VUTRA
ForumZajednicaOfftopicMegaliti
LEGACY

Megaliti

608 odgovora33,781 pregleda

nov 2018.

Pozdrav, zadnjih par godina skupljam fragmente povijesti po internetu (od megalita, poligonalnog kamenja, kultura i tehnologije obrade kamena).Ako koga zanima slobodno neka se uklju i sa idejama i slikama. Prostor Balkana je bogat povijeau zadnjih 12 tisua godina i moje osobno mialjenje je da mo~emo biti ponosni na svoju proalost a ne da nam stalno nabijaju komplekse.( Ovdje se moram ograditi jer ja ne zazivam osnivanje nekih novih dr~ava, ujedinjenja, niti je to moja ideologija niti sam na platnom spisku nevladinih organizacija).Skupljam informacije zbog znati~elje a i da podijelim s nekim ato sam do sada otkrio. Megaliti- Peru Europa, Egipat, Libanon, Italija, Gr ka, Japan, Bolivija ... Kamene kugle- Kostarika- Bosna Polo~aj ruke na kipovima

nov 2018.

Torbe- Balkan- od Lepenskog vira preko Vu edolske kulture do Dalmacije, Bosne i Hercegovine, Makedonije... Bra HrvatskaMakedonija Vukovar li ani Tehnologija ?- Egipat Puma Punku Bolivija

nov 2018.

Podno~je piramide - poligonalno kamenje kao i u Peru-u Egipat Gr ka poligonalna piramida Etiopija Indija, obje isklesane iz jednog komada stijene. Sardinija Malta Mexico Olmec kultura. Paracas narod- crvenokosi narod za koji neki vjeruju da je doaao sa Crnog mora u Peru.Nakon njih dolaze Inke. Razlika se nalazi u otvoru vrata i raali su se s takvim lubanjama, kasnije narodi primitivno s daskama su oblikovali lubanju. Tekstil Paracas kulture - svi nasmijani, veinom pume i ma ke na tekstilu i pogledajte ato dr~e u ruci (mo~da gljiva). Turski admiral Piri Reis pronaaao je u 15 st. kartu zemlje kada na Grenlandu nije bilo leda Blumrich NASA-in in~injer je htio opovrgnuti teorije Danikena pa kada je po eo itati proroka Ezekiela izvukao je iz teksta kota koji se danas koristi na roveru na Marsu. Cristopher Dunn (kamenoklesar) je u par intervju-a izjavio da ljudska ruka nije toliko precizna i da su morali postojti navoeni strojevi. Dogon pleme o kojima je i Carl Sagan pisao, Sirijus zvijezda.

nov 2018.

Australija- Sri Lanka- Sigirija Indonezija- Gunung- Padang Egipat- neato je otopilo kamen, majstor odustao- krivi rez povukao nalazi se u muzeju u Kairu.
.i.ZMAJ

nov 2018.

Ima neato u tom kamenu, dok sam bio mlai obilazio sam te povjesne lokalitete, ima ih po ravnim kotarima i bukovici (dalmatinsko zalee) koliko hoea, rimske, templarske, kojekakve. Uvik imam neki udan osjeaj (mo~da je samo film ali i ostatak ekipe lagano promjeni ponaaanje) oko tih templarskih ruaevina. `to se ti e balkanske civilizacije u biti je sve i po elo kod nas na balkanu, samo smo se odma zaratili pa su neki poali u afriku, neki u mezopotamiju, neki u australiju.... itd. Uglavnom balkan je koljevka civilizacije.

nov 2018.

Templari su zanimljivi mo~da su ispod Solomonovog hrama pronaali neato kao knjige iz Nag Hammadi. Prvi bankari na svijetu. `kotska je puna njihovih simbola. Petak trinaesti 1307 Filip IV. Lijepi masovno zatvara templare i ubija i tako nastaje nesretni petak 13.
1310ZMAJ

nov 2018.

Tema meni bliska, mnoge fotke prvi put vidim. Spominjes Vucedolsku kulturu,Lepenski vir nazalost fotki nema. To su iskoni danasnje civilizacije, ponovnog budenja nakon zadnjeg ledenog doba, jesi li cuo za odgonetavanje tzv.vucedolske golubice- grozan naziv politikanstvo, zapravo se radi o jarebici i s tom jarebicom i njenim ponasanjem dok cuva gnjezdo , kako glumi sepanje a sepanje je karakteristika prvih kovaca, i grckog Hermesa. Jesi li gledao mozda dokumentarac o Venecijskim otocima gdje ribari imaju svoje kolibe, dan danas grade sojenice identicne vucedolskoj gradnji. Sjetih se meridijana, plasiraju ga kao latinski a zapravo je to nasa rijec, dinarida, meri dan. Makedonski kalendar s datumom pada Troje, datum je pozicioniran konstalacijom zvijezda, svima tada jasno a danas rijetkima. Stecci ,wau tema, predilirika, Iliri su poput svih dodosa bili divljaci, potisnuli starosjedioce , zadnja baza tih starosjedioca nepoznatog imena je danasnji Dubrovnik, tko poznaje gospare znade kakav je odnos spram bilo kakve drzave osim Dubravacke republike , potpuna samodostojnost, fenomenalno. Pogledaj radio dramu na jutubu Ili mi Ili ri, mladic sto komentira zivot na kamenu, tko bi ostavio plodnu ravnicu pa doselio na kamenjar i tu prezivljavao dok se ne izmisli turizam , tisuce godiona. A fotke samo pici, i teksta pride, teze,razmisljanja, povijest nije egzaktna znanost, podljeze jacima i ideologijama.

nov 2018.

