VUTRA
ForumZajednicaOfftopicStari dobri strip...
LEGACY

Stari dobri strip...

92 odgovora9,543 pregleda
HookerLEGENDA

sep 2012.

Na stripovima sam odrastao.Svaka sli ica je malo umetni ko delo.Menjali smo stripove,dru~ili se, itali i prepri avali.Moderna tehnologija je pojela ovu umetnost,ateta.Seam se da sam jedva ekao da izadje novi broj nekog stripa. Nau io sam da itam pre nego sam krenuo u prvi osnovne uz pomo stripova.Nema viae.Evo pokreem ovu temu mada ne o ekujem da e za~iveti.Ne znam kad sam poslednji put video neki strip na kiosku. Internet pojede sve ato mu se nadje na putu...
Pablo EscobarENTUZIJASTA

sep 2012.

Sjeam se ovoga Alana Forda stari je imo dosta tih stripova itao bi ih rae nego lektire :)
macedoniaENTUZIJASTA

sep 2012.

bravo hookeru dobra tema evo ja ponekad citam stripove na netu imao ih puno puno ali kao sto kazes internet je nemoguca masina pojede puno toga ali najbolje je kada se uzme u ruke i procita neki dobar strip ali one sivkastu boju sto su bili listovima ne one nove sto su izasle na beli papir sto stariji to bolji strip :))) BESPLATNI STRIPOVI On - Line imam i jos par linkova ako neko zeli mogu da mu posaljem
loopAMBASADOR

sep 2012.

jbg,kod nas nece zaziveti verovatno nikad vise...ali u Francuskoj ih obozavaju,recimo,stavljaju ih u tvrd povez,i u velike formate(strip se inace radi na OGROMNIM tablama,pa se smanjuje u stampi)i bas postoji jaka scena...u USA je malo pad sa potraznjom,ali kod kolekcionara NRFB(never removed from box) kostaju boga oca...svako ko je bio pametan pa kupio 2(jedan da cita,a drugi da ostane u celofanu),taj je sad bogat.... bravo hook,za temu! ne bilo zgoreg pomenuti 2 najznacajnije i najkonkurentnije 'firme' a to su- marvel i Uploaded with ImageShack.us dc comics ja sam,licno fan marvel-a(jbg,X man je X man...),ali ipak se mora odati priznanje i jednima i drugima.... i ne volim to..citati preko ekrana...mora se osetiti papir u ruci... Uploaded with ImageShack.us:read: eh,da...malo spominjani,a nadasve dobar strip(kazu konan ripoff,al' je meni bolji od konana...) thorgal I,kad sam vec poceo,majstor iz senke,covek bez koga vecina kniga ne bi bila ni upola zanimljiva,gospodar epske fantastike frank frazzetta Uploaded with ImageShack.us sto rece jedan moj drugar..'da znam ovakve cice da crtam,jednu ruku nikad ne bi' dizao sa papira' lol Uploaded with ImageShack.us
x-cluberPOZNAVALAC

sep 2012.

Bilo je stvarno mrak stripova prije, jbg. ateta ato se slabo furaju...
MeskalitoLEGENDA

sep 2012.

jos cuvam prvih 39 alan forda ,sve ostalo oslo negde ...
macedoniaENTUZIJASTA

sep 2012.

jel prodajes??? ima jedan lik koji sakuplja kupuje stripove i bitni su mu prvih 100 ako prodajes reci.............
loopAMBASADOR

sep 2012.

kako to zaboraviti... cekam da omatorim,pa da samo blues sviram,i evo SADA obecavam da ce se bend zvati- Uploaded with ImageShack.us
nenashPOZNAVALAC

sep 2012.

