LEGACY
Sta je starije ....
48 odgovora3,033 pregleda
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Hooker
LEGENDA9.957 REP50%
→ Zmaj
HookerLEGENDA
jan 2013.
jan 2013.#6
Gottlieb Daimler i Carl Benz su napravili automobil koji se pokree motorom sa unutraanjim sagorevanjem osamdesetih godina 19. veka. Naziv Mercedes je dat kad je austrijski trgovac Emil Jellinek naru
io tridesetak automobila i zatra~io da se nazovu po njegovoj keri Mercedes Jellinek. Trokraka zvezda kao znak koji simbolizuje proizvodnju vozila za promet zemljom, vazduhom i vodom je uveden 1909. godine.
Ono ato se danas uzima kao simbol aezdesetih je znak mira, koji zapravo, uopate nije bio izum hipika. Naime,
itavu deceniju ranije Kampanja za nuklearno razoru~anje, sa sediatem u Londonu, prihvatila je ovaj znak 1958. (a 1965. se uzima kao po
etak hipi-ere), i zna
io je smrt
oveka i joa neroenog deteta. Meutim, do sredine aezdesetih, dobio je novo zna
enje, kao univerzalni simbol mira, a ameri
ki vojnici u Vijetnamu su o njemu govorili kao otisku stopala velikog ameri
kog pileta.
Ovaj znak je dizajnirao Gerald Holtom Nastao je u februaru 1958. pod imenom Nuclear Disarment logo, za koriatenje unutar istoimene kampanje zapo
ete iste godine. Po
eci su to anti-nuklearne kampanje u Evropi, ta
nije, protest protiv nuklearnog naoru~avanja Velike Britanije, odakle spomenuti dizajner i jest.Nastao je kao kombinacija slova N i D, odnosno simbola za ta slova izvedene zastavama.
Dakle,
NASTAO 1909.
NASTAO 1958.
Sve je razjaanjeno :dada
Papa Romeo
ZMAJ21.559 REP
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Vutra SamotnjakZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#8
Poato smo utvrdili ata je starije me
ka ili peace...idemo dalje :)
Ovo
udoviate izae iz jajeta :icon_lol:
`ta je starije?...kokoa ili jaje :)
Papa Romeo
ZMAJ21.559 REP
Papa RomeoZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#9
Ma da, ko je mogao posumnjati da tema nece mutirati u spansku seriju :)
No svidja mi se vizija kako ce se razvijati, pa evo jos jedne mozgalice
Da l prva bi svjetlost il' to bi tama?
Papa Romeo
ZMAJ21.559 REP
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#12
orav je ko kokos pa da nebaulja po mraku,skratio si muke i upalio svjetlo.Nego sigurno kada je "netko"pravio tamu ,sigurno to nije radio u mraku nego je upalio svjetlo...pa eto ja mislim da je prvo bilo svjetlo;) tko bi nesta tako tamno napravio u mraku.
Papa Romeo
ZMAJ21.559 REP
Papa RomeoZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#14
'bem li ga, opa cupa, nema mi tu logike, zasto ce paliti svjetlo, mislim sta ga je natjeralo da ga upali?
Da nije mozdaaaaaaa.... mrak!
Sativa Diva
ZMAJ19.032 REP
opa cupa
ZMAJ140.425 REP
opa cupaZMAJ
jan 2013.
jan 2013.#18
Betmen ovih dana leta po metropoli i lovi pahuuuulje:)Marco nije on sto je nekad bio hebe ga dioptria a i gdje god da se okrene ..lampe a on princ tame;)Nego ovo sa jajetom i kokoskom bi moglo uvuci pjetla u pricu a sigurno da on ima prste upetljane!
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
Sensi*Jana
AMBASADOR1.662 REP5%
→ Legenda
Vutra Samotnjak
ZMAJ17.570 REP
jan 2013.
1 / 25
jan 2013.
jan 2013.