Pozdrav, radi se o Jarebici, Kokino astronomski observatorij, NASA ga uvrstila meu najstarije na svijetu. Hooverova brana je izgraena tako da budue generacije za par tisua godina preko zvijezda mogu saznati kada je brana graena.Isti postupak su radili i u proalosti samo na kamenu.Gledao sam par dokumentaraca, malo je to zastupljeno kod nas. `ari, Nikoli i Miaek su jedini izvori za koje ja znam da o tome pri aju. Prije 12 tisua godina dogodila se kataklizma udar asteroida ili solarna baklja teorija ima raznih.Ako je udar asteroida, a Europa okovana ledom,naglim rastom temp. topljenjem ledenjaka nastaje opi potop.Sve civilizacije govore o opem potopu,imaju svoje mitove i legende.Moja teorija je da u kataklizmi nestaje kultura koja je gradila megalite, na Dunavu nastaje naaa civilizacija. Ja sam samo zagrebao povrainu i ve se izgubio,gdje smjestiti Sfingu, prije piramida postoje granitni temelji, kako su dolazile kulture tako su nastavili radove ali je izvedba obrade kamena sve loaija. megaliti jedne kulture i nakon toga loaija izvedba popunjavanja kamena druge kulture.Ovo se mo~e vidjeti na svim nalaziatima.
klada1115POZNAVALAC

nov 2018.

Dou poruae i spale grad ili objekte i na tim ruaevinama opet od istog kamena grade i nadograivaju novo, temelji ostaju, koliko je crkvi bilo hramova, koliko je amija bilo crkvi i obrnuto, pa i danas u mom selu na starom gradu stalno nadogragovaju i tako vidis vise slojeva sta bi se tek naslo duboko u zemlji na takvim mjestima to bi bilo pravo nalaziate

nov 2018.

Ulica u Cusco gradu u Peru-u, 3 razli ita stila gradnje Okomiti stupovi su original, Puma Punku u Boliviji je najbolji primjer kataklizme, sve je razbacano koda je tsunami sve odnesao Trebali bi ljudi na naaim prostorima razviti megalitni turizam.
.i.ZMAJ

nov 2018.

grrrrr, sad moram na izlet da poslikam neato megalitnih struktura :(

nov 2018.

:thumb: samo slikaj ak imaa vremena, zavraiti e nam povijest ispod trgova kih centara i parkiraliata.Kod mene (brdoviti dio Hrvatske) imaju predaje o ogromnim alkama za pristaniate brodova na vrhovima brda ali sve je manje ~ivih svjedoka koji bi pri ali o tome.

nov 2018.

https://www.youtube.com/user/everhungriescatgang
1310ZMAJ

nov 2018.

Kokino da tako se zove, mene takve stvari opice, nedavno sam ilijadu i odiseju ponovio doduse prevodi su bili prozni, trazeci Eden na podrucju helena, fakat ima! Alkinoj kralj Feacana, otac Nausikaje, posjeduje vrt u kojem rastu stabla s kojeg se beru razni plodovi, kruske jabuke sipak masline i smokva i k tome su u raznim fazama rasta od cvijeta do zrelih plodova. Spominju se jos i loza itd. Citajte dalje sami, dobro stivo. Kataklizma / zme , Nikolic daje zanimljivo tumacenje crvenog i plavog jezera i okolnih udubljenja u Imotskom, bio sam tamo, fenomenalan grad. No istovremeno taj ga znade zavaljat i iznenadit sa nepoznavanjem pisane, siroko dokumentirane povijesti, tipa rimska konjica. Radioaktivni vamos te slike i kakve su predaje u tvom kraju o tom kamenju. @Pantagan se bavi arheologijom amaterski, deder se ukljuci sa artefaktima i pricama o Ilirskoj kraljici Teuti i njenom generalu, za kojeg akademik Vidovic tvrdi da je on legendarni kralj Artur u britanskoj predaji, nije bez veze to opalio, teza postoji, Vidovic je bio clan vise akademija, predlazem ceprkanje po tom pitanju, zaboravio sam ime tog generala.:( Nagradna igra, ime ? Nagrada pwm regulator, nema biranja,eci peci pa koji ispadne!:cool23:
.i.ZMAJ

nov 2018.

@1310 evo samo neka sa maslinama zavraim, ako ostane koji vikend sa ljepim vremenom pravac bukovica i ravni kotari ;) a ato se predaja ti e, baa mi nekako ~ao ato nisam starije ljude sluaao dok su bili ~ivi.....
1310ZMAJ

nov 2018.

Predaja jos zivi, evo su otac i sin ,oba prof arheologije objavili kjigu sveti trokuti, guglaj malo i vidjet ces kakve su reakcije na to pale, ekipa sama istrazuje, posvuda! A kako su se zvali ravni kotari ranije, nedavno sam naisao na to al me memorija nesto maltretira, bio sam nakon rata jednom na onim fenomenalnim poljima omedenim jablanima, hehe trava je bila razlog, rasla u onim kanalima izmedju tih polja. @.i.
.i.ZMAJ

nov 2018.

Mislia da danas ne raste, ni ne znaju ti vlasi koliko su sretni.... evo moj sveti trokut (otprilike), mezopotamija, raj i pakao na zemlji djeluje interesantno, najkasnije za bo~i e mi ju ~ena pokloniti :)

nov 2018.

Crna Gora tvrava Gora~da Ovakav stil gradnje nemo~e ni potres uniatiti.
jesamZMAJ

nov 2018.

oa0Qx6NHeqk btw, u Ravnim kotarima sam sa viae strana ula mit o divovima koji su tu ~ivjeli po brdima i preskakali s jednog na drugo hahahaa sad vjerojatno pretjerujem hehe :), but, ula sam od tipa koji je kopao na nalaziatu da su naiali na ogromne kosti nalik ljudskima, tj. grobove, mislim d a bi to moglo biti selo Radaainovci ili tamo negdje e sad, nisam vidjela, a nije mi niti tipu za vjerovati :D, a i nema ni na guglu :)

nov 2018.

Knjigu sigurno kupujem :). Ivan `imatovi i Stjepan Gjurinek imaju knjigu Homo X tragom ovjeka i pradrevnih kultura ali nisam je itao.

nov 2018.