Odli na tema. Hook, vjerovatno ne obraaa pa~nju na kioscima.Ima stripova. I famoznih "Lunov Magnus strip" i "Zlatna serija" kao svijeta za sebe, ali i A.Forda, D.Doga itd. Problem je ato su u~asno skupi.Po 3,4,5 evra, kako koji...A i nekako neredovno izlaze, ili mi se ini. Probao sam itati online. Ne ide.Nije to-to. Isprintam ih i zaheftam, opet neato fali. Mo~da moja mladost... REP za temu.
CreativeLEGENDA

sep 2012.

jedina stvar s kojom su me mogli potkupiti kao klinca je bilo 20 din. za snjeguljicu i roman ;) imao sam 4 velike kutije romana na tavanu dok nije dosao rat....ima jos uvijek romana(nade se poneki) na tisku...samo izlaze jednom mjesecno i uzasno su skupi...
KonanVarvarinISTRAŽIVAČ

sep 2012.

Ja trenutno citam samo stripove Frank Miller-a ... Sin City mi je omiljen :) :)

sep 2012.

uuu dje me nadje evo jedan za pocetak obavezna lektira :) Metabaroni:

sep 2012.

imala sam nekih 4-5god. kada su se starci intenzivno druzhili sa jednim brachnim parom koji je imao 3 djece starijih od mene 5god.(blizanke) i 12god.(najstariji sin)...uglavnom.oni su imali ogromnu kolichinu stripova..kako su bili stariji , i nije im se dalo gnjaviti se sa klinkom..meni bi uvalili stripove i ostavili me solo ( shto je meni i odgovaralo )...tu je pochelo moje chitalachko iskustvo...pochelo je sa stripovima..da bi se nastavilo kroz osnovnu ( npr. do 8.razreda sam bila prochitala chitavog zolu,remarquea, vechinu dostojevskog,andricha,selimovicha,krlezhu+povijesne romane i raznorazne auto-biografije ....itd...) i srednju shkolu...kasnije,tijekom studiranja...pochela sam prihvachati i novije i mladje pisce sa ovih prostora. stripovima mogu zahvaliti tadashnju natprosjechnu nachitanost ( znam da se to i ne vidi iz moji postova..josh u srednjoj shkoli sam pochela sa pazhljivijim doziranjem elokvencije i shirine vokabulara-valjda zbog pojave intelektualnog snobizma..tj. nikako nisam zheljela da me se svrstava u taj gir.) nazhalost..danas nema ni 30% stripova iz tog vremena... evo pred neki dan sam pronashla 3 stripa iz izdanja "Otkriche Svijeta u stripu "..odlichna edicija stripova o povijesnim-pomorskim otkrichima..strip formata A4, u boji.. tada sam imala chitave komplete ..podijelila sam 90% svoje strip kolekcije pochetkom 90ih..klincima izbjeglicama.( sve osim alan forda )..a sada kontam kako bi bilo ok ada bi mogla nabaviti neke stripove...npr. upravo ta edicija "OTKRICE SVIJE U STRIPU" je na listi zhelja..pa...eto..ako tko ima..ili zna gdje se mozhe povoljno nabaviti...javite.. + imam par stripova Igora Kordeja koje bi bila spremna mjenjati ili prodati...ali..samo pravom stripomanu i kolekcionaru.. * edicija "otkriche svjeta u stripu" nije neki vrhunac stripa ..ali...vrlo je zgodan za klince tj. za priblizhiti im i povijest i zemljopis...-zato ga i trazhim..imam klinca za kojeg je taj strip kao stvoren..
usrnameAMBASADOR

sep 2012.

Meni su posebno dragi Umpah-Pah1361.IPB Stari Ma ak1364.IPB Tu u se zaustaviti, jer bi mogao cijeli dan nabrajat...jaaaako sam volio romane, pogotovo ato sam nau io itati sa 4 godine. :)
loopAMBASADOR

sep 2012.

kako zaboravismo- Uploaded with ImageShack.us jedan od top 3 citata iz stripa-'e sasavi su ti rimljani...'
sharpLEGENDA

sep 2012.

malo domacih autora PROT PICTURES/PROTMAN I BETON MARKE "NARODNI BETON"
jesamZMAJ

sep 2012.

