, uglavnom pozitivnih stvari ima puno vise nego negativnih i zato na vutru gledam sa vedre strane. pozz:maryjane:
mislim da mi je odmogla jedino u koncentraciji i pamcenju...a to nije ne rjesivo... a pomogla...neam pojma...napusim se...u tome pomaze najbolje...
LucidDreamAMBASADOR

jun 2008.

Kakvom bre pamcenju...?
...kad zaboranljas stvari... ali kad bolje razmislim nije to samo vutra
UserNameENTUZIJASTA

jul 2008.

Pomogla mi u toliko sto me mozda nisu izzivcirale neke stvari koje me bi u normalnim okolnostima (al tu dobro pomazu i kojekakve tablete) tak da mi i nije nesto puno pomogla.. a odmogla mi je malo vise, i to time sto me skoro pretvorila u biljcicu sebi slicnu ;). Tako da vec godinu dana pauziram od nje.. No nemam nista protiv zelene biljke ko voli nek se uguai u njoj.. peace
ROXPOZNAVALAC

jul 2008.

Te kojekakve tablete koje spominjes ce se zblizit s tobom vise nego sto zelis. Frendica je bila ovisna o benzodijazepinima s 14 godina, ne preporucam ta smeca nikome. Zivciranje je zdravije.

jul 2008.

:thumb::clap:
LucidDreamAMBASADOR

jul 2008.

Valjda znas da vutra ne izaziva senilnost...ccc...:signs046:
TarkiPOZNAVALAC

jul 2008.

Hm... Pusim konstantno vec jedno 2 tjedna ganju i ne sjecam se bas previse ta protekla 2 tjedna sta sam radio.. iako nisam radio nikaj Pusio sam po 5-6 gensova dnevno i sad sam reko moram pauzu uzet na nekih dva tjedna bez vu bas me zanima kak ce to izgledat.. a ono pusim vec skoro 6 goedina i prije sam znao duvat ko kreten al nije mi se znalo desavat da se bas niceg ne sjecam.. bit ce da je jaka ova koju sad duvam :D
Ramona_RedENTUZIJASTA

jul 2008.

odmogla? - pa kronologija mi je postala malo teaka nauka :icon_mrgreen: - slabo se sian kaje ata bilo, sria da je postmoderna u punom jeku, pa redoslijed nema veze - a "sria" pa je bija rat pa mogu re da je nea bilo prije il posli rata, sli no ka prije i posli Krista (iltiga nove ere, po drugovima), samo malo gadnije ... to, i ato ponekad zaboravin di su mi alape, a i oalo mi je love na nju iha-haj pomogla? - pa poma~e pri 'varenju' (ne probavi nego rikavanju od smija - a ato se slae smijea, du~e ~ivia - bar tako mislim dakle postojim), umjetni ko-kreativnom radu i raanju originalnih ideja ina e ah, ganja naaa svagdaanja ... x
LucidDreamAMBASADOR

jul 2008.

Kakav gust imas ako pusis svakog dana...lepse je sa vremena na vreme,posle teskog dana zapalit jox i opustiti se malo...a ne razvaljivati se preko celog dana...tako je bar s moje strane...
ROXPOZNAVALAC

jul 2008.

Yep, i meni. Radit bilo sta u cemu uzivas non-stop mi gubi svaki smisao te radnje.
DinkoCentarISTRAŽIVAČ

jul 2008.

i pomogla mi je i odmogla, ali ni jedno ni drugo u nekoj velikoj mjeri, niata zna ajno. a ato se ti e ovog sa snovima, ja imam odli ne snove poslije puaenja. uvijek budu zanimljivi i udni. a kad dulje vrijeme ne puaim po nem skoro svaku ve er sanjat travu. majke mi evo samo jedna situacija iz ~ivota...davnih dana 2 prijatelja su morala odgovarat za dvojku, obojica nau ili gradivo. jedan je napuaen odgovaro dobio 3/4 a drugi nije htio puait, zablokiro je, dobio jedan i otiao na popravne...

jul 2008.

Ma mrak je i jedno i drugo, zavisi o situaciji. Kad nakon 15 g. "sta~a" ku~ia da je vutra ko kruh, glavno je da je ima, jer kad pofali...

jul 2008.

Meni je toliko odmogla da razmisljam da zatvorim ovaj sajt (:
need_weedENTUZIJASTA

okt 2008.

30/70
need_weedENTUZIJASTA

okt 2008.

30/70
DjerosimENTUZIJASTA

okt 2008.

Naravno da mi je pomogla,jer da je na neki nacin ne volim,sad bi verovatno bio na nekoj HEMIJI:bis:
DžidžadžojacPOZNAVALAC

okt 2008.

Pa recite kako vam je to odmogla.
DjerosimENTUZIJASTA

okt 2008.

Jos uvek nisam nesto osetio da mi je odmogla :eyebrows:
need_weedENTUZIJASTA

okt 2008.

eh sad.. recimo smeta me sto kad svaki dan pusim, ne sanjam po noci kao sto je kolega rekao.. Cim napravim pauzu dan dva tri pocnem opet sanjati. Bas cudno Ma svi sanjaju svaki dan samo sta se neki put ne mozes sjetit sna. Ti se desilo kad da se uopce ne sjecas sna i onda tokom dana neko od tvojih frendova ili bilo koga ti nesto kaze sta se slucajno tebi desilo u snu i ti se automatski sjetis scene iz sna ne znam da li sam dobro objasnio i da li si me skuzio ali ne znam kako bi drugacije objasnio

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se