Od Sumera, preko Biblije ( Starog Zavjeta), Gr ke kulture ustvari po cijelom svijetu postoje mitovi o divovima,ameri ki indijanci ih spominju, David se bori protiv Golijata, na naaim prostorima se spominju.Mo~da netko negdje izvadi iz zemlje bedrenu kost.
.i.ZMAJ

nov 2018.

nisam baa uo za divove ali i danas u Radaainovcima (i tim okolnim selima) ~ive prili no "veliki" ljudi, malo ko od starosjedioca je ispod 1,9m i 120 kg, evo bar virtualno proaeite po Vrani, ima se ato za viditi ako vas zanima kamenje iz 9-10-11 itd stoljea, a i pogled puca skoro do italije (la~em, prenisko si ne vidi se italija ali se vide svi kornati). http://www.pp-vransko-jezero.hr/virtual/vransko.html edit Davnije nekad (prije 20god i viae) itao sam neki hrv fantasy roman o nekakvim patuljcima koji ~ive po velebitu (ako me pamet slu~i) i jaau na poskocima, jel ima iko pojma o emu pri am, ne sjeam se ni autora ni naslova
1310ZMAJ

nov 2018.

Gledam kartu al ne nalazim, niti prepoznajem. Trazim od Sibenika do Zadra ali mi je karta premala. Odlicna knjiga, kad to procitas odjednom si u drugoj dimenziji, na svaki potok reagiras, di je Veles ako je tu voda , kozjak, mosor, kobilnjak i slicna imena, toponimi, koje bogatstvo. Vidjet ces i sam, ludnica. A Slovenci, Misakova emisija Starovjerci, nnajlepsi dio julijskih alpa, izumrli su pred 50 godina a nakon objavljene knjige sve iz pocetka krenulo, strasan interes, kamenja vise nema sve su pokupili. E bas mi je jako drago da smo krenuli u ovo, mozda neko istrazivanje padne s vremenom, tema hrpu, lokacija bezbroj. Ajd mi na pp otkrij koji je to trokut, koji je to poluotok tako razveden.

nov 2018.

Za patuljke neznam, sjeam se pri a o vilama (prelijepe djevojke s kozjim nogama). Kada bi se momci po noi vraali od djevojaka,veinom pred zoru, ako sretnu vile uz rijeku ili mlin kako kolo vode jedino ih pijetao (oroz) koji zakukurikne tri puta pred zoru mo~e spasiti.
1310ZMAJ

nov 2018.

A za alke po planinama, bilo ih je po Bosni isto, pokupili unproforci, organizirana pljacka poput one u Bagdadu. Osmanagic u jednoj zanimljivoj emisiji sa iritantnim voditeljem, nagovaraju ga na ajahusku, veli da bude! Za divove postoji predaja o steccima, da su ih zene na glavama prenosile, poput jos nedavno zena sa sela kad na trznicu nose robu. Meni je 50ak g, sjecam ih se.

nov 2018.

Znam da nije tema, ali kad ste se vec dohvatili divova, evo jedan zanimljiv clanak... http://webtribune.rs/18-dzinovskih-skeleta-ljudi-divova-otkriveno-u-viskonsinu/
.i.ZMAJ

nov 2018.

zanimljiva re enica iz kometara ispod tog lanka o divovima "Tako da ce biti istina samo ono sto se svidja trenutno "demokratskim i vjerskim" politicarima i predstavnicima." Treba imati na umu da je oduvijek bilo tako kroz itavu ljudsku povijest.
1310ZMAJ

nov 2018.

Sale kako nije tema, bas ti hvala! Kakva je situacija kod tebe u tvom kraju, Srbija je bogata nalazima bas ovim o kojim pricamo, kovaci,rudari...prije helena, iskon!

nov 2018.

Michael Cremo u knjizi Zabranjena arheologija govori o filtriranju znanja.Dr. Robert Schoch s Bostonskog sveu iliata kada je izjavio da sfinga mora biti starija preko 10 tisua godina svi su ga popljuvali dok nisu pronaali u Turskoj Gobekli tepe nalaziate namjerno zakopano, procjenjuje se da je staro 12 tisua godina. Za Semira Osmanagia govore da je pseudoznanstvenik, zna i svaki ovjek koji iznese svoju teoriju je pseudoznanstvenik bez obzira je li u pravu.
1310ZMAJ

nov 2018.

To tvrde pseudoznanstvenici na placi. Od kad su rusi poslali svoje sa akademije ne trkeljaju vise. Slali su NG s ciljem ismijavanja isto p.prof na placi. Osmanagic , najdem nocas tu emisiju, vise neformalna, malo se oslobodio pa prica o sebi, gospodin, svoja firma u americi, cini mi se dva faksa, kradu ga bosanci u visokom, haha,pa doma si dosao, faca prava. A piramide, jel bio netko, mozda se dogovorimo za izlet na izvor?

nov 2018.

Nisam se neato puno interesovao osim sto saznam iz vijesti te kategorije. Kod nas su sad aktuelne bosanske piramide. :D
1310ZMAJ

nov 2018.

Kod nas samo kod Misaka imamo prilike slusati i gledati al je cesto dolazio i ta na netu sto spominjem, to je neki serijal, jednom je i Misak bio gost, te dvije sam gledao a ostale ne, tip mi ide na zivce. Gledao sam i neka iskapanja, to izgleda ovako, godisnje par sondi iskopaju,pola vremena kopanje pola zakapanje do sljedece godine. Nece poso pobjec. A i tog bi bilo manje da nisu u obavezi razmjene studenata pa se ipak nesto radi.
1310ZMAJ

nov 2018.

Evo nasao sam :cool: Podcast Inkubator#57 Ratko Martinovic i Semir Osmanagic- YouTube https/wwwyoutube.com

nov 2018.

Pozdrav, lana obitelji vozam na terapije po bolnicama (dok ekam itam knjige) i tako danas ugledam prizemlje bolnice lijepo slo~eno, fino fugirano ali bez odr~avanja ~eljezna armatura oksidira, voda zalazi u beton i zimi puca, kratkog vijeka. Tko god je radio poligonalno kamenje radio je da traje tisuama godina k tome ato je sama obrada komplicirana u kamenje je kombinirao pume, zmije, aape... Dobri gosti loa voditelj podcasta, trebao bi poraditi na izra~avanju.Djeluje mi neozbiljno.A mo~da je problem u meni. Sjetio sam se da je na Z1 rasturio mislim da je bio fizi ar( nisam siguran ) s instituta Ruer Boakovi.
1310ZMAJ

nov 2018.