[*]Ako ~elite pobijediti u utrci, morate prvi proi kroz cilj." [*]"Bolji je ne astan bijeg nego astan poraz." [*]"Ko hoda ne tr i" [*]"Kad se borim, neprijatelja nemam!" [*]"Ko leti, vrijedi, ko vrijedi, leti, ko ne leti, ne vrijedi." [*]"Ko izgubi dobitak dobije gubitak." [*]"Pijte viae mlijeka nego nafte." [*]"Bolje ispasti budala nego iz voza." [*]"U vinu istina... u istini vino... Pijem ovu aau... aaa pije mene!" [*]"Bolje neato od ne ega nego niata od ni ega." [*]"Ko ~ivi pjevajui umire zvi~dui" [*]"Kad vidite duha, napijte se Pik piva do uha!" [*]"Ne vjeruj ~eni koja la~e!" [*]"Bolje izdati knjigu nego prijatelja!" [*]"Spreman sam umrijeti asno. Ali ako ne asno, onda niata!" [*]"Ko utekne s bojiata do~ivi da se ponovo bori." [*]"Trt mrt smrt." [*]"Ovdje le~i, ne bje~i jer nije svje~i." (grobni natpis) Legendarne Grunfove izjave iz Alan Forda.

sep 2012.

Joj ja sam imao tih stripova na tone, al doslovno na tone. Soba mi bila puna stripova. To je bilo razdoblje kad sam imao 5-12 godina, kasnije me vise nisu zanimali. Nisam niti jedan kupio, sve prek veze hehheehheheehehhe al ovaj kaj sam htio rec...vidis ovo me vraca u ljepsu stranu djetinjstva kad mi je sve bilo novo frisko i zanimljivo. Evo bas sam neki dan nasao neki Dylan Dog i uzeo ga da imam kaj citat na wcu al nije to to, sad kad citam te stripove, to je totalno bezveze. Masta bez temelja u prirodi, tj. da bolje objasnim... nema to veze s stvarnim svijetom i mozda je bolje da ih nisam nikada ni citao jer su mi stvorili sliku nekog idealnog svijeta a svijet RL uopce nije takav kakav predstavljaju u medijima, zapravo je totalno suprotno tak da nisa bas za to vise... isto ko i za crtice... nekad je to bilo super i do jaja al danas kad pogledam, bolje da nikad nisam uzeo strip u ruke i/ili gledao crtice jer ti stvore krive slike svijeta pa se na kraju samo razocaras. Sta ja znam, mozda bih mogo citat neki strip naduvan al ak ima seksa u njemu i ak je realan, ovo sve nema veze s vezom. Jbg zao mi je sto sam tak negativan al mislim da bi svijet bio bolji da ne sopamo djecu s laznim iluzijama. Inace, odlicna tema, stripovi su isto super al ne za djecu, protiv toga sam jako.
HookerLEGENDA

sep 2012.

Kad sam bio klinac najzastupljeniji je bio Lunov Magnus Strip ,a gutao sam Zagora , Komadanta Marka , Blek Stenu i Kit Telera , malo kasnije je doaao i Mister No ... Alan Ford je van konkurncije,to je klasik... Kad spomenuh strip u kojem je glavni junak Kit Teler,kod nas je iala zaebancija,kad sm imao nekih 13 godina,kao pitaa nekog - E,jesi li itao onaj najnoviji strip? A ovaj te pita - Koji? A ti ka~ea - U palati Kita Telera ! ( Upala ti kita Telera ) :knockknock:
TarkiPOZNAVALAC

sep 2012.

Dok sam bio mlai itao sam stripove... Baa dosta stripova, ja i buraz skupljali. Zagor, Conan, Lazarus Ledd, Dylan Dog, Alan Ford... Spiderman itd. I ugl, bila je nagradna igra Slobodne Dalmacije, slao si neke kupone koje bi dobio kad bi kupio 3 stripa u paketu na akciji i dobio sam faking prvu nagradu - bicikl :D `to je najbolje bila je ona neka dje ja fora kao kad vidia hitnu pomo pod rotirkom 3x u danu (ili tako neato glupo) da za~elia ~elju, i ja za~elio biciklo i smradovi roditelji nikako da ga kupe, ali zato sam ga zahvaljujui stripovima i dobio :dada Zakon su stripovi, mange su mi suuper zadnjih godina. Vjeverko stripovi baa i jesu napravljeni da su nerealni, pa to i je smisao. Razvije dje ju maatu, sposobnost itanja, vizuale, dijaloge itd. Dobri su stripovi za djecu.
x-cluberPOZNAVALAC

sep 2012.

