VUTRA
ForumZajednicaOfftopicKoji čaj pijete ?
LEGACY

Koji čaj pijete ?

47 odgovora3,026 pregleda
SchlomoENTUZIJASTA

maj 2007.

Hellou... i lijepi pozdrav. Ovako... odricem se gaziranih sokova, barem sam tako odlucio :) I sad moram naci alternativu, zdravu alternativu :) aj mi prvo pada na pamet, pa vas sad pitam koji aj pijete i zaato ? Pitam "zaato" jer mi okus nije bas va~an, pa ako aj ima joa neke drugo kvalitete, puno bi mi pomoglo u potrazi za Mojim ajem :) Hvala.
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

maj 2007.

Izvoli Schlomo! :) http://www.cajoteka.info/ Kad ve pitaa, ja ne pijem baa puno aja...ali zato pijem 2-3 litre vode na dan! Jupi! `to se mene ti e, ne postoji zdravija alternativa. :)

maj 2007.

ja ne pijem kafu i volim engleski jutarnji caj sa malo mlijeka i secera...i koji kolacic ma banja
mr.skunkAMBASADOR

maj 2007.

Ja bez ove kombinacije ne pocinjem ni jedan dan, naravno uz to ukusan dorucak i nakon toga prva pljugica moze da se pali.
InqAMBASADOR

maj 2007.

Ja sam odustao od kafe, previse sam hiperaktivan od kafe. Ako ces vec da pijes cajeve probaj da nadjes prirodne (ne u kesici). Kod mene u gradu na pijaci ima povremeno nekih dekica i bakica koji prodaju u kesama od po 50-100g. Kad mi je zena bila trudna doktor joj rekao da ne pije ove pakovane u kesice jer imaju kofeina (?!?).

maj 2007.

Moji favoriti godinama u nazad: Massala, Ilam i Darjeeling.
JaSamZaENTUZIJASTA

maj 2007.

Zeleni i indijski aj! :thumb:

maj 2007.

Imaa razne cajeve za razne prilike...zeleni,od pelina.....da te razbudi,pokrene....kamilica,majcina duaica,neven....da te opusti............ Nabera raznih trava i ond pravia kombinacije koje ti odgovaraju. Svaki caj djeluje i na tjelo i na raspolo~enje,pijes onaj koji ti trenutno paae.
prolaps_rektumaENTUZIJASTA

maj 2007.

zelena jabuka i cimet...vjerojatno jedan od najja ih
RadeAMBASADOR

maj 2007.

Slazem se sa INQ-om mislim da bi trebao malo prosetati do mesta gde se okupljaju penzioneri tu ces naci dosta vrsta cajeva. A mozes i sam da se potrudis dok setas po prirodi i naberes malo bilja.
PampersPOZNAVALAC

maj 2007.

Crni - Silver Pot Zeleni - Imperial Gunpowder Crveni - Liptonova Kenya Voni - Liptonov Indian Spice
RedShAMBASADOR

maj 2007.

volim Roibos...posebno roibos Mix...vrlo specifican okus a jako je zdrav jer jaca imunitet :) ima i neki koji se zove Afrikan dream....opet ima neki ludi okus. inace obozavan crni caj, sa malo mlijeka...mmmmm...umjesto kafe odlicno. Ginseng takoder odlican.
blackbringerISTRAŽIVAČ

maj 2007.

http://en.wikipedia.org/wiki/White_tea http://en.wikipedia.org/wiki/Black_tea http://en.wikipedia.org/wiki/Green_tea Da ne moram i objasnjavati zasto koji - tu su linkovi; ali generalno su kombinacije tih triju cajeva odlicne. Podizu imunitet, jacaju metabolizam, zeleni i crni razbudjuju... Svasta nesta, s tim da je uvijek bolje kupiti cajeve u specijaliziranim trgovinama nego one u filter vrecicama.

maj 2007.

al brate onaj zeleni aj mi je pre odvratan kad ga pijem samog...
blackbringerISTRAŽIVAČ

maj 2007.

Za poboljsanje okusa mozes dodati maaalo mlijeka. Uklonit ce gorcinu.
FukmondoAMBASADOR

maj 2007.

uglavnom zeleni i tahebo a bogami tu i tamo uvin H:)

maj 2007.

ajd baa u probat...
OgrazISTRAŽIVAČ

maj 2007.

se radi od zrnaca kave, prep~ene i izmljevene i kad svako jutro maznem 3 aalice za mljeko velike, kave super :) i vrlo dobro za probavu hehehehehehehehe
iz0t0pENTUZIJASTA

jun 2007.

ja vec 4-5 godina ne pijem kafu, samo za vreme ispitnih rokova :D ja najvise volim earl grey s mlekom... tj samo taj caj pijem u poslednje vreme..
ClarenceENTUZIJASTA

jun 2007.

ma joj...gluposti...zeleni s mlijekom...nikako
Ras TafariPOZNAVALAC

jun 2007.

White Monkey Superior, jeste li znali da prije nego shto su se cajevi poceli praviti sa vodom, da su se puaili :-))
UserNameENTUZIJASTA

jun 2007.

Daa pa naravno... sve se pusilo sto se dalo popusit (i dan danas). Jednom prilikom sam probala mjesavinu duhana i suhog voca na nargilu i... zanimljivo je to. Nego da ne skrecem s teme cajeva;; ne pijem caj. samo kavu i vodu. tu i tam pivo..
Vuk_samotnjaKAMBASADOR

jun 2007.

aj ve inom pijem samo kad je zima, i to naj eae ajeve kao ato su kamilica, kopriva, kadulja, gospina trava, imela, jaglac, stolisnik, neven...uglavnom, one za koje je dokazano da imaju ljekovito djelovanje - pa prema potrebi biram. Mogu potvrditi da sam mnogo puta iskusio blagotvorne u inke ajeva na duh i tijelo. ajevima sam zamijenio kavu koja na mene djeluje nevjerojatno uznemirujue. Preporu am aj od Gospine trave, posebno u slu aju kad se radi pauza nakon du~eg vremena u estale konzumacije kanabisa... :icon_smile:
Kurblaj KanAMBASADOR

jun 2007.

JA od kave poludim po ne mi srce prejako lupat i glava mal lebdit i lagana mu nina uz to, nebude uvjek tak ali zna bit pa zato kavu pijem iznimno rijetko skoro nikad, viae volim miris kave nego ju pit

apr 2022.

U krivoj si temi :)) ova je aktivnija https://www.vutra.org/threads/tea-time.11028/page-10

Prijavi se da bi odgovorio

Potreban je nalog da bi mogao pisati na forumu.

Prijavi se