Pogledaj ipak , dugo traje, ovaj je naporan al Osmanagic zanimljiv.

nov 2018.

Podcast 202 inkubator upravo sad gostuje Semir, voditelj ozbiljan :).

nov 2018.

Krkav anski kamen, Slovenski Staroverci. Jasen Boko- Tragovima Odiseja. Japodi (krani Li ani).

nov 2018.

Rusija Arkaim kao i u Peru-u izdu~ene lubanje. Rusija, Gornaya Shorie Engleska Avebury
1310ZMAJ

nov 2018.

Tesko da bi Krkavcanski kamen bio u vezi starovjeraca. Staropvjerci su se odrzali u visokim julijskim alpama, izolirane kmetije,daleko od sela i crkava ( zbog svetosti vrhova planina su i tolke crkve po sloveniji, Bregana-Ljubljana 144 brojano vozeci se cestom i brojeci sve vidljive po brdima, alpe su dalje iza ljubljane) Potpuna konspiracija i mimikrija isli su u crkve i pravili se krscanima. Ovaj kamen je u nizini da je imao ikakve veze sa poganijom nebi ga tu bilo odavna, jesi li citao kjigu? Potrazi djeci filmove o Kekecu ,tamo su prikazane te kmetije pola dana hoda od nekog sela,mjesta koje je uvjek u nizini pokraj rijetkih cesta) Starovjerci ( izlozba je trajala 2godine a mozda je jos sele, nema nikakvih crteza, jedino sto bi se moglo povezati sa likom covjela je kamen kojeg ...procitaj knjigu ima cijeli obred, vrlo jednostavan a obavljaju ga svega 3 covjeka u prirpdi i samoci , ne zajednica. Starovjerci nemaju veze sa megalitima. A ovdje na tom kamenu uklesan je Krist na krizu, neki lokalni vjernik, natura.

nov 2018.

Pozdrav, o starovjercima znam samo iz emisije NRZ kada je gost bio Pavel Medvea ek, podatke sam uzeo s ove stranice http://staroverci.si/krkavcanski-kamen/ .O ovoj temi znam malo pa me ispravite.
1310ZMAJ

nov 2018.

Hm, taj clanak je necije umovanje," to bi moglo biti".Zadnji koji su se drzali stare vjere su pomrli prije 50ak g ako ne i vise, muskarci samci. Otkrice je zainteresiralo cijelu Sloveniju pa i etnologe. Povjesnicare nemoze jer pisanih tragova nema, arheologe nemoze jer ta vjera je duhovna nema oltara, hrama nema kad zive s prirodom i prirodno tome i duhovima prirode. Nema se kaj kopat. Etnologija se bavi upravo starim obicajima,vjerovanjima,simbolima... Sav predkrscanski poganizam kako ga popi nazivaju sadrzan je u jednoj narodnoj nosnji, npr. Slavonske Ljelje, namjerno uzimam taj primjer u kojem su tisucljeca prebogate proslosti satkana i sacuvana od prvotnih etnoloskih odnosa ( tako se zove pradoba u etn.) od odkrica vatre, kovanja, neki tvrde, promisljaju jel o matreijahartu, drugi tumace tranvesticijom, ne pogrdno, iznadena su doba najezdi divljaka s istoka, u ovom radu o kojem govorim iz 1967 ti divljaci su imenovani slavenima ali od odkrica vatre do danas bilo je vise najezdi divljih, kako bas slaveni a ne goti ili neki drugi vidi u. (prof.Marijana Gusic, Obicaj Ljelja kao historijski spomenik) Kriz je prastari simbol, univerzalno ljudski, covjek pak na ili u pozi kriza je krscanstvo, slovo grckog alfabeta X hristos. O starovjercima danas u sloveniji izmisljaju predpostavke i tumacenja bas isto kao i u Australiji oko tumacenja crteza, tumaci su aboridjani al pojma nemaju o tome , odavno zaboravljeno, sto gluplja prica to su bjelci vise para dali i poticali na jos. Tako i ovaj clanak, megaliti su popularni, starovjerci o kojima se nista nezna pa se moze trkeljat. Bog sunce je isto krist , solarni bog. Slaveni imaju gromovnika, taj je glavni, Velesa, taj bi bio bog tame,podzemlja, Babu glavna zena, (Babina greda,Babin kuk...) I tako puno je i ovog napisano, nije svaki uspravljeni kamen megalitska kultura,falus, moze biti stup srama, stup oko kojeg se zito od klasa odvajalo, stup za konje vezat ili kao ovaj raspelo.

nov 2018.

Kada sam otvorio temu palo mi je na pamet da je problem ato ja sve podatke nalazim na internetu a pitanje je koliko su podaci pouzdani.
jesamZMAJ

nov 2018.

nije baa megalit, ali je megapolis by termites, very. very interesting, a mogua je i sasvim nova paradigma :cool23: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/golemi-megalopolis-u-brazilu-sokirao-znanstvenike-poceo-se-graditi-prije-cetiri-tisuce-godina-a-prostire-se-na-podrucju-vecem-od-v-britanije/8083481/ https://www.youtube.com/watch?v=uXlS48mptbM
1310ZMAJ

nov 2018.

Starovjerci su me odusevili, to su geni,kameni, opstati 2000godina u srcu evrope, izolirani, mimo svih hunti, previranja, vjerskih ratova a posebno pokrstavanja, to je jednako amazonskim plemenima ma vise, ovi su opstali mimo civilizacije, onkraj a amazonci su izolirani dok drvosjece ne dojdu. Ljudski odnosi, svih vrsta. Kod starovjercov je zanimljivo jos i kako se vjera i obicaji urusili iznutra. 1. Svjetski rat, Socanska fronta, linija fronta par km, mozda 10ak, austrougarska- talijani , talijani su povukli svo stanovnistvo sa svoje strane a svabi nikog, ovi sto su maknuti sa fronte i prezivjeli nakon rata vracaju se doma, zene nece vise stare obicaje, ne zele se udavati u kuce, kmetije, gdje se ne misli prijeci na krscanstvo, ono sto mi danas zovemo normalnim zivotom, nebitno o obredima. Mora da je teska bila ta vjera.
1310ZMAJ

nov 2018.