Bilo je stvarno dobrih stripova prije, ali nekako se ispalo iz fola.. jbga... Gastona nisam vidio milion godina :)
loopAMBASADOR

sep 2012.

hehe,malo blize nasoj 'terminologiji' i filozofiji- Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us steta sto je jako tesko doci do njih...ali uzivao sam u svakom procitanom...

sep 2012.

Alan fordove obo~avam..... imam poveu kolekciju doma... ato u tiskanom, ato u digitalnom obliku..... Netko je spomenuo Sin city.... To mi je jedan od najboljih filmova ikad, ali strip nisam itao.... nadam se da ima vremena....

sep 2012.

stripovi su opaka stvar,bili..vise nije toliko zastupljena "kultura citanja stripova" kod mladjih generacija..steta..jbg.odrastao sam na "zlatnoj seriji i magnus stripu" essse gessse fora..ali sam takodje voleo i pisane,tipa "laso" "nindja" kad bi nekom danasnjem klincu rekao znas ko je Leslie Eldridz..bledo me gleda..nekad je kolekcionarstvo bilo jako popularno,tj ljudi su imali novca da daju za svoje strasti..secam se neki su isli i do 100maraka tadasnjih..ako se secate Plave devojke koja nam se smesila za lica te monete..(kao da nam se potsmeva sto nam je nedostizna) ima ih i dalje,mislim da izlaze jednom mesecno,cena nije problem,samo,nemam sa kime da se menjam :) internet forma tih stripova ne dolazi u obzir..pa ne mogu komp da nosim u wc :p
nenashPOZNAVALAC

sep 2012.

Hehe, Zverko. Tabasko Pit, Sumiko itd.I danas me haragei prevari u kladionici. Laso je bio odli an iako sam se ja viae lo~io na V.Erpa i D. Holideja.

jan 2019.

BUMP!!!! kakav retro bros... gzvFsuLXgVw

mar 2019.

mar 2019.

Betmen, jedan od najpoznatijih superheroja na svetu, danas slavi 80. roendan. Toliko je proalo otkako je Mra ni vitez uleteo na stranice 27. broja stripa Detektiv komiks. U 1004. broju Politikinog zabavnika iz 1971. godine, objavljen je prvi strip o Betmenu na ovim prostorima  epizoda Glineno lice. Godinu dana od prvog pojavljivanja u ediciji Detektiv komiks 1939. godine, Betmen dobija sopstveni serijal u koji e se ubrzo uklju iti brojni likovi. [*]1939. godine  prvo pojavljivanje Betmena u 27. broju edicije Detektiv komiks [*]1940. godine dobija sopstveni strip serijal [*]1943. godine Betmen po inje da izlazi kao novinski strip i snima se prvi film sa Luisom Vilsonom [*]1966. godine po inje s emitovanjem kultna televizijska serija sa Adamom Vestom u glavnoj ulozi [*]1986. godine izlazi prva video igra i kultna grafi ka novela Frenka Milera Povratak Mra nog viteza  pri a o ostarelom Betmenu, koji se vraa zbog, verovatno, poslednjeg podviga [*]1992. godine nastaje animirana serija [*]1993. godine izlazi strip Knightfall [*]2005. godine izlazi film Betmen po inje, prvi deo trilogije Kristofera Nolana [*]2011. godine izlazi video igra Arkam Siti, jedna od najboljih video igara o Betmenu [*]2014. godine se proslavlja 75 godina Detektiv Komiksa [*]2016. godine izlazi film Betmen protiv Supermena: Zora pravde. Ovo je prvi put da su se dva najvea superheroja pojavila zajedno u filmu [*]2019. godine se proslavlja 80 godina Betmena i izlazi jubilarni 1000. broj Detektiv komiksa I esto ljudi, na bilo kojoj strani sveta, umeju da ka~u Ne treba nam novi politi ki lider, treba nam Betmen. evo i cestitki :D TUCXx1TfUog

apr 2019.