A ona gljiva, kroz par drzava se prostire (sad) hm. Gea

nov 2018.

Japan Ishibutai Kofun Uskranji otoci

dec 2018.

Kina, The Longyou caves

dec 2018.

Megalit u svemiru

dec 2018.

Seshat- Egipatska bo~ica mudrosti, znanja i pisanja. List konoplje iznad glave?
.i.ZMAJ

dec 2018.

i to sativa dominant feno.......

dec 2018.

Da smo u Americi mogli bi kao L.Ron Hubbard osnovati religiju gdje bi nam sveti sakrament bila upotreba konoplje.:spliff:
1310ZMAJ

dec 2018.

Ali smo u banani pa imamo soroseve udruge civilnog drustva, sakrament je $, vjernika pun kufer.
.i.ZMAJ

dec 2018.

teoretski to se mo~e i kod nas, izvadak iz zakona o vjerskim zajednicama, iako i sad u svoja 4 zida mo~ea kaditi koliko hoea..... ili se jednostavno na slijedeem popisu stanovniatava izjasnimo kao rastafarijanci, opet ne bi smjeli javno "prakticirati vjeru" ali u svoja 4 zida... svega 500 vjernika treba za upis u evidenciju. da ne bude samo offtopic, spomenuli smo svaata u ovoj temi ali nekako sve izmi e i migolji PETRA grad u kamenu slike su preuzete sa Wikipedije, valjda u jednom u ~ivotu imati novaca i vremena poi tamo kliknuti neke svoje fotkice

dec 2018.

Pozdrav, Brian Foerster ima video na you tubu o Petri. Ja sam mislio da je to samo hram iz Indijana Jones-a, ogromna je Petra.( Prostire se na vei prostor nego ato sam mislio).
1310ZMAJ

dec 2018.

Bilo je nedavno vijest da nema Petre vise, prosvijetljeni cobani ravnaju put, devama valjda. Bivsi susjed , kemijski tehnicar, veli on meni , "ja sam ti ekvivalent Pape", kasnije se degradirao na tv pa veli " ja sam ekvivalent biskupa" haha, vidjam ga svake godine na primanju vjerskih poglavara , bozjih namjesnika, bozjih tehnicara ( a onog elektricara iz Samobora nisu zvali, podanici u mlijeku mu noge peru...) u najljepsem parku na pantovcaku. Bio sam sitni obrtnik, pizdis na harac a tip veli, pazi sad, 25 000kn mjesecni mu porez! Nije propao, ( ja sam obrt zatvorio) sad mu je porez veci! Pridonosi banani! Hoda zagrebom u narandjastim haljama, dila kolacice i jogira. (Kolacici nisu oplemenjeni pa nisam probao) Svami svaka cast, ovce i nisu za drugo nego da ih se strize.

dec 2018.

Spalili su Aleksandijsku biblioteku i svo znanje anti kog svijeta.( Mo~da se neato papirusa nalazi u Vatikanu).Za Petru nisam uo da su je uniatili.(Nebi me iznenadilo).
1310ZMAJ

dec 2018.

Ista prica, isti likovi, drugo vrijeme. Toliko i o evoluciji ( najsmjesnije mi je kad cujem na radiju glupu voditeljicu koja vidi koliko je evoulirla u odnosu na svoje roditelje) radio sljeme, mislim da se i ona zove Saric poput onog mladog povjesnicara iz Rijeke. Samo taj poznaje dobro materiju o kojoj prica, zadnje sto sam ga gledao prepricao je cijelu studiju Mirka Vidovica, akadremik, ni jednom ga nije spomenuo a cak su mu i recenice doslovno prenesene iz knjige. Svasta taj prepricava zavisi samo o kojem studiju je rijec, poznata praksa dio istine dio mita, nesto se presuti,drugo izokrene. Povijest nije egzatna znanost ( vele mudri to je samo matematika a opet... druga prica) interpetacija uvelike ovisi o pripovjedacu i njegovim indoktrinacijama, kompleksima i ciljevima. Objektivno ionako ne postoji, sve je subjektivno.

dec 2018.

Meni je zanimljiv Mauro Biglino, prevoditelj starog hebrejskog.Za vatikansku izdava ku kuu iz masoretskih tekstova preveo je 17 izvornih knjiga Biblije.2010. dobio otkaz nakon ato je po eo pisati kako on gleda na te tekstove. On ulazi u paleokontakte, meni nisu toliko bitni ancient aliens-i ve omentum, trbuano salo od ~ivotinja koje su tra~ili Elohimi, gr ki bogovi kao i rimski. (Nije mi namjera vrijeati vjeru ili religiju, ako se netko nae uvrijeen ispri avam se, posjedujem i Stari i Novi Zavjet, poznajem Katoli ku, Pravoslavnu crkvu, Kuran, poznat mi je Hinduizam, Budizam, Taoizam ), postoji mogunost da je na zemlji bilo bar 9 Elohima u Henokovo vrijeme.Ovo je moje osobno mialjenje za koje nemogu tvrditi da je utemeljeno na istini ali ako koga zanima mo~e pro itati knjige Biglina.I jedan citat Stjepana Gjurineka ( kada je gostovao kod Miaeka) citirao je ruskog znanstvenika koji je rekao: nije Jurij Gagarin ve prorok Henok prvi astronaut.
1310ZMAJ

dec 2018.

E jesi me nasao, to me tak puknulo, gledam na jutubu, toliko intervjua. Skupio je rabina, katolickog svecenika relativno mlad, majstor muljanja is mijala ga publika ali frajer se neda, protu nisam vidio ali bilo je teologa raznih, ta tema u italiji je jako popularna. Najavio je i novi zavjet preispitati, prevesti znane i neznane apokrife, evandjela,jebenini, ha evo jedna blasfemija naime ulje skojim su pomazani pomazanici ( citaj faraoni i kraljevi) sluzila je kako to Mauro objasnjava samo jednoj stvari, laksoj penetraciji. Aron , Mojsijev brat ulazio je preslobodno u jahvino boraviste, sto je ovog ljutilo, nesto se nije smijelo vidjeti, sluge kad bi ulazile imali su zvoncice na nogama i vezani su uzetom pa ako se zvon prestao cuti izvlacili bi ga napolje. Omentum,zivotinje!? Osmanagic prica o jednom njemackom arheologu, veliko otkrice kojem se vise nemoze prici a Samir drzi da se nikad vise nece ni moci, najme kaj, otkriveni su kameni krugovi, par komada se analiziralo tlo, smjesa samljevenih kostiju, kako zivotinjskih tako i ljudskih, krugova na desetine. Arheolog nesretnim slucajem morto. Zona zatvorena. Nesto bih te ispravio, nije Beglini poceo tumaciti sto pise, tumace teolozi, Mauro prevodi ono sto pise i na tom se zadrzava jako dugo na svojim predavanjima koji traju satima. Ne tumaci nego prevodi.odjednom vise nezna latinsku gramatiku a 15 prevedenih knjiga mu je objavila san paulo izdavacka kuca koja za vatikan tiska biblije, od 17 prevedenih. Postoje dvije biblije istog izdavaca jedna je za ovce a druga za znanost, ta je s manje iskrivljenim tekstom. Kod nas to njecu, i nemozes ju kupiti ali ja sam dobio bibliju od jednog isusovca kad je ovaj dobio na faksu tu drugu, ta je sa komentarima rabina ( zaboravih ime , Mamoid ,mano- nesto) . Biglini na predavanjima, koja su popunjena do posljednjeg mjesta pokazuje obje i usporedjuje prevode.

dec 2018.

Jahve je od svoga naroda tra~io salo da stave na vatru i udisao bi dim da se smiri jer ga je narod stalno "~ivcirao", stalno ih je ka~njavao a Biglino govori da se mo~e povui paralela sa gr kim Theos-ima kao i sa rimskim bogovima koji su takoer tra~ili dim. Jedino Shiva u Hinduizmu poznaje konoplju.Zamisli koliko stoke je samo poklano a mogli su zapaliti joint. U pravu si "tuma e teolozi". Kako prevode u toj Bibliji rije Elohim-jednina ili mno~ina? Je li El, Elion,Elohim jedna osoba ili tri razli ite.

dec 2018.

Ju~na Afrika Zibabwe Kraljevska odaja

dec 2018.

Kako smo Stounhendz izostavili? :crazyd:

dec 2018.

Pozdrav, zapalim pa se izgubim u slikama :D Israel, Gilgal Refaim, Rujm el-Hiri.

dec 2018.

Par detalja o Superman-u. Kal-El sin Jor El-a (El- na hebrejskom vrhovni bog), roen na planeti koja je uniatena u kataklizmi (zadnje ledeno doba).Dolazi s planete gdje su manipulirali kristalima (kvarc-pohrana memorije-usb, kristalne lubanje ).Kriptonova gravitacija je ja a nego na zemlji (mamuti, apiljski lav...) nategnuta mi je teza ali mi je zanimljivo ato iz proalosti mo~emo stvoriti pop kulturu.
.i.ZMAJ

dec 2018.

hebea mi sve ja sam to htio ju er pisati kad su se eloimi spomenuli.....

dec 2018.

Ridley Scott- Prometej, Steven Spielberg- Bliski susreti tree vrste, ili su sve izmislili ili nam iz Hollywood-a aalju poruke.
.i.ZMAJ

dec 2018.

mene SF tjeai, to piau ljudi sa vizijom budunosti, od Jules Verna pa dalje, sve se obistinilo pa e tako i kolonizacija svemira doi samo je pitanje kad....
1310ZMAJ

dec 2018.

Kako pitanje kad? Klikam s Marsa, za 3 svijetlosne sekunde bus krece dalje, pisanje na Saturnu, vecera i obilazak plinovitiog Neptuna ( opet lazu, nije plin nego dim ) bio lani, Hipicija !
.i.ZMAJ

dec 2018.

sativa neka jeli
1310ZMAJ

dec 2018.

Tko bi ga znao, zestok tulum , zeleni uopce nisu zeleni, tu pozelene!
StipeZMAJ

dec 2018.

ja sam shvatio po tim prijevodima proto hebrejskog da je El jednina/jedinka te populacije, a Elohim mnozina muskog roda tih superiornijih ljudi. njemac i njemci :D back to the topic. nisu mi strani megaliti i ono sto mene najvise zanima nacin izrade identicni nacini izrade na razlicitim krajevima svijeta. neki tvrdi da su lijevanje i kalupi u pitanju a drugi pak dokazi ukazuju na piljenje i busenje. sto god da je, na cijeloj planeti je bio poznat nacin izrade koji je nevjerovatan za "bakreno" doba ili ranije :) e sad... ko, kako i zbog cega.....

dec 2018.

meni je dobar ovaj dokumentarac, mo~da su nas upozorili na precesiju, tilt zemlje...
1310ZMAJ

dec 2018.