e nemam pojma kako sam se prisetio ovoga, ali evo ga/je :D mislim da ne moram reci da sam bio zaljubljen https://en.wikipedia.org/wiki/Cat_Claw i sad sta? da nisam citao vikipediju ne bih ni znao da ima i filmic :p XHk0FzQfbe8 fin neki dan danas :djede:
ledeni6AMBASADOR

apr 2019.

Razlika izmedu tad i sad bi bila, tad smo uz nju otkrivali svoju seksualnost a sad otkriju svoju zensku stranu, jebem te svijete, ostat cu napusen dok ne krepam, da ne moram mislit kak je otislo sve u lijepe tri.. P.. M... :)
gondolarISTRAŽIVAČ

apr 2019.

Cat Claw, Ikstrimiti, Ajvontaut, Rajz i Fol::listomahanje::::listomahanje::::listomahanje:: Super je to strip, i ja sam jedan od onih koji su naucili da citaju pre skole zahvaljujuci Zagoru i Bleku steni. Bilo nekada davno, a danas ni ja ne bih mogao da uzmem Kapetana Mikija, ali Dilan Dog moze uvek. Bar na internetu imamo sve to na jednom mestu i eto nam zabave. No, danas se recimo moze naci ovakva knjiga Pa, iako strip nije popularan onoliko koliko je bio nekad, ipak je i dalje tu i nije mrtav sve dok se na kioscima moze naci bar jedno novo izdanje.

maj 2019.

he he Marvel #1000 Cover Changed After Accidentally Using DC Comics Art

jul 2019.

he, he... 53_jh_aV0rI

jul 2019.

nemam pojma o seksualnosti, ali znam da sam bio zaljubljen u axu ::ludak:::drull::crazyd: ijedna tabla iz color reprinta : P izlazio je i kod nas, ali ne cela serija.

okt 2019.

Marvel slavi 80. roendan: Od ivice bankrota do milijardi na blagajnama Za jednog osamdesetogodianjaka, prili no je ~ivahan, izbacuje lasere iz o iju, ima avanture po svemiru, spasava svet u metalnom odelu.

okt 2019.

https://www.danas.rs/zivot/zasto-je-asteriksa-dobro-citati-i-danas/

feb 2020.

JUMZXKcHNX8

mar 2020.

bi nekad jedan strip, malopre natrcah na ovo, nisam ni znao rZWkejObSj0

mar 2020.

Hvala za detinjstvo: Preminuo crta Asteriksa i Obeliksa uveni francuski crta stripova Alber Uderzo, ko-kreator poznatog galskog crtanog junaka Asteriksa, umro je danas u 93. godini, sazanje se od njegove porodice i bli~njih.
TalicniAMBASADOR

mar 2020.

Ja ne smem ni da kazem da imam preko 1500 stripova... eyessss:eyessss:eyessss:

mar 2020.

Oni su vec tada znali za koronu (u prevodu, nije ovo nikakva teorija zavjere) smiley9934 Vidi grouchy ovo:

jul 2020.

Kijanu Rivs piae stripove: Evo kada izlazi prvo izdanje Glumac, muzi ar, producent, a sada i pisac stripova.

jul 2020.

Novi Mandrak izlazi na jesen i bie - ~ena Novo izdanje stripa "Mandrak" izlazi 28. oktobra ove godine, a ovoga puta Mandrak e biti ~ena, a njeno ime e biti Mendi.

sep 2020.

jan 2021.

bre, bre, bre Strip prodat za 2.2 miliona dolara Strip Betmen iz 1940. prodat je na aukciji u Sjedinjenim Ameri kim Dr~avama za neato viae od 2.2 miliona dolara.

feb 2021.

ujtcRKToClc

maj 2021.

ovo bolje od bar 20 epki serije :D TLKE-bClW_g

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se