Elohim Elion - predvodnik- boss- Elohima Elion- iznad , primjer se daje kad se opisuje kat iznad i drustveni polozaj , nadredeni Enki - sin Eliona , prikazan kao zmija, onaj koji je omogucio razmnozavanje adamita , iz rebra adama kako pise u biliji stvorena je Eva, adamiti , muskarci dovedeni u Eden da bi sluzili, sluge,radnici , ( jer su muskarci u nedostatku zena sevili zivinu) Eden labos , geneticki, zito, pripitomljene zivotinje, raj Enlil - drugi sin Eliona, protivnik ideje razmnozavanja slugu, kako su bili nauceni svim vjestinama i znanju da bi mogli opsluzivati i raditi u gen labosu pojavljuje se strah da ce jednog dana spoznati tehnike za dugovjecnost te su preventivno udaljeni iz Edena- Sumer Pogledati predavanje iz Lugana, titl na hrvatskom , par sati traje. A ako te zanima dalje ima nesto titla i engleskog, bas onaj skup rabina, teologa - eugenika znanost danas zvana molekularna biologija, zapocela je u Francuskoj a nastavljena u Rusiji , paz sad odlaze franci u Afriku i traze zene koje bi oplodili spermom majmuna, kako bi se dokazala teorija evolucije, crnkinje odbijaju. U SSSRu nakon revolucije tolika je bijeda da se javlja tisuce zena za majcinstvo jer to znaci hranu, labos na crnom moru. -zanimljivo je kako je moguce krizanje covjeka i elohima, nefili divovskog rasta, 6 prstiju na rukama i nogama. A onda tu dolaze i grci theoi, odiseja na pocetku opisuje vrt sa stablima na kojem rastu razne vocke u raznim stadijima razvoja od cvijeta do ploda, Nausikaja. A onda i stecci i prikazi divova, pa djeca zvijezda, pa Dogoni. Po cijelom svijetu ista prica. Superiorniji ljudi ?

dec 2018.

Ubio sam kontajuci kako se zovu ovi divovi kad sam prije neki dan pisao ovdje u temi o onim kosturima od 2,5 - 3 metra koje su arheolozi pronasli... :thumb:

dec 2018.

Sumer, Ep o Gilgameau, Utnapiatin pre~ivio opi potop na lai, Gilgameau zmija (pojela )biljku koja daje besmrtnost, mladost.Sve kasnije pri e i mitovi su preuzeti iz Sumerske kulture.Jeli tko upoznat s radom Klausa Done, austrijski kolekcionar. Ako je u pravu za artefakte koje posjeduje to nas vraa u vrijeme prije zadnjeg ledenog doba.Pogledao sam samo par videa od njega.
1310ZMAJ

dec 2018.

Nisam cuo za njega. Ti vrtis vise po tome pitanju, daj nam malo price o fotkama. Neznam sto je gore, artefakti po podrumima muzeja ili crno trziste. Jednog kolrekcionara poznajem, strast je to velika pa kad vidis kako se odnose spram starina, koliko ih cijene( ne mislim cijena komada) koliko informacija znadu i vole pokazivati svoje blago, cuvaju ga. Tesko sad rec sto nevalja a sto valja.Bila je spika i to se dosta o tom govorilo kako anfore iz muzejskih skladista (Biograd,Zadar) posuditi restoranoma, hotelima, negdje gdje bi se vidle, tisuce ih vec ima i jos se vade a sto muzej ne vadi, kradu talijani najvise.

dec 2018.

Pitanje je kolike su bile visine zemaljske djevojke jer spolni odnos nebi bio mogu s divovima od 3-4 metra.Lepenski vir je stariji od Sumera.Varna, zlato iz Bugarske jedan grob u tom vremenskom periodu sadr~i viae zlata nego cijeli svijet.Razina Crnog mora je bila manja prije ledenog doba, kada su se ledenjaci po eli topiti sva sila vode se po ela ulijevati u Crno more, mo~da je ljudima u sjeanju ostao taj dogaaj koji je kasnije nazvan opi potop. Postoji mogunost da su Germanska plemena pijana opila s ~ivotinjama (toliko o rasnoj nadmoi i istoj arijevskoj krvi).Eugenika- ljepai naziv genetika, Rusi bar objave svoje radove, dok ostali skriveki tko zna ato rade( Kina, djeca genetski modificirana da ne dobiju virus hiv-a).Za Klausa Donu moram joa prou iti, on tvdi da su artefakti izraeni od kamena lidit. ovaj avion i ima aerodinami ka svojstva, napravili su maketu koja je uspjeano poletjela.Moram joa pronai podatke gdje su pronaali artefakte ali mislim da su iz Ekvadora, Bogote.Naaoj civilizaciji danas je najvea prijetnja AI jer ako umjetna inteligencija razvije svijest mi emo za njih biti isto ato su gorile za nas. Ugodan dan ~elim. (.I. Michio Kaku je meni odli an sa svojim idejama o kolonizaciji i putovanju svemirom.)

dec 2018.

https://m.sibenik.in/sibenik/u-konjevratima-je-ljudi-bilo-prije-vise-od-10-000-godina!-otkrivena-radionica-iz-kasnog-paleolitika-prva-takva-u-hrvatskoj!/100281.html
1310ZMAJ

dec 2018.

Zlato iz Bugarske,to su Tracani, svo zlato pripadalo je kralju, ovi su kopali i kopali kao patuljci srebro i buksali a onda jednog lijepog suncanog dana stigli Rimljani, nema vise Tracana. Fakat zanimljiva ta pomama za zlatom, za nesto korisno nije( za ljude onog doba, nema cipova, sjekira treba i mac) same dzindze,dekoracija. Grcka mitologija poznaje dvije generacije bogova pa polubogove i na kraju junake koji vise nisu u izravnom sljedu s bogovima. Prvi bog je Uran ( jede svoju djecu) sin Geje nastale iz kaosa , djeca Geje i Urana suTitani , Kiklopi i Divovi protiv njih su ratovali i pobjedili Zeus i ekipica s Olimpa. ( djeca titana Krona i Reje) Nakon pobjede titani su Okovani u podzemlju ispod hada, ( danas se suska, zvuci ludo al tako je o zivotu u dubini planete) ,bio je i Titan Okean ( po Homeru zivot je nastao iz oceana a ne iz kaosa) nije se borio i ostao je u svojoj kristalnoj palaci na dnu mora. ( vidjena svijetla kako poniru oko Paga u more, ima na jutubu razgovor policajaca koji to promatraju s dva mjesta istovremeno ) , postoji i nas clan koji je o tome snimao reportazu, pa clan deder opisi ! (svijetla koja ulaze ili izlaze iz mora i oceana vidjena su i dokumentirana sirom svijeta.) @shaolin monk imas talijanski film o odrastanju na selu, klinci seve kokosi a kasnije i mazgu, hoklicu si je donio, imamo i nas film o surovom zivotu like, konobarica i krmak, ljute se licani na autora licana, e hebiga kad je tako. Mislim rec sex sa zivinom i nije tako nepoznat, arapi seve deve na karavanama i tako svuda,to smo mi ljudi,stoka. Korado Korlevic najavljuje vec za danasnju generaciju 20-30 g da cete moci produziti zivot ako cete imati dovoljno novaca, produziti kao u bibliji , hebes vegetiranje starceka - od kud je ta svirala? I tnx za trud, sto mislis ovo o grckim bogovima, smjena generacije ili smjena ledenog doba, ciklusi neki?

dec 2018.

http://projectavalon.net/lang/en/klaus_dona_2_interview_transcript_en.html mislim da su frule iz Bolivije, mogue da su i prirodne katastrofe, supervulkani, asteroidi, mogue da iza svakog ciklusa dolazi nova civilizacija sagraena na ruaevinama prijaanje.Mogue da se zato piramide provla e kroz naau povijest (ameri ki dolar).Svevidee oko.Uspomena na izgubljenu naprednu civilizaciju koja je mo~da i s namjerom ili neznanjem maknuta iz naae povijesti.

dec 2018.

Viae ~ivotinjskih vrsta je na rubu izumiranja zbog ovjekove spolne nemoi (rog nosoroga itd),ako ovjek to ini zbog impotencije i ako su gr ki bogovi bili dugovje ni "ljudi" smrtni kao Ahil ali dugovje no su ~ivjeli postoji mogunost kanibalizma.Mo~da su ljudi pomislili da e dobiti besmrtnost pa ih poubijali pa pojeli.Kamene kugle su dizane u zrak dinamitom jer se mislilo da je zlato unutra.Templari su neato pronaali, mo~da znanje iz Aleksandrijske biblioteke koje je kasnije preneseno u Masonske lo~e, simboli masona su zanimljivi.

dec 2018.

Bugarska Belintash

dec 2018.

Finska, Lemminkainen temple Sammallahdenmaki Bromarsund

dec 2018.

@1310 Pozdrav, znaa li atogod o Tartarima jesu li u vezi s Vin a kulturom
1310ZMAJ

dec 2018.

Kanibalizam sam proucio i nema covjeka na jelovniku kao glavno jelo. Uvjek je to ritual inicijacije djecak- odrasli. Ima magijskog divljanja, pojedinacnih bolesnih i prezivljavanja al da ima kuharica to nema. A nebi ni moglo biti u konacnici bi sami sebe pojeli. Neandretalce proglasio jedan kanibalima, ove nase Krapince a kao dokaz daje jednu neandretalsku kost koja po sebi ima tragove rezanja, isto vrijeme isti neandretalci u danasnjem Iranu pokapaju mrtve i stavljaju cvijece na grob. Novo tumacenje tih tragova je : smrt, bijela kost, poznato e pa od tad jos datira, ciscenje a ne meza. Kosti predaka ispod ognjista od kojih dolaze rimski kucni duhovi lari, ili godisnje ciscenje kostiju, ono carli , spuzvica i deri ,jos se danas tako mrtve pretke slavi ili dimljenje mrtvih na papui za koje tvrde da su kanibali ali ritual i prehrana nisu isto. Kanibalizam je izmisljotina barem kod ljudi. Postoje zivotinje , sisavci koji se mogu nazvati kanibalima ali i to je upitno, bebe jos takorec slijepe ubijaju bracu, konkurenciju u leglu, prvorodjeni ostale. Strah od nepoznatog, englezeri i njihovo porobljavanje svijeta, pa nakelji etiketu i slobodno ubijaj, ionako su zivina. Znam o tatarima, za koje se tvrdilo da su azijati , kosooki a zapravo su bijela rasa. Ali to je srednji vjek za ove prije ne. Ali vidi znak na kamenu, trokut dolje trokut gore, vec je stiliziran a pokraj je uklesano govedo, nestilizirano, to je zena, plodnost majcinstvo, valjda prvi pisani znaci. Najstariji je lepenski vir pa vucedol a onda dunavom i savom kako se led topio, putovalo se oduvjek.
1310ZMAJ

dec 2018.

Znam o tatarima, za koje se tvrdilo da su azijati , kosooki a zapravo su bijela rasa. Ali to je srednji vjek za ove prije ne. Ali vidi znak na kamenu, trokut dolje trokut gore, vec je stiliziran a pokraj je uklesano govedo, nestilizirano, to je zena, plodnost majcinstvo, valjda prvi pisani znaci. Najstariji je lepenski vir pa vucedol a onda dunavom i savom kako se led topio, putovalo se oduvjek.

dec 2018.

Finska Kummakivi Estonia Laos
.i.ZMAJ

dec 2018.

za ovakve stvari mi izgleda kao da ih je ledenjak neki ostavio za sobom ili malo ja a bujica

dec 2018.

Randall Carlson isto govori, da su ih ledenjaci ostavili za sobom.

dec 2018.

Tibet, Qiang towers

dec 2018.

Daorson Asseria Varvaria Peru Paracas

dec 2018.

`panjolska, Menorca

dec 2018.

Island, Raufarhofn

dec 2018.

Francuska Carnac Irska Keltska mitologija ( podsjea me na Tolkien-ov Shire i vilenjake)

dec 2018.

Pakistan, Balochistan

dec 2018.

Mongolia, Deer stone Jerusalem Nimrod fortress Ross Kemp, reporter, nema veze sa megalitima ali su mi njegovi dokumentarci odli ni.

dec 2018.

Iran, Naqsh-e Rustam Zawyet El Aryan, nedovraena piramida

dec 2018.

Kad ovjek uporedi ljude i objekte na fotografiji, tek onda postane svjestan veli ine ovih tvorevina. :crazyd:
.i.ZMAJ

dec 2018.

e a onda tek sku~im da su neki drugi ljudi sve to odradili "naruke"

dec 2018.

Upravo to.

dec 2018.

Ma sve "naruke". Hoooruuk xD Necemo mi nikad znati kako je to sve izgraeno, ali se trebamo diviti tim graevinama.

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se